Ögonkliniken

Igår ringde de från ögonkliniken om att de hade en tid till Liam redan idag då de hade fått ett återbud.  Så idag har vi klarat av ytterligare ett sjukhusbesök.  


Det var en massa olika undersökningar som gjordes av en sköterska innan det var dags att träffa läkaren som gjorde lite undersökningar också.  


Men allt såg bra ut,  förutom att även dom konstaterade att han är lite färgblind. Men det visste vi ju redan.  

Så nu kan vi bocka av det besöket också.  
Och imorron väntar nästa besök på sjukhuset,  de ringde även igår från röntgen om en tid för hans MR. Så imorron blir det att ge sig iväg tidigt då han ska vara på plats innan 8. Galet mycket trafik imorse,  trots att vi åkte i god tid och hade 40 min från att vi kom till Hjulsbro,  så fick vi stå i köer ända fram till sjukan. Så med lite stress så befann vi oss på plats två min innan vi skulle vara där.  Så får väl hoppas att det är lite bättre imorron.  Aldrig varit med om dessa köer vid den tiden, han skulle vara på plats 8.30.


Skolstart och förskolestart

Idag var det dags igen för skola och förskola. 


Liam och Lucas började 8:an och 3:an, stora grabbar! 

Och det var även dags för de små att gå tillbaka till förskolan, efter att ha varit hemma sen i mitten av maj. 

Men de såg fram emot det. 

Och Leon som innan uppehållet var ledsen vid varje lämning gick idag in som ingenting alls och satte igång och leka. Vi som trodde att vi skulle få börja om igen med ledsna lämningar..


Istället var det Love som var lite blyg, han som aldrig är det annars. Men han bytte avdelning idag så nya fröknar och nya barn, Jens fick sitta med en liten stund då Love inte ville att han skulle gå men så rätt som det var sa han att Jens kunde gå. Och det hade gått bra sen och de hade haft jättekul. 


Svar

Ja just det, i onsdags ringde Liams läkare från sjukhuset med svaren på röntgen och ultraljud. Och allt såg bra ut, inga tumörer som ligger och trycker, ingen påverkan på sköldkörteln som syntes. Så nu är bara frågan hur vi ska gå vidare. Han var och tog blodprov i onsdags så nu väntar vi på dom svaren. Sen beroende på vad det visar så får de klura vidare vad som ska göras härnäst. 

Ev kan det bli en MR på ryggen också. 
Och så väntar vi ju på en tid för EKG:t. 


Shoppardag

Idag har det shoppats inför skolstarten nästa vecka. Liam stannade hemma då han handlade klart när han och jag var inne i tisdags. 

Men de andra behövde ha en del så det var bara att ta på sig spenderarbyxorna. 

Tänkte att vi förhoppningsvis skulle klara av det fort men så blev det ju inte. Tog hela dan innan vi var klara. 
Elsa var på sitt allra roligaste humör också så det var tålamodskrävande. 🙈
Kommit in i värsta 5-årstrotsen! Kartogare unge får man ju leta efter! Och när hon håller på så drar hon med sig de andra två också så ibland kan det bli riktigt "roligt". 

Men det mesta blev inhandlat iallafall. Var så skönt att komma hem till lugna landet. 

Nu ska det sovas och så finns det en del att hinna med imorron förmiddag innan vi ska iväg på 40-årskalas för syrran. 


Skrotardag

Ja det hade vi igår. Då åkte alla skrotbilarna härifrån till skroten. Sååå skönt, jag har ju velat bli av med dom länge. 


Och i förrgårs kväll blev vi av med två andra saker från plan som vi fick sålda. Så skönt att det händer lite! 

Medans Jens och pappa fixade med det så höll jag på med byggandet av kaninburarna. Lite lagom solsting av att stå och måla mitt i gassande sol. 

Men sen tog pallkragarna slut, eller ja dom som jag var nöjd med iallafall. 

Sen var det dags för Jens att åka iväg på kvällsjobbet och jag hade kunde vanliga bestyren. 


Hon ligger som om hon vore död men nädå, Flinga sover bara 😉

Äntligen!

Den har varit väldigt lös länge nu och igår lossnade den äntligen! En överlycklig Elsa då den varit till en del besvär när hon ätit osv. Men nu är den ute och tandfen har varit på besök under natten 😉


Tanden ska redan börjat komma upp bakom växer lite fel så vi får väl se om det rättar till sig. 


Busfabriken

I onsdags blev det en tur till Busfabriken. Kände att vi behövde komma iväg på nåt och det blev lite över fyra timmars lek. 


Inte lätt att få med dom på bild, fullt ös och många suddiga bilder 😁

Barnen var iaf helnöjda med dagen. 


Ultraljud

Idag var det ju då dags för Liams ultraljud av sköldkörteln. Kom dit i god tid och dom låg tydligen bra till så vi var klara innan han ens skulle vara där. 


I väntan på att läkaren ska komma.

Det gick väldigt fort. Tog knappt fem minuter och sen var vi klara. Så nu är der vara den där eviga väntan på att få svar på vad allt har visat. Tror inte läkaren hör av sig förrän nästa vecka. Imorron är det dags att ta nya blodprover igen. 


Passade på att uträtta några ärenden, Liam hittade gympaskor och lite kläder så nu behöver vi inte tänka på det på fredag när vi ska in och handla inför skol-och förskolestarten. De andra behöver en del dock. 

Sen var det bara att stanna i Åtvidaberg och handla lite innan vi kunde styra hemåt. Var ungefär bara att möta Jens i dörren då han skulle iväg på bok och vara i stan kl 16. 
Sen har det rullat på, inte riktigt varit min dag.. Lyckats med både det ena och det andra och barnen lyckades ge mig en del merjobb 😉 Lyckades visserligen ge mig själv merjobb också 😂 
18 år

Förra veckan, i tisdags, hade jag ägt Toysan i 18 år! Min fina tant som nu är 27 år! 
I hennes sätt märks det inte ett dugg. Enda "problemet" som hon har är att hon är helblind på ena ögat och ser lite sämre på det andra. Men hon har nog inte fattat själv att hon är gammal ;) 

 

Helgen som gick

Så var ännu en helg slut och vi har påbörjat en ny vecka, sista veckan innan skolan börjar igen. Hade gärna haft lite längre lov, känns som vi inte hunnit med nåt med tanke på att vi har varit mycket sjuka. Men det verkar ha blivit våran grej att vi ska vara sjuka på alla lov. 

I fredags fick jag söka till vårdcentralen och domen blev förmodad halsfluss. Eftersom det var helg så ville de inte skicka hem mig utan penicillin så det blev en kur. Halsprovet visade inte tillräckligt egentligen men de trodde att det inte hade gått tillräckligt länge för att visa på det, för jag såg ju hemsk ut i halsen. 
Men nu är det bättre iallafall, skönt nog. För två dagar så fungerade jag ju inte alls. Kunde inte äta, knappt dricka och mådde pyton. Inte ofta jag blir så dålig men eftersom kroppen redan är ur balans efter förra helgens tråkigheter så slog det väl lite hårdare nu. 

Lördagen bestod av fisketävling för Liam i Åtvid. Så han spenderade hela förmiddagen med att fiska och napp fick han. Trea kom han i tävlingen också. Fiskarna ligger nu i frysen för att bli kräftbete. 
Sen fick det bli en massa hemmapyssel. Dagarna går ju dock så fort så man hinner ju knappt med nåt. 

Igår blev det lite hemmafix på förmiddagen och sen lastade vi in alla i bilen för att åka mot stan. Liam lämnade vi dock av hos Casandra då de skulle iväg på buggkurs, eller ja, de skulle få testa på lite olika danser. 
Vi andra styrde mot Sturefors för att gå på barnloppis. Lyckades hitta en del iallafall. 
Sen blev det en sväng ut till Tornby, barnen ville ha middag och så blev det lite shopping.
Älskar när KappAhl har ta tre betala för två, blev lite nytt till Idun från Newbie och Leon fick en tröja med Paw Patrol, kom dock inte med på bild då någon hade väldigt bråttom med att få den :) 

Lucas målade hela familjen i bilen på väg hem. 

Blev sent igår, Liam och Casandra var iväg på utomhusbion i Folkets park igår kväll och det slutade inte förrän strax efter 12 så Jens var och hämtade dom och var inte hemma förrän runt halv ett. 
Sovit som en kratta inatt också så det känns en aningen segt i huvudet. Men det börjar bli dags att ta tag i lite saker, mycket som ska försöka hinnas med idag. 


Tillökning

Ja, vi har ju fått lite tillökning här hemma. Den 3:e så fick Decibel två små småttingar. 
Och det fixade hon galant trots sin ålder. 
Dock så klarade sig inte en av dem utan han dog två dagar senare. 

Denna lilla kille klarade sig inte tyvärr.
På lördagen, den 5:e, så fick Doris sin kull. Där blev det tre små. 
Dock så blev hon lite överraskad av den sista kattungen som föddes ett bra tag efter de andra två, och hon fick den på golvet och ville sen inte ta till sig den. 
Så den fick flytta upp till Decibel och hon tog till sig den direkt. 
Provade senare att lägga tillbaka den hos Doris och då funkade det men eftersom Decibels lilla blev ensam så fick han ligga kvar hos Decibel sen också. Och det funkar kanon. 
Doris små pluttar

Nu är de ju över en vecka och de har börjat öppna sina ögon, något som barnen har väntat på. 
Decibels lilla går fortfarande upp dåligt i vikt, men uppåt och hon är pigg. Men hon är mycket mindre än de andra. De andra går upp i vikt superbra medans hon bara går upp några gram. Väger dem varannan dag för att ha koll på dem. 

Tre av fyra har hem redan. En kommer att få stanna kvar och Liams tjej och hennes pappa ska ha två som det ser ut som nu. Men inte bestämt vilka som finns kvar ännu. Det lutar åt att det är den gråa som kommer att få stanna men vi väntar lite och ser. Beror lite på hur det utvecklar sig med Decibels lilla också, växer hon inte som hon ska osv så kan vi ju inte sälja henne. 
Så som sagt, vi väntar och ser. Men det brukar ju aldrig vara några problem att hitta hem till dem. Barnen vill ju helst behålla allihopa såklart men det blir liiite många. Har ju en liten grå som ska flytta hit från mamma och pappa också. Väntar

Ja, nu sitter jag och väntar på Liam som är inne och gör magnetröntgen. 


Han blev visad innan hur det skulle gå till och när jag gick ut var det dags att byta om och sen få nål i armen. Så nu är det ca 45 min väntan för min del på honom. 

Så håller vi tummarna att det går bra. 
Mycket besök på sjukhus osv blir det nu. Är det inte han så är det jag numera.
Nästa vecka är det dags för hans ultraljud på sköldkörteln. 
Får väl se när nästa tid kommer för att göra EKG och EEG. 

För er som inte följer på FB eller Instagram så började allt för ett par veckor sen när Liam fick en frånvaroattack när han var hos grannen. Han skulle hämta en grej i verkstan och sen blir det alldeles suddigt. Lasse får inte kontakt med honom och när han sen kommer tillbaka så börjar han kräkas. Lasse kör hem honom och Liam är väldigt vimsig och helt kritvit i ansiktet. Vi fick åka in till akuten, 1177 ville skicka ambulans men den befann sig i Linköping så då kände vi att vi lika gärna kunde åka in själva, och där trodde de att det berodde på blodtrycksfall. Blodprover skulle tas men sen struntade de i det och skickade hem honom istället. 
Vi sökte till vc dan därpå och läkaren där var toppen. Han var arg på akuten för att de inte hade gjort några mer undersökningar eller tagit några prover. Och han sa att han skulle inte ge sig förrän vi visste vad allt berodde på. 
Besöket tog över 2 timmar. Var EKG, blodprover, genomgång av hela kroppen osv. Och han skickade iväg remisser. 

När provsvaren kom efter helgen så ringde läkaren och sa att han skickat vidare till Barnkliniken på US. Det var på tisdagen och redan på torsdagen fick han en tid till Barn. 
Hans prov för sköldkörteln visade alldeles för högt. Och han fick medicin utskrivet och nya prover skulle tas på morgonen efter innan han började. 
Dan därpå ringde läkaren och sa att han inte skulle ta nån medicin för ett annat prov visade normalt på sköldkörteln. 
Och de proverna han tog sist så låg det rätt normalt. Så ingen medicin i nuläget!

Så nu är det bara att vänta och se vad alla undersökningar visar. Han ska ta blodprover varannan vecka ett tag framöver nu. 


11 månader

Idag blev lillfröken 11 månader gammal! Bara en månad kvar till 1-årsdagen, helt galet ju! Wilson

I torsdags var vi och hämtade denna kille utanför Norrköping. Han kommer egentligen från Vara, men vi fick hjälp med transporten därifrån av en tjej som befann sig på Skara sommarland och som skulle ha två kaniner där också. 


Wilson, som hette Kenny från början, är en gepard rex. Hoppas på att hitta en gepardhona framöver men till våren blir det en kull mellan Wilson och Rexi. 


Han är dock den räddaste kanin vi haft...
Han far omkring som en dåre i buren så fort man öppnar luckan. Så funderar på om han ska få flytta in en sväng. 


RSS 2.0