Elsa and the snowman

 

Leon

Kan ju meddela att lilleman har fått ett namn iallafall :) 
Vi hade sagt att vi skulle ha bestämt ett namn till i söndags men det var fortfarande lite velande. Har stått mellan Leon och Malte. 
Men så var vi på banken i måndags för att öppna ett sparkonto till honom och då var vi ju tvungna att ha ett namn. Så vi fick bestämma oss till 100% där  :) Vi skulle ha tagit oss iväg till banken tidigare med andra ord ;) 

Så här är vår lille Leon
 
Nu ska vi bara komma på vad vi vill att han ska heta i andranamn också så vi kan boka tid för dop :) 


Ljungsbovägens....

Ljungsbovägen fina julgran som står utmed vägen :) Glittrar så fint när man kommer på kvällen och billysena hamnar på den. 

 

Elsa kan hon...

Elsa pysslar ju väldigt mycket med sina dockor om dagarna. 
Och idag bestämde hon att det behövde göras ett blöjbyte efter att ha luktat i rumpan på Lillan ;) 
Så hon var och hämtade en av Leons blöjor i skötväskan och så tvättlappar. 
Hon tog av kläderna, tvättade av med tvättlappar och satte sen på blöjan. Blev dock lite knepigt att få på byxorna sen så det fick jag hjälpa till med. 
 

Slut

Så var julen slut och vi har haft det jättebra. Kommer lite egna inlägg senare ang julen då alla bilderna ligger på den andra datorn. 

Annandagen var jag nere hos mamma och pappa en sväng med lilleman då Anna, Jampa och barnen var på besök och de ville ju gärna träffa honom såklart :) Har ju inte blivit av tidigare. 

Igår var vi inne på mellandagsrean, fanns inte så mycket att ha i klädesväg men några fynd hittade vi. Och så kängor till Lucas som vi var på jakt efter, till Liam var det sämre med det. Så vi får leta vidare till honom. 
Inte ofta man får med sig Liam till stan men nu hade han stannat kvar på Erikstad sen juldagen så då funkade det tyckte han ;) 
Höll bara på att få spader ett antal ggr på alla människor, eller ja allra mest bilar.. Folk kör som idioter, de springer ut mitt framför bilarna när det är halt osv. De är inte speciellt rädda om sig inte. 

Idag har det pysslats här hemma. Jens har varit iväg och fixat lite. Funderade ärligt på om man kunde sätta skurtrasor eller något på knä/fötter/tassar på fyra av barnen och de tre hundarna så man hade fått lite nytta av att de gick här fram och tillbaka ;) 

Och har man inte att göra så ser Elsa till att man får det. Strax innan det var läggdags för henne och Love så hade hon fått tag i en flaska med babyolja och hällt över Love och på golvet. Ni kan ju gissa hur tjusig Love var med olja i hela håret, ansiktet och på kläderna... 
Var bara att slänga honom i badet och försöka torka upp på golvet, lättare sagt än gjort... 
Love fick tvätta håret tre ggr och det var knappt att vi hade fått ur allt under de gångerna men han var lite mindre glad över allt tvättande då. Men när han gick och la sig luktade han yes och babyolja. 
Återstår att se om vi har fått bort det mesta från golvet eller om det är nån som kör på näsan där. 


 

Våra älskade skatter

 
 

Äntligen!

Idag lyckades jag äntligen att få det på bild! 
 

Jullov, sjukstuga och jourcentralen...

Har visst gått en vecka sen sist, mycket nu inför julen :) 

Dock har inte veckan varit som vi hade planerat. Elsa blev sjuk i måndags kväll med feber och sen bröt förkylningen ut och med hosta. Dagen efter började lilleman och Love, förkylda och hosta på dom också. 
Medicinering av både Elsa och Loves astma, Loves har varit värst denna gång, riktigt tungandad. 
40 graders feber på dem båda, lilleman klarade sig med 38,4 men bara en dag. 

I fredags hade ju grabbarna jullovsavslutning. Blev en väldigt kort dag för dem, men ett väldigt efterlängtat lov :) Lucas tyckte att han kunde ta och börja 1:an redan vid den kommande terminstarten ;) 
Så nu är det varken skola eller förskola för dem eller Elsa förrän den 8:e. Eller ja, Elsa får nog börja veckan efter, känns lite onödigt med bara en dag att gå den veckan. 

Eftersom småttingarna var feberfria onsdag och torsdag så begav vi oss till stan i fredags för att julklappsshoppa. 
Vi var ju inte ensamma direkt om man säger så. Men vi hann med en del, blev dock inte helt klara för Love blev hängig på eftermiddan och varm så vi styrde hemåt. 
Han har ju varit gnällig nu ett tag och inte alls varit sig själv. När vårat matvrak inte äter så är det något som är galet. Han har flera tänder som är på väg upp så det har ju varit en bov i dramat. 

Han har varit ledsen väldigt mycket och bara velat vara i famnen så idag ringde vi 1177 så vi fick en tid till jouren. Vi bad även om en koll på lilleman med tanke på hans hosta. Han har låtit lite rosslig i bröstet till och från. 
Och vi hade ju misstänkt öroninflammation och nog var det öroninflammation alltid, dubbelsidig sådan också. 
Så det blir en penicillinkur för honom i fem dagar. Fick även mer bricanyl utskriven till hans astma. 
Så nu är det stadigt med bricanyl och alvedon också samtidigt som penicillinet ett tag för honom.
På lilleman lät det bra iallafall, så bara en lättare virusinfektion. Så jag hoppas att det ger med sig snart på honom. 
Hoppas på att penicillinet ska göra nytta snabbt på Love också så att vi får tillbaka våran glada kille, och att mamma får vila rygg och armar lite och får lite mer tid till att göra saker och ting härhemma. 
Han vill ju bara bli buren och så ska man bära på lilleman samtidigt, bläckfisk vore nåt att vara igen ;) 

Imorron väntar storstädning inför julen, de sista jultidningarna ska köras ut, granen ska kläs, julklappar ska slås in osv. Så den dagen lär nog springa på den också. 
Har en massa tvätt att ta tag i också, jobbigt bara att torktumlarn sa upp sig i onsdags. 
Pappa och Jens kollade på den i torsdags men den har lämnat in för gott. 
Så igår var vi och beställde en ny, just den vi ville ha fanns ju inte i butik såklart. Den har funnits i Norrköping men de sista hade gått när de kollade lagersaldot från Linköping. Så tur att vi inte åka till Norrköping, hade blivit en resa i onödan. Så det fick bli att beställa från centrallagret och få dem hemkörd. Och i vanliga fall så brukar det ta 2 dagar innan man har den, men det beror på var man bor osv. Självklart var det ju då tvunget att ta lång tid bara för att man bor i Åtvidaberg. Så leveransdatum är 8 januari! 
Så nästan tre veckor utan torktumlare, jag kommer förmodligen att bli galen. Har bara varit utan den sen i onsdags och håller redan på att få spader över att inte kunna tumla. 
Dåligt med torkmöjligheter för lakan osv också men det får väl lösa sig på nåt sätt. Så nu längtar jag tills den kommer hem! Blev en energisnål ny variant som tydligen ska vara väldigt effektiv. Får väl se om den håller vad den lovar ;)
 

Selfies

                 Det ska börjas i tid med att ta selfies ;) Hittade en massa fina bilder i mobilen ;) 

              
 

Lussekatter

                      
 
Ja idag har det blivit lussekatter bakade. Men jag har en känsla av att jag kommer få baka flera snart. När det fikades ikväll när vi hade besök så försvann det en hel del ;) Har ju saknat att kunna baka eftersom jag inte klarade av att göra det som gravis så det gör mig inget, bara att tiden ska finnas också. Men den får jag väl försöka hitta i nån vrå ;) 
Ska göra saffransbullar med mandelmassa och vit choklad också, grabbarna gillar dom. Eller ja, mest de som bara är med mandelmassa ;) 
Lucas har mest göra med att det sitter två russin i varje lussekatt för det gillar inte han. Tur att jag inte gör som Jens vill, ha i russinen i degen. 
Fick göra degen med lilleman mot axeln, då han inte alls var intresserad av att ligga själv. Brukar ju aldrig slå fel när man bestämt sig för att göra något. Annars kan han ligga snällt och titta och sen tillslut somna men inte nu inte. Men vi fick ihop degen och Jens hann komma hem lagom tills det var dags att baka ut som tur är. Annars hade det kunnat bli intressant ;) 

Så nu finns det lussekatter och pepparkaksmuffins, som bakades häromdagen, i frysen. Behöver nog fylla på med fler muffins också för de är omtyckta. Får väl se vad jag mer kan hitta på och hinna med att göra innan jul. Pepparkakor kanske man skulle hinna med att göra också :) 

Sovstil..

Vi hittade Elsa liggande så här för ett par kvällar sen.. Varför ha hela kroppen i sängen liksom ;) 
 
Ser ut ungefär som att hon skulle ha sprungit till sängen och somnat innan hon kommit upp hela hon ;) 

Våran knasfia <3 
 
 
 
 
 

Alexander..

Ja inte blev det så mycket av honom här. De sa ju att han ändrade riktning och kunde komma häråt. Visst blåste det en del igår kväll och så kom det ju snö, till barnens lycka imorse. 
Jag knallade upp med de tre små vid halv 9, intog frukost och sen ville Elsa och Lucas ut i snön :) Så de klädde på sig och knallade ut. 
 
De var ute ett bra tag. Tills Elsa kastade en snöboll i ansiktet på Lucas, då ville han inte vara ute längre ;) 
Love ville också ut men han fick snällt stanna inne med mamma och lilleman. 
Har ju fortfarande inte lyckats hitta några skor till honom, svårt när det på allra flesta ställen börjar på strl 20 om man ska kunna ha dem att gå i ute. Under den storleken så är det ju mest inneskor som går att hitta. 
Men ska väl slå en kik på Skopunkten och se om de har några kvar i strl 20 och om han kan ha dom. Testade ett par som Elsa hade förra vintern som är i strl 21 för att se hur mycket för stora de var och ja, jag tror 20 kommer bli för stort också. Men det återstår att se. 
Han går ju inte själv ännu men det räcker med att man håller honom i en hand eller att han har nåt rullande att hålla sig i så knatar han på. Han använder sig ju även utav väggarna för att knata runt :) 
Skulle tro att det lossnar snart för han ställer sig ju upp lätt som en plätt nu utan att hålla sig i och han har lyckats ta ett steg. 
 
Roade mig med att packa jultidningarna på förmiddan också, så nu är det klart. Lite extra rörigt med tre små men jag lyckades få till det. 
Fick ju gå upp och sparka Jens ur sängen när klockan närmade sig halv 1. Han som sa när jag gick upp att han skulle komma strax.. Ett väldigt långt strax det där ;) 

Love och lilleman sover för tillfället och Elsa har lagt sig för att vila lite. Så jag passar på att städa och tvätta, roligt värre med andra ord ;) 
Ska väl ta och slå in några julklappar också när barnaskaran håller sig borta. Känner mig en aningen stressad med julklapparna, har bara några stycken inhandlade ännu och så här dags brukar vi vara klara för länge sen! 
Men vi ska in på fredag och handla och jag hoppas på att hitta allt jag ska då så vi blir klara. Hoppas på att kunna ha barnvakt till Elsa och Love så att det går lite smidigare. 
Håller dock på att få ännu mera grå hårstrån på att komma på vad vi ska hitta på till Liam. Han önskar sig inte något speciellt direkt, eller ja, det han har önskat sig kostar desto mera så vi får väl se. Klart det blir dyrare julklappar när de blir äldre, önskar sig ju helt andra saker. Men som vi sagt, då blir det ju färre julklappar istället. Så vi får väl se vad vi kan hitta på :D 
Lucas lär inte bli så svårt. Han har skrivit sitt namn vid det han önskar sig i leksakskatalogerna och det är en hel del det ;) 
 

Luciafirande

Ja igår var det dags för Lucas luciafirande i kyrkan. 
Han hade ont i huvudet på morronen men skulle absolut gå eftersom de skulle lussa. Och de har ju tränat i flera veckor på det så det är klart att han ville. 
Först hade de ju ett lussande för hälften av skolan och hälften av förskoleklassernas föräldrar och så fick de en fika innan det var dags för nästa omgång.
Då satt vi, mormor, morfar, farmor och Lisa i publiken också. Dock så såg vi inte så mycket av Lucas för han hamnade bakom pianot. Men jag hörde honom allt några gånger när han tog i lite mera ;) 
Jag som trodde att Elsa skulle ha myror i brallorna av att sitta där fick helt fel. Hon satt still hos morfar och hade göra med att gäspa och klia sig i ögonen ;) Jobbigt att bli väckt på morronen och sen lyssna på musik :) 
Barnen som stod och sjöng var tydligen trötta de också för det gäspades både här och där :D 


Efter att de var klara så ville Lucas följa med hem för att han inte mådde bra. Och han frös ordentligt och han tyckte det var svårt att andas. Så efter att ha pratat med hans fröken så fick han följa med hem och han kröp ned i soffan och slocknade. Framåt kvällen kom febern, 40 grader.. Han hade lite ont i halsen sa han men senare försvann det. Men han sov i stort sett hela dagen och kvällen, vilket dock ledde till att han var vaken i perioder inatt istället. Febern sjönk tack och lov med Alvedon så andningen blev lite lättare för honom. 
Idag mår han dock mycket bättre, får väl se om det håller sig borta. Antagligen har han väl fått det som både vi andra haft, han är ju den enda som klarade sig då när vi andra låg sjuka. Men hellre nu än i jul, fast jag ska väl inte ropa hej ännu. Än hinner vi ju åka på både det ena och det andra, men hoppas kan man ju på att vi ska slippa. 
 
Lilleman sov på väg till kyrkan, vaknade inte ens när jag tog ur honom ur stolen, sov sig igenom hela lussandet i famnen och fortsatte sen att sova när jag satt honom i bilen. Sen sov han ett par timmar till.. 
Jultidningarna kom igår också så Jens var och hämtade dem på posten. Lucas xbox var ju med nu direkt i paketen, som han har sett fram emot massor. Att ha ett eget på sitt rum och inte behöva spela på Liams. 
Och så var han för sjuk igår för att orka spela på det. Så premiärspelandet får han ta idag istället. 
Gaminglurarna var restnoterade och likaså godiset, annars skulle det ju ha varit med i paketen också. Tvn kommer ju dock senare. 
Så han har sålt bra sitt första år, ett xbox 360, 24" LED tv, Gaminglurar till xbox, 6 hg godis och så 350:-. Sen brukar det ju bli lite dricks här och där :) 



Tomtefotografering

Ja idag har vi bla ägnat oss åt tomtefotografering här hemma :) 
Inte det enklaste med tre små och när det var alla fem så gick det inte alls :D Så de korten får vi allt ta om. 
Att få alla att titta åt samma håll, framför allt de två busfröna då ;) 
Passade på att ta på lilleman och Love medans de andra var i skolan och på förskolan.  
Bjuder på några av bilderna.. Lyckades visst ta nästan 600 bilder :) 

 

Läkarbesöket...

Lillemans läkarbesök imorse gick bara bra. Togs en vikt idag också bara för att se om det hade hänt något sen igår och nog hade det gjort det :) Lite över 100g sen igår, relativt nyäten visserligen men det räknades ändå sa läkaren. Blev undersökt av läkaren och allt såg jättebra ut. Han var väldigt med för sin ålder och fick mycket beröm för det. Gav läkaren ett stort leende också :) 
En stor godkänd-stämpel i rumpan med andra ord ;) 
Nu behöver vi inte åka dit mer den här veckan utan kan vänta tills nästa vecka. Läkaren tyckte inte vi behövde ha nån mer koll denna vecka, skönt nog. 

Efter att vi var klara på bvc styrde vi mot Elsas förskola. Hon tyckte det var lite konstigt att vi inte parkerade på den vanliga parkeringen och gick till den vanliga byggnaden. Men hon knatade in sen, hittade sin plats och fick sätta sig och äta sin frukt. Vi fick oss en lite guidad tur. Elsa var tvungen att kika runt lite sen när hon hade ätit klart frukten, sen var det ju det där med att hitta dit man ska :) Men tillslut kom hon in på toaletten för att tvätta händerna och sen var det dags för dem att gå ut. 
När hon hämtades sa hon att hon hade haft roligt iallafall :) Blir nog bra det där. Måste säga att det känns större invändigt än vad det ser ut som utvändigt. 

Hade hjälp av Elsa idag när jag lagade middan. Dock så tyckte hon inte att allt behövde tillagas ;) 
Det försvann halvfrusna ärtor och morötter och så en korv ned i hennes mage. Och så tyckte hon att jag inte behövde koka grönsakerna eller lägga korven i ugnen, gick ju bra att äta ändå ;) 

Fick helt plötsligt två kaniner som sprang omkring på golvet också, för Elsa var också en kanin såklart. 
 
Såhär ser det ut om kvällarna numera. 
Tripp, trapp, trull ;) 
 

Uppåt

Dagens besök på bvc gick bara bra, lilleman hade gått upp 65g sen i fredags och har nu passerat 4kgs strecket. 

Dagens vikt blev 4015g och längden stannade på 54,5 cm. 
Hade en annan sköterska än vad vi brukar idag då det hade kört ihop sig lite för henne. Hade fått stressa iväg dit imorse annars. Hade ju egentligen inte tid förrän 13 men hon ringde vid 8 och undrade om vi kunde komma så fort som möjligt istället. Men fick en tid till H istället vid kvart i 11. 
Men hon kollade reflexer osv och kunde kryssa i en hel del i hans papper ;) Även svarsleende och att han följer saker med blicken. Leendena kan vara lite svåra att locka fram men de har börjat komma lite då och då :) 

Så imorron väntar det där läkarbesöket. Vet inte riktigt vad hon ska göra med tanke på att han har börjat gå upp i vikt nu och det är ju bara att fortsätta på samma spår. 
Men vi får väl se vad hon säger, hon är ju riktigt bra iallafall :) Love charmade henne totalt på sitt läkarbesök för ett tag sen :D Men så är han ju vårat lilla charmtroll som tar de flesta med storm ;) 

Jens har varit iväg till vårdcentralen idag, både med foten och med ryggen. Det sas att han skulle få komma till en läkare vid namn Ali och som var ortopedläkare, men när han väl kom in till honom så visade det sig att han bara var sköterska... Så hur hon i receptionen tänkte vet jag inte.. 
Domen blev ialla fall inflammation i foten och så en kraftig inflammation i ryggen.. Så det är vila och tabletter som ska göra nytta nu. 
Han trodde inte att det var diskbråcket/stängerna, eller ja han lyssnade inte så mycket på det helt enkelt. 
Så vi får väl vänta och se, annars får det bli att få en tid till våran husläkare istället. 


Blomhandlande Elsa

I fredags när vi var inne i Åtvid och vi delade på oss så ville Elsa in i blomaffären tillsammans med Jens och Love. Jag och lilleman tog oss en tur på torget och ned till Willys. 
"Mamma blomma själv" sa hon och väldigt envis med att gå in där tydligen. 
Där valde hon sen ut en bukett som hon tyckte att jag skulle ha :) 

Glittrigt värre överallt  :D 
Hon var så glad och uppspelt över att jag skulle öppna paketet med blommorna i när vi kom hem :) 

Och tack Maggan för det fina armbandet som Elsa fick av dig när hon var inne och handlade :) 

Kalas..

I lördags var det ett litet försenat födelsedagskalas för Jens och Love hos Jens föräldrar. 
Middag och så blev det tårta efteråt som jag och Elsa hade slängt ihop. Hon hjälpte snällt till att platta till marsipanen också ;) 
 
Sen blev det ju paketöppning, väldigt skojigt tyckte Love. Fast snörena var ju såklart roligast :) 
 

Lite bilder..

 

Många bvc-besök...

Var visst ett tag sen jag skrev här igen... Har inte riktigt funntis tid till det. Dagarna går i 220 :) 

Så ja vad har hänt sen sist då. Sjukstugan är över, Liam har lite hosta kvar men det går åt rätt håll iallafall och han var tillbaka i skolan i torsdags. 
Bara Lucas och Jens som har klarat sig, vi andra åkte ju på det. Dock så var det Elsa, Love, lilleman och jag som åkte på ögoninflammationen men det var en lindrig variant skönt nog. 

Många bvc-besök har det varit den här veckan. Var inne i tisdags och då hade han gått upp alldeles för lite på två veckor och det skulle ökas på med ersättningen. Fick en ny tid på torsdagen och trots att vi gett honom mycket mer ersättning än tidigare så hade han gått ned i vikt! 
Så det var lite oroande och eftersom han inte hade passerat sin födelsevikt ännu så ville de kolla med läkaren. Så två sköterskor kollade honom och telefonkontakt med läkaren. 
Rådet blev att enbart ge ersättning var tredje timme och lägga ned amningen... Inte ofta man hör dem säga att man ska sluta amma. Visst, vi har kommit fram till att jag har för lite näring i mjölken men just därför har vi ju gett extra också. Jag fick stå ut med att ha ont menade ena sköterskan.. 
Ny tid i fredags för att se om det hade hänt nåt och skönt nog så hade det hänt en del, 100g sen dagen innan så det var godkänt. Och han har nu passerat sin födelsevikt med 10g. 
Har ju fortsatt att ge ersättning men ammar fortfarande också till viss del trots att de tyckte att jag skulle sluta tvärt... 
Nu viktkoll imorron och så har vi en extra läkarkontroll på tisdag. Har även en inbokad tid på onsdag men den hoppas jag att vi ska slippa gå på. Fick ju måndagstiden istället egentligen för den på onsdagen men de skulle behålla tiden tills imorron. 
Så nu hoppas vi på att han fortsatt att gå upp bra under helgen. 

Så den kommande veckan är fullspäckad kan man säga.. Flera besök till bvc, Lucas har luciafirande i kyrkan på fredag som föräldrar och andra anhöriga får gå på och så är det en massa annat som ska hinnas med. Ta det lugnt inför julen finns inte ;) 
Börjar känna mig en aningen stressad med julklappar osv, har knappt några inhandlade så jag måste sätta mig och kolla vad som ska inhandlas. Lär nog inte hinna med en stadstripp denna vecka så det får väl bli sista veckan innan jul. 
Den här veckan flyttar Elsas förskola in på den nya förskolan också. Ska bli intressant att se hur det ser ut. 
Elsa kommer ju få flytta över till de stora barnens avd snart så hon kommer få hänga av sig på den avd redan från början. Skulle tro att de barnen på hennes förskola kommer att gilla utegården :) 
De har ju bara haft en liten sandlåda och så ett trätåg nu. Och för att få gunga har de fått gå ut utanför med en fröken i omgångar. Så det blir ju en enorm skillnad för dem nu. Får se vad hon säger på tisdag när hon inte ska gå in där hon brukar utan gå in i ett helt annat hus :) 
Ser ju inte så stort ut heller och det ska tydligen inte vara så stor yta per avd . Kan bli intressant att se hur trångt det blir nästa måndag då det är luciafirande och alla avdelningarna ska ha det samtidigt. Av den anledningen så är det bara föräldrar och syskon som får följa med, lite trist men men.. 

Idag har det varit full fart från morron till kväll för min del. Har kört in den veden som fanns kvar i vedskjulet till pannrummet och sen börjar floa upp i vedskjulet av den stora högen som pappa och Jens har kapat upp. Har dock hur mycket kvar som helst som ska in plus att det ska kapas mera! 
Så på nåt sätt måste jag hinna med det om dagarna också så jag får in det. Jens gjorde ju något med ryggen förrförra måndagen när de höll på med veden och det verkar som att det kan vara en av stängerna i ryggen som glappar, det känns så säger han iaf.. Så imorron ska han ringa och be läkaren om en remiss till röntgen så de får kolla det. Är ju fortfarande inte bra nämligen och det är ju två veckor sen nu. 
Så det blir dubbelt arbete för min del, har ju gått förut så det ska väl gå nu med. Fick ju göra det i två år när ryggen började krångla. Är bara glad just nu att det inte är snö eller snöar så att jag inte behöver skotta osv också. 
Hunnit med att tvätta ett gäng maskiner också, har väl dock lika många till kvar, kommit efter massor med tvätten när jag varit sjuk. Inte hunnit med så mycket städning som jag velat men får fortsätta imorron. 
Gått igenom Loves kläder också och rensat ut en hel del som är för smått. Behöver gå igenom de stora grabbarnas lådor också för helt plötsligt är väldigt mycket för litet. Elsas rensade jag för några dagar sen och det försvann en hel del där också. Tycker inte jag gör annat än rensar bland kläderna, måste de växa så in i norden?! :D 

Dags att knata till sängen nu, sent som vanligt... Lilleman äter ersättning för tillfället hos Jens så han ska få äta klart och sen kryper vi ned i sängen. Ska försöka hinna med att lägga upp ett gäng bilder imorron, har ju hänt lite med lilleman. Han har ju hunnit bli över en månad gammal redan! 


RSS 2.0