Saknar

Det är ett visst samtal som jag har saknat väldigt mycket idag.
Nämligen grattis-samtalet från älskade lilla farmor <3
Man visste alltid att det skulle komma ett samtal från henne när man fyllde år eller när man hade namnsdag. Och hon höll även reda på barnbarnens födelsedagar och namnsdagar.

Så det har känts väldigt konstigt idag, till och med fått tårar i ögonen bara av att tänka på att det samtalet aldrig kommer att komma igen. Tänk om det fanns en telefon upp till himlen så man kunde få höra din röst igen <3


Ett år äldre..

Ja då var man ett år äldre igen då, inte för att det känns nån skillnad ;)
Dagen har rullat på i ett!

Började morronen med att köra in en massa ved och elda, fick som tur var hjälp av mina hjälpsamma grabbar så jag behövde inte bocka mig allt för mycket. Trots snö och blåst så var de glada och kämpade på och Liam hade nog kunnat köra in ännu mera ved om han hade fått hålla på :)
Sen blev det mysfrukost och sen gjorde vi oss iordning för att åka mot stan. Blev ett stopp på Gropen för att låna en släpkärra och sen till djuraffären en sväng innan vi fortsatte mot stan.

Förstod ju att det skulle vara mycket folk i stan idag med tanke på löning, dåligt väder osv. Men fy sjutton vad folk! Och bilar! Det var köer överallt, det tog ett bra tag innan man kom framåt och sen när man skulle hitta en parkering så var det ju nästan lönlöst. Liam och jag sprang in på Ikea för att köpa soffbordet som vi inte fick med oss igår, medans Jens och Lucas fick cirkulera lite innan de kunde ställa sig på inlastningszonen vid Ikea.
Efter det blev det en tripp till Maxi, rena kaoset där också. Blev ju liksom inte enklare att hitta en parkering när man hade en släpkärra också, men till slut så.
När vi var klara för dagen med ärendena så blev det grabbarna som fick besluta var vi skulle äta, var ju inte sååå svårt att lista ut direkt vad de skulle säga. Kanske inte den födelsedagsmiddagen jag hade tänkt mig men det fick duga, det blev McDonalds såklart. Glada och nöjda barn hade jag ialla fall ;)

Väl hemma blev det lite fix innan det var dags att bänka sig framför tv:n och ha lördagsmys med grabbarna.
Blev även lite presentöppning :)
Sen var det ju dags för Earth Hour och det var ju självklart att vi skulle släcka. Liam var helt inställd på det och inte kunde vi säga emot då. Nog för att det drar en massa ström när man ska sätta igång allt igen men ändå ;)
Så det tändes ljus och Lucas garderade sig med pannlampa ;)

Fick med oss ett ljus hem från Ikea, de delade ut dem vid utgången. De tyckte att man skulle ha rejäla ljus tydligen vid Earth Hour ;)

Passade på att mumsa i oss lite jordgubbs-och marängdessert som vi hittade i affären. Hade nog föredragit hemmagjord tårta men orken och tiden fanns inte riktigt till det idag.


Nu stoppas grabbarna ned i sina sängar och jag skulle tro att de båda sover ganska snart.
Blir nog sängen för oss andra snart också. Är fortfarande öm efter gårdagens massage :)
Imorron väntar en dag med hemmafix och så den vanliga söndagsstädningen såklart.

Passar även på här att tacka för alla gratulationer som jag fått idag, via Fb, sms och telefon!
Det värmer i hjärtat!

Mustasch

Ja idag har jag varit här och fått mustasch enligt Lucas ;)


Kom dit i god tid och fick sitta och slappna av i ett mysigt väntrum. Fick sen komma in till en jättetrevlig dam :)
Eftersom det var liiite problem med att ligga ned ;) så fick jag sitta i en slags massagestol och hon satte igång med ryggen. Var en aningen spänd i hela ryggen. Det kändes men samtidigt var det riktigt skönt.
Efter att ha suttit där ett tag fick jag lägga mig på bänken, på sidan och så blev det genomgång av höfter, ben, ländrygg osv och så avslutade hon med armar och nacke.
45 min gick jättefort! Men det var riktigt skönt, man borde gå på det oftare. Men så är man ju lite dålig på att ta sig tid för sig själv, ialla fall jag. Och det är ju inte gratis heller direkt.
Kändes helt okej när jag gick därifrån men efter att ha sprungit på Ikea och sen kommit hem så var/är jag en aningen öm i kroppen :)

Lucas undrade dock var min mustasch var när jag kom ut ;)

Fick inte med oss soffbordet idag, paketet var en aningen för stort för att få in i bilen. Så det får vi ta med släpkärra en annan dag. Se om vi hinner med det i helgen.
Gardiner är inhandlade men inga fönsterlampor. Jag hade ju tänkt mig hängande lampor men det finns ta me sjutton ingenstans att köpa!! Var i massor av butiker och det finns enbart stående lampor, så jag får väl ge med mig och köpa det istället tills vidare.
Inte riktigt klart däruppe ännu, ett par lister som fattades tydligen men de kommer upp på måndag.
Lämnade ju Jocke här hemma så vi visste ju inte hur långt han skulle hinna innan han slutade för dagen, han trodde det skulle bli klart idag men de hade nog räknat lite fel på listerna när Jens och han var och hämtade :) 

Riktigt aprilväder har det varit idag också. Sol, regn, snöblandat och så blåst.
Kom riktigt ordentligt när vi åkte hem från stan men vi åkte hem till solen skönt nog. Men den där blåsten skulle jag kunna vara utan.

Tror det får bli "tidig" kväll idag, krypa ned i sängen och slökolla lite på tv. Känner att det skulle behövas. 

Grattis

Idag säger vi ett stort grattis till Melker som fyller 4 år!
Hoppas du har haft en kanondag med en massa paket och tårta :)


Läggdags

Då var det snart dags att krypa ned i sängen. Kollar på The River just nu, synd att det är sista avsnittet för det är en serie som har varit riktigt bra.

Har fått en del gjort idag ialla fall men nog känns det. Ska bli riktigt skönt att lägga sig ned och sömn hoppas jag på att få lite mer sammanhängande av inatt, det skulle behövas. Attans att man ska vara så lättväckt.

Imorron blir det hemmafix på fm och sen vid 12 är det dags att rulla mot stan för 12.45 ska jag infinna mig på P.A.U.S Ekoxen för att få min massage. Så kl 13 är det dags att knådas ;) ska vara där en kvart innan för att man ska slappna av osv. Ett helt år tog det innan jag bokade, men nu så ;)
Frågade vad de rekommenderade med tanke på graviditeten osv så det blir en avslappningsmassage, det var ungefär den enda massage de utför på gravida. Och jag kommer ju inte kunna ligga på mage i 45 min med den här kulan men det löste sig sa hon. Man kunde få sitta upp och få massagen om man ville, det löste vi när jag kom dit. Så vi får väl se :)
Efter det blir det att shoppa lite på Ikea förhoppningsvis, bla ett nytt soffbord. Har ju en massa presentkort som jag kan utnyttja som tur är. Ska försöka hitta gardiner och fönsterbelysning upp till tv-rummet också, har inga som passar. Får väl se vad som följer med hem helt enkelt.

Nu börjar det bli dags att styra upp mot sängen, tar och kollar klart på serien där istället.

Torsdag

Härligt att vakna och solen skiner ute. Dock tar ju blåsten bort lite av njutningen med vädret.
Liam är iväg till skolan idag, han var en aningen seg imorse. Och inte kom det nån taxi även om vi hade ringt igår och meddelat att han skulle med idag som vanligt.
Efter att ha ringt dem så skickade de ut en extra bil för att hämta honom, den vi pratade med igår hade inte antecknat nåt att han skulle med!
Men men, han kom iväg till slut ialla fall, han fick ju "bara" vänta i 25 min extra på taxin.

Försöker få lite gjort här hemma, tvättmaskinen jobbar på och jag har kört in några lass ved. Känns vill jag lova, sammandragningarna är inte nådiga eller inte värken  i magen efteråt heller direkt.
Men det måste ju göras så det är bara att bita ihop :) Lite svårt för Jens att hoppa omkring med kryckorna därnere och köra in ved :)
Det där med att ta det lugnt får jag ta sen när Jens har blivit bättre och kan göra lite.
Tur att vi inte skulle ha kalaset den här helgen för då hade jag fått stressa ihjäl mig för att hinna med allt.

Måste försöka lösa hur vi ska få upp möblerna på övervåningen också nu när Jens inte kan bära.
Det verkar bli klart idag med allt förutom elementen för de sätts inte upp förrän nästa vecka. Ev att det behövs lite tid imorron också för att göra klart de allra sista listerna däruppe. Men Jocke ligger i :)
Han kunde ju hjälpa till att bära sa han så vi får väl se. Men som det ser ut nu kommer vi inte kunna flytta upp möblerna förrän måndag för imorron ska vi ju iväg. Jag ska nämligen infinna mig i stan vid 12.45 och de ringde om att paketet med bärarmen finns att hämta i stan så det ska göras imorron också bla.
Jaja det återstår att se helt enkelt.

Har "roat" mig med att betala räkningarna också, hann ju njuta av pengarna på kontot en liten stund ialla fall.
Ska ta och deklarera också så det är avklarat, måste dock fixa nytt bank-id för min del då en liten herre raderade det häromdagen när han höll på och tryckte på datorn.
En herre som för övrigt vaknade inatt och var jätteledsen. Och det gick inte få ur honom nåt utan han bara grät.
Så han fick krypa ned i våran säng och efter en liten stund så somnade han snyftandes om.
En glad kille dock imorse över att få sova tills han själv vaknade. Han var riktigt trött igår efter att ha blivit väckt vid 7.

Nu ska här hängas tvätt och mata om den på nytt.

V.30 (29+1)



Ja den blir inte mindre direkt ;)
Kändes lite litet dock när sf-måttet visade att den hade växt 3 cm på en månad ungefär :)
Men allt såg bra ut med bebisen, kändes normalstor osv. Låg för stunden med huvudet neråt.
Lite lugnare hjärtljud denna gång men h*n låg ju och sov också.
Järnvärdet hade konstigt nog gått upp trots att jag inte klarar av att ta tabletterna hela tiden så det var lite överraskande. Och ned i vikt hade jag gått också.
Glukosbelastningen var helt okej också. Så nu slipper jag göra det mera för denna gång, skönt nog.
Dock så ska jag ta det ännu lugnare nu med tanke på det onda, hur jag nu ska kunna ta det lugnare. Tycker inte jag får göra annat.
Blodtrycket var högt dock, precis på gränsen till ok, så jag fick lägga mig ned en stund och hon tog om det. Då låg det okej igen så jag ska vara extra uppmärksam på symtomerna för högt blodtryck. Har ju haft lite redan men det försvinner ju efter ett par dagar.
Lucas frågade barnmorskan om hon inte kunde ta ut bebisen idag ;) Han tycker att bebisen tar lite för lång tid på sig ;)

Elände

Jaha då var nästa negativa sak här..

Jens trampade snett igår, small till i foten och den svullnade upp direkt.
Idag var han på Vc och inga positiva nyheter direkt, han har haft av ett ledband i foten!
Så nu är det stödbandage och kryckor som gäller och han får inte stödja på foten alls. Och det kan han inte heller så det blir nog inte så svårt. Minsta rörelse gör ju ont och han har inte fått så mycket sömn inatt. Inte jag heller för den delen eftersom jag är så lättväckt ;)
Bosco plågade honom lite extra imorse genom att hoppa upp i sängen och hoppa på just den foten.



Så nu är det bara att vänta och se hur det läker ihop, för det ska ju självläka.
Extra elände eftersom han nu inte kan värma upp ordentligt på sjukgymnastiken eftersom han har cykling som uppvärmning men de får väl lösa det där. Han går ju två ggr i veckan så det är ju många tillfällen som försvinner om han inte kan gå alls. Och så har han ju avstämningsmöte med Fk, Af, läkare, sjukgymnast och arb.giv på måndag, om hur allt går osv.

Tisdag

Vaknade med huvudvärk imorse och den tycks inte vilja ge med sig helt.. Seg som kola i huvudet känns det som. Märks att grabbarna har varit sjuka också, eller ialla fall Liam. Igår sov han till halv 10! Och det hör då inte till vanligheterna för han brukar vakna halv 7-7 även om han är ledig.
Lucas däremot har blivit en liten sjusovare den senaste tiden för han vaknar inte förrän runt halv 9-9 och ibland kan den vara ännu mera innan han vaknar.

Men nu är vi ju på bättringsväg ialla fall. Liam mådde dåligt under natten till måndag igen men sen ingenting.
Men han är ju hemma från skolan för att de där dygnen ska gå. Piggelin är han ialla fall och det är full rulle på dem här.
Om man kunde säga detsamma själv vore skoj. Jag åkte ju aldrig på det "ordentligt" så att säga men har svårt att äta osv. Så man får ju inte mera ork då direkt. Men det vänder väl det också förhoppningsvis snart.

Annars händer det grejer här hemma, det går framåt uppe i tv-rummet. Igår lades golvet och spegelglasen kom på plats. Nu är de och hämtar lister till rummet så det ska väl börja sättas upp idag bara de får tag i en nitpistol till listerna. Sen är det ju lite fix vid dörren också som måste ordnas eftersom det fick sågas bort en del osv.
Men det börjar närma sig ett slut ialla fall! Kanske att vi hinner börja flytta upp till helgen, behöver ju lite bärhjälp med tv och soffan så vi får väl se.
Grabbarna ser fram emot det massor att det ska bli klart och att det närmar sig med att det ska sättas igång med deras nya rum. Lucas längtar efter ett eget rum. Får väl se om han säger samma sak sen när det är dags att börja sova där ;)

Väntar på att få besked om ett paket som ska komma med bussgods också. Det skickades i fredags så det borde vara på G snart även om det skickades från Strömsund.
En bärarm till minibussen som vi har köpt, så jag hoppas att den är okej så vi inte har slängt pengarna i sjön.
Är ju egentligen bara spindelleden som är dålig men det sitter ju komplett på bussen så man måste byta hela bärarmen dvs länkarmen.

Nähä om man skulle ta tag i lite tvätt kanske. Berget har växt om man säger så.
Lite räkningar ska väl ta och betalas också.


Våffeldagen

Våffeldagen idag så självklart blev det våfflor här hemma, faktiskt till kvällsmaten. Inte det nyttigaste men det går ned bra hos barnen ;)
Lyckades peta i mig en också med lite glass till.

Annars så har jag spenderat större delen av dagen i sängen, mått konstigt.
Resten av familjen har fixat söndagsstädningen, underbart! Så det slapp jag att tänka på också.
Mår fortfarande konstigt, vette sjutton om det är nån form av magsjuka eller vad det är. Får väl se om det fortsätter.

Jens stoppade ned mig i ett varmt bubbelbad ikväll, riktigt skönt. Magen börjar dock bli lite för stor så den kommer ju över vattenytan :)
I magen är det annars full rulle, både igår och idag har det knappt varit en lugn stund så jag vette sjutton när h*n sovit :) Magen far åt alla håll och Lucas tycker det är jätteskoj :)
Något han gillar att göra är att smörja in magen, skulle han få bestämma så skulle han smörja in magen minst 20 ggr per dag. Magen växer så det knakar också, ska bli väldigt intressant att se hur mycket när jag ska till bm om onsdag, såvida jag inte är sjuk då. Ska bli intressant att se vad vågen stannar på också.
Dessvärre ska jag ju göra den andra glukosbelastningen också så det är ju inte lika lockande. Om inte annat väldigt segt också att sitta i två timmar i väntrummet på obekväma stolar.
Kom ihåg att teckna gravidförsäkringen igår också, har ju haft det de tidigare gångerna så vi kör på det den här gången också. Och det är ju samma försäkringsbolag som vi har barnen försäkrade hos så det är smidigt sen när bebisen är ute.

Nu ska här kollas klart på Big Brother och sen väntar sängen. Ingen tid att passa imorron heller eftersom Liam inte ska till skolan, har ju inte gått 48 timmar ännu. Och Lucas blir ju hemma denna vecka från dagis.

Hoppas ni alla har haft en trevlig helg!


Gladiatorerna

Blev lite gjort ute idag, Jens och grabbarna tog tag i det mesta. Så nu är en del bortkört ialla fall och högen med plankor och plåt är borttagen.. Det som snickarna inte skulle lägga i trädgården...
Massor av spik i det och Liam råkade cykla in i högen igår. Han bromsade tidigt men cykeln gled på gräset. gick inte att styra och han hamnade rätt i högen. Som tur är så missade han varenda spik! 
Men nu är det borta ialla fall. Jag längtar tills allt är klart ute så alla jädra högar osv försvinner från trädgården och byggställningarna försvinner. 

Liam är piggelin igen, han behövde lite vila på fm men förståeligt efter hans natt. 
Men full fart på honom både inne och ute och han äter och dricker precis som vanligt. 

För min egen del är det inte riktigt lika piggt. Ont i magen, illamående och får inte i mig nåt att äta, vätska får jag dock i mig som tur är. Än så länge ialla fall kanske man ska säga. 
Varför kan det inte bara bryta ut så man blir av med eländet?! 

Nu är det Gladiatorerna som gäller med hela familjen och sen får det faktiskt bli sängen. Tappar ju en timme av att ställa om klockan och när man inte vet hur man kommer att må under natten heller så. 
Och trött är jag. 
Verkar dock inte som att barnen är lika trötta som jag ;) 

 


Lördag

Lördag och underbart väder, ska ta och pallra oss ut i det om en stund.
Se om Liam orkar följa med ut en sväng men det verkar så.

Han åkte ju på magsjukan igår kväll och har sprungit fram och tillbaka inatt.
Men nu har det lugnat ned sig och han har fått i sig lite fruktsoppa.
Så nu är det bara jag kvar att åka på det, jag betvivlar att jag kommer undan.
Har mått konstigt sen igår kväll men inget som brutit ut ännu ialla fall.
Så jag bara väntar...

Lite fler tårar från Lucas idag eftersom vi inte kan åka på Melkers kalas, för han är ju frisk nu. Inte lätt det där.
Men vi får ta det en annan dag.


Grattis!

Idag säger vi ett stort grattis till min käre storebror som blir ett år äldre!
Hoppas du har haft en fin dag!


Tidig kväll

Jaha då var det kväller igen då. Och jag vet inte riktigt om jag ser fram emot natten, för det känns som att det kanske kan vara min tur för magsjuka inatt.. Mår inte helt tipptopp.
Så ikväll får det nog bli en tidig kväll så man kanske hinner få sig lite sömn, om det nu kommer igång.
Samtidigt vore det skönt att få det, för undan kommer nog varken jag eller Liam, så man har det avklarat. Slippa gå och vänta på att det ska komma. Och jag har ju saker inbokade nästa vecka, bla bm-besök.

Jaja, efter att jag hade varit och handlat lite så tillbringade vi eftermiddan ute i det fina vädret. Tanken var att jag skulle sitta på en stol och ta det lugnt för att jag inte skulle få mera ont men det kliade lite för mycket i fingrarna för det. Så det blev lite plockat i trädgården, vilket knappt märks med tanke på att det är bygggrejer osv överallt i trädgården! Sen städade vi hos kaninen och myste med honom.
Grabbarna har cyklat, lekt med traktorerna och hoppat studsmatta och så har de hjälpt mig då.

Fixade till lite tortillas till middag idag, som alla fredagar men idag fick det bli att ta av lite rester som fanns i frysen. Och det räckte gott och väl. Lucas petade bara lite i maten, hoppas inte att det vänder till det sämre på honom igen nu men Liam åt glatt ialla fall.
Myst framför Bolibompa och nu ligger de uppe i våran säng och ser på Minuten. Är det fredag, så är det fredag.
Ska nog ta och göra dem sällskap strax.


Magsjuka...

Ja inte kom vi undan den inte...

Lucas sjuknade in redan i onsdags, så det gick snabbt. Igår var han dock pigg och glad igen och kunde äta som vanligt igen. Och han kunde vara ute och njuta av det härliga vädret och leka.

Inatt var det Jens tur att sjukna in, så det är bara att vänta på att jag och Liam ska få det också.
Håller ju Liam hemma från skolan, både igår och idag, så han inte ska smitta klassen.
Dock verkar det vara en rätt mild variant av magsjuka, som tur är.

Måste ta mig in till Åtvid sen och handla lite magvänlig mat osv så det finns hemma, innan jag sjuknar in också.
Känns lite mindre lockande med tanke på att det är fredag men det är ju ett måste.
Blir att fylla på med Klorin och handsprit osv också så vi kan känna den "ljuvliga" doften i huset.

Väldigt besvikna barn igen då vi skulle ha åkt på kalas imorron och åter igen är sjuka när det är dags för det.
Framför allt Lucas som hade sett fram emot morrondagen, att få leka med Melker. Så det har kommit tårar här hemma. Jädra elände att vi ska bli sjuka varje gång.
Sist var det influensan och nu magsjuka.. Sen hoppas jag verkligen att vi kommer att få vara friska!

Jag måste ju boka in en behandling på Ekoxen Spa också i Linköping. Mitt presentkort går ut nästa fredag och det skulle inte förvåna mig ett dugg om jag kommer vara sjuk eller så, så att jag inte kan utnyttja det.

Det positiva med dagen är ialla fall det underbara vädret! Underbart skönt ute!
Skönt att slippa jackan när jag och Liam var uppe och släppte ut hästarna.

Utvecklingssamtal

Ja, idag har man varit på utvecklingssamtal igen, för Liam.
Och allt var jättebra! Han har gått framåt massor med läsningen och allt annat flyter på.
Han var en av de få bästa i klassen på läs-och förståelsetestet som de hade innan sportlovet.
Han är intresserad på lektionerna och vill lära sig och delar gärna med sig av det han kan.
Och hans ordförråd är ju bra mycket större än hos de flesta i hans ålder, men det har vi ju fått höra sen dagis.
Fröken tyckte att han skulle vara jättestolt över allt han kan osv och att vi skulle vara stolta över honom. Och det är klart att vi är! Dunderstolta!

Tips ang babyvakt?

Det här med babyvakter, nån som har nåt tips på nån bra?
Finns ju lite andra nu mot när vi hade till Lucas och vi har suttit och kikat osv men inte riktigt bestämt oss.
En som vi fastnat lite för är denna men den kostar en del.



Får väl ta och hoppa in i nån affär också och kolla lite närmare på flera modeller men tar tacksamt emot tips!

Men då!

Fick precis ett samtal från dagis. Första tanken var att det hade hänt Lucas nåt såklart eller att han blivit sjuk, vilket hade kommit väldigt plötsligt i så fall med tanke på hur pigg han var tidigare.

Men nä, de ringde för att meddela att de hade en med magsjuka på avdelningen nu, men som jag förstod det bara ordentlig diarré men de har ju haft många barn med det nu. Ifall vi ville hämta Lucas så vi kanske kunde minska riskerna för att åka på det, framför allt jag då. Omtänksamma är de ialla fall!
Så Jens och pappa hämtar upp honom på vägen hem sen, han kan ju redan ha smittan med sig men han kommer ju därifrån lite fortare ialla fall.

Så det är väl bara att hoppas nu, vi klarade ju oss undan sist när det började härja på dagis så kanske denna gång också.

Vore ju trevligt om Lucas kunde hinna gå mer än nån dag också. Han har ju varit hemma i 1½ månad pga att det har gått magsjuka och influensa, influensan åkte vi visserligen på ändå.

Grått

Ja det var visst grått ute idag också. Jag hoppas verkligen de har rätt om resten av veckans väder, har ju bara varit stor sol på kartan. Skulle vara underbart! Allt går så mycket enklare när solen är framme.

Snart dags för Lucas att åka iväg till dagis, idag åker han med morfar och pappa för de ska ju in till stan och hämta dörren och så lastaren till traktorn. Så här hemma blir det lugna gatan, helt själv!
Eller ja, snickarna dyker väl upp men de håller ju på ute tror jag. Såvida de inte ska in och förbereda för dörren.
Men jag hoppas nästan att de håller sig ute ett tag ialla fall ;) De behöver fixa lite efter blåsten igår om inte annat för det har flugit bort lite från taket.

Så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på under tiden. Småplocka lite och vila kanske, dvs ungefär som alla mina andra dagar ;)
Ska väl ta och fota lite saker som ska säljas också. Hade behövt åka och handla men det får jag ta senare för Jens har plockat bort fläkten i bilen så den går inte att köra med förräns den andra är på plats och det skulle han fixa när de kom tillbaka. Så sen får man det lite lugnare på bilturerna, ingen fläkt som slår emot och dunkar. Kommer ju bli riktigt tyst :)

Lite frukost kanske man skulle ta och försöka få i sig också. Skulle inte göra nåt om den där aptiten hittade tillbaka faktiskt, ialla fall lite, så man slapp att trycka i sig även om det tar emot innan man ens har börjat äta.
Morronillamåendet har ju hittat tillbaka också så morrnarna är lite extra känsliga såklart.

Trevligt nyheter igår för den delen, kollade deklarationen och jag får tillbaka en trevligt summa, alltid trevligt :)
Jens däremot blev bara några hundralappar då FK dragit för lite skatt. Men bättre det än att betala tillbaka ialla fall.

Oväder

Ja imorse var det inget trevligt väder alls!
När klockan ringde så regnade det lite smått men så rätt som det var så började det hagla och sen blev det snöstorm! Som tur är så låg inte snön kvar i mer än ett par timmar. Sen har solen lyst för fullt men det blåser riktigt ordentligt så inget skönt väder att vara ute i direkt.
Jag som hade hoppats på härligt vårväder idag så man kunde sitta ute och njuta, efter den gråa regniga helgen.
Nu blåser man ju iväg om man sätter sig ute!
Lär bli att få hämta både det ena och det andra sen för inget ligger ju där det har gjort.

Haft en rätt lugn dag idag. Snickarna är rätt tysta av sig uppe på taket plus att de bygger ställning. Och härinne har det inte hänt nåt idag mer än pappa hämtade golvet imorse så det ska läggas imorron eller onsdag.
Lite beroende på vad som hinns med imorron, snickarna ska ju ta och montera dit den nya dörren däruppe och då måste de bryta och ha sig lite så ingen idé att lägga dit golvet innan det är gjort så det inte blir skador på golvet. Pappa och Jens skulle visst hämta hem dörren imorron fm så vi får väl se vad som hinns.
Väntar på att elektrikern ska höra av sig också, först skulle han komma vid halv 2 idag men så ringde han och sa att det blev ändringar så kaaanske att han kommer vid 16-tiden men det återstår att se.
Annars skulle han komma imorron men det återstår helt enkelt att se när han tänkt dyka upp.
Flyter allt på så kan vi flytta upp tv-rummet innan helgen förhoppningsvis. Jag längtar!
Ska bli skönt när de kommer igång med rummen härnere så grabbarna får sina nya rum.

Lucas har varit på dagis idag, efter 1½ månad hemma. Fast han var väl inte sådär jättesugen men nja, han kunde väl åka då ;)
Och idag skulle han ju lämnas av nere på Mässen eftersom de skulle gå på teater och sen Mamma Mu. Återstår att se vad han tyckte om den när han kommer hem om en liten stund.
Frågan är hur många sjukor som går också på dagis, ringde inte och frågade imorse men Jens skulle kolla på tavlan nu när han hämtade.

Ska väl fortsätta att slappa lite innan det är dags att hänga upp tvätt. Sen hamnar jag nog i soffan igen för sammandragningarna och foglossningen är inte nådiga direkt.
Så man får ta många pauser för att få nånting gjort.


60 år

Idag säger vi såklart ett stort grattis till svärmor som fyller år!

60-årskalas

Ja igår var vi iväg på 60-årskalas. En kock var inbokad och stod och lagade middan när vi kom fram till Erikstad.
Så det var bara att slå sig till bords och vänta på serveringen.

Förrätt: Råraka med creme fraiche, rom och rödlök
Barnens: Amerikansk pannkaka med lönnsirap

Varmrätt: Baconinlindat gräsandsbröst, hasselbackspotatis, svarttrumpetssås och grönsaker
Barnens: Järpar på vildsvins-och hjortfärs, pasta och sås

Efterrätt: Vaniljpannacotta med hallonkräm

Kan ju säga att magen stod i åtta hörn och en snibb efter all denna mat. Lyckades inte ens äta upp av allt, stora portioner. Och jag får ju knappt i mig nåt numera så det var lite kämpigt :)
Men trevligt hade vi :)

Blev även lite fotografering av familjen och sen allihopa. Familjekortet var nog hög tid eftersom de inte har tagit något på 19 år!



Barnvagnen



Ja nu står den bara och väntar härhemma :)

Tapeterna..


Framåt

Ja det går framåt här hemma. Rummet är nästan färdigtapetserat. Raka väggar är ju att föredra vid en tapetsering, det blir lite enklare då ;)
Är glad att vi har pappa som hjälper till <3
Men imorron ska väl rummet bli klart ialla fall så långt.
Och elektrikern dyker inte upp imorron, var nästan väntat. Men nu skulle han komma på måndag istället, så det är väl bara att vänta och hoppas. Vi som hade tänkt att golvet skulle på plats om måndag men han blir ju lite ivägen då när han måste klättra på stegar osv. Men vi får väl se, tvivlar ju på att elektrikern dyker upp på måndag.

Tagit det rätt lugnt under eftermiddan, växtvärken Allan i hela magen och foglossningen krävde det ;)
En liten buse som börjar spjärna upp bland revbenen också ;)

Blir en liten tur till Linköping imorron också ser det ut som för att hämta vagn. Om det inte ändras igen såklart.
Nu ska jag strax ta och krypa ned i sängen för att kolla på The River.

God natt på er!

Föräldramöte

Ja ikväll har jag varit på föräldramöte i Liams klass. Träsmak i baken och skapligt ont i fogarna av att sitta där i nästan 1½ timme, undrar hur barnen står ut hela dagarna. Visserligen är de ju lite mjukare i kroppen ;)
Skönt att ha det avklarat för denna termin ialla fall.

Tapetseringen påbörjades idag och det ser ut att bli bra, tur för oss ;)
Ska bli skoj att se när hela rummet är färdigtapetserat, ännu roligare såklart när allt är klart i rummet!
Längtar tills vi kan flytta upp grejerna dit så snickarna kan sätta igång med barnens rum härnere.
Och som det ser ut just nu så kan vi kanske flytta upp grejerna nästa vecka, lite beroende på hur snickarna lägger upp det, de håller ju på ute på taket just nu.

Och som det ser ut just nu kommer elektrikern på fredag och gör klart sitt, men vi ska väl inte ropa hej ännu ;)

Kommer att ha en överlycklig Lucas i helgen. Har precis köpt en begagnad McQueencykel till honom inne på bloppis på Facebook. Så den ska hämtas på lördag eller söndag, lite beroende på hur vi lägger upp det.
Ska förmodligen åka och köpa en barnvagn också i helgen, tror vi bestämt oss till hundra ialla fall och så ska vi ju på 60-årskalas.
Så det gäller bara att få ihop det helt enkelt på nåt bra sätt :)

Nu ska jag ta och slänga fram Liams kläder och sen väntar sängen.

Studiedag

Ja idag har Liam haft studiedag så båda grabbarna har varit hemma.
Så en lugn morron utan att få iväg Liam till skolan, vilket gjorde att man kunde sova en timme mer ialla fall mot annars.

Jens och pappa satte klart taket uppe i tv-rummet och sen har det städats ordning däruppe för imorron är det dags för tapetsering! Ska bli kul att se hur det blir, blir ju lite annat när det kommer upp på väggen.
Får helt enkelt hoppas på att det blir bra ;)

Sen blev det en tripp mot stan, för att kolla barnvagn och hämta foder till hästarna.
Tror jag blev lite klokare ang barnvagn ialla fall men har inte bestämt mig/oss till hundra ännu. Men ingen panik, finns ju tid kvar. Är ialla fall sugen på en svart vagn.

Liam har varit på judon nu ikväll och idag fick han ta sitt gula märke. Så nästa steg är gult bälte.
Men det blir nog inte förrän nästa termin om jag minns rätt.

Nu blir det att ta det lite lugnt och vänta på att Desperate Housewifes ska börja. Inte så mycket annat på tvn idag.

Vårtecken


Ett av alla vårtecken som dykt upp den senaste tiden, alla dessa nässelfjärilar :)
Har väntat på att få se citronfjärilar men det har jag inte lyckats se någon ännu faktiskt, bara massvis av nässelfjärilar :)

Ett mindre skojigt vårtecken är såklart när pollenallergin dyker upp. Får bli en tripp till apoteket och se vilken medicin man kan ta nu när man är gravid. Vet att det var lite krångel när jag väntade Liam med att hitta nån bra medicin mot det.

Men så härligt att våren verkligen verkar vara på G nu!

Magbild v.27 (26+4)

Tog en ny magbild i lördags och ja den växer så det knakar, märker till och med skillnad sen i lördags.


Ny vecka..

Ny vecka och den börjar med strålande sol <3 Underbart!
Jag hoppas att det fortsätter så här hela veckan.

Började väl lite mindre kul för min del, vaknade med huvudvärk efter den lilla sömn jag fått inatt men efter lite piller och lite extra sömn så har den i stort sett gett med sig.
Lucas har haft en lite orolig natt inatt så jag har i stort sett bara hunnit somna så har han vaknat igen. Han har varit törstig, han har drömt, katter som är ivägen (som han aldrig bryr sig om annars) osv osv.
Imorse när Liam skulle iväg till skolan så sov han som bäst.

Lucas är ute och leker för tillfället, fullt ös på honom, tagit på sig kläderna själv och knallat ut. Ska snart ta och göra honom sällskap men måste nog tvinga i mig nåt i magen först.




Helgen...

Då var ännu en helg till ända. Tiden bara rusar fram.
En rätt lugn helg har vi haft, försökt återhämta oss efter influensan. Orken har ju inte riktigt hittat tillbaka och hostan finns kvar. Men det går ju åt rätt håll ialla fall.
Har börjat kunna äta lite igen, dock små små portioner så jag får inte i mig mycket om dagarna inte.
Så det kan inte bli så mycket energi därifrån heller. Aptiten är som bortblåst och ja, hungern finns där inte heller.
Liam ska tillbaka till skolan imorron igen och nu hoppas jag att vi håller oss friska ett tag. Ska väl ringa och kolla hur det står till på dagis också. En liten herre som börjar bli sugen på att åka dit nu, men bara om de är friska som han uttrycker det :)

Var och hämtade kläder till Liam idag, de mötte upp i Åtvid då de ändå åkte förbi. Skulle åkt till dem och hämtat kläderna igår men då körde det ihop sig för dem. Är helnöjd med köpet, ca 25 plagg plus ett i stort sett nytt regnställ för 200:-. Och kläderna var jättefina.
Så nu finns det lite nytt bland de större kläderna hos honom, har ju fått rensa bort massor av kläder som han växt ur. Lucas var lite sur för att inte han också fick kläder men kändes lite onödigt att köpa det klädpaketet också eftersom det mesta var i strl 98 och det är verkligen på gränsen att han kan ha, finns några enstaka plagg bara.

Vilket oväder det blev helt plötsligt igår kväll då!!
Började blåsa utav helsicke, hagla, regna och åska! Tände ljus för att det blinkade i lyset och Lucas bara satt och väntade på att strömmen skulle försvinna och blev faktiskt lite besviken över att den inte gjorde det :)
Vi satt och kollade på Melodifestivalen, och det blev ju faktiskt som jag hade tippat.
Lucas diggade ju Top Cats och satt och sjöng med här i soffan :)

Foglossningen har varit förjäklig de senaste dagarna så det har inte blivit mycket gjort för min del och sammandragningarna är på visit varenda dag. Allt får göras i sakta takt med andra ord.

Nu väntar snart sängen, bara se klart på Big Brother och sen plocka iordning Liams grejer till imorron.

Fredagsmys

Nu börjar det snart bli dags att sätta igång med fredagmyset.
Grabbarna har, i vanlig ordning, beställt tortillas och så blir det chokladpudding till efterrätt.
Börjar kännas en aningen tjatigt med tortillas men men, de äter ju glatt av det så.
Men nån fredag ska jag nog lyckas smyga in nåt annat istället ;)


Torsdag

Då har näste man blivit sämre, febern är nu på besök hos Liam. Har ju bara gått och väntat på att han ska få den med tanke på hur förkyld han är och har haft ont i huvudet varenda dag och halsont osv.
Men nu så, så nu hoppas jag att det försvinner fort så vi alla är friska tills nästa vecka. Önsketänkande...

Idag har det verkligen varit sega familjen, alla har varit lite slöa av sig så vi har bara tagit det lugnt i soffan och kollat på tv osv.
Jag har mått urkonstigt idag och jag tror, tyvärr, att det beror på hostmedicinen. Det blir nämligen tio ggr värre när jag tar den. Känns som att kroppen domnar bort och det blir som bomull i huvudet och superdåsig.
Är ju typiskt bara för att den dämpar hostan lite. Ger det väl imorron också och ser om det blir likadant, annars får jag helt enkelt sluta att ta den och kanske se om de kan skriva ut nåt annat åt mig istället.

Snö har det kommit idag också, inte mycket som tur är. Och det kommer ju försvinna fort. Jag längtar verkligen efter våren nu!

Nu väntar strax sängen för att kolla på The River. Tur att det är rätt spännande hela tiden för då kan man inte somna ifrån det så lätt ;)


Sängen

Ja nu väntar sängen, tar emot lite att resa på sig dock för att ta sig upp för trappen, gör så ont att röra sig!
Men skönare att ligga i sängen än på soffan.
Fått i mig kvällssupen också, urk! Avskyr verkligen all flytande medicin, men tyvärr finns det ju ingen bra hostmedicin i tabletter. Så jag hoppas verkligen att den kommer att göra nån nytta när jag tvingar i mig den.
Mår lite konstigt av den ett tag efter att jag tagit den också, förhoppningsvis bara nu i början.

Kollat klart på Greys som hade säsongspremiär idag, dubbelavsnitt, så nu känner jag mig en aningen seg. Hoppas verkligen på sömn inatt!
Har en känsla av att det kan bli lite orolig sömn hos Lucas inatt också. Hostan var värre nu ikväll och han började snörvla massor och se hängig ut. Jag som hade hoppats på att det skulle vända åt andra hållet.

Nä, bäst att försöka förflytta sig uppåt.

Gonatt på er och sov så gott!


v.27 (26+1)

Ja igår gick jag ju in i en ny vecka och nu är vi nere på tvåsiffrigt ialla fall! Ca tre månader kvar nu, vi längtar <3
Full fart inne i magen är det och det är inga dåliga sparkar nu direkt ;)
Väldigt aktiv liten krabat därinne.

Foglossningen har blivit värre dock, snart får nog kryckorna rycka in. Lite dåligt med sömn också med tanke på att det gör ont så fort man rör sig. Har jag tur så lugnar det ned sig lite i nån liten period snart, har ju gjort det de tidigare graviditeterna men den här verkar ju visserligen inte vara lik nån av de andra.

Vc

Jens har ju tjatat lite nu att jag skulle åka till vc och kolla upp hostan med tanke på hur ont det gör när jag hostar. Så i förmiddags ringde han och vi fick en tid tillsammans för att kolla upp den.
Fick ju inte den bästa läkaren direkt, definitivt inte min favorit efter hans missar.. Men men, han lyssnade ialla fall på lungorna och så blev det varsitt stick i armen. Men proverna såg bra ut osv och vi blev hemskickade med hostmedicin, så nu får vi hoppas att den gör nytta. Annars kommer jag nog att hosta upp ungen!
Jens har ju fortfarande jojofeber så det verkar lite mer långdraget på honom, rätt som det är kan han ha 37 och en halvtimme senare kan det vara uppe i 39 och så håller det på.

Lucas är lite piggare än igår, då var han lite gnällig och somnade ju här i famnen på mig och sov ett par timmar.
Men han är ju fortfarande påverkad av hostan som tycks bli värre nu. Men vi kör på med astmamedicinen också som underlättar en del för honom ialla fall.
Får väl se om det kanske måste bli hostmedicin till honom också, visserligen lär vi ju inte få i honom det ändå med tanke på att barnen är precis som mig, avskyr flytande mediciner.

Lugna gatan här hemma annars, eller ja rätt tyst nu ialla fall när snickarna har slutat för dagen. För annars så hamras det rätt så bra uppe på taket :)
Men inne i huset är det ingen som orkar göra många knop. Så trist att vara sjuka! Och framför allt när det har varit så härligt väder ute om dagarna. Man vill ju vara ute och njuta av det härliga vädret ju. Det sägs ju att det ska bli vårvärme nästa vecka så det hoppas jag på plus att vi alla är friska då såklart. Vill ju röja och ha mig i trädgården, få lite ordning.

Nu tänker jag fortsätta att slappa i soffan ett tag, grabbarna har lagt sig uppe i våran säng och kollar på film.


Sjukstuga

Ja här har vi sjukstuga sen i fredagskväll. Mindre skojigt!
Skulle ju ha åkt på Tuvas 9-årskalas i lördags men fick ställa in eftersom jag låg med hosta och feber och Lucas hade börjat hosta lite.
Morfar och mormor ringde dock och frågade om inte Liam skulle följa med om han var frisk och det var han ju.
Så ett glatt barn ialla fall.
Lucas var desto mindre glad över att missa lek med sina kusiner. Men han spenderade sen dagen med att sova i stort sett hela tiden.


På kvällen sen blev jag feberfri men hostan lär nog hänga kvar länge är jag rädd. Och nog fasen känns den.
Ont i hela magen av den, sammandragningar och lungorna ska vi inte prata om, svårandad så jag hoppas verkligen inte att jag åker på lunginflammation också. Men med min tur så skulle det inte förvåna mig ett dugg.
Kändes som jag sprungit ett maratonlopp eller två imorse när jag släppte ut hästarna.

Lucas är feberfri sen igår men då åkte Jens på det istället så nu ligger han däckad med feber.
Liam har klarat sig ännu, dock hemma från skolan idag då han hade ont i huvudet och halsont imorse men vi får väl se var det hamnar nånstans.
Var visst i stort sett halva klassen som var sjuka i olika sjukor.

Var ju förresten på klassfest i fredags, lite sen sådan eftersom den skulle ha varit vid jul. Men men, bättre sent än aldrig även om det snart är dags för ytterligare en.
Vi fick kolla in de nya lokalerna och de fick visa oss lite grejer osv och så blev det lite lekar och fika i matsalen som sen avslutades med dans för barnen.
Det var fullt ös med andra ord :)

Annars så rivs det tak här hemma. Lucas var lite rädd att vi skulle frysa men jag fick förklara att det bara var yttertaket som skulle bort ;)

Nu får jag nog ta och ge mig, Lucas har nämligen somnat i knäet. Inte så poppis hos bebisen för h*n sparkar för fullt mot honom.




RSS 2.0