Liams läkarbesök

Gårdagens besök på vc för Liam blev ett snabbt besök. Då det var en jourtid inbokad så hanns ingen op med. Men läkaren skulle boka in honom till den kirurgen som kommer var tredje vecka så han fick ta bort knölen istället. Skulle han skickat remiss till US hade vi ju fått vänta i tre månader på tid. 
Förmodligen blev det nån liten rest kvar när läkaren tog bort den sist vilket gjort att den börjat komma tillbaka. Men nu hoppas vi att den försvinner helt efter nästa gång! 
Han var noga med att poängtera att den var helt ofarlig för Liam. Handlar om en massa blodkärl som samlat ihop sig. Liam såg inte så väst orolig ut dock ;) Uppdatering del 1..

Var ju länge sen jag skrev så blir en liten genomgång vad som hänt fram tills nu..

Leon har ju fyllt 1 år! 
Vi har haft kalas såklart


Vi har hunnit med höstblåsor på de tre små. Vilket fortfarande yttrar sig med eftereffekterna på Elsa då hon tappar nagel efter nagel. Nu har hon i stort sett tappat alla. 
Elsa fick även en brännskada. Skulle vara hjälpsam och vippade ut nykokt vatten från vattenkokaren över handen. Så det blev en tur till akuten. Så det var omläggning som gällde i ett par veckor och några besök på vc för koll. 

Julafton firade vi hemma hos mina föräldrar och juldagen hos Jens föräldrar. 
Paketöppning hemma på morronen


Nyår firade vi här hemma tillsammans med mina föräldrar. 


Envist fibrom

Var hos astmasköterskan i måndags med Liam och Lucas för koll. Det gick bra och Liam behöver inte gå dit mer i nuläget medans Lucas får gå kvar ett tag till. 
Så långt var det ju bra. 

När det är Liams tur att blåsa i maskinen så ser jag att han har fått tillbaka knölen vid tinningen. Den som han opererade bort för några månader sen. Bad sköterskan kolla på det lite snabbt eftersom jag precis upptäckt det. Och hon bokade in en läkartid så de får göra en bedömning och så blir det ju ev en operation till då. Så på onsdag kl 8 är det dags att se vad de tänker göra med den. Var även tal om remiss till us, så vi får se. 
Knölen har växt sen i måndags så risken är väl att det börjar blöda snart igen om den. Och det är så svårt att få det att sluta då! 

Från förra gången... 

Akuten med Leon..

Blev en tripp till akuten igår eftermiddag med Leon efter ett snabbt samtal med vc som skickade oss vidare dit. 

Anledningen - han ramlade ner för trappan. Grinden var stängd tidigare men förmodligen missade nån av de andra att stänga den. 
Låg och vilade och hör dunssnde och skrik. Hann tänka många tankar under den korta stunden. 

Ett blåmärke yttrade sig direkt i ansiktet. Medans bilen startades och tanken var att åka direkt till vc så chansade vi att ringa medans vi gjorde ordning honom. Och de ringde upp nästan direkt. Läkaren på vc ville att vi skulle åka till akuten för skallröntgen. 
Lucas följde med Jens för att hålla koll på Leon i baksätet. 
Blev några timmar med oro innan läkaren kom, en överläkare från barn som undersökte Leon väldigt grundligt. Han såg inga tecken på hjärnskakning och tyckte det var onödigt att utsätta honom för en röntgen. 

Så han klarade sig undan med en bula i huvudet, ett blåmärke i ansiktet och en öm kropp. Lite påverkad i andningen som förmodligen berodde på att han hade ont syresättningen var bra. 
Med tanke på hans få skador så trodde läkaren att han hade åkt på mage ner. Annars hade han nog fått fler skador. 

Så tur i oturen. 


RSS 2.0