Namnfrågan...

Ja gissa hur många gånger vi får frågan varje dag om vad han ska heta. 
Han är fortfarande namnlös, känner oss för lite men jag vet inte om det känns helt rätt med nåt av de namnen vi testar. 
Men snart måste vi ju komma på ett namn till honom!
Han blev ju tre veckor gammal igår.  
 

Lång dag...

Ja det är vad det kommer att bli idag. 
Har blivit minimalt med sömn inatt. Strax efter att vi hade lagt oss så vaknade Love och var jätteledsen. Ont nånstans och inget hjälpte. Var ledsen i över en timme innan han tillslut somnade i våran säng. 
Hann sova en liten stund innan det var dags för nästa ledsna barn. Elsa kom in och var ledsen och det tog ett tag innan hon kom till ro och somnade. Och hon vaknade några gånger under natten och hade ont i benen. 
Och lite senare kom Lucas upp och ville sova hos oss för att han inte kunde somna om efter att ha vaknat. 
Så inatt har det varit trångt i sängen! 
Jens och jag har legat på varsin kant och så en barnhög i mitten :) 

Jens kom inte upp ur sängen imorse, eller ja han har inte kommit upp än. Han har ju knappt kunnat röra sig sen igår efter att pappa och han höll på med veden. Gjorde väl nån rörelse som ryggen inte gillade. Får väl se om han kommer upp senare. 
Så idag fick jag och lilleman se till att grabbarna kom iväg till skolan. Lite mys i soffan sen innan Elsa och Love vaknade. Så nu är alla barnen igång. 

Känner mig inte så piggelin själv heller, bara hoppas på att det inte blir värre. Vill att alla ska bli friska nu. 
Lucas var ju hemma från skolan igår med halsont men det gav med sig framåt kvällen. 
Blev lite nervös när hans fröken sa att det ev går halsfluss i den andra klassen som de är med väldigt mycket. 
Lucas suger ju åt sig de bacillerna som en svamp. Så vi åker säkert på det också, om det nu är det som går där. 
Nej, nu vill vi bli friska och hålla oss friska också. 

Börjar bli dags att servera lite frukost här och sen är det väl bara att sätta igång med dagens måsten. 
 
Loves fina morronfrissa

Feber och ögoninflammation...

Ja från ingenstans idag på eftermiddan så började både Elsa och Loves ögon att vara. Och lite senare fick även Elsa feber, 39,6 som hon hade ett tag. Efter middan tempade vi igen och då hade den gått ned av sig självt skönt nog, febern var kvar dock men låg på 38,5 istället. Och 
Så en hängig Elsa men Love har hållt humöret uppe. 
Däremot undrar jag om Elsa kommer kunna öppna ögonen imorron bitti när hon vaknar för det var mycket värre nu på kvällen. Vet inte hur många gånger vi har tvättat ögonen på dem under kvällen. 

Förkylningarna som hade börjat ge med sig och så kommer det här istället. Elsa har klagat på ont i örat också så vi får väl se om det blir nåt mer av det. 
Hoppas bara på att lilleman klarar sig från ögoninflammation, ja resten av oss andra också såklart men mest han. 
Han är ju fortfarande lite förkyld, stackarn. 

Har inte hunnit med så mycket som jag hade önskat här hemma idag men får väl hoppas på en lite bättre dag imorron istället. Finns tusen saker att göra, är dock väldigt skönt att kunna röra sig igen så man kan göra nytta igen. Tänk att man kan bli så glad av att kunna städa tex ;) 
Och nu är ju foglossningen bättre också, tog sin lilla tid denna gång. Helt borta är det inte men så mycket bättre än innan. 

Nä om man skulle ta och se klart filmen och ge lilleman lite mat innan det är dags att krypa ned i sängen. 
 

Stan

Idag blev det en tripp till stan. Lite julklappar och presenter blev inhandlade och så lite annat som vi var ute efter. Lyckades även hitta vinterkläder till Lucas, 30% per plagg på H&M. Skulle gått på 700:- för både jacka och termobyxor men med rabatten och en bonuscheck på 200:- så blev slutsumman 287:-, som hittat med andra ord!  Sen var det ju det där med att hitta kängor också till grabbarna, Elsa har fått sina. Men i Lucas storlek var de slut så vi får väl se om de får hem några snart eller om vi ska kika nån annanstans. 
Liam är ju lite mer kräsen så vi får väl se vad vi ska hitta på till honom. 
 
 Efter lite sen lunch på Ikea så blev det lite inhandlat på Ikea och sen fick sig Rusta ett besök för lite nya julstjärnor och ljusstakar. Förstår inte att det alltid ska gå sönder nån eller några ljusstakar varje år. De är ju inte så dyra visserligen så det går ju an. 


Fick lyckas med att köra båda vagnarna själv ett tag medans Jens var ute till bilen med grejer osv. 
Inte det enklaste men det gick ;) Men inget jag skulle ge mig på att göra helt själv en hel shoppingrunda. Då får jag nog lösa det på nåt annat sätt ;) 
 
 Sova i vagnen är riktigt skönt. 

Sötnöt <3 

Älskade småskruttar


Puss på er


Tisdag

Tiden går väldigt fort, lilleman är ju redan 15 dagar gammal! Och precis som vanligt så känns det som att han kom alldeles nyss samtidigt som det känns som att han alltid varit här. 
Allt fungerar hur bra som helst. Elsa och Love är gärna framme och klappar, kramar och pussar på honom. 

Idag har Lucas varit hemma också. De ringde från skolan igår och sa att han var krasslig. Han var vit i ansiktet och mådde illa. Sov på vägen hem i bilen och när de kom hem så ville han äta och sen mådde han lite bättre. 
Han berättade att han hade haft huvudvärk tidigare på förmiddan också. Och han hade ju inte hunnit äta nån lunch heller. Tror en kombo av trötthet (tog bra lång tid innan han somnade i söndagskväll), huvudvärk, hungrig och lite magont blev lite mycket. Han sov en hel del under dagen och nu imorse var han sig själv igen. Han fick ju dock vara hemma för att vara på den säkra sidan. Inte för att han ville vara hemma men det fick han helt enkelt finna sig i ;) Skönt när de gillar att gå till skolan ändå :) 

Blivit mest mys idag, tog tag i lite tvätt och städ under eftermiddan när jag ändå skulle laga middag. Fick bli lite spring emellan men bäst att passa på när lilleman sover. 

Annars så är det lite förkylt härhemma. Fast det börjar gå över, alla tre små har varit/är lite snörvliga. 
Hoppas på att det vänder nu så det inte blir värre på lilleman iallafall. 

På tal om lilleman så är det någon som påkallar uppmärksamhet nu :) Dags för lite mat och sen krypa ned i sängen. 

Förskolekortet och syskonbilden

 

Lite bilder..

Bjuder på lite bilder på lillskrutten, som fortfarande är namnlös. Har lite svårt att bestämma oss. 
Funderar på om man kan skicka in papprena till skatteverket med Namnlös Svensson... 

 

Hembesök

Ja igår hade vi hembesök av bvc. Koll av lilleman och så skulle de ta Elsas 2½ årskontroll här hemma då hon inte vill prata med dem uppe på bvc ;) 

Inte för att det gick så mycket bättre här. Hon kom i gasen ordentligt, busade och sprang omkring. Men prata gjorde hon inte speciellt mycket med dem. Knasfia, med oss så lossnar det ju fler och fler ord och hon kan säga efter osv. Blir en liten koll nästa besök också så får vi se hur det går då. 

Lillemans navel som var knallröd i torsdags är mycket bättre. Blev ju tillsagda att ringa 1177 eller åka in akut med honom om det röda spred sig lite utåt. Men fick något, glömt vad det hette, att tvätta naveln med vid varje blöjbyteoch det gjorde susen. Det var bättre redan på fredagen. Hans navel har ju varit lite konstig sen navelstumpen lossnade, väldigt djup och stor. Något som även bvc reagerade på. Men nu har den börjat växa ihop fint. Glad att vi slapp sjukhusbesök iallafall. 

Sen är det ju extrakoll på hans fontanell, den är nämligen väldigt liten. Något som läkaren reagerade på också. 
Så det ska kännas extra noga varje gång. 

Och så var det ju det där med vikten. Han hade bara gått upp 15g så nu är det mer ersättning som gäller för honom, framför allt under eftermiddagarna och kvällarna. Gårdagens vikt stannade på 3720g. 

Så nästa vecka blir det hembesök igen, mest för Elsas skull för att se om det lossnar något för henne då. 
Men de kunde ju komma hem till oss varje gång om det var så, för att jag/vi skulle slippa åka in med alla de små barnen. Men det är ju inga problem så de får nog allt ta de andra besöken på bvc. Tar ju evigheter när de är här. En timmes besök igår och det har jag ju ingen lust att ha dem här så länge varje gång. Det som är smidigt när man är på bvc, besöken går mycket snabbare ;) Uppdatering

Får uppdatera lite i efterhand härinne, har liksom inte riktigt funnits tid till att blogga den senaste tiden. När det väl är lugnt här så passar man på att mysa så mycket som det bara går med lilleman och när han sover så är det de andra småttingarna som vill ha uppmärksamhet :) 
Blir nog ett aningen rörigt inlägg men valfritt att läsa ;) 

Iallafall, vi åkte hem från BB dagen efter att han föddes. Natten gick kanon, eller ja så mycket sömn för mamman blev det inte. Obekväm säng och så en massa ljud ute i korridoren. 
Ronden gick vid halv 9 och vid 11 kom Jens och hämtade oss. 
Sen var det bara att hämta upp Elsa och Love hos farmor och farfar. Elsa var väldigt intresserad av lilleman :) 
När de var inpackade i bilen så blev det hem en snabbis och lasta ut lite grejer och sen vidare till mamma och pappa för att hämta Liam och Lucas. 
Lite fika där innan vi styrde hemåt. 

På torsdagen var det dags för återbesök, PKU-prov och läkarundersökning. 
Godkändstämpel i rumpan, viktnedgången var i stort sett 10% men eftersom mjölken inte runnit till ordentligt ännu. 
Läkaren tyckte inte vi skulle börja ge tillägg ännu utan vänta tills lördagens kontroll. Han var ju gul också men skönt nog så visade apparaten att det inte var nån fara. 
Torsdagen blev lite rörig då vi skulle vara inne i Åtvid vid 7.40 för att ta Elsas förskolekort. Och det var ju inte världens bästa väder direkt. Snöat under natten och så sommardäck på bussen.. Höll på att inte ens komma upp för backen härhemma. Slirit var det om inte annat. 
Fotografering av Elsa och så ett syskonkort. Sen var det bara att köra grabbarna till skolan. Vi andra styrde hemåt då Elsa skulle lämnas senare på förskolan då hon skulle få vara där medans vi var på US och Jens bytte till vinterdäck. 
Världens bästa fröknar som ställer upp. Och så blev det krångel när vi åkte hem så vi fick åka förbi däckverkstan så klockan hann att springa iväg. Elsa hämtades på förskolan vid halv 5. Var inga problem alls, hade ju ringt och meddelat. Annars hade vi fått lösa det på nåt annat sätt. Så det blev lite över en timme längre än vad hon skulle ha varit. 

På lördagens koll så hade han gått ned ytterligare lite till och jag fick sätta mig och amma ett tag för att se om han ökade nåt men det enda som hände var att han ökade 5g så det gjorde ju ingen större skillnad. 
Ny koll på det gula och värdet hade höjts lite men inte så mycket att han behövde sola. Och får han i sig mer mat så minskar ju det gula också. 
Diskuterade det med tillägg och vi fick börja ge om vi ville, annars var det att vänta tills måndagens koll. Fick en tid på US men kunde ringa bvc och se om vi kunde få en snabb tid dit på måndagen. 

Ringde bvc på måndagen och skönt nog så fick vi en tid samma dag så vi slapp att åka in till US igen. Och han hade gått upp lite. Ny kontroll på torsdagen sen och även då hade han gått upp lite trots att jag bara hade ammat eftersom vi valde att inte ge honom tillägg då han varit så nöjd med enbart amningen. Hoppades ju på att det skulle fortsätta så... 
Nu är HAN här! <3


Eller ja, det har han varit ett litet tag nu ;) 
Den 3 november kl. 20.19 föddes denna lilla guldklimp och bråttom hade han. 
Vikten stannade på 3940g och längden 53 cm, vilket dock inte har stämt nu i efterhand såvida han inte krymper ;) Förlossningsberättelse kommer senare. 
 

Uppdatering

Kan väl vara på sin plats med en liten uppdatering kanske.. 

Någon bebis har det inte blivit, för det blev ingen igångsättning igår heller. Tappen hade inte minskat nånting sen onsdagen. Och läkaren var allmänt konstig, vet att jag hade henne när jag låg inne med Love men då hade jag ju redan fött osv så det blev väl en annan sak då. 

Jag håller ju inte på att dö så det är inte så "akut" med igångsättning tyckte hon. Och hon menade på att jag skulle försöka ta hand om Love och Elsa själv ändå trots yrseln, svimningarna osv. Och att jag skulle ge mig ut och gå, lätt när man knappt kan stå på benen för man är helt energilös. 
Att jag inte kan äta alt inte får behålla det var tydligen inte så viktigt heller. 
Kom ju in på hur de två senaste förlossningarna gått och hon höll ju med om att de hade gått riktigt snabbt. 
När Jens då sa att vi kanske inte kommer hinna in om det blir som med tex Elsa, att jag öppnar mig med svaga värkar och sen kom krystvärkarna. 
Nej men då får ni föda hemma eller i bilen, det går lika bra det. Känns ju tryggt, är ju liksom inget jag har lust att göra direkt och det är ju det jag har varit nervös för nu ett tag, att vi inte ska hinna in. Jag vill ha kontroll på läget. 
Bm säger att vi säkert kommer hinna in medans läkaren säger att vi kanske inte gör det utan får klara oss själva.. Tryggt värre... 

Hon bokade iallafall in en ny tid för bedömning så nästa vecka är det dags för ett besök igen. 
Läkaren var ju igång och drog massor i tappen för att försöka skynda på det lite och sen dess har jag haft ont och delar av slemproppen har lossnat så förhoppningsvis har det hänt lite tills nästa besök. Förhoppningsvis så pass mycket att de kan ta hål på hinnorna.
Allt hänger ju på vilken läkaren man får träffa också, tyvärr. Får hoppas på en bra helt enkelt. 

Vill inte ha det som efter Loves förlossning, att inte riktigt känna den glädje man vill känna efter en förlossning för att man har mått psykiskt dåligt pga måendet man har haft innan. 

RSS 2.0