Dålig dag

En riktigt skitdag har det varit idag..
Tog oss en riktigt lugnt förmiddag, fick till att börja med sovmorron till 10. Lite orolig natt för Elsas del, febern steg nog under natten för hon var som en kamin senare när jag kände på henne. 
Men när hon vaknade vid 10 så var hon feberfri igen. Och idag har hon inte haft nån feber, så vi får väl se om den dyker upp igen. Har ju en massa tänder som spökar så den kan ju bero på dom, men som sagt, det återstår att se. 

Resten av dagen har jag tillbringat i soffan eller sängen. 
Klarade av att utfodra djuren och fixa frukosten men kände redan då att kroppen började gå i strejk. 
Och sen var det kört.. Kom knappt upp för trappen och säckade ihop i soffan där det svartnade för ögonen. 
Och sen har jag mått urkonstigt hela dagen. Har haft göra med att röra mig mellan tv-rum och sovrum så idag har inget alls blivit gjort. 
Efter att ha varit inne på 1177 och läst så stämde ju en del hur jag mår in på havandeskapsförgiftning men jag vet inte.. 
Har ju varit lite mycket för min del på alla fronter på sistone, en massa stress som far omkring i kroppen, så det kan ju lika gärna vara det som spökar. 
Har ialla fall kollat blodtrycket här hemma och det var okej då ialla fall.. 
Jaja, får ta upp det med bm på tisdag morron när jag ska dit, om det inte är likadant imorron vill säga. 
Men nu på kvällen har det varit bättre ialla fall. 

Känner sig en aningen lat när man inte får nånting gjort. Har ju massor att ta tag i egentligen. 

Tur att Liam har varit hemma idag och kunnat hjälpa till. Jag har ju inte vågat bära Elsa med tanke på hur jag har mått och Jens varken kan eller får. Men han hjälper ju glatt till som tur är. 

För Jens del så går det bra, svullnat upp i sidan lite bredvid såret där de tog benbitarna men han har inte ont. Så det är nog ingen fara. Är ju ett blåmärke där med så det beror nog på att de har varit där och "rotat runt".
Uppe och går en hel del och det funkar bra. Tappar balansen lite ibland så man får vara lite beredd om han går där det inte finns nåt att ta tag i. 
Så det går åt rätt håll. 

Nu hoppas jag på en bättre morrondag, jag behöver verkligen få saker och ting gjorda. 



Lördag

Idag fick vi sovmorron till 9, då både Lucas och Elsa vaknade då. 
Frukost i sängen tillsammans med Jens och sen lite småfix innan det var dags att åka iväg och hämta Liam hos farmor och farfar. 
Fick vänta lite med att åka eftersom åskan brakade loss ordentligt så vi ville vänta på att den lugnade ned sig. 
Varit konstigt väder idag.. Regn, åska, solsken och så började det om så igen.. Väldigt växlande väder med andra ord! 
 
Blev bjudna på jordgubbar när vi hämtade Liam och vi blev kvar en stund. 
Sen vände vi hemåt Åtvid igen, blev ett stopp på Willys eftersom lördagsgodiset var tvunget att inhandlas ;) 

Väl hemma igen satte jag igång med att rensa bland grabbarnas kläder, fick tre flyttkartonger fulla idag ialla fall, alltid en början. Har mer som måste packas ned som är för smått. 
Fick ju börja om med den ena kartongen också såklart, då botten gick ur på den när jag lyfte den. Så det var bara att tejpa botten och sen ställa sig och vika om allting igen. 
Får väl se om jag orkar ta tag lite mer i det imorron. 

Dags att krypa ned i sängen nu och se om man får sig nån sömn. 
La en febrig Elsa tidigare och hon sover oroligt. 
Själv har jag magvärk, riktigt ordentligt sådan, förhoppningsvis bara extrem växtvärk....



Till bebisen

Igår hittade grabbarna något som de tyckte att vi skulle köpa till bebisen, eller ja de hittade mera egentligen men eftersom vi inte vet vad som döljer sig inne i magen så kunde vi ju inte köpa en massa rosa och blåa kläder också :) 


Svårt att tänka sig att de är så små när de föds egentligen. Mössorna är i strl 50 och ser ju minimala ut. Och den storleken på mössa var ju tom för stora på Elsa när hon föddes! 

Äntligen

Igår blev det en tripp till stan med barnen, lite saker som behövde inhandlas och så åt vi lunch på Ikea för grabbarna var sugna på köttbullar. Trodde först när de frågade om vi kunde äta i stan att de skulle till McDonalds men icke, glad för det var jag såklart ;) 

När vi kom hem så hade Jens kommit hem också. Kalle var och hämtade honom i Motala. 
Jisses så skönt det var se honom hemma igen efter fyra dagar, eller ja 3½, på sjukhuset. 
Grabbarna servar honom mer än gärna :) 
Mycket vila blir det såklart men han måste ju upp en del också för att röra på sig. Och det funkar bra. Benen fungerar nu som de ska och inget ont i dem men lite svagare i dem fortfarande såklart. Vilket gör att han tappar balansen ibland. 
Men han klarar av att gå i trappan osv. 
Han har sovit som en stock inatt, vaknat till två ggr när han vänt på sig bara men annars så. Blir ju lite annat att sova hemma, på sjukhuset sprang de ju ut och in hela tiden. 
Så nu är det bara att han tar det lugnt i sin takt och rör sig såklart så att musklerna får arbeta och får upp styrkan ordentligt igen.  
Men han är glad över att inte ha ont längre, är ju "bara" operationssåren som gör ont. 
Så det är medicinering som gäller mot smärtan och så en spruta om dan i magen för att motverka proppar. 
Så här såg det ut när han kom hem. 

Idag har vi dock fått åka till vc för att lägga om det på nytt då det hade börjat "rulla upp sig" så det var väldigt nära sårkanten. Såren ser jättefina ut och svullnaden har lagt sig. Dock ett stort blåmärken på sidan av det högra såret. 
Är vid det högra såret som de har tagit benbitar från bäckenkammen. 

Se hur länge den här omplåstringen håller nu. 

Och så här ser det nu ut inne i ryggen på Jens. Fick röntgenbilderna från läkaren. 
Ryggen sett bakifrån
och från sidan.. 

Ryggen är nu "upphöjd" med ca 5 cm för att det var så trasigt, läkaren fick såga bort benbitar som var sylvassa. Det var inte så konstigt att Jens hade haft ont sa han för det var inte fint för fem öre. 

Och som vissa har svårt att förstå så beror inte det onda han hade tidigare pga att han gjort för mycket eller något sådant efter förra operationen. Utan det beror på att läkaren som gjorde första operationen inte gjorde nåt bra jobb alls. Hade han tagit bort alla rester osv så hade det inte blivit nån ärrbildning och Jens hade inte haft ont. 
Den senaste veckan har han ju inte kunnat köra bilen för att han inte har kunnat koppla och läkaren sa att det berodde på att det hade kollapsat totalt i ryggen och därför fick de höja det så högt. 

Nu är ialla fall operationen gjord och nu är det sjukskrivning som gäller. Ska tillbaka och träffa arbetsterapeuten om ca 5 veckor och sen blir det sjukgymnastik ett tag igen. 

Idag blev det ett barn mindre här hemma. Liam ville åka till farmor och farfar då kusinen var där och de ville ses. 
Så det var bara att hoppa in i bilen och köra dit honom. Lucas, Elsa och jag passade på att ta en sväng förbi torget på vägen hem och köpte med oss jättestora och fina jordgubbar. Lite fika från Sandelius köpte vi med oss hem också. 
Inte fick vi hem nån Liam heller för han ringde och frågade om han fick sova över där. 

Hann bara vara hemma ett par timmar innan det var dags att åka och lägga om såren på Jens. Blev en sväng förbi apoteket också och envis som Jens är så ville han såklart inte sitta kvar i bilen utan följde med in, även till affären som fick sig ett snabbesök. Så han fick som träningsvärk i benen när vi kom hem ;) 
Ikväll fick vi sällskap av honom i tv-rummet ialla fall, han parkerade i soffan istället. 
Men nu börjar det bli dags att göra klart för natten. 
Har inte fått så mycket gjort idag då jag fått ont för minsta lilla, orkat med en maskin tvätt ialla fall och lite snabbstäd. 
Får så ont i magen så fort jag gör nåt, får helt enkelt hoppas på en lite lugnare dag med det onda imorron. 

Tisdag

Det var ensamt i sängen inatt, eller ja egentligen inte. För Lucas tog Jens plats och Liam kom in senare på natten också för att han hade drömt en mardröm. Men saknade ju såklart att ha Jens bredvid mig. Hör ju liksom inte till vanligheterna att vi inte delar säng. Har ju bara hänt när nån av oss har varit på sjukhus. 

Pratade med honom imorse och det var väl rätt okej med honom ialla fall men det lär inte bli nån hemgång idag ialla fall så vi får vänta tills imorron med att få hem honom. Om det fortsätter att gå åt rätt håll såklart.
Idag skulle han ju resa på sig för första gången sen igår morse och första gången gick det inte så bra utan han tuppade av. Som tur var så hann personalen fånga upp honom innan han ramlade i golvet. 
Nu lite senare gick det lite bättre och han har varit uppe och gått i rummet med gåbordet. 

Fått ha syrgas inatt också då han syresatt sig lite dåligt. 

Sen väntar 3-4 månaders sjukskrivning för honom, ev längre, men allt beror ju på hur det går för honom. 
Och inget bilkörande förrän nerverna har "hittat rätt" i benet igen. 
Men vilken skillnad för honom sen att slippa all smärta. 

 
Funderar på vad vi ska sysselsätta oss med idag. Behöver handla bla men väntar på att Jens lön ska trilla in på kontot och det vet man aldrig när den dyker upp, om den nu dyker upp.. Hade tänkt ta en sväng till stan men det får vi nog skjuta på. 


 

12-årig förlovningsdag

Ja i lördags hade vi ju 12-årig förlovningsdag också. Åren rullar på fort :) 
Firade inget speciellt, hade fullt upp med annat som skulle hinnas med innan det var dags för operationen. 
Vi får väl skjuta det på framtiden. Nu kan vi ju inte göra det på ett tag eftersom Jens inte kan göra något. 
Men vi överlever ändå ;) 

 

Operationsdag

Idag har det varit en lång dag. Gick upp 4 imorse för att hjälpa Jens att tvätta sig med det bakteriedödande medlet inför operationen, gör ju kvällen och morronen innan operationen. 

Vid halv 6 var pappa här och hämtade Jens, glad att han kunde köra så vi slapp att slita upp barnen så tidigt. 
Stort tack! <3 
Jens skulle infinna sig på Motala sjukhus vid 7. Lång väntan här hemma kan jag säga, inte kunde jag somna om och sen fick jag reda på att operationen skulle börja vid 8. Och den skulle ju ta 2,5 timme och sen tar det ju sin tid på uppvaket. 
Så lång tid att gå och vänta här hemma på att få några besked. Men runt 16.30 ringde han och lämnade en snabbrapport ialla fall. Bara varit vaken en timme då så fortfarande trött såklart. 
Men så skönt att få det där samtalet så man kunde släppa den mesta av oron. 

Och enligt läkaren hade allt gått hur bra som helst. När han får komma hem ännu vet vi ju dock inte, imorron ska han upp och gå osv och sen utgår de väl ifrån det antar jag men senast onsdag borde han vara hemma. 
Återstår att se med andra ord. 

Men nu är den avklarad ialla fall och nu ska det väl förhoppningsvis bli bra, smärtan i ryggen och framför allt benet ska ju vara borta och "bara" såren som ska göra ont tills de har läkt och sen att det kan vara lite stelt då. Tänk att han hade kunnat slippa den här operationen om den läkaren som gjorde den förra hade gjort som han skulle! Kunde besparat Jens flera års smärta. 


V.25

Ja igår gick jag in i v.25 (24+0). Passade på att ta en magbild. 

Magen växer så det knakar och det är full rulle på den lilla filuren därinne. 
Börjar närma sig ett bm-besök nu också, har tid nästa vecka. Har ju inte varit där på ett bra tag nu. 


Kladdfia

Gjorde misstaget häromdagen att ge Elsa en liten bit rulltårta.. 
Det resulterade ju att hon hade rulltårta i håret, ansiktet och hela kroppen, ja ändå ut på fötterna! 
Ett bad var verkligen välbehövligt efter det :) 

 

Midsommar

Midsommarafton firade vi nere hos mamma och pappa. Började oss med midsommarmat såklart och sen var det dags att packa in oss i bilarna för att åka till Domarvik för lite firande och dans kring stången. Höll på att få en chock när båda mina grabbar hängde med på att dansa kring stången! 


                             Alwin
                        Alwin och Elsa

      Inte lätt att ta kort på ett yrväder ;) 

                        Gullunge

              Liam, Lucas, Leah och Enya

                    Lucas och Leah

                  Bus med morfar

  Leah, Lucas och Enya kollar på när Liam tävlar

Liam i full fart i klädracet, vann gjorde hans lag också :) 


Det är utmattande att dansa kring stången, somnade i bilen och det tar väl inte ens 10 min att åka hem till mamma och pappa igen. Vaknade inte ens när vi tog ur henne ur stolen utan fortsatte med sin tupplur. 
Hon vaknade dock tills det var dags att äta jordgubbar med glass och grädde :) Smarriga saker det, det kan man ju inte missa :) 
Kom hem här vid 21 och det var lite slitna barn :) 

Midsommardagen så åkte vi ned till Kvarnvik på kvällen. Var inte så mycket att hänga i julgranen direkt, lotter blev ju köpta såklart men vinsterna var inte så mycket att ha. Liam vann en sak som Lucas fick och nitlotterna blir ju godis. 
Chokladhjulet spelade vi, Lucas vann en gång och jag en gång.. 
Tog oss en fika men sen var det dags att åka hem. Väldigt lite folk i år och ja, som sagt inte så mycket att ha. Det var skillnad förr! 

Tungt

Ja idag känns det som att magen har blivit flera kg tyngre sen igår! 
Växer nog ganska bra just nu också för det spänner och drar som sjutton i magen. Bebis far omkring för fullt därinne så magen hoppar åt alla håll och kanter. 
Kan bli intressant att ge sig ut på shoppingrunda om ett tag. 

Jens ska tillbaka med traktorn och sen till sjukgymnasten så då tänkte jag passa på att kolla in klädrean, om det nu finns nåt kvar vill säga. Behöver ha lite annat också, måste leta reda på en present också då Lucas ska på kalas på söndag. Tycker alltid det är så svårt att köpa presenter till deras kompisar.
Förhoppningsvis är det inte fullt med folk i de affärerna som jag ska till, de är förhoppningsvis och handlar mat ;) 
Jens skulle till systemet också och där lär det väl ta sin tid skulle jag tro. Han vill hinna få sig lite öl innan operationen ;) 

Snart dags att göra oss iordning. Elsa kryper fortfarande omkring i sitt nattlinne och Lucas sitter i enbart shorts så nån ordning får det väl bli :) 
Ser inte fram emot att sätta mig i den varma bilen direkt, ac:n har lagt av nämligen.. Varit och provtryckt och den funkar så långt men sen verkar det som att det är nåt glappt eller så.. Jens fick den att funka en liten stund efter att han hållt på med den men sen var den likadan igen. Alltid är det något som går sönder! 
 

Segt

Idag är det otroligt segt i huvudet.. Har nog varit lite för varmt i sovrummet inatt tror jag och så lite för lite sömn ovanpå det. Men har ägnat morronen till att städa av nästan hela nedervåningen, skapligt ont nu så det får bli lite vila för mamman nu när Elsa sover middag. Så får jag fortsätta med städandet senare. 
Smutsen springer ju, tyvärr, inte iväg. 

Grabbarna har följt med sin pappa och morfar till skogen. Så det är lugnt här hemma just nu. 
Inget fint väder ute idag direkt, det gråa gör ju att man blir lite extra seg. Hade ju hoppats på att det skulle bli bättre imorron och så under midsommar men det ser snarare ut att bli åt det andra hållet. 

Lucas har varit till tandläkaren under morronen också, superduktig kille. Denna gång tog han inget lugnande och det gick galant ändå så tandläkaren är inte så farlig längre tycker han. 
Han hade mest legat och halvsovit i stolen medans de höll på och fixa. 
 
Nu ska jag ta och slänga upp fötterna i högläge och ta lite vila... Tänkte först kolla på nåt inspelat så det går att radera från hårddisken men boxen har visst fått totalfnatt. Så det får bli att läsa nån tidning istället tror jag. 

Frissan och bad

Ägnade dagen åt att fixa inne med tvätt osv. Perfekt väder att hänga ut på tork i ju så bäst att passa på de dagarna som de inte har lovat regnskurar. 
På eftermiddan var det dags för mitt besök hos frissan. Välbehövligt om man säger så! 
Det där med att gå var tredje månad har inte riktigt blivit av om man säger så. Är nog ett halvår om inte mer sen jag klippte mig. Men nu var det verkligen dags för det var så slitet. Och det var mycket hår som försvann! 
Får väl se om det blir nån mer gång innan bebisen kommer, annars blir det väl runt jul som frissan sa ;) 
Lite egentid på sisådär 20 min blev det, alltid något. 
Jens, Lucas och Elsa uträttade några ärenden under tiden. 

Sen blev det lite småhandling och sen iväg och hämta ett paket. Ska nämligen buzza för Nestlé. 
Lucas blev sugen på mjukglass när vi ändå var på Stallkiosken så det fick bli varsin glass också. 
Elsa vill ju som vanligt ha allt som man själv stoppar i munnen och hon fick smaka lite på mjukglassen, kallt men gott hälsar hon. 

Väl hemma så blev Lucas sugen på att bada så han drog med sig Liam till poolen och de plaskade på. 
Fixade ordning Elsas pool också så hon med kunde plaska :) 
Toppen med en pool med uv-tält till. 
Grabbarna övade på att snorkla. 
 
Tror att badandet gjorde barnen hungriga för idag gick det åt mat! Det är inte ofta som det blir tomt i kastrullerna! 
Liam som äter som en liten kyckling, knappt det annars, åt massor han också. De tog flera portioner. 
Och inte var det nåt märkvärdigt som serverades, utan det var färskpotatis och fiskbullar. Väldigt länge sen vi hade det men man kanske skulle servera det lite oftare om tom Liam äter som en häst! 
Efter middan blev det mera utefix, men det fick bli nät på för Elsa. Kände att jag hade behövt vira in mig i ett nät också, de där förbaskade myggen. Knappt att myggmedlet hjälpte. 

 



Hoppsan

Var visst ett tag sen det skrevs, nästan en vecka sen. Har inte riktigt hunnit med att skriva här, haft fullt upp med annat. 
Mycket som ska hinnas med nu innan Jens operation eftersom han inte får göra nånting sen. Och grejerna måste ju göras. Stressen inför det bara kryper i kroppen på mig vilket gör att jag mår uselt och inte får behålla maten osv. 
Men det ska väl lugna ned sig nån gång förhoppningsvis.. Finns ju visserligen inte en chans att vi hinner med allt innan operationen så resten vette sjutton hur det ska gå med. 
Men det är fullt ös nu fram tills dess och så kommer ju midsommar också så det försvinner ju lite tid. 

Men men, i lördags var vi ialla fall och kalasade med min familj. Förmiddan gick till att bla göra potatissallad och sen göra kladdkakemuffins med chokladfrosting och jordgubbar. Liam gjorde beställning på muffinsen eftersom han inte gillar tårta.
 

Elsa och Liam skulle firas och så också min kära pappa. 
Lite mat i magarna och sen kunde kusinerna busa loss för fullt. Som grabbarna har längtat efter dom! 
Sen var det ju dags för paketöppning. 

En massa fina presenter, de tackar så jättemycket för dem! 
Hade en superhärlig dag, saknade ju dock min lillasyster med familj som inte kunde komma. 

Väl hemma vid 20 blev det lite lördagsmys och film så det blev sent för grabbarna men de höll sig vakna. Elsa slocknade i bilen innan vi ens hade kommit ifrån mamma och pappa. Men hon hade ju bara sovit 20 min på hela dagen också. Men hon höll humöret uppe :) 
 

Skolavslutning - sommarlov!

Skickade iväg en finklädd kille till skolan imorse. Han såg fram emot dagen som bara skulle innehålla skojigheter :) 
Även om de skulle få en lång dag i skolan, 8.10-17. 

Efter att Lucas var skjutsad till dagis så hjälpte pappa till att flytta hästarna och fåren till de andra betena. Pappa och Jens tog hästarna och gick och jag körde fåren i bilen, smidigt när man kan lasta in dom där ;) 
Brukar ju gå lösa annars när vi flyttar men eftersom den ena har lite ont i ett av sina ben så fick hon åka bil istället. 
Elsa var underhållen under färden upp ialla fall :) 

Så mycket gräs däruppe så de kommer antagligen att se ut som tunnor sen! 

Sen åkte jag och Elsa hem medans de andra åkte till skogen. Blev lite tårta sen till fikat, ingen som orkade äta den igår :) Elsa nöjde sig med en muffins då :) 
Men idag fick hon sig lite tårta ialla fall. Sen var det en trött tjej som gick och la sig för att sova middag. 
Tog mig lite vila jag också, så hiskeligt trött. Fick strunta lite i måstena, de springer ju inte iväg direkt, tyvärr. 

Sen var det bara att väcka henne så vi kunde åka och hämta Lucas på dagis och sen uträtta några ärenden innan vi skulle möta upp svärmor som skulle med på Liams avslutning. 

Åkte upp till Folkets park där avslutningen skulle hållas och sen var det bara att vänta på att alla klasserna skulle komma intågandes. 
Det där med att vara still är inte Elsas grej riktigt ;) Och så ska man ju helst
försöka smaka på allt också som går att hitta ;) 
Hallå däruppe

Elsa fick lite melon av en kompis så det la hon sig och smaskade på :) 
Vemodigt att säga farväl till Liams fröken som han nu har haft i tre år. Visst han skulle ju byta lärare ändå till 4:an om den skolan skulle ha varit kvar men ändå. 
Nu blir det ny skola, ny fröken och så delas klassen på hälften för att blandas med en annan halva från Centralskolan, bara för att det inte ska bli några grupperingar med Långbrottsbarn och Centralbarn. 
Så det blir mycket förändringar i höst. Får bara hoppas på att det blir bra. 

Efter att vi var klara på avslutningen blev det ett stopp på Willys för att handla lite och sen iväg för att köpa mat. Hade tänkt äta på pizzerian men grabbarna var sugna på hamburgare och det vill de ha från Tobbas. 
Så det fick bli att köpa med hem och äta istället. 

Sen hade barnen bestämt att de skulle ta ett dopp i poolen så de bytte om och skuttade i. 

Liite kallt tyckte de att det var, termometern visade 23 grader. Men det ska i lite mer varmvatten från pannan så källvattnet får lite hjälp på traven att värmas upp. Men de var i ett tag ialla fall :) 

Så nu har båda barnen sommarlov, så även Lucas får ledigt from idag. 


Elsas födelsedag och klassresa

Elsa fick sin "andra" frukost på Ikea, pannkaksfrukost. Och det var riktigt smarrigt hälsar hon, avslutade med några gurkskivor :) 
 
Uträttade några ärenden i stan innan det var dags att åka hemåt, hann vara hemma ett tag innan det var dags att hämta Lucas på dagis. Fixade några saker i väntan på att Liam skulle komma tillbaka från sin klassresa 
Elsa passade på att provköra lite i bilen. 
 
Liam hade haft en skojig resa. De var och kollade på Rökstenen och sen var de i Vadstena och kollade på lite olika grejer. 

När vi kom hem blev det lite utefix innan det var dags att slänga ihop middan. Självklart hann vi med lite gungning, en stor favorit. 
 
Här hemma får ju födelsedagsbarnet välja middag när de fyller år, lite svårt att förstå vad Elsa ville ha men vi satsade på en av hennes favoriträtter, nämligen spagetti och köttfärssås och det gick ned massor i den lilla magen :) 
Sen kom vi ju till den roliga delen såklart, enligt barnen. Nämligen att få öppna paket. 
 
Tror det var en nöjd tjej som gick och la sig :) 


1 år

Kl. 01.14 den 11 juni 2012 kom lilla Elsa ut med raketfart. 
 
Tänk att det redan har gått ett helt år sen den lilla sötnöt föddes <3 

Hon har utvecklats till en glad och sprallig liten tjej. Det är väldigt sällan några sura miner och alla möts av ett leende. Det är inte alla som spricker upp i ett stort leende så fort man har vaknat, men det är vad vi möts av varenda morron när hon vaknar. 
Det händer nya grejer varje dag. Hon kryper för fullt, går utmed möblerna och ställer sig nu upp från sittande och kan stå och balansera  ett tag. Så nu väntar vi på att de första stegen ska komma. Hon bubblar för fullt och en del "ord" kommer fram, ialla fall så att de är förståeliga ;)
I stort sett all mat slinker ned, men det ska ju självklart vara samma mat som resten av familjen äter. De där burkarna är ingen höjdare, finns ett par sorter som hon kan äta i värsta fall. 
Lite humör har hon allt också, för när man inte får som man vill så är det klart att man blir arg. Och när flugorna kommer i närheten av hennes mat så härjar hon för fullt. 
 
Och tänk att hon snart ska bli storasyster. 
 

Tänk...

Tänk att man låg på förlossningen så här dags för ett år sen. 
Dock ville de ju skicka hem oss flera gånger eftersom ingenting hände men vi vägrade. Nästan 6 mil till sjukhuset och jag kände verkligen i kroppen att det var dags även om värkarna inte var dunderkraftiga.. 
Ingen smärtlindring mer än dusch och alvedon, Till slut bestämdes att vi skulle vara kvar över natt och jag fick en morfinspruta för att de trodde att det skulle ge med sig då eftersom de verkligen inte trodde att det var dags.. 
En timme efter att jag fått sprutan så kände jag att jag ville krysta och ringde in personalen som undersökte och jag var helt öppen och fick krysta.... Chockade personalen lite eftersom allt gick så fort sen, de hann ju inte ens få fram alla grejer eller fixa till sängen... 




Lugnt

Ja just nu är det rätt lugnt här hemma. Liam är i skolan, Lucas på dagis och Elsa leker för fullt på golvet. 
Bara tre dagar kvar nu av terminen för Liam, idag ska de tömma klassrummet och imorron ska de iväg på skolresa. Onsdag går de i skolan hela dagen, vad de ska göra vet jag inte men säkerligen något skojigt :) Sen på eftermiddan är det avslutning i Folkets Park, Långbrotts sista avslutning :( Så jag hoppas på fint väder. 

Igår blev det hemmafix. Jens gjorde klart poolplattan, eller ja den ska göras om helt men kände att det inte finns tid till det just nu så det var bara att göra iordning den så den funkar den här sommaren också. Grabbarna hade vattenballongskrig så gräsmattan är färggrann nu. Själv satt jag i solstolen en stund och njöt av det härliga vädret och av att se och känna bebisen fara omkring i magen för fullt. 
Sen var det dags att sätta igång att skrubba poolen. Jens, Liam och Lucas stod i poolen med sopkvastar och hinkar medans jag sprutade vatten med vattenslangen. Men ren blev den :) Så sen kunde vi börja fylla upp den, idag ska det eldas ordentligt så vi får ut varmvatten i den också, så kanske att grabbarna kan ta ett dopp i eftermiddag om vädret håller i sig. 

Idag ska det väl tvättas här, behövs för det har blivit Mount Everest i tvättkorgarna. Verkar som att det ska vara fint väder så man kan hänga ut tvätten, ger ju lite mer utrymme då att torka på. 
Måste iväg till affären en sväng sen också för att inhandla lite som Liam ska ha med sig imorron på skolresan. 

 
 

V.23

 
Ja då har man gått in i en ny vecka igen. Dagarna knallar på. Samtidigt som jag tycker det går jättefort på alla andra fronter så känns det ändå som att det går lite sakta med magen. 
Men det är full rulle inne i magen, framför allt om kvällarna. Har börjat kännas utanpå magen också, självklart så slutar h*n så fort pappa eller brorsorna ska känna. 
Dock kan jag inte göra så mycket innan sammandragningarna sätter igång. Ibland räcker det med att ta sig från övervåningen och ned så sätter de igång. 
Törs väl knappt skriva att foglossningen är rätt okej just nu. 

Satt och diskuterade igår vad det kunde vara som gömmer sig därinne. 
Jag tror ju på en liten kille men jag har grabbligan emot mig för de tror på en liten tjej. Så vi får väl se vem som har rätt denna gång, jag hade ju fel förra gången.. Och jag brukar ju för det mesta ha rätt ;) så det vore ju konstigt om jag har fel igen ;) 

Våran lilla tokunge


Bad

Liam blev ju kvar hos farmor och farfar sen i torsdags tills igår. Och de hade varit på Tinnis i  fredags och Lucas blev sugen på att bada igår också och de skulle till Tinnis även igår så vi hakade på. 
Liam hade bränt sig ganska bra på axlarna så han är knallröd där nu, blev bara smord med solskydd igår men det gjorde väl förhoppningsvis lite nytta så han inte blev mer bränd. Men ont har han nu, går knappt att ta i honom. 

Lite suddiga bilder dock så de är lite inzoomade via instagram.




Lite svårt att få med dem på bild då de höll sig så långt ut :) 
Ca 27-28 grader i vattnet, så inte så kallt i vattnet. 

De andra åkte hem till sig och vi började packa ihop oss också. Barnen var hungriga så det blev ett stopp på McDonalds på vägen hem. Gjorde ont i mammahjärtat när vi satt och åt där, för bakom oss satt två mammor med sina barn och den ena satt och skrek på sin dotter för både det ena och det andra så det mest ekade inne på hela McDonalds. Hon råkade tappa lite pommes på golvet och fick massor av skäll, fick skäll för att hon hade fått en fläck på sin kjol osv. Ja inte var det kul att sitta bakom dem inte.. 
 
Blev en snabbsväng in på Ikano för att köpa godis också, då grabbarna ville ha sitt lördagsgodis därifrån. 
Sen var det bara att styra hemåt, Jens hann med att fixa lite med poolplattan innan vi intog lördagsmys. 
Liam ville se Transformers 3 men lyckades somna efter halva ungefär. Tur man kan spela in så han slapp att missa resten :) 

Provresultaten

Glömt att skriva att vi fått svaren på Elsas blodprov. 
Läkaren ringde ju inte upp och när vi var på bvc så frågade vi om hon visste nåt. Hon hade inte sett något innan men hon gick och kollade på datorn och kom tillbaka efter en liten stund. 

Och provsvaren var negativa. Hon var inte allergisk alls mot katt, så det var skönt att höra. 
Så nu behöver vi inte tänka på det längre. 
Bvc-sköterskan sa det att pricktesten inte var så tillförlitliga så därför gjorde de dom inte längre i Åtvid. 

Men som sagt, skönt med bra besked, vi har ju ett gäng katter ;) 

Kalas

Igår hade vi kalas för Liam och Elsa med Jens sida av familjen. 
Förmiddagen tillbringades i köket med att göra tårtor och mat, blev väldigt mycket pastasallad :D 

Liam garnerade sin tårta själv. 
Elsa hade nog gärna försökt sig på det också om hon hade fått ;) 

När allt var klart så styrde vi mot Erikstad där barnen skulle firas. Bara att sätta fram maten och sätta sig till bords. 
Kan säga att jag hade lagat pastasallad för ett helt kompani, som vanligt när jag lagar mat ;) 
Så det blev en hel del pastasallad som fick följa med hem igen, så vi vet vad vi kommer ha att äta ;) 

Liam hade med sig sin fyrhjuling så grabbarna roade sig med den i stort sett hela eftermiddan.
Elsa roade sig med att fara omkring på gräsmattan :)
 
Våran klätterapa

Sen blev det ju dags för tårta och sen presentöppning. 
Först ut blev Liam :) 


Och sen var det Elsas tur
Det här var jätteskoj tyckte Elsa, hon skrattade och klappade i händerna :) 
Smaskens med tårta! 

Sen kom det ju det som var mest efterlängtat såklart, ialla fall hos Liam ;) 
Nämligen att få öppna paket. 

Elsa var lite fundersam först men sen så kom hon igång :) 

Hon fick ett aktivetesbord, som även kan användas som gåvagn. Hon testade
det här på Toys´r´us när vi var där och hon blev så arg när vi tog bort henne 
därifrån. Nu fick hon ett i present och hon blev jätteglad :)

Tack för de fina presenterna! 


 

Utvecklingssamtal Lucas

Ja idag var det dags att ha utvecklingssamtal om Lucas. 

Och det var bara en massa positiva saker vi fick höra om honom <3 Hade väl iofs inte väntat mig så mycket annat :) 

Han är väldigt engagerad i allt de gör, säger vad han tycker, är omtänksam och väldigt omtyckt av alla. Leker jättebra med alla barnen, även om de såklart är ett litet grabbgäng som hänger ihop för det mesta. Är positiv till det mesta och är det något som han är lite tveksam till så behövs inte så mycket övertalning för att han ska haka på. 
Han är en stor tillgång till gruppen då han gärna "plockar upp" de som inte riktigt vågar att prata i gruppen eller så och han hjälper mer än gärna till när de sitter med lite uppgifter när de har gruppträning. 

Ja det var bara en massa bra saker, hon pratade på en hel del. En väldigt stolt mamma, ja pappa också såklart efter detta samtal! 

Man kan ju inte tro att den här killen är så snäll och beskedlig på dagis när han har ett humör utan dess like hemma och trotsar en hel del och ger oss en hel del gråa hår ;) 

10 år

Idag fyller världens bästa Liam 10 år! 

Känns helt galet att det är 10 år sen som vi blev föräldrar för första gången. Just vid denna tidpunkt var han ju inte född ännu utan det kämpades på inne på förlossningen och han föddes inte förrän 23.53. 
 
Dagen började med ett paket på morronen, han var ju så sugen på paket ;)
Sen har Liam tillbringat dagen med sin klass och den andra 3:an på en liten resa runt i Åtvidaberg med en guide. 
Slutade inte förrän 16.30 idag så han var lite sliten när han hämtades. 
Hemma väntade mer paketöppning, blev ett helt gäng med paket, hoppsan. 

Tortillas var beställt till middag och så var tanken att vi skulle äta kladdkaka till efterrätt eftersom han inte gillar tårta men alla var så mätta så den får vi väl spara på :) 

Imorron väntar det ett kalas så det blir ingen sovmorron då inte, det ska göras mat och tårtor och cupcakesen ska göras klara. Så det blir till att hålla igång, får hoppas på att jag har en bra dag helt enkelt. 




Bvc och 1-årsvaccinering..

Igår var vi iväg på bvc-besök. Var lite tveksam till om vi skulle åka först då Elsa har haft några prickar i ansiktet som vi först trodde var vattkoppor, går nämligen det på Lucas dagis. Men det kom aldrig några blåsor så vi bestämde oss för att åka dit. 
Och Kerstin kollade på dem också och kunde inte få det till vattkoppor hon heller. Och nu har de bleknat massor och är på väg att försvinna så det var nog nåt annat. 

Två veckor sen vi vägde sist.. 

Vikt: 8190g (+350g)
Längd: 71 cm (+1 cm) 
Huvudomfång: 45,6 (+0,1 cm) 

Så nu hade hon ökat på mera än förra gången som bara var 180g på lite mer än en månad. Men hon följer sina kurvor jättefint! Hon kunde allt som hon skulle och visade att hon både kunde krypa och gå utmed möblerna. Bubblade för fullt och stod i för fullt :) 

Sen var det ju dags för de där sprutorna. Fick leka lite på golvet under tiden de gjorde ordning sprutorna och sen var det bara att lägga henne på bordet igen. Känns hemskt att behöva hålla fast benen på henne men det måste ju göras. 
Denna gång kom det dock mer än ett pip, det blev ett skrik men så fort hon fick komma upp så var det bra igen. 
Och sen kunde hon skratta igen. 

Nu dröjer det ett tag tills nästa besök. Är ju egentligen inget besök förrän vid. 18-månaderskontrollen men de erbjuder ju ett besök runt 15 månader också som man får boka in själv. Får väl se om vi tar det i samband med att bebisen har kikat ut eller om vi tar det tidigare. 


RSS 2.0