Onsdag

Var visst ett tag sen det blev bloggat, har inte riktigt hunnit med helt enkelt. Passar på nu medans Elsa är nöjd, strax dags för henne att äta så det är bäst att skriva på. Numera börjar hon ju inte tjuta eller bli hungrig så fort jag tänker eller säga blogga ialla fall ;) För sånt slog ju aldrig fel tidigare. 

Dagarna rullar på i en hiskelig fart, hinner ju knappt med! 

Liam kom ju ialla fall hem från fiskelägret i söndags och han var jättenöjd med det. De hade fiskat mycket, såklart, sett på fiskefilmer och så hade han gjort massor av flugor. 
Fiskelyckan var väl lite sådär med, de hade fått upp en gädda på hela tiden men de hade roligt ialla fall. 

Lucas fick en helg med bara mamma, pappa och Elsa. Han fick vara uppe längre om kvällarna och så lite extramys såklart osv. Rätt nöjd med helgen han också med andra ord ;) 

Annars har dagarna inneburit fixande med både det ena och det andra. Var och hämtade tapeter till Liams gamla rum i lördags så det ska vi väl börja ta tag i snart. Ska ta tag i panelen först innan tapeten och golvet. Nog för att trägolvet är snyggt så sätt men det är slitet så det sticker upp stickor och de stora spikarna smyger sig upp lite här och där så man får slå ned dem då och då. 
Men det blir nog bra när det blir klart. Bara att man ska hinna ta tag i det också. 

Nu ska det tittas på Greys Anatomy och sen blir det sängen. 
Imorron väntas besök av syrran och barnen <3 


Och ute..

Och igår så kom de med våran provisoriska trapp, sen kommer ju trappen att byggas ihop med altanen som ska bli på framsidan. Men den blev inte så dum nu, möjligen att första trappsteget blev lite högt fast ett lite större bekymmer är att det bara går att öppna dörren halvvägs och sen fastnar den i trappan.. Så det får de åtgärda för så som det är nu så får jag knappt ut vagnen genom dörren. 

Lite förändring

I förrgår så var snickarna här för att fixa dörren in till sovrummet. De har skjutit på det länge nu men nu så sitter den där.. Liam tycker dock att det verkar som att Jocke har satt dörren upp och ned eftersom handtaget sitter lite lägre än normalt ;) 
Men eftersom dörren var tvungen att kortas av både i uppkant och nedkant för att få plats så fick det ju bli så.. 

Nina

Eftersom Liams gotlandskanin tyvärr gick bort för nån månad sen så hittade han nu en ny kanin att köpa. Skillnaden nu är att denna kanin blir mindre och att hon bor inne istället. 
Låt oss presentera Nina. 


Elsa


Våran lilla filur

Elsa funderar lite på hur sjutton hon ska få tag i Hoppe och leksaken som hon slängde iväg...

Tar natt

Liam åkte iväg till fiskelägret i eftermiddags och av rapporterna att döma så trivs han :) 
De var och fiskade på kvällen, med pannlampor ;) och så har de gjort egna flugor. 
Se om han får sig nån sömn inatt också :) 

Har idag klarat av storhandlingen, skönt att det gjort och så lite andra ärenden blev uträttade.. Djuraffären var bla tvungen att få sig ett besök och Karmegrens. 
Efter att Liam var skjutsad till lägret så slängde vi ihop lite middag, fick bli hamburgare idag. 

Sen har jag sysselsatt mig med att tvätta och småplocka lite här och där. Satte upp en tavla i Lucas rum som jag kom på låg i ett skåp, på tiden att sätta upp den nu eftersom den har legat därinne sen Lucas dop som var 31 maj 2008 :) En målad tavla av min syster Anna och Lucas tycker den är jättefin! Ja jag också såklart :) 
Han fick väldigt bråttom med att få upp den på väggen när jag tog fram den så nu hänger den uppe ialla fall :) 
Han har lite önskemål på annat som ska upp på väggen så det får vi kika lite efter imorron. 

Imorron blir det att kolla över marknaden lite snabbt i Åtvid, tar ju inte speciellt lång tid med tanke på hur liten den är.. Sen blir det en tripp till stan för att fixa lite saker och sen hem för att fixa hemma. 
Hoppas på att vädret håller i sig i helgen nu för om det hinns med imorron, annars blir det söndag, så ska det sättas häststaket. Måste få det klart nån gång. 
Mycket som behöver bli klart visserligen men man måste ju börja i en ände ;) 

Nu tar vi och barnen och kryper ned i våra sängar. 
Lucas har fått vara uppe länge idag när storebror är borta. 

Fredag och snart lov

Ja nu har Liam bara några timmar kvar innan han får lov :)Något han ser fram emot.
Han bestämde sig ialla fall igår för att åka på fiskelägret så i helgen blir vi en mindre i familjen.
 
Så dagens planering ligger nu på att städa, tvätta (som vanligt med andra ord), leta reda på grejerna till Liam och packa ned, storhandla och uträtta lite andra ärenden och det mesta ska hinnas med innan det är dags att köra ut Liam till lägret. Så den här dagen lär nog rulla på också.
 
Lite snö ligger kvar och Lucas är lycklig för det lilla :)
Känner mig lite seg idag ännu. Elsa vaknade vid halv 12 och var jättepigg och höll låda till halv 2 innan hon somnade om igen. Hon låg bara och skrattade och busade :) Så fort jag skulle stoppa in nappen så mosade hon in snuttefilten och bet ihop :)
Ett under att hon låg kvar där hon låg med tanke på att hon sprattlade för fullt.
 
Dags att sätta fart nu, börjar bli dags för en liten skrutta att sova.

Intressant

Intressant att sitta och kolla på när storebror spelar spel på mobilen.

Blommor



Jens kom hem med underbara blommor idag. Luktar underbart i hela tv-rummet! 

Idag..

Idag fick Elsa i sig en hel smakportion med gröt och så katrinplommonpuré till det. 
Dock så var inte katrinplommonpurén sådär riktigt god när hon fick det enbart, då blev det grimarser :) 
Men till gröten gillade hon det ialla fall :) 
Här får man använda dregglisar när det är dags att äta, vanliga haklappar är alldeles för stora för lillskruttan :) 


 

Snö - lyckliga grabbar

 
Gissa om det var två grabbar som blev glada när det kom snö idag. 
Lucas fick väldigt bråttom att ta på sig stövlar och jacka för att gå ut och det viktigaste, han var tvungen att ha handskar till snön! :) Lite besviken när det var liite svårt att få upp så pass mycket snö att det gick att göra nåt med det ;) 




Grabbarna gjorde varsin snöängel på studsmattan, var inte det enklaste för de gled omkring ovanpå mattan :) 

Snön bara vräkte ned för nån timme sen. Nu ligger ett tunt litet lager med snö på marken, förmodligen försvinner den till imorron. 
Vet ialla fall en som kommer att bli besviken över det, någon som har tjatat om vinter och snö ett bra tag nu, nämligen Lucas. 

Lite lugnt

Elsa ligger och sover bredvid mig här på soffan och Lucas leker. Jens åkte iväg på mötet så vi får väl se vad de säger där. Skickade med honom en liten inköpslista på saker som saknades till dagens middag.

Har passat på att ta det lite lugnt och fixa med en del grejer på datorn. Massor av mail som ska besvaras, fixat lite med matbloggen, hemsidan osv och försöker även hitta lite nya recept att testa. Storhandling väntar ju imorron, som det ser ut just nu ialla fall. Skulle behöva gå igenom hela mailen för jag har säkert missat några viktiga mail i all röra :/ Två veckor nu sen jag gick igenom den helt och nu ligger det 749 olästa meddelanden i den så det är nog dags. 
 
Om ungefär en halvtimme stiger Liam in genom dörren så då är det dags att slänga fram lite mellis. 

Torsdag

En ny dag igen då och helgen närmar sig med stormsteg..  Veckorna går hiskeligt fort! 
Liam ser fram emot nästa vecka då de har lov så han bla kan sova lite längre ;) 
Men i helgen blir det inte mycket till att sova länge, beror lite på om Liam vill gå på fiskelägret eller inte, om han ska övernatta eller inte.. Ja vi får se vad han bestämmer sig för sen när han kommer hem från skolan :) 

Knallade upp med Liam idag och Elsa vaknade samtidigt men hann med lite fix också innan Liam skickades iväg.
Lucas vaknade lagom när Liam skulle gå ut till taxin. 
Idag var det Jens som kom upp sist ;) Han skyller dock på förkylningen ;) 

Elsa sover middag inne i sin säng, skulle dock tro att hon vaknar snart. Men har hunnit fixa lite tvätt, äta frukost, betalat räkningar och float ved, så det är väl bara att fortsätta. 


 
 
 

Oktobermarknaden

Vid 13.30 hämtade vi upp Liam i skolan och sen vidare till dagis för att hämta Lucas. Sen styrde vi ned till Valdemarsvik och den årliga oktobermarknaden. Är ju en tradition att åka dit. 

Hade laddat upp mig med en massa tålamod, tänkte att det skulle behövas med en liten herre som har ett humör utan dess like om det inte går som han vill ;) 
Gissa om jag nästan fick en chock när han skötte sig exemplariskt hela tiden! :D 
Hade ju ialla fall räknat med minst ett par utbrott under tiden vi var där men icke. 
Så det där tålamodet kunde jag stoppa undan till nån annan gång ;) Kanske till på lördag när det är marknad i Åtvid, dock så springer man ju över den väldigt fort i jämförelse med Vikenmarknaden. 

Inte mycket blev det handlat i år. De obligatoriska chokladtoppar inhandlades och så hittade barnen några småsaker och så åkte de karusell och kastade bollar. 
Lite marknadsgodis kom ju med hem också såklart, ett måste på marknad :) 

Elsa höll sig vaken hela tiden och tröttnade rätt snart på att ligga i vagnen för hon vill ju upp och se så mycket som möjligt. Charmade tanter och gubbar både till höger och vänster ;) Och varje person som pratade med henne fick sig ett stort leende :) 

Fick i oss lite mat när vi kom hem och sen kröp jag ned i ett härligt bad. Var lite frusen trots att jag hade pälsat på mig. Så idag har det inte hunnits med så mycket här hemma så det får vi ta igen imorron. Inte så mycket inplanerat då förutom att Jens ska på möte med Af och Fk. 
Vet ialla fall att jag har en tvätthög likt Mount Everest som måste bearbetas. 

Men nu tänker jag ta och krypa ned i sängen ialla fall och försöka få mig lite sömn. 






Öppning

Nu har vi varit på öppningen av Lager 157. Ensamma var vi inte, lång kö redan en halvtimme innan öppning.
Men vi behövde ju inte stå och vänta så länge på att komma in ialla fall. Mycket fint men lyckades begränsa mig till två plagg till Elsa. Nästa gång kan det nog finnas risk för att det kommer med mera hem ;) 

God natt

Nu ska vi alldeles strax ta och krypa ned i varma sängen.Är helt genomfrusen trots att det är varmt i kåken.
Vi var ute i flera timmar och fixade med veden och mot slutet var det rätt kyligt ute. Så trots att vi nu varit inne sen 18 så har jag fortfarande inte fått upp värmen.
Känns som att jag fortfarande står kvar ute, burr.
 
Men mycket hann vi med ialla fall. All kapad ved som fanns ute är nu fload och så blev det påfyllt i pannrummet. Och ett lass med kubb är nu uppklyvet också.
Så imorron är det bara att fortsätta.
 
Men först har vi lite annat att klara av bla så blir det en tripp till Lager 157 som slår upp portarna imorron. Har en känsla av att vi inte kommer att vara ensamma.
Nu ska hundarna ut en sista sväng och väskor kollas över och Elsa nattas, sen får jag krypa ned i sängen!
 
Sov gott allihopa!

Ett "problem" löst..

Har ju jagat fårsax nu i flera månader för att kunna klippa Betty.. Hittar man dem begagnade på Blocket så försvinner de som smör i solsken. Ringde på en idag, annonsens las ut igår kväll och den var redan borta. 

Meen, efter att Jens ringt och pratat med Stefan på Östergyllen så fick vi numret till en kille som klipper. 
De brukar ju inte ta enstaka får så utan vill helst ha 10 eller vad det är för att åka ut och han var väl inte så sugen på det heller ;) 
Men vi sa att vi kunde komma hem till hans gårdsplan med henne och då kunde han göra det i stort sett gratis. Blev lite omvänd prutning ;) Han sa att han kunde ta 25:- för att klippa henne, Jens trodde att han skojade först men det gjorde han inte.. Jens tyckte det var för lite så 50:- kom de överens om till sist, mer ville han absolut inte ta för att klippa henne :) 
Och som det ser ut just nu så får Betty med sig en kompis hem också. Så ja, två saker har löst sig kan man nog säga. 
Hoppas på att hon blir lite gladare då. 
 
 
Nu ska bara vinterförvaringen av djuren lösas, dräneringen här verkar ha gjort en del nytta ialla fall. Bara staketet som måste flyttas lite för att de inte ska gå på den biten som inte gick att dränera just nu. 
Hoppas på att det ska funka ialla fall. 
Till nästa år finns det förhoppningsvis lite mer tid till att göra det så som jag vill ha det däruppe. 


Sovmorron

Jens tog hand om grabbarna imorse så de kom iväg till skola och dagis.
Elsa tog ordentlig sovmorron så jag kunde ligga och vila ett bra tag också. I vanliga fall brukar jag ju passa på att göra nytta under tiden hon sover men idag tänkte jag lite annorlunda ;) Och jag blev av med huvudvärken som jag hade när jag vaknade vid 6.
Hon vaknade inte förrän 10 så då pallrade vi oss in i tv-rummet för lite amning.
Vi hade en väldigt lugn morron med andra ord.
 
Nu sover hon lite försenad fm-lur så nu är det nog dags att sätta fart och få lite gjort innan hon vaknar och innan Lucas ska hämtas hem från dagis.

Måndag

Ny vecka igen och det finns en del inplanerat denna vecka men även lite "lediga" dagar. 
Inte så mycket annat som behöver fixas nu när dopet är över. Eller ja, Jens fyller ju 30 den 9 nov men vi får väl se hur det blir med firandet, inte den helgen han fyller ialla fall eftersom vi ska på dop den helgen. 
Blir nog inget storkalas för den delen heller. Men men, tre veckor kvar tills dess så vi hinner att fundera. 

Idag har det blivit hemmafix och lite så, behövs ju det också. 

Idag fick Elsa smaka päronpuré för första gången och det var bra mycket godare än gröt tyckte hon ;) 
Hon har ju bara smakat gröt två ggr tidigare, där blev vi inte arg när vi inte fick mera inte. Men idag med päronpurén så talade hon minsann om att hon ville ha mer :) 
Imorron får det nog bli att testa lite gröt igen, var ju ett par dagar sen nu. 

Lucas har haft sin gymnastik idag. Något han ser fram emot varje vecka, skulle tro att han kommer vilja gå i vår också ;) 

Börjar bli dags att styra mot sängen nu. Måste bara fixa ordning det sista för idag och så ska ju lillskruttan stoppas i säng :) 
Den där skojaren som drar på Elsas speldosa om och om igen har ju gjort så att batterierna börjar ta slut. 
Imorse höll jag på att bli galen. Elsa vaknade, jag gick och tog på mig kläderna och då dras speldosan på.. Stänger av den när jag kommer ut, tar upp Elsa och hinner inte ens till dörröppningen innan den sätts igång igen. Går tillbaka och drar av, hinner nu till dörren in till Elsas blivande rum och då sätts den igång igen.. 
Någon måste gilla den där speldosan! 



 
 

Dop

Ja, igår var det ju dags för lilla Elsa att döpas. 
På förmiddan åkte jag, mamma och pappa till församlingsgården för att duka, göra tårtor osv. 
Tog sin lilla tid men bra blev det :) 
Sen var det bara hem, försöka hämta andan en liten stund och sen göra oss i ordning för att åka till kyrkan. 
Elsa fick mat innan vi åkte och sov på vägen ned så det var en glad tjej när vi kom fram till kyrkan :) 
Så nu är hon även döpt till Elsa Astrid Margareta.
Astrid efter min mormor som tyvärr gick bort när jag var 9 år gammal. 
Och Margareta efter mig, och ja alla kvinnliga på min sida. 

Har sagt sen vi väntade Liam att om det blev en tjej så skulle mellannamnen vara Astrid Margareta och nu fick vi ju oss en liten tös. 


Elsa var glad under hela cermonin och tyckte det var jättekul att ha så många att titta på :) 
När vi var klara i kyrkan var det bara för alla att packa in sig i bilarna och åka till Åtvidabergs församlingsgård där maten osv väntade :) 



Efter att alla hade fått mat i magen och förhoppningsvis mätta ;) så blev det presentöppning. 
Elsa satt i sin bumbostol medans vi öppnade paket :) 
Alla paketen öppnade och allt var superfint! 

Efter paketöppningen var det dags att plocka fram tårtorna.

Elsa med morbror/fadder Tobias
Lite sysslingmys med Julia hanns med också :) 
Alwin testade Elsas bumbostol, satt ju som en kung ;) 


Dagen blev kanon! 
Stort tack till alla som kom och för alla de fina presenterna!! 
Extra stort tack såklart till mamma och pappa för all hjälp! Det är sån tur att vi har er! <3 Älskar er! 

Välja...

Har fått exemplen på korten vi tog i onsdags... Funderar dock på vilket vi ska välja...
 
Dessa tre är alternativen..
 
Bild 1
 
Bild 2
 
Bild 3
 
 

Lång dag

Ja idag har det varit en lång dag.. Idag har nämligen våran lilla skrutta Elsa blivit döpt. 
Så det har varit full rulle från morron till kväll. Kom inte hem här förrän runt 22 och jisses så skönt det var att landa i soffan. 

Orkar inte bjuda på så mycket mer just nu, alldeles för trött så nu behöver jag lite sömn. Ska bli otroligt skönt att krypa ned i sängen. Och ingen klocka som ringer imorron bitti, ännu skönare. 
Bjuder på bilder osv imorron istället. 

God natt på er! 

Farande

Ja idag har det blivit en väldigt massa farande.
Efter att ha fått iväg Liam till skolan och fått lite gjort här hemma så packade vi in oss i bilen för att åka till stan för att handla lite. Blev ett antal stopp lite här och där.
Sen styrde vi mot Åtvid igen och handlade det sista inför morrondagen. Jag tror att jag har fått med allt ialla fall, kände mig lite snurrig av allt mot slutet, gjorde ju inte saken bättre att jag ätit och druckit urdåligt hela dan så jag får väl skylla mig själv.

Tänker ju lite fel egentligen men magproblemen krånglar och att äta nåt ordentligt när man ska iväg är inte att tänka på. Och det blir ju inte magen bättre av heller. Är så trött på magproblemen. Ytterligare en sak som avskräcker mig för en GBP, en bekant har fått massor av bekymmer med magen och får åka till sjukhuset titt som tätt och det är inget som de på sjukhuset kan göra nånting åt.

Jaja, nu ikväll har den sista tårtbottnen bakats, fixat blommorna till dekorationen och packat ned det mesta som ska med imorron. Även strukit alla kläder så jag slipper stå och stressa med det imorron. Har en känsla av att det kommer att bli rörigt ändå. Sen gäller det ju att försöka tajma Elsas sovande och mat så att hon är glad i kyrkan ;) Vi får väl se om Jens lyckas med det eftersom det är han får sköta det under fm när jag åker till församlingsgården och fixar med mamma och pappa ;)
 
Nu är det lite kvar att göra men sen blir det sängen så man förhoppningsvis är lite piggelin imorron. Hoppas på att skojaren som roat sig med att dra på Elsas speldosa över sängen ett x antal ggr inatt håller sig ifrån den. Trodde först att det var Jens men han sov ju som en gris ;) och hade han gått upp så hade jag ju vaknat visserligen eftersom jag vaknar för minsta lilla.

Min lilla hjälpreda i köket ;-)




Tårtbak

Dags att börja göra tårtbottnar.


Bvc

Dagens första att göra blev att åka till bvc för vägning och mätning av lillskruttan. 
Nästan en månad sen vi var där. 

Vikt: 4720g (+300g)
Längd: 58cm (+1,5cm) 
Huvud: 40 cm (+1cm) 

Så det går sakta men säkert uppåt och hon följer sin kurva bra. 
Som varje gång vi är där så får vi höra att hon ser ut som en liten docka ;) 
Pratade om det här med smakportioner osv och vi har ju inte börjat ge henne nånting sånt ännu. Men Kerstin tyckte att vi kunde börja lite mjukt om vi ville, har ju funderat på katrinplommonpuré med tanke på hennes mage. 
Så hon tyckte att vi kunde starta med lite gröt så hon kan ha purén till det. 
Men vi får väl se om vi börjar med det snart eller inte, har ju ingen brådska direkt egentligen. Vi får fundera på det helt enkelt ;) 


Nu är nästa besök om en månad och då väntar en läkarkontroll och ev vaccination. 


Trött

Är ruskigt trött idag, vet inte vad jag ska skylla på heller direkt. Känns inte som att sömnen gör nån nytta alls. 
Men dagarna måste ju rulla på ändå. 

Liam blev hemma på morronen här innan det var dags för tandläkarbesöket, hade huvudvärk så tyckte det var bättre att han kurerade den innan han skulle dit. Och efter tandläkarn så blev det skolan för honom. 
Lucas är på dagis och roar sig. 

Elsa sover för stunden men skulle tro att hon vaknar snart. Pysslat med lite ditten och datten under tiden men det klokaste hade nog varit att ta lite vila själv också känner jag nu. Lätt att vara efterklok ;) 
Borde fortsätta med tvätten nu och leta fram lite fina kläder inför fotograferingen senare. Nåt till middag ska man väl komma på också, Liam har ju judon ikväll så det blir lite stressigt att hinna med maten mellan fotograferingen och judon men det får gå på nåt sätt. 

Måndag

Ny vecka och nya tag.. 
En fullspäckad vecka framför oss, så vi kommer inte att vara sysslolösa direkt :) 

Efter att Lucas var lämnad på dagis begav vi oss mot Linköping och US. Dags för röntgen på Jens fot, så nu återstår det att se hur det ser ut. Om det blir operation eller inte, de velar ju fram och tillbaka hela tiden. 
När vi var klara på US så styrde vi mot Ikano. Blev lite inhandlat till dopet och så tog vi oss lunch på restaurangen. 
Doppresenterna är avklarade också. Hittade dock en sak som jag skulle vilja ha på nätet men tjejen som gör dem hinner med det till helgen så det får vänta lite. 
Blev lite andra ärenden uträttade också. Stannade på Erikstad på vägen hem för att fixa lite grejer till Elsas dopminnesbok också. 

Hämtade upp Lucas och stannade och handlade lite. När vi kom hem var det bara att sätta igång, satte mig med Elsas dopminnesbok och hann att göra den klar också så nu kan jag pricka av en grej på listan. 
Senare var det dags för Lucas att åka iväg på sin gymnastik. Något som han längtat efter eftersom han missade förra veckan så blev det ju lång väntan för honom. 

Lite sömn ska man väl passa på att få nu också. Imorron väntar städ, tvätt, tandläkare, fotografering och så har Liam judon. Sen ska man väl hinna med lite annat också kanske. 


Dags att stoppa en liten skrutta i säng. 

Vinnarna..

Nu är vinnarna i Bambinos tävling dragna och vinnarna blev: 

 
Nellie

Evelina

Stort grattis till er! 
Jag kommer att skicka ett mail till er där jag behöver era uppgifter så att ni kan få eran vinst på posten :) 




Öser ned..

Ja, regnet bara öser ned! Gjort nästan hela em/kvällen, verkar inte vilja sluta heller :/ 
Hela helgen har ju regnat bort! 

Idag kom Liam hem igen och vi har hunnit med söndagsstädningen. Har bearbetat den gigantiska tvätthögen men det blir nog några maskiner imorron också skulle jag tro. 
Men först imorron så blir det ett besök i stan, Jens ska på röntgen med foten och sen måste vi leta reda på lite grejer till dopet. 
Så dagen lär nog rulla på i hög fart som vanligt. På eftermiddan har ju Lucas sin gymnastik också, som han ser fram emot! 

Nu är det dags att göra klart inför morrondagen och sen stupa i säng. Lär bli att få väcka lillskruttan imorron förmodar jag, våran lilla sjusovare <3 

Saturday

Och snart är lördagen slut.. Tiden går fort nu! Bara för att det kommer att vara fullt upp nu. 

Imorse skjutsade Jens iväg Liam till Erikstad då han skulle gå på bio med Lisa. Något han har sett fram emot, fick ju biobiljetter från jultidningsförlaget förra året som han inte har utnyttjat förrän nu. 

Slängde ihop tårtan under tiden så den bara var färdig att garnera innan vi skulla åka. 
Har nämligen spenderat dagen nere hos mamma och pappa. Jens har hjälpt pappa i trädgården, typiskt att det skulle regna just idag också. 
Blev kvar till halv 8 och sen var vi inne i Åtvid och köpte Lucas lördagsgodis som vi hade glömt bort. 
Liam hade bestämt att han ville sova över hos farmor och farfar då kusin Jonathan skulle göra då. Så han blev kvar där. Konstigt när inte alla barnen är hemma! 

Myst framför Körslaget och sen var Lucas en aningen trött :) Han hade ju slocknat en stund i bilen på väg hem från mormor och morfar men han missade inte djuren ialla fall ;) 
På vägen hem råkade vi på både grävling, hare, rådjur, vildsvin och hjort.. 
Lucas tyckte att det var dags att vi fick se en älg också, eller bara bakdelen på en älg som han sa ;) 
 
Börjar bli dags att styra mot sängen nu, är ju en dag imorron också och mycket som ska hinnas med! 
Hoppas ni alla har haft en bra lördag! 

Testtårta


Suddig bild men tagen i all hast med mobilen innan vi skulle hoppa in i bilen. 
Frostingen hade börjat smälta lite så när vi väl kom fram så kan jag ju säga att den hade glidit iväg en del. 
Men den såg ju relativt bra ut innan vi kom iväg ialla fall ;) 


Dopplanering..

Ja planeringen inför dopet är i full gång, bara en vecka kvar nu tills det är dags. Sista dan för att anmäla sig är imorron så på måndag ska det ringas och beställas mat. Och så måste jag ta mig runt lite för att köpa grejer till ditten och datten. På onsdag är det dags att träffa prästen också. Så förutom allt annat som är inplanerat som tandläkaren, röntgen, bvc osv så kommer veckan att rulla på snabbt skulle jag tro! Måste sätta mig en dag och göra klart hennes dopminnesbok också. Nu ska jag sätta mig och googla runt lite på lite olika fyllningar till tårtorna. Gjorde en provtårta idag och den blev vääääldigt söt :) God men som sagt, söt! Så det får bli att modifiera om den lite :)

Ni anonyma..

Ni anonyma som anmäler er till Bambinos tävling! För att jag ska kunna dra en vinnare måste jag ha en mail eller nån kontaktuppgift för att kunna få tag i er så ni som anmält er som anonyma kommer inte att kunna vara med i dragningen tyvärr.

Tävlingen

Ett par dagar kvar på tävlingen så kom igen nu, några fler måste det ju finnas som vill vara med och tävla! http://danielssonsgarden.blogg.se/2012/october/tavling-bambino.html

Kväller

Ja snart dags att stupa i säng, riktigt trött idag! 

Jens har varit iväg på MR idag, så nu återstår det att se hur det ser ut i ryggen. Om de kan operera bort fibrosen eller om nerven ligger för nära så att det är helt kört. 
Under tiden passade jag på att göra nytta här hemma. Myst med Lucas och Elsa också såklart. 

När Jens kom hem från US så blev det en tripp till Åtvid för att handla och uträtta några andra ärenden. 
Var ju inte ensamma direkt så det tog sin lilla tid. Värsta med fredagarna.. 
När vi kom hem möttes vi inte av bara av Liam utan av hans tre kompisar också. Alltid en överraskning att se hur många som är här hemma om man varit iväg ;) 
Så det hade varit fullt ös här hemma. När vi kom hem så satte jag igång med att fixa käk och baka botten till en tårta jag ska testa att göra, får se om den går att ha till dopet. Den får ju superbetyg så det återstår att se om den är så god som det påstås ;) En jädra massa bunkar blev det ialla fall :D 
Tänkte se om jag kunde använda mamma och pappa som testpersoner imorron :D 

Imorron ska Jens hjälpa pappa med lite grejer i trädgården och Liam ska på bio med Lisa på eftermiddan så han ska köras dit på förmiddan. Återstår att se vad vi hinner med under morrondagen :) 

Elsa fick sitta i sin bumbostol idag när vi åt middag, en liten gladskit som tyckte att det var superkul :) Nackdelen med att ta med mobilen är att man antingen inte hinner med att ta korten när hon skrattar eller så far hon med armar och ben eller huvud så att det bara blir suddigt :D 



 

Full rulle

Ja igår var det full rulle här hemma. Jens har lånat en liten grävmaskin i ett par dagar nu och fixat lite dränering, hoppas på att det ska göra nytta nu! Grävde bort några buskar i trädgården också. Passade på att tvätta och fixa under dagen också. Liam hade med tre kompisar hem idag också så det var fullt ös här ett tag. Lucas hakade på dem och hade superskoj :) På kvällen var det dags för föräldramöte i skolan. Måste säga att det är dåligt att så några föräldrar kommer! Det går 22 barn i Liams klass och utav alla dem så var vi föräldrar från 9 barn som var där. Dags för våran tur tillsammans med två andra föräldrar att hålla i julfesten. Första gången jag var borta från Elsa, två timmar blev det. Kändes jättekonstigt och det var så skönt att komma hem till henne. Det var lite för mycket för mammahjärtat ;)

Våran lilla skrutta


Ullared dag 2

Efter en natt med lite halvkass sömn, bäddsoffan var inte den skönaste ;) så satte vi igång med att packa ut allt vi hade handlat i takboxen och städade sen av i stugan för att sen checka ut. 
Elsa sov bra under natten, vaknade lite smått under natten en gång men efter att ha fått nappen så somnade hon om och vaknade sen vid 6 igen. 

Strax efter 8 checkade vi ut och styrde sen mot varuhuset igen. Ingen kö idag heller och medans Jens och Lisa ställde sig i kö vid återköpet så passade jag på att springa upp till barn för att kika lite innan jag mötte upp dem så vi kunde äta frukost. 

Betydligt lugnare och vi kunde välja och vraka bland borden på fiket ;) 
Efter att frukosten var avklarad så var det bara att ge sig på shoppingen igen :) 
Hann med en hel del innan vi beslutade oss för att gå ut till bilen med det vi hade och sen in en sista sväng för att äta lunch och sen shoppa det sista innan vi skulle styra hemåt. 
Nu var det dock en aaaningen mer folk uppe vid restaurangen ;) 



Fick stå i kö ett bra tag men Lisa passade på att ge Elsa ersättning medans jag stod i kön. 
Så sen var vi tankade allihopa :) 

Gav oss på jakt efter det sista och sen var det bara att styra mot kassorna för att sen packa in allt i bilen. Kan lova att det blev fullt värre! Takboxen var knölfull så det knappt gick att stänga den och bagaget var fullsmockat och några påsar inne i bilen. 
Kan säga att det var skönt att veta att vi var på väg hem sen. 

Gick galant att åka med Elsa också. Hon sov större delen av tiden och hon var uppe och kollade läget lite då och då. För att ligga i vagnen och inte se nåt är urtråkigt tycker en viss liten dam ;) 

Kom fram till Erikstad strax efter 17 och det var bara att börja lasta ur och packa in i Chryslern istället, blev rätt fullt där också men vi hade kunnat få in lite mer ialla fall. 


Väl hemma var det bara att byta bil och sen åka ned till mamma och pappa för att hämta grabbarna. 
Var riktigt skönt att komma hem sen men en aningen kallt vill jag lova. Hade 14 grader inne så det var bara att få igång värmen efter att vi hade käkat lite sen middag. 
Sen var det bara att börja packa ur bilen, fick ta in grejerna i Lucas rum så att det gick att låsa in dem så inga små nyfikna barn skulle springa och kika i påsarna innan deras julklappar var borttagna ;) 

Var otroligt skönt att lägga sig i sin egen säng! Tror Elsa tyckte det också :) 


Ullared dag 1

Lite dåligt med bloggandet den här veckan men tiden har rullat på alldeles för fort! 

Men tidigt i söndagsmorse, kl 4, så hoppade vi in i bilen för att hämta upp Lisa och sen styra mot Ullared. 
Dock så började inte resan så bra så bilen bestämde sig för att den inte ville åka på motorväg ;) Den blev alldeles för varm så vi bestämde oss för att åka till Erikstad för att byta bil. 
Så vid halv 7 var vi på Erikstad och fick sätta på takboxen på Volvon innan vi kom iväg.. Så några timmar försenade blev vi ned, mot vad vi hade tänkt. Och vi funderade lite på hur sjutton vi skulle få plats med det som vi skulle handla, blev ju en aningen mindre utrymme nu så att säga. 

Elsa sov större delen av vägen ned, vaknade och åt en gång bara. 
Väl framme så var det bara att parkera och sen ta sig in. Trodde att det skulle vara kö med tanke på att det var söndag och klockan var strax över 10 men som tur var inte. 
Vi styrde kosan direkt mot plan 3 och fiket däruppe för att äta frukost. Vi var en aningen hungriga! 

Sen var det bara att sätta igång och shoppa loss :) Åkte upp till barnavdelningen som fått ett eget plan och ja det blev en hel del :) Efter mycket shoppande så blev det lunch och lite mer shoppande innan det var dags att gå mot kassan för att åka till stugbyn och checka in och kom sen fram till en mysig liten stuga :) 
Plockade ur det vi hade handlat och sen tog vi oss en tur till varuhuset igen innan det stängdes. Stod i kassorna lagom när de skulle stänga. 
Köpte med oss pizza från en pizzeria som låg en liten bit från varuhuset, men det var nog de minsta pizzorna jag sett. De var lite mindre än barnpizzorna här hemma och de kostade ändå 70:-! 
Sen bänkade vi oss i soffan för att kolla på Solsidan och slökollad sen lite på tvn. Vi var rätt trötta allihopa så det blev tidigt i säng sen. 





Tummen

Tummen funkar lika bra som nappen.


Gomorron fredag

Ja då var det fredag igen och det finns en del som ska hinnas med idag så vi slipper ha en massa saker att göra imorron innan grabbarna ska lämnas hos mormor och morfar. Får se om vi hinner med en tripp till Skördemarknaden imorron också. Bara jag uppe än så länge, eller ja Liam är ju ivägskickad till skolan. Redan fått lite gjort så det är väl bara att fortsätta :)

Kanelbullens dag

Självklart blev det kanelbullar idag, dock inte hemmabakade men de gick ner ändå :-)


Nöjd Lucas

En riktigt nöjd Lucas nu när han kan se på film på sitt rum. En 19" med inbyggd dvd.

Blocket är bra grejer :-)

Mamma vs Elsa 1-0




Envis

Mamma tycker att jag ska sova, jag tycker inte som mamma...


Torsdag

Ja vad har vi hunnit med hittills då.. 

Jo småfixat lite på morronen, varit en sväng till stan för att fixa nya torkare mm till chryslern, ingen höjdare när torkarna hoppar av när man kör ;) Och det vill man inte när man kör på E4an för regna lär det säkerligen göra. 
Och ja, de behövs ju annars också för den delen, men det blev lite mer bråttom att fixa dem nu. 
Hämtade lite grejer till släpkärran också så den kan göra iordning för besiktning. 

"Roat" mig med att vika och fixa med tvätt sen vi kom hem, har en del kvar att göra och en hel del kvar att tvätta. Men det ska väl bli ordning på det snart :) 


Ska snart skicka iväg Jens och Lucas för att köpa en grej till Lucas rum. Gissa om han är glad :) 

Nu ska jag ta lillskruttan som har tröttnat på att sitta i babysittern. 

Sova

Ja nu börjar det bli dags att försöka få sig lite sömn. Har haft en lite längre dag än vanligt idag. 
Klockan brukar ju ringa runt 6 då det är dags för Liam att vakna men idag vaknade Elsa redan strax innan 5, somnade sent också för den var närmare halv 1 innan hon somnade ordentligt. 
Så idag har vi kommit lite i ofas med de vanliga sovtiderna osv. 
Får se vad hon har tänkt sig den kommande natten nu :) 

Fördelen med att vakna tidigt är ju att man hinner med lite mera visserligen. 

Liam har haft skolfotografering idag, enbart gruppbild i år också. Får hoppas att det blir enskilda kort i 4:an istället för nu har de ju inte tagit enskilda kort sen i 1:an. Kul att ha dem ju, även om det är dyrt! 

Nä dags att fixa det sista så man kommer i säng. Har en del som ska hinnas med nu dagarna innan det är dags att åka iväg. 

Mitt frukostsällskap




Måste säga...

Jag har mellan 30-50 läsare på bloggen per dag men jag måste säga att ni är fasligt dåliga på att kommentera ;)

Regn regn...

Ja detta evinnerliga regnande! Jag begär inte sol, även om det vore skönt, men det kan ju ialla fall vara uppehåll så man kan vara ute utan att behöva ta på sig regnkläder osv. Alldeles strax dags att lägga Elsa för en fm-lur. Då ska mamma passa på att städa och fixa lite, ska väl slänga mig i duschen också. Precis när jag tänkte göra det imorse så vaknade Elsa så det fick bli att vänta lite. Nä nu drar vi på Stiftelsens skiva och säger gonatt till Elsa. Elsa hälsar att den går alldeles utmärkt att sova till!

Måndag

Måndag och ny vecka igen.. Mindre än en vecka kvar nu tills vi åker till Ullared! Längtar! 
Återstår att se vad Elsa tycker om att sova borta en natt. 

Pysslat hemma idag och har nu ikväll suttit och fixat med grejer till Elsas dopbok. Kort som ska framkallas osv så jag hinner få ordning på den till dopet. 
Känner att det bara snurrar i huvudet av allt som är nu i oktober :) Men det blir nog bra i slutändan :)

Lucas har varit på sin gympa ikväll, han tjatar redan om nästa gång så fort han kommer hem :) 
Kul att han gillar det. 

Nu ska jag ta och se klart på CSI NY och sen fixa klart inför morrondagen. 

4 månader

Tänk att våran lilla prinsessa är hela 4 månader gammal idag! <3
Nu vill mamma bromsa tiden lite för det går för fort. 
 

Tävling Bambino

Ja då var det dags för en liten tävling. 

Jag kokar oftast napparna  i en kastrull och har tyckt att det funkat bra :) 
Nu har Bambino kommit på en smart MAM steriliseringsbox som man enkelt steriliserar napparna med. 
Allt man behöver är en micro! 
Och boxen fungerar också toppen att förvara napparna i. 

Och nu har 2 av er chansen att vinna varsin MAM steriliseringsbox med nappar :) 



                                                           Tävlingsregler


                                           Lämna en kommentar i detta inlägg :)               

                                            Tävlingen avslutas 14/10 kl 24.00

RSS 2.0