Helgen..

Helgen tog slut lika fort som den började, bara susat förbi. 
Men en del har vi ju hunnit med. 

Fredagen gick inte som jag hade tänkt mig men men, det gick ändå. 

Igår gav vi oss iväg till Ljungsbro för att gå på barnloppis. Lyckades hitta en del kläder men hade ju hoppats på att hitta mera, framför allt till de stora grabbarna. Lyckades hitta lite annat också. 
Efter att vi var klara där så blev det en runda ute i Tornby för att uträtta lite ärenden. 
Blev lite för mycket för kroppen bara, fick sammandragningar bara av att köra bilen till Ljungsbro. Sen gick det bara utför... Foglossningen blev helt förjäklig, varje rörelse var otroligt smärtsam och onda sammandragningar ovanpå det. Så det var rätt skönt att hamna i soffan sen på kvällen, Kroppen och jag är liksom inte riktigt överens om vad vi vill göra ;) 

Idag har det blivit lite smått gjort här hemma. Jens och pappa har varit och kollat kräftburarna. 
Tvättat, putsat fönster har jag ägnat mig åt under tiden. Elsa skulle glatt hjälpa till med fönstren ;) 

Nu är det nog bäst att krypa ned i sängen, dags för vardag imorron igen med skola osv. 
Se vad vi ska sysselsätta oss med imorron. Finns ju hur mycket som helst att göra så det är väl bara att välja och vraka ;) 

BIC:s Learnerspennor

Som Buzzador så fick jag chansen att tillsammans med Lucas att få vara med i en kampanj och få testa pennor ur BIC:s Learnersortiment. 
Precis som Liam så har han ju lite svårt att hålla pennan rätt så det har varit kul att testa dessa pennor.
Lucas tyckte att det skulle bli jättekul och ställde mer än gärna upp :) 
Pennorna finns så blyertspenna, stiftpenna och bläckpenna. 

Först ut att prova blev blyertspennan. 

Och sen var det dags att testa stiftpennan. 
 
Betyget blev kanon från Lucas, han tycker om att skriva med dem. 
Och jag tycker de är kanon också, perfekt med pennor som redan är klara så att säga att börja skriva med istället för att sätta på en sån där "hjälpreda" på en vanlig blyertspenna. 

De får många plus av oss med andra ord! 

Här kan ni läsa mera om pennorna http://www.bickids.com/

Bm-besök v.29 (28+2)

Ja, var ju äntligen dags att gå på bm-besök igen. Det mindre roliga var att jag skulle göra glukosbelastning också. 
Avskyr verkligen att dricka det där sliskiga! 
Några stick i fingret och sen in för koll. Sista gången med Marie, hade hoppats på att få se henne något mer men nu ska hon bara jobba i Linköping. 

Hb: 113, lite ner sen förra gången så vi får väl se var det hamnar
Blodtryck 110/70
Sf-mått: 30 cm
Hjärtslag: 145

Vikten stannade på samma som sist så hittills har jag bara gått ned. 

Sen var det ju det där med att sitta och vänta i de där två timmarna tills det var dags för nästa stick i fingret. 
Hade sällskap av denna lilla sötnos
 
Men det knallade på och så var det dags.. Och allt såg jättebra ut, precis som alla andra gånger. Men barnmorskan hade inte räknat med nåt annat. 

Fick en tid för tillväxtultraljud också, så om en månad ungefär är det dags. Var läkaren som hade skrivit in i journalen att det skulle göras ett sådant, mest för att Elsa hade varit så liten.när hon föddes. Men de tänkte tydligen inte på det när vi väntade Love. Han var ju inte så stor heller men han kom ju nästan två veckor för tidigt iom igångsättningen. Så hade han stannat kvar i magen tiden ut hade han förmodligen legat runt 3,5 kg. 
Men men, vi får se vad det visar. Det brukar ju inte stämma ändå när det väl är dags. 
Blir härligt att se liten därinne igen om inte annat :) 

Tandläkarn, nätverk legat nere..

Kunde inte blogga igår då åskan slog sönder kretskortet till bredbandet ute i stationen. Trodde först att det var routrarna som hade fått en smäll men efter att ha pratat med Telia visade det sig ju att så inte var fallet. 
I vanliga fall brukar man ju inte få kompensation förrän man har varit utan i ett antal dagar men nu skulle vi få kompensation ändå då det var ett så stort fel. 
Och då Jens hade haft en dålig dag fick han lite extra av den snälla killen i telefonen ;) 
Så 1200:- i kompensation tackar man ju inte nej till plus en ny router. 
Och de skulle åtgärda problemet direkt då det bara skrek error i deras datorer vilket gjorde att de var tvungna att åtgärda det snabbt. 
Och imorse fungerade det igen. Routrarna hade tydligen klarar sig också, Liam var ju hemma här en sväng och stängde av det så han hann tydligen i tid. 

Jag var ju tvungen att agera chaffis till Jens igår då han skulle till tandläkarn. En tand som skulle dras ut och tandläkarn vägrar göra det utan lugnande och lustgas, hon vill inte bli knockad ;) 
Dock så var det riktigt jäkligt, tanden hade växt galet och var mycket längre än vad de ska vara, längsta som de hade sett så det tog dem nästan en timme att få bort den. Och så fanns det en inflammation som de inte sett. 
Vilket gör att han har riktigt ont nu efter allt bändande och så inflammationen.
Inatt har han legat med nästan 40 graders feber och skakat som ett asplöv. Så imorse fick det bli att ringa tandläkarn och han fick penicillin utskrivet. 
Nu får vi hoppas att det gör susen snabbt, annars måste det till ett tandläkarbesök igen för en koll. 
Men han har svårt att äta och prata, ont i hela käken och är svullen. Så det är soppor som gäller för honoms del just nu. 

Medans jag satt och väntade med Elsa och Love så ringde Liam och berättade att de hade kommit hem och att de skulle iväg och vara med kompisar. Lucas cyklade upp till Tindra och Liam begav sig iväg till Alexis. 
De var inte hemma här förrän vid 19 igen. 


Idag har vi varit iväg på bm-besök, får ett eget inlägg, och Jens har varit iväg och kollat blodtryck osv då han började med den nya medicinen för en vecka sen. Och allt såg bra ut så nu ska dosen höjas en aning. 
Hem sen för att äta, otroligt gott när man inte fått äta frukost. Hann inte med så mycket innan det var dags att hämta Elsa på förskolan, hämta mediciner och handla lite. 
Sen har det mest blivit städning och tvättning. Ligger efter med det rejält då jag inte mått så bra och haft riktigt ont, men nu måste det börja betas av. 
Liam har varit iväg till Alexis idag också, han tog cykeln och trampade på in till Åtvid. Han hann att cykla iväg innan vi hann att ropa att vi kunde köra honom eftersom det regnade lite. 
Lucas fick hålla sig hemma idag, att vara i skolan hela dagarna och sen leka efteråt gör att han blir väldigt trött och inte på det bästa humöret ;) Så kände att det behövdes en lugn dag för honom idag. 


Veckorna går

 
 
Ny vecka igen, känns som att det både går sakta och fort framåt. 
Men det börjar ju närma sig iallafall. Längtar så efter att få se vad det är för en liten krabat som gömmer sig därinne och att få en fungerande kropp igen. 
Blir ju galen av att se saker och ting som behöver göras men att inte kunna göra det pga foglossningen. 
 
Men snart så är vi i mål :) 

Tillbaka till förskolan

Ja idag var det dags för Elsa att börja på förskolan igen efter sitt sommarlov. 
Jag hade ju räknat med att det skulle bli lite ledset, var ju så innan hon slutade för sommaren, och nu under sommaren har hon ju blivit väldigt mycket mammigare. 
Men jag fick tydligen fel. 

Kom dit, hon knallade in och tog av sig skor och jacka och la det på sin plats, gick in i lekhallen och vinkade sen hej då och sen var det inget mer med det. 
Skönt det såklart! 
Och allt hade gått jättebra under dagen. När jag kom dit för att hämta hade hon inte bråttom att komma därifrån heller som tidigare. Hon skulle visa lite olika saker och hon tyckte vi skulle sätta oss och leka med bollhinken. 
När hon tyckte att vi var klara så knallade hon ut till sin hylla, tog skorna och satte sig på bänken för att ta på sig skorna. När hon hade fått hjälp med dem så tog hon sin jacka och ställde sig vid dörren. 
Gick galant med andra ord :) 
Får väl se om det går lika smidigt imorron. 

Var väldigt ovant att bara ha Love hemma igen, väldigt lugnt och tyst. Han röjer ju runt på golvet osv men gör inte så mycket väsen mer än skrattar vilket såklart är underbart att lyssna på. 

Grabbarna har haft det bra i skolan. Lucas testade ju på taxifrita idag och det hade varit roligt. Han har ju sällskap av grannens tjej där när hon slutat. Så jo han kunde allt tänka sig att gå där ;) 

Vi fick ta oss en tripp till Rimforsa. Jens och Kalle var iväg på förmiddan och skulle ta hem en traktor men ja, den gick sönder när Kalle kom till Rimforsa med den. Så vi fick åka och hämta honom där efter att vi hade hämtat Elsa på förskolan. Inte riktigt vad jag hade planerat men men. 

Grabbarna ringde när vi var iväg och berättade att de skulle cykla upp till grannen och leka med deras dotter. 
Så de spenderade några timmar däruppe. Klockan var strax över 6 när de kom hemcyklandes här. 

Själv lyckades jag få lite gjort idag under eftermiddan, ignorerade smärtan och körde på. Straffar sig nu dock men det får väl gå. Blir ju galen av att se saker som behöver göras. 
Men men, lite i taget får det väl bli. 

Nu ska jag iallafall försöka mig på att få lite sömn. Dundertrött också ovanpå det onda men kan ju inte sova ordentligt. Gått lite för lång tid nu utan ordentligt med sömn så det börjar kännas. Det där John Blund får nog komma med nåt starkare pulver till mig alt slå något hårt i huvudet på mig ;) 


Skolstart!

Ja imorse var det dags att pallra sig upp igen :)
Lucas hade svårt att somna igår, han la sig vid 20 men somnade inte förrän strax efter 00. 
Liam vaknade av sig självt. 

Lucas var lite mer förväntansfull än vad Liam var ;) Lucas har ju tyckt att det har gått för sakta till skolstarten. 
Dock tyckte han att det var lång väntan på taxi och det kan jag då hålla med honom om, den var 25 min försenad. 

Mötte upp Lucas på skolan och sen var det samling ute på gården innan de gick upp till sitt klassrum. 
Var med under den första timmen, gick när de fick gå från samlingen till fri lek. 

Var och hämtade honom sen vid 12 när de slutade, slutar 12 alla dagar denna första vecka. 
Han ville hem direkt idag och inte testa taxifrita. Men imorron ska han testa på det :) 
Han var nöjd med dagen, saknade dock några av sina vänner. En till går ju i förskoleklass men en annan klass och han hade inte sett honom ute. Och ingen av sina kompisar som går i 1:an hade han sett, så det var han lite ledsen för. Men annars hade det varit kul. 
Överlycklig över att ha fått en läxa vilket sen visade sig att det var ett papper som mamma skulle skriva på ;) 

Liam hade haft en bra första dag också, de hade inte gjort så mycket utan mest slappat, ätit glass osv ;) så det var en hygglig början tyckte han :) 

Nöjda killar med första dagen i skolan med andra ord ;) 

Morfar har varit på besök idag, hade annat besök också i form av en kanadagås. I varje dag man hittar en sån i trädgården. Orädd för oss människor och gick bara sakta undan när vi närmade oss. 
H*n uppehöll sig här större delen av dagen och inte förrän på eftermiddan när en av katterna fick syn på den och började smyga sig fram på den så flög den iväg. Får väl se om den kommer tillbaka eller inte. Det hör ju inte till vanligheten att de uppehåller sig i trädgårdar så här. Trodde ju att det var nåt galet med den eftersom den inte verkade bry sig om att flyga iväg men det lyckades ju kartiga Texas med att ordna. 
 
Nu ska här sovas, blev inte mycket sömn natten som var så nu hoppas jag på lite mer sömn iallafall. 

Gokart

I söndags var det dags för den årliga gokart-rundan bland släktingarna på Jens sida. 
En förväntansfull Liam eftersom det var första gången han skulle köra. 
Innan vi åkte in till gokarthallen så svängde vi upp en sväng till Lotta och Lolle för att hälsa på alla, eller ja de flesta iallafall :) 
I gokarthallen blev det många som skulle köra :) Delades upp i två grupper och sen fick de ta reda på grejer och sätta sig i bilarna. Killen som hade hand om gokarten informerade Liam lite hur han skulle köra och vad han skulle tänka på osv. Och sen fick de köra iväg, syntes att Liam gillade det. Och efter att de hade kört sitt heat så fick han massor av beröm av killen där för att han hade kört så bra och det var kanonbra för att vara första gången. Sen blev det dags för de andra att köra sitt heat. Och sen blev det ju dags för finalerna såklart. 
Liam fick testköra två varv innan finalen med kille som jobbade där som åkte framför, för att han ville ge honom lite tips utmed banan :) Liam lyckades bra på sina rundor, höll sig 4 och 5:a om jag minns rätt. 

Vinnare av hela tävlingen blev Mårten i år igen :) Han kan det där han ;) 
2:a blev Ove och på 3:e plats hamnde Nils-Petter. 

Gissa om Liam var nöjd när vi åkte därifrån :) Lucas var ju lite besviken för att han inte kunde köra då men det är rekommenderad ålder från 12 år, och han hade ju aldrig nått fram till pedalerna. 
Liam vill väldigt gärna köra igen ;) 

Fixade några ärenden innan vi styrde hemåt, sen var det bara att göra klart inför skolstarten. 


Skolsamtal och getingstick

Idag har vi varit på Lucas skola för ett "inskolningssamtal". Lucas fick fixa lite med att måla sin namnskyltar och sen fick han måla en kom ihåg-lapp så han vet vad han behöver ha med sig på måndag. 
Fröken verkar jättebra, det lilla vi träffat henne hittills. 
Är ju inte mycket som är annorlunda mot när Liam började förskoleklass så det mesta visste vi ju redan. 
Lucas längtar efter att få börja. Får väl se om han tycker likadant sen när de har börjat :) 

Liam var snäll och följde med och var ute på skolgården tillsammans med Elsa så både jag och Jens kunde gå på mötet. Trodde att han skulle strunta i att gå ut på skolgården när fritidsen var ute men han ville hellre vara ute än att sitta i klassrummet och pyssla med henne. 

Blev hem och vara ute sen och Jens åkte in till Åtvid senare för att ta lite prover osv då han ska börja testa en ny medicin. Medicinen är relativt ny men de som har fått den säger att den är bättre än de andra så vi får väl se. 


Lille skrutten blev getingstucken nu ikväll också. En jädra geting som flög omkring uppe i taket i tv-rummet, omöjligt att nå med högt i tak och så rätt som det är dyker den ned och sätter sig på Loves tumme. Han viftar till men den rör sig inte och jag hinner inte fram för att få bort den innan den sticker honom mellan tummen och pekfingret. Får vifta bort den och då börjar den flyga på mig om och om igen. Så jag fick gå ut med Love till Elsas rum för att kunna kolla på honom. 
En väldigt ledsen Love och det svullnade upp rätt fort. Getingen lever inte längre, men det kanske jag inte behöver säga ;) 
När vi hade suttit och myst ett tag så ville han gå ned och leka på golvet igen. Så han verkar inte så besvärad av det iallafall, Han satt och viftade lite på tummen precis som att han tyckte det kändes konstigt. Men han har lekt osv. Så ingen allergisk reaktion iallafall, tack och lov! Får hoppas att han också slipper den allergin. Lucas verkar ju inte ha den eftersom han blev stucken en annan sommar fyra ggr. 
Liam och Elsa har aldrig blivit stuckna hittills så det återstår att se om de har den eller inte. 

Lite sömn är väl dags att få nu, vad morrondagen bjuder på vet jag inte riktigt ännu.. Har en del tvätt att ta tag i så förmodligen blir det en hemmadag. 
På lördag skulle vi ha åkt på "kusinträff" på Jens sida men det började sent med själva träffen med alla, de är uppdelade på olika håll under dagen, lite konstigt upplägg, så vi får hoppa. Är ju enda barnfamiljen så det tas inte sån hänsyn till tider direkt. 
Inte som de släktträffarna som anordnas på min sida där alla träffas hela dagen. 
Men på söndagen blir det ev gokart för Jens och Liam.

Tandläkarn och skolförberedelser..

Ingen sovmorron idag inte ;) Fick ställa klockan på larm så vi skulle komma iväg i tid. 
Har ju en bit att åka till tandläkarn eftersom vi har flyttat hela familjen ned till Folktandvården i Rimforsa istället för i Åtvidaberg. Är som natt och dag på personalen så då kör vi gärna lite längre istället. 

Grabbarna skötte sig galant och de var klara inom en timme. 
Efter att de var klara där så styrde vi mot Linköping för att inhandla grejer inför skolstarten. 

Konstigt nog gick det väldigt lätt att hitta ryggsäckar denna gång, i första butiken! 
Var inne på Stadium Outlet och grabbarna bestämde sig snabbt för vilka ryggsäckar de skulle ha, Liam hittade även en ny cykelhjälm som fick följa med hem. 
Sen fick vi ta oss runt till lite fler affärer för att inhandla resten av grejerna som behövdes inför skolstarten. Men nu ska vi nog ha allt hemma tror jag. 

Var iväg till Malmslätt och hämtade en bilstol till Love, så nu ska vi bara komma underfund med hur vi ska placera stolarna i bilen för att det ska bli bra. 
Stannade även på vägen hem för att hämta en kasse med kläder till Liam som jag hittade på Åtvidabergsloppisen. 
Så nu utökades hans garderob lite iallafall. 

Kom inte hem här förrän runt 20.30 så det var bara att sätta igång och natta barn. 
Sen har vi varit parkerade i soffan, behövde både jag och magen kan jag säga. Varit mycket farande idag och det känns. 

Imorron skulle Lucas ha varit hos tandhygienisten i Åtvid men den tiden bokade de av idag. Så imorron ska det nog tas tag i klädkammaren. Måste rensa lite därinne, framför allt bland Lucas kläder. 
Vi får väl se vad vi hinner med, har tusen andra saker att göra också. 

Men nu ska här sovas iallafall :) 

10 månader

Ja vår minsta lilla skatt har ju hunnit bli 10 månader gammal nu! Inte långt kvar tills 1-årsdagen ju! 

En liten herre som ställer sig upp där det går. De andra barnen har tagit krypningen först och att resa på sig sen men han kör tvärtom istället. 
Han övar för fullt på att krypa dock. Nu har han kommit underfund med att röra sig också och inte bara stå i krypställning. Dock så måste han ju komma på det där med att flytta händer och ben samtidigt ;) 
I nuläget rör han antingen bara händerna, så han tillslut ligger raklång på golvet. Eller så rör han bara benen vilket leder till att han blir halvsittandes på knä istället :) 
Men snart knäcker han nog koden. Han förflyttar sig ju på sitt lilla sätt ändå dit han vill ändå just nu. 

Elsa tycker det är jättekul att han är med mer och sitter och leker på golvet. Tror de två kommer ha hur kul som helst ihop sen när Love blir mer rörlig, framför allt sen när han börjar gå så de kan busa mera. 
 


 
 

V.27 (26+1)


Kortet är taget i onsdags... 
Man kan väl säga att magen växer för fullt. Och fortfarande många veckor kvar som den kan växa till sig på ;) 

Hoppsan

Var visst en vecka sen sist jag skrev. Har inte riktigt haft orken och tiden till att blogga. 
Måendet är inte på topp så att säga. 

Hela familjen är samlad igen sen i söndags och grabbarna har haft det hur kul som helst i Danmark. Har tyvärr inga bilder att bjuda på då vi inte fått dem av farfar ännu...
Mycket hade de att berätta när de kom hem iallafall :) 

Lucas blev glad över sin förändring på sitt rum.
"Åh det har jag ju önskat mig sen jag fick mitt nya rum, tack å tack" :) 
Vad han fick var alltså en loftsäng, för lite större barn än den han hade innan. 
Bjöd på en ordentlig städning av både hans och Liams rum också. På nåt sätt gick det väldigt mycket lättare och snabbare när de inte var hemma. 

Dagarna rullar på i en rasande fart. Slutet på sommarlovet närmar sig och den sista veckan som kommer nu på lovet är det massor med möten osv inbokade så den lär nog rulla på fort också. 
Fick papper häromdagen om att båda grabbarna får skolskjuts iallafall. Hade ju varit konstigt om Liam hade fått ta sig ut till Forsaström för att gå på taxi där, vilket han hade fått göra om inte Lucas hade åkt med. 
Då hade man ju lika gärna kunnat köra honom till skolan själv istället. 

Var till vc med Elsa lite snabbt i onsdags, för att kolla där hon slog i vid sidan av hakan, på Lucas säng. 
Hon fick ju ett sår och det har ju varierat från blått och gult osv. Och nu har det blivit en knöl innanför som känns rätt tydligt. Men det ska bara vara en blödning tydligen. 
Skulle det vara en spricka eller så, så skulle hon ha ont och inte kunna äta osv. Och hon har ju inte reagerat nåt direkt alls, bara de två första dagarna som hon ömmade vid såret. 
Så vi får väl hoppas på att de har rätt. 


Ö-besök

Ja idag blev ju turen av och vädret var på våran sida. 

Båtturen ut gick bra med båda småttingarna, Love tycker ju det är lite obekvämt med flytvästen så den är inte så populär. Som tur är så tar det inte så lång tid ut med motorn. 

Mycket koll på Elsa blir det på ön men hon hittade lite att sysselsätta sig med som att plocka kottar och så hittade hon lingon att smaska. Det åkte med omogna lingon också men de funkade tydligen att äta de med ;) 
 
Jens roade sig med att fiska, idag nappade det ju iallafall men bara små abborrar tyvärr så ingen fisk till middag idag inte ;) 
Tur vi hade lite annat med oss att äta ;) 

Elsa lyckades göra en vurpa när hon snavade på en rot och slog i näsan i trallkanten, var ju tvunget att träffa den såklart. Trodde först att det var munnen hon slog i men den klarade sig. 
Lite näsblod, lite märken på nästan och en lite svullen och rödare näsa blev det. 

Blev en heldag på ön, mycket trevligt! Tack mamma och pappa för idag <3 

Två trötta barn när vi kom i land vid bilarna igen, Love slocknade lika fort som vi backade ut från "parkeringen" och Elsa slocknade inte långt därefter. 
Var och tog upp de kräftorna som blivit på Erikstad och sen blev det att styra hemåt. 

Väl hemma satte vi igång med att fortsätta vårat projekt med Lucas rum. Men nu är den ihopmonterad och står på plats. Elsa lyckades med en vurpa till under monteringen och slog i hakan så det blev ett fint märke och ett litet blödande sår.. Tror jag virar in ungen i bubbelplast! 

Imorron får det bli att fixa det sista på Lucas rum och så står nog städning på schemat. Mindre kul men det måste ju göras. Tror inte vi har några andra planer inför morrondagen iallafall :) 
Men nu ska det sovas! 

RSS 2.0