Gott Nytt År!



Kommer förmodligen inte att hinna med att blogga mer i år ;) så jag passar på redan nu.
Kvällen kommer att spenderas med familjen nere hos mina föräldrar där även min storasyster med familj befinner sig i år. Grabbarna längtar, ja jag också faktiskt! 

Önskar er en riktigt trevlig kväll och ett riktigt Gott Nytt År!


Friday

Idag blev det en tripp till stan igen, letade reda på lite kläder att ha imorron och kollade in rean lite till, det som jag missade sist. Inte ensamma idag heller direkt men gick rätt smärtfritt ändå och vi blev klara rätt snabbt.
Skippade dock Ikea-rean idag också, får ta det nån annan gång helt enkelt :)
Har ju en hel del presentkort att spendera där.

Vi har fått klaga på läkaren idag igen ang Lucas mediciner.. Han hade skrivit ut fel ännu en gång!
Istället för en evohaler så hade han skrivit ut en nässpray som inte får ges förrän vid 8-års åldern enligt ordinationerna på fass. Och det var ju inte det vi skulle ha.
Så en tripp upp till Vc igen och han fick skicka in ett nytt recept på en gång, rätt denna gång!
Blev en annan sort än Pulmicort då den tydligen inte finns som evohaler längre och han fick även en starkare dosering. Gav honom första omgången nu ikväll så vi får väl se om den gör nån nytta.

Gårdagen var ingen höjdare för min del.. Mådde urkonstigt, tung i huvudet, otroligt slö och ont i fogarna så in i helsicke. Kunde knappt gå. Och jag var så slö så jag orkade inte ens sitta upp i soffan. Tog blodtrycket och det var lite för lågt för att vara jag så det kan ju varit det som spelade in.
Jens och Lucas var ju iväg så jag kunde gå och lägga mig och sova en stund. Lite piggare när jag vaknade, tillräckligt för att orka sitta i soffan ialla fall. Men allt det jag hade tänkt göra igår blev ju inte gjort såklart.

Strömmen försvann igår också såklart, var borta ett tag och sen höll den på att komma tillbaka, försvinna, komma tillbaka osv ett bra tag. Jädra blåsande som ska störa det.

Årets näst sista dag och jag vet inte, det känns inte så riktigt. Är väl kanske att det känns så konstigt när vi är i slutet av december och det är grönt ute. Den rätta känslan kanske kommer imorron, återstår att se.


Som lampor

Lucas satt och funderade över det här med rfyrverkerier och kom fram till att raketerna kommer att lysa upp som lampor på himlen så att gammelfarmor, gammelmorfar och lillebror ska kunna se oss bättre och att vi kanske kan se dom också.
Han undrade också om man kanske kunde skicka med post med raketerna upp till dem.



Mellandagsrea

Efter sovmorron osv så kom vi iväg idag. Ensamma var vi då inte! Fullt av folk överallt.

Men lyckades hitta en del kläder till grabbarna ialla fall, vilket jag hade hoppats på. Kanske får bli nån mer vända dock en annan dag, för klockan sprang på rätt bra.
Dagens middag fick McDonalds stå för, Lucas var såååå sugen på hamburgare idag sa han :)

Hem tog det dock mer än en timme längre än vad det brukar. Hade nämligen skett en trafikolycka mellan Örsätter och Rösten, en lastbil och två personbilar. Lastbilen låg rätt över vägen så det var totalstopp där. Stod i nästan en timme i kö innan det började röra på sig lite sakta. Polisen fick dirigera om trafiken in på en grusväg så vi kom ut precis ovanför olyckan.
Så det blev lite senare hem än vad vi hade tänkt.
Lucas slocknade i bilen såklart vilket leder till att han sover inte än. Gav upp nattningen och han ligger nu och slökollar på tv uppe i sängen. Ska snart ta och krypa ned i sängen också så då slocknar han nog.

Se vad man ska roa sig med imorron, skulle behöva storhandla. Inte för att det känns så lockande men börjar bli ett måste nu. Tvättberget har växt på sig också så det måste ta och bearbetas.

Annandag jul

Tillbringade förmiddan med att fixa ordning de sista julklapparna och se till att allt kom med ;)

På eftermiddan bar det iväg till svärisarna. Först lite julmat igen och Lucas var bra sugen på att sätta igång och öppna julklapparna som låg under granen så när det väl var dags så var det en väldigt glad liten kille som bänkade sig i soffan :)








Grabbarna var nöjda med sina klappar och vi också. Fick oss något väldigt välbehövligt, ny stekpanna och några kastruller och så lite sängkläder :)
Tackar så mycket för alla de fina sakerna!

Nu är julen slutfirad för i år. Men vi är nog snart där igen antar jag om tiden går så här fort hela tiden.

Juldagen

Under juldagen så blev det att packa upp alla grejer som grabbarna och vi fick i julklapp. Grabbarna har lekt för fullt med alla grejerna. Finns många kartonger att elda upp med andra ord för mycket leksaker lyckades det visst att bli :) Bara att börja rensa i deras leksakslådor med andra ord för de svämmar redan över.

Tittade på Liams nya film "Smurfarna" och myste med lite söndagsgott. Blev inte mycket till godis under lördagen och de hade ju köpt lördagsgodis så de ville ha det till filmen. Och är det jul så är det :)
Filmen var riktigt bra och Lucas ville se den igen direkt :)

Rätt skönt med en lugn dag faktiskt.

Julafton

Julaftonsmorgonen började såklart med att öppna lite klappar som låg under granen. Lucas första fråga när han slog upp ögonen var om tomten hade varit. Så gissa om det var en överlycklig kille som fick se klapparna under granen :)




Två nöjda grabbar med morronens paket hade vi :)

På eftermiddan bar det iväg till mamma och pappa. Där bjöds det såklart på en massa god julmat.
Efter maten var det såklart dags för tomten att komma och han var inte direkt paketlös han heller. Barnen fick paket från oss, sina mostrar och mormor och morfar såklart.
Tackar så jättemycket för de fina klapparna!


Lucas och Enya


Enya och Lucas väntar på fler klappar

Liam läser på..

Grabbarna var helnöjda med alla klapparna och efter tomten blev det lite fika.
Stannade kvar ett tag till och grabbarna höll igång. Så de var rätt trötta när vi väl åkte hem.
Kom hem i tid till Svensson Svensson, som är ett måste för Jens att se varje jul. Man kan ju replikerna utantill om man säger så ;)



Dan före dopparedan

Visserligen bara ca 10 min kvar av den och det ska bli sååå skönt att krypa ned i sängen!

Klapparna ligger under granen och väntar, får hoppas att ingen katt får för sig att börja öppna paket inatt ;)
Alla andra klappar som ska med till mamma och pappa imorron är ihopplockade och inslagna.
Rocky roaden står i kylskåpet, har dock inte kommit mig för att skära upp den ännu. Återstår att se vad den smakar också, är ju inte mycket för mörk choklad, vilken tur att jag kan ge bort lite ;)
Liam har varit hos frissan idag och är numera korthårig igen, jippi säger mamma! Varit ett elände att få ordning på håret om morrnarna på honom!

Tror jag har allt under kontroll nu så jag kan krypa ned i sängen. Vill inte hålla på och stressa en massa imorron men känner jag mig själv rätt så blir det så ändå. Paketöppningen kommer ta en liten stund här hemma, hade visst fler paket än vi hade räknat med eftersom vi lyckades hitta en påse med klappar som vi glömt bort också.
Men glada grabbar lär vi ha ialla fall ;)
Djuren ska hinna få sitt också innan det är dags att åka, deras små "jultallrikar" :)

Var och hämtade julskinkan hos mamma idag också så ikväll har jag avnjutit några smörgåsar med skinka och så julmust till det, farligt gott! Tur för bebisen att den inte verkar ha nåt emot den ;)

Lucas hade väldigt svårt att somna ikväll, klockan var nästan 23 innan han somnade. Jag fick lägga mig bredvid honom och då somnade han till slut. Var inte långt ifrån att jag somnade också kan jag säga!
Det har tjatats om tomten och hur sjutton han ska komma ned genom skorstenen, hur han ska komma ut genom luckorna osv. Så vi har fått lämna luckorna öppna lite grann så tomten med säkerhet kommer in ;)
Vore ju eländigt om han fastnade därinne ;)

Lite, läs mycket!, näsblod har vi hunnit med också. Lucas slog i näsan i deras vilda lek och det bara forsade blod ur näsan. Tog ett bra tag innan vi fick stopp på det och han har fått se ut som en snigel.
Men sen kom han och sa att han mådde bra igen för nu var blödet slut ;)

Jag hoppas nästan på att nästa barn blir liiite lugnare och försiktigare än vad våran vilde Lucas är! :)


Extraultraljudet

Idag var vi ju inne på extraul, kan säga att jag var väldigt nervös innan. Tur att vi inte behövde sitta och vänta så länge. Fick ju den underbara Emelie igen som läkare, helt underbar är hon!
Och efter att ha pratat lite så var det dags att lägga sig på sängen.
Och det första vi får se är en liten sprattlande bebis. Och inte sprattlade h*n mindre under undersökningen, en livlig liten krabat därinne :) Allt såg jättebra ut och vi fick några små bilder med oss hem.
Lite suddig denna då jag tagit med mobilen direkt på ul-bilden i bilen.. Men det syns ju iaf ;)



Gick lite lättare ifrån sjukhuset ialla fall. Och nu vet jag att det är bebisen som rör sig därinne, rätt mycket aktivitet i magen men jag har ju knappt vågat tro att det varit bebisen.
Kanske kan jag börja slappna av lite nu.

Efter att detta var gjort så bar det iväg ut till Tornby för lite julklappsshopping. Först fick det bli lite lunch i magen.
Lyckades hitta det sista till grabbarna och lite annat men lyckades ändå glömma några julklappar i all stress! Var ju tvungen att vara tillbaka i Åtvid till 14 eftersom Lucas skulle hämtas på dagis då.
Så det får bli en tripp in imorron igen men det blir bara en snabbsväng. Liam ska köpa lite julklappar med säger han.

Jullovet har börjat också. Vi fick ju inte vara med på den här avslutningen heller utan vi fick åka och hämta honom när de var klara i kyrkan vid 16.45. Så det blev en lång dag för honom idag. 
Lucas har gått på jullov nu också så nu är vi lediga allihopa fram till den 9:e januari. Skönt att inte behöva pallra sig upp så tidigt om morrnarna.

Nelly som varit hängig, hämtade vi hem igår kväll tillsammans med Betty. Och det verkar faktiskt som att hon var deprimerad för nu äter hon igen redan sen igår kväll och mumsar i sig både morötter och äpplen också.
Nu hoppas vi bara på att det fortsätter åt det här hållet så inget annat dyker upp. Hon är ju ingen ungdom direkt, fyller ju 30 nästa år!

Nu blir det lite lugnt i soffan framför tv:n en stund och sen sängen.


Urk

Ja imorse var jag ju iväg på glukosbelastningen, att det kan smaka så vidrigt! Har ju gjort det alla ggr så man tycker ju nästan att man borde bli lite van ;) men näää lika vidrigt varje gång ;) Och så ska man göra eländet ytterligare en gång längre fram sen, förmodar jag ialla fall. Har ju fått göra det två gånger de tidigare gångerna.
Men jag klarade mig idag med, låg helt normalt på båda sticken ;)

Var riktigt gott att få i sig frukost sen, en sen sådan! Men var helt skakig av att inte ha fått äta när jag brukar. Och jag blev ju inte mindre trött sen när jag väl hade fått i mig lite heller. Hade lätt kunna lägga mig och sova men det fick bli lite vila i soffan istället. Skulle ju egentligen hunnit slå in alla paket osv innan grabbarna kom hem men det hanns ju inte riktigt med. Så det får jag ta imorron när de är i skolan och på dagis.
Liam kommer ju visserligen inte hem än på några timmar för han ringde från fritids och frågade om han fick följa med en klasskompis hem. Så han ska inte hämtas förrän lite senare. Lucas är dock hemma nu :)

Jens är iväg till Åtvid igen för ett möte på Vc med läkaren på vc, hans adhd-läkare, FK och Arbetsförmedlingen.
Återstår att se hur det kommer att sluta :-/

Btw, det första Lucas sa när han slog upp ögonen imorse var om tomten hade varit här inatt och lämnat julklappar?! Och jag tror han frågade 4-5 ggr med samma svar till men nä, tomten skulle ju egentligen ha varit eftersom granen är framme osv :)

Snö

Ja idag har det snöat hela långa dagen, det snöar fortfarande visserligen. Är nog upp i 1,5 dm nu. Måste nog ut och mäta lite mer exakt sen ;)
Men man har ju fått lite mer julkänsla idag ialla fall. Och granen har vi fått upp också och lyser fint i tv-rummet.
Lucas tycker att tomten ska komma imorron nu eftersom vi har granen uppe ;)
Men inte så långt kvar nu så han kan nog stå ut med väntan :)

Kan ju ialla fall bocka av granen på den långa att göra-listan. Den kommande veckan kommer att bestå av en massa måsten. Glukosbelastning, handla de sista julklapparna, baka, städa, ul, lite andra möten, slå in en massa paket osv osv... Ja listan är lång om man säger så. Får väl se om jag hinner med allt, känns som att det kan bli lite tight.

I stort sett alla jultidningar har blivit utkörda idag också. En kvar som inte är lämnad idag och sen är det några till som ska betala och sen ska vi väl kunna betala in till dem så han får sitt xbox snart :) Tar ju ett tag innan det kommer också. Ska bli skönt när det är klart så man har en sak mindre att tänka på.

Nu börjar det bli dags att styra mot sängen, fixa det sista inför morrondagen först kan nog vara bra så jag slipper stressa med det då. Blir inget att ligga och dra sig imorron inte eftersom jag ska vara på Kvinnohälsan 8.15.
Ser ju inte fram emot det direkt, urk.


Julradio

Har ni lyssnat på julradio.se?
En massa bra julmusik hela tiden :) Just för stunden spelar Werner & Werners "Vår julskinka har rymt" :)
Först idag som jag har lite julkänsla, tack vare snön.

4:e advent


Vill önska er alla en riktigt trevlig och mysig 4:e advent!

Lördag

Prio ett idag var att få upp värmen i huset. Hade nog behövt anlita en eldare under fredagen, hade 11 grader inne imorse. Värre har vi ju varit med om visserligen ;) Svalt värre om man säger så.
Lastade ur bilen och gick igenom vad som skulle bli julklappar osv och gömde undan dem. Sen var det dags att åka in till Åtvid en snabbis innan det var dags att styra ned till mamma och pappa för att hämta hem våra älskade grabbar. Bjöds på god fika såklart.
Två grabbar som hade hållt igång hela tiden, men vad annars ;)

Tack åter igen mamma och pappa för barnvakten! <3

Väl hemma så var det fullt ös direkt. Hade ju några smågrejer som de fick direkt, som vi hade lovat. Och det var bla legokit så det sattes igång att byggas direkt. Vi gick igenom alla kläder som vi hade köpt till dem och de var nöjda med inköpen. Vilken tur ;)

Köpte varsin onepiece åt dem och dem skulle de ju ha på sig direkt! Och de har då inte velat byta kläder sen vi kom hem. Och Liam undrade om han inte kunde ha sin dygnet runt ;) Ser ju ut som en stor pyjamas men de verkar sköna ialla fall :) Var lite sugen på att köpa en själv men det fanns bara på herravdelningen och de var ju superstora!! 

Att grabbarna har sovit borta märks, framför allt på Lucas såklart. En lite mammigare Lucas än vanligt och jag var tvungen att ligga bredvid honom när han skulle sova. Och tro inte att man kunde smita ifrån förrän han hade somnat ordentligt, det såg han till genom att hålla fast i mig.
Jag höll knappt på att komma loss när han hade somnat :)

Snöat idag också, så det ligger kvar lite ialla fall. Återstår att se om den ligger kvar imorron så grabbarna kan ge sig ut i den nåt.

Nu blir det att ta det lite lugnt en stund till och sen krypa ned i sängen och ladda batterierna inför morrondagen.
Mycket som ska hinnas med nu innan jul, och med bara en vecka kvar så känner jag mig väldigt stressad. Så det är bäst att lägga i en högre växel nu. Får bara hoppas att kroppen hänger med på det också.

Gekås

Igår natt drog vi iväg på vår årliga tripp ned till Ullared. Senare än vanligt men det var tydligen ett bra drag för det var så lugnt. Och det ska ju tydligen redan vara lågsäsong därnere nu.
Inget vidare väder bitvis varken på väg dit eller hem, snö och regn. Var inte många sträckor som det var uppehåll på.

Drog igång första rundan och hann få i en del innan det var dags för lite frukost. Testade Kaffebaren denna gång, inte mkt folk och goda mackor :)
Sen var det bara att fortsätta att köra på. Och vagnen fylldes på rätt så bra vill jag nog säga.
Ut en första vända och sen var det bara in och på det igen. Och ja, även denna vända växte det ganska fort eftersom vi siktade in oss på julklappar i första hand. Sen var det dags för lunch och den intogs på restaurangen inne på Gekås, första gången och nja, inga stora portioner direkt och deras serveringssätt var väl ingen höjdare.
Finare uppläggningar kan till och med jag göra.

Sen var det på det igen, lasta på lite till och sen ut till bilen för andra gången.
In en sista runda för att ta nedervåning och lite annat. När vi var klara med sista rundan kunde jag knappt stå på benen, fogarna var inte alls glada på mig då! Jisses så ont jag hade. Har ju känt av foglossningen tidigare men då ville de verkligen inte mera.
Trötta men nöjda med shoppingen "hoppade" vi in i bilen runt 17-tiden och började styra hemåt. Stannade till vid en rastplats några mil bort och höll på att inte ta mig ur bilen alls. Såg nog lite roligt ut, tur vi var själva där ;) för både jag och Jens vek oss av skratt.. Tur man kan skratta lite åt det också ;)

Ett stopp på McDonalds i Tornby och sen var det raka vägen hem! Och det var sååå skönt att komma hem! Trötta som sjutton och det var bara att göra ordning allt inför kvällen och sen stupa i säng. Slökollade lite på tv men vi slocknade rätt så snart. Och vaknade inte till förrän runt 9 imorse. Då tyckte Bosco att det var dags att vakna och när han tycker det så är det liiite svårt att fortsätta att sova.
Han far nämligen upp och ned i sängen, försöker dra av täcket, slickar i ansiktet, hoppar lite på en osv osv..
Sen var det bara att ta tag i dagen.

Onsdag

Idag har inte varit nån rolig dag direkt. Mått illa hela dagen trots medicinerna. Jag hoppas att det inte vänder igen nu utan att medicinerna sköter sitt alt att det tänker att ge med sig helt. Det sistnämnda vore skönast så man slapp att tänka på att komma ihåg medicinerna :)
Har fått börja med eftermiddagsmedicinen igen, var rätt skönt när man ialla fall slapp den. Är man hemmavid går de ju an.

Så idag har det varit en rätt lugn dag. Tvättmaskinen har fått jobba, det är väl nästan det enda.
Hade lite annat som skulle ha hunnits med idag men det springer ju inte iväg, tyvärr.

Igår hade Liam avslutning på judon. Så de fick lite fika efteråt. Liam tyckte att det var synd att det var sista gången nu och att det blir ett uppehåll tills nästa termin börjar. Han tänker fortsätta med andra ord :)
Han är nog rätt fast, än så länge ialla fall. Inga planer på att gå tillbaka till innebandyn inte :)
Funderar på om det inte ska bli gympa för Lucas del i vår också, tror han skulle gilla det.
Han är ju lite sugen på att åka iväg nånstans också eftersom Liam har judon. Helst vill han ju börja med judo också men det får han allt vänta med i ett par år till :)

Ringde KK idag också, har ju väntat på ett samtal från Storken nu sen i fredags. Och vi har pratat med dem varje morron och de har lovat att just den bm ska ringa upp under dagen. Lite dåligt med samtal från dem dock!!
Men ringde KK ialla fall och fick en tid för ett extra ul där istället, där jag blev lovad ett, redan nästa vecka men till en helt underbar läkare. Har redan varit hos henne två gånger den här graviditeten. Så jag slipper dra om allt igen osv.

Ska ta och hänga upp dagens sista tvätt och sen tror jag att sängen väntar. Skadar inte att lägga sig lite tidigare idag för imorron natt blir det ju inte så jättemycket sömn.

Allergisk reaktion

Lucas ena öga svullnade upp ordentlig här igår kväll. Han satt och spelade spel på datorn och så rätt som det var så sa han att det gjorde ont i ögat och jag kollade på honom och det var rött och svullet och det rann lite om det.
Sen höll det i sig hela kvällen och även imorse var det svullet men då hade han inte speciellt ont i det.
Ringde ändå och kollade med bvc och de bokade in oss på vc hos en sköterska. Och han fick komma till den bästa de har där. Och det visade sig att han har fått en allergisk reaktion på något. Frågan är ju bara vad?!

Hon trodde inte att det var djuren men det kunde ju vara nåt byggdamm, isolering eller vad som, som gett honom reaktionen. Men det blir nog ett pricktest sen i vår ändå.

Så nu är det ögonsalva som gäller i några dagar. Återstår att se vad han tycker om det...
Och stackars mormor som ska ge det också, men det kanske går bättre då ;)

Fladder

Igår kände jag bebisen "fladdra" omkring därinne. Det var lite svårt att ta miste på det. Och jag har känt det flera gånger sen dess, både igår och idag. Och en liten kula har börjat visa sig på magen. Har ett enda par vanliga byxor som går att ta på sig nu, ja leggings också då men eftersom jag är så jädra frusen av mig så blir det liiite kallt i dem om man ska iväg.
Är ju lite skeptisk till att köpa kläder och saker så här tidigt, har sagt att jag inte ska köpa nåt förrän tidigast v.30 denna gång med tanke på hur det blev med Axel där vi hann att köpa syskonvagn osv men jag får nog ge efter. För lite kläder skulle nog inte skada, vore kanske bra att ha nåt att kunna ha på sig när man ska jobba.
Så det får nog bli att kika i Ullared om jag kan hitta nåt.

Och som ni kanske ser så är jag inte inställd på att det kommer att gå vägen denna gång heller. Känner att jag inte kan ta ut glädjen ännu. Kanske om jag får börja känna mera av bebisen. Men rädslan finns där hela tiden.
Jens är den positiva utav oss. Jag vågar helt enkelt inte.

Lucas pratar massor om bebisen. Och han upplyser alla han möter om att mamma har en bebis i magen och att det definitivt är en tjej därinne. Liam oroar sig lite för att det ska gå som med Axel, inte lätt att vara så övertygande när man pratar med honom heller när man känner som man gör själv.
Tänk om saker och ting bara kunde vara enkelt.


Huset

Lite nya bilder på vad som händer med huset, idag har bla fönstren kommit på plats.




Det är panel uppsatt på andra långsidan också, en bit ialla fall. Men det blev lite för mörka bilder där, så det får jag försöka uppdatera om en annan dag.
Men det går framåt ialla fall.


Lucia


Vill önska er alla en riktigt trevlig Lucia!

Farväl

I fredags tog vi ett sista farväl av älskade farmor.
En jättefin begravning med mycket musik, farmor tyckte nog om den! Det sjöngs bland annat Stad i Ljus och tårarna bara strömmade ned. Och prästen som har känt farmor väldigt länge beskrev henne just som den underbara person som hon var, som en Guds apostel. Hon fanns alltid där och lyssnade och hjälpsam. Ett varmare hjärta och en underbarare person hittar man nog inte.
Saknar henne så mycket!



Fasen också

Jaha dåliga nyheter från verkstan..

Igår trodde de att det bara var kopplingscylindern som var trasig vilket hade kostat runt tusenlappen..
Idag när Jens var förbi dem och de hade plockat isär det så visade det sig att det är hela jädra kopplingen som gått åt skogen!! Vilket hamnar på ca 15.000:-!
Frågan är om det ens är värt att fixa den men inte länge sen det byttes turbo på den för ca 20.000:-.
Ofantligt trött på den här bilen. Återstår att se vad sjutton vi ska göra, en bil måste vi ju ha ialla fall..

Igår var det dags..

Ja igår var det dags för det som vi har gått och väntat på ett tag nu!
Var supernojjig innan och har varit det ett tag också.
Igår var det nämligen dags för ultraljudet!

Allt såg bra ut och liten låg och sov till en början men snart satte h*n igång att sprattla ordentligt.
Så fort hon satte manicken på magen så såg jag hjärtat direkt, lite av en lättnad ialla fall. Börjar kunna de där maskinerna nu ;)
Vi fick dock inte någon bra bild med oss hem, de gånger hon hade kunnat få bra bilder så tog hon inga?!
Den här krabaten envisades, precis som Axel, med att ligga med ryggen uppåt. Hade inga planer på att snurra runt inte. Men huvudsaken var att allt såg bra ut, just nu ialla fall. Sen är det bara att fortsätta att nojja sig ett bra tag till, undrar när jag kommer kunna slappna av....

Blev bakåtflyttad en dag så det stämde ju ganska bra med tidigare vul som jag gjort. Så Bf blev 11 juni istället för 12 juni. Skönt att det var lite åt det hållet ialla fall :)

Illamåendet är lite bättre nu, har kunnat ta bort eftermiddagsmedicineringen ialla fall, ett steg i rätt riktning. Ska bli skönt när jag kan sluta med dem helt!
Att man redan läcker bröstmjölk, fogar som bråkar, illamående, svårt att äta vissa saker, det kan jag ta :D
Bara liten stannar kvar därinne hela vägen ut!

Tack så jättemycket för alla gratulationer på både fb, via sms, msn osv :)

Tänkarn

Fick förklara för Lucas idag igen när vi tittade på kort att hans gammelfarmor inte finns hos oss längre.
Han blev ledsen och sa: Åhh, jag som älskade henne så! Jag kommer sakna henne massor..
Sen satt han och funderade en stund...
-Är hon på sjukhuset nu?
-Nej nu är gammelfarmor i himlen svarade jag.
Han gick till fönstret och tittade.
-Men jag kan inte se henne just nu. Nej hon kanske är och kikar in hos nån annan just nu.

Mycket funderingar hos min lille kille ♥

Skitbil

Idag ser det ut som att ni har väntat på nåt, många besökare idag :) Men som vanligt dåliga på att kommentera ;)
Så intressanta grejer har jag dock inte att berätta om idag..

Två glada grabbar imorse när de fick se att snön låg kvar. Lucas ville ut direkt :)
Och sen eftersom det var snö så fick han för sig att det var jul också så att vi skulle öppna alla luckor i legokalendern osv :) Men det får han allt vänta med ;)
Han hade lite snöbollskrig med snickarna här ute innan vi åkte iväg till dagis.

Drog till stan efter att vi hade lämnat Lucas på dagis. Julklappsshopping till fyra av syskonbarnen stod på schemat och jag lyckades bli klar till alla fyra! Det trodde jag inte när jag åkte in ;) Så nu ska de bara slås in också.
Hittade även nåt att ha på mig på begravningen om fredag, det trodde jag inte heller..
Så det gick bra på shoppingfronten, mindre bra sen.

När vi åkte hem så gick kopplingen sönder på bilaset! Lägligt nog precis utanför Erikstad så vi fick svänga åt sidan och sen fick Jens hämta en bil och bogsera upp den till gården. Fick ringa dagis och säga att vi blev sena och sen vänta på att Jens skulle hämta upp sin syster innan vi kunde låna bilen för att bogsera den till verkstan i Åtvid.
Det var många långa och ej barnvänliga ramsor som drogs över bilen kan jag säga!!
Den har ju stått på verkstan ett bra tag och här hemma med rasad turbo. Och nu har vi haft den igång i ca en månad och nu rasar kopplingen! Visst det är en slitdel men det är för fasen inget annat än fel på bilen just nu.
Så nu får vi vänta runt en vecka innan den är klar.
Skojigt värre!!

Blev stressigt att sen hinna hem till Liam så han inte behövde stå ute och vänta för länge och hämta upp Lucas osv.
Hem till en kall kåk, kunde ju inte elda på morronen innan vi åkte eftersom sotarn skulle komma på förmiddan. Hade visst 14 grader inne så det var lite smått kyligt. Så det var skönt sen när värmen kom upp i kåken kan jag säga! Imorron hinner vi ju som tur är elda innan vi ska iväg som tur är, ingen sotare att ta hänsyn till.

Liam har varit iväg på judon ikväll. Nästa gång är sista gången och det tycker han är trist. Så det är nog rätt självklart att han kommer välja judo nästa termin också :)

Nähä dags att styra mot sängen för att ladda batterierna. Många känslor inför morrondagen, nojjig framför allt!!
Bäst att se om Lucas skor har torkat också. De på dagis hade inte hjälpt honom ned med overallen över skorna så han hade fått in massor av snö i skorna när de åkte stjärtlapp när vi hämtade honom. Dyngsura skor, strumpor och byxben... Så jag hoppas att de hinner att torka.

Utvecklingssamtal

Utvecklingssamtalet för Lucas gick bara bra. Hon hade bara gott att säga om honom. Han är positiv till allt och en bra kompis. Sen har ju han och A blivit tighta så det kan bli lite tjiv mellan dem men det känner vi ju igen sen Liam och hans kompis A gick på dagis. De blir så pass tighta som bröder som fröken sa. Men det är aldrig nåt allvarligt mellan dem. Och de leker ju superbra ihop för det mesta, Lucas, A och A :) Det är grabbligan det :)
Som vi redan visste älskar han att vara ute och när de går till skogen varje tisdag så är han snabb med att hämta en lupp och inspektera både det ena och det andra :)
Ja allt var bara bra helt enkelt och vi fick åter igen höra vilka stabila och härliga barn vi har. Hon är inte snål med orden heller direkt.
Hon blev så glad idag av att se mig också, har ju inte varit på dagis på över en månad.

Var nere på fm i farmors lägenhet, trots att alla möbler var ute så luktade det fortfarande farmor därinne :(
Så konstigt och sorgset att hon inte fanns där, precis som vanligt.
Fick hem lite blommor och lite andra grejer.
Fikade med mamma och pappa innan det var dags att åka hem med blommorna innan vi skulle på utvecklingssamtalet.


Nu är det dags att styra mot sängen. Imorron väntar julklappsshopping och lite kläd-och skoshopping i stan. Måste ju ha nåt till begravningen. Får hoppas att väglaget inte är allt för uselt bara. Men skulle tro att snön har försvunnit tills dess.
Liams jultidningar kom idag med så de lär jag få packa ordning imorron så vi kan börja köra ut dem nu i veckan. Ju fortare desto bättre som Liam sa, han vill med andra ord ha hem sitt Xbox ;)

Första snön





Den lär ju inte stanna kvar speciellt länge, ska ju bli flera plusgrader imorron. Men det vore skoj om det låg kvar när grabbarna vaknar imorron bitti.

Måndag

Då har ytterligare en helg gått, tiden går lite för fort som vanligt. På ett sätt är det bra, på flera andra sätt inte bra. Men jag får lägga på ett kol helt enkelt. De dagarna som det inte är nåt inbokat på den här veckan, dvs torsdag och helgen så får det nog bli till att försöka hinna med och baka lussekatter och pepparkakor och försöka få in lite mer julstämning i kåken. Fast Liam nöjer sig inte med köpedeg till pepparkakorna längre, han vill ha som mormors deg. Så vi får väl se om det hinns med att göra en egen deg. Kan ju hålla med honom om att de blir mycket godare än de efter köpedegen.

Gårdagen ägnades åt att städa och rensa undan lite. Huset har ju liksom kommit i sista hand under den tiden jag har varit dålig så det finns lite att göra nu. Jens har ju tvättat osv men det syns inte direkt för det är Mount Everest ändå. Ibland undrar jag om vi verkligen bara har två barn eller om det är nån som kommer och dumpar av lite extra tvätt då och då.

Idag ska det fortsättas med att städa och putsa. Jens är iväg och lämnar Lucas på dagis och när han kommer tillbaka så ska vi ned till farmors lägenhet en sväng. Kommer bli jobbigt utan henne där :(
Sen är det hem och fixa lite till innan det är dags att åka på utvecklingssamtal för Lucas. Sist talade ju fröken så högt om både barnen och oss att jag fick tårar i ögonen så vi får väl se vad hon säger den här gången. Jag är annars en sån som inte brukar ta åt mig när nån talar bra om en men då var det lite svårt faktiskt.

Bäst att försöka peta i sig nån frukost innan Jens kommer tillbaka. Och kolla hur Liams jultidningspaket ligger till kanske, de borde dyka upp nu i början av veckan eftersom de skickades i fredags.

Hoppas ni hade en mysig 2:e advent igår!



Julmarknad?

Ja idag har det ju varit julmarknad i Åtvid, inte för jag vill kalla det julmarknad direkt. Beror väl på vad man är van vid. När tom julmarknaden nere i Holmbo/Kvarnvik är större. Grabbarna fiskade i fiskdammen, kollade på brandbilen och så köpte de lite lotter i Barnlotteriet där man kunde vinna paket. Kollade bara lite snabbt bland knallarna, var ju inte så svårt med tanke på hur få det var.
Sen gav vi upp och gick till Willys och handlade lite lördagsgott istället.

Sen har vi bara varit hemma och myst. Inget skönt väder direkt, blåser rätt bra, kallt och regnar.
Inatt var det ju tom minusgrader ute, var ett tag sen det var det nu.

Har lite grejer jag skulle göra idag men istället har jag nu hamnat i soffan med magont, avskyr att magen reagerar så här ibland på saker som man kan ha ätit hur många ggr som helst och den inte brytt sig och sen kraschar den för vad man än stoppar i sig. Så nu blir det att ta det lite lugnt, låta medicinen verka och sen kanske jag kan ta några tag sen innan det är dags för middag.

Segt

Så otroligt segt det har varit idag! Huvudet har känts som en stor cementklump och jag har inte kommit mig för nånting. Var ute i friska luften ett tag i hopp om att det skulle hjälpa men icke.
Så idag har man inte varit så effektiv precis. Hoppas verkligen att det inte är likadant idag för imorron behöver jag verkligen få lite gjort. Kommer nog somna snabbt och lätt ikväll ialla fall.

Snart dags att slänga ihop lite middag, som vanligt på fredagar så blir det tortillas. Börjar bli lite tjatigt men men, det går. Tur att det bara är fredag en gång i veckan ;)



1 december

Inte klokt, 1 december redan och det är fortfarande plusgrader ute och barmark. Och inte att glömma allt som helt plötsligt blommar, rosbuskar osv! Vädret är verkligen helknas. Men å andra sidan, jag klarar mig utan snön, det skulle vara för barnens skull som jag vill ha lite. Lagom till jul blir lagom och så kan det ligga kvar under jullovet. Sen är det bra för min del ;) Men med tanke på att det inte kommit nån snö ännu så kommer det väl flera meter sen helt plötsligt och stannar kvar till juni ;)

Inget vidare värme ute så jag har gått och varit frusen hela dan. Måste ha väldigt dålig blodcirkulation.
Varit på "möte" idag och det ser bra ut hittills ialla fall. Efter det blev det en tripp till Netto för att kolla lite, första gången jag är iväg själv och även kör bil sen jag blev dålig. Kändes nästan lite ovant ;)
Lyckades hitta en julklapp så nu har jag hela två julklappar klara.

Känner verkligen hur stressen smyger sig på mer och mer. Massor som behöver göras, julklappar som ska ordnas, möten hit och dit, farmors begravning, grabbarnas dagis- och skolgrejer.. Jaja på nåt sätt ska det väl gå.
Ullaredsresan blir ju väldigt sen i år så jag hoppas verkligen att jag hittar grabbarnas julklappar därnere för annars blir det ännu stressigare. Frågan är hur jag får ihop allt utan stress, ska ju hålla mig borta från den, men får väl göra så gott det går helt enkelt. 

Jens är iväg och träffar den han är kontaktperson till så grabbarna och jag roar oss själva ;)
Eller ja, de roar sig med att spela dataspel just nu, man får turas om som Lucas säger.
Ska ta och fixa lite mat åt dem om en stund. Ser fram emot att se julkalendern ikväll, ingen av oss såg den imorse.
De som såg den då har gett den gott betyg ialla fall :)


RSS 2.0