Lucas älskade foppisar

Hittade ett par foppisar på Netto igår när jag var och handlade lite och någon blev väldigt glad här hemma!
Han tog på sig dem direkt och vägrade att gå och lägga sig utan dem så han sov med dem på :)
Och han skulle ha dem på sig till dagis imorse, lyckades byta dem i bilen dock, men han hade väldigt bråttom till bilen när vi hämtade honom för han skulle byta skor ;)
Och sen har han inte tagit av sig dem en enda gång förrän när han skulle sova.




När han skulle lägga sig ikväll..

L - Mamma
J - Ja..
L - Tack snälla mamma för tofflorna :) Älskar dig!


Liam

Idag kom Liam hem med ett par väldigt hela byxor...eller inte..


Han ramlade på fritids när de höll på med cyklarna. Han sprang och sköt på, så som de brukar, men ramlar och får cykelvagnen på knäet osv. Så han fick tvättas av och de fick plocka bort stenar och skräp och så plåstras om såklart.
Och när han kom hem fick jag byta ut plåstren för det hade blött igenom. Och jag har fått byta ytterligare en gång nu ikväll innan han gick och la sig.

Såg bättre ut nu ikväll vid sista omplåstringen men han har riktigt ont fortfarande och linkar fram.
Får hoppas att det är lite bättre imorron.

Onsdag

Ännu en dag avklarad och bara två jobbdagar kvar den här veckan, skönt.
Mindre kul väder idag, regnat till och från och det blev kyligt och blåsigt. Jag hoppas verkligen på bättre väder imorron. Även om jag är lite glad över regnet också för det behövs. Jens ska ju iväg och träffa A imorron em också och de hade planer för minigolf och den är ju inte öppen om det regnar.

Var och köpte lite grejer i stan idag med som behövdes och passade på att ta en lunch på Ikea. Rätt skönt att äta mat utan barnen ;) Det händer ju inte speciellt ofta om man säger så, händer väl nån gång i kvartalet om ens det.
Å andra sidan är vi ju bara barnfria en gång om året ungefär så jag undrar hur vi ska få till biobesök osv som vi fick presentkort på i julklapp.

Har "roat" mig med att betala räkningar idag också, lite tightare just nu med tanke på att Jens inte fått ett öre från Fk ännu. Sjukskrivningen behövde ju förlängas och läkaren har skickat iväg intyget men som vanligt tar det ju ett par veckor innan Fk får det. Så jag hoppas att det dyker upp hos dem snart, är ju två veckor sen läkaren skickade iväg det.

Vi fick ett trevligt kort på posten idag från Jens kusin Johanna som hon skickat från Nya Zeeland och Liam blev jätteglad för det :) Ja vi andra också såklart ;) Men han blev lite extra glad för han gillar Johanna väldigt mycket.

Dags att fixa det sista inför morrondagen, som jag inte kom mig för tidigare pga en djävulsk huvudvärk, men nu måste det göras. Har en stor vattenmelon som måste delas för Liam vill ha med sig det imorron.

Lyckades tappa bort min stegräknare idag också, hur jag nu lyckades med det. Men får leta lite, tur att den har minne för 7 dagar, om den nu kikar fram igen. Annars får det bli att införskaffa en ny så jag kan fortsätta stega på i tävlingen :)

Gonatt och dröm sött!


Hästar för hela slanten

Ytterligare en dag med härligt väder! Dock så blev det väldigt svalt nu ikväll och blåste kallt som sjutton. Skönt att kunna hålla sig inomhus ;)

Har gått hyfsat bra på jobbet idag med ryggen. Får väl se hur det är imorron bitti.
Så härligt såna här dagar när nästan ingen häst ska ha täcke. Lite förändringar i stallet, C har flyttat hem till sitt stall, F åkte idag och imorron kommer S istället för F. Och så igår blev E ormbiten i mulen så stackarn ser ut som en flodhäst :( Kunde ha gått riktigt illa eftersom han inte kunde andas.

Väl hemma var det bara att ta tag i mina egna hästar :) Fick bli en promenad med Toy idag, kände att jag inte ville plåga ryggen i förväg om det är på väg tillbaka nu. Man kan ju inte tro att hon fyller 21 om ca en månad direkt, hon själv säger nog snarare att hon fyller 5 ;)
Bollen fick vila idag, har haft molande huvudvärk hela dagen men den blev värre när jag började bli klar med Toy så det fick bli att knalla in och vila lite istället innan det var dags att laga middag.

Lucas slocknade här redan vid 17.30 och var sååå trött! Vi fick väcka honom efter 50 min så han skulle kunna äta men icke. En jätteledsen liten kille som inte ville äta utan ville gå och lägga sig istället. Så efter en stund var det bara att stoppa honom i säng med lite välling i magen istället. Jag hoppas verkligen att det bara var för att han var trött och att han inte håller på att bli sjuk, igen. Men jag tror på tröttheten.

Nu blir det sängen, ögonlocken börjar bli en aningen tunga här. Måste komma ihåg att anteckan stegen för dagen bara så jag kan rapportera dem sen till Willvin Walkers :)

Gonatt på er!


Annandag påsk

Då var det slut på ledigheten då och dags för dagis, skola och jobb imorron igen. Hade inte haft nåt emot att vara ledig lite längre, framför allt inte när jag har så här ont. Och inte har jag fått mycket gjort under helgen heller, inte alls det jag har tänkt ialla fall. Ingen ridning blev det heller tack vare ryggen :(
Hoppas verkligen att det vänder snart för imorse hade jag så ont att tårarna rann och tom tjöt vissa ggr bara av att röra på mig några cm. Ett rent helsicke!

Släpper ju efter lite framåt em och då fick jag passa på att göra lite ialla fall. Har frisserat kaninerna lite, behövdes och så har det tvättats och så lite handling inför veckan med frukt osv.
Släppte även ihop kaninerna idag så vi får väl se om det blir några kaninungar om ett tag.
Har tillbringat så mycket tid som möjligt ute, ska ju bli sämre väder imorron så det är bäst att passa på.

Ska ta och styra mot sängen nu så man orkar upp imorron bitti. Lär väl bli lika smärtsamt att ta sig upp imorron antar jag så det är väl bäst att gå upp en timme tidigare än vanligt.

Gonatt på er!

Påskdagen

Har varit lite slöa familjen idag. Tog ett bra tag innan vi kom igång med nåt här hemma. Men när vi väl kom igång så blev det lite trädgårdsfix och tvätteri. Har njutit av det härliga vädret också såklart.
Tog fram grillen idag också så idag serverades det grillad kycklingfiléer, klyftpotatis och lite tillbehör, väldigt gott!

Ett gäng bilder från dagen














Skönt med en ledig dag imorron också, min rygg behöver det! Vette sjutton vad det är med den, om det är nåt efter att jag var hos Lola i måndags. Men det började ju i torsdags och har hållt i sig sen dess. Varit lite mindre ont om dagarna ibland men sen smäller det bara till och blir värre igen. Gör tom ont när jag andas. Sova är ett elände. Men jag hoppas på att det är bättre tills tisdag när det är dags att jobba igen. Annars lär det bli smärtsamt.

Nu väntar sängen ialla fall. Se vad man ska hitta på imorron, har funderat på kosläpp eller Fenomenmagasinet men det kan bli en bara vara hemma- dag också. Det återstår att se helt enkelt :) 

Gonatt på er!  

Påskafton

Började dagen med äggfrukost och sen var det ju något som grabbarna hade gått och väntat på, nämligen äggjakten :)

Första ledtråden för Lucas



Det var lite svårt att hålla i äggen :)

Efter att äggjakten osv var avklarat så blev det en tripp in till Åtvid för att kolla in påskmarknaden.
Väldigt mycket folk och lite fler stånd än vanligt, kändes det som ialla fall.
Grabbarna köpte varsin leksak, skit som vanligt och så blev det varsin lite ballong. Blev en Hello Kitty-ballong till Enya också :)
Hittade lite t-shirts till grabbarna också.
Dessa till Lucas:




Och till Liam:




Och efter påskmarknaden så var det bara hem och byta om och hämta lite grejer och sen styra ner till mamma och pappa. Grabbarna satte igång att leka direkt, som vanligt :) Och sen blev det fika innan det var dags för mera lek och senare påskmiddag.
Efter att ha smält maten lite så blev det dags för äggjakt igen :) Något som grabbarna tycker är jättekul. Och sen var det dags för lite fika igen innan vi styrde hemåt. Var två trötta grabbar men de lyckades hålla sig vakna hem ialla fall :)

Lite fler bilder från dagen..

Enya och Lucas

Leah

Leah har fått påskägg

Enya

Leah

Kollade på En mor till salu när vi kom hem men jag lyckades somna ifrån ungefär halva så den får jag nog se om ;)


Långfredag

Långfredagen passade vi på att njuta av det härliga vädret här hemma och så blev det lite bak på fm.


Sen bar det av till svärisarna på Erikstad. Det bjöds på grillat och efteråt så var det dags för äggjakt. Liam och Jonte fick en lite större runda medans Lucas fick en mindre i trädgården. Men han hängde på de stora grabbarna en bit också :)






Kom hem här vid 21-tiden ungefär och det var två trötta killar som gick och la sig. Själva landade vi i soffan och kollade på lite film.

Vi lever..

Ja ett litet hopp igen i bloggen. Har inte riktigt hunnit med den, dagarna rullar på i 220 så det blir att man stupar i säng om kvällarna.

Orkar inte uppdatera hur dagarna varit just nu men de har iaf innehållt påskgubbar, lek, grillmiddag och lite annat.
Men jag får försöka hinna uppdatera imorron, har nog lite bilder att bjuda på också.

Men nu är det bäst att stupa i säng för att ladda inför grabbarnas påskäggsjakt imorron fm.

Glad påsk på er!

Vilket väder!

Helt underbart med sol och värme!
Satt ute och fikade idag i solen på jobbet, så skönt!
Och det är härligt att se de flesta hästarna utan täcken nu, ni som känner mig vet vad jag tycker om täcken ;)
Satt och kollade lite på dressyrträningar i ridhuset idag med, en A-dressyrtränare som kom och det var en del i stallet som skulle rida för henne. Intressant att höra henne hålla en lektion faktiskt.

Liam var med i stallet på morronen ett tag, men efter kraftfodringen så knallade han upp till farfar :)
Så han har spelat spel och så har han hjälpt farfar i trädgården.

Efter jobbet var det bara att hämta Lucas på dagis och sen hem och njuta av vädret här hemma. Borde egentligen ta tag i storstädningen här hemma som inte blev av i helgen men det är så svårt att vara inne när det är så underbart ute ju! Får väl se om jag kan ta tag i lite imorron ialla fall.
Måste fixa grabbarnas påskägg också under morrondagen, är nog enda dagen som det hinns med.

Nu är det dags att dyka ned i sängen för att ladda för en jobbdag imorron igen.

Måndag

Ja då var det måndag igen då. Veckorna hinner knappt börja innan det är helg och helgen tar ju slut lika fort den.
Är ju snart i maj!!

Jag har varit hemma från jobbet idag, Lucas astma är förjäklig. Hostar som en tok och har svårt att andas. Idag blev han helt röd i ansiktet av ansträngning av att försöka andas efter en hostattack. Min lille plutt!
Se om det har lugnat ned sig tills imorron så han kan gå till dagis igen.
Liam har ju påsklov nu så han får följa med till jobbet imorron om jag kommer iväg. Se vad vi ska sysselsätta honom med. Skönt nu när det inte är så kallt heller som det var på sportlovet när han var med.

Har varit hos Lola nu i em också. Trodde det skulle göra ont så in i norden eftersom jag fortfarande är öm efter förra gången som var ett rent helsicke rent ut sagt. Men idag gick det hyfsat och jag kunde andas och fokusera mig så pass att smärtan höll sig på "avstånd" till större delen av tiden. Det går framåt ;)
Jens och grabbarna följde med ned idag och de roade sig en lekpark under tiden som jag plågades ;)








Svängde in hos mamma och pappa på vägen hem, på jakt efter blåbärsblad ;). Och där var tydligen Anna och barnen nu :) Trevlig överraskning även om jag inte hann att träffa dem speciellt länge utan bara några minuter. Men bättre det än inget alls eftersom det går så långt mellan gångerna. Händer ju så himla mycket med barnen, framför allt med lillskrutten när det går så långt emellan.

Nähä ska väl ta och koka lite mjölk som jag skulle göra efter behandlingen idag och fortsätta att pimpla ;) mitt ölvatten. Se om man hinner göra lite mer nytta också här hemma innan det är dags att bänka sig framför tv:n.

Mys en söndagsmorron



Iris och Lucas har lite mys innan det är dags att gå upp. Den katten är ju makalös på att kela när man ligger i sängen, knappt man får vara ifred om nätterna.

Helgen

Har njutit av det fina vädret under helgen så det har inte blivit så mycket tid vid datorn. Har fått en massa gjort i trädgården och på gårdsplanen men har mycket planer osv att hinna med. Men det kommer :)
I lördags kom studsmattan upp igen också, något som grabbarna har längtat efter. De ville ju ha upp den så fort snön var borta :) Så det hoppas en hel del om dagarna nu :)
De flesta andra uteleksakerna är framtagna också så nu liknar trädgården ett dagis igen ;)


Fick besök när vi monterade upp studsmattan.

Det har inte blivit mycket tid inne alls, mest varit för att äta som vi varit inne, annars har vi njutit av solen. Skönt att inte ha nåt inbokat för en gångs skull. Det händer ju inte så ofta som vi har helger som det inte är ett dugg inplanerat.
I fredags intogs också den första mjukglassen för i år för min del, smaskigt värre :) Måste ju tyvärr vara lite försiktig med dem eftersom jag och magen inte riktigt tycker lika om det.


Grabbarna plockade en fin bukett med vitsippor till mig.

Härliga glassmunnar :)

Får bli de bilderna så länge, resten ligger kvar på telefonen :)


Underbar och rörande!


Fader Dator

Fader Dator, som är i centralen.
Helgad vare din skärm.
Tillkomme ditt tangentbord.
Ske din vilja, såsom i minnet
Så ock på printern.
Vår dagliga lista giv oss i dag,
Och förlåt oss våra misstag,
Trots att vi icke förlåta dem som felprogrammerade äro.
Låtom oss icke ha långa svarstider
Och fräls oss från Virus.
Ty Företaget är Ditt
Och Makten och Personalen
I Evighet
Enter

 

Sommardäck på

Ännu en dag till ända.. Är otroligt trött så det ska bli skönt att krypa ned i sängen.
Ryggen och armen behöver vila också känner jag. Eva och jag har tagit bort hela Martys bädd idag och det var ju rätt tungt så det känns vill jag lova.
Lite trist att en i stallet har flyttat idag, men vi hoppas att hon ska trivas i Göteborg.
 
Sommardäcken är på nu också, på Golfen ialla fall. Måste leta reda på nya däck till bussen för de går nog inte igenom vid besiktningen. Och Jens har varit iväg för att träffa sin "kontaktkompis" under em. Så jag och grabbarna har roat oss på egen hand :)
Vi har beställt en ny motor till bakluckan idag också, fick ta den hos Uffe ändå så förhoppningsvis kan vi hämta den där imorron och bli lite fattigare.

Nä, sängen nästa nu. Har varit så hiskeligt trött den här veckan, hoppas på att det vänder. Hjälper ju inte att sova.

Trist

Vilket trist väder det har varit idag. Regn och kallt. Hoppas verkligen att de har rätt om att det ska bli finare imorron igen!
Blev klara med alla vattenhoar i hagarna idag så nu behövs det inte blaskas med det.

Har inte hänt så mycket idag annars, det gamla vanliga här hemma och det vanliga på jobbet för övrigt ;)
Var förbi Uffe och kollade vad en ny motor till bakluckan på Golfen skulle kosta, den har ju gått åt skogen så vi har ju inte kunnat öppna bakluckan på en månad. Och den var inte speciellt dyr, vi ska väl ta och kolla med Bilam vad de tar, de borde vara billigare eftersom det inte blir en orginalmotor då.
Men vi får se helt enkelt. Måste ialla fall beställa en nånstans ifrån under morrondagen så kanske vi har den innan helgen, hoppas kan man ju ialla fall.

Sängen väntar, så man orkar upp imorron bitti.

Sov så gott alla!

Utvecklingssamtal...

Jobb som vanligt och idag skulle vattnet i hagarna sättas igång men det gick ju inget vidare. Trasigt "nånstans", nu gäller det bara att hitta det där nånstans. Fungerande vatten i fyra av hagarna än så länge.
Bevattningssystemet i ridhuset funkar inte heller ännu så där har jag stått och vattnat med vattenslang idag så det inte ska damma. Det har ju varit bedrövligt torrt och de har knappt kunnat rida därinne.
Förmodar att jag kommer att få stå därinne imorron igen.
Irriterar mig på vissa saker och kom på att Lola frågade om jag kände mig frustrerad osv. Och ja nu när jag tänker efter så har det nog med jobbet att göra. Eller inte själva jobbet i sig utan "saker" som har med jobbet att göra. Jag tänker iaf inte bidra med nåt för att köra företaget i botten, det gör de så bra själva.
Men men....

Var på utvecklingssamtal med Liam idag också och allt var bara bra. Det har ju lossnat massor för honom både i läsningen och skrivningen. Och de har ju en bil som de får måla i hur långt de har kommit osv med olika saker och han har fått fylla i nästan alla fält, var bara det övre fältet som var omålat och det var att läsa flytande.
Och det var tydligen väldigt bra att ha så mycket imålat redan nu, så stolt är jag :)
Framför allt eftersom han inte kunde ett dugg när han började i skolan. Han var ju inte ett dugg intresserad av nåt sånt innan han började skolan.
Men allt var bara jättebra och han är en väldigt omtänksam och framåt kille, vilket vi redan visste ;)
Och han hade jättefina omdömen från musiklärarinnan och idrottsläraren.

Han var ju hos skolsköterskan igår för syntest, längd och vikt osv. Och Karin ringde hit när de var klara och han hade ev lite översyn så det blev en remiss till ögonkliniken, igen. Och är det inget med det så får vi gå vidare med vad huvudvärken beror på, även om vi har en känsla av vad det kan vara som jag redan skrivit om.
Men vi får se helt enkelt.
Hon tyckte att han var en underbar liten kille och hade bara gott att säga om honom. Karin har ju alltid tyckt om honom visserligen, hon hade ju hand om honom på bvc innan hon slutade.
Är glad att det är hon som skolsköterska för nån bättre finns inte.

Fick tid för öronkoll på Lucas också idag på posten men måste ringa och ändra tid, var på morronen och det är lite svårare att komma loss då så ska ringa och kolla om de har nån em-tid.

Lite mycket saker inbokade just nu men det får lösa sig.
Se hur vi löser måndagen bara som kommer, lite mycket på samma dag och så är det ju påsklov också.
Lucas har tandläkaren vid 10, Jens har möte vid 13 med arbetsterapeuten och jag ska vara hos Lola vid 15 i Viken. Kan bli en aningen rörigt, så vi får väl se om vi får ihop det :)

Nu väntar sängen och hoppas på att den ömma kroppen är lite bättre imorron. Kom ju knappt upp ur sängen imorse och är svullen både här och där.
Men först ska jag ta mig huttar, dvs olivoljan och det immunförstärkande som består av kokosmjölk, ananasjuice och lite annat. Visst låter det lyxigt ;)
Chockar min kropp numera eftersom jag inte druckit en droppe alkohol på 9 år och nu ska ta droppar av både det ena och det andra.

Nä nu säger jag gonatt och önskar er en god natts sömn!


Måndagen..

Måndagen började ju med jobb igen då, lite segt att komma tillbaka efter en vecka hemma med vab.
Men ändå skönt att komma igång.
Rullade på bra och underbart väder! Synd att man inte kunde njuta av det lite här hemma också bara.

Hem och fika lite och sen iväg till Viken för att gå på massage hos Lola. Anade att det skulle bli smärtsamt med tanke på att det är en månad sen jag var sist men fy sjutton! Det var värre än första gången, både för stunden och efteråt. Kunde knappt röra mig efteråt, varenda rörelse var smärtsam.

Väl hemma var det slappa som gällde, ja nästan ialla fall, maten skulle ju lagas också.


Vår







Söndag

En stadstripp blev det igår och fattigare blev man ;)
Kom hem med både det ena och det andra, Lucas var nöjd med sina köp eftersom han fick sina älskade traktortröjor och en Bamse-tröja. Så gissa vad han vill ha till dagis imorron ;)
Solglasögon prövades och köptes också till båda grabbarna.

Dock så blev det inte dessa utan ett par lite tåligare :)

Rean hittade jag inte ett dugg på, mest tjejkläder i alla affärerna som vanligt. Och till mig själv hittade jag inget heller. Men som sagt, vi kom hem med en del annat :)

På väg hem så möttes vi av en hund på vägen vid golfbanan i Vårdsberg. Och bilar från båda håll kom så det var bara att slänga sig ur bilen och hindra att en olycka skulle hända. Sen la han iväg mitt på vägen, kan säga att hjärtat var i halsgropen. Det fanns i bakhuvudet att hunden kändes bekant. Stannade och frågade i några hus och kom sen på vems han var, det var ju Rambo! En väldigt rädd amstaff som tillhör en kompis till Jens.
Eftersom vi tappade bort honom när han sprang in i en trädgård och ut på andra sidan av den. Men åkte hem till kompisens föräldrar där Rambo bor nu och ja han var hemma igen. Skönt det!
Men han är ju en rymmare tyvärr. Men den här gången kunde det ha gått riktigt illa eftersom det var nära att han blev påkörd. Men är glad att allt gick bra denna gång!

Kom hem lagom till Bolibompa så det var bara att sätta igång med lördagsmyset direkt.

Så det hanns inte med så mycket här hemma igår så det får bli att ligga i idag istället. Fast Jens är inte hemma så det som var tänkt att göra får vi vänta lite med. Han är med pappa ned till Eksjö för att hämta hem en bil till pappa. Så vi får väl se när han kommer hem igen, om vi hinner med lite av det då.

Dags att sätta igång!


Falskt alarm

Ja det var falskt alarm på Liam. Han kräktes en gång i skolan, var jättepigg osv när Jens hämtade honom en halvtimme efteråt och det har inte varit nåt mer fel på honom. Han är pigg, äter som en häst osv.
Men jag börjar tröttna på den där jädra huvudvärken som han har alla dagar som han går i skolan, han också.

Vädret igår var ju ingen höjdare. Fm var ju rätt bra, sol och det blåste lite. Men sen kom stormen tillbaka och det började regna, hagla och åska. Och efter en stund kom solen tillbaka och det lugnade ned sig.
Sen satte det igång igen på kvällen. Blev en rotvälta inne i hagen igår och granen står på lut mot andra träd så den har inte åkt i backen ännu. Så igår kväll i all blåst var det bara att sätta upp en tråd för att spärra av den delen av hagen så inte hästarna kommer i närheten. Och ja, den står kvar så ännu.
Och så gick en stor gren av på ett träd utanför huset som tog med sig telefonkabeln så det fick vi lösa i mörkret också. Var ju inget måste visserligen förrän idag men Jens ville ha det gjort så ;)
Så idag måste den grenen tas bort för den står liksom på lut mot trädet och hästarna håller ju till en hel del därnere. Är ju bla Nellys kliträd.

Är sugen på att åka till stan en sväng också, kolla in rean lite. Men det får bli en snabbtripp i så fall för det finns en del att göra här hemma också.
Vi får väl se vad som händer..


Liam

Fasen, skolan ringde för en halvtimme sen och sa att Liam hade kräkts. Jag har ju ingen bil hemma så jag kan ju inte hämta honom men Jens fick slänga sig iväg från Bankekind. Så han borde vara där nu.
Han klarade sig med andra ord inte.

Bara jag kvar nu då... Jag väntar..

Håll i hatten

Ja det är vad man bör göra idag för sjuttsingen vad det blåser!
Man får väl vara glad om man har nåt kvar i trädgården alls sen när blåsten har lugnat ned sig.
Kunde haft en del skador på bilen tidigare..




Den missade bilen med ganska lite som ni ser.. Hade den gått lite mer åt sidan så hadeden träffat antingen bilen, pappas traktor eller skogsmaskinen.. Får vara glad över att ha en hel bil nu ialla fall.

Taxi fick vända halvvägs in här för att det låg ett träd över vägen. Så de fick åka runt till Åtvid igen, men Jens var ju inne i Åtvid för att fixa några grejer så han mötte upp taxin och tog med Liam. Väntar på att de ska komma hem här strax, såvida det inte ligger mer träd på vägen.

Än så länge har vi klarat oss med strömmen ialla fall, var borta i 5 min bara. Men kollar man Eons karta så blir det fler och fler röda prickar på den. Så vi får väl se hur länge vi klarar oss med den.

Bättre

Ja Lucas har mått mycket bättre nu under em och kvällen. Han har orkat leka och fått behålla allt. Grabbarna gick tom ut en sväng medans maten fixades för Lucas ville så gärna gå ut. En väldigt glad kille som kom in sen igen.
Så nu är det bara att vänta på att magen ska bli i ordning, kan ju ta sin lilla tid och att aptiten ska komma igång så han får i sig lite mer näring.

Men det går åt rätt håll ialla fall och det är huvudsaken.

För Liams del så har han problem med huvudvärk varenda dag han kommer hem från skolan. Frågan är väl om inte det beror på själva skolmiljön med alla problem som finns i huset. Men fortsätter det så får det bli att kolla upp det. Han kan ju inte ta huvudvärkstabletter varenda dag.
Ska ju på utvecklingssamtal nästa vecka så jag får väl ta upp det med fröken och kolla hur det är i klassen osv, om det är stök i klassen som ger honom huvudvärk fast det tror jag inte. Är en bra klass och det är skönt.

Nu väntar sängen så man orkar upp imorron bitti.

Lucas vill shoppa

Satt och kollade på Lindex hemsida häromdan och Lucas satt bredvid och nu vill han shoppa kläder :)
Helst hade han velat åka in direkt, så jag hoppas att det finns kvar i hans storlek när vi kommer in till stan.
Hade ju tänkt åka in i helgen men det lär nog bli ändrade planer. Annars så behövs det lite nytt i garderoberna, framför allt Liams. Och så måste vi hitta några bra vårjackor också.



Finns även i grön, han har bara inte bestämt sig för vilken ännu.

Och så dessa två..

Sen hittade han lite andra tröjor och t-shirts också, bla med Bamse. Men dessa var viktigast ;)

Segt

Är en aningen segt just nu. Råkade somna sittandes med Lucas här i soffan så man blev ju inte piggare direkt. Men nu har jag lagt ifrån mig honom och han sover gott.
Han har fått i sig både fruktsoppa, saftsoppa och avslagen cola. Och han har fått behålla allt. Så vi håller tummarna för att det fortsätter så. Han har tom orkat leka lite grann.

Har ytterligare en "sjukling". Jack har gjort nåt med sitt ena bakben så han haltar fram och skakar bara han stöder på det. Verkar som att nerven ligger i kläm. Blir lite bättre med massage men sen så fort han legat stilla en stund så är det likadant igen. Får väl se om det ger med sig eller om det får bli ett vet.besök. Han har ju haft så här tidigare vid ett par tillfällen men det är lite värre denna gång.

Se om man kan få nåt mer i magen kanske.. Tycker att det antingen kan bryta ut ordentligt eller bara ge med sig!


Gomorron



Så här känner jag mig just nu. I säng sent med Lucas, ont om sömn under natten och så upp tidigt med Liam.
Och inte känner jag mig helt hundra heller. Vad jag avskyr denna sjukdom!

Har en supertörstig liten kille som helst av allt vill bälja i och som blir jätteledsen när han inte får dricka så mycket som han vill. Lite piggare iaf mot igår, nåt positivt.

Ska försöka knapra i mig ett knäckebröd nu.

Hoppas ni andra får en bra onsdag iaf trots det trista vädret!

Magsjuk Lucas

Jaha då var det Lucas tur.. Började nu ikväll och han är helt slut. Han orkade knappt stå upp tidigare ikväll så det gick hårt åt väldigt fort. Hoppas verkligen att det har lugnat ned sig tills imorron så han får i sig lite vätska för just nu kan vi inte ens fukta hans läppar utan att det sätter igång på honom.
Så vi har nog en skojig natt framför oss, såvida det inte lugnar ned sig såklart.
Han har sovit härnere i soffan hos oss nu under kvällen och det är tur det.
Men han är så duktig och vet att han ska använda hinken om han inte hinner ut till toaletten. Eller ja, i nuläget orkar han inte ens ta sig ut till toaletten.

Hoppas innerligt att han också får den snabba varianten och kan få i sig lite vätska ialla fall imorron som han får behålla, lite rädd för blodsockerfall nämligen.

Hade tänkt jobba from imorron igen men det gick ju inget vidare. Och nu är det väl bara att vänta på att det ska bryta ut på Liam, och mig själv, också. Tror ju inte att jag kommer undan med enbart magvärk och illamående.

Dags att bära upp Lucas till sängen och själv krypa ned också och se hur mycket sömn vi får.


Allra sista avsnittet



Ja då menar jag såklart detta.
Är ju egentligen inget dunderprogram men ändå kollar jag väldigt gärna, eller snarare, har sett varenda säsong :)
Lite skoj att kolla på ju :) De tre systrarna är ju en aningen galna och de andra två tanterna också :D

Så nu blir det till att kolla på det allra allra sista avsnittet!

Tävlar hos Mirka

DSC00706 - Kopia

Jag tävlar hos tiobarnsmamman om en Dr. Oetker-låda.


Peppar peppar

Än så länge har vi andra klarat oss men det är nog bara en tidsfråga. Jag hoppas ju att grabbarna klarar sig ialla fall. För min del så hälsar det nog snart på, magen har varit orolig idag och värkt och jag har haft svårt att äta. Men det får gärna stanna vid det.

Jättehärligt väder idag, det känns verkligen att våren är på intågande. Och jag hoppas inte det blir några större bakslag nu. Är så glad över att snön är borta, i stort sett överallt.

Ska se klart på Bolibompa med grabbarna nu, slappa resten av kvällen helt enkelt.



Magsjuka...igen..

Ja då var det tydligen dags igen. Jag trodde att vi skulle klara oss från en andra omgång men icke. Nu när det väl hade slutat gå på dagis så hoppades jag ju som sagt.
Men Jens började imorse och har legat utslagen hela dan. Och nu ikväll klagar båda grabbarna på ont i magen och själv känner jag mig inte helt okej heller. Så det skulle inte förvåna mig om det bryter ut på oss alla tre inatt.
Har garderat mig med hinkar och extra sängkläder som ligger framme och Liam sover inne i våran säng så det är nära och bra till toa. Jens tar soffan inatt istället.
Lucas är gnällig och kan inte sova så nåt lurigt är det, för han är otroligt lätt att lägga annars, somnar på några minuter.

Jaja det är bara att hålla tummarna och hoppas på att vi klarar oss, som om det skulle hjälpa.

Så idag har det blivit en rätt slapp dag för omväxlings skull. Även om det kunde vara lite roligare om alla var friska. Har ju varit riktigt skönt ute idag, innan regnet kom vill säga ;) Men jag har hunnit njuta lite av det också.

Nu får det bli att slöa lite till innan sängen väntar. Ska se klart på Brothers and Sisters och sen är det ju veckofinal av BB.

Trötter

Ja det är vad jag är nu. Har hållt igång hela dagen och nu ikväll har vi haft mamma och pappa på besök. Fick finfina presenter, tack så jättemycket åter igen <3

Grabbarna har hållt igång hela dan så de somnade gott nu ikväll, flera timmar över läggdags. Men det är ju ett önsketänkande att de kommer att sova längre imorron. De lär nog vakna vid samma gamla vanliga tid.
Men man kan ju alltid hoppas ;)

Efter att ha röjt och donat idag så känns det som att det skulle behöva vara en vilodag imorron men vi får väl se.
Några måsten kan det nog bli. Sen får vi se vad vi hittar på.

De ringde från ortopeden idag också, hade en op-tid för Jens på måndag. Men det var en massa grejer som han behövde göra osv innan så det blev ju lite krångligt så de ringer upp en ny tid. Och nu är det tydligen en annan operation än den som var sagd från början. Så vi får väl se hur det går.

Nu väntar nog sängen, annars finns nog risken att jag somnar här i soffan.

Gomorron!

Eller ja, har varit uppe sen halv 7 :) Grabbarna vaknade då och jag tyckte det var onödigt att ligga och dra mig idag så jag kunde ju lika gärna ta och pallra mig upp. Har hunnit med en del ialla fall och rätt skönt är det ute. Fast lite sol skulle ju inte skada också men den lär vi nog inte se idag. Så mulet och trist.

Men igår var det ju ännu tristare, regn och grått. Är tydligen väldigt omtyckt i stallet ialla fall av alla som står där, kul att höra :) Synd att man inte är kvar så länge till bara även om de flesta vill att jag är kvar istället för vissa andra. Men det är ju tyvärr inte de i stallet som bestämmer.

Var och besiktade bilen igår också och den klarade sig ;) Ett halvljus som är felsatt bara, och det har en bilverkstad satt dit så då kan man ju undra om de kan sina saker eller inte. Men men, skönt att det inte blev några 2:or ialla fall. Så det är bara att fortsätta att tuta och köra ;)

Ska ta och fixa lite nu på förmiddan, se om vi hinner in till Åtvid en sväng också för att lämna tillbaka en lånekyl.

Har precis kört upp Jens ur sängen så nu får det nog bli lite frukost.

Hoppas ni får en mysig lördag!

RSS 2.0