Semestertripp

Om en liten stund ger vi oss ut på en liten tripp. Första gången sen vi flyttade ihop som vi åker iväg mer
än en dag så det känns lite ovant och huset kommer väl få en chock av allt lugn som blir här hemma under de dagarna vi är borta för jag tror inte att David kommer att leva om som våra två huliganer ;)
Och bara för att vi ska iväg i några dagar för första gången så måste det ju regna såklart. Visserligen finns ju regnkläder men det blir ju inte lika kul i regn.

Har inte hunnit uppdatera vad som hänt heller men bilder osv kommer....nån gång ;)


Nu ska jag ta och packa in grejerna i bilen och sen styr vi kosan mot Öland! Återkommer på torsdag.


Ont om..

tid är vad jag har just nu. Har som vanligt inte hunnit uppdatera bloggen som den ska egentligen men det har blivit långa dagar nu. Sen i måndags så håller vi och klyver ved åt ett par på Erikstad och både i måndags och igår kom vi inte hem förrän framåt 19 och sen finns det ju annat att ordna med även om det har kommit åt sidan just nu så ikväll när vi kommer hem så MÅSTE jag städa av lite. Har tagit hand om lite disk och tvätt nu på morronen men snart ska vi bege oss iväg för att kapa igen men idag blir vi klara ialla fall.
Har skapligt ont i ryggen, på samma ställe som Jens men i mitt fall är det nog överansträning. Jag hade nog en aningen för högt tempo i tisdags eftersom vi skulle bli klara tills en viss tid eftersom vi skulle på Enyas 1-årskalas då och ville hinna med en del. Och det gillade inte ryggen. Men det blir ju lugnare för den efter idag så förhoppningsvis släpper det efter snart, för i nuläget kan jag knappt böja mig.

Ska ta och fixa fram kläder till grabbarna nu och sen bär det iväg.
Vad som har hänt de övriga dagarna och bilder får jag försöka hinna med ikväll eller imorron.

Önskar er en trevlig dag!

Regn!!

Ja äntligen har det kommit lite regn, men mkt mer skulle behövas. Kollade i regnmätaren och det kom bara 6mm så det gör ju inte så jättestor nytta direkt men man får väl vara glad för det lilla.

Bestämde mig för att hämta hem hästarna imorse eftersom det inte hanns med varken i torsdags eller igår. Liam var snäll och följde med och tog Nelly medans jag tog de andra två.
När vi knappt har kommit halvvägs så börjar det åska, på långt håll som tur är men det var bara att skynda på. Jag fick gå i förväg med Bollen och Toy och släppa in dem och sen möta upp Liam och ta över Nelly. Precis när jag släppte in Nelly i hagen så började det regna och åska värre.
Toy blev helt ifrån sig när hon såg var vi var på väg och när hon förstod att hon skulle in i hagen! Hon började leta efter fåren direkt och gissa om de blev glada att se varann!
Nu är de hemma ialla fall och just nu står alla uppe i stallet, egentligen ska de inte gå i den hagen men för dagen får de göra det med tanke på åskan. De har ju gått ut med varning ang åskan här och då vill jag hellre att de står inne i stallet än under ett träd. Men sen får det bli att stänga av den hagen igen.
Måste upp och hämta vattenbaljan och ryktsakerna också i Ljungsbo.

Pyste in till Åtvid för att hämta lite grejer inför morrondagen och så var det ju tvunget att inhandla lördagsgodis ;) Magnus och Malin fick dock liite mer sovmorron än oss fick jag veta, barnen hade vaknat vid halv 10. Här vaknade ju våra redan vid 7 men det har märkts på Lucas att han hade behövt sova mera. Men han somnade i bilen så han fick sig lite mer sömn ialla fall men han har en seg dag.

Just nu är Jens nere i Kvarnvik och drar kabel till högtalarna inför morrondagen. Bra att tjäna lite extra pengar, de behövs till vårat sparande :) Och i veckan blir det ju lite mer extrapengar.

På den här bilden syns det hur liten Bollen är :) Wille är lika hög som
honom.

Bollen

Wille

Betty


Liam har badat även idag..

Nu väntar vi på att Jens ska komma hem så vi kan slänga i oss lite käk. Lucas har somnat i soffan igen här, gårdagen var jobbig :)

Fredag

Igår fick vi besök av underbara vänner, nämligen Malin, Magnus och så barnen Liam, Alma och Arvid.
Jens och Magnus skulle byta bromsarna och stötdämparna på våran bil och sen skulle de byta stötdämparna på deras bil. Det tog ett bra tag innan det ville sig på våran bil eftersom alla sa olika om hur man skulle göra men när de väl pratade med rätt person så gick det som en dans.. Tänk så mycket fortare det hade blivit klart om de hade ringt honom på en gång. 

Barnen roade sig med bad, ett antal ggr :) och att leka både inne och ute. 
Grillade och åt potatisgratäng till det. 
Klockan var 23 ungefär när de var klara med allt och det var ett gäng trötta barn! Våra grabbar somnade som stockar så fort de la sig i sängarna och deras somnade i bilen på väg hem :) 

Tackar så hemskt mycket för hjälpen och för en supertrevlig dag! <3

 
Alma

Liam J

Arvid

Liam

Ännu en dag till ända..

Förstår inte att dagarna ska springa på så in i sjutton.

Det blev en rätt lugn dag för min del faktiskt, dammsugit, fixat disk och middag bara. Det är verkligen en riktigt lugn dag för min del!
Men jag hade ju haft mer att göra egentligen, men men, det springer ju inte iväg direkt.
Får hoppas att ryggen och armen är bättre imorron så jag kan ta tag i en del då.

Hann inte med att ta hem hästarna idag eftersom tiden sprang iväg så in i norden. Jens kom hem sent med traktorn och sen skulle vi ju äta osv.
Men han verkar ha gått still idag ialla fall. Så imorron får jag ta tag i den biten. Måste väl ge mig ut på jakt efter Nellys grimma också om inte Elin har hittat den redan.
Ev får vi besök imorron så vi får väl se hur jag ska lägga upp dagen för att den ska bli som bäst :)
Förhoppningsvis blir det ett tandläkarbesök för Liams del också..

Liam har ju en tand som sitter löst, som inte ska det! Han har ju redan tappat den tanden, vad vi vet ialla fall, och den nya är ju bara halvvägs uppe. Jag är 99% säker på att han har tappat den ialla fall för han tappade ju tänderna bredvid framtänderna innan han tappade framtänderna. Men nog sjutton låter det konstigt. 
Det skulle dock inte förvåna mig det minsta om han inte får komma till dem imorron! För han får nämligen inte tugga nånting förrän det är kollat och ev fixat om det skulle vara så att det är den permanenta tanden som är lös. Och det kommer inte gå speciellt bra om han måste vänta nån vecka med att inte tugga! 
Han är ju redan nu i upplösningstillstånd! 

Och inget regn fick vi idag heller, jo men det lilla räknas inte ens. Var ju inte ens mätbart i regnmätaren! 
Kom så mörka moln och det började blåsa så, men lite smått duggregn bara. Jag vill ha mer! Men allt regn tycks gå förbi oss varenda gång. 

Nu är det sängen som gäller ialla fall, så man orkar med morrondagen.  


Gomorron!

Ser ut att bli en varm dag idag, det är redan 23,5 grader ute och klockan är bara 9.

Har inte varit nån rolig natt, ryggen har gjort ont så in i norden och högerarmen.
Så idag strejkar både rygg och arm. Får skriva med vänsterhanden bara, kan inte ens hålla ett glas med högerarmen eller skriva.
Har proppat i mig smärtstillande nu så får vi se om det gör nån nytta, sen är det bara att ta på stödskenan på armen igen. Trodde jag skulle få slippa den!

Så jag får ta det lite lugnare idag än jag hade tänkt, ingen röjsåg bla!
Men ska städa av på nåt sätt här inne, plocka ordning lite ute och sen måste hästarna hem hit också, hur jag nu ska lösa det.

Börjar bli dags att servera frukost här nu. Jens är iväg och hämtar nya bromskivor till bilen för de måste bytas!

Kväller

Ja då var det kväll igen då..

Har hållt på och fixat i trädgården idag, kunde köra med röjsågen en timme ungefär och sen sa ryggen ifrån.
Så jag får ta resten imorron, tanken är att jag ska hinna med att så lite gräs imorron med, inte det bästa vädret för det men tar det sig så gör det.

Fick ett samtal för ca en timme sen om att Bollen var på rymmen igen. Han hade tagit sig till det andra stallet där två tjejer fångat in honom. Så det var bara att gå upp med honom igen. Så imorron ska hästarna hem hit, pånåt sätt. Får ta och gå med dem själv i omgångar, vilket kan bli skojigt när man delar på dem.
Jag vet två som kommer bli riktigt riktigt glada över att hästarna kommer hem igen, nämligen Wille och Betty.

Kanske ska ta och förtydliga mig lite ang det jag skrev förut. Det är inte det att jag inte är glad för mina vänner och systrar att de är gravida utan att det känns i hjärtat för att jag vill också. Mina vänner vet såklart om det men tänkte att jag skulle förtydliga det för er som kanske inte vet ;) Många som jag vet läser bloggen..

Snart dags att krypa ned i sängen. Känner att jag vill hinna med så mycket som möjligt. Ska väl ta och slänga ihop lite fikabröd imorron med eftersom vi får besök på fredag eller lördag :) 

 

Lite svalare

Ja idag är det lite svalare och det var lite enklare att sova inatt eftersom det blev lite svalare i sovrummet ialla fall. Men båda fläktarna stod på i sovrummet ändå såklart, annars hade vi nog inte kunnat sova där ändå.

Idag ska kärran lastas ur på trädgårdsmöbler och annat som vi fick av Therese och Björn igår. Frågan är bara var vi ska ställa dem :) Ska ta och fixa lite i trädgården idag också är tanken, det behöver röjas bla.
Väntar på att Jens ska komma hem från sjukhuset, han har varit på öron nu imorse. Han skulle ju ha varit där för länge sen på återbesök sen däcket exploderade men när han ringde i måndags för att kolla, är ju snart ett halvår sen om inte mer som han var där första gången, så hade han ramlat ur systemet så det är därför han inte fått nån kallelse. Sen skulle han uträtta några ärenden i stan också när han ändå var inne.

Känner mig lite smådeppig igen, alla blir gravida både till höger och vänster.. Bara den här veckan så har jag fått reda på att två vänner är gravida också och det är magar åt alla håll.
Känns hopplöst!


Tisdag

Allt lastades i kärran som skulle till tippen, blev en del men det finns mer visserligen men ska ta och plocka reda på ALLT i alla hus som ska dit och lägga i en hög så får det bli några fler vändor sen. Ska ju göra om i samlingssalen bla så där ryker lite möbler och annat. Sen måste en massa bråte bort från gårdsplanen, är så trött på allt bråte!

David skulle åka hem idag så efter att vi hade varit på tippen åkte vi in till stan med honom och sen styrde vi kosan mot Idingstad till underbara Therese! Skulle hämta lite grejer som vi fått, de håller på att rensa osv eftersom de flyttar snart. Så vi kom hem med en massa igen ;) Fick oss lite fika och prat, härligt!

Tack åter igen Therese, och Björn också såklart :)

Hade hoppats på regn och åska men icke..I Linköping åskade det ordentligt och det kom stora skurar. Vad fick vi då, inte en endaste knall och så lite fjuttigt duggregn. Gör ju ingen nytta alls! Jag hoppas verkligen att det kommer mera snart!

Jens körde hem traktorn nu ikväll till svärisarna igen. Svärfar körde hem honom sen och vi hade ett litet prat ang jobb, så det finns lite idéer, eftersom den andra gick i stöpet. Som vanligt går ju saker och ting åt skogen här hemma.

Måndag

Ytterligare en varm dag!
Småfix här hemma och Jens var iväg på möte på Af på morronen.
Bad blev det också såklart i värmen :)

Lucas tog på sig storebrors simfötter och cyklop och knallade runt i. Det var dock liiiite svårt att gå med dem :)



Hittade en groda, som vi gör varje dag visserligen men Lucas ville ha
kort på den idag :)
Hade en stor padda vid redskapsboden på kvällen också.

Söndag

I söndags var vi och hämtade Tuva nere hos mormor och morfar så barnen kunde leka. De badade i poolen och lekte för fullt. Jens och jag gjorde ordning i Patriks hus eftersom vi fick en gäst i söndags också, Jens kompis David.

Körde sen hem Tuvisen och sen var det bara hem och fixa käk. Startade grillen och slängde ihop en potatissallad.

Har inga badbilder att bjuda på tyvärr eftersom jag själv befann mig i badet med barnen :)
Riktigt skönt i vattnet, 29 grader!

På kvällen när Jens och David skulle iväg och harva kom de hem väldigt fort igen. Bollen hade gått ut såklart och knallade på gärdet där de skulle harva. Så det var bara för mig att hoppa i skorna och åka med. Lucas sov och Liam kollade på tv under tiden. När vi kom dit var han tillbaka i hagen igen men jag tog en tur runt för att se så staketet var helt, hittade ett tänkbart ställe som han kunde ha gått ut på så jag fixade ordning det.
Letade reda på Toy och Nellys grimmor också som de hade tappat, Nellys låg precis som jag trodde vid ett träd. Toys däremot låg mer öppet så där hade jag mer tur att jag hittade den. De blev glada över att få på sig dem igen ialla fall för flugorna.


Karnebåtsfestival

Ja i lördags var det ju karnebåtsfestival och jag tog grabbarna med mig och åkte ned.
Var lite försenade men det var karnevalståget i vanlig ordning också så vi missade ingenting, fick stå och vänta
ändå. Hittade mamma, pappa, Anna och barnen och gjorde dem sällskap. Tur, för Liam var orolig att vi inte skulle hitta dem och att han inte skulle få träffa Tuva.
Beundrar dom som dansade, för vi stod still i skuggan och svettades :)

När karnevalståget var klart, som inte var speciellt långt i år, blev det en tur ned till tivolit där barnen ville åka både det ena och det andra. De kastade även boll och vann varsin liten nalle :)
Lucas tyckte inte att det räckte med två åk utan han ville åka med så han ville inte alls gå därifrån.
Sen gick vi till Hamnkrogen, det såg ju bättre ut nu när de gjort om det men maten var ingen höjdare. Dyrt när man fick så lite mat på tallriken!

Lite bilder från dagen


En glad Ulrik


Radio Wix sände live








Åktur i en mini berg o dalbana :)


Sen var det dags för kaffekopparna


Sen var det smågrabbarnas tur för åk, först ut biltåget. Och ingen av
dem ville gå ur efteråt.




Sen var det dags för karusellen.




Gäsp!

Är en aningen seg idag. Lucas tyckte att det var morron vid 5.45 och mamma tyckte inte riktigt likadant då jag knappt har sovit nåt inatt pga olika saker. Men det var bara att knalla upp för somna om skulle han inte.
Och så gick han och väckte Liam också så det var fullt ös ganska snart här hemma.
Men sova får man göra när man blir gammal ;) och man överlever ju.

Var ju och tog proverna igår ja, och det tog sin lilla tid. Det blev 17 rör totalt! Som tur är behövde hon inte ta ett rör per prov eftersom det var 23 olika prover jag skulle ta. Just nu är jag bara rädd att inget av proverna ska visa nåt så vi står på ruta ett igen. Jag vill ha ett enkelt fel som lätt går att åtgärda men så mycket tur ska vi nog inte ha. Visar inte proverna nåt och inte undersökningen av livmodern nåt och den lär nog inte visa nåt, så kommer det inte att hända så mycket mera.
Har inte blodkänsliga barn ialla fall för de satt och tittade på medans jag tömdes på blod ;) och tyckte det var jätteintressant.

Åkte sen till Catharina för att hämta en grej som vi skulle köpa till Enya i present och den var superfin. Kommer att passa Enya perfekt :)
En sväng till Ikea och Jysk blev det sen för att köpa det sista till sovrummet. En snabbis till Maxi blev det också, bananaffären enligt Lucas :)
Sen var det bara hem och pyssla igen. 

Idag bjuder dagen på mer fix här hemma, hoppas på att bli klar med det mesta idag men det är nog att hoppas för mycket. Ska väl försöka få lite mer färg på kroppen också, tur att man bor som man bor om man ska gå omkring i bikini. Skulle ju skrämma vettet ur folk annars! 
 
Dags att fortsätta att göra nytta, en fördel med att gå upp så tidigt är att man får lite mera gjort.


Tiden springer

Har inte hunnit hälften av vad jag ska idag tror jag.
Men har pysslat i sovrummet med att slänga ut lite möbler. Nu är det bara lite kvar och det ska jag inhandla imorron. Nog för att jag vill tapetsera om i sovrummet också men det får bli en lite senare fråga.

I fm var jag på Af och det var nog det kortaste mötet jag varit på någonsin. Det tog nog inte ens 5 min, bara in och prata lite snabbt och skriva på ett papper och sen klart.
Var inne på banken med Jens också och fixade ny dosa och satte in pengarna från Linköpings kommun så nu är det fixat.
Har ringt försäkringsbolaget också ang Lucas skada så nu finns det registrerat där.

Imorron ska jag pallra mig iväg till US för att ta blodproverna. Så det blir till att försöka få igång familjen lite tidigare än vanligt imorron så jag slipper hungra ihjäl mig eftersom vissa av proverna ska vara på fastande mage. Sen blir det en tripp till Lambohov för att hämta en present till Enya och sen blir det Ikea och Jysk för att köpa det sista till sovrummet, eller troligen det sista ialla fall.

Nu säger jag god natt och försöker mig på att få lite sömn i det varma sovrummet.


Ny vecka

Veckorna bara springer iväg. Måndag igen och det känns som att jag inte hinner med hälften av vad jag ska. Stressen börjar komma tillbaka, även om jag försöker att inte göra det så kommer den smygandes..

Idag har det städats lite och så har jag bakat bullar i värmen.
Jens var iväg till Åtvid med Lucas också till tandläkaren så de fick kolla i munnen på honom. Det såg ok ut men han ska tillbaka på återbesök när semestern är slut. Så vi får hoppas att det ser bra ut då. Men imorron ska vi ringa och anmäla det till försäkringsbolaget ialla fall.




Börjar bli dags att lägga sig nu. Ska till arbetsförmedlingen imorron vid 10 för att skriva på lite papper.

Gonatt!

Söndag

Igår var vi i Ladan i Gusum igen. Hade ringt och bett dem lägga undan ett par skor som jag provade när mamma och jag var nere som jag ångrade att jag inte köpte. Så dom var vi och köpte. Gick till matstället bredvid och köpte oss varsin glass, grabbarna ville ha en till efter sina så det fick de :)

Sen stannade vi till hos mamma och pappa på väg hem, där vräkte de i sig varsin glass till :)
Fick oss lite fika där och Bisse, Ulle och Melker var där också.
Grabbarna hann att leka lite innan vi drog hemåt. Blev en sväng förbi affären för att handla lite godis eftersom det inte blev nåt lördagsgodis igår.

Grillade korv när vi kom hem och sen hade vi söndagsmys :)

Bröllop

I lördags var det dags för bröllop, Mårten och Susanne skulle gifta sig!
Gasande sol och nästan vindstilla så sommarklädsel var bra! Mamma var ju snäll och följde med till Ladan i Gusum i onsdags för att leta kläder till mig och bra blev det :)

Blev lite varmt vid middan eftersom vi satt längst ut på kanten och satt i sol mest hela tiden, skuggan tog lååång tid på sig innan den kom till oss.
Tiden sprang iväg och vi styrde kosan hemåt vid 1-snåret. Så det blev sent att komma hem och grabbarna slocknade snabbt i bilen på väg hem.

Tackar familjen Palmefors för en supertrevlig dag och all lycka till Mårten och Susanne!
















































Badbilder från i onsdags




Kalas och olycka

Ja i fredags, efter att Jens hade varit och träffat den som han är kontaktperson till, så styrde vi kosan mot Bankekind. Där firade vi Lisa och Staffan och dom firade Liam som de inte har hunnit fira tidigare.
Liam fick det han önskade sig allra mest, Lego City tågstation. Så gissa om han var glad :)

Det bjöds på grillat och till kaffet jordgubbstårta och så hade jag med mig rabarberkaka med kolaglasyr också.

En olycka hände också. Lisa och Lucas gungade tillsammans på en gunga som hängde på en gren och grenen gick av! Alla far upp och Lucas tjuter och blöder massor ur munnen, som det brukar göra. In med honom i köket och försöka få det att sluta blöda och kolla hur det ser ut.. Ett stort jack som går hela vägen inifrån och ut på läppen och ett jack ovanför läppen så en redig fläskläpp.
Lisa blev rädd och ledsen såklart men det var ju inte hennes fel utan en olycka. Lisa fick ett jack i handen efter en gren så de hade tur i oturen för det hade ju kunnat gå riktigt illa!

Så här såg Lucas sår ut i lördags morse.



Lite andra bilder från i fredags..

Lisa

Jolanta

Karro

Anna

Här kommer tårtan

Blååååås!

Midsommarafton

Midsommarafton firades i år hos mamma och pappa. Väldigt ovant måste jag säga att det inte var nåt på midsommardagen i år även om det var rätt skönt!

Men ialla fall, det bjöds på god mat och jordgubbar och melon med grädde till. Sen åkte vi iväg till Domarvik, jag har inte varit där sen jag var liten så det var lite ovant :)
Elin och jag dansade kring stången med Tuva, Ulrik, Lucas och Enya. Liam hoppade in efter en liten stund ;)

Sen åkte vi hem till mamma och pappa igen och grillade korv och sen tårta och en rabarkaka med kolaglasyr som jag hade med mig till fikat.

Hade en toppendag!


Ulrik

Enyabus


Ulrik och mormor

Ulrik övar till fotomodell

FotomodellsUlrik

Tuva är fotomodell :)

Enyabus

Ulrik ville testa Enyas midsommarkrans.

Tuva och Ulrik

Dans kring midsommarstången

Busunge!


Ulriken

Studsmattan är bra skojig!

Sena uppdateringar..

Ja nu får det bli så igen.. Har ett gäng bilder att slänga upp så det är bäst att jag tar dem dag för dag..

För att uppdatera er ang Karolinakliniken så gick vi igenom bådas hälsa, undersökning på mig och så ska jag upp till US för att ta en massa blodprover, var visst 23 olika prover. Vikten diskuterades också och den ska jag ta tag i. Att jag behöver gå ned vet jag ju redan och nog har det kämpats. Jag gick ned massor innan Lucas men nu står det helt still. Fick tips om ett ställe i Linköping som man får rabatt hos om man blir ditskickad från Karolinakliniken.. Kollade priserna när jag kom hem, 895:-/per månad! Pengar som definitivt inte finns här..

Sen ska jag tillbaka och göra en annan slags undersökning där de ska kolla livmodern. Sen är det lite annat smått som ska göras innan utredningen är klar.

Provsvaren får jag inte svar på förrän nästa gång jag ska dit, vilket vi inte vet riktigt när det blir.. Måste invänta en period först..

RSS 2.0