SOL!

Vilken underbar dag! Idag har det tom varit skönt att det har fläktat lite. Fick tom bli att byta kläder på jobbet för att inte rinna bort ;)

Efter jobbet blev det att hämta Lucas på dagis och sen köra hem honom till Jens och så Ove då som åkte med också för att hämta hem traktorn. Sen styrde jag kosan mot Åtvidaberg igen, hämtade Liam på frita och så åkte vi och storhandlade. Skönt att ha det avklarat, missade visserligen några saker men kör man utan inköpslista så ;)
Får ta det en annan dag istället.

Annars så har jag hunnit med att städa lite, fixa med djuren som vanligt, bakat osv.
Får försöka hinna med lite mer imorron. Men jag måste ge mig ut på presentjakt också imorron, till vår stora kille :) Dock så vet han inte riktigt vad han önskar sig så jag vette sjutton vad jag ska hitta på.

Imorron är ju Liam ledig eftersom de har kompledigt sen de var i skolan i lördags. Så han har ingen skola förrän på tisdag nästa vecka. Och han längtar till kalaset på torsdag :) Nu är vi uppe i ev 8 barn ialla fall, beroende på om Melker bus kan komma eller inte :) Blir mer en kusinträff :D eftersom det bara är två barn från skolan som kommer. Men han tycker det ska bli kul ändå.

Nu ska hundarna ut en sista sväng, hästarna kollas till och kaninerna kollas till, ungarna har nämligen en tendens till att ligga lite här och där i buren efter en stund så man får stoppa tillbaka dem i boet. Måste plocka in röjsåg och lite annat som ska med till Erikstad också kom jag på.

Gonatt på er!

Trötter..

Dags att skriva lite kanske. Är så trött hela tiden så när jag väl sätter mig ned så är det som att luften går ur mig.
Hjälper inte att sova så det är väl järnvärdet som är åt helsicke igen antar jag.. Bara att knapra tabletter igen och hoppas på att magen pallar med dem lite längre denna gång.

Gårdagen spenderade vi hos mina föräldrar. En kanondag med trevligt sällskap och god mat och fika, dvs som alltid ;) Extra kul att träffa Anna och lillskrutten, det går lite för lång tid mellan gångerna. Händer ju så himla mycket med dem mellan gångerna.

Idag har det jobbats, fick en stor dos skratt också tack vare Amanda :) Tur det finns en del härliga tjejer i stallet.
Sen var det bara att hämta Lucas på dagis och hem å vänta på att pappa skulle dyka upp.
Vi har nämligen klippt Betty idag, så nu är hon kortklippt och fin :)
Tack åter igen pappa för hjälpen <3

Liam har varit iväg på utflykt idag. De har varit i Gamla Linköping och tittat på teater och Liam gillade den :)
Och dagen hade varit bra sa han för övrigt också :)

Nu är det bäst att jag går ut med hundarna en sväng innan jag somnar här framför datorn, vore lite illa.
Sen tänker jag stupa i säng!


Kaninungarna

Nu är de ju fyra dagar gamla och det är full rulle i boet och de "pratar" för fullt. Bjuder på ett filmklipp idag.


Ansiktsmålning..




Mors Dag




Och stort grattis till alla andra mammor!

Basar

Idag var det ju dags för skolans basar.
Så vid 9.45 befann vi oss på skolan, Liam och jag. Barnen skulle samlas vid paviljongen eftersom 1:orna skulle sjunga några sånger efter att rektorn hade invigt basaren.
Barnen var så duktiga, som alltid.

Sen var det samling i klassrummet där barnen fick måla lite i sin förr och nu-bok. Och sen var det dags för fika nere i matsalen innan de fick egentid. Liam shoppade loss på både det ena och det andra :)
Själv hittade jag ett par böcker och så lite kläder till barnens kusin Tuva. Återstår att se vad hon tycker om dem bara :) Liam tyckte de var tjusiga ialla fall ;)
Sponsrade ju med en del pengar till skolgården ialla fall :)
Farmor och Lisa kom och kikade också och Liam visade dem gärna runt i klassrummet och visade upp saker han gjort osv :)

Har lite bilder att bjuda på men måste föra över dem från telefonen först så ni får snällt vänta tills imorron ;)

Nu väntar sängen för imorron blir det fårklippning och så ska vi fira min kära mamma.

Hemma igen

Jens fick inte komma hem igår, vettigt ändå. Kan ju inte vara så bra att skicka hem nån som genomgått en sån operation men enligt sköterskor osv både i onsdags och igår när jag åkte därifrån så skulle han hämtas på em.
Men läkaren ändrade ju på det på em och sa att han skulle få komma hem fredag eller lördag.

Och imorse när de gick ronden så bestämdes det att Jens skulle få åka hem eftersom han kunde röra sig så pass "bra" och alla värden och allt annat såg bra ut. Så vid 12 var han utskriven och klar. Och då hade han varit hos sjukgymnast och arbetsterapeut innan.
Så efter jobbet var det bara att styra in till sjukhuset :)

Skönt att han är hemma nu ialla fall och det var två grabbar som blev riktigt glada när pappa var med hem, eller ja fyra egentligen eftersom hundarna blev väldigt glada också ;)




Inte så stort men fullt tillräckligt.

Nu blir det en månads sjukskrivning och sen 6 veckors rehabilitering till en början.


Imorron är det dags för basaren på Liams skola så det är bäst att börja styra mot sängen strax. Ska hinna med att ta ut pengar innan också och så måste jag försöka komma iväg till apoteket för att hämta ut Jens mediciner innan de stänger. Men på nåt sätt ska jag nog få till det.
Jens stannar hemma, såklart, och Lucas gör honom sällskap.

Tillökning

Idag har de äntligen kommit :)
Sex små småttingar, inte så söta ännu men om ett par veckor har de ju fått päls och om ca 10 dagar börjar ögonen öppnas.
Liams reaktion var dock "Åhhh vad söta" :D Och han längtar tills han får börja plocka med dem, vilket dröjer några veckor.


Väntan

Imorse blev det att stiga upp tidigt, var en aningen segt att ta sig upp kan jag säga. Blev inte så mycket sömn, somnade sent och vaknade ett antal ggr under natten. Avskyr att vara så "känslig" och inte kunna stänga av utan att tankarna ska snurra på.

Var en aningen segt att hjälpa Jens att tvätta av sig också med svamparna med bakteriedödande medel (Descutan). Men sen var det bara att hoppa in i bilen och styra mot sjukhuset.
Jens fick sin säng och byta om såklart, urtjusiga kläder som vanligt ;)


Lite prover och sen var det bara att vänta på att de skulle hämta honom.
Och vid 7.30 så kom de och körde ner honom till preop och där kunde han ju få ligga en timme, lite beroende på hur det lugnande tog osv och hur operationen före gick.
Men i skrivandets stund så borde han vara på uppvaket eller tom uppe på rummet på avdelningen, klockan är ju snart 14 ser jag.
Så jag och Lucas väntar på att de ska ringa från sjukhuset så vi kan åka in och hämta honom, såvida han mår så pass bra att han ska hem idag. Beror ju på hur han mår efter narkosen. Men mest troligt är ju att han ska hem.

Fick ju avboka tiden hos Lola idag, inte det skojigaste. Hade behövt gå känner jag. Men när jag inte vet när de hör av sig och Lucas måste ju ta vägen nånstans under tiden så det fick bli en avbokning.

Tog en sväng förbi Blomstertorget på väg hem från sjukhuset och inhandlade lite blommor och de har jag och Lucas planterat nu. Eller ja, inte alla men de flesta :) Skulle tro att Liam vill hjälpa till också.
Efter mitt blomshoppande styrde jag mot Ljungsbo för att hämta upp Lucas som följt med morfar dit.
Så idag har han fått vara hemma från dagis men imorron är det dags igen :) Och han tyckte att morfar åkte åt fel håll imorse, för han skulle till dagis ;) Kul att han trivs där ialla fall :)

Nu ska vi ta och gå ut och flytta Lucas stol, så Jens kan ställa in sätet som han vill sen.

Förresten, om nån är sugen att agera lek"tant" på fm nästa torsdag så hojta gärna. Liam har ju sitt kalas på Busfabriken då och mina leder kommer inte palla att fara omkring med Lucas under hela den tiden. Såvida några anmäler sig såklart, några dagar kvar visserligen men än så länge har bara en anmält sig. Funkar inte riktigt att jag blir sängliggandes dan därpå. 

Kram på er!  


Operation

Ja nu under em så fick Jens ett samtal från ryggortopeden och han ska opereras imorron bitti. Så vid 6.30 ska vi vara inne och då ska han först ta en massa prover osv och sen vid ca 6.45 är tanken att han ska köras till op. Så vi får väl se om de håller tiderna ;) Han skulle ju vara klar för att åka hem innan lunch sa ju sköterskan.
Lite kort varsel men det har nog löst sig det mesta. Lucas ska sova hos mamma och pappa och Liam får gå upp tidigare än vanligt bara, så han är uppe när vi åker iväg. Han är ju lite avis såklart på lillebror eftersom han gärna skulle sova hos mormor och morfar också. Men han måste ju komma iväg till skolan också.

Just nu är Jens iväg för att träffa A, får bli en snabbträff denna gång eftersom vi ska köra ned Lucas lite senare och lite annat att stå i.

Känns lite stressande att op kommer nu med tanke på hur mycket som ska hinnas med de kommande veckorna inför kalas osv. Men men, skönt att det blir gjort ialla fall. Han har ju väntat ett tag nu om man säger så, snart 1½ år sen som det hände.

Nä, om man ska ta och slänga ihop nån middag och fixa lite. Fått vara hemma från jobbet idag pga migrän och den har inte riktigt gett med sig ännu så jag hoppas att den gör det tills imorron helt för annars blir det inget skoj att köra bil.

Håll i hatten

Ja, har man haft det idag så har man fått hålla i den ;)
Idag har varit en sån dag som man helst inte vill jobba utomhus. Regn och blåst och så sol emellan..
Nu under em/kvällen så har ju vädret varit helkonstigt. Spöregn och mörkt, sen sol, sen spöregn och mörkt och så har det hållt på så. Kan det inte bara bestämma sig för hur det ska ha det?!
Hoppas på lite trevligare imorron, om inte annat så kan det ju sluta blåsa halv storm!


Liam hade en del att berätta idag när han kom hem :) Han tyckte dock att kolla på bilderna blev lite tråkigt.

Nu ska jag gå ut och kolla till hästarna, de har fått gå ned på betet därnere nu och det är ju ingen ström på i hagen ännu så bäst att kolla :) Men de, eller snarare Bollen, håller sig nog inne ändå.


Måndag

Åter igen så är det dags att krypa ned i sängen :)
Dagarna går alldeles för fort.

Tänk vad skönt det hade varit idag om det inte hade blåst halv storm! Ett tag fick man ju mest hålla sig i för att stå kvar. Hoppas på mindre blåst imorron helt enkelt ;) Är ju väldigt lugnt ute för stunden.

Efter jobbet blev det en tripp in till stan för min del, Lucas var ju hemma hos Jens idag så idag hade jag ju ingen dagishämtning. Blev lite smågrejer som jag behövde ha och så inbjudningskort igen till Liam, ett par bättre än de vi köpte först där inte ens hälften fick plats.
Och nu är de färdigskrivna så imorron kan han dela ut dem.

Jens var iväg på vägsamfällighetsmöte här tidigare ikväll. Så grabbarna och jag roade oss själva med bla studsmattehoppning, spela boll osv. Bollen var dock lite av det lättaste laget så den tog gärna lite egna turer då och då utav blåsten ;)

Imorron blir det dagis igen för lilleman, han skulle ha åkt traktor till dagis idag men när Jens skulle köra honom så var det punka på ena framdäcket. Liam ska gå till skolmuseet och facitmuseet imorron där de bla ska få se bilder och få höra om hur barn hade det "förr i tiden". Så han har säkert en massa, extra, att bubbla om imorron :)

Önskar er alla en riktigt god natts sömn!


Tänk

Ang tidigare kommentar, vilken fegis som inte ens vågar stå för vad h*n tycker.
Tråkigt, för den "personen" då att IP går att spåra.

Skit i att läsa helt enkelt!

Sunday

Dagen har rullat på för fullt. Trädgårdsfix såsom gräsklippning, trimning, grabbarna har tvättat bilen osv.
Finns ju mycket kvar att göra innan jag är nöjd så vi får hoppas på bra väder i veckan, som de sagt att det ska bli :)

Fick mig en liten stunds vila idag när Jens tog med grabbarna för att handla och lite så. Behövdes faktiskt, ladda upp lite energi i batterierna, inte för att det var så lång tid men en timme för sig själv är inte ofta man får ;)
Ska väl försöka oss på att komma iväg på bio snart också, är ju 8 år sen vi var så det kanske är dags nu ;)
Å andra sidan så är vi ju bara barnfria en gång per år, när vi åker till Ullared, så vi får väl se vad det blir med det.

Nu ska det ses klart på BB och sen blir det sängen. Imorron väntar jobb, skola och dagis igen....


Dagens bilder..







Nelly rugguggla och Jack... Att vinterpäls ska vara så envis...










Lady Gaga

Glömde ju :)

Trodde ju inte att Lady Gaga var dräktig, är ju dags för henne vilken dag som helst enligt beräkningarna och de brukar ju bygga bo 1-2 veckor innan det är dags och jag har inte lyckats känna några bebisar i magen på henne.
Men så imorse helt plötsligt så hade hon börjat bygga bo och hade munnen full av halm. Och nu ikväll så hade hon fått ihop ett rätt stort bo, dock så har hon inte plockat av sig nån päls så det kan ju vara falskt alarm också.
Och det är ju första gången för henne så då kan det ju bli lite knas.

Men det är bara att vänta och se om det ligger några bebisar i buren snart :) Vi hoppas ju :)
Måste nog ut och ta en snabbkik nu innan sängen...


Pysseldag

Då är denna dag snart till ända. Och en del har vi hunnit med iaf. Handlat, målat terracotakrukorna, lackat trallen i paviljongen, börjat klippa gräset, trimmat osv osv..
Imorron ska vi försöka hinna med att flytta staketet och ev hämta lite staket också. Så imorron bitti får vi ta oss en funderare i familjen om vi ska iväg på kosläpp eller inte.
Som sagt, vi får se vad som händer :)

Har så mycket som jag vill hinna med, framför allt innan Liam fyller och det är dags för kalas osv. Men vi får väl se hur mycket som hinns med. Måste ju baka fikabröd också till kalasen och även till basaren som är på lördag. Eller måste och måste, men de ska ha ett brödlotteri och hoppas på att några föräldrar vill skänka lite bakverk till det. Så jag ska väl försöka hinna med det också.

Måste ta tag i att lägga ut annonser på div grejer också och plocka ihop grejer till nån kommande loppis.
Hade varit bra att få ut lite på Tradera under morrondagen eftersom det är gratis fram tills imorron kväll. Men som sagt, tiden till att få det gjort.

Nu ska jag ta och styra mot sängen, så man hinner få sig lite sömn innan det är dags att knalla upp igen.

Dröm sött!

God förmiddag!

Härligt att vakna till sol imorse igen. Börjar bli dags nu att sätta igång ordentligt efter att ha tagit det lite lugnt nu på morronen. Ska ta en tripp in till Åtvid en snabbis för inhandlande av grabbarnas lördagsgodis bla.
Sen blir det till att fixa här hemma, skippar både Nkpg, Sörping och Lkpg idag.


Shopping

Shoppade lite till grabbarna idag, deras sommargarderob behöver fyllas på. Är dock inte klar så det får bli en vända nån annan dag också.

H&M


Shorts till båda grabbarna

Linnen till Liam

Linnen till Liam

Lucas tyckte det var jättekul med att ha baksidan av Barbaskön på linnet :)

Till Lucas såklart :)

Lindex..

Sålde ut 2:a sorterings Bamsestövlar så det fick följa med ett par hem.

Till Lulle

Blev ett stopp på Hööks också för lite mindre inköp idag.


Spruta

Idag blev det att åka lite tidigt från jobbet. Det var nämligen sprutdags för Liams del på skolan.
De fick ju välja om de ville ha med föräldrar eller inte och det ville han ju. Tror ju, eller nä vet nog snarare, att han hade fixat det ändå men eftersom han ville att vi var med så gör vi ju det såklart.
Men det gick bra, självklart var hon tvungen att träffa en nerv så det gjorde ont men han bet ihop.
Och Karin är ju superbra så det gick galant ändå. Så nu är det bara att vänta på om det blir nån biverkning eller inte.

Jens har varit iväg och harvat åt en i Vårdsberg idag. Och det lär bli fler gånger för han var riktigt nöjd med arbetet och inte säger vi nej till lite jobb ;) Så några extraslantar in på sparkontot.

Bytt datum på Liams kalas också, jag har ju velat fram och tillbaka men nu är det bytt ialla fall.
Fixade inbjudningskort osv idag så de ska skrivas i helgen och delas ut.
Liam fick kalasinbjudan från en klasskompis idag med, som fyller dagen efter Liam och som vi gick i samma föräldragrupp med. Och det kalaset var på Liams födelsedag och självklart vill han gå. Så vi får väl försöka hinna med det också, har ju inte riktigt planerat in de andra kalasen ännu.

Nu är det bäst att plocka fram det sista inför morrondagen och sen stupa i säng.
Har inte riktigt kommit fram hur vi ska lägga upp helgen ännu, är lite mycket som vi vill hinna med och då är det några grejer vi tänkte åka iväg på också. Barnfestival på lördag i Lkpg, en loppis jag vill besöka som är öppen i helgen i Nkpg, kosläpp på söndag och så lite annat. Men vi får väl se hur vi löser det.

Hoppas ni får en skön fredag!

Sol

Så underbart med sol igen! Dock så hade det ju varit skönare om det inte hade blåst kallt. Men nu börjar det mulna på så vi får väl se om det kommer regn idag med.
Jobbdag avklarad och en del har hunnits med här hemma. Den här tröttheten tar dock kål på mig snart.

Gårdagen bjöd på jobb och en massa hemmafix. Jens och pappa höll på med pappas bil också här, klockan hann bli 21 innan de var klara.

Liams kalas är bokat också, blev ett tidigt sådant dock, redan vid kl 10. Men när det inte fanns så mycket att välja på så, kl 16 kändes lite sent. Så får vi väl hoppas på att de flesta kan.
Och temarummet han ville ha var ledigt så han blev glad :)
Så imorron måste inbjudningarna fixas så de kan lämnas ut på fredag.

Grabbarna leker för stunden uppe på Liams rum och Jens är iväg och handlar lite. Själv får jag ställa mig vid spisen, för lite mat ska vi väl ha idag med :)

Dagens citat: "Upp och ner är lika långt; men inte lika lätt!"


Tid

Ja hur är det Liam säger nu igen...

"Så lite tid, så lite tid"...

Det är precis så jag känner. Det är mycket som ska planeras bla kalas på Busfabriken och försöka hitta ett datum som passar. Just nu är det bara Mors dag och då är ju frågan hur många som kan...
Och så är det en massa annat som ska hinnas med.

Och just nu står matlagning på schemat. Måste fixa nåt lite snabbt då pappa bara är hemma och äter och sen ska de fortsätta med pappas bil som inte hunnit bli klar. Riset står på spisen ialla fall, sen är det bara vad man ska hitta på till det..


Måndag igen

Vilket växlande väder det har varit idag.. Solsken när jag åkte hemifrån, ösregn mellan Målbäck och Grebo och sen fint igen.. Och så har det hållt på hela dagen. Och det ska ju tydligen vara likadant imorron, eller ja resten av veckan med för den delen.
Det är nackdelen med ett jobb som man är ute till viss del, när det är sånt väder.

Var ju hos tandläkaren idag med, påbörjade för rotfyllning och fy fasen så ont jag har nu! Svullen och kan knappt öppna munnen, kan knappt röra vid kinden ens. Får hoppas att det är lite bättre imorron. Låg ju och gapade där i en timme så jag kommer nog ha rejält ont i käkarna imorron.

Jens var på möte med sin läkare också och ja, det kanske finns en liten ljusning i det mörka ang jobbfronten. Läkaren skulle fixa både det ena och det andra, så vi får väl se vad som händer. Allt beror ju på den andra parten också.

Nu börjar det bli dags för att styra mot sängen, lite grejer som ska småfixas bara innan man får krypa ned i sängen. Ladda för en ny jobbdag, hoppas på att det är hyfsat väder under tiden vi knallar med hästarna ialla fall. Hoppas kan man ju alltid göra ;)

Tandläkaren...

Sitter i väntrummet hos tandläkaren och väntar på min tur. Är lite tidig så jag lär väl få vänta ett tag är jag rädd. För jag betvivlar att jag kommer in när jag ska.

Utvecklingssamtal, vc, sjukhus...

Inte blev denna dag som tänkt.

Jobb som vanligt under fm.

Vid 13 var vi på utvecklingssamtal för Lucas på dagiset. Och de hade bara bra saker att säga om honom och man växer lite extra när man får höra om och om igen vilka toppenföräldrar vi är, att vi ger dem så mycket och vilka fina rediga grabbar vi har osv. När fröken blir tårögd när hon öser beröm över oss så ska man väl kanske tro att hon menar det :) Jag är ju dock väldigt dålig på att ta emot beröm och komplimanger.
Lucas är ialla fall en go kille, väldigt omtänksam mot de mindre och tröstar dem så fort det är nåt och han har dem sittandes i sitt knä på samlingen :) Han är även en liten medlare, är t ex hans bästisar osams om något så försöker han medla och är jättelugn osv trots att de andra kanske tjuter och skriker. Och är han osäker på vad han ska säga till dem så går han och kollar av med fröken :D Våran lille rediga kille :)
Han fixar ju allt galant, han hade förvånat fröknarna med häromdagen att han kunde räkna till 16 :) Barnen skulle räkna lappar till 10 men han fortsatte :D Och han kan ju oftast räkna till 20 så.. 
Så allt går bara bra för honom och han ligger över sin ålder i det mesta. 

Efter det så blev det att fara till Falerum för att hämta pappas bil hos Plutten och sen in till Åtvid med den för att besikta den. Fick lämna den där så de fick ta den själva eftersom vi skulle vara på vårdcentralen vid 15 med Lucas.  Fick komma till Larry så jag trodde han skulle ignorera det helt men icke. Han skickade en remiss till röntgen eftersom den var rätt svullen fortfarande och att han reagerade så pass när han undersökte och att risken fanns att han hade "slagit upp" den gamla sprickan.
Sen fick han även gå och inhalera ventolin inne hos Ing-Marie, astman är förjäklig och det hörde ju Larry också.
Och det blev lite lättare efteråt.

Sen var det bara att åka till besiktningen och flytta bilen och sen styra mot sjukhuset.
Fick komma in och ta bilderna i stort sett direkt men sen fick vi vänta en timme på att få svaret.
Men det såg bara bra ut och vi fick åka hem. Skönt det!
Den är dock fortfarande svullen och han har ont men det ska förhoppningsvis ge med sig snart.

Det är inte mycket som förvånar mig kring Lucas numera, han skulle som sagt behöva bäddas in i bubbelplast.
Med Liam har det knappt varit nåt under snart 8 år medans Lucas har hunnit med massor under sina 3 år.

Vända hemåt, köpa lite mat på vägen och så väntade Calle här hemma för att slå en snabbkik på traktorn så vi kan beställa hem grejer till den. Kan säga att det var väldigt skönt att komma in och sätta sig efter att ha fart omkring hela dan!
Och nu ska det bli skönt att krypa ned i sängen, somnar nog ovaggad idag med ;)
Har en hel del att stå i imorron också men förhoppningsvis blir det liiite lugnare ialla fall.


Vilken dag!

Idag har det verkligen gått i ett!

Drog till jobbet vid 6.45. Efter att vi lämnat Lucas på dagis och kommit en bit på väg mot stan så ringer Liam och är helt förstörd. Då har han haft ena marsvinet ute och rest på sig för att hämta nåt och marsvinet hade lagt iväg under soffan och han fick inte tag i honom. Och då var det bara några minuter kvar tills han behövde gå ut till taxin.

Så det var bara för Jens att släppa av mig i stallet och sen åka hem för att fånga in marsvinet. Katterna gör ju inget visserligen men för att vara på säkra sidan så. Så jag blev själv i stallet idag, men det gick det med. Framför allt som idag när nästan alla bara ska ha grimmor. Hade varit värre om det hade varit dåligt värre att hinna med alla täcken själv. Hann att fodra båda omgångarna och få på alla och gå ut med ett gäng innan Jens kom.

Sen var det bara att köra på.

Var klara rätt snabbt idag och var och hämtade Lucas och handlade. Pappa ringde om att bilen krånglade så vi fick vända om mot Bankekind igen. Och sen var det bara hem igen, städa av och fixa middag osv innan det var dags för gästerna som Lucas sa, att komma. Hann att fixa klart med staketet också så nu är det bara grinden kvar.
Vid 18 kom de och de åkte inte härifrån förrän strax efter 20. Och två katter fattigare blev vi. De kommer att få det jättebra, de har ju redan en katt från oss och han har det kanon.

Lucas lyckades skada sig ikväll igen.. De höll på med vattnet och han klämde sig i vattenslangsvindan så handleden svullnade upp och han har ont. Återstår att se hur den ser ut imorron, om en doktor behöver titta på den eller inte. Ska slå en kik på den strax igen och se hur den ser ut innan vi lägger oss.

Imorron väntar en rörig dag ev. Jobb, utvecklingssamtal vid 13 med Lucas, ev hämta pappas bil och sen att Jens ska besikta den om allt går som det ska, mellan 14.30-15.30 och sen måste Jens åka vid halv 4 härifrån för att åka in och träffa A. Och jag har en hel del att pyssla med. Ska sätta mig och skicka in lite ansökningar osv.

Men nu väntar sängen först. Känns som att man kommer att somna ovaggad idag ;)

Hoppas på att ovädret håller sig borta också, alt att det kommer inatt så det är okej väder imorron.


Gonatt på er!


Klok Puh

Nalle Puh och Nasse sitter under ett stort träd och tänker över livet. Plötsligt frågar Nasse: "Puh, vi har fått två händer för att hålla, två ben för att gå, två ögon för att se, två öron för att höra. Men varför har vi bara ett hjärta?" Puh tänker en liten stund och svarar: "Nasse, det är säkert för att det andra hjärtat är bortskänkt till en annan, som vi själva måste hitta"


Studiedag

Ja idag har ju grabbarna haft studiedag vilket betyder att jag har varit hemma med grabbarna idag.
Vi har tillbringat större delen av dagen ute i det härliga vädret. Har hunnit med lite inne också mellan varven.
Fast inte så mycket som jag tänkt såklart ;)

Efter att Jens kom hem med minigrävarn igen så fixade vi till lite här hemma igen. Får väl se om vi hinner med nåt mer imorron, eller om Jens gör rättare sagt. Jag jobbar ju imorron och kommer ju inte hem förrän efter 13 nån gång och sen ska jag iväg till tandläkaren vid 15.50. Otroligt dum tid för jag kommer ju säkert inte att kunna äta på flera flera timmar som vanligt efteråt. Men vi får väl se..
Och när jag kommer tillbaka därifrån ska Jens åka tillbaka med minigrävaren till Johan så dagen kommer att rulla på.

Liam har kört minigrävarn idag också, superduktig. Tog lite bilder men ska försöka hinna med att filma imorron istället.

Nu är det dags att styra mot sängen så man kommer upp imorron.

Bloggdesign

Om det är någon som är sugen på att göra om designen på min sida så är ni hjärtligt välkomna att höra av er!

Greys musikalavsnitt

I onsdags var det ju dags för Greys musikalavsnitt, vet att en del tyckte det var riktigt uselt men nja, jag håller inte med. Det var ett väldigt rörande avsnitt och musiken förstärkte det.



Gillar denna skarpt, hon har en grym röst!






Härliga söndag

Då börjar denna dag att lida mot sitt slut men vi har hunnit med en hel del. Men om dagen hade varit lite längre hade dock inte skadat, så man hade fått lite mera gjort. Vid 19.30 gav vi oss dock, var ju dags att stoppa några i säng :) Får väl se hur mycket vi hinner med imorron också.
Jag är ju hemma med grabbarna imorron som har studiedag båda två. Hade tankarna först på att åka iväg och hitta på nåt men det blir nog till att vara hemma och fixa lite istället och förhoppningsvis njuta av härligt väder.
Jaja, vi får väl se vad vi hittar på :)

Nu ska här ses klart på BB och sen väntar sängen.


Lucas tyckte att Johan kunde få tillbaka hans traktor istället för
minigrävarn, tror dock inte att Johan är så sugen på det ;)


Bad Liam om spännhjälp ;)





Liam provsitter





Lucas provsitter





Trädgårdslandet är uppgrävt


Grus"gården" utanför vävkammaren har fixats till


Anna




Gårdagen

Helt otroligt hur fort en helg går, nog för att jag är ledig imorron också men ändå ;)

På dagen igår blev det en massa fixande här hemma och så handlade av lördagsgodiset.
Sen på eftermiddan så styrde vi mot Erikstad för att fira Jens syster Anna som fyllde 23 i fredags. Lite långväga besök så det var lite extra trevligt eftersom man inte träffar dem så ofta.

Tycker dock att det är dålig stil att inte höra av sig om man inte kommer på kalaset när man sagt det, när personen ifråga vet om hur Anna blir och känner när det inte blir som det är tänkt. Så hon blev lite ledsen där ett tag men efter lite pratande så kom snart glada Anna tillbaka.

Lucas lyckades skada sig denna gång också. Ramlade utför verandatrappen och gjorde några kullerbyttor nedför vilket ledde till att ena kinden blev uppskrapad, ett blåmärke i pannan, en bula uppe på huvudet och så lite skrapmärken och blåmärken på resten av kroppen. Men idag ser det ändå rätt hyfsat ut.
Jag tror vi får vaddera honom snart...


Just nu är jag helt själv hemma, eller nä där ljög ja ;) för här hemma kan man aldrig bli helt själv med tanke på alla djuren men själv i mänsklig form ialla fall ;)
Grabbarna följde med Jens för att hämta minigrävaren som ska användas imorron, men vi ska passa på att göra lite här hemma också nu idag.
Kattköparna kommer i veckan istället då det kört ihop sig lite för dem så lite mer inplanerat i veckan. Bara fredagen som inget är inbokat efter jobbet.

Nu är det dags att sätta fart lite här så jag hinner med lite mer innan grabbligan kommer hem.


2 år

Idag är det två år sen jag blev inlagd på US för att sätta igång förlossningen.
Efter allt vi varit med om tidigare så trodde vi väl inte att vi skulle behöva gå igenom detta också, att förlora ett barn i v.18.
Att veta att detta barn aldrig kommer att få uppleva något, vi kommer aldrig att få se hans framsteg. Aldrig få se hans ögon...



Vi kommer alltid att vara en mindre i vår familj.
Han saknas oss.

Instängda känslor

Bara en dag kvar och sen är det helg igen. Och det är en fullproppad helg som vanligt, om vi inte stryker nåt.
På lördag är tanken kosläpp och sen kalas. Men vi får väl se om vi orkar ta oss iväg till kosläppet.
På söndag kommer det kattköpare. Och så finns det en massa andra saker att göra också.

Jaja, vila får man göra när man blir gammal, förhoppningsvis.

Idag efter jobbet var det dags igen för ett besök hos Lola. Smärtsamt som vanligt och jag funderar på hur jag ska lyckas med de "förändringarna" för att kroppen ska må bra. Hur jag ska kunna släppa ut alla känslor osv och utan att det ska gå ut över någon annan. Jag vet ju att jag är experten på att stänga allt inne och visa det glada ansiktet utåt.
Men efter att ha gjort det hur länge som helst, vad jag kan minnas ända sen tonåren om inte tidigare ändå, så är ju frågan hur man vänder på det.
Sen har jag lite mer att fundera på. Så smidigt det vore om det bara kunde lösa sig självt och det väldigt snart.
Kroppen är ju helt slutkörd utav allt som lagrats så nåt måste ju hända.

Nu väntar sängen. Imorron står jobb, presentshopping, hämtning av grejer och lite annat på schemat.
Hoppas på att det är härligt väder också.

Gonatt på er!

Lite tyngre idag..

Ja idag är det lite tyngre känslomässigt.

För två år sen fick vi ett besked som slog undan våra ben totalt.

4:e maj och snö...



Så här såg det ut imorse. Som tur är så försvann det ju igen men det var lite deprimerande där ett tag ;)

Goa grabbar

Vi hämtade ju Lucas lite tidigare idag på dagis eftersom vi skulle till tandläkaren.

Och barnen skulle ju precis gå in och när vi hade satt in Lucas i bilen så ropade Adam, en av Lucas bästa kompisar på dagis.

-Hej då Lucas! Jag kommer sakna dig sååå mycket! 

De är en aningen tighta de tre grabbarna ;)

3-årskontroll

Ja idag har ju Lucas varit på 3-årskontroll hos tandläkaren, eller ja tandhygiensten. Och allt såg bra ut, även den "skadan" han fick på tänderna då grenen gick av. Finns ju ett litet märke kvar på tanden som påminner om det dock. Men han skötte sig fint, lite blyg som vanligt men han visade sina tänder ialla fall ;)
Med sig hem fick han Långöra och så fick han välja en tandborste och ni ser ju vilken fin färg han valde :)

Aprilväder?



Riktigt aprilväder... fast i maj!
Varit riktigt skitväder hela dan ju vilket också ledde till en grym huvudvärk när vi åkte ifrån jobbet.
Och det ska ju tydligen vara likadant väder imorron. Jag hoppas verkligen att de har rätt om att det ska bli varmare och finare framåt helgen.

Nya familjemedlemen


Den här lille krabaten som numera går under namnet Turbo har flyttat in här. Lady Gaga har ju flyttat ut eftersom hon förhoppningsvis ska få ungar om ca en månad. Och i och med det så blev det ju lite mer akut med en ny kompis till Pluto. Och efter att ha varit i djuraffären så fastnade vi för Turbo.
Och grabbarna blev väldigt glada när vi kom hem :)
Pluto blev nog allt lite glad han också ;) Och de är kompisar från första början.



Musse och Pluto

Några veckor gamla bilder på Musse och Pluto, taget dagen innan Musse dog :(





Vi saknar vår lille Musse!


1:a maj

Då var vi inne i maj då :) Härligt härligt!
Tiden springer verkligen på. Jag hade inte haft nåt emot att iaf helgerna kunde vara lite längre så man hann med mera här hemma. Finns ju tusen saker att göra.

Får väl försöka sammanfatta dagarna lite.

Torsdag:
Jobbade, Jens träffa A och så ja, allt det andra vanliga.

Fredag:
Jobba, en sväng till stan för att inhandla en ny familjemedlem ( kommer ett separat inlägg om det imorron) , fredagsmys och lite fix.


Valborg:
Hade mysfrukost innan dagen drog igång ordentligt. Blev en tripp in till Åtvid för att inhandla lite lördagsmys osv och sen var det bara att styra hemåt och sätta igång. Satte igång att klippa gräsmattan men hann inte klart innan regnet kom. Så det fick bli lite fix inne istället innan det var dags att sätta igång med lördagsmyset.


Och ja idag då, gräsmattan blev klar. Trotsade det lilla regnet som kom ;) Sen har vi röjt upp utanför pannrummet med all jädra bark osv som blev efter vintern. Och röjt upp i hagen på bråten som Per-Inge dumpade av, ingen risk att han skulle göra det....
Och så har vi hunnit med en del inne också.
Men som sagt, helgerna tar slut alldeles för fort så man har ju inte hunnit med så mycket som det var tänkt.

Vi har även hunnit studera ödlor, grodor, paddor och kopparormar :)
Hittade en kopparormsbebis också, grabbarna tyckte den var väldigt skojig för den backade hela tiden när den rörde sig :)

Liams sår ser inte helt okej ut, det varade nu ikväll. Försökte göra rent så gott det gick innan han gick och la sig.
Får väl se hur det ser ut nu i början av veckan, om det fortsätter så för i så fall får nån kolla på det. Skolsköterskan är ju inte där förrän på torsdag men hon får väl slå en kik på det annars.

Annars laddar vi för en fullspäckad vecka. Det är nåt inbokat varenda dag, eller nja, fredag är det visst inget :) men annars så :)

Men nu väntar sängen så man kommer upp imorron bitti. Inte blivit så mycket sömn under helgen heller. Men sova får man göra när man blir gammal ;)

Hoppas ni alla har haft en trevlig valborg! <3

Vår faktanisse

Liam är vår lilla faktanisse. De går till bibblan på skolan varje torsdag och det slår aldrig fel på vad han har med sig hem. Det är faktabok efter faktabok. Vi har läst om rymden, bilars utveckling, flygplans utveckling osv osv.
I fredags var de iväg till kommunbibblan, som de brukar gå till ibland.
Jag sa lite fint på morronen att han kanske kunde kolla efter nån annan bok som inte var så mycket fakta i nu när de gick till stora bibblan. Nog för att jag gillar att han vill veta saker men ändå ;)

Men ja ni kan nog gissa, en faktabok var med hem ;) Denna gång om ormar och kräldjur så den ska vi plöja igenom nu :) Sen hade han faktiskt lånat hem en bok som han kan läsa själv med lite lättare text.

Så vi fortsätter väl att harva igenom faktabok efter faktabok :)


Fix

Städar och donar idag, både inne och ute. Passar på att gå in mina nya jodphurs nu när jag städar inne också, så jag förhoppningsvis ska slippa skoskav....

Dags att fortsätta, Jens är iväg och hämtar middan på pizzerian så jag ska väl få lite mer gjort innan han kommer hem.

RSS 2.0