Hembesök

Ja igår hade vi hembesök av bvc. Koll av lilleman och så skulle de ta Elsas 2½ årskontroll här hemma då hon inte vill prata med dem uppe på bvc ;) 

Inte för att det gick så mycket bättre här. Hon kom i gasen ordentligt, busade och sprang omkring. Men prata gjorde hon inte speciellt mycket med dem. Knasfia, med oss så lossnar det ju fler och fler ord och hon kan säga efter osv. Blir en liten koll nästa besök också så får vi se hur det går då. 

Lillemans navel som var knallröd i torsdags är mycket bättre. Blev ju tillsagda att ringa 1177 eller åka in akut med honom om det röda spred sig lite utåt. Men fick något, glömt vad det hette, att tvätta naveln med vid varje blöjbyteoch det gjorde susen. Det var bättre redan på fredagen. Hans navel har ju varit lite konstig sen navelstumpen lossnade, väldigt djup och stor. Något som även bvc reagerade på. Men nu har den börjat växa ihop fint. Glad att vi slapp sjukhusbesök iallafall. 

Sen är det ju extrakoll på hans fontanell, den är nämligen väldigt liten. Något som läkaren reagerade på också. 
Så det ska kännas extra noga varje gång. 

Och så var det ju det där med vikten. Han hade bara gått upp 15g så nu är det mer ersättning som gäller för honom, framför allt under eftermiddagarna och kvällarna. Gårdagens vikt stannade på 3720g. 

Så nästa vecka blir det hembesök igen, mest för Elsas skull för att se om det lossnar något för henne då. 
Men de kunde ju komma hem till oss varje gång om det var så, för att jag/vi skulle slippa åka in med alla de små barnen. Men det är ju inga problem så de får nog allt ta de andra besöken på bvc. Tar ju evigheter när de är här. En timmes besök igår och det har jag ju ingen lust att ha dem här så länge varje gång. Det som är smidigt när man är på bvc, besöken går mycket snabbare ;) 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0