Tisdag

 

Tiden springer på, och jag hinner knappt med.
Det är väldigt mycket runt omkring just nu så allt hinns inte riktigt med, som tex bloggen.
Någon gav förslaget att vi skulle vlogga istället, haha jag undrade om alla som tittade skulle bli döva alt tuppa av utav tempot som kommer via skärmen..

Förra veckan kom iallafall Flamur och två grabbar till och fixade med Liams hus, så nu finns det ett golv därinne. Cementbilen var här i torsdags och sen dess har det stått stilla.
Flamur kommer hem från Kosovo, hans hemland där han varit och hälsat på sina föräldrar, på torsdag så då sätts det igång igen. Eller ja, ett litet avbrott för att bygga ett pumphus också. Han skulle kommit hem igår men ett oväder satte stopp för det så han fick boka om sina flygbiljetter.
Det går framåt ialla fall.

Barnen är sjuka, igen...
Leon var frisk en vecka och sen blev han sjuk igen.
De snörvlar och hostar. Dock så är de inte så pass sjuka så att de tar det lugnt inte, tempot är högt ändå. Men restriktionerna är ju som de är.
Leon bör kunna gå tillbaka den här veckan, medans Elsa och Love kommer bli hemma resten av veckan.

Idun var ju och opererade sig i munnen förra tisdagen, och det var ju tur för hon blev förkyld två dagar senare med hosta.
Hon fick en väldigt snabb tid, för de ringde på måndagen från Vrinnevi och undrade om hon kunde komma tisdag morron.
Och eftersom vi väntat på den här tiden och att de inte hade några tider förrän jan/feb så tog vi den ju. Skönt att få det gjort liksom.
Så Idun och Jens spenderade dagen på Vrinnevi.
Riktigt loj under em/kvällen, narkosen hade inte riktigt släppt taget om henne tror jag plus att hon var illamående. Hon var kritvit i ansiktet.
Hon ville ju dricka hela tiden och ville äta, och hon låser sig ju vid saker så att få henne att avstå dricka tills hon inte mådde illa var ju inte det enklaste.
Jag sa till henne att hon behövde få tillbaka färgen i ansiktet först, svaret blev skrikandes att du får fixa tillbaka färgen då, måla dit lite färg så jag kan dricka...
Likaså det som att hon skulle äta flytande i två veckor, att hon kunde börja äta när hon kände att det inte gjorde ont osv. Hon tjatade från dag ett och som sagt, hon låser sig..
Så vi hörde mest skrik från henne andra dagen, för att hon inte fick äta det hon ville. Hon nöjde sig inte med flytande inte.
Dag 3 så började hon äta annat, själva operationen har inte bekommit henne ett dugg och hon klarar av att äta nu.

Själv ska jag till tandläkaren idag, en tand gick sönder igår och idag lossnade ytterligare en bit. Den har känts konstig ett tag så jag har sagt till Jens att den kommer nog gå sönder och visst gjorde den det.. Så det blir ju en trevlig utgift såhär innan jul.
De lyckades klämma in mig så vi får väl se hur pass mycket de hinner med att göra..
Jag har sagt att jag vill dra ut den, den är längre bak och så pass trasig nu så att det kommer bli svårt för en lagning att hålla ordentligt ändå.. Och att hålla på och laga om och om igen, nää. Billigare att dra ut den då.. Men det kanske de inte hann utan att de kunde göra en provisorisk lagning... Tar ju typ lika lång tid tycker jag när de håller på.
Men vi får väl se vad Amir hittar på.
Lyckades tom att lista mig hos honom nu, inte illa då han har haft fullt väldigt länge.
Folktandvården här i Åtvid går jag inte till, vi vill inte ens ha barnen där men inte hittat någon annan att gå till med dom. Och så många kan nog kanske inte Amir ta in hos sig.

Förbereda dagens middag kanske, jag ska vara hos tandläkaren vid 15.40 så för min del kanske det inte blir någon mat förrän senare ikväll beroende på vad de gör.
Se om vi hinner fixa lite mer i grabbarnas rum när Jens kommer hem efter att ha hämtat Lucas på skolan, behöver dra lite el innan vi kan sätta dit skivorna på väggarna och sen sätta tak.


Kaos

Ja just nu är det mest kaos i mitt huvud. Det är lite mycket på gång så att säga och kroppen börjar tycka att det är lite mycket. Det har varit lite för mycket för kropp och knopp den senaste tiden så den vill nog ha lite lugnt runt sig. 

Badrummet kommer vi förhoppningsvis igång med renoveringen nästa vecka. Vi har vår Karlberg till att hjälpa till med att ta upp golvet och gjuta. Måste jaga mattläggare som vi ska försöka passa in också. 
Sen måste vi bygga ett litet "hus" till pump, reningsverk osv på utsidan av huset där allt som står inne i badrummet nu gällande vattnet kan flytta ut. Gör vi inte det så innebär det att vi är utan vatten helt under hela tiden som badrummet renoveras och det funkar ju inte riktigt. 

Ny garageport ska sättas dit om två veckor, Hasse från Östgöta Portservice var här igång kväll och mätte osv. Den gamla tar ju inte tätt vilket det behöver göra med tanke på att bergvärmepumpen osv står därinne. Och innan porten kommer upp så ska det gjutas lite på sidan av där alla rör osv går in eftersom det var tvunget att bilas upp för att få in de nya rören. 

Om två veckor hoppas vi också på att kunna gjuta plattan till Liams hus, det behöver göras innan snön kommer och nu är det en stoppform kvar att göra, möjligen två, för att cementen ska ligga kvar där, 

Inomhus går det framåt. Tapetserade väggarna igår så idag ska de ställas på plats och skruvas fast så vi kan montera dörren. Sen är det bara att ta tag i insidan. 

Som ni ser är vi inte sysslolösa 😅 
Mest jobbigt är badrummet, för vi har ingen aning om hur länge vi blir utan och hur vi ska få ihop saker utan att tex behöva vänta på mattläggare i flera veckor osv. 

Dagens plan är som sagt att få väggarna på plats och få dit dörren, det ska lastas till tippen, det ska börja lastas till skroten och så ska det fixas med nästa form till Liams hus. 
Plus att jag ska tvätta Johan och Maddes tvätt och vår egen, har en del skoljobb att göra med Love och så allt det andra vanliga. 

Lucas är fortfarande hemma från skolan men är lite piggare nu, mest hostan som är jobbig för honom. Men jag hoppas att den börjar lätta snart också. 
Love bör kunna gå till skolan imorron såvida det inte blir några bakslag igen. Idun och Malte blir hemma den här veckan från förskolan också, Idun har också en envis hosta som inte vill ge med sig.
Elsa och Leon är tillbaka i skolan sen igår, så nu är det bara att hålla tummarna för att de håller sig friska. 
Med våran tur så kommer vi åka på magsjuka när vi bara har en toalett sen 🙄

Bäst att ta och sätta fart här nu så man hinner så mycket som möjligt. 

Ha en härlig tisdag! 

Så var helgen här..

Helg igen och ja den är väl inte mycket lugnare än veckorna. :) 
Finns tusen saker att göra så att sitta och ned och ta det lugnt brukar inte finnas på kartan. 
Och på något konstigt sätt kommer det alltid saker emellan så man får göra avbrott i det man håller på med. 
 
Men tanken är att fortsätta att fixa med grabbarnas rum och så ska det till en form till Liams hus. 
Sen måste vi planera för badrummet. 
Och så kommer en bilintressent och kollar på gamla Caddyn, hoppas på att bli av med den. 

Lucas och Leon var til vårdcentralen igår men det gav ju inte så mycket. Leon vägrade läkaren att titta på nästan helt, vi misstänkte bihåleinflammation då han har väldigt ont i ena käken och är svullen. 
Men nähä, se det hade han inte och inte kunde han ta sänkan eller nåt.. 
Lucas fick ta nytt halsprov men det visade ingen skillnad sen i onsdags, dock så är han illröd i halsen nu. Och han mår sämre nu än i onsdags då hostan blivit värre också. Så han har helt enkelt ett virus eftersom proverna inte visade nåt. 
Han sover i stort sett hela tiden och det är då inte vanligt när det kommer till honom. Jag kan inte ens minnas när han mådde så här dåligt. 
Annars när han är sjuk så håller han igång så länge han inte har hög feber. Men feber har han bara haft i en dag nu. Men han är så hängig, sover, får i sig lite mat. Han ser mer död ut än levande. 
Mot hostan kan de ju inte skriva ut något på VC heller eftersom han vägrar flytande medicin. 
Men men, han får sova ut skiten och så får vi ta tag i sen att försöka få någon ordning på dygnet. 
Fick ett intyg av läkaren till skolan, efter mycket om och men, läkaren var så tvär på allt! 
Det var det klenaste intyget jag sett någon gång, men där skrev han att Lucas som tidigast troligen kunde komma tillbaka till mitten av nästa vecka. Hur nu det ska gå till när han har blivit sämre. 
Men vi får väl hoppas på en snabb vändning. 

Smetan är så konstig, för de blir nästan bra för att sen bli sämre igen. 
Love har ju varit hemma i veckan då han varit lite snorig och hostig, sen hade han några dagar som det inte märktes något på honom och så igår så satte det igång igen, framför allt snuvan. 
Så vi får väl se hur många vändor det blir innan alla är friska. 

 

Försäkring, till vilken nytta?

Just nu är det bara lite för mycket. 
Min egen hälsa är inte den bästa riktigt ännu efter förra veckans sjukhusbesök, stress kring många andra moment och så nu med fuktskadan... 
Andra vändan med försäkringsbolaget blev ju inte bättre. 
I första vändan så skyllde de på yttre påverkan och då gällde inte försäkringen. 

I andra vändan nu så visade vi bilder på en vattenläcka som var för länge sen men som kan ha påverkat. Nu har vi väntat på svar i nästan 2 veckor och idag fick vi svaret.. 
De skyller på att företaget som gjorde den gamla kulverten och dragit in rören i huset från den osv har fuskat, det är alltså inte gjort rätt, så det kommer inte heller gå på försäkringen. 
Och företaget finns inte kvar längre.. Så vi står och stampar på ruta ett igen. 

Nog för att försäkringar kan vara bra att ha men det är så himla mycket klausuler för allt hit och dit. Vilket gör att det är mycket som inte gäller, men ändå ska de ha bra betalt för att man har försäkringarna där. 

Som när Love haft sönder våra tv-apparater, senast fick vi sagt att vi ska hindra honom från att ha sönder dom?! För att snart kommer det inte att gå på försäkringen. 
Det går på en millisekund när han blir arg så hur vi ska kunna hinna hindra honom vet jag inte riktigt. 

Så just nu vet vi inte hur vi går vidare med skafan. Och bara det är en stor stress. Det luktar ju illa i hela badrummet sedan hålet togs upp plus att om det blir kallt nu så kommer det frysa i rören och pumpen.. 
Roligt nästan jämt att bo i hus.. 

Torsdag..

Dagarna knallar på, lite stressande är det för julen närmar sig med stormsteg. 
En del julklappar är redan inköpta men det är många kvar ännu. 
Och så är det den svåraste av dom alla, Liam, som jag inte har en aning om vad vi ska hitta på till. 
Man får inte så bra svar när man frågar heller :) 
Han är klurig han :) 

Idag var vi alla lite trötta tror jag för det blev sovmorron för oss alla. 
Så det kändes som att hela förmiddan försvann. 
Och barnens mående pendlar från dag till dag. Alltså Leon är ju inne på två veckor som krasslig nu, rätt som det är så är han pigg och man tror att det har vänt men så vips så har han feber, huvudvärk, han blir slö eller så kommer hostan tillbaka. Ger det väl över helgen men är han likadan på måndag så får de nog slå en kik på honom inne på VC. 
När Jens sa igår till sköterskan att det var fler sjuka hemma med hemsk hosta osv så blev ju bara svaret att det är många smetor som går. 
Och jo, det är det ju men det är lite väl långdraget tycker jag, iaf för Leons del. 
Men men, vi får se. Nu var han ju krasslig hela lovet och så nu en skolvecka. 
Tydligen någon bacill som inte riktigt vill lämna honom. 

Skulle ha suttit på ett seminarium via videolänk idag ang Intellektuell funktionsnedsättning men det var ju bara att glömma. Att jag tackade ja var ju för att det var medans barnen var på skola och förskola men nu var ju alla hemma. Och det finns inte en chans att jag får sitta i fred i 2,5 timme som seminariumet var på. De anordnar ju liksom skallgång om jag är borta i 5 min. Att de har en pappa som befinner sig i samma rum som dom spelar ingen roll för deras del. 
Men har anmält intresse för seminariumet nästa termin istället. 

Börjar bli dags att slänga ihop någon middag men jag tror jag gör det enkelt för mig idag. 
Behöver få ur lite från frysarna så jag tror det blir lite restlådor som åker fram tillsammans med pasta och ris. Har tre frysar och alla är fulla just nu och det ska ju bakas en del till jul och så lite matbröd så jag behöver göra lite plats. 

Hoppas ni har haft en härligt torsdag! 

Kram på er! 
 

Sjukstugan

Sjukstugan fortsätter här hemma. De har ju dock gott om energi ändå, eller ja inte Lucas för han sover i stort sett hela tiden. Inte ofta han blir så här hängig.
De övriga har hostan och snuvan men är pigga och kör på i 110. De börjar bli lite smått rastlösa också trots att man försöker aktivera dom, vilket framför allt märks på Love.
Mina planer för veckan gick lite i stöpet eftersom jag inte kan lämna dom själva i ens någon minut. Hade planerat in att hinna med en massa saker när jag var själv här hemma men jag får hoppas på att få tid nästa vecka istället och få det gjort då.

Vi pratade med VC igår ang Lucas, eftersom han knappt kan svälja. Det är jobbigt för honom att ens kunna svälja dricka. Då hade de inga tider men vi skulle ringa tillbaka idag vilket vi gjorde och han fick en tid vid 13.15.
Så det blev halsprov och stick i fingret..
Sen helt plötsligt tyckte sköterskan att han var sne i ansiktet så de kollade på det också.
Efter två timmar så var de klara på vc och på väg hem.
Troligen så är det ett virus men samtidigt så visade halsprovet att han hade en bakterie som sitter längre ner i halsen.
Så om han blir sämre eller om det är oförändrat till på fredag så ska han tillbaka och ta mya prover och förmodligen få penicillin.

Just nu skulle jag vilja klona mig själv, lite extra mycket.
Så att en kan sitta med barnen hela tiden, för de måsta ha ständig tillsyn och så en som tar hand om rumsprojektet, en som tar hand om hushållet, en som tar tag i projekten ute och förbereder för vintern..
Det vore inte helt fel.

 


Leon 7 år!

I onsdags fyllde ju vår busiga Leon 7 år. 
Dagen blev ju inte alls som jag hade tänkt mig men han var nöjd ändå. 
Han åt tårta under dagen med resten av familjen, efter mycket om och men. Och sen när han fick veta att jag skulle få komma hem, men inte när, så ville han vänta med paketen tills jag var hemma. 
Kom inte hem förrän 21.30 och alla barnen hade småslumrat lite till och från. 
Men han ville absolut inte öppna dom innan jag kom hem. 
Så det var en trött kille som öppnade sina paket och en väldigt nöjd kille som gick och la sig :)

Vår stora fina omtänksamma kille <3
 
 
 

Lovet sprang iväg..

Ja lovet sprang iväg. Vi började det med sjuka barn och avslutade det med sjuka barn. 

Men fredagen som lovet började så startade de med att gå på disco, som Lucas klass anordnade. 
Var tre väldigt glada men trötta barn som kom hem från discot. 
Leon hade mest göra med att äta godis :) 

Idun fick egentid med mamma under tiden som de andra var iväg. Hon gick och frågade hela dagen om det inte var kväll snart så de andra skulle åka :) 
Det blev mys i soffan med lite popcorn och ostbågar. Hon lyckades slumra till en liten stund men vaknade snabbt och sa att hon kunde ju inte sova nu när hon var helt själv :) 
 

Annars har det varit mycket tråkigheter på lovet. Sjuka barn och mitt läkarbesök i måndags slutade med att jag blev inlagd över dagen under onsdagen. Blev en väldigt lång dag på sjukhuset och så ett födelsedagsbarn hemma som inte ville fira utan mamma. 
Försökte att ändra dag för att bli inlagd men det var så fullt överallt, blev ju inlagd i Norrköping för att det var smockfullt i Linköping. 
Efter lite tvekan från läkaren så fick jag iallafall åka hem på kvällen, fick vänta i 4 timmar på att hon skulle komma så jag skulle bli utskriven. 
Var så skönt att komma hem och om inte annat att få äta lite och sen krypa ner i sin egen säng.
 

Annars så har lovet mest bestått av hemmapyssel, att ta sig igenom dagarna, att få syskonen att hålla sams och att ta hand om sjuka barn.
Började med Leon, sen Idun och Malte och sen Elsa och Love och i söndags sjuknade Lucas in. 
Det är feber, halsont och snuva. 
Love är den som klagar mest på huvudvärk men han är just nu utan glasögon också... 
Han bröt sönder sitt andra par, för att Elsa inte gav honom fjärrkontrollen när han ansåg att han skulle ha den... 
Och det andra paret hade han sönder några dagar tidigare.. 
Så just nu har han inga.. Och det är två veckors väntan på att de ska komma hem lagade. 
 

Så just nu letar jag mig idiot efter hans gamla par. De är rätt snarlika i styrka och det är bättre än inget alls. Lite tur i oturen att han är hemma sjuk just nu, så jag har lite mer tid på mig att vända upp och ner på huset i jakt efter dom. 

Hoppas på att alla kryar på sig snart, Lucas är den som är hängigast just nu. Han har jätteont i halsen så han knappt kan dricka och lite feber till och från. 
Han som har svårt att sova annars, sover nu jättemycket, vilket definitivt är ett teckan på att han är dålig. Inatt sov han 10 timmar, han var vaken någon timme imorse och sen har han sovit sen dess igen. 

Vi har även påbörjat projektet att bygga upp en vägg och göra ett rum till grabbarna. Känner att det är väldigt mycket projekt på gång och det är kaos i mitt huvud. Ska bli så skönt när det är klart! 
Men just nu är det Liams hus som är högst på listan och så det här med grabbarnas rum som varvas lite med Liams hus. 
Och så inväntar vi nytt besked från försäkringsbolaget ang badrummet.. Först så sa de nej till ersättning för att det skulle vara pga problem utifrån. Men efter att ha kollat nogare på det så är det helt omöjligt att det beror på det. Så ny vända och nu tar det längre tid, väntat på besked i över en vecka nu och jag skulle väldigt gärna vilja ha svar nån gång för som det är just nu så är det jädrigt kallt inne på det badrummet eftersom elementet inte orkar att hålla värmen. 
Och blir det ännu kallare så är risken att det kommer att det kommer att frysa i rören. 
Handläggaren som har hand om ärendet är typ aldrig där heller. När man än ringer så är hon på kaffe, lunch eller så flexar hon.. Som igår skulle hon vara tillbaka 14.30 fick vi sagt av en kollega till henne, visst då var det upptaget i telefonen, 10 min senare så hade hon gått för dagen.. 
Så vi får väl se om det går att få tag i henne idag. 

Återgivningsmöte idag med skolan och BUP ang Love, som tur är via Meet. 
Vi skulle fått ha Idun och Malte längre på förskolan idag pga det så vi kunde ha mötet i lugn och ro, men då blev alla barn hemma istället sjuka.. Så det kan bli intressant att se hur det går utan störning, se om det går att lyckas få Malte att sova en liten lur vid den tiden men jag tvivlar. 
Han sover ju aldrig middag hemma längre, han vägrar att sova på dagen nämligen. 
På förskolan går bra att sova någon timme och han kan slockna en stund i bilen ibland. 

Men nu ska här slängas ihop en tårta innan det är dags för mötet. 

RSS 2.0