Tekakor i långpanna

Många som ville ha receptet på brödet som jag bakade igår så här kommer det. 

Det blev en favorit här hemma också. Love som är otroligt kräsen med vad han äter för bröd älskade det. Det går även att göra baguetter av detta recept så det ska försöka hinnas med i helgen. 


Receptet är från Viktorias provkök. 

100g smör
3 dl standardmjölk
2 dl kallt vatten
50g färsk jäst
2 tsk salt
2 ägg
3 msk strösocker
Vetemjöl special (ca 13 dl)

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk och vatten, vätskan ska bli max 37 grader varm men gärna lite ljummen. Häll blandningen över jästen och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, ägg och socker och blanda runt. Tillsätt vetemjöl under knådning. Jag mäter aldrig mjölet utan går på känn. Degen ska bli smidig och inte klibbig. Ha inte i för mycket mjöl bara för då blir brödet lätt torrt. Kör degen i maskin ca 7-10 minuter. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut eller platta ut degen till en rektangel och lägg i en plåt. Skär rutor ner till botten av plåten och låt jäsa övertäckt 30 minuter. Sätt in i ugnen ca 20 minuter, brödet ska få fin färg och låta lite ihåligt när du knackar på det.



RSS 2.0