Kolmården

Idag blev Kolmårdenstrippen av. Vädret hade sagt att det skulle bli fint med nån regnskur. Första tanken var att vi skulle strunta i det men grabbarna ville så gärna åka så vi ändrade oss. Så vi skyndade oss att fixa ordning allt och slänga oss iväg.

Blev en rätt varm dag och vi fick lite regn på oss men ja, ändå en bra dag :)
Grabbarna var helnöjda med dagen.

Orkar inte skriva mer om det just nu men imorron kommer ett längre inlägg och med bildbomb för kameran har gått varm ;)

Nu tänker jag fixa det sista och sen stupa i säng, för imorron väntar ju jobbet igen. Och det är mer att göra nu än innan jag gick på semester. Är ett antal hästar till och jag ska tydligen vara själv nu också så.


Känsla

Har en känsla i kroppen som inte riktigt går att förklara. En lyckokänsla men också nånting mer som jag knappt själv kan sätta fingret på. Och efter alla mina motgångar så är det ett tag sen det var nån ordning på mina känslor. Är så glad över mina tre killar. Missförstå mig rätt, det har jag alltid varit men jag har stängt av så mycket. Har som sagt lite svårt att förklara detta själv. Kanske börjar få styr på mig själv igen?! Jag kanske finns därinne nånstans igen bakom allt skrot som har kommit i vägen. Känner att detta kommer att missförstås av en del ändå men då får det göra det.
Älskar mina killar över allt annat.


Saturday

Fick sovmorron av mina hjärtan imorse. Lite lättare att somna om också när det var lite sämre väder ute.
Efter frukost så hoppade vi in i bilen för en liten tur. Lite lördagsgodis till grabbarna och sen blev det en sväng till Prylmarknaden i Hannäs. Hittade dock ingenting, så det blev ju billigt ;)

Tanken var ju att vi skulle ägna oss åt veden resten av dagen men ja, regnet öste ned så det fick bli att röja inne istället. Fortsatte med rensningen av grabbarnas leksaker, så nu finns det två stora flyttkartonger med leksaker som ska ställas undan. Finns säkert mer att plocka undan när jag väl kommer till Liams rum.
Men det börjar arta sig ;)

Efter middan så blev det ju lite bättre väder så strax innan sommarlovsmorgon var slut pallrade vi oss ut för att få in lite mer ved och extraklyva det. Var mest ute efter att få in det idag så det ligger en stor hög inne i pannrummet nu som vi måste floa upp. Kom in några skopor med ved idag ialla fall.
Tanken var att vi bara skulle vara ute en stund men när vi kände oss klara och kom in så var klockan nästan 21!
Inte riktigt så länge som vi hade tänkt oss men jag var effektiv ialla fall ;)
Så det var bara för alla att duscha av sig och så i säng med grabbarna.
Jens och Lucas har ju skrapat vägen idag med, bra med det regnet som kom idag.

Fick en tillsägelse när Liam gick och la sig att vi inte skulle vara uppe för länge bara, för då skulle vi inte orka upp imorron ;) Så ja, det är väl bäst att styra mot sängen nu ;)
Se vad morrondagen bjuder på, Kolmården eller inte.. Och ångesten börjar bli värre...

"Så söt"

Lucas var ju med när vi handlade idag och när vi kom till drickan så fick han syn på de små flaskorna med Premium Cola.

"Titta mamma, så små flaskor. Så himla söta"


:)

Tandis..

Vad har vi roat oss med idag då..

Fick ringa tandläkaren imorse, tack och lov att de är tillbaka från semestern, för den tillfälliga lagningen lossnade igår kväll. Min rätta tandläkare har fortfarande semester men som tur var så hade de en annan där förutom klinikchefen, för han är ju inte riktigt klok. Så vid 10.40 fick jag en tid, kom dock inte in förrän strax efter 11. Men det blev ett snabbt besök, han tyckte inte att det behövdes läggas på ett nytt täckförband på det nu utan det slipades bara till så att det vassa försvann. Så det blev ett gratisbesök, inte fel det :)

Tog en vända på torget, gick ju rätt snabbt så att säga. Skulle in och handla på Willys också egentligen men fasen vad folk! Vanligt på fredagar visserligen men jag orkade inte med det för stunden så jag styrde hemåt istället.
Städade av lite osv.
Lastade på lite på kärran som ska köras till tippen på måndag, ska väl fortsätta att lasta på under helgen. Måste rensa upp bland alla grejer.
Ska ta och plocka ordning på det som ska säljas också, ska boka in oss på bakluckeloppis i stan tänkte vi en onsdag. Inte nästa onsdag dock för då är ju Skänningemarken.

Efter att vi hade kört hem pappa så blev det en sväng in till Åtvid för att handla det som behövdes och sen var det bara att slänga ihop middan.
Efter att ha fått mat i magen, hemmalagad pizza till grabbarnas glädje eftersom de älskar att hjälpa till med att göra dem, så blev det att smälta maten lite framför Bolibompa. Och sen väntade vedhögen...
Har fått in en hel del till i pannrummet och morrondagen kommer att ägnas åt veden också. Har ju en hel del kvar att fylla upp innan vinterförrådet är klart. Grabbarna hjälper mer än gärna till och de är så duktiga så!

Nu tänker jag styra upp mot sängen. Måste ju vila upp sig lite så man orkar imorron, inte för att det hjälper så mycket med sömn men ändå. 

God natt på er!

Låsta bloggen

Ett par nya bilder i den låsta bloggen för er som kommer in där.

Shopping

Ja det blev ju lite shopping idag istället. Drog först till Karlssons på Mobilia och gjorde några riktigt bra fynd. Inte på många ställen man kan köpa 3 par skor och 2 par stövlar för 230:-.


Blev lite mer inhandlat där såklart, lite smått och gott :)

När vi var klara där styrde vi tillbaka mot stan och till Ikano.
Ikea stod först på listan bla för att äta men där väntade vi då inte, kön var ute på barnavdelningen!
Köpte det vi skulle och gav oss sen ut på jackjakt till grabbarna. Alla har ju dock börjat med vinterkläder, inte klokt att de har hängt fram overaller osv redan i juli!
På Cubus däremot hittade vi nåt, en jacka till Liam på rean, 99:- så det var ett helt okej pris :)

Lyckades hitta två tröjor på rean också som passade herrn.

59:- resp 49:-
Lucas lyckades vi dock inte hitta nån jacka till, trots att vi gick igenom alla affärerna.
Så det är väl bara att leta vidare och hoppas på att hitta nån nånstans.

Det var ju dags att få nåt i magen också och eftersom Ikea var fullsmockat så blev det McD istället. Grabbarna har ju inget emot det direkt, även om jag gärna hade ätit nåt annat.
Efter att vi alla var mätta så blev det ett stopp på ÖoB innan vi styrde mot Åtvid.
Lite snabbhandling av några saker i Åtvid och sen äntligen hemma!
Är sååå skönt att komma hem till lugnet i skogen.

Har roat oss nu på kvällen med att köra in ved och plocka röda vinbär. Fick ge upp efter ett tag för myggorna är ju inte så få direkt. Har väl samlat på mig ett tjugotal till.

Väntar på att Hawaii Five-O ska börja och sen blir det att slänga sig i sängen för att se The Killing.

TokUlrik


Typiskt

Bara för att vi inte åkte idag så kommer det säkerligen inte att bli nåt regn...
Hade vi åkt däremot hade det säkert kommit massor av regn...


Solen har kikat fram här lite men det blåser svalt.

Och ja, jag VET att det är bättre med mulet och svalt väder när man ska se på djuren. Men det är inget kul när det regnar att gå runt där.

Ändrade planer

Idag skulle vi ha åkt till Kolmården. Tidigare har det ju sagts att det ska vara bra väder både torsdag och fredag men icke. Det har ändrats och det är bara regn på kartan i stort sett.
Inget regn här ännu men tydligen regnar det på lite andra håll närmare Kolmården enligt FB.
Visst finns det regnkläder men det är inget skoj ju att gå omkring i det hela dagen. Så vi får ta en annan dag till det helt enkelt, när det är bättre väder och vår hundvakt kan ta Bosco.



Så nu vill Liam hitta på nåt annat idag istället, åka iväg nånstans.. Frågan är bara vad.

Ängel

Himlen har hämtat tillbaka en liten ängel idag. :(
Idag vid 20.00 så har vi vänner hållt en tyst minut och tänt ljus för att hedra minnet av lilla My och för att visa vårt stöd för familjen.



Sånt här ska inte få hända :(

Lyckebo

Idag blev det en tripp till Lyckebo för att fira min storasyster.
Barnen kom igång direkt och sen var det fullt röj. Synd att det går så långt mellan gångerna för de leker jättebra tillsammans och kul har de.
Trollungen var lika glad som alltid, är som en liten solstråle :)
Bosco och Ossy kom igång och leka med varann ett tag. Lite ovant för Bosco att leka med någon som är mindre än honom :)

Lucas har varit lite klumpig idag, ramlade ned för halva trappen ned till källaren och så ett magplask ut på altanen. Men det gick bra, fick lite ont i huvudet efter trappfallet och lite ont vid magen vid magplasket men det fick över väldigt fort. Sen var han igång och lekte igen.

Bjöds på smaskig fika och mat. Och vi har haft en härlig dag!
Tack Anna och Jampa för idag! <3

Hade lovat grabbarna att vi skulle kolla på sommarlovsmorgon när vi kom hem, spelade in det imorse. Så vi bänkade oss i soffan och sen var det ju läggdags. 
Har precis kollat klart på film och ska stupa i säng. Se vad morrondagen har att erbjuda, har inte riktigt bestämt oss ännu. Finns lite att välja på.


Önskar..

Just nu önskar jag mig ett mirakel, ett stort sådant. Ett lilla My-mirakel!
Vi tänker på er och låter ljuset brinna för er!


Hulken

Glömde ju en sak!
Var ju och lämnade Hulken, bra namn som Neo och Tilon har kommit på, till hans nya familj idag också när jag skjutsade ned pappa och Tuva.
Hade kammat igenom honom och gjort honom fin innan vi gav oss iväg.
Han kommer att få det kanonbra i sitt nya hem. Och vi kommer nog och hälsar på :)




Nu är det fyra ullbollar som söker nya hem, ingen som är sugen ;)

Måndag..

Sista veckan på semestern nu då, ångest! Vill ha mer tid med mina grabbar, kommer bli trist att gå till jobbet på måndag medans resten av familjen fortfarande ligger och sover här hemma.

Idag har barnens kusin Tuva varit här och lekt, något som grabbarna var väldigt glada över!
De träffas ju tyvärr inte så ofta. Så det har varit full rulle som vanligt här hemma :)
Det var tydligen rätt utmattande för Lucas somnade i bilen när vi skulle åka och köpa en grej i stan via blocket, vi hann inte ens in till Åtvid innan han hade slocknat.
Blev ett köp och grabbarna verkar rätt nöjda :) De ska inviga det ordentligt imorron när vi ska åka lite längre.
Det blev nämligen två sammankopplade dvd-skärmar. Har kollat på nya såna, de är ju inte så jättedyra men nu blev det ett klipp via blocket istället.

Har haft ett par här ikväll med som köpt lite Audidelar. Jag är glad så länge det försvinner grejer från den för jag vill helst bli av med hela bilen. Men hoppas på att få motorn och växellådan såld ju. Lite synd att skrota den med de i eftersom de är helt nyrenoverade. Nån gång ska väl nån nappa, förhoppningsvis.

Är väl dags att få sig lite sömn nu, imorron bär det iväg till syrran.

Gränna-Visingsö

Ja, igår var vi ju iväg till Visingsö. Var ju inget toppenväder direkt när vi åkte hemifrån, det regnade och blåste. Och det regnade i stort sett hela vägen ned.
Kom dit lite tidigare än vi tänkt så vi kom med en tidigare färja än vad vi hade bokat.
Grabbarna tyckte det var skoj att åka båt.







Väl över så var det bara att vänta en liten stund innan Leklandet öppnade. Skulle roa oss med det ett tag tänkte vi innan svärfar och Anna kom över ett par timmar senare.
Leklandet var inte så mycket att hänga i granen direkt, få saker att göra och sen hade vi ju lite otur att det var rätt blött.
Men grabbarna hade roligt ändå.












Efter att vi hade klarat av leklandet så blev det en liten biltur och sen invänta svärfar och Anna. Och när de kom iland så var det dags för lite lunch. Hittade en restaurang som tog allt från en egen gård och var KRAV-märkt.
Så efter att vi hade tankat oss lite så bar det iväg med bil igen. Blev ett stopp hos svärfars kusin Claes och där fick vi oss lite fika. Sen kollade vi in de stugorna som svärfar funderar på att köpa som sommarstuga.
Sen tog vi oss en runda söder ut på ön. Sen blev det ett stopp hos svärfars moster Ingrid. 
Hon tyckte allt att det var dags att vi gifte oss :) "Gift dig pöjk" som hon sa ;)
Sen blev det en tur norr ut på ön, så ja vi kom runt hela ön, den är ju inte så stor direkt ;)







Det blev en gungig färd tillbaka till Gränna, blåste rätt så bra. När vi kom iland så tog vi oss en liten tur i Gränna, till en polkagrisfabrik så grabbarna fick se hur man gjorde polkagrisar. Blev lite godis inhandlat också såklart.
När vi kom ut därifrån så regnade det och sen spöregnade det nästan ända hela vägen till Linköping. Men vi åkte ifrån det dåliga vädret som tur var ;)

Var rätt skönt att komma hem och bara slå sig ned i soffan en stund innan det var dags att ta tag i alla måsten.

Lördag

Nästa hållplats - sängen...

Eller nä inte riktigt ännu, först ska det plockas fram kläder och lite annat som ska med imorron.
För imorron bitti styr vi kosan mot Visingsö och spendera dagen där. Har bokat plats på båten över vid 10.30 och hemgång vid 16.15. Ska bla kolla på ett ev sommarhus med svärfar och så nog att hälsa Jens farmors syster som bor där. Och så ska vi väl hinna med lite annat också såklart, remmalag, leklandet osv.
Grabbarna ser fram emot att få åka båt över :)
Dock så var Lucas lite orolig när de skulle sova över att en haj skulle komma och äta upp oss och båten ;) Men efter att ha försäkrat honom om att det inte skulle hända så kunde han sova sen ;)

Igår hade vi besök av polisen här. Man blir ju lite fundersam när polisen kommer och knackar på så här mitt ute i skogen ;) Men såg att han hade en kamera med sig så jag förstod nästan vad det handlade om innan de ens hade sagt nåt. Har varit ett inbrott i en sommarstuga lite längre bort, och de hittade inte riktigt dit.
Ironiskt nog så är ägaren till sommarstugan polis också, fast upp i Sthlm tror jag det är.
Men de stannade kvar här ett tag och pratade lite, pratade med Bosco osv. De hade ingen brådska direkt.
Är ju så jädra mkt folk som åker här som inte ska det så det är inte lätt att veta vad det är för folk. Trafiken har ju liksom ökat sen vi gjorde om vägen.

Nog om det, för jag skulle kunna skriva massor om det..


Det bara knyter sig i magen när jag tänker på lilla My. Jag önskar så att mirakel kunde ske, eller att jag kunde få en enda önskan som kunde slå in. Jag vet precis vad jag skulle välja då. 

Mina tankar finns hos er!  

Blixt och dunder..

Ja nu i två nätter har det varit en herrans liv!
Det har åskat rejält, att sova har ju inte varit att tänka på. Och det höll ju på nästan ända till morronen båda nätterna så det blev ju inte mkt sömn alls.
Och när man trodde att Tor hade lugnat ned sig så kom han tillbaka och det med besked!
Precis ovanför huset och rutorna skallrade och det bara fräste och sprakade i luften.

Några "dåliga" videoklipp på lite av det.



Ledsen



Ikväll tänder vi ett ljus för sötaste lilla My. Livet är så orättvist ibland.
Vi tänker på er. Jag önskar så att det fanns något jag kunde göra eller skriva som kunde ge någon tröst.

Många varma kramar till er!

2-årskalaset

I torsdags var vi ju iväg på Enyas 2-årskalas. Barnen lekte på som vanligt, så det var fullt ös :)







Dopet..

Nu finns lite bilder från dopet i den hemliga bloggen för er som tar er in där. Verkar dock vara lite segt att logga in så funkar det inte så hojta så får jag försöka ändra lite.

Valla

Efter lite om och men så kom vi iväg till Valla. Jens var först och lämnade Valmeten på Erikstad och hämtade hem Leilanden. Passade på att städa ur bilen under tiden.

Grabbarna roade sig med att ha vattenkrig och hoppa studsmatta under tiden, fick mig lite hjälp också. Tur de är hjälpsamma mina grabbar.

Sen packade vi in oss i bilen och styrde mot stan. Först en tripp till Valla där vi började med att spela lite minigolf, grabbarna var riktigt taggade :)






Lucas lyckades med att göra en hole in one till och med :) Första gången som han spelar minigolf :)
Och kul hade han :) Ja vi andra också såklart :)

Efter att vi hade minigolfen avklarad så gick vi en sväng till Lill-Valla. Kikade lite på djuren och så lekte grabbarna lite. Hade tänkt åka tåget in till Gamla Linköping men det var lite sent och sista tåget gick precis när vi var klara med minigolfen så vi har lovat grabbarna att åka in en annan dag och ta en picknick i Valla och gå i Gamla Linköping. Så vi får hoppas att det blir bra väder efter helgen, visserligen lovar de ju regn nu en vecka framåt men vi hoppas att de har fel! Vi ska ju åka både till Kolmården och Visingsö nästa vecka.



Sötisar, lite så man blir sugen på att köpa ett par igen..






Efter Valla så styrde vi mot Ljungsbro för ett besök i Cloetta butiken. Blev lite inhandlat och grabbarna var nöjda även där, trots att Lucas hade lite beslutsångest :)
Sen styrde vi mot McDonalds i Tornby för att få oss nåt i magen. Lucas hade lite svårt att sitta stilla men efter att han hade fått leka av sig lite så smällde han i sig allt i Happy Mealen.
Kom hem här vid 19 och då var det bara att fixa lite här hemma.

Har precis kollat klart på film och ska ta och styra mot sängen efter att jag har hängt upp tvätten.
Hemmafix som står på schemat imorron fm och sen ska vi på 2-årskalas.


Grattis!

Idag säger vi först ett stort grattis till Enya som fyller 2 år idag!


Sen säger vi grattis till alla Margaretor, vi är ju ett ganska stort gäng i min släkt som heter det.

Tisdag

Då börjar denna dag att ta slut också då, tiden går lite för fort för min smak just nu.
Ska snart ta och krypa ned i sängen men först ska dagens sista tvätt hängas upp.

Det sägs att det ska bli bra väder imorron så vi funderar på att ta en tripp till Valla. Men det återstår ju att se imorron när man vaknar hur vädret har tänkt sig att bli. Jens ska köra traktorn till Erikstad först och så djupharva ridhuset med Leilanden innan vi kan ta oss iväg nånstans.

Fick ett litet strömavbrott tidigare idag, Tor tyckte det var dags att hamra loss lite tydligen. Eller ja, inte så lite..
Jens och Liam drog till affären under tiden och Lucas och jag roade oss med att försöka hitta par i strumpor, ett rätt knepigt spel ;) Förstår inte var alla strumpor försvinner! Fick ihop ett gäng strumpor men ändå så har jag en hel plastpåse med strumpor som saknar sina makar. Blir till att gå på strumpjakt eller nåt sånt nån dag också tror jag ;)

Nähä, tvätten och sen sängen var det ja.

God natt på er!

Lucas har..

Lucas har en bebis som heter Lillebror, en som bara han ser. Han gungar honom, han tvättar honom, nattar honom, ja allt han kan göra. När vi åker i bilen måste han såklart spänna fast bebis också.
Han älskar sin Lillebror.

Igår när vi åkte hem från stan så satt han och funderade på det där och frågade om vi inte kunde köpa en bebis.
Om det vore så enkelt..

Fixardag

Ja ytterligare en sån där fixardag, tycker visserligen inte att jag har annat. Men nån gång ska det väl bli som man vill och man ska ha ordning och reda på allt, förhoppningsvis.

Väntar hem Jens som varit iväg, börjar bli dags att få nåt i magen nämligen.
Har hittills inte kommit iväg på nåt med grabbarna eftersom han har varit iväg varenda dag, man kan ju inte tro att han är sjukskriven direkt för han är ju hemma mindre nu.
Men ska väl försöka komma iväg till Kolmården snart om vädret tillåter, får väl helt enkelt lägga beslag på bilen.
Såååå, om nån är sugen på att vara valpvakt får ni gärna höra av er.

Är glad för det fina vädret idag, perfekt torkväder nu när jag har massor att torka. Hunnit med 4 maskiner redan och har ett par kvar. Tvättar ju igenom allt det som vi hämtade igår.

Bäst att fortsätta :)

"Klädshopping" i stora lass

Hittade en annons på blocket igår om kläder till Lucas och som fanns i Åtvidaberg, gick och funderade på det igår och idag men så när vi ändå var på väg hem så bestämde vi oss att kika på det och ja, vi kom hem med det också :) Två fulla säckar med kläder, var ca 150 plagg totalt + overall, tre jackor, termobyxor och strumpor.
Så Lucas lär inte behöva gå naken ialla fall ;)



Det var ju ingen liten hög som det blev efter att ha plockat upp allt.



Ny stol..

Idag gav vi oss ut på jakt efter en ny bilstol till Lucas. Hade siktet inställt på en annan men efter att ha pratat med personalen så blev det en Brio Caro istället. Var en Acta Graco vi kikade på först men hon tyckte att den här var mycket mycket bättre, bättre sidoskydd osv och de hade samma prislapp.
Och nej, han är inte fyra år ännu men ser man till hur han sitter i nuläget och klagar över ryggont och har börjat krångla sig ur bältet för att han inte vill sitta i den så är en annan stol säkrare. Och då är det ändå ingen dålig stol som vi har sen innan. Han är helnöjd med den nya stolen ialla fall och sken som en sol när han fick sätta sig i den.
Nu är jag en ännu större kille som han sa :)  

Bild lånad från Babyproffsens hemsida..


Idag säger vi...



till Lisa som idag har tagit körkort!

Trött..

Är lite trött nu faktiskt, har ju varit på dop idag. Supermysigt och trevligt!
Kommer att komma ett inlägg om det senare då jag har hunnit lägga in bilderna från dopet och orkar skriva ;)
En del bilder hamnar ju dock i den hemliga bloggen.

Tänkte säga att nu kan man ju hoppas att grabbarna sover lite längre imorron men nää, det går ju inte. För imorron får vi pallra oss upp skapligt allihopa. Imorron är det nämligen Holmbo marken och Jens ska låna ut grejer till auktionen så vi behöver vara där i tid. Och loppisen drar ju igång redan vid 10 så ska man ha chans att hitta nåt så är det bäst att vara på plats.

Så nu väntar sängen så man hinner få lite skönhetssömn ;) (då skulle jag behöva sova i måååånga år)

Först vill jag säga ett stort GRATTIS till Carola som idag har fått en liten Jamie!

Storstädning



Idag ska jag ägna mig åt storstädning, är tanken ialla fall. Inte speciellt lockande men ett måste.

Presentshopping

Efter att ha donat lite här hemma osv så blev det en tripp in till stan. Behövde ju jaga rätt på lite presenter, doppresenter till Emil och så några små presenter till den blivande 2-åringen Enya. Hon har ju redan fått en grej som vi gått ihop om att köpa, en studsmatta. Och efter mycket om och men så hittade jag lite ialla fall till dem båda. Får väl se vad som tycks om det bara.

Lucas har klarat sig galant ang toalettbesöken trots att vi har varit borta, han har ju blöja på sig när vi är iväg ifall han skulle glömma bort sig men han säger till varje gång så det är bara att gå till en toalett.
Till hans stora glädje hittade vi kalsonger med maskiner på som han fick köpa :)

Jens hämtade ut sina nya glasögon idag med, tur de hann att komma hem innan de gick på semester imorron.
Så nu får vi hoppas att det blir bättre efter att han har vant sig vid dem.

Började få huvudvärk redan när vi sprang runt inne i stan och när vi väl kom till Åtvid för att handla där så var det ju inte bättre direkt och när vi kom hem var det början till migrän.. Bara att häva i sig medicin, få lite mat i magen och en massa dricka och för en stund sen så släppte det helt, skönt det!
Så nu ska jag förhoppningsvis klara mig ifrån den imorron så jag kan hinna med en del här hemma. Ska ju vara dåligt väder imorron också så då kan man ju vara inne och fixa med gott samvete.
Jens ska iväg till verkstan imorron och har en del ärenden att uträtta så honom ser vi nog inte förrän kvällen. Så det är jag och grabbarna som ska roa oss :)

Nu ska jag ta och krypa ned i sängen och kolla på The Killing.

Kram på er!

Roligare...

Roligare saker än att vika tvätt finns...
Och då har jag ännu mera kvar att vika. Men skönt när det är avklarat ialla fall.



Onsdag

Idag har vi pysslat med barnarbete ;) Vi har hållt på med veden och vi har ju två väldigt hjälpsamma grabbar så de har burit/dragit fram kutt, och inga små sådana och de har staplat ved och haft sig. Liam hade bråttom ut efter maten för att fortsätta, här fick man inte smälta maten inte ;)
Så nu är nästan halva pannrummet fullt ialla fall, kutten tog slut så det måste sågas nya.
Men det är fortfarande väldigt mycket ved kvar som ska kapas.

Annars idag så har jag sysselsatt mig med att fixa och dona lite. Det är liksom ingen ände på det ;)
Och när man vill ändra på saker så blir det ju lite extra.

Jens har pratat med läkaren på ortopeden idag, samma som opererade honom och det blir sjukskrivning i sex veckor till, nya MR och en massa annat.. Har han otur så har det blivit ett nytt litet bråck precis där de har opererat och de får gå in igen för att fixa till det. Det kan tydligen hända ibland. Och det har det säkert gjort i hans fall, vore ju synd om nåt kunde gå lite smidigt nån gång.

Ska väl ta och styra mot sängen, se vad morrondagen bjuder på..
Beror lite på om Jens ska till verkstan eller inte, vad vi ska hitta på. Behöver ta mig in till stan för att fixa doppresent osv bla.


Veckovill...

Undrar hur det här ska gå, bara "två" dagar in på semestern och jag har redan tappat bort vilka veckodagar det är. Jag har tänkt att det är onsdag idag, att det var tisdag idag.. Blev sen lite fundersam över varför inte sopbilen har varit som ska komma denna vecka. Och inte förrän nu föll poletten ned, det är ju inte onsdag förrän imorron :)
Kommer ju vara helt snurrig i bollen sen.

Har ägnat dagen åt att klyva ved, fixa med ditten och datten, hämtat grejer till några projekt osv.
Var en aningen varmt för att klyva ved dock, men en del fick jag gjort.
Underlättar lite sen när vi kan köra med traktorn istället. Men det ska fortsättas imorron, måste ju få upp vedförrådet innan vintern.

Jens lyckades få sitt första getingstick idag. Pappa och Jens höll på att sätta upp staketet som vi ska ha upp mot planen och när Jens flyttade på en rulle så blev det aktivitet kan man säga. Massor av getingar som dök upp, pappa klarade sig som tur var medans Jens fick ett i nacken. Får vara glad över att det bara var ett. Kände sig rätt okej till en början ändå men sen fick det allt bli att ta medicin för sen började han må dåligt.
Så nu är det sprayat där så vi förhoppningsvis kan ta bort billan och kunna fortsätta.
Dock så blir det inte riktigt som vi tänkt oss för staketet kommer inte räcka till tyvärr. Men det får väl bli nån lösning på det.

Nu är det dags att stupa i säng, är ju en dag imorron också med en massa saker som ska hinnas med.

Sluta med blöja...

När vi plockade ihop Lucas grejer på dagis i fredags så lämnade vi kvar blöjor osv. Sa det att bara för att vi lämnar kvar det så är han säkert blöjfri tills dess.
Och ja, sen i lördags så har han bara blöjan när vi är iväg och så nattetid då.
Han har ju haft kalsonger till och från tidigare men har inte riktigt velat. Och så frågade jag honom som de flesta andra helger i lördagsmorse om han ville ha blöja eller kalsonger och fick då svaret kalsonger.
Och han var jätteduktig och gick på toaletten, var en gång ute som han glömde bort sig.
Sen åkte vi ju på kalaset och tog på en blöja under tiden men han sa till varenda gång som han behövde pinka så han kunde gå på toaletten istället.

När han pinkade första gången på toaletten då i lördags och hade spolat osv så sa han: "Mamma, nu är jag en stor kille" :)

Igår gick det jättebra också, samma sak där, han hade blöja på sig när vi var iväg men sa till så han kunde ta av sig den.

Och även idag har det gått bra. Inte en enda olycka. Och ja, jag räknar med att det blir olyckor. Jag tänker inte stressa på det heller. Nu är det han själv som har valt att vara utan blöjan också, han vill ha sina kalsonger eller boxers :)

Nu kommer det med andra ord bli ännu svårare att få hans byxor att sitta uppe när inte blöjan hjälper till att fylla ut litegrann :)

Känns lite vemodigt ändå, han är ingen liten plutt längre.



Söndag

Söndagen ägnade vi oss åt en massa hemmafix, städning, klippa gräsmattan osv.



Råkade snubbla över en annons på blocket om en byrå och den fanns i Åtvid, perfekt.
Så vi hämtade hästkärran, blev visst en tripp till stan också för att köpa silikon och en mindre pool som Lucas kan bada i själv, och sen åkte vi och köpte byrån. Blev några andra byråer som kom med hem också.
Vi har ju letat efter nåt annat att ha akvariumet på och det blev jättebra och billigt, gav bara 70:- för byrån.

Så på kvällen blev det till att möblera om lite och få lite annat gjort ute när det var lite svalare.

18-årskalas

Ja i lördags var vi ju iväg på Lisas 18-årskalas, en trevlig eftermiddag. God mat, jordgubbstårta och så blev det några omgångar kubb.











Semester!

Ja nu äntligen har jag fått min semester ;)
Började den med att åka och klippa mig, det behövdes. Så nu behöver man inte tänka på det på ett tag.

Tömde ur på dagis med alla Lucas grejer, för när han börjar igen i augusti så byter han ju avdelning eftersom de nya avdelningarna startar då. Kommer bli knasigt att börja gå in på fel sida av huset :)

Vi tog en sväng ned till Karnebåtsfestivalen eftersom vi inte kan åka idag, en viss herre som är mindre glad för det. För han gillar att kolla på Karnebåtståget och i år var ju tävlingen om lådbilar och det ville han ju se.
Men det blev en kortis igår som sagt, inte så många knallar som hade hittat dit då, framför allt inget att ha, så det blev ett billigt besök. Grabbarna åkte varsin grej på nöjesfältet.





Idag blir det hemmafix på förmiddan, Jens är iväg och hjälper en bekant så honom ser vi inte än på ett tag.
Sen i em blir det att åka på 18-årskalas.

Inte så stora krav..

Berättade för Lucas när han skulle lägga sig att imorron var sista dagen på dagis och sen fick han sommarlov. Han sken upp som en sol och sa jätteglatt " Åh då kan jag se på tv på morron". Jag svarade att ja det kunde han ju och så kanske vi kunde hitta på lite roliga saker också.
Ja, klippa gräset!

Inga stora krav som sagt ;) Behövs inte så mycket för att han ska vara nöjd :) Men lite roligare saker ska vi väl gör än att klippa gräs ;)

Traktorservice



Ögonkliniken

Besöket på ögonkliniken gick bra. Som förra gången så fick han göra en massa vanliga tester först och klarade det galant. Sen var det dags för dropparna. De svider ju lite men han fixade det bra.
Sen var det den där väntan, ska ju gå 45 min innan de kan titta i maskinen.
Så vi roade oss med att gå en liten sväng med Bosco.

Testen i apparaten klarade han galant också, allt såg lika bra ut som det gjorde för tre år sen.
Så inget fel på hans ögon så problemet ligger alltså i skolan, så det är bara att gå vidare tillsammans med skolsköterskan.





Svacka

Är nere i en svacka just nu. Men förhoppningsvis har jag kravlat mig upp ur den snart.

Dagen idag då, har som vanligt bestått av jobb. Sen har vi uträttat några ärenden efter att Lucas var hämtad på dagis, bla var Jens hos optikern. Hans ögon har ju blivit värre och det var inte ett dugg konstigt sa optikern, han undrade om han såg nåt alls med glasögonen han hade nu för det har förändrat sig massor!
Så nu blir det köp av nya glasögon igen, som om det inte redan var dåligt med pengar den här månaden eftersom vi gått back massor, som vi inte borde egentligen, med Jens sjukskrivning. Han har ju inte ens fått ut hälften av vad han brukar ha, så det lär inte bli några större semesterplaner alt inga alls förutom sånt som är gratis...
Kul att det skulle bli så lagom till semestern. Och så är det kalas och grejer också som det ska handlas till.
Jaja...

Dags att göra ordning det sista för dagen nu så man kan krypa ned i sängen och hoppas på lite sömn. Blev inte så mycket av den varan inatt, jädra tankar och känslor som ska yra omkring.

På morrondagens schema står bla ögonkliniken med Liam och så ska Jens till sjukgymnasten, ja jobb också såklart.


Sista veckan..

Ja då var det äntligen sista veckan innan semestern, nu är det inte långt kvar :)

Den här veckan har jag ju stallet själv, inte så många hästar som sagt nu men jag har en massa andra saker att klara av. Hoppas på att bli klar med allt imorron som det är tänkt att jag ska hinna med så jag kan följa med Liam till ögonkliniken på onsdag. Har ju tandläkaren på torsdag fm. Men men, hann ju med massor idag så det kan jag ju bocka av. Men sen ska ju stallet börja tvättas om onsdag så vi får väl se. Slutar väl med att jag får avboka tandläkaren och annat..

Otroligt trött idag, avskyr den här tiden på månaden för jag blir ju så extremt trött. Är ju trött annars också men nu skulle jag ju kunna somna stående. Och de där jädra tabletterna gör ju ingen nytta så det får nog bli att testa nåt annat.

Har inte hunnit med nåt av det jag skulle idag, så jag får hoppas att jag är lite piggare imorron så jag får lite gjort.

Nu tänker jag stupa i säng, det är bäst så man orkar med imorron.


Badbilder från förra veckan..




Tidsbrist..

Ja det har varit lite dåligt med tid för bloggning de senaste dagarna. Dagarna har gått i ett.

Liam har varit med mig på jobbet hela veckan. Jonte har ju varit där också så de har lekt på höskullen och sen har de jobbat också. De har målat staketet i gamla paddocken, något som Liam tom längtade efter andra dagen med målning :) Han kunde knappt vänta tills de andra kom ned med grejerna :) Han tyckte de var lite sega ;)
Och så har de slitit med lite rensning osv. Så han har legat i.

Värmen har ju hållt i sig, hade hoppats på lite svalare kvällar när de sa att det skulle bli regn osv men icke, vore skönt att bli av med bastun inne.
Idag har det ju åskat till och från hela dagen, rejält ett tag. Ceasar som inte annars är åskrädd reagerade tom för första gången i sitt liv.
Regnat en del också, hade hoppats på att det skulle rensa upp luften lite men det gjorde ju ingen större skillnad.

Varit i Valhall idag och hämtat hem "nya" traktorn. Fastnade visst ett par timmar där ;) Barnen lekte för fullt och ville knappt åka hem när det var dags. Hade en väldigt trevlig pratstund också såklart :)
Grabbarna hade vattenkrig, åkte fyrhjuling, hoppade studsmatta och for omkring både här och där :) Grabbarna gillade Loke och Grimm och tyckte allt att vi kunde åka dit fler ggr och leka :)

Fixade ordning andra sommarhagen i torsdags så de kunde flytta över, grabbarna var duktiga och hjälpte till. Slutade dock med att vi hade blivit halvt uppätna allihopa av de sabla myggen.
Lyckades få en stukad fot också, blev lite för mkt vrickningar på den foten samma dag, så en "fin" svullen och blå fot. Var lite knepigt att jobba på fredagen men med smärtstillande och lindad fot så gick det väl hyfsat, förutom att den var värre igår kväll såklart.
Den är fortfarande svullen osv men jag hoppas det ska ge med sig nåt mer innan måndag. Har nämligen stallet själv nu i veckan som kommer så en frisk fot skulle inte skada.

Liam fick sin kallelse till Ögonkliniken igår också, lite kort tid innan besöket bara för han ska vara där på onsdag.
Så vi får se hur det går, han gjorde ju samma undersökning för ca 2 år sen och den visade ju att allt bara var bra. Så det hoppas vi såklart på att det är den här gången också.
Sen är det lite annat som är inplanerat nästa vecka, än så länge är det bara måndag som det inte finns nåt inbokat på för nån av oss.

Har anmält Bosco till valpkursen också. Pratade med Birgit tidigare i veckan och hon sa att det redan var många som anmält sig så jag skulle skicka in den så fort som möjligt. Och jag fick svar i torsdags så vi verkar ha fått en plats. Så i höst blir det hundklubben igen, efter att ha varit ifrån den i några år nu. Men det ska bli kul.

Bäst att styra mot sängen nu, upp skapligt imorron så man hinner med lite här hemma innan vi ska iväg ned till mamma och pappa.


RSS 2.0