Seg i kolan

Ja idag är det lite segt däruppe. Blev inte mycket till sömn inatt då barnen började vakna kl 1, nästa vid 2 och sen somnade de aldrig om igen. 
Love körde på 220 vid frukosten så att han har varit vaken sen 2 kan man inte tro, 
Så det kan bli en lång dag idag, har möten i stan idag och Jens kör så jag får väl passa på att blunda lite i bilen kanske. För sen när de kommer hem så går det ju i 220 på alla. 

Lite halvstressig dag då vi efter mötet måste hinna med en hel del saker och sen stanna för att lasta högtalare osv till morronens disco och vara tillbaka i Åtvid till 13.30 för att hämta barn. 
Så det kan bli lite stressigt, hjälper ju inte till med vägbygget direkt där det är stopp på två ställen, ena med vakt och så ett rödljus. 
Ska bli så skönt när de är klara, det dröjer ju tyvärr dock. 

Måste åka om 30 min så dags att fortsätta att tjata på Lucas så han kommer upp ur sängen. 
Klarar han idag och imorron också så har han klarat två hela veckor i skolan! 
Och det är länge sen han klarade hela veckor kan jag säga! 
Så håll tummarna att han håller ihop nu idag och imorron. 

Kram på er! 

Fuktskadan..

Ja igår var ju Göran ute från Vått & Torrt för att mäta fuktigheten i golvet i badrummet nere. 
Och ja det var ju inget positivt, det mätte 98-99% fukt i golvet... 
Och plattan är väldigt dåligt gjord tydligen sedan innan också. 
Det är ett väldigt tunt skick med gjutning, 5 cm och så grus under det. 
Göran tror att vattnet kommer från berget och rinner in under huset och det har dragit åt sig i golvet pga att det är en för dålig platta. 

Så nu inväntar vi svar från försäkringsbolaget och att någon ska ha tid till att ta sig an projektet inom en snar framtid. Tydligen är det väldigt mycket fuktskador just nu. 
Och som det ser ut så måste hela plattan göras om dvs att vi måste tömma ut exakt allt i badrummet. 
Kul med en toalett på 9 personer i ett antal veckor. Tur vi har dusch uppe iallafall. 
Kommer ju inte kunna tvätta heller hemma under den här tiden, Som tur är så får vi använda tvättmaskinen på andra gården så vi iallafall kan tvätta, torka kan vi ju göra här hemma, både på hängning och med torktumlare eftersom den kan stå vart som helst. 

Så just nu går ingenting riktigt som vi planerat här hemma. Det tillkommer hela tiden nya "problem" som måste ordnas. Projekten som var tanken att de skulle vara klara till jul kanske är klara tills nästa jul om vi har tur. 

Just nu är prio ett att få klart vid Liams hus så att plattan kan gjutas snart, innan det blir kallt och snö. Huset vilar just nu enbart på stenar runt om, tur att det är öppet på så många ställen, annars hade det nog blåst omkull om det hade kommit en storm. 


Barnen är i skolan och Jens är på väg med Idun och Malte till förskolan. 
Jag jobbar på att få upp Lucas ur sängen så han kan komma iväg till skolan också. Måste åka lite tidigare än vad vi brukar idag då Jens har ett möte i stan vid 10. 
Tänkte passa på att kolla efter födelsedagspresenter till den kommande 7-åringen och ev hinna kolla på några saker till huset. 
Känner att det kan bli lite stressigt men får ta det som hinns, har möten i stan imorron också så det finns lite tid att att hinna med på imorron också. 

Hoppas ni får en trevlig dag trots det tråkiga vädret! 



Rörig start på morronen...

Ja idag blev det en lite rörig start på morronen, alla ska komma samtidigt. 
Först upp och få ordning på barnen till skolan. Vid 7.15 kommer de från Ternstedt för att fixa lite rör i Liams hus, som måste göras innan vi kan gjuta plattan. 
Vid 8.20 kommer Vått & Torrt för att kolla fuktskadan inne i badrummet och samtidigt så dyker de upp från Lantmännen för att laga traktorn. Och så ska jag iväg med de små till förskolan i samma veva. 
Men vi kom ut med bilen tillslut, om än lite försenade. 

Lämna ledsen Malte på hans avdelning, det går dock över nästan lika fort så det bekymrar mig inte det minsta. Självklart så skulle både han och Idun ut så jag fick ta på dom ytterkläderna, lite lagom sådär stressad eftersom jag skulle hem och hämta Lucas för att köra honom till skolan också. 
Jaja, lite stress blev det. 
Kom aldrig iväg för att ta blodproverna igår så jag svängde förbi där när jag var på väg hem efter att ha lämnat av Lucas i skolan. 
Ska bli intressant att se vad mina järnvärden ligger på numera, är ju ett bra tag sen jag fick mina järndropp. 

Hem och ta hand om en hängig anka, fick bada i ljummet vatten i diskhon och äta majs. Hon piggnade till och fick sen sitta inne och torka i ett par timmar för att inte kylas ner igen för fort. 
Så hon fick sitta i en transportbur medans vi drog och storhandlade. Blev fullpackad bil som vanligt och några tusenlappar fattigare. Och ändå kommer jag att få handla i veckan igen. 
Men det är uppfyllt med allt sånt som håller länge, bröd, frukt och mjölk är något som behöver fyllas på ofta här om man säger så. 
Fick bli lite lunch i bilen för tiden sprang iväg och det var dags att hämta barnen igen på föris och Lucas i skolan. Och de andra barnen var på väg hem med taxin. 
Sen har det bara rullat på här hemma. 

Och ankan, ja hon försökte ta sig upp för trappan och in i huset igen när jag släppte ut henne. 
Så hon fick ta och flytta in till mignonankorna ett tag nu så får vi se hur hon mår.
Några av de andra ankorna fick ju för sig att vidga sina vyer också. Tre av dom fick vi köra upp när vi åkte in för att handla, för då gick de nere vid tågspåret och stroferade. 
Och sen när vi kom hem så var de tre plus två andra borta igen. Och vad vi har letat efter dom! 
Men så till slut så hittades dom. Så nu är dom busarna instängda.
 
Hur det gick med fuktskadan, ja det var inget positivt alls, men det får jag ta senare. För här ska nu serveras lite sen kvällsmat och så ska barnen i säng. Får se om jag hinner skriva mera senare eller om det bara får bli en lugn kväll i soffan efter att alla kvällsbestyr är klara. 

Hoppas ni har en trevlig kväll! 

Ny vecka, nya tag

Så var det måndag igen. Jag tycker bara det är måndagar och fredagar. 
Helgen har sprungit på, det har jobbats ute för att återställa efter grävningen, blev en tripp till stan för att uträtta lite ärenden och så allt annat runt omkring som ska fixas. 
Precis suttit och svarat på en massa mail så nu har jag det avklarat för stunden ialla fall. 

Den här veckan vet vi dock vad vi gör, det är möten alla dagar förutom fredag men då ska Lucas klass ha hand om ett disco istället. Och så ska det sista med grävmaskinen göras innan Jimmy åker vidare på annat jobb. Sen måste formarna göras till Liams hus innan de kan komma och gjuta grunden. 
Och så kan det ju bli att vi får tömma badrummet nere, beroende på hur snart de kommer igång om vi behöver riva upp hela golvet eller inte. 
Den domen får vi imorron, hur stor fuktskadan är. 
Och så är det en del som rensas bort på den andra gården innan försäljningen, som hyresgästen lämnade kvar. 

Den här veckan hoppas jag på att alla barnen kommer iväg dit de ska, underlättar lite när man har en massa möten. Alla skolbarnen är iväg idag iallafall  och som det ser ut just nu så kommer även förskolebarnen iväg imorron. 

Börjar bli dags att servera de små frukost, sen få någon ordning på skatboet innan det är dags att köra Lucas till skolan. Tänkte passa på att åka och ta lite blodprover som ligger och väntar på mig på VC: 
Kom dock på att jag har från flera ställen att ta och att det ena kräver fastande, vilket jag glömde bort så det får bli en tripp en gång till under veckan om jag hinner, 
Men de andra proverna ska tas ialla fall. 


Önskar er alla en härlig måndag! 

Tiden bara springer

Tiden bara springer iväg, jag hinner knappt med den. 
Det där med att få ner mer i bloggen kom av sig, igen. 
Även om det är skönt att kunna lufta ut lite härinne ibland. 

Livet rullar på i 220 så vi har fullt upp på alla håll. 
Barnen går nu i 1:an, 2:an, 3;an, 7:an och så sista året på gymnaiset. 
Hur sjutton gick det till?! Att vår äldsta snart tar studenten! 
Men han har kämpat på bra och det syns också på betygen. 

För Lucas blev det en nystart att börja 7:an med lite nya klasskompisar, nya lärare osv. 
Och det märks att han trivs bättre även om det är lite kämpigt. Men det är otroligt stor skillnad på rektorn och både hon och resten av elevhälsoteamet gör allt de kan för att det ska bli så bra som möjligt för honom och att han ska klara betygen. 
Lite av en sten lättare från hjärtat när rektorn säger " Jag vet hur mycket ni har fått kämpa för Lucas mot skolan men det ska ni inte behöva göra mera. Vi ska hjälpa er": 
Det fanns ju aldrig på kartan när han gick i mellanstadiet, då var allt bara en belastning. 
Och nu är det kontinuerliga möten för att följa upp och se hur allt funkar, om något behöver ändras osv. Så jag hoppas att vi kommer att få det att funka bra. 
Hans största bekymmer fortfaraden är ju sömnen, men vi hoppas på att få nån rätsida på den med nån gång. 

Leon kämpar på i 1:an och tycker det är kul. Även om han är en liten mammagris och hellre skulle vilja vara hemma med mamma ;) 
Love kämpar verkligen på, han har stora svårigheter och än så länge vet vi inte riktigt hur hans skolgång kommer att gå. 
Elsa fortsätter att blomma, det har gjort sån stor skillnad för henne att gå nere på Blackfisken. 
Det har hänt så otroligt mycket under tiden som hon gått hos dom. 


Idun är tillbaka på förskolan igen efter att ha varit hemma i ett år pga pandemin. 
Men det var som om hon aldrig hade varit borta därifrån. Och hon har ju tjatat om att åka dit ett tag nu. 

Malte har börjat förskolan också, han skolades in i mitten av september. Däremot har det ju inte blivit så mycket tid där. Han hade inskolning en vecka, sen blev han sjuk och blev hemma i två veckor. Sen gick han en vecka och blev sen sjuk igen. 
Så vi får väl se om han kommer kunna gå nästa vecka. 

Avdelningarna är omgjorda på förskolan nu åldersmässigt och Idun är väldigt noga med att hon går på Regnbågen medans Malte går på förskolan. 
Hon går ju på den avdelningen med de äldsta barnen och det är skillnad det ;) 


När alla barnen är där de ska så är det väldigt tyst här hemma, väldigt ovant. Och jag hinner få lite mera gjort medans alla är iväg. 
Just nu så är det väldigt mycket med Liams hus, så mycket annat står stilla just nu.Fler projekt väntar på att bli avklarade, det dröjer förhoppningsvis inte allt för länge innan vi kan komma igång med nåt av dom.  


Herrgårdskassler

Testade ett nytt recept förra veckan och det gick hem.
Försöker testa någon ny maträtt varje vecka, för att bryta det gamla tjatiga. 
Receptet kommer från Niiinis.se, där finns en massa smarriga recept. 

Herrgårdskassler

600 g kassler

4 dl creme fraiche

3 msk hackad persilja

2 tsk dijonsenap

4 dl riven herrgårdsost eller en ost Du gillarVästerbottenost är supergott

2 vitlöksklyftor

Ca 10 skivor rökt skinka



Skiva kasslern i ca 1 cm tjocka skivor, salta dom lite försiktigt och peppra. Stek den på hög värme så den får färg ordentligt. Lägg dom i en ugnsfast form.

 Strimla skinkan och fördela den över kasslern.

Blanda creme fraiche, ost, dijonsenap, pressad vitlök, persilja och salt & peppar.

Fördela ut röran ovanpå kasslern och skinkan. In i ugnen på 225 grader i ca 25-30 minuter. Ställ formen långt ned i ugnen. Servera med ris. 




RSS 2.0