Halsfluss

Igår när barnen kom hem från förskolan tyckte jag att Leon kändes väldigt varm och var glansig på ögonen så jag gick och tog febern på honom. Och nog hade han feber alltid! Termometern stannade på 40,0 grader. 
Och de hade inte märkt nåt på förskolan och inte Jens heller när han hämtade, han var sitt vanliga glada jag. 
Hörde att han lät grötig på rösten så vi kollade i halsen och mandlarna var rejält svullna och han var väldigt röd. 
Och våra barn har ju en tendens till att utveckla halsfluss väldigt fort så vi ringde vc för att få en koll. 
Skulle vara där 20 min efter att vi pratat med dom och nu hade Leon blivit slöare. 
Och han var väldigt allmänpåverkad när de kom dit, sköterskan tog tempen, 40,5 grader och sen fick han gå till labbet för att ta halsprov. OCh nog visade det positivt och den på labbet som tog provet hade meddelat sköterskan att det var rejält svullet i halsen. 
Så en penicillinkur blir det nu. Läkaren som skulle skriva ut receptet vägrade dock att skriva ut tabletter till honom. Men Jens var och hämtade ut penicillinet men precis som vi trodde så funkar det inte. Han kräks av det och han får panik när man ska tvinga i honom det. Jens ringde imorse och då skulle läkaren skriva ut ett annat penicillin. Jens var sen inne på eftermiddan och skulle hämta ut det, penicillinet fanns inte ens. Så de på apoteket ringde upp till vc för att prata med läkaren och de tryckte också på om att vi ville ha tabletter istället. Då behövde läkaren en timme på sig att fundera. 
När Jens sen kom tillbaka så hade han ändå skrivit ut ett flytande till! 
Kändes ju väldigt onödigt att ta ut det men personalen tyckte vi skulle testa. 
Kan meddela att det gick inte bättre det... 
Sköterskan på vc hade sagt att vi fick höra av oss igen om det inte gick. Varför då kan man ju undra?! 
Läkaren vägrar ju att skriva ut tabletterna! 
Är ju bara att ringa imorron igen men då får de fasen ta en annan läkare. 
Vi har aldrig haft problem att få ut tabletter till de andra i den åldern. Flytande funkar helt enkelt inte på våra barn, spelar ingen roll vad för slags medicin det är. 
Febern har pendlat mellan 39 och 40,5 idag också. Och han har sovit större delen av dagen i vagnen ute i hallen. Elsa och Love tycker så synd om Leon som är sjuk. 

Elsa och Love har fått vara hemma från förskolan också och kommer vara imorron också. 
Hoppas ju på att ingen annan av oss åker på eländet. 

Love följde med Jens till Åtvid, då passade jag och Elsa på att spela lite memory och äta pepparkakor. 

Sliten liten kille <3 

Liam har varit hemma sen igår också, huvudvärk, magont och feber. Verkar vara det som Jens hade i helgen. 
Får väl hoppas att ingen mer åker på det eländet heller. 

Hoppas allra mest på att Idun klarar sig från allt, räcker med den förkylningen hon har nu. 


Första dan på förskolan med glasögonen igår för Love och det hade bara gått bra. Fröknarna tyckte att han la märke till detaljer som han inte gjort tidigare. Framför allt när de hade varit iväg på en promenad för att titta efter fordon. Sen vi var och fixade till bågarna så de sitter kvar så gillar han dom ju bättre. Han tyckte ju det var jobbigt när de åkte ner hela tiden och han tappade dom ju tom om han böjde sig ner. 
Och nu behöver han inte ta några pauser från dem direkt längre, tidigare kom han och sa till att han ville ta av sig dom en stund. Igår och idag har han inte kommit förrän strax innan läggdags och sagt att han vill ta av sig dom. 

Älskade skruttunge

Hon växer så det knakar, våran lilla trollunge <3 
 

Fyndade ni?

Förra veckan körde de ju Black Week på en del ställen, Black Fridag på en del och Black Weekend på en del.. 
Lyckades ni fynda? 

Var inne i stan på tisdagen när Toys´rús började sin kampanj och lyckades fynda en del julklappar till mindre än halva priset. 
På onsdagen fyndade jag ju flera julklappar till halva priset. 
Och så var vi inne i fredags, passade på när vi ändå skulle hämta Loves glasögon. 
Fyndade kläder för halva priset och ännu lägre på vissa ställen, några julklappar till och så en ny skrivare. 
Jag gillar att fynda ;) 
Kan inte riktigt skriva vad jag fyndade då de två stora grabbarna kollar in i bloggen ibland.

Till Elsa fyndade jag bla en Sofia-docka. Den kostar 599:- annars, jag gav 299:- för den. 

Nä men det är ju bättre att komma undan lite billigare om man kan. Och när det är så pass mycket nedsänkt så är det ju bara att slå till. 
Visst luras en del med deras sänkningar men de grejerna som vi köpte hade vi koll på innan hur de har legat till prismässigt så fynd blev det ju. 
Börjar nog närma oss slutet med julklapparna nu tror jag. Skrev upp förra veckan vad vi hade så jag har nån koll på vad som finns, måste nog gå igenom dom listorna för att kolla vad som saknas. 
Lite svårt att komma på vad man ska köpa till Love och Leon bara, ja de stora grabbarna också för den delen! 
Elsa är hur enkel som helst och jag springer på nya grejer till henne hela tiden men till henne är vi klara redan.
Besök

Häromdan fick jag se något som jag inte sett här sen typ andra året sen vi flyttade hit. Och då höll vi på att nästan bli översprungna av en! 
Har blivit en ny vana att kolla ut genom fönstret i den nya ytterdörren och jag måste säga att jag blev lite förvånad när jag fick se två älgar genom det, precis ovanför stallet. 
Hämtade systemkameran för att se bättre och då visade det sig att jag hade missat en, så tre älgar. 
En tjur, en ko och så en kalv.
 Glasögonen...

Igår var vi och hämtade Loves glasögon. Han tycker dock att det är lite jobbigt att de åker ner på honom, så det får nog bli att fixa såna extra att ha bakom öronen. De ville att han skulle prova utan först men eftersom han får trycka upp dom nästan hela tiden så förstår jag att han tycker det är jobbigt.
Får ringa in till dom imorron och se vad de säger.


Julstök

Igår hängde jag och lillskrotan på stan tillsammans med Elin, My och Milton. En välbehövlig paus från allt för min del. Är så glad att jag har mina fina tjejer 💜
Lyckades fynda några julklappar till också.

Nog för att den där pausen innebär att jag har kvar saker att göra när jag kommer hem och den energi jag hade för dagen var redan slut när jag kom hem.
Men tidig middag skulle göras då grabbarna skulle iväg och köra Mini-z när banorna öppnade.

Idag kör jag på julstök. Idun har äntligen somnat efter att ha velat vara i famnen under morronen. Känns i armen nu vill jag lova.

Har gått igenom de julklapparna som är inköpta och har nog koll på vad som saknas nu tror jag. Inväntar ju lite paket på posten också med klappar i.

Nä nu när skrutt sover är det dags stt sätta igång med städningen. Fönster ska putsas, gardiner strykas och så ska stakar och julstjärnor letas fram och testas.


Fyndat

Blev en tur till stan idag och lyckades göra en del fynd. Det är ju Black Friday på fredag och en del butiker har redan börjat. Så en del julklappar blev inhandlade. Lyckades fynda ett par byxor till mig också, jag som typ aldrig lägger pengar på mig själv.
Hann inte riktigt med allt idag så det får bli på fredag när det är flera butiker som startar sin rea.
Måste se över julklappslagret på torsdag så jag har koll på vad som saknas.

Eftermiddan har ägnats åt hushållssysslor. Ska iväg imorron och träffa mina fina tjejer så lika bra att beta av lite idag. Måste börja fixa inför advent också ju. Så det får jag nog ägna torsdagen till.


Skitdag

Ja idag har varit en riktig skitdag i mitt mående. Ljudkänslig, dåligt med tålamod och nära till tårarna.
Men nu är ju dagen snart slut och jag hoppas på en lite lättare dag imorron iallafall.

Småplockat lite, kollat över julbelysningen osv.

Gymmar lite
Sällskap av syrran

Har med andra ord inte ens fått hälften gjort idag mot vad jag tänkte. Men det är ju fler dagar i veckan.

Upptäckte Love med sin filt över huvudet och hörde att han höll på med nåt. Frågade vad han gjorde och fick svaret inget...

Busted!

Han och hans strössel!

Lite senare kom häxan Love på besök.

Dags att se om lilla fröken vill sova. Hon som somnat så bra hittills har de senaste tre kvällarna varit ledsen och inte alls velat sova. Fått sova henne i min famn och sen lägga ifrån mig henne i babynestet. Var bara för att vi sa att hon skulle kunna börja sova i sin säng 😉


Stan, storhandlingen och Mini-z

Ytterligare en helg som går mot sitt slut.
Känns som det knappt varit några lediga dagar....

I fredags var vi inne i stan och beställde glasögon till Love. Han fick testa lite olika och tillslut hittade vi ett par som passade och han fick välja färg. Kan ju säga att det var bra mycket bättre personal än här i Åtvid!
Han får även såna bågar baktill, kommer inte på vad de heter nu bara för det, men så att de sitter kvar bättre.
Kollade även vad det skulle kosta om vi ville ha ett extra par och de skulle kosta 749:- . Men de tyckte att vi skulle börja med de här och se så de blev bra. Så får vi beställa senare sen.

Tog oss en sväng till BR för att kolla några julklappar och så ville Love gå lite mat. Vi uträttade några ärenden först, hämtade ett par skor till Leon bla. Love slocknade under tiden så han fick en snabbvila innan lunchen. Den ville han inta på McDonalds, men noga att han bara ville ha pommes och dricka.
Snabbsväng in på Maxi och ÖoB och sen var det dags att hämta Elsa och Leon som var hos farmor under tiden.

Igår åkte jag, Liam och Idun in och storhandlade. Behövde fyllas på lite.

Man ser hur det arbetar i hjärnkontoret hos vissa. Och man får höra, "oj så mycket, det måste ju räcka en hel månad".. Och man får svara att det kanske räcker nån vecka... Tur de inte visste att jag handlade en hel del på Maxi och ÖoB också 😉

Medans vi var och handlade var Jens och de andra barnen iväg och hämtade foder till hästarna.

Idag har det röjts i pannrummet och lite ute. Börjat få in lite ved i pannrummet också. När Idun vaknade knallade jag in och slängde ihop lite fika.

Chokladbollsrulltårta
Elsa håller Idun sällskap och spelar musik för henne.

På eftermiddan gav sig Jens och de stora grabbarna iväg till Mini-z banan. Liam skulle testa sin nya bil. Och ena killen hade några som han skulle sälja så Lucas fick provköra också. Och han gillade det rejält så han har nu köpt sig en Mini-z också.

Här hemma roade vi oss med att laga mat och städa, eller ja, några kollade på film i Lucas rum och varvade med lek lite då och då.

Idun ville bli buren så jag är så glad för sjalen!

Trött men för nyfiken för att sova.

Efter att ha vaggat omkring och dansat så slocknade hon.

Nu väntar sängen så man hinner få sig lite sömn innan klockan ringer. Känns visserligen inte som att man nånsin sover. Fyller på med järn, b12 och zink iaf så får vi väl hoppas att det fyller upp nåt. Känner dock att kroppen strejkar mot mera, så försöker bromsa mig själv innan jag hamnar på samma ställe som innan Idun.


God morgon

God morgon på er!

Sitter med barnen i soffan, de kollar på barnprogram. Men snart är det dags att göra dom klara för att åka till förskolan.

Fick mail igår från Lucas lärare då skolsköterskan ville informera om att vinterkräksjukan har börjat gå.. Bara väntar på att de ska höra av sig från förskolan och säga att det börjat gå.
Sköterskan rekommenderade att barnen var hemma ett dygn efter att de var symptomfria... Vad hände med minst 48h?! Men lärarna gick ut med att de ville att barnen var hemma minst 48h efteråt. Och inte hade jag skickat iväg dom så tidigt ändå.
Klarar oss gör vi säkert inte.

Var iväg till vc med min arm. Blev ju inte så mycket klokare. Läkaren trodde det var en muskel som åkt på stryk, så smärtstillande och så ringa och boka tid till arbetsterapeuten. Irriterande att inte kunna använda armen fullt ut, hade ju planerat att hinna med massor när barnen är på förskolan. Och den värker ju konstant. Får väl hoppas att det ger med sig snart.

Nä, dags att få barnen klara!


Alltid lika glad


Provning

Var hos optikern här i Åtvid igår med Love för att kolla bågar osv.

Inte speciellt stort utbud till barn och dessa var de som passade bäst. Dock metallbågar och vi vill nog ha plast istället. Priset om vi ville ha tunnare glas hamnade på 1500:- efter bidraget på 800:-.

Fick tipset om Smarteyes och Specsavers och just nu lutar det åt Smarteyes. Där är glasögonen gratis oavsett glas ser det ut som plus att om man vill ha ett par till kostar de max som bidragsdelen. Specsavers har 2 för 1 men där hamnar man ungefär på samma pris som här i Åtvid om vi fått rätt uppgifter. Ska ringa in och se om det är bäst att boka tid eller bara dyka in för provning.

Love blev arg för att han inte fick ta med sig glasögonen igår när han provade bågar så det är ju skönt att han är positiv till det iallafall.


Ögonkliniken

Efter förmiddans pysslande så packade vi in oss i bilen för att åka mot stan. Stannade till hos farmor för att lämna av Elsa och Leon där. 
Tur vi var ute i riktigt bra tid för parkeringar fanns det ingenstans! 
I parkeringshuset kommer vi ju inte in med traficen, den är för hög.. Man ska inte ha stora bilar för att kunna parkera i stans alla p-hus.... 

Tillslut fick vi ställa oss utmed en gata vid ett bostadsområde. Och vi hann dit i tid men nätt och jämnt. 
Var många inne på ögonkliniken också så det tog sin lilla tid innan det blev våran tur till receptionen.

Men Love hann med att leka ett tag innan det var hans tur. Ortoptisten såg direkt att hans högeröga var mer inåt. Och han fick göra några syntester innan det var dags att få droppar i ögonen. Han satt snällt stilla och tog dom, vi behövde inte ens hålla i honom. Men oj vad han gnuggade sig i ögonen efter en stund och blinkade och blinkade. Blev suddigt för starkarn. 
Sen var det dags för 45 min väntan på att dropparna skulle verka så vi gick och tog en fika under tiden.


Lyxigt att få ha mamma och pappa nästan för sig självt, Idun sov visserligen större delen av tiden. 
Tänkte att han kanske ville åka vagn efter dropparna men icke sa nicke, han skulle prompt gå. Så vi valde ju den större vagnen helt i onödan. 
Vi knallade tillbaka och han fick komma in rätt snart igen för att göra syntestet med maskinen. 

Och ja, det visade att han behöver glasögon. Han är översynt och så har han astigmatism. 
Det var inte så jättestort fel på ögat men tillräckligt för att behöva glasögon. 


Tog upp det med henne hur det skulle gå med tanke på hans humör. När han blir arg så slänger han det han har i närheten, oavsett vad det är. Men hon menade på att när han märker att han ser bättre med dom så kommer han att vara försiktig med dom.. Man kan ju hoppas. Eller så vill hon helt enkelt att man ska förbruka många par glasögon under åren.. Ska ju finnas i "plast" att få med samma styrkor som i glaset men det var tydligen inte aktuellt för hon menade på att det skulle gå bra. Så vi får väl hoppas att de håller helt enkelt. 
Blir inte så billigt annars. Bidraget gäller ju bara en gång. 
Så nu har han återbesök i slutet av januari igen för en ny koll, med glasögonen. 

Love är helt med på att han ska få glasögon. Men lite tveksamt om han är med på att han alltid ska ha dom. Först så skulle han ju ha såna som pappa. Sen i bilen kom han på att han vill ha såna som mamma har, i bilen, dvs solglasögon. Och han blev arg när vi sa att han inte skulle få dom idag för att vi måste testa bågar först så de kan fixa glasögonen. 

Så imorron efter förskolan får det bli att gå till optikern här i Åtvid och kolla vad de har för bågar. Om de har några som faller i smaken eller om vi ska kolla inne i stan också. 
 

Ögonkliniken


Degas och pusslas

I väntan på att vi ska bege oss iväg till Ögonkliniken så degas det och pusslas.


Fars dag och kalas

Fars dag och imorse firade vi pappan i familjen med lite paket. Efter frukosten var det dags att slänga ihop tårtan till dagens kalas.
Gjorde en tårtbotten igår på 3 lika, första gången jag använder mig av det receptet men det blir definitivt till att göra flera gånger.
Dagens fyllningar blev dumlefluff och päronmousse.

Framåt lunch styrde vi bilen mot Erikstad, för att fira fars dag och så ett gäng födelsedagar.
Barnen och vi fick fina presenter.
Barnen höll igång för fullt och det var trötta barn när vi styrde hemåt.

Våra fina tjejer
Elsa övade på att gå i högklackat

Imorron är det dags för Loves besök på ögonkliniken. Återstår att se hur det går.


Slow cooker

Idag invigde jag slow cookern som vi köpte för ett tag sen. Så idag tillagades en köttgryta. Det fick ligga på låg värme i 5 timmar och köttet var så mört att det föll i bitar.

Smidigt när man inte behöver tänka på det och man inte behöver gå och röra om titt som tätt.


Trötter

Leon blev lite trött innan middan idag. Han ville vara hos mig medans jag satt och gav Idun mat. Och tillslut somnade han. Elsa satt och klappade honom på huvudet och passade på honom titt som tätt. Love gick förbi och klappade på honom lite då och då också.


Födelsedag och fotografering

Idag fyller älskade sambon år! Det firades med paket och tårta på eftermiddan.
Får hoppas att han blev nöjd med nåt paket 😉

Idag stod även fotografering på schemat. Det tas ju inte kort på förskolorna längre utan man får skriva upp sig på en lista och sen åka till en annan lokal när det är dags.
Så efter att barnen var hämtade på förskolan och på skolorna så var det bara att styra mot loklen och så ombyte av kläder som gällde.
Först var det enskilda kort som skulle tas på Elsa, Love och Leon. Sen var det dags för syskonkort. Blir intressant att se om det blev nåt bra med alla.


Fina presenter

Mormor och moster vet vad mamman gillar för kläder 😊 Idun har fått så fina presenter.

Från mormor och morfar
Från moster Anna med familj

Hon fick även en Sofia giraff av Anna. 💜


Extra lunchgäst

Den där Mimmi ska vara med överallt. Igår skulle hon sitta med när vi åt lunch, billig i drift iallafall 😉


Snölek

Var glada barn i söndags när de fick se snön. I söndags hann de inte vara ute och leka men igår efter att Lucas kom hem från skolan så gick de ut en sväng.

Leon låg inne i värmen och sov under tiden. Får se vad han säger om att ge sig ut i snön på förskolan idag.


Mammagris

Idun är en liten mammagris 💜
På eftermiddagarna och kvällarna är det värst, så då får man inte så mycket gjort.
Bärsjalarna är bra då så man får händerna fria iallafall. Glad att hon trivs med att sitta i dom.


Julklappar

Efter fredagens aktiviteter tog vi det lugnt under lördagen och fixade lite hemma.
Trodde dock att söndagens planering skulle få bli ändrade med tanke på den snö som skulle komma men vi lyckades ta oss iväg.
Hemma blev det ju en del snö men ju närmare stan vi kom desto mindre snö, nästintill obefintlig.
Planen var att handla julklappar. Toys'r'us hade 25% på allt i butiken, vi brukar passa på att handla en del då. Och inte kom vi ut tomhänta 😃 och barnen valde att köpa en grej var för sina pengar som de fick i födelsedagspresent av min bror och hans familj. Lucas valde lego, Love och Leon varsin biltransport med bilar till och Elsa hittade en stor mjukisMimmi. De fick tom pengar över med tanke på rabatten.

Skönt att ha lite fler julklappar avklarade. Väntar på att en del ska komma hem på posten också.


Min lilla hjort 💜


Bara bus

Idag blev det en heldag i stan. Först ut var Fenomenmagasinet, så där spenderade vi några timmar.

Tog oss en sväng in på cloettaboden innan vi styrde vidare.

Sen var det dags för en massa bus på Busfabriken. Fullt ös på barnen.

Liam tog en paus och matade Idun
En vurpa i den branta rutschkanan slutade med ett märke i pannan. Får hoppas att det bleknar lite tills det är dags för fotografering nästa vecka.

Lucas fastnade visst inte på några kort utan bara på videoklippen som jag tyvärr inte kan dela här.

Efter nästan 5 timmar får så började barnen känna sig nöjda. Varsin glass till barnen och så packade vi in oss i bilen och styrde hemåt. Kom inte hem förrän vid 20 så det var bara att göra iordning de små och stoppa dom i säng. Love och Leon sov i bilen på vägen hem men däckade snabbt i sängen.

En lugn kväll i soffan har det blivit, men nu väntar sängen.


Mostermys

I onsdags var vi hemma hos mormor och morfar, för att träffa min kära syster och barnen 💜
Alldeles för länge sen vi sågs!
Så barnen fick presenter, barnen lekte för fullt och Idun fick sig lite moster och kusinmys.

När man måste vänta på att öppna paketet.

Trollunge


Leon 2 år!

Världens bästa Leon har fyllt 2 år idag!
Vår charmiga buskille!

Blev presenter på förmiddan och så beställde han lasange till middag och glass istället för tårta till Loves förtret.


Bvc

Idag var det bvc-besök för Idun och Elsa. Elsa skulle kolla sina ögon igen då sköterskan glömde kolla ena ögat sist. Och så den vanliga kollen på Idun.

Och lillskruttan växer så det knakar!

Vikt: 4090g
Längd: 55,2 cm
Huvud: 38 cm


RSS 2.0