Tidsbrist och ett år äldre..

Ja jag har lite tidsbrist just nu. Försöker att hinna med så mycket som möjligt om dagarna och ändå hinner man knappt med nåt tycker jag. Röjer och rensar och det ska kapas ved och allt annat. Och jag är så trött om dagarna. Skulle tro att blodvärdet är helt åt helsicke igen och så pollenallergin som tar energi från mig också.
Men men, får väl se om det blir lite bättre när denna vecka är över eller om det får bli ett stick i fingret.

Ett år äldre idag då också, känner ingen större skillnad ;)
Men har fått en massa sms, telefonsamtal och en massa grattishälsningar på FB såklart, underbara människor <3
Fick ett presentkort på Paus från Jens och grabbarna, så nu gäller det bara att välja vilken behandling man ska ta också. Är ju lite sugen på chokladbehandlingen..

Och igår fyllde ju sötMelker 3 år!

Fredag imorron igen då, galet så fort veckorna går.
Och även imorron väntar en fullspäckad dag. Så det är bäst att lägga sig i sängen och ladda batterierna nu.

Gonatt på er!

Måndag

Ja då var första dan på jobbveckan avklarad. Och nog började den bra ialla fall. Är så skönt när det bara är jag och Jens i stallet för det är såååå lugnt! Förmodligen kommer jag att bli galen nästa vecka då Jens ska jobba här hemma och jag måste arbeta med andra. Bägaren har liksom redan börjat rinna över, eller ja det var ett tag sen visserligen. Kan man inte behandla dem som man ska så har man där inte att göra, så enkelt är det!

Har lagat lite hage här hemma, behövdes om vi säger så. Blåsten har ju gjort att en del träd gått av och slagit ned tråden. Hästarna har ju inte rört sig i den delen av hagen tidigare pga all snö men nu har den nu börjat minska så nu har de varit därnere och spatserat. Men det är tillfälligt fixat ialla fall, får bli lite bättre sen så vi kan få el i det också.

Nu väntar sängen och ladda för en ny arbetsdag. Ska ju en tripp till Lola imorron också, om jag nu hittar dit, och om jag nu inte hinner bli sämre. Vette sjutton om det är förkylning som håller på att bryta ut eller om det är allergin. Har ju börjat reagera på hö nu och det brukar komma igång när det börjar bli dags för pollensäsong.
Dum som man är så börjar man ju inte med medicin i god tid innan.


Veckan som gått...

Oj, det var visst ett tag sen det skrevs här. Men det har ju knallat på som vanligt med jobb, skola och dagis.
Var till tandläkaren en sväng också i onsdags.
I fredags blev det en sväng till stan för att fixa presenter inför kalaset som vi var på i helgen. Skönt nog så visste jag redan innan vad jag skulle ha så det gick relativt snabbt.

I lördags var vi iväg på kalas. Melker fyller ju 3 år på onsdag och så har ju min bror fyllt år också. Och så firade de mig också i samma veva :) Fick presentkort på Ikea från syrran och brorsan m familjer, kanonbra!
Fick ju en dos bebismys också, härligt!


Ett par tranor spatserade på ett gärde på väg ned till brorsan.

Melker

Paketöppning






Min käre bror som fyllde år i onsdags.

Sen finns det ju såklart bebisbilder också men de hamnar i hemliga rummet. Så ni får kika in där.
Tackar Bisse och Ulle för en toppendag!

Sen var det bara hem och ha lördagsmys med grabbarna.

Idag har det städats och fixats här hemma. Känner mig sååå trött i kroppen så jag fick inte så mycket gjort som jag hade velat men får ta det nu i veckan istället. Måste röja lite i trädgården också, det som göms i snö kommer upp i tö ;)
Har lite grejer som ska iväg till tippen så jag hoppas att vi hinner med en vända dit nu i veckan också.

Nu ska det ses klart på Big Brother och sen blir det sängen.


Studiedag igen..

Ja idag är det studiedag igen vilket självklart innebär att jag är hemma med grabbarna idag med. Men imorron är det dags för jobb, skola och dagis igen.

Härligt väder ute idag med, vore ännu skönare om det inte blåste så förbaskat. Men det gör ju nytta på snön ialla fall, alltid något. Och jag är så trött på snö nu, men vi är ju bara i mars ännu så det lär säkert komma mer av den varan.
Solen gör trots allt en del saker mycket lättare. Hur underbart är det inte att vakna av solsken och fågelkvitter!


Älskade barn







Studiedag

Ja idag har det varit studiedag så jag har varit hemma med grabbarna.
Har använt armen idag som jag ska göra lite smått och ja, kan ju säga att jag förmodligen kommer att ha förbaskat ont ons em efter jobbet. Men men, det får jag ta då.

Är en aningen smått irriterad på en viss person, eller ja två är det väl egentligen.
Enligt denna person så måste Jens tacka nej om han får en tid för op den närmaste tiden, för att han kan behöva hoppa in i stallet! För han är ju faktiskt anställd där!
Och nej det är inte S jag menar.......
Hur dum får man vara då om jag får fråga?! Det är ju så jädra lätt att få en op-tid också menar jag. Och han har ju gått med det i över ett år redan.
Denna person börjar bara göra mig mer och mer irriterad. Som tur är så är det fler som ser allt detta men tyvärr inte de som borde se det. Men det är ju tur att man inte är ensam om att tycka det man tycker ialla fall.
Skulle kunna göra en lång lista på allt men det gör mig bara mer irriterad så jag låter bli, om jag ska kunna sova nåt alls inatt.

Nåt trevligt, Jens får tillbaka på skatten. Gick ju tydligen att logga in på skatteverket redan idag trots att det stod den 22:e på deras sida. För min egen del så blir det ju inget i år. Så lite mer pengar som åker in på sparkontona.

Pappa har varit här en sväng idag så vi har verkat hästarna. Se om Hampus tips kommer att hjälpa Nellan.
Hoppas på det!

Nu väntar sängen och ladda för en dag med grabbarna imorron också.

Gonatt på er!

Söndag

Så glad jag är över att det har varit lika underbart väder idag som igår. Igår hann jag ju inte njuta något av det men idag har jag njutit av solen massor! Spenderat större delen av dagen utomhus, Ludvig har fått det städat hos sig. Behövdes verkligen nu efter att man bara har fått fylla på hela tiden för att botten har varit frusen.
Har letat reda på lite hästgrejer som jag ska ta och gå igenom och se om det går att sälja. Finns rätt gott om dem om man säger så.
Jens var och hämtade några balar till hästarna också så vi har fixat en del med det också.

Toys öga ser bättre ut men hon är fortfarande lite irriterad och hon har nog tappat lite mer syn på det för den vita fläcken har ökat lite. Men hon ser lite på det ännu ialla fall. Får hoppas att det stannar så.

Värken idag blev nästan outhärdlig, efter att ha lagt in vikt tvätt i klädkammaren, ansträngande eller hur.
Eftersom inga "vanliga" piller hjälper eller salvor så fick det bli en morfintablett idag trots att jag avskyr dem. Mår ju så jädra dåligt av dem! Hm men inte gjorde det mycket nytta på armen det heller, blev liite bättre men mest mådde jag bara skit av den. Men har använt den lite idag och nu då all morfin gått ur kroppen så värker det som sjutton igen. Kan det bara inte ge med sig!
Finns ju en gnällpelle som skulle hålla tyst då ialla fall, eller det vette sjutton. Gnäller på allt, för det är bara det som han gör själv som är det rätta. För hans egen del är allt tillåtet medans för oss andra är allt fel osv osv.
Något irriterande måste jag säga!

Jaja iaf, grabbarna har lekt massor ute idag med. De har åkt pulka och en massa annat. De leker ju oftast väldigt bra tillsammans och det är rätt skönt :)

Nu är det dags för Big Brother, ska ta och krypa ned i sängen och se på det.

Hoppas ni alla har haft en underbar helg!


Lördag

Lite sovmorron och sen var det bara att sätta igång.
Efter frukost så begav vi oss ned till Marias hus för att leta efter presenter till svärmor. Och efter lite om och men så hittade jag lite grejer.
Sen var det bara hem och fixa ordning lite grejer innan vi skulle iväg. Grabbarna ville ut och leka så de fick sysselsätta sig med det under tiden.


Varmt och skönt i solen och väderflickan tyckte att det var dags att ta av sig kläderna ;)



Sen var det bara för dem att komma in och byta om lite snabbt för sen bar det iväg till Erikstad.
Svärmor fyllde år och det bjöds på smörgåstårta och annat gott.
Fick min present i förväg också, Halv åtta hos mig-kokboken.
Grabbarna gick ut och åkte lite pulka innan vi åkte hem. Och sen fick det bli ett stopp hos Calle på väg hem.

Väl hemma var det bara att slänga fram lördagsgodiset och bänka oss framför tv:n.
Efter att grabbarna hade stoppats i säng så blev det film för våran del.
Dagens val hamnade på Hämnden.


En sevärd film!


Fredagsbilder

Fredagem tillbringade grabbarna utomhus. De kom inte in förrän strax innan 18.





Fredag

Var inget vidare skoj att titta ut imorse. Och det har ju inte blivit muntrare ju längre dagen gått direkt. Men nu har det nästan slutat snöa ialla fall.
Får väl vara glad över att det kommer att försvinna snart igen, ialla fall om man ska tro på smhi och nja, jag litar ju inte riktigt på dem ;)
Jag som var så glad över att vägarna här var i stort sett bara nu, hade tänkt sätta igång Toy ju.
Men då kanske armen får lite mer tid på sig att läka och hennes öga kan bli bättre.

Har försökt att plocka lite här hemma idag, ska väl ta tag lite mer om en stund. Önskar att ryggen kunde samarbeta idag också, kändes som att jag hade blivit körd genom en mangel imorse. Och inte har den blivit bättre under dagen.

Läkarbesöket igår ja, var ju hos Lolle som undersökte osv och sen blev jag uppskickad till sjukhuset för röntgen.
Gick relativt snabbt ändå. Var hos Lolle vid halv 3 och kom ut från sjukuset vid 15.45.
Men det visade ingen spricka ialla fall, skönt nog. Förmodligen är det en mindre blödning i en muskel och att nerverna ligger i kläm, så det är bara att vänta ut det. Vila, stöd osv osv.
Men det kan ju ta sin tid innan det blir helt bra, men jag hoppas att det går relativt fort så jag kan jobba som jag ska.
Lolle triggade nog igång nåt igår när han gjorde undersökningen, den var ju inte smärtfri direkt, och sen dess har jag ont i hela armen! Även om det värsta sitter vid handleden.

Snart ramlar Liam in genom dörren så då är det dags för lite mellis. Sen har ju grabbarna, alla tre, bestämt fredagsmiddan idag. Och inte så överraskande så blev det tortillas. Jaja, det funkar väl, även om det börjar bli lite tjatigt med det nu eftersom det blivit det i stort sett varenda fredag den senaste tiden.


Meningslöst

Ja besöket på Vc igår var ju rätt meningslöst. Läkaren lyssnade inte på vad man sa, ovanligt eller hur.
Och jag fick förklara flera ggr vad som hade hänt men han fattade ändå inte.
Är det för mycket begärt att läkarna ska kunna så pass mycket svenska så de förstår vad man säger?
Det enda han tjatade om var att inget var brutet.
Det är ju inte för intet som man drar sig för att åka till vc här i Åtvid.

Men men, idag blir det en ny läkartur. Ska in till Jens farbror i em för han ville kolla på det. Så får vi se vad det blir för utlåtande där, han förstår ju iaf vad man säger. Det var tal om röntgen så vi får väl se vad han säger efter att ha undersökt det. Som han sa också så borde det ju blivit lite bättre nu med vila men det har ju inte blivit det.
Så Jens får åka hem och vända sen efter jobbet bara, jag fixar ju inte att växla, gör så förbenat ont, så jag kan ju inte åka själv.

Sen måste jag säga att jag älskar Calle :D Sen han var här och fixade pannan så håller sig värmen mycket bättre och man behöver inte elda en hel dag innan man får värme i kåken. Har haft värmen på inatt och elementen är fortfarande jättevarma.
Han är vår lilla allfixare :)

Nu börjar det bli dags för frukost här hemma.

Länge sen..

Ja då var det ett tag sen sist igen.
Lär ta sin lilla tid att skriva det här inlägget, måste nämligen göra det med en hand.

Hade sett fram emot en helg som inget var inplanerat på så vi skulle hinna med en del här hemma, men icke.

Bella stegrade sig i torsdags när vi var på väg in från hagen, så det blev ett ordentligt ryck i armen och sen ramlade hon omkull vilket resulterade i ett andra ordentligt ryck. Så sen dess har jag ruskigt ont.
Pratade med 1177 på kvällen i torsdags då jag fick krypningar och blev kall om handen och ja, egentligen skulle jag åka in till akuten direkt för koll men nja, hade ingen större lust att tillbringa torsdagskvällen där.
De ringde tillbaka efter en liten stund och då kunde jag ta tabletter, vila, högläga och stödbandage.
Så det är vad jag har fått göra i helgen, men inte har det blivit bättre inte utan snarare tvärtom.

Pratade med vc igår och då var det avvakta och vila som gällde. Men idag fick jag en tid så 14.45 ska jag vara där. Så får vi se vad han säger om den. Det har ju inte blivit så mycket sömn direkt pga värken.

Så ja helgen ja, städade det lilla jag kunde men fick ju hjälp av Jens och grabbarna.
Känner mig en aningen lat nu med efter att ha varit hemma från jobbet sen i måndags för jag får ju inget gjort här hemma heller.
Dock så måste jag ju använda armen lite om dagarna, som för att ge Toys ögondroppar tex, som hon ska ha två ggr om dan. Hon är ju inte så samarbetsvillig direkt.


Jens fick reda på röntgensvaren förra veckan och ja de var inte så bra. Det såg inte alls bra ut och det kommer att bli operation. Så nu väntar vi på att det ska dyka upp en tid i brevlådan. Kan ju hoppas på att det blir gjort innan sommaren så kanske vi kan få en "normal" sommar i år. Förra sommaren kunde vi ju inte göra så mycket eftersom Jens inte kunde göra nåt. Nog för att det är bättre nu mot då men han kan ju fortfarande inte gå massor osv.


Dags att ta en paus, fixa nåt mellis kanske.

Veckan..

Ja det som har gått av veckan har mest ägnats åt jobb. Fick jobba heldag igår, tisdag. Så då var jag inte hemma förrän strax innan halv 6. Annars så rullar det på för fullt. Önskar att man hann med lite mer här hemma bara under veckorna. Men nu verkar vi ju ha en helg framför oss som vi inte har nåt inplanerat på! Helt otroligt, tror det är första helgen för i år som det inte är nåt planerat på.
Så då får det bli att passa på att göra så mycket som möjligt här hemma.

Men först är det ju två arbetsdagar som ska klaras av. Regnrusk nu ikväll och jag hoppas att det kommer att sluta tills imorron så man slipper gå i regn.

Dags att börja göra klart inför morrondagen och se till så man får sig lite sömn.

Söndag

Söndagen gick till att fixa en massa här hemma. Det kapades ved osv. Men som vanligt hinner man ju inte med hälften av vad man ska.
Barnen passade på att åka pulka medans vi pysslade med annat.


Toy, den stora tanten ;) Blir 21 i sommar


Nelly, gammeltanten. Hon fyller 29 i maj! Otroligt vad åren går!

Bollen, "ungdomen" i ligan. Blir 9 i år.



Dop

I lördags var det ju dags för Leahs dop. Och jag hade/har ju fått äran att vara fadder till lillskruttan.
Så jag fick snällt läsa lite i kyrkan ;) Och alla barnen var så duktiga i kyrkan.

Barnen hade jättekul efteråt i församlingshemmet, fullt ös kan man nog kalla det :) Både kusiner och sysslingar lekte jättebra tillsammans.

Tar och slänger in lite bilder..









Fr v: Emma, jag, Janne m Enya, Elin m Leah och prästen Elisabeth

Syrran Elin och Leah

Linslusen Ulrik

Enya

Mammas gladskit

Grabbarna Bus

Leah

En liten tupplur


Var två trötta killar när vi åkte hem, så efter lite lördagsmys så var det bara att stoppa dom i säng.

Finns några bilder i Hemliga rummet också...

Oj...

Det var länge sen jag skrev härinne ser jag. Det har inte riktigt funnits tid eller ork till att skriva. Dagarna går i 220 så man hinner knappt med själv i svängarna..
Men nu får det bli några inlägg för ska jag skriva allt i samma så blir det nog för långt :)


Rullar på..

Ja det går undan!

Jobb igår som vanligt, Jens var iväg och hämtade en byggställning så det var Ove och jag i stallet.
Och när alla hästarna var inne vid lunchen var det bara att slänga sig i bilen och hämta Lulle.
Sen var det bara att sätta igång här hemma. Jens åkte iväg för att träffa den som han är kontaktperson till och jag fick roa mig med att köra in ved och klyva den, städa, fixa middag, läxhjälp osv osv. Det rullade på rätt fort kan jag säga för helt plötsligt var det läggdags för grabbarna. Men sen kunde jag sätta mig och försöka varva ned ialla fall.

Var och hämtade en ny tvättmaskin igår också och den har vi installerat idag. Och invigt den har vi också ;)
Så imorron kommer den att få arbeta lite hårdare för jag behöver minska på tvättberget.

Idag fick jag åka iväg från jobbet en sväng också, hade tandläkartid nämligen. Kom ju inte in när jag skulle heller, hade tid vid 10.40 så jag hade hoppats på att vara tillbaka på jobbet innan 12 men icke. Kom in vid 11.20! Så jag var inte färdig förrän vid 12. Har varit och fixat doppresent och kläder osv till på lördag också. Klipptid är ordnad tills imorron också, borde ha gjorts tidigare men det har på nåt sätt runnit ut i sanden. Men nu behövs det verkligen!

Nu väntar sängen. Ladda för en dag med hög hastighet imorron också.

Skräp!

Sådär lite mindre glad just nu. Tvättmaskinen har lagt av totalt och har lagt av under ett program så det som ligger i den är dyngsurt och inte färdigtvättat. Och jordfelsbrytare slår ifrån. Superkul när man har ett stort tvättberg och måste kunna tvätta. Har svurit långa ramsor kan jag säga!

Har varit hos Lola idag på behandling. Mindre skönt. Gjorde inte riktigt lika ont på framsidan denna gång men ryggen, fy fan säger jag bara. Det var tom värre än förra gången. Men jag går ju tydligen lite mot strömmen. De flesta använder sin framsida som "sköld" men jag har tydligen använt och använder min rygg som sköld så det är därför den är mycket värre. Hon körde lite på benen idag med, smärtsamt.
Kommer nog undan blåmärken på magen denna gång men har en känsla av att det kommer att bli ett stort på högersidan av ryggen och på ena armen.
Tillbaka den 17:e igen för att plågas ;)

Ska strax styra mot sängen. Lite småfix kvar bara, känns som att jag kommer somna gott ;)

Kram på er!

RSS 2.0