Valborgsmässoafton

Och inte har vi firat den på nåt speciellt sätt direkt 😉

Ägnat dagen till att städa och dona. Och till middag serverades till barnens glädje hamburgare med en massa tillbehör och så potatisgratäng. Till efterrätt blev det chokladpudding med grädde, strössel och jordgubbar. Barnen har tjatat om chokladpudding ett tag så vi tänkte att det var dags. 

Leon ville ge chokladiga pussar. 

Efter att middag osv var avklarat fick de små sitt lördagsgodis. De äter det typ 1-2 ggr i månaden bara och de var och handlade i en godisbutik igår. Det var så mycket godis för dom så de visste inte vad de skulle välja. 
Men lite i påsen blev det. 

Vi andra kollade på filmen "En man som heter Ove" efter att de små lagt sig. Jag har ju läst boken och ja, den var helt ok som film. 

Nu ska här sovas. Har en del att stå i under morrondagen och Lucas ska köras till kompisen Edwin. 

För mycket...

Igår blev det lite för mycket för min del så kroppen sa ifrån på kvällen. Den sa ifrån tidigare men jag struntade i det för att få saker gjort. Och det sitter i idag också, noll energi och känner mig gråtfärdig hela tiden. Får ta det lugnt idag och hoppas på att energin återvänt imorron. Har svårt att blunda för det som måste göras dock vilket gör att stressen smyger sig på. 

Elsa och Leon leker inne på Lucas rum och ser på film. Love passar som vanligt på att ta sovmorron när de är lediga. 

Fick ringa vc igår igen. Vi skulle ju återkomma om Lucas nässelutslag inte hade gett med sig på två dagar. Det har minskat lite men inte försvunnit helt. Enligt läkaren han var hos så skulle vi tillbaka till en läkare då och att blodprover skulle tas. 
Vi fick att en sköterska skulle ringa upp istället väldigt snart.... 

7 timmar senare ringer hon upp.. 

Ska fortsätta med medicinen i ytterligare 5 dagar, inget nytt besök till läkaren och blodprover gick inte alls att ta om man inte visste vad som hade orsakat utslagen. 
Varför ta prover om man vet vad det beror på?!

Så ja, vi får väl fortsätta med medicinen och hoppas att det lägger sig helt och inte kommer tillbaka igen. 

Kärlek!


Modell Salong

Blev en tripp till stan idag för att uträtta lite ärenden efter att Elsa och Love var lämnade på förskolan. 
Hämtade upp ett skötbord på vägen hem också. Smidigt med stor bil som rymmer mycket, behövde inte ens fälla bakre sätet. 

Hämtade upp småttingarna och så hem för att fixa lite innan det var dags att köra volvon till en kompis till Jens. Ena stötdämparen fram har nämligen gått av så han skulle fixa det tills imorron em/kväll. 
Sen var det dags för Liam att gå till frisören. 

New Star och Rita som vi har gått till i 12 har stängt igen och sen förra veckan har Modell Salong tagit över hennes lokal. 
Så det var dags att testa hur de var :) 
Jackson, frisören, var supertrevlig och tog god tid på sig. Liam fick kolla frisyrer på ipaden men hittade ingen som han fastnade för riktigt så det fick bli att förklara istället.
Men Jackson satte igång, noga som sjutton med att allt skulle vara perfekt. Och vi gick därifrån supernöjda. Vi kommer definitivt att fortsätta att gå hos honom! 


Nässelutslag

Blev lite tight med tiden imorse då vc ringde upp vid 7.40 och Lucas skulle vara där 8.30. Men vi fick ihop det. Jens lämnade av mig och Lucas på vc och så körde han Elsa och Love till förskolan. 

Anledningen till Lucas besök på vc är att han i lördags blev rödflammig på kroppen. Det höll i sig i söndags också och i måndags när han kom hem från skolan var det värre på armarna. 
Så en koll behövde göras. Självklart så hade det ju bleknat lite tills vi kom dit men han såg ju att huden var påverkad ändå. 

Läkaren tyckte precis som vi att det såg ut som nässelutslag, sen är ju frågan vad det beror på. Men han fick allergimedicin utskriven och har det inte gett med sig på två dar så blir det ett besök dit igen och så får vi gå vidare med det isåfall. 

Efter det åkte vi hem och Jens drog iväg till verkstan ned traktorn för att fixa axeln. 
Jag och Leon drog in och storhandlade och så intog vi lunch på Leons favvoställe, Sandelius. Man får ju tårta till efterrätt där när man äter deras dagens. 
Barnen hämtades och sen var det bara att åka hem och packa upp alla varor. Fick god hjälp av alla de små. 

Love har varit lagom munter under eftermiddan. Han hade vägrat att sova middag på förskolan nämligen. Så när det var dags för middag ville han inte ha nån soppa utan slocknade i mitt knä istället. 
Efter en liten powernap orkade han vara uppe en liten stund till, på lite bättre humör. 

Var tvungen att ta ett bubbelbad ikväll, fogarna var inte hyggliga. Men har ju hållt igång från morron till kväll utan nån lugn stund så får väl skylla mig själv. Trodde jag skulle gå av. 
Lite sugen på att testa akupunktur mot det, men gäller att hitta nån som utför det också. 

4-årskontroll hos tandläkaren

Morgonen började lite mindre bra då Leon startade den med att skalla våran säng när han skulle böja sig ner och ta upp en leksak som han tappat. Och han slog ju såklart i den skarpaste kanten. 
Lagom snyggt... Och öm har han ju varit under dagen. Får väl se hur det ser ut imorron.. 


I förmiddags var det dags för Elsas 4-årskontroll hos tandläkaren. Så det bar iväg till Rimforsa där vi går hos tandläkaren, bättre ställe finns inte! All personal är toppen! 

Och hon som alltid krånglar när det är dags för tandborstning skötte sig utan problem. 

Babyskydd och skor

Dagen blev inte riktigt som vi hade planerat. 
Tanken var hemmafix plus att Jens skulle köra bort ved. 

Men så hittade jag en annons på en loppissida på ett babyskydd och hon hade haft den ute ett bra tag men inte fått den såld då hon inte hade basen till den. Och vi har ju en bas som vi köpte extra till förra stolen som har passerat bäst före-datum. Så vi slog till och fick den för 150:- dvs som hittat! Bara två år gammal också, många säljer dom ju tyvärr även efter att de är förbrukade så det är tur att de är stämplade. Hon hade tom sparat kartong, plast och alltihopa till den som den låg i. 
Så nu är det avklarat till lillskrutt. 
Var även och hämtade en gravidkudde, se om det kan göra nån skillnad för foglossningen. 

Drog med hela familjen in eftersom Liam behövde nya skor. Tog ett tag att hitta några, eller ja helt klart är det inte ännu för han köpte bara ett par jobbskor idag. Så vi får fortsätta jakten en annan dag. 

Hem och fixa lite medans Jens körde ved. Och alltid är det ju nåt som går sönder så imorron måste verkstan ringas. Hoppas på att de kan komma ut snabbt eftersom vi måste ha den, dels för att köra i skogen och köra foder till hästarna. 

Jens upptäckte även att dörren till skogskojan stöd öppen så frågan är om de som vi hade påhälsning av förra veckan även varit inne där. 
De tömde traktorn på all diesel och tog en dunk med olja som stod i den på natten mellan måndagoch tisdag. 
Får väl vara glad att de inte kan slanga volvon eller bussen. 
Men är ju väldigt mycket dieselstölder häromkring just nu. Så ingen idé att ha traktorn fulltankad för de lär väl hitta tillbaka. 
Just nu står ju traktorn nere i hagen och kommer inte en centimeter eftersom framaxeln är av. 

Så nu står den ju ännu bättre till för dom. Visserligen spelar det ju ingen roll för dom, vill dom ha nåt så tar dom det ju var det än står. Typiskt nog så ser inte kameraövervakning där traktorn brukar stå. Får ändra på det. 

Nu ska här sovas, en fullspäckad dag väntar. 

Barnloppisar

Ja det blev till att pallra sig upp och ge sig iväg imorse. Kom till Linghem i bra tid och fick stå i kö ett tag innan de började släppa in. 
Var bara att börja leta direkt på borden. 
Efter att jag hade fått ihop en Ikeapåse gick jag och betalad, blev helt yr och behövde få luft och vätska. Gav mig in en sväng sen igen. 
Kom därifrån med en Ikeapåse, en papperskasse och så en juniorstol. Det blev en hel del kläder, skor och ytterkläder. 
Leon fick bla en skinnjacka. 

Snygg kille med röd näsa ;) 
Han skallade en stol efter frukosten så han fick näsblod och ett jack i läppen, går vilt till när mamma inte är hemma ;) 

Efter att jag var klar i Linghem så styrde jag mot Grebo för att gå på "Lilla Ullared". 
Är ju mindre än den i Linghem men en del fynd kan man göra. Jag kom därifrån med en påse kläder iallafall.

Gissa om det var några som var nyfikna på vad jag hade med mig hem. Elsa och Love skulle testa alla skor och som tur var passade alla. 
Och de blev nöjda med både skor och kläder. 


Mindre trevligt väder nu under kvällen. 

Och det där var när det bara hade snöat en liten stund. Det har sen vräkt ner snö och det är helt vitt ute. Verkar inte tänkt sig att sluta heller ännu. 

Växtvärk..

Ja jisses vilken växtvärk jag haft idag! 
Varken alvedon, vila eller värme har hjälpt. Och det känns som magen växt flera cm! Det var inte förrän nu till kvällen som det lugnade ner sig. 

Hoppas på att det håller sig lugnt imorron när jag ska iväg. Dags att åka på barnloppis nämligen, sett fram emot det länge nu. 
Men med min tur ligger jag väl sjuk imorron istället. 

Så dags att få sig lite sömn, ingen sovmorron imorron inte då loppisen öppnar 9 och det tar en stund att åka. Måste hinna vässa armbågarna också för trångt är det mellan alla bord och alla andra loppissugna mammor. 


Livsstil

Skrev ju i tisdags att jag skulle berätta om projektet Livsstil som jag tycker låter toppen. 

Livsstil är ett projekt som banken har tillsammans med skolan. 
Nu innan sommaren kommer barnen få två kontrakt hemskickade som de får välja om de vill skriva på. 

Det hela går ut på att barnen ska hålla sig borta från alkohol, tobak och andra droger så länge som möjligt. 

I ena kontraktet så sparar man 100 kr i en fond varje månad och man får inte röra pengarna förrän efter 9:an. Och när de slutar 9:an så sätter banken in 1000:- i fonden. 
Och man är med och tävlar om priser på avslutningsdagen. Första pris var från Åtvidabergs körskola bla. 

I andra kontraktet är det inget sparande utan man är bara med och tävlar om priserna. 

Och utöver det så anordnar de som är ansvariga för det på skolan olika aktiviteter som är gratis för dom som är med i livsstil. Och när det är dags för Stockholmsresan är allt gratis för de som är med i det. 

Utöver allt det så får de även ett kort som ger dom rabatter lite här och där i kommunen. 

Och skulle de tex testa alkohol eller tobak så bryts kontraktet såklart. 

Av de som går i 7:an nu var det 93% som skrev på kontraktet. Så nu hoppas de att slå det rekordet. 




V.22 (21+0)

Veckorna knallar på och magen växer så det knakar! Full fart därinne på lillskrutt*n. 

Magsjuka...

Jens vaknade magsjuk inatt. Så han har varit liggandes hela dan. 

Vid 13 ringer Liam och vill bli hämtad för att han har migrän. Och nog var han hängig. 
Rejäl huvudvärk som gjorde att han kräktes och sen kom visst magsjukan på besök hos honom också. 

Får väl se hur länge vi andra klarar oss. Jag gör allt för att inte åka på det. Har ju planer i helgen plus att jag vet att jag faller tillbaka i måendet och får medicinera fullt igen, nu när jag kunnat trappa ner på det. Har hänt de andra gångerna jag åkt på magsjuka som gravid. 

Så håll en tumme eller två att vi andra klarar oss! 

Lite solning hann Elsa och Love med när de följde med mig ut för att starta pannan. 

Informationsmöte

Glukosbelastningen gick bra, nu är det bara att vänta till juni på nästa omgång. Urk! 

Leons besök hos tandhygienisten gick bra. Tydligen nåt nytt de börjat med igen nu att ga 18-månaders koll. 
Blyger som han är så var det inte så poppis att få tänderna räknade men det var ju det enda hon kollade, resten pratade vi. 
Välja tandborste gick inte för sig heller, inte förrän jag höll den i handen kunde han ta den. 


Fick bli att köpa en kycklingpasta på väg hem, galet hungrig ju. 

Nu ikväll har jag ju varit på Informationsmöte för åk 7, helt galet att vi har barn på högstadiet i höst! En massa bra info, framför allt om ett projekt de har som heter Livsstil. Går ut på ett kontrakt som skrivs mellan elev, föräldrar och banken. 
Skriver ett eget inlägg om det imorron. 
Nya datorer kommer de att få och Liam är också helt inne på vilken profil han vill läsa. 
Kollade in klassrummen osv. Man kan ju säga att det hänt en del på skolan sen jag gick där! 
Nu återstår det att se hur klassen blir och vilka klassföreståndare han får. 



Väntan..

Snart slipper jag sitta och vänta längre.. 
En halvtimme kvar ungefär innan det är dags för stick i fingret igen. 

Allt så bra ut på kollen iaf. 
V.21 (20+6)
HB 122 ( jädrigt bra för att vara mig utan tillskott)
Blodtryck 125/75
Hjärtljud 142 

Och inte gått upp ett dugg i vikt. 

Är galet törstig, hungern är inte så farlig men törsten! 
Efter att jag är klar här så ska jag till banken och sätta in pengar åt Liam och så är det Leons tur hos tandhygienisten. Så än dröjer det innan jag kan äta iaf. 


Sängen nästa...

Lika bra att krypa ned i sängen redan nu och samla lite energi till morrondagen..


Sunday

Galet ont imorse när jag skulle gå upp eller ja, fogarna har inte varit glada alls idag. 
Men har fått ignorera det idag för att få lite gjort. Börjat bearbeta mount tvätterest och städat medans Jens har varit i stan och träffat A som han är kontaktperson till. 

Liam fixade krabbelurer till melliset idag. 
Nackdelen är ju allt socker som kommer överallt. Men goda är dom. 

Varit ett väldigt växlande väder idag. Barnen gav sig ut en sväng när det var fint väder men helt plötsligt började det ösregna. Trodde de skulle komma in snabba som blixten med tanke på att de inte var klädda för regn men det tog en stund innan de kom inknallande. 

Love åt som en häst vid middan idag, de andra barnen också. Sen såg man att han blev tröttare och tröttare men frågade man så nä, han var inte alls trött. Och så tog han några tuggor till och så satt han och nickade och till slut slocknade han. Vissa dagar är tröttheten jobbigare än andra 😉


Badkalas

Idag har vi varit på Badkalas för att fira Hampus och Melker i Gusums simhall som de hade hyrt. Barnen har längtat massor efter det här kalaset och lyckat var det. Alla barnen badade för fullt, knappt de hann med nån fika. 

Så här i efterhand känns det i fogarna men kul hade vi! 

Tack för idag! 💜 

Sparlåga

Ja, idag har jag gått lite på sparlåga. Vilat i soffan på förmiddan medans barnen har lekt. Foglossning, sammandragningar och väldigt trött så det var välbehövligt. 
Efter lunch fick jag dock ta mig i kragen och göra lite nytta. 

Typiskt nog kom regnet när vi skulle åka iväg och handla. Alltid ska man tajma det när man ska in och ut i affärer. 

Börjar bli dags att sova, riktigt trött nu och lär behöva energin imorgon. 
Barnen längtar! 
Vi ska nämligen på badkalas för att fira två av deras kusiner. 


Tandläkare...

Dagen blev inte riktigt som planerad. En lagning lossnade igår kväll så fick jaga tandläkare imorse. Där vi brukar gå hade de ingen tandläkare förrän den 25:e då både var på kurs. Så vi fick chansa i Åt vid och kunde få en tid idag eller imorgon. Fick bli idag då det var en tid efter att Jens hade slutat jobba. 
Inte gjorde han ett snyggare jobb än min vanliga tandläkare men det sitter en lagning där nu iallafall. 

Leon och jag har hängt här hemma annars idag. Åt frallor till frukost som Liam bakade på hemkunskapen igår, smarriga tyckte både jag och Leon. Sen knallade vi ut för att starta pannan osv. Leon kämpade på med de tunga vedbitarna. 

Han tyckte dock att vi skulle vara ute längre men hade inte hunnit bli så varmt ännu då så vi knallade in och gjorde lite nytta istället. 

Sen på eftermiddan var det ju dags att hämta barnen, hämta en present vi bokst och så tandläkarn... 

Väl hemma var det fullt ös sen. Tindra var här och lekte så de höll igång ute. Elsa och Love är glada över att de får haka på dom. 

Nu ska här sovas iallafall, borde gjort det för länge sen visserligen.. 

Välkomnar nr 6


Dags för nr 6 att komma till familjen och vi har kommit halvvägs redan. En del har ju vetat om det ett tag nu, framför allt min familj och närmaste vännerna. Gick och funderade på om vi skulle hålla på det ett tag till men magen är rätt svår att dölja 😉 
Nyheten är ute och vi har fått en massa härliga grattishälsningar. Dock har ju en kommit med negativt och gnäll men det var väntat. Nu väntar vi bara på den andra... Och det där ska kallas familj.. 
Är så tacksam för min underbara familj! Föräldrar och syskon som alltid finns där. 💜






Roligare mat

Idag bjöds det på korv stroganoff här och jag passade på att testa fordonspastan som de små ville köpa när vi storhandlade. Allt för att försöka göra maten lite roligare med tanke på Elsa. 
Leons första portion, av fyra! 
Tjusiga grabbar efter maten

Hade ju inget större hopp om att Elsa skulle äta, men hon tog om 6 ggr! Visserligen bara pasta men allt är bra för hennes del. Lovat att vi ska köpa vilda djur nästa gång. 

Man får vara glad om hon tar en tugga av allt det som serveras under en dag. Och hon äter i stort sett inget på förskolan heller. Så vad hon lever på vette sjutton. Hon blir jätteglad när man säger vad man lagar osv men sen när det väl är dags petar hon i det och vill inte ha. Hjälper inte ens med mutor eller som några tipsade tidigare om att trigga igång hungern med socker innan som de gör med gamla ibland. 
Eftersom hon äter så dåligt måste vi fortsätta med kvällsvällingen på henne, är glad att hon började med den igen efter hjärnskakningen. Annars skulle hon ju inte få i sig nåt. 

Spenderat en hel del tid ute idag, man får ju passa på när vädret är härligt. 

Sconesfrukost

Ont i kroppen idag och trött som sjutton men får ignorera det lite för att få nåt gjort. 
Slängde ihop scones till frukosten imorse iallafall. 

Just nu är Elsa och Love ute och leker. Skönt att kunna släppa ut dom en stund medans man pysslar inne. Har ytterdörren öppen så Leon står och kikar på dom. 
 Har ett gäng säckar med kläder jag ska tata i att rensa bla, hittat 5 säckar med strl 98/104! Känns lite väl mycket. 
Får rensa ur och sälja alt skänka lite. Se om man kan få ihop en extraslant till de kommande barnloppisarna den 23:e. 


Frejas dop

Idag har vi varit iväg på dop för söta lilla Freja. En mysig dag och god mat och smarrig tårta. 

Får bjuda på bilderna från mobilen så länge, de andra ligger och väntar på att laddas in i datorn från kameran. 




Där tog energin slut..

Eller ja, den tog slut för länge sen men har fixat med en del måsten ändå. När Jens kommer hem får det bli soffläge en stund. För tillfället sover Leon medans Elsa och Love kollar på Sofia den första på Lucas rum. 
Behöver in till Åtvid en sväng men det får Jens fixa med lite telefonråd 😉

Var till stan både i onsdags och igår och det är nog där energin gick åt. Har ju inte lika mycket ork som vanligt just nu. 





RSS 2.0