Söndag

Då var denna helg snart slut också då..

Fixat inne och rensat lite idag. Och så är lösdriften klar, har halmat upp och det blev mycket halm. Men grabbarna tyckte det var skoj och de roade sig med att göra änglar i halmen och rulla runt i den och slänga sig. Ja en del syns ju på videon i ett tidigare inlägg. Inte den bästa kvalitén dock men men..

Har haft en sämre dag och inte blir det bättre när folk ska tjata om ditten och datten. Jag befinner mig just nu precis ovanför vattenytan, och hade jag inte Mia att prata med så skulle jag förmodligen vara under vattenytan och grabbarna hjälper till att jag kämpar extra såklart.
En läkarbesök skulle väl vara på sin plats kanske, måste bara ta mig för att ringa om en tid, att släppa efter så pass att jag tar mig för det, innan det blir värre.
Hade hoppats på att jag skulle få ordning på det själv genom att inte stressa lika mycket osv men jag verkar bara bli mer slutkörd ändå.
Men det är väl inte så konstigt att man befinner sig där man är, allt har gått åt helvete i 1½ år och man har inte ens kommit halvvägs i gropen förrän man ramlat ned igen för att det varit nåt nytt.

Lov denna vecka som kommer och jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Imorron blir det bara jag och Lucas hemma för Liam har bestämt att han ska med Jens till jobbet.
Har lite planer för Liam på onsdag och torsdag, får se hur det ser ut tidsmässigt för Jens del eftersom det är tanken att bli en pappa-Liam grej, passar dem bättre med spioner osv :)

Nu tänker jag krypa ned i sängen och hoppas på nån sömn ialla fall.

Halmbus


Lucas åker karusell och så Bamse..






Smartson söker testpilotfamiljer

Smartson söker testpilotsfamiljer som vill testa på och blogga om Semper Småfolks produkter!
De utvalda får hämta ut fruktpuré, majspuffar och kex helt gratis!
Vill du också söka?
Klicka HÄR!

Kopierat från Småfolks hemsida:
"Småfolk är ett matkoncept särskilt utvecklat för barn i förskoleåldern. Goda och näringsriktiga produkter som samtidigt ska vara roliga att äta. Samtliga produkter är märkta med produktlöftet No Junk vilket innebär att de inte innehåller några onödiga tillsatser som som t ex aromer, konserveringsmedel, emulgeringsmedel eller färgämnen. Semper Småfolksprodukter har dessutom inget tillsatt socker utan innehåller bara naturlig fruktjuice. I maj lanseras 11 mellanmålsprodukter under varumärket Småfolk – samtliga mellanmålsprodukter är ekologiska."

Lördag

Marknaden var som vanligt inte mycket att ha. Den var faktiskt sämre än vad den brukar vara. Så den avklarades väldigt snabbt. Köpte ingenting, grabbarna fiskade ankor, Liam kastade boll och Lucas åkte karusell, det var det enda.
Var inne på Ugglan och tog kort och det var den tjejen jag trodde som tog korten :) Hon har sin son på samma dagis som Lucas fast på andra avdelningen och jag har sett kort tidigare som hon har tagit. Så nu är det bara att vänta på att kortet ska bli klart. Kostade 99:- för ett kort som är 20x30. Bamse var ju i butiken också och Lucas tyckte han var läskig. Det gick inte alls. Däremot slängde han sig över en mjukisBamse som han ville köpa, de var ju billigare idag så det fick han med sig en hem som han har hållt på med nästan hela dan och han har med sig den i sängen och han pussade den gonatt :)

Hemmafix resten av dagen och sen lördagsmys såklart. Varm smörgåstårta till middag och sen godis framför Bolibompa.

Och nu börjar det bli dags för sängen. Har en del som behöver hinnas med imorron, förhoppningsvis.

Marknad igen..

Igår blev det myskväll för mig och Jens när han kom hem, lite gott att äta och Idol.
Lucas slocknade på några minuter när jag la honom så det var en liten trött herre. Han brukar ju annars ligga och sjunga med i sovamusiken :) Han sjunger ju med till allt :) till reklamer, tv-program, i bilen, ja allt som går att sjunga till :)

Idag blev en lugnare morron än tänkt. Liam ville nämligen inte åka på innebandyn för han var för trött, sovit lite dåligt inatt. Men snart bär det iväg på marknad en sväng. Ska försöka ta ett syskonkort också, de har fotografering på Ugglan. Bamse skulle vara där och hälsa på också så kameran får väl följa med, får se om Lucas törs hälsa. Han gillar ju Bamse jättemycket men det kan ju bli lite läskigt när det är en sån figur. Men tar med den utifall att :)
Ska inhandla lite till lördagsmyset också.

Dags att börja göra oss iordning så vi kommer hem nån gång också och hinner med det vi ska.


Fredagsmys




Fredagsmys med mina älskade grabbar <3
De beställde våfflor till middag och nu myser vi framför bolibompa med bananslantar med strössel på :)


Fredag

Och så var det fredag igen..

Blev inte mycket sömn inatt heller, blir galen på det här.
Får prova sömntabletter nästa vecka när det inte är nån skola och se om jag kan komma ikapp nåt med sömnen.
Har inte så mycket inbokat nästa vecka, ännu, men det hinner nog dyka upp grejer.

Jens är iväg och träffar arbetsteraputen nu. Se vad hon säger. Så får han ta tippen sen också när han kommer hem. Själv skulle jag inte vilja gå utanför dörren, har sån sabla mensvärk och inget hjälper, varken tabletter eller värme. Är glad över att jag hann att storhandla igår så jag slipper göra det idag ialla fall.
Räkningarna är betalda också så nu väntas det bara på att alla autogiron ska dras så man ser hur lite det blir kvar på kontot.

Undrar vad man ska hitta på för fredagsmys idag då. Tror grabbarna får bestämma maten idag. Jens ska ju iväg och träffa den han är kontaktperson till så han kommer ju inte hem här förrän framåt 20 nån gång.

Lucas kommer med det stora golvpusslet här nu så vi ska ta och lägga det :)


Lättnad

Ja efter att ha gått och oroat sig sen i förmiddags så kan man andas ut lite nu.
Fick ju ett samtal av mamma på fm då vi var tvungna att få tag i pappa. Och morfar var dålig igen och ambulansen på väg. Han är lite bättre nu än när han åkte in men blir kvar över helgen ialla fall och de ska ta en massa fler prover. Men dagens prover tydde väl på att det kunde vara nån infektion.
Men vi får hoppas att de hittar vad som felar snart.


Soffan kom ut idag ialla fall, till släpkärran ;) Så imorron efter att Jens har varit och träffat nån nissa så blir det tippen med den.
Försäkringskassan kräver en ny utredning ang Jens ADHD trots att han har diagnos sen han var 7 och har gjort en "påbyggnadsutredning" för ett par år sen. Men nähä då, de vill ha en utredning till och det nu.
Försäkringskassan är ju så duktiga dessutom att de ska "bota" Jens från ADHD:n. Handläggare jämförde den med en förkylning. "Du måste vara frisk efter 6 mån annars får du ingen ersättning" har bla handläggaren sagt.
De är så korkade på försäkringskassan så det finns ju inte, och inte är regeringen bättre som sätter upp riktlinjerna. Så trött man blir på dem!


Jaja, Lucas besök hos tandläkaren gick smärtfritt. Var ju återkoll sen han skadade sig i munnen i somras när grenen gick av och det såg bra ut. Han tog bild också och tyckte det var lite spännande att se tänderna på skärmen sen :) Men det syns ju på tänderna att de fått sig en känga för det är lite vita märken på dem som hon sa. Men det är bara att fortsätta att hålla koll så att det inte blir inflammationer osv som det kunde bli där slaget tog. Och det hoppas jag att han slipper.

Blev en stadstripp idag också efter tandläkarbesöket och jag hittade ett par skor *kors i taket*.
Jag behöver ju lite rejälare som tål en del när man ska gå med hundarna osv och Skopunkten och dom butikerna har ju aldrig det. Men nu hade ju Rusta en kampanj på skor som var billiga och kommer tåla en del så nu står de på skohyllan ;)
Blev lite annat också, köpte även en bok och en träningsbok till Liam. Han behöver öva lite mer med läsandet, han tycker det är lite jobbigt och det finns ju dyslexi inom Jens familj så vi får hålla lite koll ifall han behöver extrahjälp framöver. Och det är ju inte alls säkert att han får det som hans lärare sa utan det kan lossna för honom framöver, tror det är jobbigare för honom hemma så vi försöker peppa honom så mycket som det går.
Det tar ju längre tid för en del att lära sig. Och han har ju inte visat nåt intresse för det tidigare heller så han har ju liksom inte "tjuvtränat" innan skolan osv.
Matte har han dock inte problem, det älskar han :)

Nu börjar det bli dags att styra mot sängen. Försöka hinna med lite grejer imorron som jag inte hann med idag.
Gonatt!

Marknad

Ja vi kom ju iväg på marknaden igår och trodde att vi skulle klarar oss innan regnet kom men icke.. Men vi hade hunnit med ungefär halva marknaden när det satte igång att regna. Så vi var en aningen blöta när vi kom till bilen. Lite köp blev det ju såklart. Lite marknadsgodis och grabbarna hittade varsin t-shirt. Lucas var ju inställd på en Nalle Puh t-shirt innan vi åkte men ni kan kanske gissa vad det blev istället....

Japp en traktortröja till :) Och det fanns massor att välja bland så det var lite svårt att välja vilken traktor han ville ha men sen så. Liam valde en med en fyrhjuling på.
Gammaldags kokobollar kom vi hem med också såklart.


Idag då, ska ta och fixa lite här hemma och betala räkningar. Sen vid 12 så har Lucas sån där tandsköterskekontroll, undrar om han kommer att öppna munnen...
Sen bär det iväg till stan en sväng för jag måste in och kolla om det finns ett par skor kvar på Rusta åt mig, enda stället som har kängor och inte bara stövlar eller med höga klackar osv. Kanske kan bli några julklappsköp också.
Får se vad som hinns med.

Men det är bäst att jag sätter igång om jag ska hinna nåt innan vi ska åka eftersom jag måste slänga mig i duschen också.

Bilder


Jack kunde ju inte vänta på att vi hade monterat ihop soffan inte..
Han var tvungen att provligga direkt.





Gomorron!

Det var ett önsketänkande att jag skulle vakna och värken var borta.. Är väldigt svullen och det gör ont, fast inte på samma sätt som innan riktigt, men ont gör det. Men det ska ju förhoppningsvis bli bättre.

Har sovit uruselt inatt, vaknat flera ggr och sen haft jättesvårt att somna om. Och jag vette sjutton vad som väckt mig heller. Till helgen får det sjutton bli en sömntablett så jag får sova hela natten.
Kanske kryper ned i sängen en stund till sen när Liam har åkt till skolan, om Lucas fortsätter att sova. Men den senaste veckan har han ju sovit till runt halv 9.

Värmen sprider sig i huset just nu. Kom ned till pannrummet och tankarna stod i 100 och pannan i 120 och det glödde fortfarande så det var bara att slänga in några vedträn som det kan fortsätta glöda i.

Nya soffan är för övrigt omtyckt. Igår kväll när jag och Jens satt och kollade på tv så låg båda hundarna och 9 katter i den och några av de katterna brukar inte ligga i soffan :) Men de som saknades i soffan fanns i rummet ialla fall :)

Nä se till så Liam får på sig allt och lägga ned frukten i väskan.

Gonatt

"Nya" soffan kom på plats idag. Den gamla står fortfarande i allrummet men imorron måste den lastas på släpet. Tråkigt nog så har tippen stängt imorron bara för det. Men vi hade nog inte hunnit åka dit med den ändå imorron. Kommer en kille från Stockholm och ska hämta lite grejer och sen är det ju marknad också så efter att Liam har slutat skolan så åker vi ned en sväng. Hoppas på att slippa regnet som ska komma.
Har lite andra planer här hemma också så jag ska väl ta tag i lite av det imorron. Se i vilken ände man ska börja bara :) Lite målerier osv ska göras bl.a.

Besöket hos tandläkaren blev ju avklarat också. Blev en lagning så jag kunde inte äta här förrän efter kl 20 så jag var en aningen hungrig då! Förstår inte att det ska ta sån tid innan bedövningen släpper jämt.
Nu är det bara att hoppas att det blir bättre. Det kunde ta upp till en vecka innan det lugnade ned sig helt! Och det hoppas jag ju då inte. Och nog känner jag det fortfarande men det är ju svullet efter lagningen också nu. Så en provisorisk lagning nu och sen göra om efter ett par månader ordentligt.
Så glad jag vore om jag inte kände ett dugg imorron bitti, men det är nog att hoppas för mycket.

Fotograferingen hade gått bra, han hade visserligen inte ens varit inne när Jens skulle hämta honom men han fick gå in strax efter att Jens hade kommit. Lite trist att han inte tog syskonkort detta år, hade ju varit skoj att ha bredvid de andra. Men kan nog kanske ordna det på annat sätt, ska höra med en viss person :)
Önskefoto är ju så förbenat dyra.

Nu är det väl bäst att hoppa i säng. Så glad jag vore om sömn gjorde nån nytta och man vaknade pigg om morrnarna men icke. Är lika trött då som när jag gick och la mig och är trött hela dagarna.
Jag som tidigare har klarat mig på lite sömn, superlätt att komma upp om morrnarna och orka hur mycket som helst är nu trött trots mycket sömn, seg om morrnarna och skulle kunna somna när som helst.
Måste ringa och kolla när jag ska ta nytt blodprov tror jag så jag får nån koll på det ialla fall.


Tandvärk..

Helt underbart, eller inte..
Började häromdagen med att det isade när jag drack både varmt och kallt. Och igår var det värre och jag kunde inte dricka, gick nätt och jämt med ett sugrör.
Och idag går inget alls utan att det gör förbannat ont!
Så medans jag var och lämnade Lucas på dagis för fotografering så jagade Jens folktandvården. Och jag fick en akuttid vid 16 och inte hos min favorittandläkare direkt men men. Och jag lär nog hinna svälta innan kvällen. Med tanke på att jag inte kan äta eller dricka nåt alls nu och sen bedövning senare som tar flera timmar innan den släpper.
Så skriver jag inget mera så har jag dött av hunger ;)

Lucas kom igång rätt fort med att leka på dagis för att ha varit borta ett tag. Och han ska ju egentligen inte vara tillbaka ännu heller. Läkaren och astmasköterskan tyckte ju de också att han skulle vara hemma ett tag så han fick arbeta upp immunförsvaret lite. Så det blir nog bara idag han går och så får han vara hemma tills efter lovet. Sen får de säga vad de vill på dagis.

Jens ska iväg och hämta Lucas på dagis igen nu och sen ska vi väl ta tag i tv-rummet med sofforna osv.


Bättre soffa..

Då var denna vecka igång också då. Sov uruselt inatt så efter att Liam hade åkt till skolan så kröp jag ned i sängen igen eftersom Lucas fortfarande sov. Och sen knallade Jens upp när Lucas vaknade så jag fick ligga kvar längre. Skönt var det!
Hoppas på att kunna sova bättre inatt. Vet inte riktigt varför jag inte har kunnat sova heller för ingen av grabbarna har varit vakna.

Fixat här hemma idag lite, när jag väl kom igång. Och så har jag klippt Lucas inför morrondagens fotografering och sen badade grabbarna så då blev det lite sjögång att städa upp också ;)
Jens var iväg och hämtade halm och sen hoppade vi in i bilen för att åka mot Söderköping.
Hittade en hörnsoffa på blocket för 500:- idag och han hade den kvar så vi bestämde att åka dit. Liam stannade ju hemma som vanligt.
Och hem kom vi med den också, har inte tagit in den ännu utan det får vi ta tag i imorron. Klockan blev så mycket innan vi kom hem. Men det ska bli skönt att slänga ut den gamla imorron och köra den till tippen tillsammans med lite annat bråte. Och så hoppas jag ju att den är skön att sitta i också, kanske borde ha kvar den gamla tills vi provsuttit den ;)

Måste till Gropen imorron också och fixa nåt till hålet i väggen efter luftvärmepumpen. Ska bara komma ihåg det också.

Nu ska jag ta och stryka Lucas skjorta inför morrondagen och sen väntar sängen.

30-årskalas

Skitväder idag också men bara att pallra sig ut det, finns ju inga dåliga kläder, bara dåliga väder ;)
Men nog är det skojigare att vara ute när det är fint väder.
Stallet är i stort sett klart, ska ta det sista imorron och sen hämta hem halm som vi inte gjorde idag eftersom det regnade så.

Hann inte in till Hööks under tiden Tobbe var där men det får bli bokköp en annan gång. En ny grimma till Nelly kom jag hem med ialla fall. Var förbi ÖB och handlade lite småsaker till Magnus present innan vi styrde mot Åtvid igen.

Där styrde vi sen mot Malin och Magnus för att fira 30-åringen :)
Från oss fick han en specialare :D Det finns en rätt nyöppnad restaurang i Åtvid, Simons corner, som har thai och kinamat bla. Och vi tänkte att de kanske hade som kuponger eller så men inte men de gjorde en specialare och vi betalade och de skrev på en meny att vi hade betalat :)
Så han fick en middag för två på Simons corner också utöver en skål med lite godsaker i. Hoppas att det ska smaka när de knallar dit :)
Och Malin och Magnus - vi ställer gärna upp som barnvakt :)

Vi blev sugna själva på att gå dit och äta så kanske vi gör slag i saken om vi har barnvakt nån gång, vilket inte är speciellt ofta. Och vi ska ju ha det snart med tanke på att vi ska till Ullared.

Nu väntar sängen och det ska bli så skönt att lägga huvudet på kudden!

Stall..

Ja då börjar även denna lördag att lida mot sitt slut. Är skapligt trött nu så det ska bli skönt att krypa ned i sängen.

Ingen innebandyträning för Liam idag för han har hostat och hostar så mycket så han behövde ta en lugn dag.
Rätt skönt med ingen stress på morronen med att hinna med allt innan man ska iväg.
Men det fick bli en liten tripp ändå in till Åtvid för att inhandla lördagsgodis och lite annat.

Har mockat i stallet idag, blev inte riktigt klara men nästan så med hjälp av pappa. Ska ta det sista imorron är tanken. Men ska iväg och hämta halm också och så tänkte jag försöka hinna in till Hööks en sväng. Tobbe Larsson är där, dvs massor av folk, och bara under den tiden han är där så säljs hans grejer billigare bl.a hans bok som jag vill ha. Så jag hoppas att det ska finnas nån kvar. Behöver köpa en grimma till Nelly också när man ändå är där.
Lydnadsträning för hästen

Skulle ha åkt på spökvandring ikväll men efter lite övervägande så hoppade vi det. Allt blev så sent med tanke på att vi höll på i stallet och maten var inte klar framåt 19 när det började. Men Liam var med när vi bestämde att inte åka så inga sura miner. Och det var rätt skönt med en lugn kväll måste jag säga.

Så morrondagen består av stall, hööks, erikstad och tvätt.. Men det hinner nog fyllas på med mera ;)
Men nu väntar sängen.

Gonatt!

Bilder..









Stadstripp

Idag körde jag Jens till Erikstad eftersom han skulle ha med sig traktorn hem. Så Lucas ville vara med pappa ett tag på jobbet och jag passade på att åka in till stan en sväng. Blev ju tipsad om att både KappAhl och Lindex hade ta 3 betala för 2 på hela barnsortimentet och Lucas har ju sett ut några tröjor han vill ha. Så det blev tröjor till honom och varsin skjorta till grabbarna. Lyckades hitta två tröjor till mig själv också, kors i taket. Och på rean så jag fick två tröjor för 179:-.


H&M




Lindex, Lucas har kollat på den blåa med traktorer på lääänge!
Så gissa om han blev glad när jag kom hem med den :)


Hittade denna på KappAhl till Lulle, där jag även hittade mina tröjor..


Så här fin är man efter att man har jobbat med pappa och morfar ;)
Och nä han var inte glad när jag tog kortet. Jag fick ju väcka honom i bilen
när vi skulle gå in och det var inte så poppis ;) Men han kom väldigt snart igång
med att leka :)


Första snön

Ja igår kväll kom första snön. Som tur var så försvann en del av den under natten för det var inte så lite på kvällen. Men imorse såg det ut så här.




Under dagen har det mesta försvunnit men det har snöat lite i omgångar under dagen också.
Men nä, det är för tidigt för snö. Vi är ju bara i oktober.


Avskyr...

den här tiden varje månad.. Man blir skengravid, ja man kan blir det som människa också, varenda månad och så hoppar aset fram en vecka varje gång så jag lär få stå ut ett bra tag till. Tänk om kroppen kunde funka normalt nån gång, då vore jag väldigt glad. Mår apa just nu..
Hade det funnits en anledning så hade jag gärna mått så här.

Torsdag

Idag tog det emot att gå upp ur den varma sängen. Var iskallt i sovrummet och då har det bara varit några minusgrader inatt men det blåste ju is igår kväll. 
Men resten av kåken blev snart varm eftersom det bara var att dra på värmen imorse. Pannan var dock för varm så jag kunde inte starta om den så det måste jag göra strax. 

Lucas tog sovmorron här, han vaknade nu vid halv 9! Så nu kan vi få i oss lite frukost :) Har varit hungrig ett tag nu men tänkte ju vänta på honom :) 

Se vad vi ska roa oss med idag. Jag behöver städa men nåt lite skojigare ska vi väl hitta på också.  

Kattbilder..









Läkarundersökning, tid till ryggortoped osv..

Läkarundersökningen gick bra för Liam, blev enbart vikt och längd och sen att läkaren kollade rygg osv då. Syn- och hörseltest kommer sköterskan att göra senare. Och vaccin hade hon inte fått hem så det blir senare också.
Han växer bra osv och han ligger över våran medellängd just nu :)
121 cm lång och 24 kg tung ;)

Sen handlade jag och Liam innan vi åkte hem, han har ju tappat bort sin mössa så det fick bli till att springa in på Ica och köpa en ny. Tur att det finns lite sånt här ialla fall så man slapp att åka till stan för det.
Sen har det bara blivit en massa fix här hemma. Var en kille här och hämtade en grej från Audin.

Var på apoteket och hämtade ut Lucas Nebunette också och vi har hunnit testa den. Och vi får väl se om den gör skillnad, all medicin stannar ju kvar i tuben ialla fall till skillnad från Optichambern.
Så här ser Nebunetten ut.


Jag mitt smartskaft tog ut Niferex på recept också som Lolle skrivit ut för mitt blodvärde och så kommer jag på när jag kommer utanför dörrarna att jag inte kan äta dem!! Så himla smart!!
Så om det är nån som behöver en ask så finns det här till ett mkt billigare pris än apoteket ;)
Jag har ingen användning av dem alls eftersom jag enbart kan äta Hemofer.

Snö skulle det komma idag med ja, men det har vi inte sett till nån. Tydligen snöade det på vissa ställen inne i Åtvid förut enligt vänner men som sagt, inget här. Och inte gör det mig nåt heller.

Jens har fått tid till ryggortopeden idag. Och de har ju inte hållt 3 mån-garantin ialla fall. För han fick en tid 18 november. Och det har då gått ca 4,5 mån.

Lucas

har idag varit med pappa på jobbet i några timmar medans jag var med Liam till läkaren.
Och gissa om han var nöjd med det :) Han har kört traktor och hjälpt till med både det ena och det andra. Enda nackdelen enligt honom var väl att han inte kunde nå pedalerna själv. Men växla kunde han ju i den här traktorn.






Glömt...

Kom på att jag har glömt att berätta att Ia fick sina ungar förra veckan. De blir en vecka idag eller imorron, stressad smartskalle glömde att skriva upp vilken dag det var. Men jag är ganska säker på onsdag.








Lite storleksskillnad ;)

Den svartvita är en hane och ja, den trefärgade en hona som alltid.
Nu återstår det spännande, om de blir långhåriga eller inte. Skulle inte förvåna mig om de inte blir det trots att både mamma och pappa är långhåriga.

Friskare

Lite friskare här hemma nu. Liam är iväg till skolan idag så han missade inte fotograferingen. Han hade feber söndag och måndag men igår var han helt piggelin igen. Dock så har astman börjar krångla så nu är det medicinering på honom också med båda medicinerna.

Lucas tar medicinen duktigt som vanligt. Och för en gångs skull behövde jag inte tjafsa med läkaren för att få pencillinet i tabletter utan fick det direkt. Men han var imponerad över att han klarade av det :)
Även de på apoteket över att han tog dem hela.
Hostan är lite lättare för honom nu och vi har fått oss lite mera sömn.

Annars knallar väl allt på som vanligt. Ska göra mig och Lucas i ordning snart för jag måste köra honom till Jens på Erikstad medans jag ska med Liam på läkarundersökning. Kan inte ha honom med då för jag tror inte att Liam kommer att kunna kondentrera sig tillräckligt då, är ju syn-och hörselkontroll också.
Sen får vi se om det blir spruta eller inte, det får skolsköterskan avgöra eller om vi ska vänta ett tag.

Luftvärmepumpen är nu nedmonterad så det är supersnyggt på väggen nu....
Ett stort hål som går rakt ut som vi har fått stoppa trasor i och så 15 småhål. Kommer med andra ord att få se ut så ett bra tag för rummen kommer inte bli klara det här året. Inte lätt att sätta upp en tavla över det heller för då får jag sätta den ändå uppe vid taket. Snyggt värre.
Kommer sakna den i sommar om inte annat om det blir lika varmt som den här sommaren var. Men sommaren känns väldigt långt bort nu.
Och de varnar för snö idag, så det är väl bara att vänta och se. Men det lär ju inte ligga kvar men inget skojigt ändå.

Nä nu får det bli att göra oss iordning osv så vi kommer iväg när vi ska.


Vc

Trippen till vårdcentralen är jag glad att den blev av idag.
Lucas har varit jätteledsen idag för att han har haft så ont i örat och jag har ju misstänkt öroninflammation men idag hade han mycket mer ont än vad han tidigare har haft.
Så jag bad läkaren att kolla öronen också när vi ändå var det och det gjorde han ju. Och visst hade han öroninflammation i ena örat. Och så visade det sig att han också har bakteriell luftvägsinfektion.
Så pencillin blev det ju. Även om han inte hade haft infektionen så hade han fått pencillin mot öronen även man inte medicinerar om de är över ett år. Men med tanke på hans astma osv och att det gör ont när han hostar osv så skulle han ha fått ändå. Och det är skönt att veta ifall det blir inflammation nån mer gång.
Lucas blir hemma hela denna vecka och nästa vecka också, förutom tisdag då de ska ha fotografering.

Liam har haft lite feber ett tag idag men sen har han mått rätt okej. Så jag hoppas på en feberfri dag imorron.
Vore ju trevligt om han kunde vara med på fotograferingen och gå på läkarundersökningen för jag har en känsla av att det lär dröja innan han får en ny tid annars. Sprutan går ju alltid att skjuta på för då behövs ju inte läkaren.


Sjuklingar

Ja Lucas är ju fortfarande krasslig och igår kväll fick Liam feber. Men idag är den bortblåst igen så jag hoppas att det blev som det brukar, att han får feber över en natt och sen är det bra igen. Ont i huvudet har han dock idag också så vi får väl se var det hamnar. Så typiskt att han ska bli krasslig nu när de ska ta kort på onsdag och han har läkarundersökning och spruta då också.

Pratade med astmasköterskan imorse och fick en tid till VC. Så vid 13.30 ska vi vara där. Se vad han säger men sköterskan ville att han skulle kolla på honom och så kanske det kan bli lite andra mediciner. En remiss till barn kan bli aktuell också men kanske inte idag. Har lite nya grejer att hämta på apoteket åt honom också som sköterskan har skrivit ut, så nu ska vi testa nåt annat än optichambern. Kommer dock inte på vad den hette.
Ska be läkaren kolla öronen på honom också.

Så nu är det dags att göra lite mer nytta innan man ska iväg.

Ute

Fyra timmar utomhus gör att man hinner med en del. Studsmattan är nedtagen, de flesta uteleksakerna är intagna, skräp till tippen är pålastat på kärran, hållt på med veden osv. Men mer finns kvar att göra.  
Blev en liten paus nu för att få upp värmen lite mera och nåt i magen.

Måste börja tänka på middag också för idag står det ingenting på matsedeln. Såg att tvätthögen väntar på mig också så det måste jag ta tag i. Sysslolös är man aldrig ;)

Svar

Anna - ingen allergimisstanke eftersom han har alla symtomer för just förkylningsastma och vi känner ju igen det från Liam också. Men det gäller att hitta rätt medicin. Han kan behöva lite andra grejer än vad Liam har behövt/behöver ha. Och nu under vinterhalvåret så är han ju extra utsatt så eftersom han är känsligare och har svårare att få upp immunförsvaret mellan förkylningarna så han åker ju på nytt så fort han kommer tillbaka till dagis om barnen är förkylda där. Vi måste medicinera långt efter att förkylningarna har slutat för att försöka ta kål med alla bacillusker men det hinner oftast inte gå så lång tid att det gör nytta eftersom han blir utsatt för nya när han går på dagis. Och hade han haft allergi så hade han varit dålig hela tiden med tanke på alla djuren.
Men får se hur vi går vidare efter att jag pratat med sköterskan imorron.

Kylig morron

Kyligt ute men det ser ut att bli en fin dag. Synd bara att man inte bara kan njuta av den utan en massa måsten. För den listan är lång idag. Och eftersom det tydligen ska börja komma snö om torsdag, förmodligen inget som ligger kvar men ändå, så måste jag få stallet rent också och få in halm där. Känner mig en aningen stressad.

Ingen sovmorron idag inte, visserligen sov Lucas till 8 och Liam vaknade runt halv 8. Undrar när mina sovmorrnar ska komma tillbaka?! När det tar en halvtimme-timme att få upp Jens ur sängen så är jag ju ändå klarvaken och kan inte somna om.

Nä nu är det dags för lite sen frukost och sen komma igång ordenligt, mycket på listan som ska prickas av idag!

Lördagsmys

Natten blev inget rolig. Lucas hade svårt att andas och hostade så han tappade andan och kräktes. Jag avskyr att se honom så och höra honom andas så tungt. Nä astmasköterskan ska definitivt få sig ett samtal på måndag, hoppas bara att vi får tag i henne också. För det här funkar inte.

Innebandyträning för Liam idag, var och hämtade upp Liam också så han kunde åka med oss dit. Lite förvirrande jag vet ;) Passade på att handla under tiden och fixa lite.
Sen var det bara hem och äta lunch och sen ut och köra in ved och floa den. Halvfullt i pannrummet just nu så imorron ska resten in och så har vi tusen andra saker att göra imorron också så förhoppningsvis räcker tiden till så vi kan få det gjort. För på måndag och tisdag ska det ju bli dåligt väder så det behöver göras.

Idag blev det hemmagjord pizza till middag som vi gjorde tillsammans hela familjen, jag och Liam ordnade den ena och Jens och Lucas den andra. Så sen blev det lördagsmys resten av kvällen med pizza, godis och barnprogram.

Dags att stupa i säng här nu, se om det blir nån sovmorron för mig imorron. Är ju min sovmorronsdag på söndagar eftersom det är enda dagen som jag inte ska iväg. Men allt återstår att se. Blev ingen sovmorron i söndags så..

Fredag

Jaha då var den här dan snart slut också.

Blev en snabbtripp till stan idag för att köra Jens till Odal för att hämta en lånetraktor till Erikstad eftersom Valmeten blir kvar i minst två veckor till.
Sen tillbaka till Åtvid för att handla lite och sen styra hemåt.

Lucas och jag tog det rätt lugnt här hemma, myste i soffan osv. Vi lyckades till och med att sitta och somna i soffan framför barnprogrammen ;)
Sen vid 15 var det bara att hoppa in i bilen igen för att hämta hem Jens från jobbet. Liam var hemma själv, som de flesta ggr, för han är hellre hemma än följer med. Framför allt om han har varit i skolan.
Blev en snabbtripp in till stan igen för att köpa lite blommor på Plantagen och sen handla lite på väg hem också. Orkade inte springa in på Willys på morronen.

Vad vi åt ser ni ju i tidigare inlägg ;)
Lucas hade feber ett tag nu under kvällen men strax innan han skulle lägga sig så var den borta?!
Men den hinner ju komma tillbaka många ggr ännu. Vi kör för fullt med medicinerna ialla fall men det blir nog ett samtal på måndag till astmasköterskan för att kolla medicineringen för de hjälper inte så bra som de ska.

Nu väntar sängen, ser på Idol och Modern Family i sängen istället. Och hoppas på att Lucas får sova inatt för jag är såå trött. Och ingen sovmorron imorron inte för Liam har ju innebandyn vid 10.

Gonatt på er!

Testat



Idag testade vi den här till middag. Var inne och handlade och klockan var mycket så det behövdes nåt snabbt till middag och ja vad ska man säga.
Den var rätt så god, får godkänt ialla fall men den är inte värd pengarna. Kostade 64,95 på Ica men nu fanns det rabatt kupong så lite billigare fick vi den.


Snart fredag :)

Ännu en dag som snart är slut och imorron är det fredag. Veckorna bara rusar fram!

Har pysslat här hemma idag och när Liam kom hem från skolan blev det att hjälpa honom med matteläxan och sen började vi dona på hans rum. Är inte riktigt klara och jag ska iväg till Ikea nån dag för att inhandla lite.
Grabbarna har bestämt att Lucas ska sova inne hos honom imorron men vi får väl se hur det utvecklar sig med astman först, för jag vill ha lite koll på honom. Men de ser fram emot det så jag hoppas att det håller sig i schack. Men som det ser ut just nu så blir han hemma imorron också från dagis ialla fall.
Han hann ju gå i tre dagar ialla fall, alltid något. Men hoppas på att han kan gå på måndag igen.
Bara att hoppas på att inte Liam blir sjuk för de ska ta kort nästa onsdag och att Lucas är frisk till veckan efter då det är hans tur att bli fotad.

Jens har varit iväg och träffat den som han är kontaktperson till idag så vi käkade mat i lugn och ro idag :) Grabbarna åt tidigare och låg redan i sina sängar när Jens kom hem. Lucas sover dock orolig och blir ledsen lite då och då så vi får väl se hur natten blir.

Har precis sett klart på CSI Miami och det måste ju självklart sluta så dumt, man vill ju veta direkt hur det går.
Likaså CSI NY som hade säsongsavslutning i måndags, slutade ju så spännande och så får man väl vänta i evigheter på att det ska börja igen. Jag vill ju veta vad som hände Danny nu! 

Nä nu väntar sängen och Human target.


Lycka är...




att åka traktor :)

Torsdag

Jag är så trött på förkylningar nu! Lucas har börjat snörvla lite igen och astman är igång. Själv är jag förkyld också, det hann knappt att gå över sist förrän det startade om igen. Får nog bli till att börja knapra lite vitamintabletter också utöver järntabletterna så kanske man kan bli av med det nån gång.

Ont i ryggen sen träningen igår fast det väntade jag mig. Var några övningar som inte är så bra för ryggen när man är överböjlig. Lite träningsvärk har jag i benen men inte så farligt som jag trodde att det skulle bli :)

Lucas är hemma från dagis idag. Han har varit igång inatt med hostan och tungt att andas och han har haft det lite jobbigt med den under morronen. Så han får en vilodag från dagis idag och så hoppas jag att han kan gå imorron istället.

Ska ta och göra lite mer nytta här hemma, bla plocka upp allt lego på golvet som Ceasar så duktigt välte ut förut.
Borde baka matbröd också men måste hitta energin till det först.


Natti natt

Snart dags att krypa ned i sängen. Är sååå trött! Lyckades somna ifrån bönderna här förut en stund och ögonlocken är tunga. Men grabbarnas väskor och kläder ska fixas innan jag kan krypa ned i sängen.

Blev lite över en timmes träning på Wii:t idag, återstår att se hur det känns i kroppen imorron :) Förväntar mig träningsvärk ialla fall. Måste komma igång mer regelbundet nu med annat än bara promenader. Sen hoppas jag att det börjar gå åt rätt håll snart för annars blir jag galen. Har kommit igång med att äta mer regelbundet också. Har ju slarvat massor med det, inte ätit när grabbarna har ätit osv. Men nu har jag lyckats få in alla målen den här veckan ialla fall, alltid en början, bara att fortsätta så.


.....

Längtar så det gör ont.

Kallt

Inget kul om morrnarna nu.. Frost så man måste skrapa rutorna på bilarna och kallt inne på morrnarna. Blir ju som en frysbox härinne tack vare de rappade väggarna. Och då är det bara några minusgrader om nätterna nu.
Brukar vara 15-16 grader inne om morrnarna och värmen håller ju inte hela natten. I så fall skulle vi få gå upp på nätterna för att lägga på två ggr om det ska hålla sig. Tankarna klarar ju inte av att hålla kvar värmen heller. Isolerade tankar hade varit ett smart drag av S.

Helgen bjöds inte på så mycket mer, Jens var liggandes i söndags också. Men som tur är var han bättre till i måndags så han kunde åka och jobba. Så söndagen blev en rätt lugn dag ändå. Så nu har vi desto mer att göra den här helgen som kommer så den här helgen hoppas jag att han håller sig på benen.

Annars knallar allt på som vanligt. Liam i skolan och Lucas på dagis. Idag överraskade han med att springa direkt in. Annars så vill han att jag ska följa med in osv men inte idag inte. Sprang in i lekrummet och hann knappt att säga hej då. Men det är skönt när det är så också. Och vissa dagar ska han ju inte hem så :)
Men han har en kamrat på dagis som han jättegärna leker med så de dagarna han inte vill hem är oftast när han och A leker för fullt ute och inte vill avsluta.

Snart dags att hoppa in i bilen igen för att hämta hem lilleman. Förhoppningsvis kommer vi hem till ett varmare hus för nu börjar värmen att sprida sig lite smått i kåken och då har jag eldat sen 7 imorse. Det går inte fort inte.
Måste slänga fram nåt att fixa till lunch också. Måste tänka om ang middan också. Det står nämligen köttbullar på matsedeln men jag glömde att kolla Liams lista för skolan denna vecka och då äter de såklart köttfärslimpa idag så jag får flytta om lite tror jag. Förstår inte att jag glömde det den här veckan när jag alltid har med den när jag skrev veckomatsedlarna. Men men, det är ju inte så svårt att lösa :)  

Ängel


Jag har en liten ängel. En ängel som alltid finns i mina tankar. En del tycker att jag ska glömma och aldrig prata om det. 
Hur ska jag kunna glömma ett barn som jag aldrig fick ha i min famn, aldrig kunna pussa och krama, aldrig kunna se honom utvecklas och växa upp. Familjen kommer alltid att vara en mindre än vad vi borde vara.

Jag tänker på Axel varenda dag. Hur allting borde ha varit. Varför skulle just vi drabbas?
Varför ska nån överhuvudtaget drabbas av en sådan förlust?
Många beklagar och påstår att de förstår hur det känns. Det finns inte en möjlighet att förstå hur det är när man inte själv har varit med om det.
Frågar någon hur många barn vi har så blir svaret två, men man vill inget hellre än att svara tre. Men för att slippa frågor eller annat så blir det enkla svaret två. För jag vet inte om jag orkar att prata om det just då utan att bryta ihop.

Gonatt

Då var dagen snart slut då och jag tänker strax styra mot sängen. Hoppas på sovmorron imorron ;)

Dagen har sprungit iväg. Efter vilopausen så blev det bak av källarfranskor och hallongrottor. Får ta och baka lite mera imorron, behöver mera bröd bla för källarfranskorna har en rykande åtgång. Sen blev det städning hos marsvinen och kaninerna och sen var det dags att slänga ihop middan.
Sen myste vi ned oss i soffan framför Bolibompa med grabbarnas lördagsgodis. Känner mig väldigt nöjd för jag har inte ätit många bitar idag.

Lucas hjälpte till med kaninerna och marsvinen och efter att vi hade städat ur burarna så klappade han händerna och sa "Mamma, så duktig mig" :) Han har börjat säga det väldigt ofta nu, duktig mig, duktig mamma, duktig papap, duktig Liam osv och så klappar han händerna :)

Imorron väntar vedhögen igen och så nåt bak då. Hoppas på att Jens är lite bättre imorron så man kan få lite hjälp ialla fall. Men det är nog att hoppas på för mycket att det ska ha släppt efter när det har varit exakt likadant hela dan idag. Får väl hoppas att det har släppt till på måndag ialla fall så han kan åka och jobba.

Nu väntar sängen och det ska bli väldigt skönt att krypa ned måste jag erkänna.


Bilder...







The mom song


Sooooool

Ja äntligen kikar solen fram! Underbart!

Var med Liam till innebandyträningen som vanligt idag, passade på att handla medans han spelade. Men jag hann att titta en del på dem ändå och duktiga är dom. Och duktigare ska de väl bli :)
Blev lunch när vi kom hem. Sen har jag roat mig med att tvätta och att köra in ved i pannrummet. Är en stor hög att bearbeta. Tar mig en liten vilopaus nu, ryggen behöver det! Sen blir det bak, måste baka källarfranskor och ev hönökakor och nåt fikabröd om jag inte väntar med det till imorron.

Dagen blev inte riktigt som tänkt eftersom Jens knappt kan röra sig sen han och pappa höll på med traktorn igår. Det där förbenade diskbråcket som krånglar såklart. Och det går ju sååååå fort att få tid till rygggkirurgen. Han har fått två brev om att han ska få en tid inom en månad och nu har det gått tre mån sen första brevet kom och när han ringde in i slutet av augusti så skulle han få en tid i september och ja, det har han ju inte fått nån.

Förhoppningsvis är det lite bättre imorron eftersom han inte kan göra nåt idag, så vi kan ta ned studsmattan och stora poolen som fortfarande inte har kommit ned. Finns hur mycket som helst att göra visserligen men det går ju inte så fort med tanke på att Jens inte kan göra allt och vissa dagar ingenting. Och jag hinner ju inte med allt heller, skulle behöva 48 timmars dygn.


Fredag men..

det känns som lördag. Lite bakvänt nu när Liam har varit ledig både igår och idag. Ytterligare en vecka som snart är slut. Nu närmar vi oss julen sa Liam idag och vi räknade fram hur många dagar det var kvar till julafton, 77 dagar kvar. Så det lär nog gå snabbt dit.

Fixat som vanligt här hemma idag och myst med grabbarna, spelat spel osv.
Morfar var ju här och hälsade på en sväng också och det var efterlängtat av grabbarna. Sa ju igår att han kanske skulle komma in en sväng eftersom de skulle vara hos Per-Inge och lite så, så de har tjatat heeeela fm och halva em om inte morfar skulle komma snart. Så hade han inte kommit in så hade de förmodligen tjatat öronen av mig ;)

Har kollat på Idol nu och ska ta och förflytta mig till sängen för att se röstningen och sen kolla på Modern family.
Innebandyträning för Liam imorron så ingen sovmorron inte. Hoppas på hyfsat väder imorron för tanken är att vi ska köra in ved och floa ved ute. Men vi får se vad morrondagen har att erbjuda. Hela förmiddan försvinner ju för min del eftersom jag är i Åtvid då med Liam.

Har bilder att bjuda på men det får bli imorron :)

Gonatt!

Regn dagen lång..

Tråkväder idag, typiskt bara för att man skulle åkt iväg med grabbarna. Men de har varit nöjda här hemma ändå så det har inte gått nån nöd på dem :)
Eftersom det har regnat hela dagen så har det passat bra med att städa. Blev så trött på em så kom av mig lite men får ta resten imorron om inget annat dyker upp.

Gårdagen bestod mest av småfix och så var vi ju och lämnade traktorn på verkstan också och hämtade ut min vinst. Blev lite "fredagsmys" igår med tortillas eftersom Liam fick "helg" tidigare denna vecka eftersom de har studiedag idag och även imorron.

Har fortfarande inte kommit mig för att få ut annonser på kläderna så nu måste jag snart ta mig i kragen och få ut dem så jag slipper ha kartongerna stå. Att det ska vara så svårt att komma sig för att göra det.
Får skriva en stor lapp, eller flera, och sätta upp på lämpligt ställe.

Är lite avis på syrran just nu som åker till Ullared inatt! Jag får vänta ett tag till, tror vi har bestämt datum ialla fall nu. Måste bara kolla upp barnvakt osv så det inte kör ihop sig och så inget krockar i skolan för Liam eftersom han måste vara ledig.

Nu blir det sängen strax för att fortsätta att se Human target.

Nya smycket..

Beställde ett nytt smycke från Carolines smyckesskrin häromdagen och idag så dök det ned i brevlådan.
Jättesnyggt och jättesnabb leverans denna gång.



Har ju smycken från Caroline sen innan bla detta


Har även ett armband med en bricka som det står Jens på men har inget kort på det ännu.
Har planer på att beställa ett smycke till eller om jag ska beställa från Zara. Får klura lite på den :)

Vinsten..

Var ju och hämtade vinsten från Ikano igår.. Träffade tjejen som delade ut priset och fick en påse överräckt till mig.


Och i den påsen låg ytterligare en påse :) och ett paraply.


Och i påsen gömde sig detta..

Piggare?

Ja halsen är lite bättre igen ialla fall men det har ju vänt förr. Men jag hoppas det håller sig borta.

Morronen började lite småstressig, klockfasen hade inte ringt och vid 7 kommer Liam in och frågar om det har börjat några barnprogram ännu. Kollar på klockan och sen blir det lite bråttom. Liam tar sin frukost och får på sig kläderna, han går ut vid 7.25 eftersom han ska ned till brevlådan, ja oftast ialla fall. Ibland kommer de upp och hämtar honom. Men vi hann ialla fall utan att tokstressa, skönt nog.

Hittills har jag hunnit med att tvätta, floa ved, elda, småplocka lite, frukost osv.. Ska ta och göra lite mer nytta innan det är dags att åka. Jens ska ju köra traktorn till verkstan idag så jag måste ju hämta honom i stan. Ska passa på att hämta ut mitt pris då också tänkte jag när vi ändå nästan är där.
Blir intressant att se vad det är i det :)

Lite kattungebilder..







Blogga ifatt..

Ja nu har det blivit lite dåligt bloggat igen.. Har inte riktigt funnits tid eller ork.

Helgen bestod av vedkapning, sjuk Jens som kapade ved i 39,5 graders feber mm..

Lördagen innebar ju även innebandyträning för Liam så han och jag pös iväg på det medans Jens och Lucas var hemma och kapade ved. Sen var det bara att fortsätta med det när vi kom hem.

Söndagen bestod av vedkapning också och likaså gårdagen men nu är vi klara ialla fall. Blir till att klyva lite grova bitar senare med lilla klyven. Så nu har vi bara kvar att floa all ved också och det är en rejäl hög.

Jens har som sagt varit sjuk och i söndags hade han i stort sett ingen röst alls. Men nu har den hittat tillbaka :)
Febern har gett med sig också.
Lucas förkylning är i stort sett borta också, men astmahostan är kvar ännu. Och nu sitter jag och är dunderförkyld, ont i halsen och huvudvärk. Tog ut glädjen lite i förskott om att jag skulle komma lindrigt undan med en liten förkylning men icke. Den enda som har klarat sig hittills är Liam.

Lite skoj har ju hänt ialla fall.
Har vunnit två tävlingar ;)
Den ena hos Tina, Älvdalsmamman. Där vann jag ett smycka för några veckor sen och förra veckan ramlade det ned i brevlådan. Dock så blev det lite fel men det ska åtgärdas, litet missförstånd :) Men fint var det :)

Och idag fick jag ett mail om att jag hade vunnit september månadstävling på Ikano-husets hemsida så jag har ett skönhetskit att hämta ut. Blir intressant att se vad det innehåller. Om jag orkar så ska jag försöka hämta ut det imorron när traktorn ska lämnas in på verkstan, är ju ändå i närheten då.

Bilder kommer såklart senare :)

Började med att göra rent i lösdriften idag, blev dock inte klar på långa vägar. Får väl se om kroppen har lust att samarbeta imorron så jag kan göra lite mer då.

Jag hoppas att jag inte blir mer krasslig än så här nu för jag hade ju tänkt hitta på nåt med grabbarna på torsdag eller fredag eftersom de är lediga då, studiedagar.

Jaja, det återstår att se. Nu väntar sängen.

RSS 2.0