Sjukstuga

Ingen ved kapad idag eftersom Jens är sämre och nu ikväll är det värre.
Men pappa kanske kunde hjälpa till lite imorron när det skulle kapas åt en annan här. Vore guld värt i så fall.
Så vi ialla fall kunde få upp ett lass till innan traktorn ska tillbaka, för då behövs det inte så jättemycket till för att vi ska klara oss hela vinter.

Testade att baka Leilas äppel-och kanelmuffins med cramble idag, luktade så gott i huset av dem! Och goda var dom också :) Men mer kanel nästa gång tror jag.
Liam är väldigt sugen på att testa dem imorron när han kommer hem från skolan så jag hoppas att han gillar dem annars blir han nog besviken. Han är ju en "aningen" kräsen om man säger  så ;)

Jens har som sagt blivit sämre idag. Imorse hade han bara 36 i temp och nu ikväll har han haft över 39 så det återstår att se hur det är imorron. Funderar på hur fort halsfluss kan blossa upp eftersom han knappt kan svälja och det enda han har fått i sig är lite nudlar idag, mitt kom ju ganska fort visserligen då när jag hade det i början av året. Mitt halsonda kommer och går, värst på kvällarna, så det vet visst inte hur det ska ha det.
Nu vill jag bara att vi ska bli friska allihopa!

Nu väntar sängen och förmodligen en vaken natt igen. Kommer nog att vara en zombie innan den här veckan är slut. Jag brukar ju inte reagera på lite sömn men nu när blodvärdet är som det är så är jag ju trött hela tiden och att inte sova gör ju inte saken bättre direkt. Men jag knaprar järntabletter för glatta livet. Måste nog ringa och kolla när jag ska in och ta nytt prov igen och se om det har gått upp nåt överhuvudtaget.

Gonatt på er!

Kallt

Ännu en vaken natt, pluttskrutten har det så jobbigt med astman. Fick mig ca två timmars sömn. Tänkte lägga mig en stund när Liam var ivägskickad till skolan men precis som jag trodde så kom Lucas nedknallandes då så det fick bli lite morgonmys i soffan istället.

Nu är Jens sjuk, vad annars eftersom vi har traktorn till låns nu. Feber och ont i halsen. Så nu står det still med vedkapningen igen. Det blir då aldrig som man tänkt sig. Har tyvärr ingen som kan hjälpa heller så vi får väl se hur vi ska få ihop det, traktorn ska ju tillbaka på måndag. Jag orkar ju inte häva på de stora stockarna och det är nästan bara såna kvar i högen nu. Och ger jag mig på det så blir det bara att jag är sängliggandes dagen efter istället utan att ha fått så mycket kapat eftersom ryggen säger ifrån.

Den enda som är frisk här hemma är Liam, ja förutom att astman bråkar lite med honom då men annars ingenting. Törs knappt säga att min hals är bättre idag för det gjorde jag ju igår och då blev det värre på kvällen.

Kallt imorse, termometer visade minusgrader. Tur att man redan har tagit fram grabbarnas lite tjockare kläder.
Jag ser verkligen inte fram emot att det ska bli kallare och kallare nu. Behöver ge mig ut på jakt efter en jacka och det brukar inte vara lätt för jag brukar aldrig hitta nån som jag gillar.

Bilder från mobilen..

Ja, jag kom mig för att tömma mobilen på lite bilder igår ialla fall men aldrig att lägga in dem här ;)
Men nu så, inte den bästa kvaliten på alla bilder dock..  





Ett under att han orkade sig runt hela hagen medans vi gick för han var så trött, så trött. Somnade bums när vi kom hem.


Hälsade på pappa och morfar på jobbet..



Liam kämpar på med veden.. Envis är han :)

Tävlar...

Jag tävlar hos Älskade hjärtegryn!

Vaken natt...

Som jag befarade igår kväll så blev det en vaken natt. Lyckades väl sova lite mer än en timme innan det satte igång ordentligt för honom. Och att ge medicin mitt i natten var ingen höjdare för då ville han inte alls utan fick panik av masken så det var bara att lägga ned. 
Så imorse fick Jens gå upp med Liam och få iväg honom till skolan, tur att jag gjorde ordning allt igår kväll ;) annars hade han inte haft med sig hälften :) 
Så jag kunde ligga kvar lite längre än till 6 imorse, då klockan brukar ringa. Blev inte så jättemycket sömn eftersom Lucas låg bredvid mig också men kunde ju vila lite ialla fall. Lite seg i huvudet just nu bara. 

Har fått i oss frukost och ska börja ta tag i lite här hemma innan det är dags att gå ut och klyva ved. Jens körde själv igår eftersom jag inte var speciellt piggelin så det hanns inte riktigt med en hel vagn.

Storhandlingen klarade vi av igår också, skönt att ha det gjort. Så nu är det fullt överallt igen :)
Var med Liam in till Åtvid igår kväll också, han har ju tjänat ihop lite pengar så han ville köpa nåt för det. Så det blev lite lego från leksaksaffären, Lucas som också fått ihop lite pengar fick en liten radiostyrd lastmaskin som han har tittat på varje gång vi har varit därinne. Och han blev superglad. Han skulle ha med den när han skulle sova också :)

Ska se om jag kan bjuda på lite bilder senare, måste föra över dem från mobilen till Jens dator först och sen till min, ett evigt flyttande :)
Lita nya bilder på kattungarna också kanske, det är fullt ös på dem nu :)

Nähä...

Sprallfabriken blev det inget med. Ledaren ringde tidigare idag och sa att det inte blev nån ny start för det var för några som hade anmält sig, var visst bara fyra stycken den här gången.
Gissa om det var nån som blev riktigt besviken när han kom hem! Han har ju väntat på det här ända sen förra terminen slutade, han har tjatat under sommaren om det inte skulle börja snart igen och sen han började skolan så har han tjatat ännu värre eftersom det blev "höst" då och ledaren hade ju sagt att det blev en ny omgång på höstterminen. Och när de fick med sig papper hem från skolan om att det var dags så var han överlycklig över att det skulle börja och ville att vi skulle anmäla honom på studs..
Men men, inget att göra åt det. Kan nog själv tycka att de borde ha en prova på-gång för det är ju inte lätt att veta vad de gör där heller.
Ledaren sa att det kanske kunde hoppa igång lite längre fram om det skulle visa sig att det kom in lite fler anmälningar snart men det är väl inte så troligt. Så nu är det bara att vänta på att de ska sätta tillbaka pengarna.

Tur att han började på innebandyn också så han har något ialla fall.

Det halsonda har gett med sig lite, kanske hoppas för mycket när jag hoppas att det är borta imorron bitti. Men det har ju hänt tidigare.

Nu börjar det bli dags att slänga ihop lite middag.

Sprallfabriken

Ja nu är det dags igen för Sprallfabriken, tredje terminen för Liams del. Och den här gången är det lite kompisar till honom ska gå också så det blir nog ännu roligare för honom.
Han hinner inte mkt mer än hem och få i sig nåt innan vi måste åka.

Det blev ett lass med ved igår också, bara att fortsätta idag, försöka hinna ett lass om dan under tiden vi har traktorn. Traktorn gick att få att funka igen, utan att verkstan var tvungen att komma hit, skönt! Och bara för det så börjar jag bli krasslig, varit lite småförkyld ett tag nu men igår började halsen göra ont också. Jag hoppas att det ger med sig snabbt denna gång också som sist.
Lucas var feberfri igår men han får vara hemma ett tag till för astman är jobbig för honom och han är fortfarande förkyld.

Har betalat räkningar nu och efter att autogirona har dragits så blir det inte mycket kvar. Men det får gå som vanligt. Behöver åka in och storhandla idag också, behöver fyllas på i skåpen.

Men först sparka upp Jens ur sängen...


Helgen som gått..

Tangentbordet till min dator gick sönder i lördags så det har blivit lite dåligt uppdaterat. Lånar Jens dator just nu, får åka och införskaffa ett nytt idag eller imorron. Är inte helt kompis med Jens dator kan jag säga ;)

I lördags var det ju dags för Liams första innebandyträning och han gillade det. Han har ju spelat tidigare men det blev ju lite mer intensivt nu eftersom de tränar i 1½ timme. Började väl lite mindre bra eftersom han innan de började fick springa och öva lite och en klasskompis råkade slå till honom i pannan med klubban så ett fint blåmärke i pannan.
Var och kollade på klubb efteråt och självklart så fastnade han för en klubba som inte fanns i hans storlek. Så vi väntar på köp av klubba så får vi se om det finns nåt i stan istället. De kan ju låna de första gångerna om vi inte skulle hinna denna vecka.
Efter innebandyn och lite handling så bar det av till Forsaström och skördemarknaden. Det blev ankbingo, djurlotteri och så var vi med i skattjakten, sen var det ett lotteri på parkeringsbiljetten. Dock så vann vi ingenting.
Och utan djur kom vi hem ;) Liam var dock sugen på både det ena och det andra, mamma också för den delen men det får vänta. Fick lite planer så om det blir en skördemarknad nästa år också så kommer jag nog att boka ett bord.

Lucas kändes varm när vi började gå mot bilen och när vi kom hem tog jag febern på honom och jovisst hade han feber. Natten blev inte rolig sen. Jag och Lucas var vakna i stort sett hela natten för han var så ledsen, han hade ont i nacke, huvud, öron, mage, benen osv så febervärk förmodligen trots att han inte hade så hög feber och han hade fått panodil. Kunde ligga kvar lite längre i sängen på morronen när Jens gick upp med grabbarna men blev inte mycket utvilad för det. Hade så sabla ont i ryggen också. Men det var bara att slänga i sig frukost och sen ut för att kapa ved. Tog ett tag innan vi kom igång eftersom allt måste jäklas hela tiden. Men sen kom vi igång och det blev en vagn kapad. Liam hjälpte till och han kämpade på massor, han drog fram stockar, la upp ved på transportören, slängde upp ved från andra sidan upp på vagnen och plockade om uppe på vagnen. Är förvånad över att han orkade så länge som han gjorde. Men han var riktigt trött sen :)
Lucas låg i vagnen och sov hela tiden.
Och med vår tur så gick det åt skogen sen om man säger så. När Jens backar upp vagnen och börjar tippa av veden så går traktorn sönder, som vanligt. Börjar lysa stopp och det går inte att växla, styra eller nånting så det är bara att stänga av. Så nu kan vi inte fortsätta mera. Blir att ringa verkstan idag. Den har ju varit inne på verkstan ett antal ggr och den har inte blivit bättre nån gång.

Inatt har Lucas sovit lugnt, och sover fortfarande. Så typiskt bara för att jag inte kan sova längre eftersom jag går upp vid 6 för att få upp Liam och få iväg honom till skolan.

Dags att ringa dagis och meddela att lilleman inte kommer idag.


Lång dag..

Det är vad det kommer att bli.. Lucas är på så underbart humör så, eller inte. Men han är ju inte helt kry heller så.
Men det ska bäras, gnällas, tjutas osv så trött i huvudet kommer jag nog vara ikväll ;) FÅr vila huvudet sen när han ska sova middag såvida han inte somnar i bilen vilket är mest troligt.
Så fort jag går ut från det rum han är i så börjar han skrika mamma och tjuta och så ska man bära tycker han, för han kan inte ta sig en meter utan hjälp ;)
Var ute nyss en snabbis och då gick det hur bra som helst att gå själv ;)

Väntar på att Jens ska komma tillbaka från tippen och sen är det bara att hoppa in i bilen för att köra honom till Erikstad. Stan struntar jag nog i idag, blir inte muntert med en gnällig Lucas.

Fredag

Jaha då var det fredag igen då, tyckte det var fredag nyss.
Har nyss skickat ut Liam till taxin, Lucas får vara hemma idag också. Han har haft det jobbigt inatt så han sover fortfarande. Astmamedicinerna går varma här hemma till dem båda. Och så ska man få Liam att komma ihåg att ta ett par ggr i skolan också, ibland tänker han inte på att han behöver den även om det hörs på honom, tror han glömmer bort lite att han har medicin numera. 

Ska skjutsa Jens sen, var lite sugen på att åka till stan när jag ändå är halvvägs där men vette sjutton om jag orkar. Får väl se helt enkelt. Men först ska luftvärmepumpen plockas ned och ställas in i bilen för den ska med upp till Erikstad. Se om vi kanske kan få in elelementen också så vi blir av med dom här hemma.

Lucas kom nedknallandes nu och över natten så har han blivit förkyld också tydligen. Han ska få vakna till lite till och sen får det bli medicin för honom också.


Gonatt

Och resten av dagen blev inte som tänkt heller.
Kärran står fortfarande kvar här hemma med alla grejerna på. Jens blev kvar längre på Erikstad eftersom R behövde hans hjälp så han var inte hemma här förrän vid kvart i fyra och de stänger ju fyra.
Men imorron är det väl sjutton om det inte ska komma iväg till tippen!

Drog bort pappas traktor till Per-Inge ikväll också, så nu får vi se om de kan få nån ordning på den. Ett fel har ju redan hittats ialla fall och det vore ju kanon om det bara var det felet men så enkelt ska det väl inte vara.

Kollat igenom alla husen lite här hemma, vad som ska slängas, säljas/skänkas eller sparas.

Känner mig en aningen stressad över helgen. Får ned traktorn imorron för att kapa ved och medans den är nere så skulle vi behöva mocka ur stallet också inför vintern och göra ordning därinne så det är klart sen när det är dags att ta hem dem. Och så har Liam innebandy på lördag och så är skördemarknaden på lördag också. Ev åker bara jag och Liam på skördemarknaden så är Jens här hemma och fixar med Lucas under tiden. Liam är väldigt nyfiken på ankbingon :) Och så ville han ha lotter i djurlotterier, han undrade om det fanns en ko som första pris :D Han såg ju Kajsas ko på bolibompa förra veckan där just första priset var en ko. Men nä så stort är inte första priset här :) tror det var en anka eller höna..
Återstår att se helt enkelt :)

Jaja, på nåt sätt ska vi väl få ihop helgen.

Nu väntar sängen, Liam ska till skolan imorron så det blir upp tidigt.

Gonatt!

Inte som tänkt..

Ja den här dagen började då inte som tänkt. Liam blev hemma från skolan pga astman, han har haft det jobbigt inatt och ont vid bröstkorgen under morronen och jobbigt att andas. Så det blev att medicinera direkt. Det har lugnat ned sig nu så vi får se om han kan komma iväg till skolan imorron.
Lucas är hemma också, är ju inte i behov av att ha honom där egentligen just nu och när Liam ändå är hemma så kan han vara det också. Han har dock gått en rond med Mr Mygga. Blev stucken igår när vi var ute, precis vid ögat. Så imorse vaknade han med ett svullet och röd/blått öga. Nu har svullnaden lagt sig lite så har vi tur så ger det med sig helt väldigt snart. En del ggr så har det ju suttit i länge, att han ska vara så känslig för myggor. Konstigt att han inte reagerade när han blev getingstucken.

Själv har jag haft huvudvärk och illamående, får ju ofta det i samband med huvudvärken. Det har minskat lite nu men helt borta är inte huvudvärken, den tänker visst stanna kvar ett tag till. Tredje dagen med den nu.
Så inget möte på Af blev det idag, se om jag kan få en tid nästa vecka istället.

Borde gå ut och lasta med det sista som får plats på kärran för Jens ska iväg till tippen med det när han kommer hem från Erikstad. Sen är det bara att lasta på nästa lass, så kan vi förhoppningsvis åka en gång imorron också.

Ang aktiviteter så är Liam mer sugen på innebandyn än simskolan så han får åka och testa på lördag så får vi se vad han tycker. Ska ju iväg på skördemarknad på lördag också tänkte jag, om det är nån som vill haka på som sällskap ;) Annars kommer vår dag bestå av ved, ved och åter ved, likaså söndagen. Så frågan är om jag kommer att kunna röra mig överhuvudtaget efter helgen. Och med vår tur så kommer det säkert att regna hela helgen, så att det skulle bli regn på lördag.

Nu måste jag röra på mig, är så sabla trött och det blir inte bättre av att sitta still.

Praktikplats till slavlön?!

Ännu en dag till ända.. Inte hunnit skriva här tidigare och sängen väntar på mig så det får bli en snabbuppdatering.

Fick jaga häst imorse, dock ingen av våra egna, utan en av grannens som tyckte att gräset var grönare på andra sidan, vilket det också var ;)
Eller jaga ska jag inte säga för han kom så snällt så när jag hämtade grimman till honom så jag behövde bara stå och vänta på honom. Halvvägs till stallet så kommer ägarinnan till den, hade ju ringt stallägaren som skulle försöka få tag i dem. Men bara att vända tillbaka igen för han skulle ju ut i hagen igen.
Men hon var så trevlig idag så.

Var uppe hos Elin och Enya en sväng också.

Fick samtal från AF idag också, ska dit imorron för att skriva på papper för praktik. Känns inte direkt lockande.
Visst, praktik är bra och man kan få in en fot. Men att gå ut i stort sett gratis är inte så lockande. Och att få ett jobb inom kommunen är inte speciellt troligt just nu. Så vi får väl se... Men som sagt, inte speciellt peppad för det, roligt att man är för gammal för att få bättre betalt för att gå ut på praktik. Undrar hur sjutton de tänkte när de la upp det?!
Det lilla jag får ut för praktiken blir inte mycket kvar efter bränsle, mat, höjd barnomsorg plus att jag måste betala till csn då också, visst det blir ingen hög summa på varken csn eller barnomsorgen men det lilla på det lilla man får ut så det blir det en del.
Och Csn har ju tom krävt att jag skulle betala till dem trots att jag inte tjänar ett öre och menade på att Jens skulle betala istället, hans inkomst och våra utgifter skulle redovisas osv. Så snacket om att man inte behöver betala förrän man tjänar pengar är bullshit.
 
Tredje handläggare på Af nu sen den rätta blev sjukskriven, men nu skulle hon visst komma tillbaka om nån vecka eller två, sa han. Men det har sagt tidigare och han skulle bara vara där 1-1½ vecka till så är hon inte tillbaka tills dess så blir det väl en annan handläggare, igen.

Är så trött på Af, Csn och Fk så det finns inte!

Nu måste jag stupa i säng, en dag imorron också som man ska orka med.


Aktivitetsbeslut?!

Idag fick jag en lugn morron. Fixade ordning grabbarna och sen körde Jens Lucas till dagis och följde med Liam till tandläkaren. Har känt mig så konstigt idag också, vette sjutton vad det är. Känner mig inte som att jag skulle bli sjuk heller, lite svårt att förklara. Hoppas bara på att jag slipper ha den här "känslan" snart. Jens var gullig och åkte och hämtade Lucas på dagis också innan han skulle iväg till Erikstad.

Precis som jag trodde så hade Liam ont i tanden för att den andra hade börjat trycka på. Så hon tog ut den, som tur är behövde han inte ta nån spruta utan det räckte med lite bedövningskräm. Så nu är den väck, den har ju varit lös länge.

Under em och kvällen så har han haft riktigt ont i vänsterörat och jag vet inte riktigt vad det kan bero på. Han reagerar inte när man trycker så som man känner vid en öroninflammation utan det är liksom precis inne i örat eller hur sjutton man ska kalla det. Så ingen reaktion vid tryck vid kind/öra, heller ingen reaktion vid tryck bakom örat.
När han gick och la sig hade det lugnat ned sig, om det var bara för att eller om det berodde på panodilen han fick vet jag inte. Så det är bara att vänta och se hur det är imorron bitti.

Har fixat lite här hemma idag och rensat ytterligare, det tar aldrig slut. Hade hoppats på att hinna med lite mer än vad det blev men kroppen vill inte riktigt som jag. Så det är bara att fortsätta imorron, får ta lite i taget.

Har varit riktigt höstväder ute idag ju så det har inte blivit så mycket tid ute, leder bara till huvudvärk för min del.
Behöver ta och plocka av de äpplen som finns kvar snart, för fortsätter det att blåsa så som det gjort idag så är det snart inga kvar på trädet. Mina få päron har väl blåst av idag är jag rädd.

Fick brev idag om att de sätter igång med bandy igen och Liam är lite sugen på att börja, nackdelen är väl att det är på lördagar 10-11.30 men vi får klura lite på det i några dagar till för det är start på lördag. Och på fredag
är det dags för första Junis som han ska börja på men det kommer bara vara varannan fredag.
Så det blir lite om han börjar på innebandyn också;
Sprallfabriken tisdagar, Junis varannan fredag och innebandy på lördagar..
Men ska nog ta och ringa Sonny och kolla om han kanske kan få prova på en gång innan han bestämmer sig, han har ju spelat innebandy på frita men det kan ju bli en annan sak nu.
Egentligen borde han gå på simskola också men det är ju en aningen dyrare och jag skulle tro att platserna redan har gått. Men kanske borde ta och kolla upp det, mer nytta av simskolan än av innebandyn, får ringa och kolla helt enkelt. Tror att simskolan var antingen torsdagar eller lördagar.

Nu ska väskor fixas, hundar ut en sista sväng och sen väntar sängen.

Måndag..

Ja ny vecka igen och snart är den slut ;) Dagarna springer ju iväg.

Har tagit det rätt lugnt idag, kroppen vill inte alls.
Skulle ha åkt upp och kollat strömmen i staketet men hann inte innan jag hämtade Lucas och sen var det bara hem och lägga honom och sen har kroppen strejkat mer och mer.
Blev en sväng till banken för att sätta in pengarna från igår och sen bara hämta hem Lulle, som dock inte ville hem. Är så roligt att hämta honom på dagis numera, eller inte, bara en massa krångel. Men men, det visar ju att han trivs ialla fall.

Har lastat upp ett lass med grejer till tippen under em så det ska köras iväg imorron. Sen är det bara att lasta på nästa lass. Ska rensa upp en massa här nu, både ute och inne i alla husen.
Är väl lite som ska ut på blocket osv också.

Valet tänker jag knappt diskutera, det allra värsta är att SD lyckades komma in i regeringen!
Fy fasiken säger jag bara...

Imorron ska Liam till tandläkaren en snabbis, han har ont i en lite lös tand, eller lite ont, han tjöt här tidigare ikväll för att det gjorde ont. Kan ju vara så att den som ska komma upp efter denna ligger och trycker lite.
Men det får tandläkaren kolla imorron.

Nu väntar sängen!

Gonatt!

Väntar..

Japp, väntar på att Jens ska komma hem från Jönköping. Han ska ju ha med sig mat till oss också så jag är en aningen hungrig nu. Pratade med honom nyss och då var han i Fillinge så snart har jag honom hemma.
Har varit massor av poliser ute på vägarna idag och nu när han åkte hem från Jönköping så hade det hänt nåt på nåt ställe, kommer inte ihåg var, så där var det massor av poliser och det var köer osv.. Annars hade han varit hemma vid det här laget.

Grabbarna beställde ugnspannkaka idag så det har dom mumsat i sig. Och nu ligger de i sina sängar sen snart en timme tillbaka. Dags för skola och dagis imorron igen.
Liam har inte haft nån feber idag, han var dock varm under natten och hade svårt att sova. Men idag ingenting, mer än lite hosta, så vi har väl en förkylning att vänta kan jag tänka mig. Men man kan ju hoppas att det stannar vid hostan.

Sovmorron varade inte så länge imorse, var bara att pallra sig upp och sen åka upp till Ljungsbo för att sätta staket. Lillskiten rymmer ju hela tiden men idag hittade vi var han tar sig ut och det var inte ett dugg konstigt för det var ju bara för honom att knalla rätt ut och det var så upptrampat utanför.
Men nu sitter det tretråd hela vägen runt, i stort sett ialla fall så nu ska han förhoppningsvis gå still.
Lucas var jätteduktig som var med hela tiden, han hjälpte till med isolatorer och tråd och annat och så lekte han lite mellan varven. Men han var trött när vi kom hem efter att ha knallat runt hela hagen och sen en massa extra spring fram och tillbaka. Och blöta blev vi också, för det kunde ju inte vara uppehåll medans vi höll på inte utan det började vräka ned. Så jag har varit frusen hela dan här, inte förrän nu börjar jag få upp värmen i kroppen igen. Måste dock upp och kolla staketet imorron igen, hade ingen staketprovare idag så jag måste gå runt och mäta på lite olika ställen. Problemet verkar ligga på "potatislandet" så ev får vi byta ut tråden där.

Frågan är väl dock om jag kommer att ta mig ur sängen imorron bitti för sablar så ont i ryggen och axlarna jag har. Och så stukade jag foten såklart inne i skogen så det blev till att linka sen och nu med för den delen.
Vaknade ju av ont i ryggen efter övningarna hos sjukgymnasten igår så jag lär nog ha hundra ggr mer ont imorron. Och så måste jag göra övningarna sen också, hua..

Kom värsta hagelskuren här när jag var nere i pannrummet och när den var över så började regnet ösa ned istället. Så jag fick snällt stå och vänta lite innan jag fick försöka springa in med ond fot. Hann dock att bli ganska blöt ändå trots att jag passade på när det hade lugnat ned sig lite.


Indra har hittat upp till toppen på trädet :)


Känner att det var rätt val att inte åka in på Centerns valvaka ikväll, blev ju bjudna dit.
Har varit så frusen och med det onda så det hade inte blivit nåt skoj. Och det är ju skola och dagis imorron så det hade ju blivit lite galet med det också.
Rätt skönt att sitta hemma i lugn och ro i soffan.


Tävlar om silversmycke

Jag tävlar om ett fint namnsmycke i silver hos Milliez.
I samarbete med
LuciaDesign. Tävla HÄR du med!


Gangstar-mössa


Jag tävlar hos MansonDust om en Gangstar-mössa från BarnkläderButiken.


Tävlar åter igen

Denna gång tävlar jag hos MansonDust om en personlig almanacka från personligalmanacka.se



Loppis..

Ja imorse gav vi oss av på loppis på Gropen, var mindre folk som stod och sålde än vad jag trodde det skulle vara. Man hade nog kunnat stå ändå, stod ju att det var ett fåtal platser under tak men de hade ju alla under tak och det fanns platser kvar. Men jaja, kanske satsa nästa gång, om de har nån mer gång.
Väntar ju fortfarande på att Ann ska ha hos sig så vi kan stå där, har ju plockat ihop en hel del.
Kom hem med en större kattställning, grabbarna hittade lite billiga leksaker som kostade 10:- oavsett vad det var och så hittade jag en hel del kläder till Tuva, får se om hon tycker om dem sen med ;)

Handlade hem lördagsmyset också såklart. Sen har vi hållt på utanför pannrummet med att röja upp och lägga ut pallar osv. Finns lite kvar att ta bort men en del ska ju kapas upp och köras hem till pappa, byggmaterial som vi inte kan elda i våran panna eftersom det är en massa spik i.
Nu är det bara veden som saknas...

Har åter igen blivit lovade att ta ned traktorn men om det blir så i slutändan återstår ju att se. De har ju skjutit på det ett antal ggr nu för det måste göras saker innan vi får ta ned den, och nu efter snart två månader så är det fortfarande inte gjort.
Så det förvånar mig inte ett dugg om vi inte kan ta ned traktorn nästa helg heller.



Iris testar nya ställningen

Pommes testar också..

Även Kiara..

Är nöjd med köpet, trodde ju att han skulle ha mycket mer för den än vad han skulle, så blev lite paff när han sa 100 kr :) Kattungarna kommer att älska den sen när de kommer ned på nedervåningen och det är lite mer fart på dem :)

Liam blev lite krasslig nu ikväll, huvudvärk, frös och kände sig inte bra. Men ingen feber så vi får väl se vad det blir av det. Han tyckte det var jobbigt att andas så det blev kortison nu ikväll.
Hoppas på att han mår bättre imorron bitti.

Har sett på filmen All about Steve nu ikväll, så idag fick jag skratta istället för tjuta.

Är ju med i en kampanj i Buzzador ang LoveFilm, så jag får testa på fyra gratisfilmer och ska ju sen buzza om det såklart. Så nu har vi sett de första två filmerna så nu är det bara att skicka tillbaka dem och invänta de andra två.
Buzzar ju i en kampanj till, tandkrämen Sensodyne Rapid, så är det nån som vill ha en testtub så hojta, har några kvar.

Hur morrondagen blir återstår att se, Jens ska ev till Jönköping och en sväng till Ljungsbro, själv ska jag väl pyssla här hemma. Behöver baka och fylla på förrådet här hemma. Men det kan ju bli ändringar, som vanligt.

Nu börjar det bli dags för sängen, imorron är det min sovmorron så det ser jag fram emot!
Även om jag kommer vara lika trött ändå.

Gonatt!




Mer tävling


”Jag tävlar om en present till bebis hos Carolina. Vinnaren vinner ett presentkort på 400 kr hos DarlingExpress.com

Tävling igen..


”Jag tävlar hos Carolina om ett presentkort på hela 450 kronor från Kiddoz

Hoppdjur

Var inne på Netto en sväng idag och hittade ett hoppdjur till Lucas och den blev poppis :)



Tävlar om presentkort


”Jag tävlar hos Carolina om ett presentkort på 300 kronor hos Silverbaby

Fredag igen...

Ja då var det helg igen, veckorna bara flyger fram.
Har precis sett klart på filmen Flicka, och ja det kom tårar till denna också precis som Flicka 2. Japp vi såg dem lite galet ;) Men den var lika bra som 2:an.










Blev många turer till Åtvid idag.. Först lämna Lucas, sen hämta honom och uträtta ärenden och sen in igen för att hämta Golfen på verkstan och den var ju som vanligt inte helt klar. De tog en tid längre fram för att de skulle ta hem grejer osv innan den skulle in till dem men ändå har de inte grejerna hemma?! Men det är ju som vanligt, så det blev en ny tid igen..

Tog hem lunch från Sandelius idag, hade ju två gratiskuponger från banken. Inte så ofta som vi är båda två så vi passade på idag. Pratade med Staffan och Johan på torget en sväng också.

Var ju hos sjukgymnasten också ja, innan Lucas hämtades och han sa det jag redan hade på känn. Att mina ryggproblem beror på min överrörlighet. Så nu har jag fått övningar att göra tills nästa vecka och sen ska jag tillbaka om fredag och ska då få ett träningsprogram.

Helgen nu får bli en fixarhelg, det enda jag vet om just nu är loppis imorron i Åtvid som vi ska kika på och antingen imorron eller söndag ska det komma en kille och kolla på en grej här. Om han nu kommer denna gång... Jag börjar tvivla men hoppas verkligen för det skulle vara ett bra tillskott i Ullaredskassan.

Nu börjar det bli dags för sängen så man har lite ork imorron, hoppas på hyfsat väder också så vi kan göra allt vi tänkt och gärna lite till ;)

Gonatt!





Tävlar hos Sockerrus

Jag tävlar om en bak- eller kokbok från webbutiken Pappaprylar hos Sockerrus. Tävla HÄR du med!


Sängen nästa..

Ja nu börjar det bli dags för sängen. Känns ju visserligen ändå inte imorron bitti att man har fått nån sömn trots att man sover hela nätterna. Men jag knaprar på med järntabletterna för glatta livet så ska de väl för sjutton göra nytta nån gång.

Var inne med Golfen till verkstan under eftermiddan, dags för service på den.
Tog en sväng upp till hästarna och hälsade på dem. Kollade staketet och insåg att det inte är konstigt att Bollen gick ut igår, för det går ingen ström i staketet alls. Skåpet tickar på men det blir ingen ström i tråden. Så det måste vi slå en kik på. Förhoppningsvis så har inte det skåpet gått åt skogen också eller så är det fel på tråden nåntans så vi måste byta ut den, vilket jag inte heller hoppas på.

Imorron blir det dagis och så ska jag iväg till sjukgymnasten, så får vi se vad han säger..
Sitter och kollar på debatten och kan bara skaka på huvudet. Ska förtidsrösta imorron så tills dess måste jag ju bestämma mig till 100% men de gör mig inte alls klokare just nu.

Tävlar om Laban

Jag tävlar om ett presentkort på 250:- från Spöket Laban hos Agnes!

Tur

Ja nu hoppas jag att jag har tur, skulle ju inte skada för en gångs skull.
En bekant skrev om detta i sin blogg och självklart måste man ju testa om man kan ha lite tur då. Det vore inte helt fel med en lite större summa som kunde gå till något speciellt som vi har tänkt oss.

Nu kan man få en trisslott och en tialott helt gratis. Allt man behöver göra är att blogga om sajterna Gratisskraplott.se och Bingobollar.com, och sedan fylla i formuläret HÄR.

Vill vinna muffinsträd


 " Jag tävlar om ett muffinsträd och ett paket valfria muffinsformar
hos Fröken M i samarbete med Lyckas Med mat. Tävla HÄR du också !"

Gårdagen


Sötaste Månsen

Får hjälp av Elin att öppna paketet.

Lucas tittar på :)

Malin hjälper till att plocka upp

Månsen med presenten från oss.

Lucas och Elin testar nya leksaken

Lullebulle


Efter att jag hade hämtat Lucas på dagis så hämtade jag upp Malin innan vi styrde kosan mot stan.
Trevligt med sällskap i bilen :)
Lucas och Elin kom igång med att leka direkt och det var full rulle hela tiden :)
Söta Anna med Hugo kom också.
Hade en otroligt trevlig eftermiddag, så skönt att komma iväg och umgås med vänner.

Tack Therese för allt gott och en supertrevlig em!

Grattis Måns

Stort grattis till Måns som fyller 1 år idag!

Och självklart ska det firas så efter att jag har hämtat Lucas på dagis så ska vi åka på kalas :)
Vilket påminner mig om att jag borde slå in presenten nu :)

Jens börjar jobba eftermiddag idag på Erikstad, så nu får vi försöka hinna med lite här hemma på förmiddagarna.
Det ska ju grävas för vatten och så på Erikstad så pappa jobbar fm och Jens em.

Igår ägnades dagen åt att tvätta och fixa, som vanligt ;) Var ju tvungen att leta födelsedagspresent och det var ju sååå lätt i Åtvid, eller inte. Ugglan hade ju i stort sett ingenting till 1-åringar. Som tur är så hittade jag en grej inne på Ica, vad kan jag ju inte skriva ifall Therese läser detta innan vi kommer ;), annars så hade det nog blivit lite panik. Ugglan hade ju mycket mera till mindre i förra lokalen så jag trodde ju att de skulle ha liknande nu men icke.

Nä nu ska kalaskläder plockas fram och packas ned så Lucas får byta på dagis och så ska paket och kort fixas.
Kameran åker med på kalaset såklart så kanske kan jag bjuda på några kort ikväll :)


Tisdag


Skallebang..

Vaknade med en sån jädra huvudvärk imorse så Lucas fick snällt stanna hemma från dagis för köra bil var ingen idé. Huvudvärken har hållt i hela dan och jag har den fortfarande. Den verkar inte vilja ge med sig!
Fick ställa in min tripp till stan idag med :( Hade ju sett fram emot att träffa Maria och Filip ju.
Får väl hoppas att jag hittar nån present till Månsen här i Åtvid eller så får det bli en snabbtur imorron em, vilket inte alls känns lockande.

Har tvättat och haft mig idag ialla fall, hade gärna hunnit med mera än vad jag har gjort. Så jag hoppas verkligen att huvudvärken är väck imorron bitti.

Har haft en hind med kalv gått häruppe ikväll, precis utanför hundgården. Men inte bryr de sig om att Ceasar skäller på dem lite då och då. De lyfter inte ens huvudet utan mumsar lungt på.
Brukar ju ha ett gäng hjortar gå häruppe och det är väl bäst att de fortsätter med det när jakten är igång för nu har de satt upp ett jakttorn nere vid spåret en liten bit från oss så nu kan de inte gå hur som helst på hygget.
Så ska de behålla livet får de väl hålla sig häruppe. Konstigt nog så brukar de ju göra det under jaktsäsongen.
Och de är ju helt orädda, bryr sig inte om ifall vi är ute, om ungarna skriker, hundarna skäller eller om man kör med maskiner.

Nu är det dags att ta tag i det sista och komma i säng!



Slut

Ja då var ännu en helg slut, tycker inte de ens hinner börja innan de är slut igen.
En lite lugnare vecka framför mig, har inte nåt inplanerat varenda dag ialla fall.
Imorron ska jag förmodligen till stan för att inhandla 1-årspresent, onsdag blir det kalas och på fredag ska jag till sjukgymnasten. Lördag kan det bli att stå på loppis, måste kolla lite först hur det ser ut och om det finns platser kvar. Det hinner säkert att dyka upp nya saker under veckans gång.

Idag var först tanken att åka till Motala för att leta marsvin som upptäcktes ute häromdagen men sen blev det några andra som åkte som ändå var åt det hållet så det blev lite många som skulle gett sig ut att leta.
Men de hittade inga, bara övergivna marsvinsburar. Men letandet fortsätter..

Jens har varit nere hos Bisse och Ulle idag istället och fixat med deras dator. Så jag och grabbarna har styrt här hemma. Har bla plockat fram en storlek större till Lucas nu, inte för att han har växt ur 92 ännu men han kan ha 98 också så nu kommer det bli fullt i hans klädlådor. Hittade en liten body i strl 50 som båda grabbarna har haft, en present från Jessi till Liam. Och den fick mig att bryta ihop. Det behövs inte så mycket..

Nu väntar sängen om man ska komma upp imorron bitti.

Sängen väntar..

Ja strax ialla fall, först måste de sista kvällssysslorna göras såklart.
Hundarna ut en sista runda bland annat.

Det blev en tripp till den nya second hand-butiken Återvinningen idag i Hackefors. Hade hoppats på att hitta lite mer efter vad hon hade sagt utanför Ikea förra helgen när de delade ut lappar.
Kom därifrån med nya miniplastblommor till våra stora fönster och lite småkrukor till dem och så ett gäng plastkrukor, måste passa på när man hittar dem för de går ju inte att hitta i affärerna längre. Man ska tydligen bara ha porslinskrukor numera. Visst är dom finare men har man katter som ligger i fönstret och vips så ligger krukan på golvet i tusen bitar. Inte ett minus direkt att det var halva priset på dem också :)

På väg hem blev det lite stopp för att sälja jultidningar. Idag fick han bara napp på två ställen, men å andra sidan så var det inte många hemma. Så det får nog bli en tur till nån dag.
Men han sålde för 480:- idag ialla fall och det är inte illa.

Har hållt på och pysslat på övervåningen idag, rätt nöjd. Finns kvar att göra förstås och så funderar jag på att byta ut bokhyllorna mot en garderob istället. Hittade en på blocket billigt, såna som vi har i hallen från Ikea. Fast då måste vi göra fler hyllplan eftersom tanken är att ha det som kontorsskåp så att säga. Får mäta lite osv för att se så det inte tar för stor plats bara.
Imorron ska jag försöka få till gardinerna i sovrummet såvida jag hinner. Det ska ju bli bra väder imorron så då får man väl passa på att fixa ute så man får lite gjort där också.
Men saker och ting brukar ju inte bli som man säger så det är väl bara att vänta och se vad man hinner med helt enkelt :)

Mamma hittade en sån söt bild så jag lånar den och säger så här:


Lite natur..












Sovmorron

Blev lite sovmorron ialla fall. Dock så vaknade jag av att Liam och Lucas bråkade, annars hade jag nog kunnat sova längre. Känner mig inte ett dugg utvilad ändå.

Se vad vi ska hitta på idag. Funderar på ett besök till Hackefors för att kolla in en ny second hand där. Och så måste väl grabbarnas lördagsgodis inhandlas :) Annars blir det nog inga muntra toner här hemma. Kanske ta och se om Liam kan få några mer jultidningar sålt också. 
Ska väl ta och börja lasta upp på släpet till tippen också, fick ju inte det gjort igår så.
Återstår att se hur långt orken räcker bara.

Nu lite sen frukost och sen komma iväg..



Extrakatt

Ja nu har katten som strykt omkring här hemma tagit mod till sig. Förut så har han ju sprungit iväg men den här gången tog nog hungern över.
För vi började prata med honom genom fönstret, han bara jamade och kom till fönstret, och gick sen ut med lite falukorv som var kvar i kylen och han var ju utsvulten. Fick hämta torrfoder och han smällde i sig en hel skål.
En helsvart hankatt med en liten vit prick på halsen. Man kan ju tro att det är en Per-Inge katt. Vi har ju haft en honkatt som bodde här till och från i vintras i pannrummet och som har varit här lite då och då nu med. Så vi trodde det var hon nu men inte. Men han är inte speciellt skygg, han går att klappa. Rädd om bakdelen alternativt ont i bakdelen för när man klappar honom där så fräser han. Men han går att klappa.

Nu när jag gick in så satt han och åt lite smulor av maten inne i pannrummet.

Ska kolla med Per-Inge imorron om den tillhör honom. Ska höra med dom som fångar in katter hos Per-Inge också om de har sett den där. Vet att den här har varit uppe hos en annan granne också tidigare och fått sig lite mat där men hur ofta han går dit vet jag inte. Får väl prata med dom också om inte de andra vet nåt.
Och sen får vi väl se vad vi ska hitta på med den rackarn..

Kastrering..

Usel natt och usel dag.. Ungefär så kan jag sammanfatta det enkelt.

Var iväg med Pommes till veterinären idag med för kastrering. Så nu är det gjort. Han gillade inte alls att jag skulle gå ifrån honom, var ju tvungen att åka och hämta Lucas på dagis. Det gick bra först men sen ville han inte alls vara kvar där när matte skulle gå ut genom dörren, började krångla i Sofias famn och vråla. Men han är ju en mattegris så, trots att han inte ens är min ;)
Gått bra ialla fall och han var vaken när jag kom för att hämta honom efter en halvtimme ungefär. Var ju tvungen att skriva i en massa papper till Sverak osv på hans id-märkning också. Och sen fick vi skönsång på väg hem också, precis som dit.
Han var ju helvaken när vi kom hem så han fick ganska snart komma ur transporten och man skulle nästan kunna tro att han inte ens blivit kastrerad som han rör sig. De andra har ju inte kunnat röra sig så mycket till en början men han har hoppat upp bänkarna och rör sig precis som vanligt.
Fin och grön är han, inte bara i örat.. Är även grön uppe på huvudet och på två av tassarna.

Tog tag i matrummet imorse, slängde gardinerna i tvätten och strök dem och fick upp dem igen, putsat fönstren och donat. Trodde inte jag skulle hinna klart innan jag var tvungen att åka med Pommes men det blev precis.

Testade en ny maträtt idag, pastagratäng med kyckling. Var med på Ica:s billiga veckan för ett par veckor sen och har sagt att jag ska göra det men inte förräns idag fick jag för mig det. Betyg - godkänt :)
Kräsna Liam var inte så förtjust i det men han kunde fylla på med lite raggmunk :)

Fick hem en sån trevlig lapp från skolan idag, eller inte...
Det går nämligen löss på skolan så bara av att läsa lappen så började det klia i mitt huvud. Men det är bara att hålla tummarna för att de håller sig borta från oss. Fördelen är ju att båda grabbarna har kort hår, värre om jag får det, blir inte kul att luskamma allt mitt hår.



Slö dag..

Idag har varit en slö dag rakt igenom.. Orken har lyst med sin frånvaro. Har varit så trött hela dagen och mått konstigt. Är väl det där jädra blodvärdet som spökar antar jag.

Inskolningssamtalet på skolan för Liam gick bra. Än så länge känner hon ju inte barnen så väl men vi gick igenom lite allt möjligt, hur han tycker det är, kompisar osv. Men han sköter sig i skolan än så länge ialla fall ;)
Han har ju lite svårt för läsningen men han har ju inte visat nåt intresse för det så han har ju lite att komma igång med.

Gjorde raggmunk här idag, första gången. De blev goda men med lite skönhetsfel ;) Och mammas är ju alltid godare. Men Liam åt ialla fall, var ju grabbarna som fick välja på raggmunk eller pastagratäng med kyckling och det blev ju då raggmunk eller agmunk som Lucas gick och sa. "Ja mä vill ha agmunk"..

Liam brukar säga ibland när han kollar på Nickelodeon, när de visar reklam för leksaker, att han vill ha en sån och att han önskar sig en sån i julklapp. Det är en viss liten herre som härmar efter det där.
Så väldigt ofta hör man " ja mä vill köpa sån" här hemma. Så honom kommer det inte bli svårt att köpa julklappar till :D Inte Liam heller för den delen för det dyker upp nya saker hela tiden som han önskar sig. 

Har suttit och kikat runt på grejer till hemmet nu och jag vill så otroligt mycket! Se i vilken ände man ska börja bara och hur man ska få ihop vissa saker så att det blir så bra som möjligt. 

Nu ska jag ta och se klart på CSI Miami och sen fixa grabbarnas saker inför morrondagen innan jag stupar i säng. Känns som att jag kommer somna innan huvudet har nått kudden. 

 


Pigg?

Inte ett dugg.. Var sååå segt att gå upp imorse, hade inte haft nåt emot att stanna kvar i sängen en liten stund till.
Lucas är på dagis så det är lugnt här hemma just nu och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig för. Städa behövs, tvätta behövs, bakas behövs mm mm. Men jag ska väl passa på att ta det lite lugnt medans han är på dagis också. Hinner väl det jag hinner helt enkelt.
Måste ju iväg en sväng i em också till skolan.
Ulrikamarknad har vi inte funderat så mycket mer på ännu. Just nu känns det som att orken fattas för att gå omkring där.


Trött, tröttare, tröttast

Börjar med att svara på en kommentar :)

Sofie - Japp det är en gastric bypass jag menar. De vet inte alls vad det kan bero men vikten kan spela in och eftersom inget annat visar nåt så chansar de på att det kan vara det.


Har som vanligt inte alls fått så mycket gjort som jag hade velat få gjort idag. Har varit så sabla trött, kan väl kanske bero på jag lyckats glömma järntabletterna i några dagar. Känner mig som en sengångare.
Dags att lägga fram kartongen fullt synligt igen på nåt bra ställe så jag inte kan missa den. Det är inte bra att städa och plocka in den i medicinskåpet....

Lucas har varit på sitt allra bästa humör idag, eller inte.. Underbara trots *host*
Har blivit många duster idag med den lille herrn.
Ett humör som räcker för tio personer och envis som en åsna!

Var förbi veterinären på väg hem från stan och fick en tid bokad åt Pommes. Så på fredag är det dags för kastrering! Lite dum tid men det löser sig.. Ska dit med honom vid 10.45 och man kan ju vara kvar medans de kastrerar, men jag ska ju hämta Lucas vid 11 på dagiset så jag får pyssla íhop det på nåt vis. Nog för att det inte tar så lång tid att kastrera men det ska skrivas papper osv och det tar nästan längre tid än själva kastreringen.

Imorron ska jag väl ta och lasta upp bråte på släpet så det kan bli en tur till tippen. Funderar på Ulrika marknad men vet inte om vi orkar oss ta iväg, det återstår att se.
Har "inskolningssamtal" för Liam också imorron em, träffa läraren och prata lite utan Liam.

Nu är det dags att styra mot sängen, eller nä inte riktigt. Måste fixa grabbarnas grejer inför morrondagen också.
Men sen så..

Gonatt!

Karolinakliniken...

Efter en lite småstressig morron så kom vi iväg, kunde ju inte åka förrän Liams taxi kom och skulle vara inne på Karolina vid 8.20.

Fick reda på provsvaren direkt när jag hade satt mig, allt såg jättebra ut så inget att göra där inte..
Sen var det dags för undersökningen då, och allt såg bra ut där också. Inga konstigheter i livmodern.
Så vi är tillbaka på ruta ett för eftersom allt ser bra ut så finns det inget som de kan göra.
Så det är bara att arbeta med vikten, ja ett alt är op då men jag känner mig så kluven. Ligger inte riktigt rätt för att få en men hon trodde att jag skulle kunna få en med hjälp av dem, om jag ville.
Men jag vet ju inte alls vad jag vill..
Oavsett vad jag gör just nu så står vågen still, byxorna sitter lite lösare visserligen men det vore förbenat trevligt om det syntes på vågen också.

Inte känns det bättre ialla fall..
Visst är det skönt att allt ser bra ut men samtidigt önskar jag att de hade hittat nåt litet fel som hade varit lätt att åtgärda.

Stressigt..

Ja dagen blev inte alls som jag tänkt mig.
Efter att Jens slutade jobba så åkte vi iväg till stan. Först till Therese för att hämta bord och stolar, bjöds på fika. Sen in en snabbis på Ö&B och sen till ByggMax.. Klockan sprang på bra så klockan var över 17 innan vi kom från stan. Så det var bara att åka direkt hem, lämna av Jens och Lucas och sen sätta sig i bilen igen för att åka på föräldramöte i skolan.
Mådde ju inte toppen direkt, gör inte nu heller..
Har huvudvärk men jag vet vad det beror på. Ätit och druckit åt helsicke för lite idag dvs nästan inget alls.
Nu har jag fått i mig lite mat och dricka så det börjar släppa efter och snart väntar sängen. Måste iväg tidigt imorron för att hinna in till stan för imorron bitti ska jag till Karolinakliniken.

Kommentera..

Måste säga att alla mina läsare är lite dåliga på att kommentera ;)
29 läsare igår och en enda kommentar...

....

Inte min dag idag riktigt.. Tänker för mycket så jag får ingenting gjort, eller jo men inte så mycket som jag skulle behöva få gjort. En dålig dag helt enkelt..

Lucas är ialla fall hämtad från dagis och vi har fått oss lite i magen. Funderar på om han ska sova nu eller i bilen, ska ju iväg till Therese och hämta bord och stolar när Jens slutat jobba. Får bli en snabbvisit, tror det blir en snabbis in på Ö&B också efter sytråd så jag kan sy mina gardiner.
Föräldramöte ikväll sen, har inte så stor lust att gå så som jag mår nu men det är lika bra att pallra sig iväg.
Att skicka Jens är ungefär som att inte gå alls eftersom han knappt kommer ihåg nåt sen ändå när han väl kommer hem ;)



Kattungarna..

Nu är de snart två veckor gamla och har öppnat ögonen, det är gråis som är sist med det så hon har inte riktigt öpnnat dem ordentligt. De har börjat att kravla runt lite mera i lådan nu, om nån vecka eller så kommer det vara mer fart hos dem.






Bättre bilder kommer, blev lite hastbilder när grabbarna skulle lägga sig.


Kaninerna..


Lufsen

Bambi och namnlös..

Bambi

Namnlös

Lufsen
 
Bambi

Namnlös..

Känner..

mig så nere ang det här med barn.. Alla blir gravida till höger och vänster eller så ska de ha när som helst, det kommer krylla av bebisar omkring mig. Det är bara här det står helt still eller så försvinner de från oss, hur många gånger ska man orka?!
Ska man strunta i att försöka skaffa fler barn för att det inte vill sig och leva med den stora längtan?
För just nu betvivlar jag starkt att det nånsin kommer att gå vägen igen. Utredningen kommer inte visa ett dugg så vi kommer stå på ruta ett igen.

Och ja, jag vet att det finns de som har det värre, och som inte kan få barn alls.. Men som en vän sa, som inte kan få fler barn pga sjukdom, så är det jobbigt för oss båda men på olika sätt. 
Var glad för de barn du har får man höra, vem säger att jag inte är glad över dem?!
Men det innebär inte att längtan efter fler blir mindre eller försvinner.

Kommer det bli vår tur igen?
Att få vänta i 9 mån på att få träffa en ny familjemedlem, igen...
Att få uppleva den häftigaste upplevelsen som nånsin går att uppleva, igen..
Att få komma hem med en ny liten skrutt och uppleva allt underbart, igen...

Just nu ser allt nattsvart ut...på de flesta fronter visserligen...

Monday..

Dagen kunde dock ha börjat bättre. För min del började den med magkramper så idag fick Jens köra Lucas till dagis. Inte så jättepopulärt hos Lucas för han vill att mamma kör honom men efter lite övervägande så gick det bra att pappa körde honom ;) Och det hade gått bra att lämna honom idag också.

Ska försöka få nån ordning på övervåningen idag, är tanken ialla fall. Köpt lite nya grejer så jag måste sy och ha mig lite och byta gardinstång osv.. Behöver fortsätta rensa ur för små kläder ur grabbarnas lådor också.
Sen är det väl sjutton om jag inte ska hinna få ut nåt på tradera av kläderna idag.

Tid är bokad för service på Golfen också, den har ju tjutit om det nu ett tag. Så den 17:e åker den in på service och så hoppas vi på att de inte hittar en massa andra fel på den. 
På tal om den 17:e så ringde sjukgymnasten förra veckan så jag ska dit den dagen också. Ska till Lennart med ryggen och så får vi se vad han säger om den. Vet ju att en del i det onda ligger i att jag är överrörlig.

Har lovat nya bilder på kattungarna här i bloggen också så det ska jag försöka hinna med idag. De har ju öppnat ögonen nu, gråis har inte riiiktigt öppnat dem helt medans rödis och fläckis har haft dem öppna helt i två dar nu. 
Ljuvligt söta är dom och tjocka som tunnor :)  

Nu ska jag göra lite nytta innan det är dags att åka iväg och hämta Lucas, skulle behöva handla lite men känner inte för det direkt med det magonda så det får nog Jens ta sen när han åker till tandläkaren med Liam.


Helgen slut..

Ja då var ytterligare en helg gången. Den hinner ju knappt att börja innan den är slut.

Fredagen började som alla andra dagar. Dock så såg vi inte så mycket av Jens, eller ja på fikarasterna :)
Men efter de slutat jobba så stack han iväg och hjälpte Lasse med att köra bråte till tippen och sen kom han hem i 5 min för att byta kläder och sen slänga sig iväg igen. Han var iväg till stan för att träffa den han är kontaktperson till. Sen kom han inte hem förrän vid 20.
Så jag och grabbarna hade lite fredagsmys här framför bompa.

Igår blev det jultidningsförsäljning på fm och sen en tripp till stan när vi ändå var i närheten. Var tvungen att hitta en tunnare mössa till Lucas och lite andra småsaker. Efter att vi var klara i stan så blev det ännu mera jultidningsförsäljning :) Liam ligger i :) 

Idag har Jens och Liam varit iväg och sålt ännu mera jultidningar. Liam ligger nu på det dubbla mot förra året. Han har hittills sålt för 6300:- ungefär. Här hemma har han bara sålt till tre personer, resten har han sålt i Bankekindstrakten. Har lite kvar så förhoppningsvis kommer han upp i det han vill. Han har ju hittills tjänat ca 1800:- som han får stoppa i egen ficka. En bra runda med andra ord, så nu vet vi hur vi lägger upp det inför nästa år :) 
Själv har jag roat mig med att städa och tvätta och som ni ser fått till en annan design på bloggen. Det kan ta en stund innan bakgrunden kommer upp dock men det kan vara lite segt ibland. 
Ser ni inte den nya designen så kan det vara så att ni får uppdatera sidan, F5...

Tack Nathalie så jättemycket för guidningen och hjälpen :) 

Har en vecka framför mig med nåt möte eller så varenda dag. Men imorron tar förmodligen Jens och åker till tandläkaren med Liam för den årliga kollen, eller ja tandsköterskan.
Föräldramöte tis, Karolinakliniken ons, inskolningssamtal för Liam tors.. Och så ska vi hinna med att åka till Tallboda innan onsdag också till bästaste Therese för att hämta lite grejer.
Så vi får se hur vi får plocka ihop allt.

2½ år

2½-årskontrollen gick galant. Klarade av allt han skulle och han hade växt 10cm sen vi var sist vilket var vid 1½ år. Han bubblade på som vanligt och berättade både det ena och det andra.
Tog lite längre tid då hon kollade Liams kurva med pefen och han tappar så pass mycket så han kommer att få börja med pulmicort. Även Lucas kommer att få börja med pulmicorten fast i annan form då, hon fick ju höra hans hosta idag och ansåg att vi kunde börja med pulmicorten direkt tillsammans med ventolinen istället för att bara börja med ventolinen eftersom han var så pass ansträngd..
Men nu idag har vi bara kunnat använda ventolinen eftersom den andra inte är utskriven ännu. Får svänga förbi apoteket imorron och se om läkaren har ringt in dem.
Men han är jätteduktig med masken.

Efter att vi var klara där var det bara att köra honom till dagis. Inga problem med lämningen inte, bara jag följer med honom in i lekrummet så kan jag gå sen.
Jag passade på att åka och handla, kändes onödigt att åka hem när jag inte lämnade honom förrän 9 på dagis.
Så det blev att handla i alla tre mataffärerna och sen till apoteket och Sandelius :) Så jag fick mina ärenden uträttade innan han skulle hämtas igen.

Hade besök här när vi kom hem av Magnus och Alma, så Lucas kom igång att leka med henne :)

Jultidningarna kom idag så Jens och Liam gav sig av direkt när Liam hade kommit hem, och gjort matteläxan, mot Bankekind. Och han fick en del sålt, men några ska han tillbaka till för en del var inte hemma och en del ville att han skulle komma en annan dag. Bara idag har han sålt för 1849:-, så han bör väl komma upp i den summan han var uppe i förra året ialla fall. Då sålde han ju för nåt på 3000:-. Men denna gång kom han ju igång tidigare än förra året.
Ja, så vill ni beställa är det bara att hojta ;)

Kvällen har jag och Lucas tillbringat själva här hemma, Jens och Liam kom inte hem förrän vid 20 och då åkte de härifrån vid 15.20. Men vi har myst i soffan och kollat på tv och läst böcker. Han är ju lite slöare än vanligt med tanke på astman så han myser mer än gärna i soffan istället för att leka.

Hästen blir det inget med, eftersom jag dröjde med att bestämma mig så flyttade hon till våran granne idag. Lite delade känslor eftersom jag gärna ville samtidigt som det tog emot lite med tanke på åldern. Och nu kommer man att se henne varje dag. Får väl hoppas på att det dyker upp nån mysig nordis istället, en skogsmulle.

Nä, packa väskor nu och sen skutta i säng.

Onsdag

Ännu en dag som snart är till ända..

Gårdagen bestod av det vanliga på fm och på em ägnade jag mig åt trädgården dvs gräsklippning och lite annat. Blev av med båda passaterna igår också, skönt! Nu är det forden kvar och ja, audin också då men den ska ju slaktas först. Men har tydligen flera intresserade köpare på forden så den ska väl vara väck snart också.
Sen är det "bara" resten som ska rensas bort också.

Slet fram symaskinen ett tag idag när Lucas var på dagis, fick lite sytt ialla fall. Måste iväg och handla lite nya tyger så jag kan göra allt jag planerat.
Hade tänkt hinna klippa klart gräset idag men tiden sprang helt plötsligt iväg och klockan var över 19 så det var bara att strunta i det. Hoppas på bra väder imorron så jag kan ta det då, så jag blir klar med det sista.. Är egentligen för blött för att köra det som är kvar men får köra med båda gräsklipparna, annars får det bli till att kratta :)

Nåt som jag aldrig tycks hinna med är att ta kort på en massa kläder och lägga ut på tradera och blocket, ändå glor den där förbenade kartongen på mig varenda dag. Måste ta tag i det.. nån dag..

Liam var hemma från skolan igår, magvärk och huvudvärk. Men idag kunde han gå igen. Grabbarnas förkylningar har hållt sig rätt lugna faktiskt, är jag som är värst men jag hoppas att det vänder snart.
Var och hämtade ut Lucas nya medicin idag men läkaren hade ju varit så smart och bara skrivit ut medicinen och inte optichambern och masken så den har vi ju ingen nytta av. Men ska träffa astmasköterskan imorron eftersom Lucas ska på 2½-årskontroll imorron på bvc och det är ju samma :) Så då får hon fixa det. Han hade behövt ha den nu när astman bråkar. Fick bli bricanyl nu ikväll men den ger ju inte samma effekt utan lindrar bara en liten stund.

Börjar bli dags att skriva inköpslista till morrondagens storhandling och packa grabbarnas väskor.


RSS 2.0