Årets sista dag..

Ja då var den här, årets sista dag. Och inte heller det här året har ju varit nåt bra år direkt men vi börjar bli vana. En årsuppdatering får komma imorron för idag hinns det inte.

Har varit och handlat lite grejer som ska med och så lite att fylla på med här hemma eftersom allt är stängt imorron. Lucas har tjatat sen igår om att åka till mormor och morfar så han blir nog nöjd om ett tag :)
För det är där vi kommer att fira in det nya året. Ska snart ta och börja göra oss iordning för att styra ner till dem.

Men först vill jag önska:


Tid..

Ja det har varit lite om tid för att blogga. Men det får väl bli en liten uppdatering så här mitt i natten.

Gårdagen sysslade vi här hemma med diverse saker och på natten kom det några killar och hämta Forden. Ett evigt göra, närmare bestämt över 3 timmar så Jens kom inte in och la sig förrän strax efter kl 6. Och jag somnade inte ordentligt förrän då heller. Så det blev inte många timmars sömn för nån av oss.

Men sen var det bara att servera frukost och göra oss iordning för att åka till stan. Eftersom Forden åkte så blev det ju lite plus i kassan och jag kunde ge mig in på rean.
Hittade, konstigt nog, lite kläder till Liam och lite nytt till Lucas och en klänning till mig. Hade ju hoppats på att hitta mera till mig själv men jag får väl ta en runda till efter nyår. Men tomhänta kom vi inte hem ialla fall. Och ensamma i stan var vi då inte! Maxi ska vi inte tala om, så länge man gick vid grejerna var det rätt lugnt men när man kom bort till maten så var det ju kaos!
Var en aningen skönt att styra hemåt kan jag ju säga.
Får se om det kan komma upp lite bilder på reafynden under morrondagen, om det nu hinns med. Annars får ni snällt vänta till helgen ;)

Liam fick feber igår kväll såå han blev lite ledsen, trodde han skulle bli sjuk nu till nyår och allt. Men han är inte förkyld eller nåt så jag hoppades på att det bara var sån endagars-feber som han brukar få ibland, varför han nu får det.. Och mycket riktigt, ingen feber imorse och den har hållt sig borta.
Men gissa om jag blev nervös imorse när Lucas sa att han hade ont i örat igen!! Såg en dag med gråt framför mig men det lugnade ned sig. Så jag hoppas att det håller sig i schack nu så han slipper fler öroninflammationer osv.
Han har haft det så många ggr det här året så vi behöver inte börja det nya året med det också, och alltid samma öra.

Är en aningen irriterad på folk som lägger sig i saker som de inte har med att göra. Om Jens inte vill ha kontakt med sina biologiska föräldrar så finns det ju förmodligen en anledning till det!! Och det är hans val och ingen annans. Han har en mamma och barnen har en farmor, även om ni tycks tycka att han inte har det. Barnen har en farmor och nån mer behöver de inte ha, inte nån mer farfar för den delen heller. De är nöjda med vad de har, och ja Liam vet om både L och I men bryr sig inte det minsta om dem.
Bara för att man har ett blodsband så betyder inte det att man automatiskt blir den mamman som personen vill tilltala som sin mamma.
Och Jens är inte samma person nu som han var för 8-9 år sen och vet ni inte det så har ni ju inte brytt er speciellt mycket! Och nej, det är inte Jens som gör att dessa personer mår dåligt nu för att han inte vill ha nåt med dem att göra, de har själva gjort så att det har blivit den här situationen.
Skulle kunna skriva i evigheter om detta men det skulle bli alldeles för långt så det skippar jag.
Men fortfarande, det är Jens val och ingen annans. Och vill han inte ha nån kontakt, med nån som inte bryr sig ändå, så vill han inte det. Att det ska vara så förbannat svårt att förstå!

Nu väntar ialla fall sängen. Har varit så trött och jag sa att idag skulle vi komma i säng tidigt. Jo eller hur, klockan är halv 1 snart och ingen av oss har kommit i säng ännu. Har ju kommit upp till övervåningen ialla fall, alltid en början ;)
Hör att det är en stor kille som inte har somnat ännu heller. Men han orkar säkert att hålla sig vaken imorron ändå. Men nu får det allt bli att stoppa om honom åter igen och se till att han ser till att sova.

Gonatt på er!

Om...

ni höll tummarna så hjälpte det ;)
Jag var säker på att jag skulle få ett negativt besked när jag klev in på Af.
Men handläggaren var trevlig helt plötsligt och sa att det fanns ett beslut så det var bara att sätta igång.
Och sen tyckte hon ju att jag skulle vidareutbilda mig till förskolelärare för hon trodde jag skulle bli kanon inom det yrket.. Men man ska ju orka plugga också.
Så from 10/1 så börjar jag jobba. Kommer bli en aningen ovant måste jag säga :)
Men det kommer bli bra, om inte annat mycket bättre ekonomiskt. Vilket innebär att jag kan bli av med min Csn-skuld och vi kan spara undan till diverse saker. Har ju fått skjuta fram framför allt en plan men nu hoppas vi att vi kan ta det lite längre fram istället.
Blir ju förändringar för grabbarna men de blir inte så stora. Lucas får inte så långa dagar på dagis och Liam kommer ju hem som vanligt. Framåt sommaren får vi väl göra lite omplanering men det får vi ta längre fram.

Annars idag så har vi klarat av storhandlingen, skönt att ha det gjort. Hade hjälp av den lilla hjälpredan, som kom och frågade om vi inte skulle ha både ditten och datten ;) Kunde blivit dyrt om han hade stoppat i allt :)
Men han hämtade snällt det man bad om och skulle helst lägga i allting själv, såklart. Vad annars ;)
Jens har varit hos arbetsterapeuten idag också, nya tider bokade och han ska även få en ny läkare. Smart att byta läkare nu mitt i karusellen med den "nya" utredningen som försäkringskassan vill ha. Och inte är han svensk den här heller.

Electrolux har varit ute också och kollat kylen och hittade inget fel?!
Den kyler inte som den ska, men inget fel på kretskortet och inget läckage.
Så ja, det är väl bara att hoppas på det bästa och vänta på att det ska bli ljummet därinne igen så vi får slänga en massa saker som sist. Mjölken smakade ju pecka heinno efter att ha stått över natt i kylen.
Har kvar låneskåpet från Gropen över helgen ialla fall, så vi inte blir utan över nyår osv med tanke på att det är stängt då.

Hoppas på att få forden såld imorron, för med de pengarna kan jag nämligen bege mig in på rean. Och det skulle behövas, såvida man hittar nåt såklart. Allt har väl hunnit ta slut, framför allt i Liams storlek om det ens fanns nåt på rean. Brukar alltid vara dåligt med hans storlekar.

Men nu blir det sängen. Får se om man får nån sovmorron imorron. Ingen som ska komma ialla fall.
Lucas lär nog vakna tidigt som vanligt, eller tidigt och tidigt.. Brukar vakna mellan 7-8, Liam oftast samtidigt men idag tog Liam sovmorron till strax efter 9.

Gonatt och dröm söta drömmar!

Måndag..

Ja då var det ny vecka igen..

Dagen har rullat på som vanligt, inte pysslat med så mycket intressant direkt.
Liams tv kom ju med bud idag så den är uppmonterad och han är nöjd :)
Lite skillnad mot den tidigare tv:n ;)

Pysslat med diverse saker här hemma, städat av lite. Men har sån sabla mensvärk så att hålla igång hela tiden är inte att tänka på. Många säger att det blir bättre efter varje barn, tvärtom för min del. För det har blivit hundra ggr värre sen jag fick barn och värre för varenda ett.
Och så märks ju blodbristen extra såklart så man känner sig lite som en zombie, värre än vanligt alltså ;)

Imorron hoppas jag på goda nyheter så håll en tumme eller två för mig imorron em.

Nu väntar sängen, man vet ju inte riktigt hur dags de kommer och knackar på här imorron, kylen ska fixas.

Men nu säger jag godnatt!

Annandan..

Ja då var juldagarna slut för i år. Bara att invänta nyåret nu då. Och hoppas att ett bättre år väntar.

Idag har vi pysslat lite här hemma med veden osv, Jens har varit iväg och hämtat hem halm till lösdriften också. Och imorron måste foder hämtas i Kvarnvik.
Har testat grabbarnas nya spel idag också, Lucas tusenfoting-spel och ett av Liams legospel.
Får ta och testa de övriga spelen i veckan :)

Idag blev det ingen julmat ialla fall, rätt skönt faktiskt :) Och tagit det rätt lugnt ändå. Men nu får det vara slut på det, har massor som behöver hinnas med.

Men nu väntar sängen. Jens ska iväg och jobba imorron och sen kommer DHL och lämnar Liams tv imorron em.

Juldagen

Ja idag hade vi julfirande nr 2, hemma hos Jens föräldrar.
Men först hade vi en lugn morron, kikade på barnprogram, grabbarna testade sina nya leksaker osv.

Sen bar det iväg till svärisarna. Där det bjöds på julmiddag. Sen var det dags för julklappsutdelning, något Lucas såg fram emot :)

Väntan, väntan...

Liam testar på hur det skulle vara att gå till frisören ;)

Julklappsutdelarna



Fick en massa fint, men det allra bästa som jag och Jens fick var nog julklappen från Lisa, ett presentkort på SF och LIsa ställer upp som barnvakt.
Vi har inte varit iväg själva på tiders tider och på bio har vi inte varit sen Liam låg i magen.
Kanske nåt att ge sig iväg på för att fira vår 10-årsdag.
Grabbarna fick en massa fint också.
Efter klapparna så blev det lite fika och fruktsallad.

Sen var det dags att åka hem och väl hemma var det bara för grabbarna att sätta sig framför tv:n med lördagsgodiset och sen var det läggdags.
Har suttit och kollat på den nya serien på 1:an och sen fastnade vi framför Mr Bean.

Men nu är det dags att krypa ned i sängen, är ju en dag imorron också.  

Julafton

På julaftonsmorgon möttes grabbarna av det här när de kom ned.



Tanken var att det skulle bli lite julklappar på morronen och lite på em hos mormor och morfar men det blev visst mycket på båda ställen från oss ;) Men ja, det är ju bara jul en gång om året och tur är väl det!
Jens och jag hade ju några paket var också förstås.




Efter julklappsöppningen så blev det julfrukost med en massa gott. Sen var det bara att fortsätta att försöka få igång varmvattnet så vi kunde duscha osv inför julfirandet hos mamma och pappa som vi lite senare styrde kosan mot efter att ha packat in en massa klappar i bilen.
Lucas tyckte det var jätteskoj att Enya var där och styrde och ställde med henne, det skulle hållas i handen, visas både det ena och det andra osv :)



Här kollas det efter "hajar" ;)

Det bjöds på en massa god mat, som vanligt. Grabbarna bänkade sig framför Kalle Anka.
Sen blev det en liten lugn stund innan det var dags för tomten att komma.
Liam var ju stensäker på att det skulle vara Bisse som var tomten för se, det visste han ju att det var året innan.
Så han kom av sig lite när det kom in en tomte och Bisse kom bakom tomten! :D
Så vi bänkade oss i soffan och lät tomten komma in och sätta sig och börja dela ut julklapparna.

Lulle får ta emot första paketet.

Enya höll sig på säkert avstånd från tomten, för det var ju en konstig filur det där.
Ett bord emellan var rätt lagom ;)



Och så har vi ju förstås lillfia, lilla Leah.



Efter julklappsöppningen blev det att ta det lite lugnt innan det blev fika och sen var det dags att styra hemåt.
Två trötta killar som somnade i bilen på väg hem, så det var bara att stoppa dem i säng när vi kom hem.

Sen bänkade vi oss framför en tradition som Jens inte vill missa, nämligen Svensson Svensson.
Sen blev det en rätt tidig kväll, ialla fall för mig för jag var så sabla trött.

Onsdag - en helsickes dag!

Har varit lite dåligt med uppdateringarna, det har liksom inte funnits tid till det. Varit fullt upp inför julen ju.

Men det får väl bli några inlägg nu för att komma ifatt lite.

Onsdagen, ja en helsickes dag men som tur är slutade den bra ialla fall.

Tidig morron för att åka till stan, grabbarna var hos farmor och farfar och Jens jobbade så jag begav mig in för att jaga rätt på julklappar. Hann att klara av de flesta innan det var dags att hämta upp Jens och styra in till stan tillsammans med honom.
Bilar till all förbannelse var det hela dagen och att det händer olyckor är inte det minsta konstigt med tanke på hur folk kör!!

När vi ansåg oss klara för dagen, eller rättare sagt inte orkade mera, så åkte vi och hämtade upp grabbarna och styrde hemåt med ett stopp i Åtvid.

När vi kommer till P-I så ser vi en massa spår på vägen och de går ändå upp på plan, redan när vi kommer i backen säger Jens att nu har vi nog problem. Och mycket riktigt, på gårdsplanen möts vi av Ceasar!
Och han var helt förtvivlad. Jack syns inte till nånstans. Så in med Ceasar i huset och in i bilen igen efter att ha stått och ropat. Följer spår utåt Forsaström och ropar, men ingenting och spåren tar snart slut och vänder.
Följer spåren in mot Åtvid och frågar lite här och där om de sett honom. Och de har sett en lös hund.

Ringer polisen ca 5 min efter att vi började leta och ingen hund inrapporterad. Anmäler honom försvunnen. Ringer även och kollar med dem flera ggr för att se om de fått in nåt men ingenting.
Får reda på en granne senare att han sett på en tjejs fb att hon fångat in en hund. Så vi styr dit och mycket riktigt så är det han hon fångat in men hon har lämnat över honom till polisen för flera timmar sen, de var själva och hämtade honom och körde ut honom till det stället där de lämnar upphittade hundar.
Så när Jens är inne hos hon som hittade honom så pratar han med polisen för sjätte gången så tar han ju upp allt och blir kopplad till Åtvidabergs polis och inte ens där vet den som Jens pratar med om det först.
Sen fick vi numret till stället där han var och vi skulle åka och hämta honom.

Där satt Jack i en bur nere i stallet, såg helt förstörd ut över att sitta där och inte konstigt det. Helt plötsligt satt en osäker kille där innanför grinden som inte riktigt visste hur han skulle bete sig först när vi kom. Men så snart dörren öppnades och han fick komma ut så blev han ju jätteglad och sen bara ut till bilen och sätta sig.

Grabbarna som varit jätteledsna innan blev såklart väldigt glada.

Men är så trött på polisen som inte kan sköta sånt här med upphittade och bortsprungna hundar.
Vi ringde i stort sett direkt till polisen, inget då.. Och flera ggr under de timmarna vi letade, inget då.
De timmarna vi letade hade vi sluppit om de hade skött sitt jobb, med gråtande barn som var superledsna över att Jack var borta och vad som kunde hända honom ifall han inte kom in och en ledsen matte också såklart som fick panik över att han var borta och att vi kanske inte skulle hitta honom.
För när vi ringde hade ju Jack varit där i flera timmar eftersom hon hittade honom runt 13-14 tiden och vi började leta vid 18-tiden när vi kom hem.
Och hade de kollat efter chip så hade de ju hittat oss direkt eftersom han är registrerad och står på mig med alla kontaktuppgifter som går att ha.
Och att de inte kan ha bättre koll att de kan se att hundar är upphittade osv.
Uselt måste jag säga. Visst, det är inte prio 1 för dom men det ska väl inte vara så förbannat svårt att kunna se det på datorn?!
Kan lova att jag inte var speciellt glad på polisen just då, och ja jag är fortfarande irriterad över det.

Ceasar som varit helt förstörd blev superglad när vi kom hem och de sov gott båda två sen kan jag lova. Jack som fortfarande var frusen trots att han legat inne där i "stallet" i värmen som han kallade det. Han låg med filtar här i soffan och myste sen ned sig i sängen som vanligt.
Inga skador på honom men värk i kroppen dan därpå.

Nåt att lägga till Jacks meritlista - åkt polisbil...

God Jul!

Vill önska er alla en riktigt God Jul!



Vi har haft en toppendag men mer om den får det bli imorron.

Jullov

Ja nu har jullovet börjat!
Vi var i kyrkan nu ikväll på avslutningen och 1:orna hade sitt julspel. Liam var med i änglakören, så fin så. Har dock inga bilder.
Men nu kan vi ta det lugnt om morrnarna, förutom imorron då.
Lucas och jag har roat oss med att städa idag och så var vi nere och lämnade golfen på verkstan i Falerum så förhoppningsvis är den klar imorron. Får hoppas att det går så fort som han sa också så det inte springer iväg, måste ju kunna betala också. Som tur är har han inte så hög timpenning som de verkstäderna inne i Åtvid.

Granen är nu klädd också, så det kan vi bocka av från listan.

Imorron kan vi inte ligga och dra oss eftersom vi måste åka med Jens när han åker för vi måste in och handla klart julklapparna. Har nog aldrig varit ute så här sent nåt år! Så imorron får jag vara effektiv! Men har en del grejer som jag redan sett ut så det ska nog gå bra, förhoppningsvis.
Ska sätta mig och skriva en liten lista nu innan sängen väntar.


Mysig gårdag..

Jag hade en riktigt mysig och trevlig dag hos min syster igår. En massa bebismys och bus med de större barnen :)
Jätteskoj att träffa Jampa och Pontus också!  
Skitarns att det ska vara så långt emellan gångerna man ses bara.










Gomorron!

Är en aningen trött idag, har så sabla svårt att somna så det blev inte många timmars sömn.
Liam är precis utskickad till taxin och jag ska ta och göra ordning Lucas strax så han och Jens kommer iväg om en stund. Sen är det nog dags att göra ordning sig själv också.
För idag åker jag med mamma och pappa till storasyrran för att träffa nytillskottet Emil, ja de andra också såklart :)

Så idag blir en mysdag hos syrran. Gäller bara att komma ihåg allt som ska med också :)

Önskar er alla en riktigt trevlig måndag <3
Och sen tycker jag allt att det kan sluta snöa nu!

Stan och gran..

Sovmorron imorse för oss alla, eller ja Liam vaknade 7.45 men han gick ned och bänkade sig vid tv:n. Och Lucas vaknade vid halv 9 och bänkade sig vid tv:n också så man kunde ligga kvar och dra sig lite.
Efter frukost och vanliga morgonbestyren så gjorde vi oss iordning för att åka till stan, behöver nog knappt säga att Liam ville vara hemma istället ;)

Tog lite längre tid än vanligt att ta sig in till stan i det här väglaget, de hade ju inte varit ute och plogat ordentligt, inte ens 35:an. Och nu har vi ju Skodan så den tar sig ju inte fram lika bra som Golfen, backarna här är det precis att man kommer upp för. Men bättre det än ingen bil alls ;)

Mycket folk i stan som väntat men det gick relativt snabbt att fixa de klapparna som skulle köpas idag eftersom jag visste vad jag skulle ha.

Sen jag som svurit på att det aldrig skulle komma in en plastgran i mitt hem har idag köpt en plastgran.
Ger det en chans i år och så får vi se om den blir kvar tills nästa år eller om det blir riktigt härligt doftande gran nästa år. Visst finns det många fördelar med plastgranen men doften får man ju aldrig.
Och så har vi brutit traditionen med att klä granen dan innan julafton för nu står den redan uppe och ska strax klä den. Men det kanske blir mindre stress dan före jul ialla fall, eller inte...

Dags att leta reda på belysningen och allt annat och hitta nåt bra ställe att ha den på. Gör en omflyttning av granen i år och ställer den här nere istället så en ny plats måste hittas.

4:e advent


Hoppas ni alla har haft/har en riktigt mysig 4:e advent!

Förresten..

Ang AF så har vi skickat in papprena nu, eller nä, där ljög jag ;) Jag ska lämna in mitt papper på måndag direkt till dem istället för att skicka det. Så sen är det bara att vänta på beslutet som jag hoppas på att det blir ett ja.
Vore så skönt!
Det skulle bli väldigt mycket som förändras för oss då, nog för att vi klarar oss på Jens lön även om det är lite tight nu när han är halvt sjukskriven men det här skulle ge oss en massa extra pengar och jag skulle kunna betala in hela csn-lånet snabbt , vore underbart att bli av med dom, och lite annat.

Så håll en tumme eller två för mig att jag får ett positivt svar!

Dags...

att skriva lite igen då.

I onsdags så var Lucas jätteledsen hela dagen, han bara tjöt och tjöt och klagade på ont i örat. Inte så svårt att lista ut att nåt var galet. Ringde vc och sen var det bara att vänta på att de skulle ringa upp, ringde och förvarna Jens också om att Lucas behövde åka till doktorn.
När de ringde upp fick jag det svaret som jag förstod att jag skulle få, att ge fulldos pandoil/alvedon och högläge.
Och hon ville inte alls ge mig en tid först men jag blev irriterad så till slut gav hon mig en tid.

En timme senare var vi där och ja besöket tog nog inte mycket mer än 5 min. Han kikade lite snabbt i öronen och han var lite röd sa han men inte så mycket att han skulle ha ont av det. Och blev hemskickade med samma råd som sköterskan gav mig i telefon, jag var måttligt glad kan jag säga.
Kommer hem och äter middag. Lucas var fortfarande ledsen så han låg inne i soffan. Och när vi kommer in efter att ha ätit så har det börjat rinna ur örat på honom. Så vi ringde 1177 och de tyckte definitivt att en läkare skulle kolla på det så det blev en tid till jouren vid 20.15. Så Jens och Lucas åkte iväg.

Det visade sig att han var riktigt röd i örat och att det hade gått hål på en stor varblåsa på trumhinnan, från en tidigare öroninflammation förmodligen som inte läkt ordentligt. Hur läkaren på vc här i Åtvid kunde säga att han knappt var röd förstod hon inte alls, så som han såg ut i örat!
Det blev pencillin som de var och hämtade ut på Maxi och när de kom hem så kräktes Lucas, inte svårt att lista ut vad det var.. Tog tempen och han hade 39 graders feber. Han kräks nämligen alltid första gången han får feber.
Och då var han helt feberfri när de åkte så det steg på fort.
Trycket lättade ju lite i örat efter att det hade gått hål så han hade ju inte lika ont men ändå ont. Men natten blev rätt lugn ändå. Så pencillin i 5 dagar och det verkar göra susen. För om det inte hade slutat rinna efter tre dagar så var vi tvungna att komma tillbaka för att byta pencillin och hon ville ha in oss till jouren i så fall istället för vc här. Men det går åt rätt håll.
Han var slö och febrig i torsdags men under kvällen då piggnade han till och febern försvann. Och sen har han varit sig själv igen.
Gissa om jag är förbannad på läkaren på vc! Fick ju inte våran rätta läkare eftersom vi fick en jourtid och inte fasen tänker jag gå till den här nån mer gång.

I torsdags blev jag krasslig, magkatarren som bråkade som sjutton så jag mådde apa. Släppte efter på kvällen så jag kunde få lite i magen. Förmodligen bråkade den då jag slarvat en del med maten den här veckan, äta en gång om dan, ibland två, är inte att rekommendera direkt. Så igår hade jag huvudvärk mer än halva dagen eftersom jag inte druckit tillräckligt med vätska i torsdags. Försökte sova bort värken i soffan så jag och Lucas låg i varsin ände i soffan i stort sett hela dan. Men efter att jag ätit flera ggr igår och druckit massor så gav huvudvärken med sig. Men då kommer stressen istället eftersom det försvann 1½ dag och jag har massor att göra.
Så nu får jag ligga i desto mer istället.

Idag har det ju stått städning på schemat, blev dock inte klar eftersom jag satte igång med ett brödbak också. Måste ha mina favoritmackor till julskinkan ju, att äta den på köpebröd går inte!
Men har städat, bakat, fixat lite andra grejer och så lördagsmys såklart.
Grabbarna ligger i sina sängar nu och snart blir det film för oss. Se vad det blir idag, igår kollade vi på Knight and dag och den rekommenderas!

Morrondagen bjuder på mer stress, måste till stan och köpa de julklapparna som fattas som ska med på måndag till Anna och barnen. Måste köpa till Anna, eller ja Jens ska ;) och så lille Emil också.
Kan tänka mig att vi inte kommer att vara ensamma!

Och den kommande veckan är rätt fullspäckad också. Måndag åker jag till Lyckebo, tisdag måste jag fixa en massa och så har Liam avslutning på kvällen. Onsdag måste vi till stan och handla de sista julklapparna och förhoppningsvis har vi barnvakt då. Och så ska granen hinna kläs osv, fast det kan vara bra att ha en gran först såklart så det måste letas upp en också :)
Men allt ska väl hinnas med på nåt sätt, eller ja det måste det ju ;)
Fast å andra sidan, jul blir det ju ändå ;)

Pepparkaksbaket förra helgen.





Långt mellan..

uppdateringarna nu.. Hinner inte riktigt med..
Men jag ska försöka hinna med att uppdatera er lite bättre imorron i all stress.

Men det har varit vc-besök och vcjouren på US-besök för Lucas, jag har varit lite krasslig och samtidigt är det full fart runt omkring och stressen ökar inför allt som ska hinnas med.

Nu väntar sängen ialla fall. Morrondagen bjuder på storstädning, avslutning på innebandyn och lite till.
Hoppas på att tiden går sakta imorron så jag hinner med allt jag ska.

God natt och dröm söta drömmar!

Arbetsförnedringen..

Är så irriterad just nu. Tydligen har jag helt plötsligt inte rätt till nystartsjobb, vilket jag hade för ett par månader sen. Men den här handläggaren menar på att jag inte har det. Tänk om man kunde få ha samma handläggare hela tiden istället men nej då, har haft fem olika handläggare sen i somras.
Och denna verkar vara den värsta.
Påstår att det inte finns nån information eller nåt om mig hos dem för att jag inte har lämnat det..
Väldigt konstigt eftersom jag och första handläggaren satt och skrev in det.
Men ett möte är bokat och jag kommer förmodligen att komma därifrån väldigt irriterad.
Så efter att ha ordnat allt med dagis osv så ser det ju nu ut som att vi kan återgå till det vanliga igen..

Fast å andra sidan, vad annat kan man vänta sig..
Vore ju synd att nåt gick vägen nu när allt har gått åt helsicke i snart 2 år.
Är det konstigt att man vill ge upp och bara mår sämre och sämre?!

Snabb uppdatering..

För er som inte sett på Fb så dog Wille igår. Från att ha piggnat till i förrgår och igår morse och var även ute under fm/em igår. Så hittade vi honom död i foderbordet igår kväll.
Willeplutten :( Aldrig nånsin kommer det att gå att få ett får så som han var. Av tre flasklamm så var han den underbaraste. Men han skulle ju fylla 8 år i mars så han var ju rätt gammal också.
Men vi kommer sakna honom nåt enormt.
Nelly är lite deppig nu när hennes kompis har försvunnit, de var ju väldigt tighta. Där Nelly var, där hittade man också Willy.
Så imorron ska han grävas ned.

Annars idag så har jag inte kunnat göra så mycket som jag hade tänkt. Vaknade med värsta huvudvärken och illamående så det var bara att slänga i sig tabletter och lägga sig i soffan hos grabbarna medans de såg på tv.
Liam påstod att han hade ont i magen imorse men det "släppte" väldigt snart ;) ungefär lika fort som vi hade ringt taxi och sagt att han inte skulle med idag. Var nog mera det att han hellre ville vara hemma. Men imorron får han allt gå till skolan igen, inte många dagar kvar i skolan nu innan lovet och imorron ska de öva i kyrkan inför julspelet. Ska roa mig med att försöka göra änglavingar imorron också, undrar om tålamodet håller för det ;)
Och jakten på ett lucialinne fortsätter. De farmor hade var för korta men hon skulle leta lite till och mormor letar hon också :) Farmor skulle kolla i stan imorron annars efter ett nytt så vi får hålla tummarna att det hittas ett eftersom han ska ha med sig det på fredag till skolan. Liam hade ju hoppats på att få bli en del av åsnan men lotten gick tyvärr till en annan kille och de är ju två klasser om julspelet så det blev ju en från vardera 1:a klass.
Så han hamnade som de flesta andra i änglakören.

Jens har ringt dagis idag också och kollat hur vi kan lägga upp tiderna inför nästa termin, eller rättare sagt att de blir lite konstiga. Blir ju inte hela timmar så att säga. Men längre dagar blir det ju helt klart för honom.
Och så hoppas jag att hans immunförsvar kommer igång nån gång så man inte måste vabba för honom hela tiden.

Nu väntar sängen så man kommer upp imorron bitti. Hoppas på att huvudvärken håller sig borta så jag får lite mer gjort. Lite samtal som ska göras osv också som jag måste komma ihåg. Och julkorten måste ju ordnas också så de kan postas på torsdag så det får bli en tripp in till Åtvid på em när Jens kommer hem, om jag inte ska behöva åka med golfen, lite sport över att köra den numera..

Trots att det skulle bli en snabb uppdatering så blev det mycket text, blir mycket när man är snabb på tangenterna ;)

Gonatt på er!

Måndag

Ja ny vecka igen och julen närmar sig med stormsteg! Börjar känna mig lite smått stressad över allt som ska hinnas med.

Liam är hemma från skolan idag, ont i magen. Så det är inte så lugnt här hemma idag ;)
Jens är iväg till tandläkaren så jag ska väl ta och göra mig iordning. För när han kommer tillbaka ska vi åka iväg till svärisarna för att låna en bil i veckan eftersom golfen inte är så skojig att åka med och så ska den ju lagas nu i veckan. Hoppas verkligen grejerna kommer hem imorron.

Annars idag ska jag baka matbröd, städa, maila till höger och vänster, ringa till höger och vänster, brev som ska ordnas osv. Måste åka och hämta upp grejer i veckan som jag ska skicka iväg.

Det är nämligen så att jag har en vän jobbar som personligt ombud och det är en liten kille som är i stort behov av kläder och jag har lyckats skrapa ihop en del, både här hemma och som andra skänkt till oss för att ge till honom. Och även lite leksaker som ska skickas med. Jag ska även köpa ett par nya grejer att skicka med som julklapp till honom från tomten.
Inget barn ska behöva vara utan julklappar på julafton eller inte ha tillräckligt med kläder.
Föräldrarna försöker att sätta honom i första rum men finns inte pengarna så är det svårt.
Så jag måste försöka få iväg det i veckan så det hinner fram innan jul.

Men nu måste jag göra mig iordning så vi kommer iväg sen så fort Jens kommer hem så jag hinner med det jag ska.

Lucia



Vill önska alla en riktigt trevlig Lucia!

3:e advent och pepparkaksbak



Hoppas alla har haft en mysig 3:e advent!

Nog fick vi sovmorron alltid. Fick sova till 10.30 båda två. Liam hade vaknat runt halv 9 och tagit med sig Lucas ned efter att de hade varit på hans rum en stund. Han säger ju alltid till innan de går ned men den här gången hade de smugit ned utan att säga till. Inte för att hitta på bus utan fick till svar att han ville ge oss sovmorron.
Och de satt och kollade på barnprogram härnere.

Pepparkaksbak har vi hunnit med idag ialla fall. Grabbarna bakade för fullt och de blev så fina :)
Trodde Lucas skulle tröttna innan degen var slut men han blev istället arg för att det inte fanns mer :)
Tur att mamma ska köpa mera deg i veckan :)
Har ju tre pepparkaksmonster hemma, borde nog egentligen satsa på att göra egen deg.
Bilder kommer under morrondagen, hoppas jag..

Fixat och donat lite annars, i en kall kåk. Vette sjutton vad det har varit idag. Men det har inte gått att få nån värme i kåken trots att elementen har varit varma och allt har stått högt i pannrummet.
Inte förrän vid 20 så kom det igång så det blev varmt härinne. Hoppas verkligen att det inte är likadant imorron för det är riktigt kallt ute nu. -18 just nu så risken finns att det är fruset här imorron. Men fläkten står på vid ingående varmvatten. Men det har ju frusit vid utgående också tidigare så vi får väl se..

Wille har rört sig lite mera idag och vi har hällt i honom ljummen mjölk med matolja. Och imorron bitti ska han få en omgång med bikarbonatvatten. Så får vi se om det gör nån skillnad. Om det är vommen som bråkar.

Jägaren har varit här idag också, och självklart höll sig hjortarna borta då. När han hade gått ned på vägen så kom de fram. Och när han skulle smyga runt så hörde de ju honom men det tog ett tag innan de sprang iväg. Men han hann inte skjuta nån. Så han ska ned och försöka på tisdag igen. Tanken är att han ska ta en eller två av de stora hjorttjurarna. Mycket kött i frysen med andra ord då de är riktigt stora, frågan är som sagt om man kommer kunna äta det när man har vant sig så vid dem.

Har beställt lite julklappar nu, hoppas på att de ska bli bra. Och så väntar jag hem några andra också.
Men sen måste vi ge oss ut i julruschen, skojigt värre. Måste åka när Liam slutat skolan, inga pengar förrän då och ingen barnvakt innan, och vi lär ju inte vara själva. Så jag har suttit och kollat lite på nätet i de butikerna jag tänkt så jag kan se ut några saker i förväg och inte behöver springa och leta. Kan ju spara lite tid ialla fall.

Men nu blir det sängen, dags för skola imorron igen. Och Jens väntar samtal från tandläkaren imorron bitti då en plomb har lossnat så han måste dit och fixa den imorron. Och jag har många måste på min lista, det blir bara mer och mer.


Snöyra

Var mindre skoj att kolla ut imorse, snöyra. Och det har snöat i stort sett hela dan.
Som om det behövdes mer snö...

Innebandyträning för Liam idag och under tiden passade vi på att handla lite inför lördagsmys osv. Har börjat med storstädning här hemma idag med. Fixa ordning lite inför julen, dags att få upp tomtarna ju. Men är inte klar ännu men har ju tid på mig än så länge. Måste ta och försöka hinna med att slipa och måla i veckan också. Kan bli intressant med hjälpsamma Kalle hemma :)

Men dagis får han bli hemma ifrån nu tills det är dags för honom att börja i januari med längre tider. Inte speciellt sugen på att lämna honom där nu med tanke på att det går magsjuka. Det klarar jag mig så gärna utan! Och jag är glad att jag kan göra det valet ännu, snart slut med det ju.

Imorron ska vi försöka hinna med pepparkaksbak, mera städ och så får vi besök av en jägare här för att se om han kan fodra djuren lite häruppe. De äter som sjutton av balen. Och ja, han skulle vilja skjuta av lite med tanke på att vi har 4-5 tjurar och 2 hindar och några småttingar och det är inte bra eftersom det blir inavel. Men han måste ha vårat godkännande först eftersom han inte får skjuta häruppe annars. Gränsen går nere i backen nämligen, vid dungen typ. Men frågan är om man kan äta köttet när man vet att det är dessa som är skjutna?! Några som man vant sig vid och som alltid är här. De sover här utanför och äter av maten och är inte speciellt skygga och superfina såklart. Nja jag vet inte...

Wille har varit liiite piggare idag, mer med kan man säga. Spetsat öronen när man pratat med honom osv. Men vill fortfarande inte äta. Sitter man och kelar med honom myser han för fullt och halvsover hos en, en aningen tungt men mysigt.

Nu är det bäst att knata i säng, se om man får sovmorron eller inte.
Gonatt alla och sov så gott!

Wille



Wille är fortfarande dålig :( Och just nu ser det inte så ljust ut.
Blir det ingen förändring till imorron så måste han nog tas bort.
Så det känns inget kul alls just nu. För jag är ganska säker på att det inte kommer att vara nån förändring imorron.

What makes a mother


Internet tillbaka igen...

Ja igår kväll försvann nätet här hemma. Jens ringde Telia men i ett meddelande så berättades det redan att det var driftstörningar här, och ja på väldigt många fler ställen. Det skulle åtgärdas senast kl 13 idag men som ni ser är det redan igång. Funkade redan vid 8 imorse.

Bilen blev kollad igår och grejer är beställda. Och Jens får låna plats i verkstan för att fixa det. Så nu hoppas vi att grejerna kommer hem till på tisdag så det går att fixa den. För den går knappt att köra med.

Se vad man ska hitta på idag, finns många måsten men är så konstig i huvudet. Vet inte om det är järnbristen igen. Får väl höja dosen lite igen och hoppas att magen klarar det.
Ska väl sätta mig och skriva en liten inköpslista ialla fall så jag kan göra julgodis i helgen.

Nu ska jag ialla fall fortsätta att leka med Lucas som är doktor här :)

Torsdag

Hann inte blogga mera sen i tisdags. Tiden har bara sprungit iväg!

Jens sjukhusbesök gav inte så mkt. Läkaren på rygg ville göra en ny MR, igen.. Så nu får han väl vänta tre mån till. Det kommer att ha gått ett år från första läkarbesöket ang ryggen innan de kommer fram till nåt förmodligen.
Snabba är dom.... Ny medicin fick han ialla fall som han ska ta för ischiasnerven.

Öronläkaren sa ju det vi redan vet, att han hör lägre toner väldigt dåligt. Så det besöket gav inte mycket heller.

Blev inget bak av här, satte igång att rensa i klädkammaren istället. Så Liams lådor blev det inte så mycket kvar i. Får hoppas att jag hittar en del på mellandagsrean till honom.
Det där baket får jag väl ta en annan dag för idag hinns det nog inte med heller. Hittat en massa julgodis jag vill göra så det får nog bli till att handla hem lite kanske till det idag.

Igår blev det en dag i stan. Jens var ju inne på möte hos arbetsterapeuten och efter att det var avklarat så blev det Tornby. Lite fler julklappar inhandlade, måste gå igenom sakerna vi köpt till grabbarna och se vad vi har.
Vi var inne på Toys´r´us och Lucas ville ha massor av saker. Han gick med en egen lite vagn och han stoppade ned en grävmaskin, vi tog ur, han blev arg... Han stoppade ned en megastor Nalle Puh, vi tog ur, han blev arg.. Han stoppade ned en gigantisk traktor,  vi tog ur, han blev arg..
Visade honom filmhyllorna och gissa vad han hittade.. Jo filmerna från I drömmarnas trädgård och han blev överlycklig. Frågade denna gång om han fick en sån och det gick vi ju med på. Så en överlycklig Lucas som ville till kassan :) Så nu förmodar jag att vi kommer att få se på den ganska många ggr. Tur att vi köpt en i julklapp också :D
Lite bebispresenter blev inhandlade idag med. Smått och sött såklart.

Sen var det bara hem och hjälpa Liam med läxorna, fixa middag till grabbarna och sen Bolibompa.
Jens och jag var fortfarande proppmätta efter att ha ätit julbuffé i stan. Så det blev varma mackor för vår del lite senare.

Nu blir det frukost här. Sen måste bilen kollas, fel på den såklart. Återstår att se om det är krängningshämmarstadget, bussningarna eller nåt annat. Inget rolig att köra i vilket fall som helst.
Måste till banken också ju och bibblan.
Och huset är i behov av städning så sysslolös är jag inte.

Host host..

Ja så låter det här idag och inatt ska vi inte tala om! Trodde Liam skulle hosta upp sina lungor.
Lucas fick ta medicin ett par ggr inatt, Liam sköter sitt medicineri själv och han hade tagit ett par ggr sa han.
Avskyr den här jädra astman! Och nu ska det ju bli kallare igen också och då kommer Lucas reagera ännu mera.

Så Liam är hemma från skolan idag så idag kan de hosta ikapp. Och Lucas är inte på sitt bästa humör direkt.
Så de hinner nog komma i bråk många ggr idag innan det är dags att stoppas i säng.
Just nu leker de uppe på Liams rum ialla fall.

Jens är iväg till sjukhuset, borde väl vara inne hos ryggortopedin nu om han fick komma in när han skulle, men det är väl inte så troligt.

Själv ska jag väl ta och börja baka lite snart, hitta energin först bara ;)
Köpte ju hem apelsiner för att baka några kakor så det är väl bäst att göra det medans de är bra.
Borde baka matbröd också så vi får väl se vad jag hinner med.




Julfest...

Ja det har vi varit på ikväll på Liams skola. De sjöng så fint och berättade tomteskämt. Superduktiga var dom.
Sen blev det fika och så kom tomten på besök eller ja tomten hoho som Lucas säger :D
Trodde inte han skulle våga gå fram till tomten och få ett paket men jodå han vågade och han vågade ta tomten i hand och säga tack :) Kanske blygheten börjar ge med sig?!
Sen tyckte Lucas att det var dags att åka hem :D Allt det roliga var ju slut ;)
Efter varje sång de hade sjungit så sa Lucas "så duktig Liam är" ;)
Bilder togs såklart men de får jag bjuda på imorron om det blev några bra.

Jens har hämtat hem datorerna idag från Johan så jag vet vad han kommer att göra imorron em/kväll när han kommer hem från sjukhuset. Är ju där han kommer vara hela dan imorrn förmodligen, beroende på hur de håller tiderna.
Tänkte att jag skulle följa med in på onsdag när han ska till arbetsterapeuten. Köpa lite julklappar medans han är där. Nu finns det ju en liten skrutt till att köpa till, både present och julklappar :)
Fick två bilder tidigare och supersöt är han såklart.
Så nu får jag gå och kika på bebiskläder igen :)
Måste väl, antar jag, försöka ta oss in nån helg också även om det tar emot, men så vi kan ha barnvakt till grabbarna så vi kan köpa klart till dem också. Inte lätt att göra när Lucas är med.

Nu blir det sängen så man kommer upp imorron.


Grattis!

Stort grattis till min underbara storasyster Anna som idag fick en liten son!

Kramar till er alla!


Måndag igen..

Ja då var vi där igen då.
Är något trött idag. Kunde inte somna igår, klockan var lite över 1 sista gången jag tittade på klockan. Mycket som snurrar i huvudet just nu. Och sen vaknade Lucas vid 3 och tyckte det var dags att gå upp och skicka iväg Liam till skolan osv. Han somnade inte om förrän runt 5 och så var det ju bara att knalla upp sen strax efter 6. Så det blev inte mycket sömn inatt. Och kroppen är ju redan så trött i sig så det blir ju inte bättre direkt.
Vill komma upp ur det här nu.

Jens är iväg och jobbar, Liam i skolan och Lucas sitter bänkad framför barnprogram. Han mår bättre idag. Ingen magsjuka, tack och lov! Det höll sig i hög feber "bara".
Den här veckan blir det ju inget dagis igen eftersom jag inte har nån bil. Blir glest med dagisbesöken tyvärr just nu.

Ikväll är det dags för julfest på skolan. Lite sen tid kan jag tycka, 18.30 men men, de som hade hand om festen i år som bestämt tiden.

Wille är dålig här. Halt på ena frambenet men han vill inte äta heller. Han vill inte ens ha morötter eller äpplen.
Var uppe med vatten till honom igår kväll så han ska slippa gå så långt nu med benet.

Nu är det dags för frukost snart här för mig och Lucas.

2:a advent


Lite sent men hoppas ni alla hade en mysig 2:e advent igår!


Tävlar om presentkort



Jag är med och tävlar hos Alicesmamma om ett presentkort på 250 kr hos husetpalandet.se
Tävla HÄR du också!


Filmmys

Då har vi precis haft filmmys, har sett filmen Bröderna Karlsson. Helt okej film :)
Har fått sitta i högläge med foten som svullnat upp igen, blivit dubbel så stor. Något irriterande, får ju inte på mig skorna.

Känner mig en aningen seg som mest har fått sitta i soffan idag tillsammans med Lucas. Jens och Liam har varit iväg hela dagen och delat ut jultidningar. De kom inte hem här förrän halv 7.
Det är några kvar som inte var hemma så de skulle ta en tur imorron igen. Men då hoppas jag att det går lite snabbare så jag kan få nåt gjort här hemma. Känner att det verkligen behövs!
Lucas mådde lite bättre här på kvällen med en massa panodil i sig så han har tom orkat leka lite. Och han åt en hel del till middag.


Dock inte lika pigg på bilden.. 39,8 i temp, tungandad och skakig.


Ceasar har gjort honom sällskap i soffan..

Besök som vanligt

Sitter och slökollar på Kommisarie Späck, inte min typ av film riktigt, är så himla överdrivet.
Så snart blir det nog sängen istället eller om man skulle passa på att plocka lite ifall man inte skulle kunna göra det imorron. Får fundera lite på det med andra ord ;)
Måste få upp resten av gardinerna och plocka fram tomtarna imorron också.

Gonatt på er!

Hundbus









Lördag

Ja då var det lördag igen då. Det blev en rätt lugn natt, Lucas vaknade en gång och ville ha välling. Var lite tveksam om han skulle få eller inte men han fick och det har stannat kvar. Och han fick i sig lite nu imorse också.
Däremot vände festisen, men han är jätteslemmig i halsen så jag tror det är det som spökar.
Febern sitter i. Han ligger nedbäddad i soffan och tittar på barnprogram just nu.

Vi andra ska väl ta och få i oss lite sen frukost och sen plocka ordning på jultidningarna så de kommer iväg med dom.

Ska se om jag kan städa av lite idag, skulle ju göra det igår. Men Lucas ville ju ha mig sittandes hos sig så vi får väl se om jag kan få nåt gjort idag eller om jag får sitta hos honom idag med. Får passa på att fixa lite annars de stunder han sover.

Jag tror nappen är lite saknad hos Lucas nu när han är sjuk. Han säger inget men han har börjat tugga på tummen istället?!

Nä frukost var det..

Sjuk igen..

Då var det dags för Lucas att vara sjuk igen.. Tre dagar hann han att gå på dagis innan han blev sjuk igen.
Blev lite rädd att det skulle vara magsjuka som börjat gå på dagis men peppar peppar, så verkar det inte vara det. Var förmodligen febern osv som gjorde att han kräktes en gång idag. Och han har kunnat äta lite osv.
Men en slagen liten kille, jojofeber som vanligt, pendlar mellan 38.5 - 39,7 och det kan ändra sig på en halvtimme.
Tungandad så medicinerar för fullt. Mamma lille skrutt <3

Så här glad har han inte varit idag...

Så han har legat i soffan i stort sett hela dagen och ja han ligger här nu med. Han ville ligga nere hos mamma och pappa och eftersom han är sjuk så får han ju det. Och han sover som en liten stock. Fick febernedsättande innan han la sig i soffan och den har gjort nytta kände jag även om det var "fel" sort jag hittade. Panodilsupparna brukar inte göra nytta på honom, däremot Iprensupparna. Men är glad att de hjälpte.

Så idag har jag inte fått så mycket gjort. Har mest suttit med Lucas eftersom han har velat det. Mailat runt lite osv men kom på nu när jag skrev det att jag har lite fler mail att skicka iväg så det får jag göra imorron.

Imorron blir det hemmadag för mig och Lucas. Jens och Liam ska iväg och lämna ut jultidningar så vi får det gjort och kan betala in pengarna så han får hem sin tv snart. Och så får han ju en hel del pengar själv. Han tjänade ihop 2500:- i år, så jag har sagt att han får 500:- att handla för nu och resten åker in på hans sparkonto.
Och så en 32" LCD med mediacenter och inbyggd box såklart och några andra småsaker som han fick välja.
Nästa år siktar han högre säger han så då får det väl bli att ligga i lite mer :)

Nu ska jag ta och se klart på Modern Family och sen sängen. Måste ta och sortera upp alla jultidningar imorron bitti så de kommer till rätt ställe ;)




Hjortarna..

Ja vi har ju besök av dem hela tiden och de står ju nu och äter ur hästarna och fårens bal. Började med en, som sen blev tre, sen sex och nu ikväll var det ett tiotal häruppe.
Behöver kanske inte säga att det går åt mer foder just nu. Jens pratade med en av jägarna som fodrar det vilda men han ville inte ställa nån bal häruppe till dem för han hade göra med att fodra dem hemma hos sig. Skulle höra med en annan jägare sa han som fodrar en bit från oss, men han fodrar ju bara några ggr i veckan med hö så då kommer vi ju ändå ha dem i våran bal så de får väl fortsätta att äta.










De står härute i stort sett hela tiden. Om vi inte håller oss på planen då. Tur att inte Liam är rädd för dem eftersom han går förbi dem när han går ned till taxin :)
Stora kronor som tre av dem ligger inne med. Hästarna och fåren bryr sig inte ett dugg om dem. Hjortarna hoppar in och ut i hagen precis där hästarna står och det bekommer dem inte ett dugg.

Frusna fötter?

Måste bara tipsa om ett par strumpor, för jag tror jag är kär :D

Köpte ett par helt underbara strumpor på Cubus igår, stickade med mysigt foder inuti. Jättetjocka är dom så att ha dem i skor är inte att tala om :D men underbart sköna är dom och vi har rätt kalla golv nu vintertid men de håller värmen superbra, nästan för bra ;)

Väl värda sina 129:-!

Får fixa en bild på dem under helgen :)

Tävlar..


"Jag tävlar om ett valfritt plagg för max 250:- från Röda Hund hos Creyla. Tävla här du med."


Tårarna bara rinner..


Stan..

Ja då var ett stadsbesök avklarat igen då och ändå lyckades jag glömma saker som jag hade tänkt köpa, som jag glömde förra gången också.. Smart som Lucas brukar säga.
Så nu får det vänta ett tag till med att inhandlas.

Hittade ett par skor till Lucas ialla fall, efter mkt prövningar. Lucas ville först ha Foppa-tofflor men lyckades övertala honom om att det var lite kallt för det just nu ;)
Men till slut blev det ett par kängor inhandlade ialla fall, efter många testade kängor och dessa satt bäst. Och Liam ville också ha såna sa han när vi kom hem..
Om man hade vetat det när man var där så hade vi ju fått 50% rabatt.
Fast han har å andra sidan inte växt ur sina men ett par nya skulle nog inte skada.



Dessa tyckte Lucas att han skulle ha först, tog fram den feminina sidan i sig :D



Blev lite annat inhandlat också som var tänkt. Sent kom vi hem också, fast det inte var tänkt. Blev lite extragrejer att göra, försöka dra upp en bil bla.. Så klockan var halv 6 innan vi var hemma igen vilket ledde till att det hade gått ned i grader här inne men det arbetades snart upp igen.
Så nu är det varmt, återstår att se vad det står imorron. Men nu är det ju inte lika kallt ute så förhoppningsvis ligger det på "normal" tempratur imorron (för att vara det här huset dvs ca 15 grader).

Och jisses vad det började snöa när vi åkte hem från stan! Och när vi kom till Åtvid så låg det ju massor av snö på vägen. Hoppas att det inte har kommit allt för mycket imorron.

Nu ska jag ta och plåstra om mig lite på nytt. Lyckades med att skära bort en liten remsa på fingret igår, nya knivar är farliga ;) Och ja, det känns :)
Men får vara glad att det bara blev den lilla biten som försvann för det kunde ju ha blivit mycket mera.

Nu väntar sängen. Har lite på schemat imorron så det är bäst att få sig lite sömn innan dess.

Kram på er!


-23 ute, 9 grader inne...

Ja det är så det ser ut nu.. Kallt värre med andra ord!
Eldar för glatta livet i alla pannor och har två fläktar som arbetar på så jag hoppas inte det dröjer allt för länge innan värmen kommit igång i huset.
Och varmvattnet har frusit trots att fläkten har varit på ute, så nu har det nog frusit nån annanstans.
Självklart var ena fasen tvungen att gå förut också.

Grabbarna har det varmare ialla fall för de är på skola och dagis. I vanliga fall om det varit så här kallt ute hade Lucas fått stanna hemma men han måste ju gå nu när Jens är hemma och jag har en bil. Nästa vecka väntar ju jobb förmodligen så då måste han ju vara hemma igen. Måste hitta en billig andrabil, bussen orkar ju inte ta sig fram när det är halt i alla de här backarna här ute.

Måste till stan en sväng idag igen. Lucas har börjat klaga mycket på att det gör ont i fötterna av skorna så det måste inhandlas ett par nya. Så jag hoppas att vi hinner arbeta upp värmen här innan Lucas ska hämtas så vi kan pysa in direkt då.

Nu ska jag ta och lägga på i lite pannor igen, sen får jag nog sätta mig framför en fläkt så jag tinar upp lite.
Påbylsad massor av kläder men inte fasen hjälper det.

Bak

Ja idag blev det bak på eftermiddan. Det blev vanliga lussekatter och så lussebullar med mandelmassa och vit choklad i. Jag var lite skeptisk till hur smakerna skulle passa ihop med saffran men de var riktigt goda. Frågade Liam, den kräsne i denna familj ;) , vad han tyckte om dem. Svaret blev inte särskilt goda men han mumsade ändå i sig två ;)

Har tätat under diskbänken, åter igen, nu med både frigolit och isolering, hade tidigare bara isolering. Finns inte så mycket plats att få in mera på. Och ventilationen till trossbotten är fylld med isolering. Se om det gör nån skillnad.
-22,5 just nu ute, så jag ser inte fram emot morrondagen direkt.

Lucas har ju varit på dagis idag, blev att vara inne hela tiden men det gillade han nog, lite omväxling.
Liam hade bara varit ute på en rast idag sa han, skönt när de kan välja.
Nu på vintern behöver de ju inte gå varenda rast då en del är kortare och det tar tid för dem att ta på sig alla kläder så de hinner inte vara ute så länge då. Och idag var det ju så kallt.

Nu är det dags att tänka på refrängen. Önskar att sömnen kunde göra "nytta" nån gång. Vet inte när jag vaknade utvilad sist!

Gonatt!

Hua så kallt!

Ja idag är det ingen värme varken ute eller inte.
-23,5 ute och 15 inne. Det trots att värmen har stått på under natten så länge som tankarna håller värmen.
Och tur att jag inte ställde mig i duschen förut för varmvattnet har frusit ute nånstans och kallvattnet är verkligen iskallt!

Fortfarande trött så ögonen mest går i kors. Känns inte som jag har sovit nåt alls trots att jag bara vaknat till en gång inatt då Lucas vaknade till. Tänkte att jag kunde lägga mig och vila lite medans Jens kör Lucas till dagis men det går ju inte nu när det är så kallt så jag måste få ordning på allt det, ialla fall börja innan Jens kommer hem.


Dags att få ordning på grabbarna...

RSS 2.0