Vår lilla katt

Elsa testade ansiktsmålning på Maxi igår


Hon var väldigt intresserad av de andra barnen som blev målade och när jag frågade om hon ville bli målad svarade hon ja. Trodde inte att hon skulle sitta stilla under hela målningen men det fixade hon, trots att det kittlades :)

Bröllop

I helgen var vi iväg på bröllop, Jens kusin som skulle gifta sig. Barnfritt bröllop så de fick vara hos mormor och morfar, Love hade kunnat följa med men kände att han skulle ha det lugnare hemma hos dom. Och det var jag glad för senare att jag hade valt. Men det var otroligt tomt utan dom, kändes hela tiden som man hade glömt något.

Vi var bjudna till att bo på en herrgård under helgen, Schenströmska herrgården, som ligger i Ramnäs som ligger en bit utanför Västerås.
Efter nästan tre timmars bilfärd parkerade vi nedanför herrgården och kunde checka in på vårat rum. Sen hade vi lite tid på oss innan det var dags att befinna sig i kyrkan.

I det här huset hade vi vårat rum.
 
Efter att ha gjort oss klara så styrde vi mot kyrkan.
Ett jättefint bröllop vi fick vara med på och ett mycket vackert brudpar.

Efter bröllopen åkte vi tillbaka till herrgården där bröllopsfesten skulle hållas.
När brudparet kom dit blev det först en brudskål och sen var det dags för parfotografering. Sen blev det lite frukt i väntan på att alla skulle bli klara. Efter det var det dags för tipspromenad, som självklart handlade om brudparet. Så vi fick para ihop oss lite i små grupper.
Efter att den var avklarad så blev det lite väntan på att vi skulle sätta oss till bords.
Sen serverades det förrätt och huvudrätt, lite tal däremellan. Tipspromenadresultaten fick vi reda på också, vi lyckades få ihop 11 av 15 rätt så inte så illa iallafall :)
En liten bensträckare och när det var dags för efterrätten så var det även dags för musikquiz. Killen som höll i det var kanonduktig och vi hade riktigt roligt.
Liten bensträckare sen igen och vid 21 så serverades bröllopstårtan. Och inte bara en sort, utan de hade satsat på 5 olika. En pärontårta, en banantårta, en hallonmoussetårta, en chokladtårta och en frukttårta.


När det hade mörknat lite så skulle vi samlas framför herrgården där det skulle bli en eldshow av gycklargruppen Trix. Jätteduktiga var de, även om det blev lite enformigt vissa nummer. Men ändå, inte illa att göra vissa saker med eld. Filmade mest så inte mycket bilder att bjuda på.

Efter detta så väntade bandet The Bland band uppe i salongen där de skulle hålla igång festen inpå natten.
Efter vickningen så beslöt vi oss dock för att gå och krypa ned i sängen istället.

På morronen avnjöt vi en underbar frukost, tänk om man alltid kunde ha det så ;)
Nybakat bröd som fortfarande är varmt när man får det och en massa annat gott.

Var dock skönt att komma hem och ännu skönare att åka till mamma och pappa för att hämta barnen.
Stort tack mamma och pappa för att ni hade hand om barnen så att vi kunde åka.
Och ett stort tack till Thomas och Rebecka för ett underbart bröllop!

Busfabrikenbilder

 

Lite mer sig själv...

Ja lilla fröken blir sig själv lite mer för varje dag som går nu.
Var iväg till Busfabriken igår en sväng eftersom barnen hade studiedag och det gillade hon, men visst märktes det att hon inte höll igång som hon brukar göra. Hon for inte omkring som en duracellkanin som hon brukar göra när vi är på Leos eller Bus. Var en trött tjej sen som slocknade i bilen liksom Love och senare på kvällen hade hon huvudvärk. Tur det finns medicin som lindrar det.
Efter Busfabriken blev det en tur till Ikano för att titta efter en kostym till Jens. De som han lånat för att testa har inte suttit bra alls så det fick helt enkelt bli till att köpa en ny istället. Så nu får vi hoppas att han får använda den många gånger helt enkelt ;) Blir ju ialla fall två bröllop detta år och så förhoppningsvis ett dop nästa år.

Liam som var hängig på slutet av kvällen fick en migränattack och blev dålig. Så en hemmadag för honom idag, skönt nog har det lättat under dagen. Vet ju hur jobbigt eländet är.
 
Idag har vi passat på att njuta av solen. Var och hämtade ut mitt paket också med klänningar men nja, de uppfyllde inte riktigt mina förväntningar så vi får väl se vad jag väljer för nåt till på bröllopet. Har lite beslutsångest. Får väl ta mamma till smakråd, frågar man Jens så får man alltid svaret att det ser bra ut, det är fint osv.. Ibland undrar jag om han ens kollar ;)
Vi får väl se hur det blir med andra ord :)
 
 

Det vänder..

Det har varit långdraget med Elsas hjärnskakning och inte förrän igår började det vända så att det märktes mera. Är ju en vecka sen det hände nu. Men det kunde ju hänga i upp till två veckor innan hon blev helt bra. Huvudvärk har hon haft en hel del och mått kasst till och från. 
Hon har ju inte börjat äta förrän i söndags och då var det då inte mycket. 
Men sen igår vände det och hon var jättehungrig. Och det har fortsatt idag. Helt plötsligt vill hon ha välling, något som hon inte har ätit sen hon var 1 år. Men nu går det tydligen bra igen :) Vi får väl se om hon fortsätter med det. 
Hon behöver det med tanke på hur dåligt hon äter.
 
Vägde henne igår och vågen stannade på 9 kg. 
På 18-månaderskontrollen vägde hon 9,2kg så hon har ju inte gått upp nånting sen dess utan åt andra hållet 
Men sen har hon gått ned en del under den här veckan som hon inte ätit nånting i stort sett. 
Hon har smalnat av massor :( 
De på bvc har ju inte riktigt lyssnat när vi pratat om att hon ätit dåligt osv utan bara fått till svar att vi ska ge henne mat med extra grädde och smör osv. Vad hjälper det när hon inte äter?! 
Men jag har en känsla av att det kommer bli gnäll på dem om måndag när vi har extrakontrollen, som vi själva fått be om. 

Magsjukan verkar ha lämnat huset också, verkar som att bara grabbarna fick det. Har inte varit nånting sen i torsdags så nu hoppas jag ju att vi andra klarar oss. Vi har ju ett bröllop att gå på om lördag. Hur jag ska orka det är ju en annan femma, trodde den här tröttheten skulle ge med sig snart men den verkar vilja stanna kvar ett tag till. 
 
Är nu inne i v.15. Illamåendet hänger kvar men det är bättre vissa dagar, sämre andra dagar.. 
Tröttheten finns där som sagt, rejält vissa dagar. 
Om sömn hjälpte hade det varit skönt ;) 

Precis kollat klart på en film så nu får det nog allt bli sängen. 
Ingen skola eller dagis imorron eftersom det är studiedag så lite sovmorron kan man nog få sig.  
 
 

Nyhet

Har ju missat att meddela en nyhet här på bloggen också kom jag på nu när jag ändå satt och skrev. 

I fredags var vi ju och tittade på vår nästkommande familjemedlem. 
 
Jupp, familjen ska utökas i år igen. Inte alls planerat men självklart välkommen. Från att ha svårt till att bli gravid eller att få behålla dom så går det tydligen hur lätt som helst helt plötsligt. 
Fast jag är fortfarande inställd på att det kan gå dåligt när som helst. Finns för mycket i bagaget för att jag ska våga vara 100% glad. 11:e graviditeten och vi har 4 skatter hos oss. 

Var hos barnmorskan i måndags och det blev ett långt samtal, tog en timme. Har ju inte varit på varken hälsosamtal eller inskrivningssamtal så det fick bli ett ihopslag av dem. Och sen är det ju en ny barnmorska så då är det mycket man ska informera om. 
Men hon verkar jättebra. 
Nästa vecka blir det ett besök hos läkarn för att prata lite, bl.a om mina värden sist osv. För att förhindra att det blir likadant igen. 
 

Hemma

Mammas lilla skrutta är hemma igen! 

Bara hon fick behålla frukosten imorse så skulle hon få åka hem och det fixade hon! 
En lite sliten tjej som är hemkommen men glad att vara hemma. Vi har pussats, kramats och myst. Eller ja, hon tyckte det var mysigt tills Love drog henne i håret eftersom han satt i mitt knä också ;) 
Så han fick mysa med pappa en stund istället. 
Hon har visat upp sin lilla docka som hon fick från sjukhuset också. Love fick lov att låna den en liiiten stund. 

Nu ska hon ta det lugnt resten av veckan. Kan bli väldigt intressant. För när hon piggnat till lite mer så lär hon nog inte lyssna på det örat. Jag tvivlar på att hon lyssnade på vad sköterskorna sa ;) 

Just nu ligger hon och vilar inne i våran säng tillsammans med Jens. 

Hjärnskakning

Dåligt med bloggandet igen..

Kan iallafall uppdatera med att lilla fröken Elsa ligger inlagd på sjukhuset för kraftig hjärnskakning sen igår.

Hon ramlade i måndags på dagis på inskolningen när hon sprang på asfalten och snubblade. Huvudet fick sig en mildare smäll då, hon hamnade på knä och tog emot lite med händerna innan hon slog i huvudet. En rejäl fläskläpp blev det som märktes då.

Senare på eftermiddan så ramlade hon baklänges när de lekte och slog i bakhuvudet rejält.
Var sig själv efteråt, åt osv. På morronen igår så ville hon inte ha nån frukost och lite senare kräktes hon. Först kräktes hon så att hon satte i halsen så att hon inte fick nån luft.
Skjutsade Lucas till dagis medans Jens ringde sjukvårdsupplysningen för att kolla vad de sa.
Och ja, de trodde hon hade fått magsjuka först. För att de fick väldigt sällan hjärnskakning av att falla från sin egen höjd och det yttrade sig inte så sent efteråt.
Efter en timme ringde hon tillbaka för att kolla läget och när vi sa samma saker igen så skulle vi åka in till akuten. Vad som var annorlunda mot första gången kan man ju undra?!

Väl inne där så blev det lite prov tagna och sen väntan på läkarn.
 
Domen blev kraftig hjärnskakning. De två fallen ihop hade blivit för mycket för hennes lilla huvud.
Inlagd och satt på dropp då hon i stort sett var uttorkad.
En trött och hängig liten tjej som bara ville sova så det blev väckning varje kvart till en början. Efter att hon hade piggnat till lite så blev det väckning och koll varje timme istället.

 
Senare på kvällen ville hon ha dricka, var väl torr i munnen stackarn. Pulsen började gå ner nu, hade legat över 230 från början. Piggnade till mera och tröttnade på att vara kvar i rummet och se på tv så de gick ut till lekrummet lite där hon orkade leka en liten stund.
Kl 23 var hon ute igen och lekte, hon som sovit i stort sett hela dagen var inte så trött just då :)
Hon blev även av med droppen då så hon slapp den.
 
Dock har hon feber som de inte vet vad den beror på. Ibland kan man få feber av trauma mot huvudet men de tyckte inte att det borde komma av det när det "bara" var en kraftig hjärnskakning.
Hade feber nu under morronen också men inte så hög ännu. De tror att hon kanske har en början till en förkylning. Så vi får väl se vad det blir av det.

Det där med att ligga i egen konstig spjälsäng var inte hennes grej så hon sov hos pappa istället. 
 

Nu hoppas jag på att hon är så pass bra idag att hon får komma hem. Längtar som en tok efter henne och inte kan jag åka in och hälsa på heller om hon inte kommer hem då Lucas är sjuk. Annars får vi väl försöka lyckas med ett skiftbyte på nåt sätt.

Stort tack till Lisa också som hjälpt till på sjukhuset, så att det löst sig med mat osv till Jens! 

RSS 2.0