En underbar dag

I lördags var det dags för dop och bröllop. Det var min lillasyster som gifte sig och deras yngsta dotter som skulle döpas. Och jag har fått äran att vara fadder till sötnosen ❤️

En helt underbar dag med nära och kära.


Som sagt, en underbar dag ❤️


Fartfylld dag

Ja det blev den för min del iallafall. Gav mig iväg tidigt till stan för att hinna med en del ärenden. Blev många affärer att yra runt till men lyckades hitta det jag skulle ha. Sen var det bara snabbt hem och vända för att hämta Leon som hade klipptid i Åtvid och samtidigt hämta Liam från skolan.Lite snabbhandling efter att han var klar och sen var det bara att skynda sig hem.

Jens, Liam och Lucas åkte iväg direkt, Liams klass har hållt i ett Halloweendisco ikväll. Lucas kom hem här vid halv 8 då discot för lågstadiet var slut. Så de hade en halvtimme på sig att städa så då kunde Jens köra hem honom. Nu slutade discot helt vid 22 så de är väl hemma om ett tag. Eller ja, de måste vara ute till 23 när det larmas 😁 
Och det har tydligen gått bra. Massor av barn och de hade köpt in massor av dricka och godis men det tog slut så de fick åka till Ica och hämta mera. Spökvandringen var populär också. 
Så det verkar bli en bra slant till klasskassan. 

Ska väl slökolla lite på tvn innan sängen väntar. En stor dag imorron väntar för min lillasyster ❤️ 


My och Daniels bröllop

I lördags var det äntligen dags för My och Daniels bröllop ❤️

Vi har varit så nyfikna på klänningen osv.

My är en av mina vänner som jag följt den jag var gravid med Leon. Vi hängde i samma novembermammagrupp på Facebook och eftersom vi bor relativt nära varann så är vi fyra stycken som har träffats en del. Så i fyra år har vi känt varandra och det är jag så glad över ❤️ även för våra vänner Pixie och Elin ❤️ 

Barnen lämnades hos farmor där de skulle sova över. Eller ja, Liam stannade hemma och Idun följde med oss. 

Och bröllopet var underbart! ❤️ 
Brudparet var så fina! 
Och festen var supertrevlig och rolig. 

Den supergoda tårtan som My gjort själv. Hon pluggar till förskolelärare men skulle lätt kunna satsa på konditor också 😘


Idun höll igång hela kvällen. Hon sov 20 min på hela dagen, i bilen på väg till svärföräldrarna. Men humöret var det inget fel på.  Men hon somnade snabbt o bilen hem senare på kvällen, lämnade festen strax efter halv 12.


Så glad att vi fick vara med och dela den här dagen med er! ❤️

Fler bilder bjuder jag på en annan dag då de ligger på systemkameran.


Neurologen

För ca en vecka sen var det dags för Loves besök hos neurologen.


I väntan på Loves tur

Det blev lite över en timmes samtal och genomgång av Love inne hos läkaren.

Och det blir fortsatt utredning.

En del blodprover skulle tas så han fick Emla-plåster och så fick vi vänta en timme på att de skulle verka. Så vi gick ner till fiket och Love fick glass som han ville ha. 

Han hann med två stycken, var ju lite tid som skulle gå. Men han hade inget emot det 😉


Det roligaste, att följa den blå linjen. Han ville tyckte att den skulle fortsätta hela vägen.

Lite lek i väntrummet innan han fick gå och lämna urinprov. Sen var det dags att gå in i rummet där proverna skulle tas. Vi trodde att det skulle bli knivigt men icke, han fixade det galant! Sa inte ett ljud när de stack honom i armvecket, ett rör hann de ta innan blodkärlet sprack då han rörde lite på armen. Så byte av arm och han sa inget när de stack där heller utan tyckte det var intressant och kollade noga.


7 rör blev det så nu får vi se om de visar något. Lycka för Love när han fick öppna kappsäcken för att ta en present och ännu mera när sköterskan sa att han fick ta två eftersom de stuckit honom två ggr och han hade fixat det så bra. Lyste om hela Love ❤️


För övrigt så blir det en tid till psykolog, som vi redan fått tid till men då bara för mig och Jens, och så remiss till sjukgymnast/arbetsterapeut. Sen får vi se hur vi går vidare. Hon var inne lite på samma spår som oss därav att hon tyckte att en psykolog skulle träffa oss och honom också för att kanske gå vidare med annat också. Vad psykologen tyckte om det. Sen är det ju hans motorik som sjukgymnast osv ska kika vidare på. 
Läkaren tyckte det var bra om vi kom igång med en ev utredning så fort som möjligt. 


Mysdag för lillasyster

För ett par helger sen hade vi mysdag för min lillasyster som snart ska gifta sig.


Överraskade henne hemma där vi hämtade upp henne och sen blev det en ansiktbehandling på Hud & co. 

Efter det så åkte vi hem till våra föräldrar och åt mat, pratade och spelade spel.


Var supermysigt att spendera en hel dag tillsammans, utan barn och bara kunna slappna av. 


Fredag

Fast inte känns det som fredag eftersom de stora varit lediga både igår och idag. Känns mer som att det skulle vara lördag.


Blev ju som sagt en sväng in till Åtvid på förmiddan, jag tog med mig Liam och Idun medans Jens och de andra åkte iväg till Erikstad en snabbsväng. 

Väntar på storebror som är inne och tar blodprov.

Idag var det betydligt lugnare på vårdcentralen. Var helt tomt i väntrummet.

Efter att vi var klara där så blev det att handla lite inför helgen innan vi styrde hemåt.
Väl hemma satte jag igång med lunchen och resten av familjen lastade in grejer till tippen.
Barnen hade beställt potatisbullar idag då det blev mos över igår.

Fick iväg ett stort lass med skräp till tippen idag och ett nytt lass har börjat att lastas. Så det artar sig som sagt. Har lite bodar som ska rensas ur också.


Lite kyliga vindar idag så kände mig djupfryst så efter maten blev det ett varmt bubbelbad.

Nu måste det sovas, så man har nån energi till morrondagen.Sjuklingar

 

Jag var ju sjuk förra veckan och Elsa hade feber i torsdags förra veckan. 
Och nu var det fleras tur. I tisdagskväll fick Lucas feber och hade sån huvudvärk och ont i halsen. 
Han sov sig igenom nästan hela onsdagen och febern hängde i. Igår var han dock feberfri och piggare. Bara den svullna halsen som inte vill ge sig. 

Och igår natt var det Iduns tur. Från kl 5 så var hon ledsen hela tiden och inte ville hon dricka vilket hjälper lite iallafall mot halsont. Vi fick tvinga i henne med spruta, hon ratade tom saft. 
Framåt 8 somnade hon i min famn så där fick hon sova tills Jens kom hem och jag var tvungen att ge mig iväg till psykoterapeuten. Eftersom hon lät väldigt tjock i halsen och reagaerade på öronen så fick det bli ett samtal till vc igen.. Hon har ju varit förkyld några gånger tätt nu så en öroninflammation fanns det ju risk för. 


Hon fick en tid till en läkaren på eftermiddan så när jag kom hem från vc så passade vi på att gå ut och göra lite nytta. Har ju en del planerat att hinna med innan det blir vinter. 
Och hon godtog att sitta i vagnen och somnade tillslut. 

Då stora barnen hade studiedag igår och har även idag så får man lite extrahjälp. Och de är inte sena att haka på när de får köra maskinerna ;) Här är det Liam som  kör maskin. Och han har blivit riktigt bra på det. 

Efter att ha fått en hel del gjort så var det dags för mig och Idun och hoppa in i bilen för att åka till vc. En liten skrutta som nu hade fått feber. 
På vc blev det lång väntan, 40 min efter våran tid så fick vi komma in. 
Och det blev en snabb undersökning, lite röd i ena örat och svullen i halsen, innan vi blev skickade till labb. 
Där blev det en snabbsänka och ett halsprov taget och det var inte populärt alls! 
Först blir ledsen för sticket i fingret och när hon väl hade lugnat sig så var det ju halsprov och det var ännu värre såklart. 
Sen blev det väntan igen för att sen få domen - virus... Så nu hoppas vi bara att det vänder snart. 
Men under eftermiddan och kvällen igår så drack och åt hon iallafall och natten har varit lugn. 

Idag blir det en tripp till vc, igen. Men den här gången är det Liam som ska ta sina prover som han ska ta med jämna mellanrum. Så då är det ju bara en sväng till labbet. 
Handla lite och få mer gjort ute. Det har hänt en hel del på gårdsplanen nu och jag blir så nöjd över resultatet. För er som varit här så kommer ni se en viss skillnad iallafall ;) 
 
Tanken var ju kalas med mormor och morfar idag men eftersom barnen är krassliga så skjuter vi på det, vill ju inte smitta ner dom. 

Nu är alla barnen vakna så nu är det dags att inta frukost så vi kommer igång. 

Infektion

I måndagskväll när Leon gick och la sig sa han att det gjorde lite ont i högerhanden. Syntes inget direkt men när han vaknade på tisdagsmorronen! 
Handen var dubbelt så stor, varm och röd! 
Så det fick bli ett samtal till vårdcentralen och han fick en tid 45 min senare. 


Första besöket på nya vårdcentralen och det var riktigt fint. Vi fick vänta i barnväntrummet, det hade väl kanske kunnat vara lite större för det rymmer då inte många barn. 
Men just då var vi ensamma. 

En glad kille ändå, och han har använt handen hela tiden. 

Först tittade en sköterska på honom och tog temp, syresättning osv. Och allt sånt såg bra ut. Blev sen skickade till labb för att ta sänkan eftersom de ville se om det var nåt bakteriellt. 
Leon fixade det galant. Han satt bara och tittade på vad Gunnar gjorde när han stack honom i fingret och klämde ut blodet. Var ju lite som skulle ut. 

Sen blev det väntan igen på provsvaren och sen fick han komma in till en läkare. 
Första läkaren tordes inte säga vad det var utan hon gick och hämtade en annan läkare som klämde och kände. 
Och han kom fram till att det var en infektion i hud och underhud. Och sänkan visade 12 så den var ju förhöjd, rätt mycket för att vara barn tydligen. 
Så en dunderkur med penicillin blev det. Han tar dubbeldos mot vad han ska ha för sin vikt. Och svullnaden har nu börjat gå ner, nästan helt. Och det röda har lagt sig. 
Hur han har fått det har varken dom eller vi nån aning om för han har ju inte fått in nåt i handen heller vilket är vanligast när man får en infektion så. 
Men är glada att det har blivit bättre iallafall. 

Den här veckan har han fått vara hemma från förskolan, inte så nöjd kille över det eftersom syskoen har fått gå ändå. Första gången som vi skickar iväg några barn och har ett hemma. Brukar ju alltid hålla alla hemma i så fall men nån gång ska ju vara den första ;) 
Och som psykoterapeuten sa, så ska jag ta alla chanser jag kan få till att få det lite lugnt omkring mig för att återhämta mig. 
Både Elsa och Love älskar ju att vara på förskolan så dom går det ju ingen nöd på. Fast Love var inte nöjd med tisdagen eftersom Leon inte var där trots att de inte går på samma avdelning. Men det blev en brytning på rutinerna och då blir det inte bra tycker Love. 


Love 4 år!

I onsdags fyllde vår älskade Love 4 år! Stora killen, fast helst hade han velat fylla en hel hand ;) Dagen spenderade han på förskolan och när alla hade kommit hem på eftermiddan så blev det paketöppning och tårta. Tårtan fixade jag och Leon medans de andra var på förskolan.Och som vanligt bestämmer födelsedagsbarnet vad det ska bli till middag och det blev då ingen nyttig sådan :) 
Tur att de bara fyller en gång om året ;) 

Var en nöjd kille som gick och la sig på kvällen. Han tackade flera gånger för presenterna så dom gick hem hos honom :) 

EEG

Imorse styrde jag och Liam mot sjukhuset igen, denna gång för att besöka Neurofysiologiska kliniken. 

Där blev han uppkopplad med ett Eeg i nästan en timme. Han skulle även göra en del saker under tiden, som att blunda och titta, hyperventilera och kolla på en blinkande lampa.

Efter att han hade hyperventilerat i tre minuter så fick han de ryckningarna som han kan få i armarna, men så mycket som det blev idag har jag aldrig sett honom få.
Så vi får väl se vad det visar. 
De brukar vara snabba på att svara sa sköterskan. Men svaret kommer ju till Liams läkare. 

Hans läkare på barnkliniken ringde i fredags och röntgen på ryggen såg bra ut. Hon har dock bokat in honom till en neurolog, han ska få första lediga tiden så det kan bli närsomhelst om de får återbud. Anledningen till att hon gjort det utan att ha sett EEG är att de tror att det kan vara nerver som bråkar. 

Läkaren på vc ringde idag och berättade att EKG:t såg jättebra ut. Så nu ska kan vi släppa det. 

I veckan väntas ny provtagning på vc igen på order av barnläkaren. Han ska ju ta dem med jämna mellanrum. 


Krämig makaronigratäng med köttfärs

Testade ett nytt recept häromdagen och konstigt nog gick det hem hos alla barnen! Så det kommer vi laga flera ggr. 

Krämig makaronigratäng med köttfärs

6 port makaroner
ca 700 g nötfärs
1 msk kalvfond
2 1/2 dl crème fraiche
3 msk röd pesto
3 1/2 dl grädde
3 st vitlök klyftor, pressade
salt efter eget tycke
1 tsk svartpeppar
2 dl riven ost

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.
Koka makaroner enligt anvisningarna på paketet. Bryn färsen i en stekpanna och pressa i vitlöken, krydda med salt och peppar. Tillsätt nu grädden crème fraiche, peston, och kalvfonden.

Tag fram en ugnsform och lägg i makaronerna. Häll nu över köttfärssåsen och blanda runt. Strö även riven ost ovanpå och grädda i ugnen i 15 min tills osten smält och fått lite färg.

Servera med en sallad.


RSS 2.0