Slut...

Ja då var den här helgen slut också. Man hinner ju knappt säga fredag förrän det är söndag kväll. Å andra sidan så går ju veckorna lika fort, alldeles för fort. 

Imorse när jag gick upp för att göra en flaska till Leon så hittade jag Lucas inne i sovrummet, i full fart med att riva vägg :) Det här måste vi göra flera gånger har jag fått höra idag bla så jag gissar att han tycker det är kul att riva ;) Sa att nästa rum så får han bara riva golvet och det tyckte han ju var lite för lite men att det skulle bli kul :) 

Full fart idag som vanligt. Rivits lite till i sovrummet, ved har körts in för att torka lite efter att ha legat under presenningen, städat, tvättat... Ja det vanliga. 

Börjar bli dags att krypa ned i sängen nu. Imorron blir det mer fix i sovrummet då pappa kommer och hjälper till också. Och så har vi ett besök på bvc, var tvungen att ta det en dag som Jens kunde följa med då vi måste dela upp oss lite. Elsa ska göra sin 2,5-årskontroll och ska vara själv med nån av oss och så sköterskan. 
Love och Leon ska ha vanlig kontroll hos en annan sköterska samtidigt och så väntar det sprutor för Leon. 
Så morrondagen lär rulla på den också. 

Lite sömn var det ja, kanske blir lite mer av den varan inatt när det inte blåser halv storm. 
 
Hoppas ni har haft en riktigt härlig helg! 

Renovering påbörjad..

Ja idag satte vi igång med att riva ut i sovrummet. Så numera får vi sova i tv-rummet, iallafall ett litet tag framöver tills det är klart. Elsa och Love tycker det är jättekul att vi har sängen står i tv-rummet nu. 
Kommit en bit på väg idag, alla lister är borttagna, en del av väggarna är nedrivna då de ska bytas ut mot spånskivor istället som håller bättre och Liam och Lucas har rivit ut golvet. De hade jättekul och det gick i en rykande fart! 
Ska bli så skönt när det är klart! Har inte trivts därinne på länge. Ska bli skönt att få det stora fönstret ovanför sängen igensatt på insidan också, inte bara utsidan. Måste komma på nåt att skydda tapeten med också där hundarna ligger, som syns på bilden så blir det ju fett-och smutsfläckar på tapeten där de ligger eller ja, mest efter Ceasar. Vet inte hur många ggr vi har gjort rent. Vi får väl se vad vi kommer på för nåt.

En sak är säker iallafall, det kommer inte upp nån bård denna gång. Den som vi satte upp därinne innan vi flyttade hit har suttit löst sen dess, limmet tog inte alls. Så den har inte varit svår att plocka bort idag. 
Har hittat en tapet jag vill ha men då måste vi som sagt först lösa hur vi gör för att den inte ska bli smutsig, den är vit dessutom vilket inte gör det bättre. 

Så sen kan vi bocka av ett rum som vi vill förändra på listan. Har en lång lista vad som behöver göras i huset, sånt som inte ens blivit klart sen vi flyttade in här och det är ju 10 år sen i november. 
Trivs inte med hur det ser ut just nu så det måste till en förändring. Finns ett rum till vi vill göra om och som är i behov av det men annars är det mest småsaker. 
Men i nuläget får det bli sovrummet först så vi blir klara med det tills vi har tänkt att ha kalas för mig och Lucas. 

 

Torsdag

Igår hade Lucas lite feber på morronen men sen var den puts väck och han har mått bra. 
Trodde han skulle kunna gå till skolan idag men icke. När han tog tempen igår kväll när han skulle lägga sig så var han upp i 39 graders feber igen. Så det blev en hemmadag idag också. 
Dock så har han inte haft nån feber idag så vi får väl se om han kan gå imorron. Han hoppas ju på det, de ska åka skridskor nämligen och ha med sig fika. 

Lucas och Elsa var ute och lekte medans Love sov middag och jag hade tänkt att köra in ved så den får torka ordentligt. Leon brukar ju sova vid den tiden också men idag hade han inga planer på det. Så det fick bli att baka istället. 

Ett sött litet baksällskap 

Fick även lite hjälp efter ett tag. 
 
Så vi bakade en sockerkaka, chokladbollar, syltgrottor och krabbelurer. 

När Liam kom hem från skolan gick de ut igen, de provkörde bla Lucas radiostyrda bil han fick i present.

Nä nu är det allt dags att krypa ned i sängen. Finns ju att göra imorron också så det är bäst att försöka sova lite så man orkar med. 
 

Sjukstuga

Ja igår var det sjukstuga här hemma. Alla barnen var nämligen hemma.
Elsa har vi ju hållit hemma från förskolan sen den 11 december, för att försöka minimera riskerna för Leon. 
Vi kommer ju inte undan helt med tanke på att grabbarna är i skolan men det minskar ju lite iallafall. 
Har ju dock fått prata med dem med tanke på 2-månaders regeln men det ska vara lugnt. M som vi pratade med tyckte det var klokt att hålla henne hemma med tanke på alla smetor som gick där. Pratade ju med en vikarie på tisdagen när vi ringde och sa att hon inte kom med tanke på att jag hade tandlälaren så sent. Och då var det inga sjukor direkt, kan väl tycka att man som vikarie inte ska uttala sig om man inte vet helt säkert. 

Lucas hade feber i tisdags kväll och hade ont i ena örat så han fick ju vara hemma. Liam hade huvudvärk, ont i halsen och ont i bröstet. 
Elsa, Love och Leon är förkylda alla tre. Inte så mycket skönt nog men det räcker gott och väl. 
Leon har haft lite problem med magen en del dagar och igår var såklart en sån dag också. 

Så det var "krya" klubben här igår. En annan såg ju en aningen rolig ut också med en väldigt svullen käke. 
Är glad att jag kan äta iallafall, även om det är svårt att gapa. Men det får ju bli lätttuggad mat för att inte påfresta det för mycket. 

 
Ännu mera snö kom det igår också. Fullkomligt vräkte ner! 
Så det blev lite mer att skotta och ploga bort. 


 
Lilla skrutten <3 

Minsta "kan-själv"

Satt med Leon i soffan igår och matade honom. Var tvungen att lägga ned honom lite snabbt då klätterapan Love behövde hjälp. 
Men han fixade ju det där med att äta själv ;) 
 

3 månaderTiden går galet fort. Lilltrollet är 3 månader idag <3 
Våran lilla glada skrutt. Det bubblas, skrattas högt och han är väldigt nyfiken av sig. 


Käkkliniken

Idag hade jag ett mindre roligt besök att göra. 
Fick ju åka till tandläkaren akut för ca en månad sen då jag hade haft en tand som bråkat sen innan Leon föddes. Eftersom jag åkte akut så borrade de bara upp den och släppte på trycket och la en tillfällig lagning. Och så blev det en remiss till käkkirurgen då de inte ville dra ut den på en vanlig klinik. 
Rötterna hade nämligen växt åt olika håll. 

Och idag var det då dags. Haft lite smått ångest för besöket, både smärtmässigt och pengamässigt. 
Fick ju ett ungefärligt pris när vi ringde in och det var ju inte gratis direkt så det blir inte roligt att betala nästa månads räkningar när den räkningen kommer också. 

Fick träffa jättetrevliga sköterskor och tandläkare. Lite genomgång innan det var dags att förflytta sig från undersökningsrummet till operationsrummet. Fick på mig den snygga mössan och sen blev det en himla massa bedövning.Sen blev jag inpackad som en kåldolme i operationsdukar. 
Gick skönt nog lättare än vad de trodde. Man är ju så tjusig efteråt också när ena ansiktshalvan är dubbelt så stor :D Mindre skönt när bedövningen släppte. Men det är bara att knapra piller som mildrar det lite. 

Så nu hoppas jag att det onda ger med sig efter några dagar, att det läker fint så stygnen lossnar. 
Mys med lillebror


Knallar mer och mer

 

Superkul


Love ville testa Elsas nya klänning i lördags när vi kom hem, efter att Elsa hade testat den. Och det var tydligen superkul :) Han skrattade för fullt och gick runt med den. 


Liam

Dags att göra en uppdatering om Liam kanske. 

De fick ju som sagt vara kvar för observation och dagen efter gjordes ultraljud med kontrastvätska för att kolla mjälten. Skönt nog så var det ingen blödning vid den. 
Så på eftermiddan fick han komma hem. Ingen ansträngning på 1-2 veckor, beroende på hur länge det onda sitter i. Än så länge har han ont. 

Läkaren trodde att musklerna åkt på stryk precis vid bröstbenet och så ev sprickor i revbenen. 
Och det kan göra förbenat ont kan jag säga. Fick sprickor i revbenen och muskelsträckningar mellan revbenen efter förlossningen med Lucas och det höll i sig länge. 
Så jag hoppas att det ska ge med sig snabbare på Liam. 

RSS 2.0