Önskar alla...

En Riktigt Glad Midsommar!


Sabla myggor

Lucas ser inte klok ut idag efter att vi var ute igår kväll och grillade. Räknade de nya myggbetten och han lyckades få 24 st igår! Ena örat är precis svullet och rött och runt ena ögat är det svullet efter ett myggbett precis nedanför. Måste köpa salva idag så han inte kliar sönder alla, han har redan börjat visserligen för han kliar håll direkt men bra att ha hemma för kommande bett och för att lindra de han har.
Så sabla trist, när det är underbart väder så kan man ändå inte vara ute och njuta av det om man inte ska bli uppäten!

Har hunnit med lite tvätt och annat hittills. Vaknade innan Lucas till och med, inte riktigt vad jag räknade med :)

Liam hade sovit som en stock inatt, när han väl somnade ;)

Kors i taket så kommer de och hämtar tvn och det som är kvar av grejerna som gick sönder. Eon är snabba dom!
Tjejen sa att de skulle komma inom 1½ vecka, det har gått 2 månader sen dess nu! Och inte fasen har hon svarat när man ringt och inte heller svarat på mejlen.

9 år

Ja, idag har vi varit förlovade i 9 år!  
Åren springer på fort. Borde kanske övergå till nåt annat än att vara förlovad snart ;)
Inget firande för oss själva idag, det får vi väl ta nån annan dag. Det brukar vi säga men ändå lyckas vi aldrig komma iväg själva på nåt. Har inte varit på bio sen Liam låg i magen och har inte varit ute och ätit sen 2001 på egen hand tror jag. Men men, vi får väl se om vi kan ta oss iväg, nåt år eller så ;)

Idag skjutsade vi Liam till farmor och Lisa, han ska sova över där tills imorron. De skulle till Himna och bada idag och det tror jag han gillade :) Får se om han ska hem imorron eller på torsdag :)
Lucas ska ju dit imorron medans vi ska till Karolinakliniken och så måste vi uträtta några ärenden som vi inte hann med idag när vi var inne i stan en snabbis efter att vi lämnat av Liam. Nu har vi musik i bilen igen ialla fall :D

Även om jag förmodligen inte behöver vara det så är jag lite nervös inför morrondagen. Vi har 80 min hos dem, 40 min var. En massa prover ska tas, de ska kolla kromosomer, celler och en massa annat. Samtidigt som man vill att allt ska vara bra så önskar jag nästan att de ska hitta nåt fel, fast ett enkelt sådant som de kan göra nåt åt så vi slipper gå igenom fler missfall.

Jaja, vi har "firat" dagen med att grilla kyckling ialla fall och så potatisgratäng till det. Jordgubbar har inhandlats också och så varsin jordgubbsbakelse. Kan säga att det är riktigt skönt att kunna äta igen, känner ju att orken kommer tillbaka mer och mer. Vaknade imorse och var hungrig för en gångs skull och hade inget illamående!
Att kroppen kan ställa om sig så fort egentligen, sitter väl både fysiskt och psykiskt visserligen men jag tycker det psykiska skulle släppt efter tidigare med tanke på att vi har vetat om det ett bra tag nu.
Hade väl önskat att kanske inte hamna bredvid den tjejen som jag gjorde på "uppvakningsrummet" där man var både innan och efter. För hon gjorde abort och låg och tjöt från att hon kom tillbaka från operationsrummet och tills jag åkte hem. Visst jag vet inte anledningarna helt till varför hon gjorde aborten men som det lät när hon pratade med sköterskan var det att det inte passade just nu... Och då ligger jag mittemot som inget hellre vill...


Nu ska jag ta och stänga ned och så ska vi se om vi kan hitta nån film att slänga på och så ska jordgubbsbakelserna mumsas upp.



Sjukhuset..

Ja idag var det dags.
Dagen började inte bra direkt, jag skulle få i mig 2 dl saft fram till kl 11 och inte i helsicke gick det inte. Fick väl knappt i mig ½ dl och då med tabletterna som jag skulle ta vid 11.
Sen var det att packa in grabbarna i bilen för att köra ned dem till mamma och pappa.

Personalen som tog hand om mig idag var underbar. Och jag kände mig mkt lugnare denna gång än vad jag gjorde för 9 år sen. Det var helt annorlunda mot då. Sköterskan som tog hand om mig innan och efter var supergullig. Riktigt ont fick jag efteråt så först fick jag tabletter som smärtlindring men de gjorde ingen nytta alls så det fick bli en morfinspruta istället och den tog! Och skönt var det. Strax därefter fick jag mig lite fika och det var så gott! Jag som inte har kunnat äta nästan nåt på 1½ vecka!
Ca 3 timmar efter att jag blev intagen för att förberedas så kunde jag resa på mig och gå hem. Mkt lättare narkos denna gång för jag var vid lite medvetande redan när vi lämnade salen.

Sen var det bara att styra kosan ned mot mamma och pappa för att hämta guldgossarna. Vi blev kvar på fika och det var riktigt gott eftersom vi inte hade fått i oss nån middag.
Nu vid kvart över 11 så har vi fått i oss SEN middag bestående av spagetti och köttfärssås. Och för en gångs skull var jag hungrig! Inte den bästa tiden att äta mat på men jag fick ju i mig 1½ portion ialla fall.

Nu börjar det bli dags att knyta sig. Hoppas på bra väder så jag kan få undan en del i tvätthögen. Hoppas på att orka städa av lite också. Ska väl göra rent den stora poolen också så vi kan bada i den, eller ja, jag får ju vänta ett tag men resten av familjen. Liam ska sova över hos farmor och farfar imorron så imorron är vi halvt barnlediga ;) Och imorron har vi ju 9-årig förlovningsdag så på nåt sätt ska vi väl fira det också.


Bröllop..

Det har varit och är alldeles för stor hysteri kring Viktoria och Daniels bröllop och jag har sagt att jag inte skulle titta men ändå står det på nu på tv:n :)
Är lite nyfiken på vad hon kommer att ha för bröllopsklänning faktiskt. Just nu har man sett alla gästerna knalla in i kyrkan och nu är det snart bara prinsessan kvar.
Dock så tänker jag inte sitta bänkad hela dan framför bröllopet. Håller på till kl 00 på både 1:an och 4:an..


Fredag igen...

Veckorna bara flyger iväg tycker jag.

I onsdags hade Jens telefontid med läkaren ang röntgensvaren. Och de visade att disken var helt förstörd. Så nu är en annan remiss till kirurgen ivägskickad så han ska in dit på en bedömning. Sen är det dom som bestämmer om det blir op eller sjukgymnastik. Man tycker ju att de kunde ha satt in sjukgymnastik mycket mycket tidigare ifall att för det gör ju knappast nån skada. Han har ju ändå haft skadan sen jan/feb.
Men men, det är bara att hoppas på det bästa nu och att han inte behöver vänta i evigheter på att nåt ska hända.

Annars tar vi det lugnt här hemma, eller ja, jag ialla fall. Igår var det ju toppenväder så vi var ute i stort sett hela dan. Lyckades bränna mig lite på ryggen också efter solandet på gräsmattan, men färg blev det ialla fall. Måste försöka få bort linneränderna tills vi ska på bröllop om jag ska ha klänning på mig. Har visserligen inte orkat ge mig ut och kolla efter nån ännu men jag hoppas verkligen att jag ska börja må bättre efter skrapningen på måndag. För just nu kan jag ju inte göra nåt. Har ju planer på att göra saker med barnen ju och just nu har de två tråkföräldrar. Jag som inte kan göra nåt knappt om jag ska få i mig nån näring alls och Jens som knappt kan gå.. Undrar hur vi ska ta oss runt på Kolmården, han har ju rullstolen men i de backarna!! Jag kan ju knappast ta både honom och Lucas i vagn och släpa på i backarna. Astrid Lindgrens värld har ju ialla fall inte så många backar så där kan han ju köra lite mera själv. Men men, vi får väl se.
Har ju blivit bjudna till Öland också några dagar i juli, om vi nu kan få nån att vara hund-och kattvakt. Ev så har vi hittat en men det återstår att se.

Just nu väntar vi på att Jens ska komma hem, han har varit iväg och träffat den som han är kontaktperson åt. Och han skulle köpa med sig mat hem. Grabbarna har beställt från McD och jag och Jens ska ha från Viktoria i Åtvid.
Hoppas bara på att jag kan få i mig det för självklart så börjar hormonerna bråka igen.. Jag hade MER än gärna mått så här om jag hade fått nåt utav det så att säga, men det är inget kul att må så här och veta att det inte finns nån därinne. Men förhoppningsvis börjar hormonerna dala efter måndag, det brukar ju inte ta så lång tid innan de försvinner, har inte gjort det de andra gångerna ialla fall..

Önskar alla en riktigt trevlig fredagskväll!

KK och cirkus - 14 juni

Ja idag var återbesöket på KK. Och det hade inte hänt ett dugg trots tabletterna. Så nu blir det det som jag absolut inte ville nämligen skrapning. Så på måndag ska jag in igen och göra det, vill inte ha narkos. Men tydligen ska det inte vara likadant som när jag gjorde det sist för jag ska inte ens ned till operationssalarna.
Narkosen ska tydligen vara annorlunda också men hur vette sjutton.
Så det var inte riktigt det som jag ville höra av läkaren.. Men det är bara att få det avklarat.
Fick dem att ta blodvärdet också och det låg på 107.

På väg hem så ringde de från Karolinakliniken och undrade om vi kunde komma nästa vecka. De tyckte att vi skulle komma igång med utredningen så fort som möjligt så vi slapp att vänta. De har annars 4 veckors väntetid men vi har inte ens väntat i 1½ vecka. Men vi är glada för det.
Så på onsdag ska vi dit och ta en massa prover osv.

Sen var vi upp till hästarna för att verka hovarna på dem.

På kvällen var det dags för nåt som Liam sett fram emot massor, nämligen cirkus. Vi chansade ju med att ta med Lucas också, det fick bära eller brista ;) Men han skötte sig jättebra trots en två timmars föreställning!
Enda gången han blev lite gnällig var när en trött liten Lucas tappade ned sin napp under alla bänkarna och vi hade glömt att ta med en extra. Men det löste sig genom att han och Jens åkte till Willys och köpte nya. Och sen satt han och kollade lugnt på det som var kvar på föreställningen. Han tyckte allt var väldigt spännande.
Liam passade på att rida kamel i år igen i pausen.





Det var en trött Lucas som la sig när vi kom hem. Det tog nog inte ens 5 min innan han sov.

12 juni

Liam har varit iväg på kalas idag. Så på förmiddan var vi och letade present till födelsedagsbarnet. Så svårt det där med vad en present ska kosta, säger man runt 50:- så hittar man aldrig nåt ju. Finns inget vettigt för den summan ju. Så det hamnade runt en hundring denna gång också.

Han hade haft skojigt ialla fall :) De hade precis som oss en omgjord ladugård och där hade de disco osv. Precis så som vi hade tänkt oss Liams kalas nästa år :)


Skolavslutning 11 juni

Liams första skolavslutning och det regnade :(
Tanken var att de skulle gå från skolan upp till kyrkan men då hade skolan tänkt till, för omväxlings skull ;) så de hade flyttat skolavslutningen till gympasalen istället.
Först var det samling i klassrummet där de sjöng lite sånger och sen var det gemensam gång till gympasalen.
Trodde att det skulle bli trångt där men vi fick plats :)
Alla klasserna framförde något och de var så duktiga allihopa.

Mindre skojigt var att morfar till några barn i Liams klass tuppade av och var borta in några minuter innan han kvicknade till men han kunde inte resa på sig. Det ringdes efter ambulans direkt när han svimmade av men det kändes som en evighet innan de kom! Som tur var såg inte barnen nåt av det eftersom vi stod ganska många framför honom när det hände. Till slut kom ialla fall ambulansen så han fick komma iväg till sjukhuset.
Jag hoppas innerligt att det inte var nåt allvarligt fel och att han klarar sig. Tänker på er, A!

Efter avslutningen så åkte vi ned så Liam fick välja ut en avslutningspresent och sen hämtade vi upp Lucas på dagis. Sen styrde vi kosan ned till mamma och pappa för att lämna lite grejer och där blev vi kvar ett bra tag.
Anna, Tuva och Ulrik kom ju hem också så barnen passade på att leka lite.
Sen var det bara hem och slänga ihop middag och inta fredagsmys.


10 juni

Lucas hade tid till ortopeden idag så vid 13.45 skulle vi vara inne. Vi var inne i god tid så han fick komma in redan vid 13.35, hann knappt att sätta oss ned efter att vi hade anmält oss.
Blev inskickade till sköterskan som skulle klippa bort gipset och det var det lugnaste barnet de hade haft under den dan ;) Han satt bara och tittade på, tidigare hade de behövt hörselskydd om de hade kunnat för de hade haft barn som hade skrikit både genom att klippa bort gips och att lägga gipset.
Han fick tvätta av handen sen och han var helt förundrad över handen.. Han satt bara och tittade på den och rörde på den. Sen kom läkaren och kände osv och sen blev vi hemskickade med en OK-stämpel :)
Hela vägen till bilen satt han och tittade på handen och rörde på den :)
Skönt att bli av med gipset, inte för att det har hindrat honom så mkt men det blir ju lite klumpigare med det.


Avslutningsfest

Den 8:e juni var det dags för avslutningsfest med Liams klass och den andra förskoleklassen. Vi var uppe i Folkets Park och skönt nog hade vi tur med vädret!

Det bjöds på flera sånger från klasserna, filmade några med mobilen men har inte fått in dem i datorn ännu.

Lullen


Arvid

Alma

En trevlig kväll med trevligt sällskap utav Magnus och Malin och barnen :)

Liam 7 år + kalas

Ja den 5 juni fyllde ju Liam heeela 7 år! Mammas stora kille! Inte klokt vad åren går, börjar 1:a klass i höst!
Dagen började med presentöppning i sängen med en massa uppskattade paket.
Och sen slängde jag ihop en tårta som skulle med till mamma och pappa där det skulle bli kalas, en jordgubbstårta. Liam var mindre glad över att det var grädde på men liiite svårt att göra den utan grädde :)

Kalaset gick av stapeln hos mamma och pappa som sagt eftersom kära pappa skulle firas också som fyllde 60 i torsdags. Hela familjen var samlad så när som, bara Hampus som saknades men vi fick ju träffa honom en liten stund sen med. Det bjöds på god mat, som alltid och vädret var kanon så vi kunde sitta ute. Barnen busade runt för fullt.




Kära pappa


Melker

Lullebulle

Kusinhopp :) Lucas, Melker och Ulrik

Enya

Ulrik

Lucas och Melker

Lucas ÄLSKAR att hoppa

En glad Ulriken


Liam och Tuva



Länge sen..igen..

Ja nu var det ett tag sen igen.. Antingen så har tiden sprungit iväg så jag inte har hunnit blogga eller så har jag mått uselt så jag inte har orkat att blogga. Så jag får ta och uppdatera lite så här i efterhand med flera inlägg efter varandra istället.

7 år!

För 7 år sen vid den här tiden låg jag med starka värkar på BB. Kl. 23.53 föddes våran Liam!

Helt otroligt att han har blivit 7 år idag! Tiden har gått otroligt fort! Att man har varit förälder i 7 år! Det känns som att man alltid har varit det samtidigt som det inte känns som så länge sen som han föddes.

Mer uppdateringar kommer imorron om de senaste dagarna och bilder!

Pappa

Måste ju skriva i bloggen också...

Ett stort grattis till världens bästa pappa!! Jag är så glad att jag har dig som pappa!
Älskar dig och jag hoppas att du har haft en bra födelsedag!

Många kramar från oss!

Käpp rätt...

åt skogen.. Ja idag har vi varit inne på en andra koll inne på KK.. Och det hade inte växt nånting sen förra veckan. Men hormonerna har blivit starkare sen jag var inne sist.. Livmodertappen är helt stängd.. Jag var livrädd innan jag gick in med doktorn, innan vi ens hade kommit dit. Och sen slogs benen undan som vanligt.
Blev hemskickad med tabletter som jag skulle börja ta imorron bitti. Fick en återbesökstid den 14:e juni.
Men vi kommer förmodligen att göra ett besök till för att få en andra bedömning fast hos en privat. Ska ringa imorron till två ställen och se var jag kan få snabbast tid.
Förmodligen blir ju svaret detsamma så jag vågar inte ens hoppas..

Oturen fortsätter nog vad det ser ut som..
Jag avskyr det! Och ingen utredning via Landstinget för numera får man inte göra nån utredning även om man har fått tre missfall på raken eller om det gått ett år sen missfallet, om man har barn sen tidigare med samma partner för då menar de att man ska kunna bli gravid igen.. Mitt problem är ju att efter ett missfall tar det ett år innan det tar sig igen och att de inte vill stanna kvar :( Kollar man min historia så är det inte så rolig direkt

Augusti 2001 - MA och blev inlagd för skrapning
Juni 2003 - Liam föds
Maj 2005 - missfall
2006 - missfall
Januari 2008 - Lucas föds
Oktober 2008 - missfall
Maj 2009 - missfall
och så denna då..

8 graviditeter och två barn hos oss.. Oddsen är emot oss!!

Har känt mig helt off efter sjukhusbesöket så hur jag kunde få handlingen gjord vet jag inte.. Men Liams födelsedagspresenter är inhandlade och även pappas. Fixat skyddsnät till mamma och pappas studsmatta också.
Kan säga att det var proppfullt i bilen så vi kunde inte ens köpa allt vi skulle.. Skulle haft med en studsmatta åt Anna också men den får Jens ta imorron när han ska in och fiak med den han är kontaktperson till.
Blev fullt i bilen med rullstol, barnvagn, skyddsnätet och leksaker!

Grillade idag och jag lyckades få i mig en del ialla fall..

Nu måste Liams grejer göras i ordning, de har minikampen imorron så de ska idrotta hela dan.
Dagis för lille herrn också...

Mors dag

Efter sovmorron så åkte vi iväg och hämtade hem traktorn från Erikstad och medans Jens knallade på hemåt med den åkte jag in till Blomstertorget för att köpa blomma till kära mamma.

Sen var det bara raka vägen hem och vänta på Jens, passade på att åka upp till hästarna en sväng. Sen åkte vi ned till mamma och pappa.
Bjöds på fika när vi kom ned med tårta.

Lullebulle

Ulriken


Enya

Tuva och Liam

Älskade mamma med Enya


Vår present till kära mamma



Själv fick jag en fin blomma med dekorationer i, men har inte kommit mig för att ta kort på den ännu.

40-årsfest

Ja jag får gå tillbaka lite och uppdatera..

I lördags var vi på 40-årsfest för att fira världens bästa Therese! Barnlediga var vi också, grabbarna var nämligen hos mormor och morfar. Var och hämtade upp vänner i Lambohov innan vi styrde kosan mot Idingstad.
Hade en kanontrevlig kväll med de underbaraste vännerna!


Anna och Malin

Anna, Malin, Maria och Becka skakar loss :D

Malin, Anna, Maria, Therese och Becka - fina tjejer!!

Tjejliga, fattas dock några..
Från vänster; Maria, Linda, Ewa, Therese, Malin, Becka, jag och Anna.

Käraste Therese i mitten!

Ewa

Heja Becka, brum brum :D

Brum, brum, brum Daniel :)

RSS 2.0