Valborg

Vilket helt underbart väder vi har haft idag!
Efter frukosten tog vi oss en tripp till Åtvid för att handla lite inför kvällen.
Men sen har vi spenderat resten av dagen utomhus. Har enbart varit inne för att fika och sen äta middan.
Idag blev det äntligen grillat, sååå gott. Har varit sugen på det ett tag men alltid glömt att köpa hem briketter men idag så :)
Har blundat för alla måsten inomhus idag. för att hålla sig inne i det härliga vädret går ju inte.
Vi har pysslat i trädgården osv, bara att fortsätta imorron om vädret ska bli så bra som de säger.
Dock så kan jag inte blunda för innemåstena imorron så det får bli att göra det snabbt på fm så vi kan ta oss ut sen.
Var ett par skitiga grabbar när vi gick in ikväll vid 19-tiden, efter att ha varit ute hela dan. Så det blev duschen direkt för dem :) Sen kunde man känna igen dem igen ;)

Lucas feber kom som vanligt på kvällen. Hostan är hemsk, så det är bara att mata på med medicinen.
Var förbi Vc idag men ingen av sköterskorna som kan ge medicinen var där och hon i receptionen var allmänt otrevlig. Så det var bara att strunta i det.
Återstår att se hur det fortsätter.
Kan ju inte hålla honom inne heller för han skulle ju bli galen. Men han är ovanligt pigg för att ha feber ialla fall.
Just febern märks inte alls på honom, dock inte haft så jättehög feber. Det högsta hade han nu ikväll innan han la sig och då hade han 38,5.
Får hoppas att förkylningen ger med sig snart så han slipper den jobbiga hostan.

Nu får det allt bli sängen och se om man kan få sig nån timmes sömn ialla fall.

Hoppas ni har haft en riktigt trevlig valborg!

Bokat

Ja då var en besiktningstid bokad för bussen i veckan. Tidigare fanns det inga tider förrän slutet av maj men nu när jag loggade in fanns det två återbudstider så det var bara att slänga sig på dem :) Förhoppningsvis går den igenom med rena papper, är ju nyservad, så vi kan sälja den sen. Behöver ha en med lite mer utrymme i.
Men men, det återstår att se. Får hoppas att den sköter sig helt enkelt ;)
Vore skönt att ha det ordnat innan bebisen kommer också, med tanke på att Golfen är så sabla trång. Undrar hur de tänkte när de tillverkade den, den kan inte ha varit tänkt till barnfamiljer ialla fall.

Söndag

Då var helgen snart slut också, men lite annorlunda den kommande veckan eftersom grabbarna är lediga både måndag och tisdag. Så det blir långhelg kan man säga :) 
Efter en del fix inne på förmiddan så begav vi oss ut på eftermiddan och njöt av det härliga vädret. 
Blev många timmar utomhus men vi hann med lite också, men mer finns kvar att göra. Ska ju bli bra väder i veckan också enligt rapporterna så vi ska väl hinna med lite då också. 
Håller ju på inne på grabbarnas rum också så man får varva lite. Imorron måste det steamas och dras lite rör men vi ska nog hinna med en del ute också förhoppningsvis. 
Nackdelen är att det känns i kroppen :S 
Haft ordentliga sammandragningar hela dagen och fogarna känns och nu trycker det på nedåt rätt bra. 
Men det är bara att köra på så vi kommer nånvart. 
Jag blir galen av att se allt som behöver göras. 

Försökt fixa gräsmattan efter snickarna också, så nu fasen får de inte åka ned i trädgården mera. De får allt kånka på grejerna som de ska ha med sig! 

Sitter och kollar på Big Brother-finalen nu, sen ska det hängas tvätt men så väntar sängen. Förhoppningsvis kan man få sig nån sömn inatt. Har varit dåligt med den. Är det inte det ena så är det det andra.. 
Är ju så lättväckt också och så måste man ju springa upp ett par gånger per natt också. 

Har suttit och kollat på filmerna som går på bio och datum osv men inser att vi inte kommer att hinna gå innan bebisen är ute ändå, måste ju ha barnvakt också. Så det får nog bli till att ge bort presentkortet istället. 
Får väl försöka oss på att äta en lunch ute på tu man hand nån dag när grabbarna är på skola och dagis ialla fall.

Valborgsmässoafton imorron och vi har inga planer alls. Har inte orkat bry mig om det. Får väl sätta mig imorron och kolla efter nåt gott att laga till, efterrätt är ett måste enligt grabbarna ialla fall. 
Får väl se vad man kan hitta på. 

Nä ska väl fortsätta att kolla på BB...


                                                                                    

Shopping

Efter en rätt sömnlös natt, igen, så var det lite segt att ta sig upp imorse. Lucas astmahosta har blivit värre så han har hostat massor. Så det var en seg kille imorse också.
Tanken var ju att grabbarna skulle ha varit på Erikstad medans vi var i stan men Lisa hade blivit sjuk under natten så Lucas fick följa med istället och Liam valde att stanna hemma som vanligt.

Blev ett snabbstopp i Åtvid innan vi åkte mot stan för att hämta ut Lucas mediciner så han kunde få dagens doser.
Inte ensamma i stan direkt heller, men klarade av det vi skulle rätt så snabbt ändå. Kom visserligen inte hem med hälften av vad vi skulle men lite till bebisen blev det ialla fall och en ny jacka till Lucas, ja lite annat kom med hem också. Och Rosa har fått en ny kompis, återstår att se vad barnen hittar på för namn till henne :) Söt är hon ialla fall :)

Hittade dock inga kläder till bebisen, allt är ju bara rosa eller blått. Det är tydligen meningen att man ska ta reda på vad man väntar numera för att kunna köpa kläder i förväg.
Får väl ta en barnfri tripp in nån dag och gå igenom affärerna ännu mera grundligt efter nåt.

Var och hämtade ut babyboxen på babyproffsen också när vi ändå var och hämtade ut lite grejer som vi hade beställt som låg och väntade på oss.
Och precis som jag trodde, då andra varnat för det, så var alla rabattkuponger utgångna 2011. Så det får bli ett mail till babybox så de skickar ut nya kuponger.

Nu tänker jag ta och krypa ned i sängen och slökolla på lite tv. Grabbarna har precis lagt sig också då de ville stanna uppe och kolla på Kvällen är din.
Lucas hade lite feber när vi kom hem från stan men den verkar ha lugnat ned sig lite nu. Har ju nästan väntat på den med tanke på att hostan har hållt på i ett par dagar, brukar komma lite feber då.
Imorron väntar en fixardag, får hoppas att fogarna är med på noterna bara :)

Härligt!!

Har precis kollat på Fridas match och åter igen, hon är ju bara bäst! En tuff motståndare hade hon men fasen så bra hon gjorde det!
En bra avslutning på kvällen!

Nu väntar alldeles strax sängen efter en dag som har rullat på rätt bra.
Lite skrapning av tapet, lite lugnare tempo idag.
Lite annat småfix och så har jag storhandlingen avklarad. Inte det roligaste, framför allt inte på en fredag men bättre att få det gjort. På nåt konstigt vis så blir det alltid billigare att storhandla. Får en överfull kundvagn runt tusenlappen och så går man in och handlar en korg eller så och det hamnar runt 500:-...
Skönt att ha det mesta uppfyllt.

Efter middan begav vi oss ut i det härliga vädret, har ju varit underbart idag. Började röja upp lite i trädgården, ska fortsätta de kommande dagarna med tanke på att det ska vara fint väder.
Ska bli så skönt att få bort allt. Snickarna är ju inte riktigt klara men tillräckligt för att vi ska kunna börja röja upp ialla fall. Grabbarna roade sig med att tvätta Golfen och husvagnen också, så de var nöjda :)
Att det ska vara så roligt att köra med högtryckstvätten ;)

Imorron väntar en tripp till stan. Ska handla lite till bebisen, börjar bli dags att göra det nu. Är ju inte långt kvar så nu ska jag väl våga köpa hem lite ialla fall, har ju hållt mig lite ifrån det. Kan ju inte åka och köpa allt när skrutten har kommit ut.
Förmodar att vi kommer att få trängas med en massa folk så har fixat barnvakt till grabbarna så de slipper vara med och trängas. Lucas vill ju gärna följa med och handla till bebisen så vi får väl ta nån sväng en annan dag så han får vara med och köpa nåt.
Försöka få honom att köpa nåt annat än en klänning kanske som han tjatar om ;)

Nu tänker jag krypa ned i sängen, sov i stort sett ingenting natten till idag så jag hoppas verkligen på sömn inatt. Känt mig en aningen seg i kolan idag.

Hoppas ni alla har haft en härlig fredag!

Rena papper

Då var denna dag avklarad också då.

Tillbringat större delen av dagen till att steama och skrapa tapet och jisses amalia vad det känns!
Kan knappt stå eller sitta så jag vette sjutton vad man ska göra, tur att det är sängen som väntar strax. Bara hoppas på att det har lugnat ned sig lite tills imorron så jag kan fortsätta med att skrapa tapet.
Pappa och Jens har börjat fixa lite inför eldragningen också och skulle fortsätta imorron också med att dra rör.

Vi var ju och besiktade Golfen också i Kisa. Helt rena papper så det var skönt. Med tanke på hur mycket den är servad så vore det ju nästan konstigt annars.
Supertrevliga var dom och Lucas var med och kollade så allting gick rätt till ;)
Men han tyckte allt att det var lite långt att åka dit, eller dit sov han för den delen men när vi åkte hem undrade han varför vi hade åkt sååå långt för :)

Blev ett stopp i Åtvid för att handla lite snabbt på Ica, skulle tro att hundarna vill ha sin mat imorron ;)
Hann precis in på apoteket också innan de stängde så jag kunde köpa tabletter mot halsbrännan.
Måste dit imorron också för att hämta ut lite mediciner till Lucas. Kände inte att jag ville ta det när de precis skulle stänga.

Ska försöka leta reda på lite kläder till Liam, skulle tro att han vill ha det på sig till skolan imorron ;)
Men sen så, sen väntar sängen.

Snart helg

Torsdag och snart helg igen, tiden springer på. Man hinner ju knappt med hälften av vad man ska innan dagen är slut.
Urtrist väder igår em men i själva verket skulle det behöva vara sånt väder hela tiden om det ska bli klart här hemma, tydligen... Känner stressen smyga sig på mer och mer igen och aptiten har åter igen försvunnit. 

Snickarna skaffade sig merjobb igår.. Smarta som de var backade de ned bilen med släpkärra i trädgården för att lasta på byggställning och fastnade.. Och då är man så smart att man hämtar bärlager och lägger på gräsmattan och inte lite heller! Så det får de fasen ta och plocka bort efter sig, finns tillräckligt att städa upp efter dem i trädgården ändå än att behöva få bort stenarna också. 

Planerna för dagen är väl att städa av lite, tvätta, riva tapet och ev storhandla. Och i eftermiddag är det Kisa som gäller för att besikta Golfen. Måste väl följa med antar jag om Jens ska hitta till bilprovningen. 
Har suttit och betalat räkningarna nu på morronen också så nu är det avklarat för den här månaden. 
Dags för lite frukost och sen komma igång.  
 


Ändrade..

Ändrade planer för dagen då de ringde och avbokade min tandläkartid imorse då tandläkaren var sjuk. Och den nya tiden fick jag den 13 juni, så det återstår ju att se om jag kan gå på den eller inte. Fanns ingen tidigare tid tyvärr.
Har blivit vila i soffan istället, känner mig så konstig så det behövs nog antar jag. En aningen lågt blodtryck idag också så det kan nog spela in.
Men ska ge oss iväg om ett tag för att skriva på faderskapsintyget och sen vidare till dagiset. Är drop-in på dagis idag också så det får bli en liten fika där.





Tisdag

Sitter och försöker hitta orken att flytta mig från soffan till sängen istället, men nog ska det bli skönare att lägga sig ned för kroppen värker.

Imorse efter att Lucas var lämnad på dagis, så styrde vi mot stan för att hämta hem dörrarna till rummen.
På vägen hem blev det ett stopp på Sandelius för att köpa med lite lunch. Varit sugen på bakpotatis hur länge som helst nu så nu gjorde vi slag i saken :) Så idag blev det en smaskig lunch, bakpotatis med kyckling curry.

Idag har det varit judoavslutning också, trist tycker Liam som ser fram emot nästa termin.
Medans han var på judo så tog vi andra en promenad med Bosco och Ceasar vid stora spåret. Stressfarbrorn fick stanna hemma, bäst för honom. Stängde grinden så han fick vara på övervåningen men inte var han kvar där när vi kom hem inte. Han hade tuggat av en av pinnarna i grinden och gått igenom, "tur" han är smal så han inte fastnade ;)

Kan lova att det känns nu att det blev en längre promenad. Men hundarna skötte sig över förväntan med tanke på att vi mötte massor av människor som var ute och gick eller sprang och även lite hundar.
När man går här så möter man ju aldrig nån.

Ja dagen har rullat på helt enkelt.
Och nu är det dags att styra mot sängen och försöka ladda batterierna lite inför morrondagen. Blir en del farande imorron bla.

Hoppas ni alla har haft en härlig tisdag!


Måndag

Ytterligare en dag till ända och det ska bli skönt att snart krypa ned i sängen.
Har väl inte hänt så jättemycket idag, mer hade väl önskats.

Men ena sidan av väggen i grabbarnas rum har kommit upp ialla fall så nu är det dags att dra rören.
Och det börjar bli klart ute nu, de har inte så mycket kvar.

Vi har rotat fram bilbarnstolen också och lite andra bebissaker. Tanken var att vi skulle ta fram bebiskläderna också så att de fanns längst fram i garderoben så det bara var att tvätta dem när det börjar närma sig. Men de går inte att uppleta. Jens gick igenom varenda kartong i hela garderoben och det minsta som går att hitta är 62/68 och jag vet ju att det finns en hel del i 50/56, frågan är ju bara vart det har tagit vägen?!

Har bokat tid för att skriva på faderskapsintyget också, så vi har det avklarat. Har ju glömt bort att ringa varenda gång men nu så.

Lucas har varit iväg till dagis idag, var ju ett tag sen om man säger så. Kändes konstigt att inte ha honom hemma, han har ju knappt varit på dagis sen i januari. Så det har varit tomt här hemma utan honom.
Får hoppas att han kan gå nu, att magsjuka osv håller sig borta från dagis. Har ju gått i ett antal omgångar där nu, men nu har det varit lugnt ett litet tag.

Nu ska jag ta och plocka fram grabbarnas kläder inför morrondagen, glömde bort det tidigare ikväll.
Men sen så, sen väntar sängen :)

Gonatt på er!


Helgen

Ny vecka igen då, helgen sprang på alldeles för fort. Det gör ju visserligen veckorna också.

I lördags blev det en tripp in till stan för att kolla dörrar till grabbarnas rum och några andra stopp.
Sen var det bara hem för att fixa lite här hemma innan det var dags för lördagsmys. 

Igår blev det en hemmafixardag också. Slängde ihop en kanelbullssockerkaka också som vi kunde mumsa på till fikat. Första gången jag testade den men den blev inte så dum :)

Hann inte med allt som vi hade tänkt i helgen men det är bara att köra på nu i veckan istället.

Framåt

Ja idag har det ju hänt lite därnere med grabbarnas blivande rum.
Jocke har reglat upp för väggen, skivor kommer på plats på måndag. Eller ja på ena sidan till en början ialla fall eftersom det ska läggas in rör i väggen också.
Jens och Magnus har rivit tapet. Som sagt, det är inget fel på tapetklistret ialla fall! Men det har hänt en del, Magnus har "skrapat" och Jens har kört med ångmaskinen.
Se hur mycket vi hinner med i helgen, har lite annat att hinna med också. Annars så är det bara på det igen på måndag.


Suddig bild men här kommer dörrarna att bli ialla fall.



Inte riktigt allt borta av tapeten ännu, mer ska ångas bort.

Det gamla golvet som kom fram när vi rev bort det andra. Är så glad att
vi valde att inte behålla det när vi flyttade hit. Att hålla det rent hade ju varit
ett helsicke. Liam hade gärna haft det på sitt rum dock.

Taket är bortrivet.


Vid dåligt väder


Vid dåligt väder kan man roa sig med att spela dataspel, våran lilla datahacker :)

Jack


Tråkväder

Ja inget höjdarväder idag direkt, snöar för fullt.
Innedag idag med andra ord. Måste dock ut och åka bil i eländet, behöver fylla på lite i kyl och skafferi.

Annars är tanken att det ska städas på övervåningen idag, nedervåningen tog vi igår kväll.
Får väl se hur mycket jag klarar av att göra, har ju lite hjälp av Lucas nu, ont efter gårdagens städning.
Resten får vi väl ta sen i em när Jens kan hjälpa till.

Just nu håller Jens och en kompis på att riva ned tapeterna därnere och Jocke, snickarn, håller på och sätter upp väggen som ska dela rummet. Så lite händer det ialla fall.
Måste beställa dörrar till rummen också, måste ha ett annat mått än normalmåttet så att säga och då är det beställningsvara. Och det var visst 1-2 veckors leveranstid. Med våran tur kommer det med andra ord att ta minst 2 veckor, bara för att vi ska få vänta lite extra länge.

Ta och sätta igång kanske och se hur långt man kommer.

Bm-besöket igår..

Ja jag var ju hos barnmorskan igår och allt såg bra ut. Hon tog dock inget järnvärde, hon tyckte det var onödigt eftersom det låg så bra till sist. Så det återstår att se vad det ligger på nästa gång.
Bebisen ligger fortfarande med huvudet nedåt och nog sjutton har jag känt det idag alltid. För idag har det varit ett ordentligt tryck nedåt och en massa bökande.

Sf-måttet hamnade på 30 så den har inte växt så mycket som det känns och ser ut, 2 cm sen sist.
Lite viktuppgång denna gång ialla fall men överkomligt.
Hjärtljuden låg på 140 denna gång.

Kollade ju och jämförde med grabbarnas sf-mått igen, inte riktigt samma tid men nästan.

Liam 31+3 - sf 31
Lucas 31+5 - sf 35
Bebis 32+2 - sf 30

Nu är det bara att vänta på nästa besök som är den 10 maj.

Känner igen...

Orkar inte skriva nåt ordentligt inlägg. Allt känns bara skit ändå.
Känner igen alla symtomerna också som kommit, sen några år tillbaka när Jens skadade ryggen, och det blev för mycket av allt. Hade hoppats på att slippa den där väggen igen men det verkar som att det går åt det hållet ändå.
Känns inte speciellt lyckat heller med en bäse i magen med tanke på matbrist och sömnbrist men tyvärr inte lätt att styra över hela såvida ingen kommer på hur man stänger av "allt". 
Är ju experten på att bygga upp all stress inom mig.
Inte lätt att förklara för andra heller, för det är ingen som förstår ändå hur man kan gå in i väggen utan att man jobbar, far omkring hit och dit osv.. Tur att läkarna vet det iaf.

Biter ihop och försöker ta mig i kragen men just nu känns gropen väldigt väldigt djup.....


US

Ja nog blev det att åka till sjukhuset alltid. Jens kom hem här rätt fort efter att varit på Vc och där hade han blivit vidareskickad till röntgen. Så det var bara att hoppa in i bilen, var ju tvungen att följa med ifall han skulle bli gipsad eller så.
Hämtade upp Liam i skolan eftersom vi inte visste hur lång tid nånting skulle ta och sen styrde vi mot stan.

Upp till röntgen där det blev en del väntetid, tur det finns barnvänterum!


Lite krångel med röntgensvaret också såklart så vi fick sitta lite extra länge och vänta på det.
Och sen blev vi nedskickade till akuten. Där var vi ju inte ensamma direkt! Tog sin lilla tid där och vi trodde ju att de skulle göra nånting eftersom vi blev nedskickade till akuten, parkerade oss i barnväntrummet även här vilket underlättade för annars hade de gått åt av tristess.
Men efter några timmar kommer det en läkare, berättar att det är en spricka i foten men eftersom det har gått en tid nu sen han gjorde det och det ligger bra ihop förutom att kanterna gnager mot varandra då så är det stödbandage, stabila skor, värktabletter och att gå på hälen som gäller ett tag nu.
Han ska tillbaka om en månad till ortopeden så de får kolla om det har läkt ihop eller hur det ser ut.
Har det inte börjat läka ihop så kommer de att sätta ihop det med ett stift.
Så nu är det bara att vänta och se, hoppas på att det läker ihop.

Lucas blev lite trött och passade på att lägga sig en stund och kolla på tvn
när vi var ensamma i väntrummet.

Tv:n var ett bra tidsfördriv för Liam, fanns inte så mycket för honom i väntrummet.

Kanon med ett fönster mot ambulansintaget. Det blev många vändor till
det fönstret under tiden vi väntade.

Lucas tyckte att vi faktiskt kunde åka upp till doktorerna däruppe och ta ut bebisen också när vi ändå var där ;)
Om det vore så enkelt ;)

Glada barn när vi bestämde att det fick bli McDonalds idag, klockan var ju 19 innan vi kom från sjukhuset och att slänga ihop nån middag när vi kom hem var ju inte så lockande direkt.
Så skönt det var att komma hem! Att sitta i väntrum i flera timmar är ingen höjdare med foglossning kan jag ju då konstatera efter den här dagen. Trodde knappt jag skulle ta mig ut till bilen, fick ju springa runt från akuten och bort till vanliga parkeringen. Liam tyckte att jag gick en aningen sakta ;)

Nu tänker jag ialla fall stupa i säng! Imorron väntar bm-besök så det ser jag fram emot! Och Liam ska ju följa med den här gången också. Allihopa ser fram emot det helt enkelt :)


Tisdag

Idag är en sån dag som jag allra helst hade velat ligga kvar i sängen och dra täcket över huvudet och så bryta ihop lite... Men tyvärr så funkar ju inte alltid det så då är det bara att köra på istället.
Och skulle jag ligga kvar så skulle jag förmodligen må lika dåligt ändå eftersom jag känner stressen fara omkring i kroppen.
Inte så lätt att bli av med den tyvärr.

Jens är iväg till läkaren nu så nu är det bara att vänta och se vad som sägs om den. Inte allt för negativa besked hoppas jag för skulle Jens bli gipsad pga en spricka så vette sjutton hur allt ska gå till.
Men men, vänta på besked först.

Har fixat lite under morronen och så har vi rivit lite tapet. Kommer att ta evigheter för de sitter som sjutton!
Använder ju pappas ångmaskin men det tar sin tid med den vill jag lova.
Fick tipset av Bengan att "strimla" tapeten så att ångan skulle hitta in lättare och jo det gjorde den ju men det tar fortfarande evigheter. Ska väl ta och fortsätta sen igen.
Har liten vilopaus nu, behövs om man säger så.

Vädret idag är minst sagt omväxlande.. Det har regnat, snöat, haglat, solen skiner till och från..
Har visst svårt att bestämma sig för hur det ska vara. Jag vet ju vad jag skulle föredra ialla fall.


Soffläge

Ja dagen har jag spenderat i soffan, i stort sett hela ialla fall. Var och lämnade bussen på morronen och att köra bil var ingen höjdare, fasiken så ont det gjorde. Tur att Jens kunde köra sen.
Men sen så har man hittat mig i soffan. Förvärkarna har inte varit så hyggliga idag och inte foglossningen heller. 
Min plats i soffan kommer att vara utnött totalt innan bebis kommer ut ;)
Tur det kommer något helt underbart från det hela ;) 

Jens fick en tid till läkarn imorron för att kolla foten, skulle inte förvåna mig ett dugg om det blir en röntgen och att det är en spricka som gömmer sig därinne. 
Vi hoppas ju såklart att det inte är det, men med våran tur så... 

Börjar bli dags att göra två grabbar klara inför sänggående. Låter inte som att de är speciellt trötta dock ;) 




  






Hopp hopp







Söndag

Ja då var det söndag igen och slut på påsklovet. Så imorron drar det igång med lite mer rutiner igen.
Lucas tycker inte att Liam ska till skolan imorron, utan vara hemma och leka med honom istället :)
Får väl se om det blir dagis för Lucas på tisdag, imorron blir det ju inget eftersom Jens ska vara hos sjukgymnasten vid 8 som vanligt och är inte hemma förrän runt halv 10 igen.

Passade på att njuta av solen idag också, spenderade flera timmar ute. Ska ju bli en trist vecka enligt prognoserna så lika bra att lapa så mycket som möjligt när den är framme.
Grabbarna har lekt med vatten ute och så har det hoppats på studsmattan. De har hållt igång med både det ena och det andra visserligen :) Lite bilder blev det men har inte orkat hämta kabeln till telefonen så jag kan lägga in dem, får ta det imorron :)
Försökte få med sädesärlorna på bild också som nu har hittat hit, men de var inte lika samarbetsvilliga som barnen ;)

Kollat klart på tv:n för idag och nu väntar sängen. Ska bli skönt att krypa ned i sängen så kroppen får lite vila, ont som vanligt och får skylla mig själv lite eftersom jag gjort lite mer än vad kroppen har velat idag.
Får hoppas att man kommer upp ur sängen imorron.

Hoppas ni har haft en härlig helg!

Svärmors present

Har ju glömt att visa svärmors present som hon fick när hon fyllde 60.
En canvastavla på barnen, ca 19 år sen det togs en syskonbild så det var ju på tiden.

Tak

Lite takbilder :)



Pappa har huggit ned en hel del inne i hästhagen, lite ovant :)

Inte riktigt klart ännu men snart så.



Och när flygande plywoodskivor tuktar till antennen så får det bli en nödlösning tills
det är fixat.. Man får helt enkelt räta till den med ett spännband.

Efter regn kommer solsken

Härlig dag idag, vädermässigt ialla fall.. Men att den där jädra blåsten ska vara så envis.
Hade dock räknat med att det skulle bli regn idag också så det blev ju verkligen en positiv överraskning :)

Hade däckköparen här imorse och efter lite frukost osv så styrde vi mot stan för att byta en grej som vi köpt i present men som var trasig. Så nu är det ordnat.
Blev några snabbkik på några andra affärer också. Och ett stopp i Åtvid innan vi styrde hemåt.

Eftersom det var så bra väder bestämde vi oss för att tvätta bilarna, så nu är de rena och fina utvändigt ialla fall.
Klockan sprang iväg så vi hann inte med dem invändigt idag, får hoppas att det är bra väder imorron också så vi kan ta tag i det då.






Sen var det bara att sätta igång med middan, var sugen på klyftpotatis så det fick det bli och så kyckling a´la Rickard till det. Mumsigt!
Dock så har jag djävulskt ont nu efter att ha fart omkring och sen stått i köket osv.
Så efter middan har det varit soffläge för min del, lördagsmys med andra ord.
Hade ju nästan räknat med det visserligen eftersom jag får rejäla sammandragningar av att gå från huset och upp till planen, så det behövs inte så mycket direkt.

Inte fått nåt gjort inne i stort sett idag men men, en dag imorron också då vi förhoppningsvis hinner med lite.
Skulle ju hinna med att riva ned tapeten, får väl se vad vi får gjort imorron helt enkelt. Lite annat som måste hinnas med också. Men snickarna ska ju inte in på måndag ändå eftersom de inte är riktigt klara med taket ännu eftersom de var lediga i fredags.

Nähä ta och fortsätta kolla på "Kvällen är din" kanske, inte så långt kvar nu. Se om man orkar kolla på nåt mera eller om det blir sängen istället, känns rätt lockande faktiskt.
Framför allt eftersom det knappt blev nån sömn inatt. Vette sjutton vad det var, Jens kunde inte heller sova.
Får hoppas på lite mer sömn inatt med andra ord.

v.32

Ja, gick in i v.32 i tisdags och passade på att ta en bild igår, dvs 31+2.
Magen känns stoor eller ja, ser stor ut också såklart :)
Men kollade i grabbarnas papper vad sf-måtten var vid 29+0 ungefär, var ju det när jag var hos bm sist, och magen är ändå rätt mycket mindre än vad den var med grabbarna i samma vecka.
Ska bli intressant att se vad sf-måttet hamnar på om onsdag när vi ska dit :)


Regn

Ja idag bjuds det på regn igen och det ska ju tydligen hålla på hela dagen.
Skönt att de har kört klart med furhjulingen i trädgården ialla fall innan det här regnet kom.
Kommer nog vara dåligt med gräsmatta ändå som det ser ut nu :/

Sitter med ordentliga sammandragningar nu efter att ha plockat lite, hade hoppats på att kunna göra lite mera men bättre än inget. Ska väl ta och mata tvättmaskinen ialla fall också så den får arbeta lite innan det blir Mount Everest av tvätthögen.
Jens har varit iväg och tränat nu under morronen så barnen vaknade när han började röra sig i huset, så idag sov de inte så länge eftersom Jens gick upp vid 7.

Igår var verkligen inte Liams dag. När de skulle åka från tandläkaren så klämde han handen i bildörren, som tur var så gick det bra ändå.
Och sen igår kväll när de åkte traktor så smällde ena dörren på traktorn igen, från fullt öppen, på hans handled.
Så han hade ont och det svullnade upp lite.
Ser rätt okej ut idag ändå och han kan använda handen.

Eftersom det är dåligt väder idag så är pappa här och hjälper till med att ta ned taket i tv-rummet.
Han skulle följa med Jens sen och laga däck också, punktering på ett.
Så i helgen har jag tänkt att försöka riva ned tapeten därinne, försöka få så mycket som möjligt gjort innan byggarna ska in.
Måste ta mig in och handla lite sen också, känns mindre lockande med tanke på att det är fredag.
Kommer en i em och ska kolla på ett par saker vi har till salu också, får hoppas på ett köp.

Nähä om man skulle försöka ta sig ned för trappen igen och plocka fram lite mackor och fika kanske.


Doris :(

Underbara lilla Doris gick bort igår morse :(
Vi upptäckte ju att hon hade smalnat av i helgen och kollade igenom henne ordentligt osv. Och hittade att en tand hade gått sönder och såg lite sneda ut. Men hon har ju ätit osv också, för vi har ju haft henne uppe och hon har mumsat i sig morötter mm.
Så igår var tanken att vi skulle till veterinären med henne för att få det fixat osv men på morronen låg hon död i buren :(
En liten gris som verkligen fastnat i hjärtat lite extra. Lille gosegrisen <3
Hon gillade att sitta uppe i håret eller innanför tröjan och kurra.



Redan torsdag

Veckorna springer helt plötsligt på galet fort! Snart helg igen ju!
Och konstigt nog springer dagarna på trots att jag inte kan göra nånting.
De två senaste dagarna har jag fått spendera ungefär 90% av dagarna i soffan. Haft så ont att jag inte kunnat röra mig, skär som knivar "under" magen och bak i ryggen.
Kliar i fingrarna över allt jag vill göra men jag får sitta och köra med resten av familjen istället ;)

Känner stressen komma igen över att vi inte ska hinna med allt innan bebisen men förhoppningsvis så hinner vi långt nästa vecka.
Det gamla tv-rummet blev utrensat på grejer igår och golvlisterna har kommit bort.
Så idag är tanken att golvet ska väck och ev börja med taket, lite beroende på vad som hinns med.
Snickarna ska ju in på måndag förmodligen för att sätta upp mellanväggen och fixa dörrarna.
Så innan dess måste vi ju hinna med allt det andra.

Lucas har gått och blivit förkyld, jag som var så glad att vi hållt oss friska ialla fall ett liitet tag.
Men i måndags började det och han blev hängig. Nu är han ialla fall piggare men fortfarande förkyld.

Väntar på att Jens och Liam ska komma hem. Liam hade tandläkartid vid 8.20 imorse och de skulle fixa några andra saker efteråt.
Det är ju konstigt det där, Liam har vaknat tidigt varenda dag men tro inte att han gjorde det idag bara för att de skulle iväg. Nej då, då fick Jens väcka honom.
Tror jag ska säga att han ska iväg nånstans imorron också så kanske han sover ;)
Lucas tog sin vanliga sovmorron till kl 9.

För övrigt så är vi nu inne i v.32 och idag är det 60 dagar kvar till Bf. Det närmar sig med andra ord :)
Fast å andra sidan kan vi nog lägga till två veckor på de där 60 dagarna för jag är säker på att jag kommer att gå över.

Nähä se om man kan mata tvättmaskinen lite, så jag ialla fall får nånting gjort.

Annandag påsk

Idag har vi ju haft städardag här som jag skrev igår. Hann nästan klart med allt jag ville ialla fall, får ta det sista imorron. Imorron är ju tanken att vi ska sätta igång och plocka ned det som är kvar i det gamla tv-rummet också så vi kommer igång därnere.
Grabbarna har ju massvis med leksaker som står därnere också så imorron blir det ordentlig rensning bland grejerna och en del ska nog packas ned och ställas undan så länge.
Får se hur samarbetsvilliga de är på den fronten ;)

Lucas har gått och blivit förkyld också, så länge hann vi att vara friska.. Han började nysa massor under eftermiddan och sen satte det igång. Varit lite hängig och känslig under em och kvällen.
Han orkade dock spela lite Wii innan middan, till hans stora glädje.

Testade en ny maträtt idag, snickarlåda med falukorv. Som tur var så gick det att äta så vi slapp att gå hungriga ;)

Ska ta och se klart på Big Brother och sen väntar sängen.


Påskdagen

Idag fick vi sovmorron till 9 innan Lucas slog upp sina bruna.
Och för omväxlings skull så har jag sovit i stort sett hela natten, förutom de nattliga toalettbesöken.
Inte för att jag kände mig så jätteutvilad ändå men kroppen behövde det nog.

Fick bli lite hemmafix på förmiddan, sen var det bara att göra sig iordning för att åka iväg på påskfirande hos svärföräldrarna.
Serverades div påskmat och så smarrig kalkon, länge sen jag åt det. Tom Liam tyckte kalkon var gott, inte illa det ;)
Sen blev det påskäggsletande osv.
Kom inte hem här förrän strax efter 19 så sen dess har vi bara tagit det lugnt.

Lucas har svullat smörgåstårta för glatta livet idag :)
Han åt två stora bitar till frukost, för han skulle absolut ha smörgåstårta och inget annat!
Och så tog han två bitar nu ikväll innan han skulle lägga sig.
Han mumsade i sig en stor bit igår kväll när vi kom hem också.
Men nu är den slut så jag frågade hur vi skulle göra då, han tyckte vi skulle göra en ny ;)
Tror han tröttnar om vi ska ha en smörgåstårta stå i kylen jämt ;)

Nu börjar det bli dags att styra mot sängen. Imorron väntar veckostorstädningen, den som vi brukar ha på söndagar egentligen. Så det är bäst att ladda upp batterierna ;)
Och hoppas på att jag har en bra dag och kan göra lite också, utan att få en massa sammandragningar.

God natt på er!

Påskafton

Efter att ha fått i oss frukost osv så var det dags för påskäggsjakten, något som måste göras varenda år.
Men i år fick det allt bli äggjakt inne istället med tanke på vädret.
Två grabbar som var väldigt nöjda med sina stora ägg ialla fall :)

På em gjorde vi oss iordning för att åka till mina föräldrar. Något jag sett fram emot så jag är verkligen glad att vi inte blev sjuka denna gång också! Och alla mina syskon var där med sina familjer, saknade såklart Tuva och Ulrik som var hos sin pappa.
God mat, mammas goda bakelser och en massa bus på kusinerna. Fullt ös kan man säga att det har varit :)

Lucas och jag firades också, tackar så jättemycket för presenterna!!



Lucas satte ihop byggsatsen han fick direkt när vi kom hem :)




Kvällen har vi tillbringat framför tv:n med lördagsmys. Blev bolibompa och sen Kvällen är din.
Är trötter så alldeles strax väntar sängen. Imorron fortsätter ju påskfirandet så det är bäst att ladda batterierna lite. Ska väl försöka hinna med lite här hemma också innan vi ska iväg.

Hade en nojjig dag igår. Kände inte av bebisen på hela dan, h*n var igång på morronen innan jag gick upp men sen kände jag ingenting på hela dagen och kvällen. Ingenting fick igång bebisen därinne.
Direkt kommer ju tankarna då, de jag absolut inte vill ha!
Men strax innan läggdags så kände jag några rörelser därinne, inte tillräckligt för att lugna mig helt dock.
Idag har jag känt lite mera, fortfarande lugnare än tidigare men mer rörelse därinne än igår ialla fall.
Så nu hoppas jag att bebisen tänker hålla sig lite mer aktiv så jag slipper oroa mig.


Hoppas ni alla har haft en trevlig påskafton!


Ödlan Calle

Lucas har målat en ödla idag, och det viktigaste av allt, den heter Calle ;)

Höna

Liam hade påskpysslat i skolan igår, så den står nu och pryder tv-rumsfönstret :)

Långfredag

Idag är en rätt seg dag, vi fick sovmorron idag. Bara Liam som pallrade sig upp rätt tidigt men han bänkar ju sig framför tv:n så han sköter sig ju själv.
Lucas vaknade inte förrän strax efter halv 10. Så idag blev det sen frukost och vi har knappt kommit igång med nåt ännu.. Tvättmaskinen och diskmaskinen arbetar så snart är det dags att tömma dem.
Ska ta och ställa mig och baka nånting att ta med imorron också, se vad man ska hitta på bara.
Skulle ha bakat påskkycklingar men glömde handla hem till det igår så jag tänkte hitta på nåt annat istället, återstår att se vad det blir.

Tanken var att vi skulle börja plocka ned lite i det gamla tv-rummet så vi kommer igång därinne men det får nog vänta tills på måndag ialla fall. Idag hittar vi nog inte energin till det och både imorron och på söndag är vi ju borta. Får försöka med lite annat städande istället.
Har skapligt ont efter att ha fart omkring igår så det är dock i lugn takt allt får göras idag.

Blev ju en stadstripp igår för att inhandla lite presenter och så lite grejer till grabbarnas påskägg kom med hem också. På väg in till stan kom det en sten från ingenstans, en sak om vi hade fått möte eller hade en bil nära framför men bilen som låg framför låg så långt fram att det knappast kunde få sån kraft.
Blev ett ordentligt stenskott i rutan och vi bestämde oss för att svänga förbi glasmästeriet på vägen hem. Tur var väl det! För när han kollade på det så sa han att det i stort sett hade gått igenom rutan! Så det var tur att vi kom in. Så han fixade iordning det och nu syns det bara ett litet litet märke på rutan.

Jens och jag har varit sugna på vanlig smörgåstårta ett tag nu så igår gjorde vi slag i saken och handlade hem så vi kunde göra en. Så igår kväll slängde vi ihop den så den har stått och gottat sig i kylen, bara garneringen kvar sen. Längtar tills det är dags att äta middag :)
Ett bra sätt att börja fredagsmyset med :)


Påskgubbe

Våran påskgubbe igår, inte världens bästa kort eftersom någon hade myror i byxorna och inte kunde stå still och färgen har börjat mattas av :)
Men söt var han :)
Han fick påskägg både på Ikano och Maxi så han startade med det redan igår.

Skärtorsdag

Alldeles för trött för att orka skriva ett ordentligt inlägg men kan sammanfatta dagen så här:

Stan, påskgubbe, stenskott, glasmästeriet, torsdagsmys och morrondagens middag står och gottar sig i kylen dvs en smörgåstårta som vi slängde ihop nu ikväll.

Nu ska jag stupa i säng. Är glad över att det inte är nån klocka som larmar imorron bitti och ingen snickare som börjar hamra utanför sovrumsfönstret.

Hoppas ni har haft en härlig torsdag!

Lugn dag

Ja idag får det vara en lugn dag. Kroppen vill inte alls som jag så det är bara att gilla läget.
Får hoppas att det har lugnat ned sig tills imorron för då väntar stan som det ser ut just nu.
Idag får jag titta på medans andra gör "mitt" jobb istället.

Ska väl skicka ut Jens och Lucas efter lite ris sen så vi kan påskpynta lite. Funderar på var kartongen med alla kycklingar osv har tagit vägen också. Den lyckas på nåt sätt komma på villovägar varenda år. 
Å andra sidan känns det ändå rätt meningslöst att ställa fram en massa påskpynt när det är under så kort tid, men nåt ska vi väl få fram ialla fall. 
Liam ville göra hand-och fotkycklingar också så det ska vi väl försöka hinna med, om han inte har kommit på nåt annat påskpynt han vill göra :) 

Har huset för mig själv en liten stund nu, Lucas följde med Jens tillbaka till Gropen med släpkärran. 
Så jag ska väl ta och lägga upp fötterna på soffbordet igen och ta det lugnt..

 

Invigd



Ja Jens var ju och hämtade den nya torktumlaren imorse, passade på att köra Liam till skolan i samma veva.
Jocke och Jimmy kom lägligt så de hjälpte till att lyfta ut den gamla och in med den nya.
Och eftersom jag hade en tvätt som var klar så var det ju bara att inviga den nya tumlaren. Ja, den funkar bra ;) vilken tur eller hur.
En massa olika program, i jämförelse med den gamla, men det är ju inte så komplicerat som tur är.
Och den rymmer 8 kg så den är lite större än den gamla också, men kanon att den rymmer mycket precis som tvättmaskinen.


Storhandling

Ja nu har jag storhandlingen avklarad, skönt att ha det gjort! Ännu skönare att landa i soffan efteråt vill jag lova, för fasiken så ont jag fick. Men nu dröjer det ju ialla fall en månad till nästa storhandling.

Passade ju som sagt på att handla medans Liam var på judon och det var precis lagom, hann att se det sista de gjorde på judon. Tar ju lite längre tid att handla också när Lucas är med. Och lite extra hamnade nog i vagnen.
Det kunde visserligen ha blivit ännu mera för Lucas skulle köpa en massa saker till bebisen :)
Det var blöjor, tvättlappar, nappflaskor, välling, nappar osv. Han gick verkligen in för att hitta det "rätta" enligt honom :) Han stod där länge och filurade :)

Har bara tagit det lugnt efter att vi kom hem, kroppen ville inte så mycket mer då.
Ska alldeles strax ta och krypa ned i sängen, ska bli skönt!
Se vad man ska hitta på imorron. Eller ja, Jens ska iväg och hämta en torktumlare på morronen så pappa kan hjälpa till att lyfta ut den gamla och in med den nya.
Får väl bli en liten tripp in till Åtvid alt stan, för att köpa present och lite blommor. Men får se vad kroppen vill imorron. Om inte annat kan jag ju "roa" mig med att tvätta och inviga den nya torktumlaren ;)
Lite påskpynt ska vi väl ge oss på också.

Nä, nu ska ankan ta och vagga iväg och fixa fram kläder till morrondagen osv så man kan slänga sig i sängen sen.

v.31 (30+0)

Ja då är det veckobyte igen. Välkomnar v.31, veckorna verkligen flyger fram. Får hoppas att det fortsätter så.
Lucas önskade dock idag att han kunde trolla så att han kunde trolla ut bebisen ;)
Han vill plocka fram bebiskläderna, bebisgrejer och han vill handla både ditten och datten till bebisen.

Bebisen är det full fart på därinne och magen växer för fullt.
Dras ju med sammandragningarna så det är ju lugna tag som gäller. Igår var de riktigt ordentliga och ville inte riktigt ge med sig men efter liggläge i nästan en timme så började de lugna ned sig en aning ialla fall.
Det är tydligen meningen att jag ska ta det riktigt lugnt den här graviditeten.
Foglossningen håller i sig så det gäller att tänka på alla rätta rörelser som man ska göra.

Längtar tills nästa bm-besök som är den 16:e april. Tog en eftermiddagstid den gången för Liam vill gärna följa med och lyssna på bebisen också.



Tisdag

Idag har det hittills varit en rätt lugn dag för min del.. Känner mig en aningen lat när jag inte kan göra det jag vill, men som tur är så är det ju bara under en begränsad tid ;)
Räckte med att plocka i disken efter frukosten i diskmaskinen så var det bara att sätta sig med ordentliga sammandragningar. Meningen att jag ska ta det lugnt tydligen ;)

Pappa var här imorse med gardinstängerna och hjälpte till att sätta upp dem, så sen var det bara att stryka gardinerna som inte blev gjort igår och nu sitter de uppe. Blev faktiskt nöjd med dem, satte Jens på att putsa fönstren också. Så nu är det blommor och lampor som fattas i fönstren, ska väl se om jag inte kan hitta nåt sen eller om jag måste åka till stan för att leta blommor.

Rickard och Jocke var ju snälla och hjälpte till med att bära upp möblerna hit till tv-rummet igår. Såg lite tight ut med ena delen till soffan men efter lite krångel och fått plocka bort trappräcket så gick det vägen ;)
Tror dock att jag får ge upp tanken på att få upp byrån som akvariumet står på, tror inte att den går att få upp för den trånga trappen.
Kanske får ta en tur till Ikea igen och se vad de har för nåt.

Jens är iväg till sjukgymnasten just nu och grabbarna tar sig lite mellis. Borde väl egentligen få i mig nåt jag också men aptiten är inte så stor. Har en trött liten kille i soffan också, Lucas vaknade tidigt imorse. Eller tidigt och tidigt, vid 7 och när han gör det så blir han jättetrött om dagarna. Så han är inte på sitt bästa humör just nu direkt ;) Ska åka och storhandla ikväll medans Liam är på judon, så jag får nog se till att han vilar lite innan dess. För jag har lovat honom att han ska få följa med. Så vi får väl se hur det går ;)






Gomorron

Gomorron på er!
Härligt att vakna av att solen lyser in genom hallfönstret men fy sjutton vad kallt det är ute! Eller rättare sagt, det blåser svinkallt! Men idag ska jag hålla mig inne mestadels av dagen så det är ju rätt bra att det inte är kanonväder ;)

Vilar lite just nu efter att ha hållt på och fixat under morronen, skär som knivar i kroppen så det är nog välbehövligt.
Väntar på att Jens ska komma tillbaka från sjukgymnastiken och att snickarna ska dyka upp också.
För idag ska ju tv-rummet flyttas upp. Får hoppas att det går att få upp tv:n bara uppför trappen, den får ju inte läggas ned och trappen är ju rätt trång, men vi hoppas på att det ska gå ändå.

Lite seg i kolan efter två timmars ej sammanhängande sömn. Övervägde att duscha i iskallt vatten imorse men avstod, tror inte jag hade piggnat till så mycket mer ändå, mer än kanske för stunden ;)
Sömnen tycks inte bli bättre, får ju sova mindre än vad man får med en bebis i huset. Vet inte riktigt vad kroppen pysslar med, eller jo en del beror ju på att jag känner stressen över allt som ska hinnas med osv och så lite andra grejer. Men tycker att kroppen borde däcka av utmattning snart.
Kanske borde be nån dra nåt hårt i huvudet på mig så jag får sova ;)

Bäst att ringa dagis också och säga att Lucas är ledig denna vecka också plus nästa vecka då eftersom det är påsklov. Har ju ingen anledning att ha honom där då heller.  
Det går ju tydligen fortfarande magsjuka på dagis, vet inte om det gör det på hans avdelning men på småbarnsavdelningen vet jag att det går och de springer ju emellan osv.
Och jag har ingen lust att vi ska bli sjuka igen!


Bäst att försöka göra lite nytta igen.


Busväder

Ja vilket busväder det har varit idag, riktigt aprilväder.
Snöblandat regn och blåst, sen rätt som det var sken solen och nu ikväll har det kommit snö som ligger kvar :S
Inte riktigt vad jag velat ha men får väl vara glad över att det förhoppningsvis inte ligger kvar så länge.
Men det ska ju tydligen vara sånt här väder hela den kommande veckan.

Idag har det varit fixardag som jag skrev igår, har städat, tvättat osv.
Tyvärr så klarar jag ju inte av att göra så mycket och så fort jag får ont eller sammandragningar så ska jag ju ta det lugnt, vilket innebär att det inte blir mycket gjort åt gången tyvärr.
Så känner mig en aningen stressad just nu, ser hur mycket det finns som ska fixas och hinnas med innan fredag då vi förmodligen ska ha kalas här. Stressen gör ju att jag inte mår bättre direkt, men svårt att trycka den åt sidan, ialla fall om man heter Maria ;)
Men det får väl gå på nåt sätt antar jag. 

Imorron ska ju det nya tv-rummet möbleras också. Får ju som tur är lite hjälp med möblerna eftersom Jens inte kan springa i trappen med foten. Får hoppas att Ternstedt dyker upp också så vi får lite värme däruppe, men de skulle ju komma denna vecka nån gång... 
Sen är det bara att flytta ut de möblerna som inte går att få upp och sen sätta igång med att riva golv och tak i det gamla tv-rummet. 
Måste ju öka gasen lite nu om vi ska hinna få klart rummen i tid. Tiden springer ju fram! 

Snart väntar sängen, ska se klart på Big Brother först. Imorron kan man inte ligga och dra sig lite inte, snickarna dyker ju upp runt 8 och Jens är iväg då så jag måste ju vara uppe. 
Jens ska iväg på sjukgymnastiken, hur han nu ska kunna göra nåt när han har skadat foten på det "friska" benet men vi får väl se vad hon säger imorron. Om inte annat kan hon ju kolla på den foten och se vad hon tycker om den. 

Hoppas ni alla har haft en trevlig söndag trots det tråkiga vädret!

RSS 2.0