Ögonkliniken

Efter förmiddans pysslande så packade vi in oss i bilen för att åka mot stan. Stannade till hos farmor för att lämna av Elsa och Leon där. 
Tur vi var ute i riktigt bra tid för parkeringar fanns det ingenstans! 
I parkeringshuset kommer vi ju inte in med traficen, den är för hög.. Man ska inte ha stora bilar för att kunna parkera i stans alla p-hus.... 

Tillslut fick vi ställa oss utmed en gata vid ett bostadsområde. Och vi hann dit i tid men nätt och jämnt. 
Var många inne på ögonkliniken också så det tog sin lilla tid innan det blev våran tur till receptionen.

Men Love hann med att leka ett tag innan det var hans tur. 



Ortoptisten såg direkt att hans högeröga var mer inåt. Och han fick göra några syntester innan det var dags att få droppar i ögonen. Han satt snällt stilla och tog dom, vi behövde inte ens hålla i honom. Men oj vad han gnuggade sig i ögonen efter en stund och blinkade och blinkade. Blev suddigt för starkarn. 
Sen var det dags för 45 min väntan på att dropparna skulle verka så vi gick och tog en fika under tiden.


Lyxigt att få ha mamma och pappa nästan för sig självt, Idun sov visserligen större delen av tiden. 
Tänkte att han kanske ville åka vagn efter dropparna men icke sa nicke, han skulle prompt gå. Så vi valde ju den större vagnen helt i onödan. 
Vi knallade tillbaka och han fick komma in rätt snart igen för att göra syntestet med maskinen. 

Och ja, det visade att han behöver glasögon. Han är översynt och så har han astigmatism. 
Det var inte så jättestort fel på ögat men tillräckligt för att behöva glasögon. 


Tog upp det med henne hur det skulle gå med tanke på hans humör. När han blir arg så slänger han det han har i närheten, oavsett vad det är. Men hon menade på att när han märker att han ser bättre med dom så kommer han att vara försiktig med dom.. Man kan ju hoppas. Eller så vill hon helt enkelt att man ska förbruka många par glasögon under åren.. Ska ju finnas i "plast" att få med samma styrkor som i glaset men det var tydligen inte aktuellt för hon menade på att det skulle gå bra. Så vi får väl hoppas att de håller helt enkelt. 
Blir inte så billigt annars. Bidraget gäller ju bara en gång. 
Så nu har han återbesök i slutet av januari igen för en ny koll, med glasögonen. 

Love är helt med på att han ska få glasögon. Men lite tveksamt om han är med på att han alltid ska ha dom. Först så skulle han ju ha såna som pappa. Sen i bilen kom han på att han vill ha såna som mamma har, i bilen, dvs solglasögon. Och han blev arg när vi sa att han inte skulle få dom idag för att vi måste testa bågar först så de kan fixa glasögonen. 

Så imorron efter förskolan får det bli att gå till optikern här i Åtvid och kolla vad de har för bågar. Om de har några som faller i smaken eller om vi ska kolla inne i stan också. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0