Onsdag

Ytterligare en dag närmare helgen och de sista dagarna på jobbet :(
Hoppas verkligen att morrondagens möte ger nåt men som jag tror att jag sagt tidigare, så hoppas jag inte så mycket.

Jens hade möte på Af idag och har ytterligare ett års förlängning.
Skönt att veta nu eftersom det har varit lite oklart ett tag om hur det skulle bli.

Annars så rullar det väl på som vanligt, lite extrajobb idag men det är frivilligt ;) Har pysslat med en massa papper och tvättat och strukit gardinerna till fikarummet. Har varit och handlat lite annat till fikarummet också, se om det är nån som ser nån skillnad sen ;)

Ska beställa tårta imorron också, kommer bli svårt att välja med andra ord ;) Alla tårtorna på Sandelius ser ju goda ut.

Golfen är fortfarande inte klar på verkstan, bara krångel hela tiden. Det är fel delar hembeställda och det är saker som dröjer osv osv. Men förhoppningsvis är den klar på fredag! Jag vill ha tillbaka vår vanliga bil ju så jag har hundburen osv.

Bussen gick inte igenom besiktningen igår men inga större fel direkt, en spindelled, att den inte håller tomgången och en lampa. Självklart så funkade den på tomgången hur bra som helst medans den stod på parkeringen och sen när de skulle köra den därinne så ville den inte alls. Så typiskt!

Nu börjar det bli dags att fixa ordning det sista så man kan stupa i säng sen.

Noll koll

Liam: Kan ni fixa Ulrik Munters skiva?
Jens: Vem är det då, är det han som sjunger "Om sanningen ska fram"?
Maria: Nej det är ju Eric Amarillo du tänker på.
Liam: Men pappa, det är ju den unga killen med hatten jag menar

Pappa har noll koll med andra ord ;)

Hittad!

Hittade mappen till slut, utan att hinna få gråa hår! 
Skönt att slippa tänka på det nu, eller ja, den kanske hinner komma bort tills på torsdag igen. Ingen idé att jag säger att jag ska lägga den på ett bra ställe för då blir det väl ett för bra ställe ;)
Har inte så stora förhoppningar kring torsdagen, det vore ju dumt om det skulle vara lite flyt nån gång.

En timme kvar nu tills kursen börjar, känns helt okej att inte Bosco ska med idag! Att ha hundkurs i regn är ingen höjdare, har varit med om det tidigare med både Jack och Ceasar. Nog för att det finns regnkläder men fy sjutton så tråkigt det är! Å andra sidan så känns inte 2½ timme med teori så lockande heller men det kanske inte blir ett lika långt pass idag.

Har fått elda idag för att få värme i kåken, så rått som det var inne! Men nu är det härligt varmt, säger jag nu, när jag kommer hem är det säkert för varmt istället ;) Ialla fall för att sova. Elementet i sovrummet är ju avstängt men värmen smyger sig ju uppåt så den hittar ju dit ändå. För på nätterna vill jag allt ha det svalt och skönt, annars är det som bäddat för huvudvärk.

Har precis suttit och gjort en massa lappar osv till stallet, dum man är som gör extrajobb egenligen utan att ha blivit tillsagd ;) Får väl se vad som tycks om det imorron :)

Bäst att göra sig iordning och hinna ta det lite lugnt innan det är dags att pallra sig iväg.

Puts väck

Konstigt det där när man verkligen behöver ha nåt!
Måste ha reda på mina betyg osv inför ett möte på torsdag och mappen ligger inte där jag la den senast!
Lite smått panik sådär!!

Aj aj

Undrar om jag kommer att ta mig upp ur sängen imorron :)
Att man ska vara så envis! Skulle få ut en halv bal med hösilage som blivit dålig, fick för mig att få upp den "rullen" som var kvar på en säckkärra och ja det gick men fasen vad jag fick ta i.. Jag fick lägga hela min tygnd på plus ta i som ett svin för att få upp kärran enbart på hjulen så jag kunde börja köra den. Och det var inte det lättaste att lägga hela tyngden på för att göra det och så samtidigt skjuta på för kung och fosterland för att komma framåt. Och så upp för en ramp efter en bra bit. Här behövs ingen styrketräning inte, räcker med att jobba i stall ;)

Har ruskigt ont nu och det lär nog inte vara bättre imorron. Får ta och använda lite hästliniment.

Rullat på för fullt idag med andra ord. Jobbat och efter att ha hämtat Lucas blev det lite hemmafix och när Jens kom hem så blev det en sväng in till Åtvid för att handla lite. Måste storhandla men det får jag ta en annan dag, fick bli det mest akuta nu och lite sånt som var på erbjudande. Affärerna är ju inte kända direkt för att ta hem rejält med varor som de har i veckobladet, framför allt inte Netto!!

Bollen har fått vila idag, kom ju en regnskur också här. Men imorron hoppas vi på att det är bra väder. Så ska vi försöka hinna med lite körning. Imorron är det ju start för valpkursen också så dagen lär rulla på rätt bra som vanligt med andra ord.

Sängen väntar nu, otroligt trött!!

Söndag

Ångesten börjar krypa närmare nu, bara tre dagar kvar att jobba :(
Tisdag och onsdag kommer det att kännas rejält!

Dagen har bestått av vedklyvning, tvättning (berget växer fort!) och grabbarna har kört Bollen. Ja så har vi ju hunnit med lite annat också såklart.
Dock så hade det varit skönt om man hade hunnit med mera, dagarna går lite för fort.
Men jag får väl ta det sen när jag är arbetslös igen. Jobben växer ju inte på träd direkt, tyvärr.

Jaja, dags att knyta sig så man får sig lite sömn innan det är dags att starta en fullspäckad vecka!


(Fick precis reda på att jag jobbar till fredag istället, så ångesten kommer att sitta i längre med andra ord, men jag är glad för varje dag!)

Mail

Fick precis ett par jättebra kort på födelsedagsbarnet från Ulle.
Stora, stora Hampus. Inte klokt att det är 10 år sen han föddes <3

Tack för bilderna!





Världens bästa Hampus <3


10-årskalas

Efter att ha farit omkring på fm så blev det dags att åka på kalas för att fira brorsonen Hampus som fyllt år i veckan.








En härlig dag har vi haft och med en massa gott. Får bli att gå lite extra imorron tror jag ;)
Barnen hade jättekul tillsammans, som vanligt med andra ord :)
Lucas var lite trött på väg hem men höll sig vaken ialla fall, nätt och jämt ;)


Glad

Är så glad över min älskade Bollen!
Var ju och hämtade en vagn igår till honom och testade på honom nu ikväll för första gången. Han har aldrig haft en vagn bakom sig utan enbart blivit tömkörd men han betedde sig som att han aldrig hade gjort nåt annat!
Han brydde sig inte det minsta om att han hade en vagn bakom sig utan knallade bara på med spetsade öron.

Min lilla Bollen-stollen <3


Skördemarknad

Var en snabbsväng på skördemarknaden innan vi skulle på kalas. Sprang över det rätt fort och tanken var att jag skulle kolla efter nån stor kanin men kom hem med nåt helt annat.
Grabbarna hittade nämligen nåt som de ville köpa och som följde med hem.

Nämligen en marsvinshona med två ungar som var två veckor gamla.

Mamman




Liam ville ha sina höns också såklart men det kan ju vara bra om man har hönshuset uppe först ;)

God morgon

Underbart att vakna av att solen skiner ute. Jag och grabbarna har varit uppe sen halv 7, hade väl hoppats på att de skulle sova liiite längre med tanke på att de la sig sent igår. Men man hinner ju med desto mera om man kommer upp ;)

Ska väl ta och sparka upp Jens ur sängen snart så vi kommer igång ordentligt, finns lite att hinna med innan vi måste slänga oss iväg. Börjar bli lite hungrig nu så det är nog dags för frukost, men först ska alla djuren få sin frukost.

Heldag

Idag har det verkligen gått i ett.
Började morronen med att köra Golfen till verkstan, så slipper vi tänka på det om måndag morron då den ska vara inne egentligen. Så nu får den stå inne på verkstan tills de ska börja med den.
Sen till jobbet för att släppa ut hästar och allt det andra vanliga. Hem efter lunchen och hämta släpkärran och hämta vagnen till Bollen som vi köpt av Sandra. Så den ska testas i helgen ;)
Hem med den och sen tillbaka till jobbet för insläpp.

Hoppas på att den hästen som gick omkull i hagen idag när vi skulle gå och hämta dem, var en aningens stojigt i den hagen just då, inte är stel imorron! Kände igenom henne när vi kom in och inget synligt ialla fall, skönt nog. För det var en riktigt ordentlig vurpa hon gjorde.
Den andra som hjälpte till var inte så sugen på att ta henne sen så det fick snällt jag göra ;)

Jisses vad jag kommer att sakna hästarna nu när jag slutar! Och en massa härliga människor i stallet såklart!
Börjar få lite ångest över det här.

Kom hem rätt sent så det fick bli att beställa pizza idag, eller ja för min del blev det annat. Kände inte riktigt för pizza idag så det fick bli fläsknoisette med ananas och en massa annat gott.


Lucas slocknade i bilen på väg hem. Förstår honom, jobbigt att vara på dagis 7-15 och sen följa med mamma till jobbet.

Otroligt trött idag efter två nätter med nästan ingen sömn så råkade somna en stund på soffan medans grabbarna såg på barnprogram. Var en aningen segt sen kan jag säga.
Men grabbarna sover i sina sängar och vi har sett på "Hur många lingon finns det i världen". Så man har både fått skratta och gråta.

Ska ta och hänga lite tvätt och sen får det nog bli sängen och hoppas på att man får lite sömn inatt.
Imorron lär det bli en fullspäckad dag. Måste till djuraffären och köpa mat till kaninerna och marsvinen och de öppnar 10, vid 11 ska jag ta mig en snabbsväng på skördemarknaden och vid 12 ska vi på 10-årskalas. Så det blir tight mellan aktiviteterna imorron ;)

För er som inte besökte skördemarknaden förra året i Forsaström, ta gärna en sväng dit! Det håller på mellan 11-15 och det är en massa hantverkare, försäljning av höns, ankor, kaniner och en massa annat skojigt.
Tanken var att jag skulle stå i år men det gick inte riktigt som jag tänkt så jag hoppade av. Men får väl satsa på nästa år istället, om det blir en omgång till härute.

Hur många lingon finns det i världen



Har ni inte sett den här filmen så gör det!
Den är verkligen ett måste att se.
En helt underbar film som både ger skratt och tårar.

Torsdag

Ännu en dag som snart är slut. Och helgen närmar sig med stormsteg, ska bli rätt skönt!
Dock så ändras planerna hela tiden.

Från att jobba hela dagen till att inte behöva göra det till att sen få göra det. Så det är bara att planera om, ungefär som vanligt med andra ord.

Har massor annat som ska hinnas med imorron också så jag vet inte riktigt hur det ska gå ihop sig.

Var en sväng och handlade efter att Lucas var hämtad, behövde fyllas på i djurmatsförrådet. Men nu ska det väl räcka ett litet tag ialla fall. 

Nu ska jag ta och göra ordning Liams gympakläder och göra det gamla vanliga. 
Sen får det bli sängen.  



Onsdag

En familj som var ännu segare imorse tror jag.. Lucas var segväckt och Liam fick jag gå upp och väcka tre ggr innan han väl kom ned.

Blev ju att jobba hela dagen idag, kunde dock slänga oss iväg mellan lunchen och insläppet och fixa Hampus presenter och hämta upp Liam på fritids och Lucas på dagis. Lucas är ju bara till 15.30 på dagis annars som längst och eftersom det blev lite tätt inpå att vi fick veta att vi skulle vara i stallet på em också så fick det bli att hämta honom istället. Så Liam var barnvakt åt Lucas medans vi tog in hästarna.

Var och kollade på en vagn till Bollen idag med och ska hämta den nu i veckan, förhoppningsvis imorron. Så får vi hoppas att den blir bra, annars får vi väl bygga om den lite. Liam blev superglad ialla fall, för han vill ju köra.
Så jag hoppas att den kommer att funka på Bollen för annars har vi en besviken kille här hemma.
Men då får vi lösa det då. Är lite osäker på om den kanske blir lite för klumpig för honom, han är ju inte så stor lillskiten men vagnen är för en A-och B-ponny så.

Behöver inte jobba heldag på fredag längre då svärisarna fastnade för en av de valparna som de var och kollade på idag.

Dags att styra mot sängen, måste dock hänga upp lite tvätt först och ta fram grabbarnas kläder inför morrondagen, men sen tänker jag stupa i säng.

Imorron väntar jobb osv som vanligt.
Jens och Staffan har möte med Comfort (läs Comsakta) imorron bitti också, inte för att jag tror att det kommer att ge nåt. De har ju hävdat att de har gjort helt rätt tidigare ang våran vedpanna.
Sen har Jens möte med arbetsterapeuten på em.

Så nu säger jag god natt, hoppas ni alla får sova sött!

Gonatt!

Strax dags för sängen. Ska se klart på tvn först och sen hänga tvätt och fixa ordning inför morrondagen innan jag kan stupa i säng.

Full fart på jobbet och så hämta Lucas på dagiset och så handla lite snabbt innan vi kunde styra hemåt.
Lite fika och sen var det bara att sätta igång här hemma.
Tanken var att vi skulle hinna med att klyva lite ved också, måste ju fylla på ute men så långt kom vi inte tyvärr.
Får hinna med det imorron efter jobbet istället.

Hm eller inte fick jag reda på nu. Fick ett samtal om att jag ska jobba hela dan imorron så kommer inte hem förrän strax efter 17 och då måste ju annat hinnas med som mat osv.
Så det blir heldagar både imorron och fredag. Så det får bli att planera om lite helt enkelt.
Plus att vi måste ha med Lucas i stallet också då, ingen höjdare när man tar in hästar, eller ut för den delen.
Hästarna är ju så fjantiga så minsta grej så skuttar de till och Lucas vill ju så gärna gå med.
Han är ju van vid våra hästar som inte bryr sig om vad barnen gör för nåt. Inte så lättskrämda våra pållar.

Får se vad som hinns med imorron helt enkelt.

Bäst att göra det sista nu och sen skutta i säng. Var sega familjen imorse så det lär väl inte vara bättre imorron antar jag ;)

Gonatt på er!

Våran lilla ridkille





Någon som tjatar varje dag om att rida nu när hästarna är hemma och Bollen är ju gudasnäll. Lucas kan knalla runt med honom själv och stannar Lucas så stannar Bollen också.
Och det ska kelas osv.
Bollen är ett köp jag då inte ångrar, gudomligt snällt, orädd och tillåter allt. Nog för att han var lite mer hetlevrad när han var hingst men det var bara med oss han kunde kaxa upp sig lite, med barnen har han alltid varit en ängel. Och trots att vi kastrerade honom sen, när han var 7 år, så försvann alla hingsttendenser. Tyvärr också hans kropp ;) Som hingst var han ju smäcker och fin, nu är han som en tunna :D

Måste hitta en vagn till honom också! Liam vill inte rida längre utan han vill köra. Så vi letar på.
Annars får vi väl be vår händige Calle ;)

2:an

Idag har ju Liam, vår stora kille, börjat 2:an. Åren går helt galet fort!!
Lite pirrigt var det allt att komma tillbaka till skolan men han hittade snart sina kompisar och de började bubbla :)
När det ringde in så radade de upp sig utanför klassrummet som de ska göra och sen fick de gå in och leta reda på sina platser, då fröken hade möblerat om lite :) Och så har det kommit tre nya barn till klassen.
Barnen tyckte nog att fröken pratade liiite för mycket och en del hade lite myror i byxorna, konstigt nog inte Liam :)

Mycket information som skulle tas in och så knackade det på dörren och en extralärare undrade om det var några som ville ha glass. Vad svaret blev på det är väl inte så svårt att lista ut ;) Även om det kanske inte är det bästa att äta glass redan vid 8.45 ;)

Lämnade klassrummet efter att de hade fått välja varsin bok till läsningen, för att åka till jobbet.

Fick ju rapport såklart när han kom hem och det hade gått bra.

Lucas var ju tillbaka sin första dag sen han tog sommarlov för 6-7 veckor sen. Var väl lite sisådär när han kom dit men det hade gått kanon ändå :) Och han hade haft skoj med sina kompisar.
Var ju lite nytt för honom nu eftersom det har blivit två nya avdelningar. En med 1-3 och en med 4-5 och Lucas går ju på den stora avdelningen. Han ville inte riktigt gå bort till den andra ingången,  han var ju van att gå in vid den andra ju :)
Men det hade varit bra sen ialla fall och det hade varit skoj att bara vara med stora barn som han sa. Och att han var en stor kille :) det allra viktigaste såklart ;)


Kläder..








En del av alla kläder som vi var och handlade igår. En hel del kläder, mkt P.O.P och Lingon & Blåbär och nån entaka Timberland, och så tre jackor, en väst, två termobyxor, två överdragsbyxor, regnbyxor och två par skor.
Kan ju inte säga att jag tyckte 300:- var dyrt för allt det!

Har lyckats med ett fynd igen helt enkelt :)

Söndag

Är för trött för att skriva nåt ordentligt inlägg idag. Den har bestått av jultidningsförsäljning, kolla på grejerna i blocketannonsen, shoppat och sen jultidningsförsäljning igen. Åkte runt halv 11 och kom inte hem här förrän strax innan 20, så det blev en heldag.

Liam tog sig rejäl sovmorron, för att vara honom, idag. Vaknade inte förrän strax innan 10. Den längsta sovmorronen på hela sommarlovet.

Nu är det dags att fixa det sista inför morrondagen och sen stupa i säng. Imorron drar vardagen igång ordentligt igen.

Sova

Det börjar bli dags att sova nu, så man orkar med morrondagen.
Ska väl ta och göra det sista som ska göras först innan man kan krypa ned i sängen.

Liam har haft en jättekul dag och han somnade nog lika fort som han la huvudet på kudden tror jag :)
Lucas tjatade om sin välling ett tag innan han väl somnade.

Imorron står ju som sagt tidigare shopping på schemat, så det är väl bäst att ta på sig spenderarbyxorna antar jag. Och Liam har ju blivit lite mer noga med vad han vill ha osv så det kan nog ta ett tag också förmodar jag :)

Sov så gott alla!

Kvällens film



Dagens film fick bli The Rebound. En bra film, så den rekommenderas :)

Kväller

Solen kom till slut ialla fall men det har ju inte varit nåt vidare skönt ute direkt, blåser ganska så bra.

Har fått lite gjort här hemma ialla fall och Jens har varit och bytt bil så vi kan ta oss iväg imorron.
Kom in till Åtvid också för att handla lite. Behövde fyllas på lite i kyl och skafferi inför dagis och skolstart på måndag. Så vi slipper tänka på det imorron.

Lyckades hitta en annons på blocket om kläder till Liam också, till ett riktigt bra pris, så det ska vi åka och kolla på imorron em när vi ändå är i stan. Hoppas på att komma hem med båda kartongerna, hon trodde hon hade tre visserligen så vi kan väl hoppas på alla ;)

Börjar bli dags att stoppa en lilleman i säng. Liam har inte kommit hem ännu men han är väl på G antar jag.
Tar lite längre tid för Lucas att somna numera eftersom han försöker sluta med vällingen.. Eller försöker, han har varit utan nu i ett par dagar.

Ska ta och knalla ut till hästarna en sväng nu. Måste sätta igång lillskiten ordentligt nu med, han ser numera ut som en boll! Så han har ju ett passande smeknamn!


Tråkväder

Tråkvädret fortsätter. Har ju lite svårt att se att det ska bli strålande sol senare idag, enligt väderrapporterna.
Blir ju så otroligt rent inne efter tre hundar som drar åt sig vatten och smuts som tvättsvampar, känns det som ialla fall ;) Blir att torka av golvet många ggr.

Liam är iväg med mormor och morfar upp till syrran för att skjutsa hem Ulrik och Tuva.
Så idag är det bara lilleman som härjar runt här hemma :) Eller närvars, när de är var för sig så brukar de vara lugna som filbunkar :) Lucas tycker det är lite skoj att ha mamma och pappa för sig själv också.

Ska väl ta hand om tvättberget som börjar likna Mount Everst.


Ni missar väl inte dagispåsen?


Regn..

Ingen utedag idag direkt för grabbarna. Eller jo, regnkläder finns ju men de är inte lika sugna på det.
Se om vi inte har nån film som går att slänga på åt dem.

Har gett mig på att försöka få ordning i klädkammaren, måste gå igenom vad Liam behöver ha för nåt innan vi ska till stan i helgen. Har ju en massa rabattkuponger att utnyttja som tur är. Dock får jag ta det i små etapper därinne än så länge, orken är inte riktigt med mig ännu.
Har hittat lite mer kläder som ska slängas ut på Bloppis alternativt Loppi ialla fall.
Kan ju bli lite extrapengar till Ullaredskassan ialla fall, som jag hoppas att vi kommer iväg till.

Verkar inte som att vi får ordning på bussen nu till helgen heller, skojigt värre..
Alltid ska det vara saker som krånglar!


Min bästa vän..



Jupp, detta är min bästa vän just nu. Gör mer nytta än Voltarengelen.
Tack pappa för att jag får låna den!


Valpkurs

Fick kallelsen till valpkursen idag så 30 augusti drar det igång. Så Bosco ligger i hårdträning numera ;)
Nävars, lite finslipning efter att ha legat på latsidan ett tag bara.
Ska väl åka upp till klubben nån eller några gånger så han få lukta av området lite ;) Den där nosen vill ju gärna vara i backen hela tiden, något som det arbetas lite på.
Missförstå mig rätt, jag gillar att han är bra på att använda den men jag vill också kunna bryta det för att han inte ska gå med nosen i backen jämt!

Återstår att se hur det blir på kursen :)

Vc

Har haft hosta ett tag nu, rejäl sådan, och det har gjort sååå ont på högra sidan av ansiktet och nacken när jag hostat. Det har inte blivit mycket sömn på sistone för antingen så har jag fått hosta eller så har det värkt så in i norden. Imorse när jag vaknade kunde jag inte öppna ögat på högersidan och ja det kändes om man säger så.
Efter att ha kollat i spegeln så kunde jag konstatera att hela högersidan var uppsvullen. Inte så konstigt att det gick trögt att få upp ögat.

Ett samtal till vc och jag fick en tid vid halv 2. Eftersom jag inte kunde köra själv och vi bara har en tvåsitsig bil för tillfället eftersom bussen måste servas lite, så blev det ju lite krångel. Men snälla mamma och pappa ställde upp såklart, så Jens körde ner Lucas så han kunde vara där under tiden. Han är i skrivandets stund nere och hämtar honom.

Läkaren fick lite att bita i, var ju lite klurigt till att börja med. Men efter en noggrann undersökning och så lite blodprover så var det han kunde komma fram till att en muskel som sitter i nacken/halsen, stora nickmuskeln, har åkt på en massa stryk pga hostan. Så inga mediciner osv, inte så mkt att göra än att ta det lugnt så den får vila och så använda smärtstillande gel. Han trodde det skulle ge med sig på ett par dagar och det hoppas jag också! Gärna fortare än så. Men hade det inte gett med sig till på måndag så skulle jag tillbaka igen.
Jag vill bli av med det fort ja. Har ju lovat Liam också att vi ska in till stan i helgen för att handla lite inför skolstarten på måndag. Och då vill jag inte ha det här trycket vid ögat och upp i huvudet, nacken går ju an men när man inte kan ha ögat öppet för att det gör så ont så är det inte så kul att springa i affärer.
Lite sömn skulle ju inte sitta fel heller.

Jens får fixa middan när han kommer hem här, sen ska Liam och han åka iväg för att sälja jultidningar som kom i brevlådan igår. Igår hade Jens för ont i ryggen för att sitta och åka runt med bilen så vi hoppas på att han inte har tappat några köpare sen förra året eller ialla fall inte för många. Han satsar ju högt även i år, kom ju nästan till toppen förra året. Och så ska de in och hämta grejer till bussen så vi kan få ordning på den, igen.
Så dom lär vi nog inte se förrän rätt sent ikväll förmodar jag.

Älskade morfar

Min älskade lilla morfar
var du verkligen tvungen att gå
jag önskar att du stannat här på jorden
att vi lite mer tid med dig kunnat få

Men idag du så sakta somnade in
och åkte till himlens underbara land
där mormor ännu väntade på dig
så ta varsamt hennes utsträckta  hand

Hon har saknat och väntat så länge
men nu finns det inget som skiljer er åt
i himlen är man tillsammans för evigt
där finns inget som är kämpigt eller svårt

Morfar, det finns så mycket jag kan säga
men det viktigaste är att jag älskar dig
och det kommer jag alltid att göra
du betyder så mycket för mig

Du var och förblir en underbar man
som stolt spatserade med sin raka rygg
och var alltid lika glad och vänlig
i famnen din kände man sig alltid trygg

När mormor blev sjuk var det du som ställde upp
och du fanns vid hennes sida hela tiden
när jag tänker på allt du gått igenom
rinner det längst min kind en liten tår

Nu vet jag att du och mormor är himlens vackraste änglar
där inget finare finns
ni svävar där tillsammans
och jag är bara en av dem som er alltid minns

Jag vet att ni tittar ner på oss varenda dag
och inget blir bättre om gråt är det ni ser
nej vi måste tänka på de lyckliga stunder vi fick med er
för visst vill ni se dom ni älskar när dom ler

När mina dagar är slut finns det en sak jag önskar
att det är du som står där med din utsträckta hand
och att du ler och välkomnar mig
till ditt och himlens eviga land

<3

Älskade morfar har idag vandrat över till andra sidan för att möta upp mormor.
En stor saknad för oss som befinner oss kvar här på jorden men vi minns också alla de fina minnen som aldrig kommer att försvinna.

"Mor har stått länge och väntat på stranden
Ögonen lyser när far hon får se
Så stilla och varsamt hon räcker ut handen
Nu vandrar de tillsammans
De skiljas ej mer"


Sömnlöst

Har varit en rätt sömnlös natt pga olika orsaker men framför allt orolig för älskade morfar som ligger på sjukhuset.

Helg!

Ja nu är den äntligen här, nog för att den tar slut lika fort som den började men ändå ;)
Känns lite konstigt att jag bara har ca 2 veckor kvar att jobba i stallet. De i stallet vill ju ha mig kvar, kul att vara omtyckt ;) men tyvärr blir det ju inte så.
Men men, bara att se vad som väntar sen.

Gått bra på jobbet idag. Lisa hade en sadelprovare ute till Miragon idag också, lite intressant att se :)
Lite skoj det där med att förr köpte man bara en sadel och så hade man den. Nu ska det mätas hit och dit och sadlarna kostar skjortan. Man kanske skulle bli sadelprovare, med tanke på hur dyra de är så kanske man skulle tjäna lite ;)
Efter att allt var klart osv så var det bara att styra hemåt och fixa lite. Jens och Liam åkte in till stan för att hämta kylen. Så nu är den hemma också.
Råkade visst slumra till lite här i soffan också medans jag och Lucas kollade på film, trevligt sällskap jag är eller hur ;)
Grabbarna beställde ju tortillas till fredagsmys, denna fredag igen. Börjar bli lite tjatigt ;)

Har röjt och fixat på Liams rum nu ikväll, blev inte klar så det får bli att fortsätta imorron om det hinns med. Har lite annat i planeringen imorron också, eller ja det beror lite på bil osv. Vi får se hur morrondagen blir helt enkelt :)

Jens skrämde mig rejält tidigare idag, han hade pratat med pappa som fick åka hem för att morfar hade blivit jättedålig igen. Blir livrädd varje gång. Ringde upp pappa och fick veta hur det låg till så nu hoppas vi att det går åt rätt håll. Han var hemma fortfarande just då ialla fall och hemtjänsten skulle åka ut extra ggr till honom.
Kära lilla morfar <3

Det nya skrivarhuvudet till skrivaren kom idag så nu jädrar ska det skrivas ut papper ;) Lite kul att de skickar ut paketet med en budbil och så är det en jättestor kartong och sen när man öppnar den så ligger det en mindre kartong i den och så är det bara smågrejer i sen. De skickade ju med nya patroner också som kompensation, tur när man ska skriva ut en del ;)

Har precis kollat klart på Irene Huss - det lömska nätet. Morrondagens film blir nog Killers tror jag, fick tips om den. Tycker det görs alldeles för dåligt med bra filmer numera.
Nu är det nog bäst att besöka sängen. Grabbarna som har sovit längre än vanligt nu i veckan kommer säkert att vakna redan kl.6 bara för att det är lördag. Å andra sidan hinner man ju med mera ;)

Fredagsmys..

Här blir det fredagsmys med tortillas och sen ostbågar framför Postkodskampen som Liam måste se.

Hur har ni fredagsmys idag?


Torsdag

Snaaaart är det helg, ska bli skönt faktiskt. Känner att kroppen behöver det. Nog för att jag egentligen har att göra här hemma med men det blir ju lite andra rörelser och jag kan välja att strunta i det som gör ondast att göra med axeln. På jobbet måste ju saker och ting göras.
Svullnaden hänger fortfarande kvar och ja, det känns när jag rör den om jag säger så. Gör till och med ont att duscha.

Dagen har sprungit på med det vanliga på jobbet. Byte av jobbbil blev det ju också, så nu har jag en caddy och åker i istället för volvon. Lite skillnad på dem om man säger så ;)
Lite akut att få ordning på bussen nu, självklart gick ju en rem igår också på den. Och Jens har inte fått ordning på det än, tydligen väldigt trångt att komma åt. Alltid ska det vara nåt.

Jens var iväg och hämtade en annan frys idag också, våran har ju sagt upp sig. Den har varit knäpp ett bra tag nu, man hittar grejer upptinade osv. Men idag la den av helt. Trodde att det hade frusit inne vid fläkten igen, som det hade gjort en annan gång, men efter att ha plockat bort och blåst bort den lilla is som fanns där så ville den fortfarande inte. Har en kyl att hämta inne i stan också, de hade ett paketpris och det var lika dyrt som att köpa enbart en liknande kyl. Och det hade ju inte blivit riktigt samma så det hade ju sett lite knasigt ut. Så paketpriset var bra. Och så 5-års garanti också så man är lite garderad.
Den "gamla" kylen får åka ut på blocket.

Medans Jens och Liam var till stan roade jag och Lucas oss med att klyva ved och floa upp den i pannrummet, så nu kan vi snart börja floa ute, sen steka en massa pannkakor och lite annat. Så vi har fått en del gjort under kvällen. Bara att fortsätta imorron, helgen verkar ju inte bjuda på så bra väder direkt så det är bäst att passa på.

Men först ska en jobbdag till klaras av. Så nu tänker jag krypa ned i sängen hos hjärtat och kolla på The Killing.

Full rulle

Är så trött! Har haft två rätt så hektiska dagar och det känns i kroppen just nu.

Gårdagen bestod av jobb och så en massa farande och fixande, kunde sätta mig ned först vid halv 10 framför tv:n en sväng innan det var läggdags. Somnade ganska snabbt kan jag säga ;)
Grabbarna också för den delen som kom i säng lite senare än vanligt.

Idag har det jobbats och sen var det bara hem för att hämta Jens och grabbarna och sen styra mot stan. Släppte av Liam och Lucas hos barnvakten och sen var det bara att åka till Cupolen.
Kom dit runt 14.30 och det var redan en massa folk där, både som sålde och handlade, och då börjar det egentligen inte förrän vid 16, enligt alla affischer osv så är det 16-20.
Men det gjorde ju inte oss nåt att vi kom igång lite tidigare. Kallt som sjutton har det varit och lite regn har vi fått på oss. Tack vare att vi kom lite tidigare så hade vi ju lite mer valmöjlighet över plats så vi tog oss en plats under ett stort kastanjeträd, gav en del skydd för regnet.
Mycket folk kom och gick och lite fick vi allt sålt. Men det får bli en omgång till för nästa gång ska lite annat med också. Och så hoppas jag att det är bättre väder, så man slipper frysa ihjäl!
Gjorde mig ett enda köp och det var en flytväst till Lucas.

Vid 18-tiden gav vi upp och packade in det som var kvar. Tog en sväng till ÖoB för att fixa några saker och sen iväg för att hämta grabbarna. Kom hem här runt 20.30, en aningen trötta. Fått det mesta avklarat för dagen så snart kan jag stupa i säng. Känns just nu som att jag kommer att somna lika fort som huvudet landar på kudden.
Imorron är det väl sjutton om jag inte ska ta det lite lugnare, framför allt på kvällen. Har ju en del som måste klaras av efter jobbet och så måste bussen fixas klar också. Byter jobbbil imorron och den jag ska ha nu är bara tvåsitsig så bussen måste ju rulla väldigt snart om vi ska kunna åka allihopa.

Hoppas på att ha mindre ont i vänsterarmen och axeln imorron. Hade ont i högerarmen tidigare och det är ju inte så bra nu med ont i båda armarna. Högerarmen är ju lite knasig sen en olycka i vintras. Och vänsterarmen och axeln tog Cid hand om idag. Slänge sig iväg innan jag hann att knäppa loss honom ordentligt så det blev ett ordentligt ryck, small till ganska bra. Är svullen och varm vid axlen och det bränner i armen. Men det går väl över nån gång ;)

Nu tänker jag däcka ;)

Sov så gott!

Måndag

Ännu en dag som går mot sitt slut och ingen bra sådan direkt.

Hade hjälp i stallet imorse med att ta ut dem, de börjar ju bli fler och fler nu. Och i helgen kommer det visst hem några till. Fina Karin var i stallet också så det var ett skojigt sällskap :)

Huvudvärken kom smygande på jobbet och den blev bara värre och värre. Så när jag kom hem var det inget vidare. Lite medicin och så småslumra lite, gjorde ingen större nytta visserligen.
Var tvungen att ta en sväng in till Åtvid och ja, den blev ju inte bättre direkt.
Efter lite mat och vila så lugnade det ned sig någorlunda ialla fall. Hoppas verkligen att den har gett med sig imorron! 

Funderar fortfarande på om vi verkligen ska stå på loppisen om onsdag eller om vi ska vänta. Men får väl vänta och se vad väderrapporten säger imorron. Just nu säger den ju regn, regn, regn.. Suck!
Har inte ens hunnit få ordning på allt visserligen men det löser sig säkert, eller nåt..

Klarade oss inte från regn idag heller, kom några småskurar på jobbet och nu under kvällen kom det några lite större skurar här hemma och det åskade. Skulle ut och fixa med veden men det var ju inte så lockande direkt.
Får hoppas att vi hinner med det imorron istället, samtidigt som allt annat måste hinnas med.

Nu tänker jag fixa det sista för dagen och sen stupa i säng, är sååå trött!

Sunday

Ännu en helg avklarad. Eller avklarad, hade gärna haft den lite längre.

Gårdagen spenderades med att röja, rensa och städa och så även idag. Idag har ju varit ett kanonväder för just städning osv. Regnet har ju vräkt ned till och från. Nu på kvällen började det ljusna upp så ja, kanske att det kan vara lite bättre väder imorron. Hoppas ju på det ialla fall.

Svärfar kommer och hämtar mig här imorron bitti, kommer ju inte till jobbet annars. Ska ta och fixa ordning bussen istället nu, lär nog vara utan bilen ett tag nu är jag rädd eftersom den måste till verkstan. Och de lär nog inte kunna ta den så snabbt är jag rädd.
Måste bara få ordning på skrivaren så kommer bussen att ställas på igen, måste ju skriva ut ett papper om att den är påställd. Köpte en ny skrivare för ca två veckor sen och den är redan knasig. Tjatar om att det är fel på skrivarhuvudet, så imorron får supporten ett samtal från oss! 

Eftermiddan imorron kommer jag få ägna åt till att få ordning på det som ska med på loppisen, måste ringa och boka en plats också förstås. Med våran tur så kommer det säkerligen att regna, precis som de sagt, så det inte kommer något folk och vi får åka hem med allt igen. Kommer visserligen bli en gång till som vi kommer att åka men ändå. Är på jakt efter ett bra bord att ha också, vore ju smidigt med ett ihopfällbart så det inte tar så stor plats i bilen. Blir att kolla igenom på Erikstad om det kan uppletas något.
Hoppas på att barnvakt är ordnad till grabbarna också, har inte hört nåt annat ialla fall ännu.

Nu är det väl dags att slänga sig i sängen så man kommer upp imorron.

För övrigt så saknar jag min Mia!! Som befinner sig i Spanien just nu.

Gnällinlägg..

Ja just nu känner jag för att gnälla och det på bilskrället! Är otroligt nära att skicka den till skroten.

Vindrutetorkarna har lagt av, att smörja upp axlar osv gjorde ingen skillnad vilket innebär att vi måste byta alltihopa och då ska manfå tag i det också.

Oljetråget är trasigt och måste bytas. Har fått hem ett oljetråg så nu ska det bara hittas nånstans att byta det för att det måste vara rakt och fan och hans moster.

Och nu läcker den bromsolja. Och helt plötsligt försvann bromsarna helt och hållet när Jens skulle köra iväg ved.
Jens försöker fixa det men det lär nog behövas en del nya grejer för att göra klart det.

Men det är ju klart, räcker ju inte med att en grej går sönder. Med våran tur så ramlar den väl i bitar också när den ändå håller på.

Blir långt att gå till jobbet på måndag.

Liam

Vi stod och pratade om att sälja hästar osv i stallet. Liam stod bredvid och kom med sina kloka kommentarer.

"Det är ju faktiskt som att sälja sin vän" tyckte han om det..

Efter att ha funderat ett tag så kom han på nånting annat.

"Det som är skräp för någon kan vara guld värt för någon annan"

Han är klok, vår tänkare!

Sovmorron?

Jaha idag när jag kunde sova längre så vaknade jag vid 7! Hade ju minst kunnat sova till 9 och ändå hunnit med en del innan det är dags att åka till jobbet. Men jaja, lite mer fick jag ju gjort ialla fall :)
Och jag hinner väl få nån sovmorron under helgen kanske, har inte riktigt planerna klara ännu. Kanske får bli en vara hemma och fixa-helg, vädret ska ju tydligen inte bli så bra.

Ska snart ta och slänga mig iväg för att jobba, måste stanna i Åtvid för att hämta ut lite grejer till jobbet först.

Slänga i sig en macka eller nåt innan man åker kanske vore en idé också...

Skänningemarken

Efter att ha jobbat och haft med två medhjälpare så styrde vi mot Skänninge. Var lite i valet och kvalet om vi skulle åka eller inte med tanke på värmen men ja, vad vi beslutade förstår ni ju :)
Mycket folk, som väntat, men ändå inte så mycket att det liksom inte gick att ta sig fram med vagnen, som fick följa med för säkerhets skull, Lucas är ju liksom inte det minsta rädd för att komma bort så ser han nåt så sticker han. Så man får ha ögonen på honom hela tiden.

Varmt blev det så vi gick inte riktigt över hela området, men å andra sidan så är det ju väääldigt många stånd som säljer likadana saker. Kom hem med en t-shirt och keps till Lucas och en t-shirt till Liam. Och så självklart remmar och gammaldags choklad- och kokosbollar :) Ingen marknad utan remmar ;)

Stannade i stan för att äta lite och sen hem, så skönt att komma hem till lugnet.
Fick frågan om vi skulle med till Grebo och bada men ingen av oss orkade åka tillbaka mot stan igen när vi äntligen hade kommit hem. Får bli en annan gång helt enkelt :)
Tog det lite lugnt en stund och sen satte vi igång med hemmafix. Klippte gräset, putsade fönster, fick upp gardiner osv. Bäst att passa på med gräset innan regnet kommer i helgen. Fast trots att det har varit så varmt så är gräsmattan ändå fuktig här, så det gick inte att köra med uppsamlaren så det ser ju ut som hej kom och hjälp mig just nu. Men imorron ska det förhoppningsvis inte komma nåt regn så att det går att köra upp det.
Jobbar em imorron så en sovmorron väntar, ja en liten ialla fall ;) Behöver ju inte gå upp vid 5.30.
Så det får bli lite hemmafix på fm.

Lisa kom ju hem med sin nya häst igår med, strax innan vi skulle åka hem. Miragon är jättefin och väldigt cool av sig. Tagit allt med ro, precis som att hon alltid bott där, än så länge ialla fall ;). Lugn när hon kom igår och lugn imorse när jag kom till stallet. Fick en gnäggning till hälsning när jag kom imorse, precis som från alla andra ;)
Hot Shot tyckte tydligen att det var en bra kompis att stå bredvid för han har hållt sig lite lugnare och tystare idag ;)

Fick lite tid över idag innan det var dags att ge lunch och hämta in en häst som skulle in och begav oss ut i skogen i jakt på kantareller.. Lyckades inte hitta en enda, precis som mina tidigare skogsfärder med andra ord. Kollade i hasselskog och i granskog men icke. Men alla andra tycks hitta, kanske därför jag inte hittar nåt ;)

Nu ska jag krypa ned i sängen för att kolla på The Killing.


Sovmorron

Springer visst lite i förväg med dagarna här ;) Såg att jag hade skrivit onsdag igår, nog för att jag vill ha helg men det får inte gå för fort :)

Fick sovmorron idag. Jens gick upp med grabbarna när de vaknade vid 7 och jag kunde sova vidare till halv 9 ialla fall. Vid 9 gav sig Jens och Liam iväg för att fiska lite, de har inte kommit hem ännu men var tydligen på g.
Se om de har fått nåt, det fick jag ingen rapport om ;)

Ska ta och hänga ut lite tvätt, perfekt torkväder ju. Ska bege mig iväg till jobbet snart också. Och Jens ska tillbaka med traktorn.

Skänningemarken startar ju idag också men idag får de inget besök av oss utan det får bli imorron istället när jag jobbar fm. Blir lite sent annars eftersom jag inte slutar förrän 5 idag och sen tar det ju ett tag att åka.


Änglar...


Tisdag

Inte har man frusit idag heller :)

Kom tll stallet och första fodringen var klar även idag. Snälla Marie hade kommit dit tidigt så hon hade slängt åt dem eftersom de så gärna ville ha. Så det var bara att slänga på grimmorna och ge kraftfoder. Marie hjälpte även till att ta ut några av dem, så hade hon nåt att göra medans hon väntade på hovslagaren.
De två ny valackarna tog jag dock en åt gången, en aningen piggelina idag också :) Gasen var i så att säga :) Så det var ett klokt val att ta dem själv eftersom Marie är lite försiktigare när det kommer till större hästar. Fick mig en "känga" i ryggen så värken kommer väl kanske därifrån, har en djävulsk värk i ryggen. Den ena hoppade till och slängde sig bakom mig och jag fick då honom i ryggen. Men jag har överlevt värre ;)

Efter att alla var ute så var det bara allt det vanliga som skulle göras. Marie var så snäll att hon skulle ta lunchfodringen åt mig så jag kunde åka hem lite tidigare för att fixa med veden men jag skulle vattna ridhuset också och då skulle självklart vara lektion därinne så jag blev kvar ändå.

Sprang in på Netto på vägen hem, de hade ju en del Barbapapa-grejer den här veckan och konstigt nog så fanns det jag skulle ha till Lucas kvar så han blev glad :)

Grabbarna har ju varit med Jens idag med att slå vägrenarna idag, Lucas blev så trött till slut att han somnade i traktorn. Det tar ju några timmar om man säger så att köra.
Sen när Jens skulle iväg och köra åt ett par andra så ville han inte följa med ;) Han ville vara hemma hos mamma istället :) Inte ofta han säger nej till att åka traktor.

Sitter och kollar på Ghost Whisperer för tillfället, kan ta sovmorron imorron. Jobbar em imorron då svärmor ska iväg så hon tar morronen istället. Lisas nya häst, om hon går igenom, ska vet.besiktas imorron. Så förhoppningsvis finns det en ny häst i stallet på torsdag när jag kommer :)


Tropicarium

Efter djurparken så fick sig tropicariumet ett besök. Lucas ville så gärna se hajarna och han skulle säga till hajen att den inte fick bita honom ;)
Lucas tyckte att allting var jättespännande, ja Liam för den delen också men Lucas tyckte att allt var spännande och vi fick höra " Åh så söta" om både grodor, apor, fiskar, hajar, spindlar, ormar, ja det mesta ;)
En av höjdpunkterna var nog när de fick klappa rockorna.
Eftersom jag vet att det är några som läser bloggen som har ormfobi så skippar jag ormbilderna.








De där hajarna var inte så villiga på att ställa upp på fotografering och rockorna var liiite för snabba vid klappningen så det kom tyvärr inte med på bild.

Vi hade en riktigt mysig dag. Trodde dock att barnen skulle vara lite tröttare än vad de var :) Hade ju ialla fall räknat med att Lucas skulle somna på vägen hem men icke :) Men de somnade gott sen när det var dags att stoppa dem i säng :) Var hemma här runt halv 8 och det var riktigt skönt att slå sig ned i soffan då :)


Kolmården *bildbomb*

I söndags tog vi oss ju äntligen iväg. Bestämde oss inte förrän halv 9 att vi skulle åka så det blev att sätta fart.
Kom fram till parkeringen strax innan 11 och ja, vi var inte ensamma på parkeringen!
Hade ju bokat biljetter i förväg så vi slapp ju att stå i kö ialla fall.
Tog en runda i parken och framåt 12 började vi röra oss ned mot Delfinariumet. Lucas lyckades göra en vurpa vid en hinderbana och slog upp ett sår på benet och ett tag trodde jag att det var värre än vad det var för han kunde inte stödja på benet. Men efter en liten stund kunde han börja gå på det igen och efter lite omplåstring så var det full fart igen som gällde. Tur att vi inte satsade på att se 12-föreställningen för den blev inställd då en av delfinerna behövde kollas av veterinär.
Stod i kö ett tag där, inte så lite folk. Såg ju knappt ut som att vi skulle få plats allihopa därinne men efter att ha tryckt ihop oss så kom alla in.
Jag älskar ju delfinföreställningen, dessa underbara djur!
Och grabbarna tyckte det både var fint och skojigt. Var ju lite annorlunda nu när Markoolio hade redigerat och man fick se filmklipp osv.
Lite shopping i butiken utanför och så en glass i magen så kunde vi köra på ett tag till.
Efter att ha knallat runt lite till så bestämde vi oss för att åka safaribanan. Och ja, där var det kö! Vi stod väl i ca en halvtimme i kö. En liten kille som tyckte det var en aningen tråkigt att stå så länge och mitt i solen stundvis.
Men till slut kom vi fram och det var bara att hoppa på i farten och så upp och iväg :)
Lite annorlunda att se allt från luften men det var skoj och grabbarna gillade det.
De visste knappt vilket håll de skulle titta åt ibland :) Turen tog ca 28 min så det blev ju ett tag att sväva runt däruppe :)
När vi började närma oss slutet på banan så började det blåsa upp och efter att vi hade kommit ut från linbanan så kom regnet. På med regnkläder och sen styra mot Bamses värld igen för att träffa Bamse och Lille Skutt och få lite mat i magen.
Ansåg oss klara med parken sen och styrde mot utgången. Tog en sväng in i butiken vid utgången också. Lucas hittade ju en t-shirt med giraffer på som han så gärna ville ha och den var ju självklart slut i hans storlek.
Gick till bilen och stoppade in alla grejerna för att sen besöka nånting mera men det får ett eget inlägg ;)

































Måndag

Okej, jag skrev att ni skulle få ett inlägg om Kolmården idag. Har precis lagt in bilderna i datorn och helt ärligt så orkar jag inte sitta och lägga in nåt gäng just nu. Vi lyckades tydligen ta 407!! kort igår som ska kollas igenom. Har bara snabbkollat igenom nu och jag får nog försöka hinna imorron istället.

Idag väntade ju jobbet, lite segt att gå upp imorse måste jag säga.
Några nya hästar som kommit och så några som har kommit tillbaka och en ett par som gått av sommarbetet. Så det blir lite fler hästar nu. Så det tar lite längre tid när man ska springa själv med alla, tror jag räknade på att det är 16st. Men det blir mycket motion ;)

Jens hämtade hem Valmeten och dikesslagaren idag så nu ska vägrenarna slås ut mot Forsaström. Han har provkört den lite idag eftersom de har bytt ut den och har lite andra funktioner. Så imorron ska resten av vägen slås.

Slog till med att grilla idag, var ett tag sen nu. Haft vattenkrig med grabbarna, gick åt i värmen.

Känner att det börjar bli dags för sängen nu, så man kommer upp imorron.

RSS 2.0