Fornlämningar

Imorse följde jag med Lucas till skolan. Ställt upp som skjuts då de skulle ut till Göthult för att titta på fornlämningar, i detta fall bla en skeppslämning.


Var inte så svårt att lista ut att jag skulle få med mig en grabbliga i bilen, de brukar vara snabba på att vilja åka med nämligen. Det är tydligen kul med stor bil.
Kan säga att det var inte svårt att få in "mina" barn i bilen när det var dags att åka hem, de sprang så fort de kunde till bilen när fröken sa att det var dags att åka tillbaka. Inne och klara innan de andra ens hunnit in i bilarna 😂 

Grabbarna ville dock inte tillbaka till klassrummet utan hade hellre stannat kvar i bilen 😂 För det var så roligt där. Några besvikna grabbar som inte fick plats dock. 

Idun var inte alls pigg på att gå upp imorse, drog täcket över huvudet. Men hon fick ju följa med pappa och lämna på förskolan.
Någon som snodde barnens uppmärksamhet från fornlämningen, en vårtbitare som satt på en av stenarna.

Hem och få sig nåt i magen och göra lite nytta innan alla skulle hämtas. Liam har haft trafikdag hela dagen. Pratar trafikvett och så har de fått gå runt bland olika "stationer" såsom polis, brandkår, ambulans och NTF-bilen mm. 


Eftermiddan bjöd på utefix. Hoppas på bra väder resten av veckan också. Imorron åker ju Jens iväg för att kolla på en bil och så jobb efter det så han är väl hemma till 23, om man har tur. 😉 


Knasfia

Nu ska det sovas iallafall. Kors i taket, kommer i säng innan kl är 23. Inte ofta som det händer.


Gonatt på er! 


Barnloppis och Ica 100 år

Helgen började med sjukstuga. Eller ja i torsdags kom Elsa hem med feber från förskolan. Hon var så hängig. Men på fredagen var den som bortblåst och Jon mådde bra igen. Sen på fredagen fick Idun och Leon feber. Och på lördag morron var deras som bortblåst. Så jag vet inte vad det var för konstigheter. Ingen annan av oss som fått det ännu. 

Ja i lördags var det dags för Ugglans barnloppis i Linghem igen, älskar den ju så att åka dit var bestämt redan i våras 😁 Inte mycket som får komma i vägen för den.

Packade in alla i bilen, eller nja Liam valde att vara hemma, och styrde mot Linghem. Inte lika mycket folk som annars och inte riktigt lika mycket kläder men fyndade gjorde jag.

Inte så mycket kläder men lite och så några jackor. Var på jakt efter en jacka till Idun men det fanns såklart inte.

Däremot skor lyckades jag köpa en hel del 🙈 blev 15 par, bara skorna gick på 400:- men å andra sidan, hur många skor får du för den summan i butik? Och skulle det vara några som de inte kan ha så kan jag alltid sälja dom vidare. 

Slutsumman hamnade på 960:- så helt överkomligt. Blev bra mycket mindre handlat än tidigare.


Sen styrde vi mot Maxi och där var vi då inte ensamma! Men de erbjudandena de hade hann vi att ta del av iallafall. Och det var lång kö till tårtan men alla fick varsin bit. 

Uträttade lite andra ärenden innan ju styrde hemåt.



Idag har det fixats en del ute. Bygge av kaninbur och bussen har fått sig en rekond. Jens och Lucas har varit ute och kört med rendikesslagaren också.

Imorron ska det lastas till tippen bla. Lär bli ett antal släp för nu jädrar ska det rensas! 
Men först få oss lite sömn, förhoppningsvis. 


24h EKG

Idag var det dags att åka till sjukhuset och få Liams ekg gjort. Han ska ju gå med en dosa nu i 24h.

Vi var ute i god tid så vi fick ta en fika för att fördriva lite tid.

Kom in när han skulle och han fick göra ett snabbt ekg där innan alla plattor sattes på plats och kopplades in.


Så det här är nu hans nya kompis tills imorron eftermiddag.


Tandlös

Igår kväll lossnade äntligen Elsas andra tand. Den har ju bråkat ett tag nu. Gissa lyckan när hon skulle gå och lägga sig igår och den lossnade!


Tandfen får jobba hårt här hemma, nu när både Elsa och Lucas tappar tänder.


Värsta grymma tjejen ❤️


Stan

Snart dags att krypa ner i sängen. Sitter med Jens listor som ska skickas in, att hitta alla visningarna när han inte skrivit upp dom innan. Är ju en del bokningslistor att gå igenom.

Det där med att skriva upp samma dag är tydligen svårt 😉 

Igår hade Liam sin första konfirmationsträff och det hade varit helt okej 😉 
Lite knåpade för att få ihop det när Jens jobbar den tiden. Men slängde ihop middagen innan, hämtade Liam och Lucas fixade dukningen medans jag och de små var iväg. 

Idag har vi varit i stan en sväng. Fyrhjulingen hämtades på verkstan och lite delar till traktorn hämtade bla.

Tog oss en lunch på Food & Family, alltid lika gott.

Sen var det bara att hämta barnen och sen åkte jag och Idun och handlade lite. Orkade inte med en storhandling så handlade hem det nödvändigaste. Sen var det bara att sätta igång med de vanliga sysslorna.


Lucas har spenderat några timmar uppe hos hästarna tillsammans med Lasse och Nellie.
Plockade för övrigt bort en fästing på honom igår kväll, den hade satt sig precis intill ögat. Var ganska rött runtom men det har lagt sig nu men det kliar fortfarande en hel del. Får hoppas att det ger sig också väldigt snart. 


Bäst att göra klart och komma i säng. Har en hel del att hinna med imorron, hoppas på bra väder eller ja, uppehåll iallafall.

Och på eftermiddan ska jag till sjukhuset med Liam, dags att köra 24h EKG.


Konfirmandupptakt

Igår var det dags att besöka kyrkan för konfirmandupptakten. 
Kyrkan var väldigt välbesökt igår med andra ord. 
En del information, en del sång osv. 
Så nu drar det igång. Träff varenda vecka, kan inte minnas att vi hade det så ofta när jag gick, men varje tisdag så kommer Liam att ha sin träff. Och han fick med sig bästa kompisen Arvid i sin grupp. De hade ju valt samma dagar och tider och skrivit upp varann på sina lappar. 
Så nu får det bli lite passande med hämtning, ungefär mitt i maten, så vi får väl se hur många barn som hinner somna i bilen de dagarna om Jens jobbar ;) 

Och redan nästa vecka så åker de iväg på ett litet läger. Tror dom kommer att ha kul under tidens gång. 

Passade på att rösta också såklart när vi ändå var där. Jens tog bussen in med de små så vi hann att rösta innan det började i kyrkan, medans Liam höll koll på de små. Inget lätt val direkt då man knappt fått veta något vad de olika står för och har man sökt efter fakta så har man inte hittat så mycket. 
Men men, röstade gjorde vi iallafall efter det lilla man hittade.. 

Tanken var att hinna med en hel del annat igår också men vädret var ju inte så roligt direkt så jag kunde ju inte måla det jag skulle. Får hoppas på bra väder imorron också. Idag har jag inte hunnit med att måla och fixa ute och imorron är ju barnen på förskolan så då får man passa på. Går lite fortare då. 

Har så mycket som jag vill hinna med, vilket ökar stressen, så det blir bara en ond cirkel av allting. 
Och Jens är ju bara ledig på helgerna, beroende på om han har bokningar på kvällarna eller inte. Och nu framöver är varenda helg uppbokad på annat plus att Jens har den som han är kontaktperson till. Så känns som att man aldrig kommer att bli klar med saker och ting. 
 
Som sagt, hamnat i en ond cirkel. Man skulle ha vunnit det där "dräng för en dag". Vi hade lätt kunnat sysselsätta dom i över en vecka... 
Ingen kommer bli gladare än jag när allt är klart, om man nu blir det nån gång. Men det skulle minska den där inre stressen. 

Ska väl ta och fixa lite till nu innan det är dags för sängen. Jens kommer nog inte hem än på ett tag, hade sista visningen vid 20.30 och sen tar det ju ett tag med visningen och sen körtiden hem. 


Katter, katter

Full rulle och man har svårt att hinna med att få dom på bild 😁 Men ibland så. 

Majsvälling är smaskigt.
Matkoma
Myshög

Öppet hus och familjedag

Idag var det öppet hus hos brandkåren här i Åtvidaberg så vi tog oss en tripp dit. Kom dit när det precis hade börjat så behövde inte stå i kö till nåt speciellt länge. Barnen åkte brandbil en sväng och sen fick de släcka en brand.


När vi kände oss klara där så begav vi oss till Folkets park där det var familjedag. Man fick hämta ut en biljett per barn och sen kunde man gå runt och göra olika saker gratis såsom ponnyridning, ansiktsmålning, hoppborg, fiskdamm, få ballongdjur och spela på chokladhjul.

Så vi blev kvar där ett tag.
Den enda som fastnade på bild där var Idun 😉 

Sen var det bara hem och göra nytta.

Körde in ett lass med ved och påbörjat ett burbygge. Sen var det dags att slänga ihop middag.
Jens har varit uppe hos Lasse också och fixat handtaget till bakluckan på bussen. Det gick ju sönder för ett gäng månader sen. Och för ett par veckor sen lyckades vi hitta ett begagnat, nya är de svindyra och vi har ju redan lagt en del för att fixa bältet. Och nu är det äntligen på plats! Så nu kan vi öppna från utsidan igen, så skönt!



Cirkus

Jag har nämnt nån gång att det är som en cirkus här hemma ibland. Och det har Elsa snappat upp. Så lite då och då får vi höra "välkommen till familjen cirkus" eller "vilken jädra cirkus vi har här" 😂

Igår tyckte Elsa att vi hade cirkus när vi var ute och njöt av solen.


Vår lille "Emil". Ständigt nya bus på gång.

Vi tog en promenad på förmiddagen då det stora samtalsämnet blev hur en bråk som låg nere på vägen hade dött. Slutsatsen blev att den nog hade blivit träffad av tåget.

Sen mötte vi postbilen så barnen pratade med henne ett tag också och fick posten direkt i handen.


Växer

De små växer så det knakar. Alla bor nere nu och det är full fart. Fått knyta upp Lucas gardiner då de upptäckt att de är roliga att klättra i 😅

Bara vår lilla mini som är en väldigt liten tjej. Hon är knappt hälften så stor som de andra. 


1-årskontroll

Idag var det dags för Iduns 1-årskontroll och hon fick en mycket väl godkänd-stämpel i rumpan 😉


Sist när hon var på läkarkontroll vid 11 mån så hade hon ju gått ner lite i vikt. Inget som oroade läkaren dock. 
Och nu hade hon gått upp bra igen. Hon följer sina kurvor superfint, både på längd gd och vikt. 

Vikt: 9300g
Längd: 72 cm

På nåt konstigt sätt tar alltid våra besök lång tid 🙈 
Brukar bli prat om allt möjligt. Idag tog besöket nästan 1,5 timme! 
Och Idun charmar ju sköterskan totalt varenda gång. 
Nu dröjer det ett tag tills nästa besök för Idun, ett halvår ungefär. 

Tog upp det med Leons prickar också och han fick komma redan idag. Så när jag skulle åka och hämta Liam så var vi där en sväng innan, jag, Leon och Idun. Jens tog med sig Elsa och Love till stan för att lämna fyrhjulingen på verkstan, igen..


Men iallafall, både Karin och Helena kollade på prickarna men de kunde inte sätta fingret på vad de kan vara. Ska fortsätta att tvätta med alsolsprit och så se om de försvinner. Annars får det bli ett besök på vc. Så vi hoppas på att de försvinner snart, nu har de ju visserligen hållt på i ett par veckor, dyker upp titt som tätt. Hade ju varit trevligt om man visste vad de beror på. 
Men bara vänta och se. 


Tvättdag

Ungefär vad jag pysslat med idag, tvättat, tvättat och tvättat.

Ja, lite städ har det blivit också och så har vi läst en massa böcker, pysslat med kattungarna och fixat med lite annat.

Bara jag och de fyra små som varit hemma. Jens och Lucas åkte och träffade den som Jens är kontaktperson till och sen var Lucas ute på en försäljningsrunda med jultidningarna. Liam var hos en kompis och sen hos tjejen ett tag. 

Så de äldre dök inte upp här hemma förrän efter 19.


Dags att ladda om för en ny fullspäckad vecka. Först ut i veckan är ett BVC-besök. 


Kalasdags

Idag har vi haft kalas för Idun tillsammans med våra föräldrar. En del bestyr innan det är klart och man kan ta emot gästerna. Idag fick det bli att jag stod i köket och Jens fick städa. Sen var det ju det där med att jag måste sänka mina krav på mig själv.


Idun var vaken från 7.30-19 så hon kalasade ordentligt. 

Det bjöds på potatis, skogspanna och grönsaker. Något som faller barnen i smaken så det kändes som ett bra val. 

Sen var det ju dags för paketöppning. Roligast av allt är ju pappret och snörena såklart 😉

Tårtdags, finaste tårtor har gjorts men smaken dög 😉 Den övre en vanlig prinsess och den undre med dumlefluff och jordgubbsmousse.
Tårta var smaskigt hälsar Idun.

En väldigt trött tjej när kalaset blåstes av, många timmar att vara vaken men hon vägrade ju sova under dagen. Men hon har hållt humöret uppe i stort sett hela tiden.


Nu ska mamman ta och sova också. Imorron måste mount tvätterest tas om hand. Inte kunnat tvätta på flera dagar nu eftersom jag inte kan ha tvättställningarna uppe när vi måste ha extrabordet framme vid kalas. Och det tar ju sån tid att få tvätten att torka just nu. 
Och det blir bara jag och de fyra små imorron så de andra ska iväg på lite olika grejer. 


Idun 1 år!

Helt galet, idag fyllde våran Idun 1 år!

Vår lilla trollunge ❤️ 
Kom på att jag inte ens skrivit nån förlossningsberättelse så det kanske är dags för det snart 😉

Vår älskade skrota, vår lilla latmask som varken kryper eller går ännu 😉
Året har gått väldigt fort och det har ju hänt en hel del. 


Kl. 10.32 den 8 september förra året föddes vår lilla trollunge ❤️

Nu finns det ingen bebis i huset längre. Imorron är det dags för kalas. 


Ett tag sen..

Och så blev det visat ett hopp sen sist. Dagarna försvinner alldeles för fort.


Förra fredagen var Liam iväg. Till sjukhuset igen, då var det dags för magnetröntgen på ryggen.
Nu har han ekg och eeg kvar att göra, tiderna har kommit men de dröjer ett litet tag till.


Elsa var iväg till tandläkaren i fredags också och tänderna såg finfina ut.

Hon är lika glad varje gång som hon får hoppa upp i tandläkarstolen. 


I lördags var Liam med Fredrik, en gammal bekant till Jens, ut och fiskade. Gissa om han var nöjd, en hel dag med fiske. Medans han var och fiskade så var vi iväg på barnloppis och Elsa åkte iväg till Lisa för att övernatta där.
När man inte ska handla så mycket och inte vill ta en stor vagn, funkar lika bra med korgvagnarna 😉
Att vara på förskolan kan vara jobbigt.
Fröken med lång lugg
I onsdags blev det en tripp till stan för att leta presenter till Idun. Och sen hämta bussen som var inlämnad på Rejmes för att fixa bältet, så där fick vi vinka hej då till några tusenlappar. Men det måste ju göras, den går ju inte igenom besiktningen annars. Och nu kan vi ju använda alla 9 platser igen.

I onsdags var det dags för Loves extra läkarkontroll. Något som vi bokat in efter att ha tagit upp en del saker med vår sköterska och hon tyckte att vi skulle ta ner koll med läkaren.

Är ju också ett år sen vi var hos henne sist pga hans klumpighet. Och den har ju inte blivit bättre. Sen har vi ju att han äter med händerna numera, han blir så frustrerad av att äta med bestick. Och en del av hans finmotorik har försvunnit. Och så finns det lite flera saker. 
Men nu skulle läkaren prata med en kollega, så antingen blir det en koll på barnkliniken eller en beteendepsykolog. Så nu får vi vänta och se. 


Goa Idun ❤️

Ja just ja, i fredags var Jens, Liam, Lucas, morfar och kusin Melker iväg till ön och fiskade kräftor.

Melker och Lucas roade sig med lite fiske.

Och se lite Monopol..


Var trötta grabbar sen, de kom inte hem förrän vid 1 och sen följde Lucas med hem till morfar och mormor för att sova där så han och Melker kunde leka lite. De ses ju inte så ofta.


Lucas lyckades ju bränna sig ute på ön också. Han råkade ta i en av oljelamporna på altanen när han skulle titta i en bur som ligger precis nedanför. Skönt nog så blev det inte så pass att vi behövde söka vård. 


RSS 2.0