Söndag

Dagarna rullar på här. Har väl inte hänt så mycket. 
Har haft två bra dagar vilket gjort att jag har fått lite gjort här hemma.
 
I fredags var vi och lämnade Lucas vid tåget då dagiset skulle åka ned till Falerum för att kolla på teater och även de barn som var lediga fick följa med om de ville. Och det var ju klart att han ville, fast jag tror att själva tågåkandet var mest lockande ;) 
Medans han var där så hämtade vi den andra stolen till bebisarna, så ännu en sak vi kan bocka av på listan, och sen var vi upp med Liam hos tandläkaren då vi fick ringa på morronen då han tappade en lagning i torsdags kväll och det blev vasst. 
Först skulle de bara slipa till det då de hade ont om tid, men det satt så dumt så hon var tvungen att göra en tillfällig lagning ändå. Så nu ska han tillbaka om 1½ vecka för att fixa det ordentligt. 
Fick inte den tandläkaren vi brukar ha och denna var helt ny, hennes första dag på jobbet. Hon hade slutat skolan i måndags... Hon var bra sa Liam men vi får inte ihop det riktigt med vad hon sa om hans tänder.. 
För lagningen sitter på en mjölktand, men hon hävdar bestämt att den sitter på en permanent tand.. Vore ju bra om han hade tappat tänderna längst bak en gång först.. Han håller ju på att tappa dem nu. 

Efter att han var klar och tillbakaskjutsad till skolan så satte vi igång med att storhandla och hann klart lagom tills det var dags att hämta Lucas vid tåget igen. 
En nöjd kille som hade fått åka tåg och teatern hade varit bra. Och så hade han träffat kusinerna :) 

Uträttade några fler ärenden och sprang på både mormor och morfar :) 
Köpte sen med oss lunch hem från Sandelius, vi behövde lite tankning alla tre. 

Helgen har gått till att fixa här hemma i den takt jag kunnat, fått hjälp av Jens också såklart när han inte varit iväg och kört ris. 
Lucas blev sugen på smörgåstårta i fredags när vi var inne på Sandelius så jag lovade honom att vi skulle äta det i helgen så igår fick jag slänga ihop en som fick stå och gotta sig i kylen tills idag. 
Ett måste på smörgåstårtan var såklart räkor, han hade nog plockat av alla räkorna från tårtan om han hade fått ;) Till slut fick vi hämta burken som det låg kvar ett gäng i så han fick extra på sina bitar istället :) 

Elsa fick äta smörgåstårta också och jisses vad hon gillade det :) Hon hade nog kunnat äta hur mycket som helst :) 
Lucas tog sin tredje bit smörgåstårta efter att han hade tagit sitt kvällsbad :) 

Idag har vi tagit bort Jacks stygn också och det har läkt ihop superfint. Se om han kan låta det vara hyfsat eller om det får bli att sätta på tröjan ett tag till. 

Nu börjar det bli dags att göra klart det sista inför imorron och sen krypa ned i sängen och hoppas på lite sömn. 

Tisdag

En rätt trött mamma här just nu, som om det inte räckte med tröttheten från graviditeten så hjälper pollenallergin till ganska bra om man säger så med att man blir väldigt slö. 
Måste bli en ny tur till apoteket och se vad jag kan hitta för mediciner, finns tyvärr inte så mycket man får använda som gravid. Hade ju hoppats på att inte känna av allergin denna gång heller, precis som under de andra graviditeterna men icke.

Elsa har nog snart sovit klar sin middagslur så snart är det slut på vilan :) 

Lucas klarade sig bra från dagis igår men idag däremot hade han börjat hosta så vi får väl se vad det blir med det. Men inte så kraftig sådan i nuläget, skönt nog.

Sitter och försöker komma på nåt till middag, skulle nog behöva åka och handla för att fylla på lite. Måste verkligen komma igång med de där matlistorna igen så man slipper tänka på det varenda dag.. Men sen jag blev dålig så har jag verkligen inte kommit in i det alls. Tröttnat på de maträtterna som man lagar också, behöver förnya mig. 
Så lite ork skulle jag inte tacka nej till så man orkar stå i köket lite längre. 


Bäst att kolla till lillskruttan.. 


<3

Vår lilla cooling i nya vårjackan och ena mössan och såklart solglasögonen :) 


Måndag

Ja så var det måndag igen, en mindre rolig sådan måendemässigt. 
Vaknade med huvudvärk, illamående och sammandragningar och övrigt helt öm i magen. 

Huvudvärken var kommer förmodligen av alldeles för lite sömn. 
Elsa vaknade strax innan 1 och var jätteledsen och det tog tid att få henne att somna om, för hon blev ledsen då och då. Till slut somnade hon om, för att sova en halvtimme och sen var det samma visa igen. Men framåt 5 somnade hon ordentligt igen så jag kunde sova lite till innan klockan ringde en timme senare. 
Sen vaknade hon vid 8 så hon är en aningen sliten. Lär nog få bli två små sovpauser idag.
Mammas lilla skrutta <3 

Lucas är iväg till dagis idag, fick med sig sina mediciner också ifall att han blir dålig denna gång också. Det hoppas jag ju verkligen inte att han blir. 
Men personalen hade tagit upp det med rektorn då de tyckte det var lite lustigt också och de skulle faktiskt kolla igenom huset efter mögel om det kunde vara något sådant som gjort att han blivit dålig de andra gångerna. Så vi får väl se vad det visar. 
Men som sagt, jag hoppas han kommer hem som sitt friska jag idag. 

Pratat med Allergicentrum idag också. Fick papper förra veckan och allt vi skulle fylla i handlade om allergier osv. Och när man ändå skulle ringa till dem för att boka tid så tog vi upp detta med att vi inte skulle kunna fylla i lappen alls. Då undrade hon varför vi skulle komma dit så vi sa ju som det var, att det var pga förkylningsastman. Och precis som vi tyckte hon att det var helt onödigt att komma dit bara för det när hon inte har några andra besvär. Och hon såg inga problem med att vi gav henne kortison vid de gånger som hon behöver det. 
Så om inte husläkarn skriver ut det så får vi ta upp det när vi träffar läkaren på bvc istället. Så länge kunde vi ge av Lucas medicin om det behövdes sa sköterskan eftersom det är exakt samma som hon kommer att få. 

Nu börjar det bli dags att försöka peta i sig nån frukost, ingen matlust direkt men nåt måste jag väl få i mig. 
Blir en lugn dag idag kan jag säga! 

Helgen

Helgen har varit helt underbar, soligt och skönt! 

I fredags startade vi med att Jens var iväg till sjukgymnasten, under tiden uträttade jag, Elsa och Lucas lite ärenden. Sen blev det lite lunch på Ikea när Jens var klar. 
Blev även ett jackköp till lillskruttan och ett par nya mössor till både Elsa och Lucas. 

Orken till att laga mat fanns inte när vi närmade oss hemåt så det fick bli att köpa med oss mat hem istället, det gillade ju grabbarna såklart som beställde hamburgare medans vi andra tog pizza. 

Lördagen började med en lugn morron. Sen begav vi oss mot stan igen fast denna gång med Liam också, det behövde göras skoköp. 
Efter att ha kollat i flera affärer så blev det till slut skoköp av ialla fall. Så ett par till Liam och så ett par till Lucas plus ett par stövlar till Lucas. 
Och som önskemål så blev det McDonalds till lunch.. Onyttig helg detta... 
På väg hem stannade vi och köpte en bilstol till tvillingarna, har lyckats hitta två stycken från förra året och till bra pris så den ena köpte vi då och nästa hämtar vi i slutet av den här veckan. Så ytterligare en sak att bocka av på listan. 
Väl hemma igen satte vi igång med att vårstäda bilen. Passade på att köra den i en biltvätt under fredagen så utvändigt var ju redan klart. 
Har även tagit bort babyskyddet nu.. Hon får egentligen plats i det fortfarande men hon blir sur över att vara så pass mycket liggande som det blir i den stolen. 
Och hon provsatt stolen inne efter att vi hade tvättat klädseln och hon verkar gilla den. 


Söndagen spenderade vi hela dagen ute. Fixades i trädgården och så blev det att sitta och bara lata sig i solen lite också. Finns massor mer att göra i trädgården så fler såna härliga dagar hoppas vi på inom kort. Tyvärr finns ju inte orken hos mig så länge och får lätt ont och sammandragningar och då är det ta det lugnt som gäller. 
Gjorde även grillpremiär igår. Var så sugen på det men hade inget hemma till det så först tänkte vi strunta i det och orken fanns inte riktigt till att åka och handla. Men suget tog överhand så jag tog mig en tripp in till Åtvid ändå. Grabbarna som tjatat om grillat blev överlyckliga. 

Efter middan blev det välbehövliga bad och dusch av barn som tillbringat hela dagen ute och smutsat ned sig :) Invigt sandlådan för i år också och även studsmattan och cyklats massor. 
Var tre trötta barn när det var sängdags :) 


Glukosbelastning..

Barnmorskan ringde igår och tyckte att jag skulle testa att ta testet nu om jag kunde, vi har ju väntat lite med tanke på hur dåligt jag har mått. Men så undrade hon om jag kunde komma redan idag och för att få det avklarat så svarade jag ju ja såklart.. 

Så imorse efter att Liam var lämnad i skolan, han ville hellre ha 30 min längre sömn än att åka med taxin när  jag ändå skulle in, så styrde jag mot Kvinnohälsan.

Väl där var det bara att knalla in till sköterskan och börja ta sockervärdet. Vilket var väldigt bra. 
Sen kom vi ju till det där vidriga... De har gjort om det så det är 0,5 dl mindre att dricka och det skulle vara lite smaksatt men det finns verkligen inget som kan göra så att det smakar bra... Fy sjutton så sött det är! 

Sen kom vi ju till den där långa väntan efteråt, två timmar som man inte får göra nånting på mer än att sitta och läsa i tidningar eller så. 
Tiden sniglar sig verkligen fram då. 
Men till slut var det ju äntligen min tur igen. 

Och provet visade jättebra nu med, så det var skönt det. Nu är det bara att "se fram emot" nästa gång, som blir nånstans runt v.29. 

Läkarbesök v15

Ja imorse var det dags för mitt läkarbesök på Kvinnohälsan. Var rätt så snabbt avklarat och inte så mycket som vi kom fram till heller för den delen. 
Fick min bok som bm skulle ordna till mig, ang att vänta tvillingar. Så lite nytt att läsa. 

Pratade igenom det mesta och vilken vitkuppgång jag ska satsa på att hålla mig inom.. Säger bara att jag behöver ett stoooort lycka till för att lyckas med det "målet" hon hade! 
Får helt enkelt hoppas att jag inte kommer samla på mig minsta lilla vätska heller. 

Magen växer på fint, livmodern är nu i navelhöjd så den har växt precis som den ska vid en tvillinggraviditet. 
Och allt annat såg bra ut också.

Och åter igen så sas det att jag inte kommer gå längre än till v.38 men hon trodde att de kom tidigare än så så vi skulle ställa in oss på septemberbebisar. Och hon tryckte på om det jag har läst om överallt. Att man ska se till att ha allt klart till bebisarna till v.25 för de kan komma när som helst efter det. Och på senaste tiden har det kommit massor av tvillingar runt v.28-30 i tvillingforumet jag är med i. Så det gör mig lite nervös att de ska komma alldeles för tidigt. 

Så nu har vi 10 veckor på oss att försöka få allt klart, vagnen är ju klar. Nya bilstolar skulle behövas eftersom de andra har några år på nacken, måste kolla bäst-före-datum på dem för det finns ju på dem också numera. 
Sängar osv ska ju inhandlas också såklart och lite kläder. 
Så det är väl bara att sätta fart snart antar jag.

Nu dröjer det ett tag tills det är dags för nästa besök, om en månad är det dags för nästa bm-besök och veckan efter det ultraljud. Läkaren ska jag träffa igen v.26 och sen blir det tillväxtultraljud i v.28,32,34 och 36 tror jag det var och så ett i v.38 om det behövs.. Sen beror det ju helt på hur bra de växer osv såklart. Och så hoppas vi på att ingen av dem tänker avslöja sig under nåt av ultraljuden ;) 
Och att de tänker lägga sig rätt så vi kan satsa på en normal förlossning och slipper snitt. Får hoppas att det är snälla bebisar därinne helt enkelt med alla krav som mamma har på dem ;) 


Remiss

Bvc ringde imorse, vi skulle ju få lite andra mediciner utskrivna till Elsa för hennes förkylningsastma och sköterskan skulle be läkaren skriva ut det. Men han tyckte att vi skulle ha en remiss till Allergicentrum på sjukhuset istället så nu är den skickad dit. 

Sen får vi se vad de säger. Konstigt att vi aldrig blev skickade dit med grabbarna för de har ju haft exakt likadant och Lucas har ju fortfarande kvar sin förkylningsastma. Liam är ju växt ifrån sin, behöver bara medicin numera om han är förkyld och de har gympa. 
Så ingen ny medicin utan bara remiss, men om hon blir värre igen så får vi ju åka och inhalera på vc igen och  då få medicin utskrivet. Men jag hoppas att förkylningarna ska hålla sig borta snart, den här är ju på väg över nu skönt nog. 

10 månader

Lillskruttan blev ju 10 månader i torsdags och i fredags var vi på bvc, då det kom ett möte i vägen då vi skulle varit där. Var ju ett tag sen vi var där nu, slutet av februari så det var rätt intressant att se vad som hade hänt sen dess. 

Vikt: 7660g (+600g)
Längd: 68,5cm (+2cm) 

Så det hade hänt en del :) Och det känns ju på henne. Liam trodde hon skulle väga mycket mera för han tycker att hon har blivit tung att bära på nu :) 
Allt såg bra ut som vanligt, tjat om den där vällingen bara. Vi har ju valt att fortsätta med ersättningen eftersom råden är att man ska ge den till att de har fyllt 1 år för att de ska få i sig allt det viktiga som behövs. 
Vi får se, möjligen att hon får ett mål med välling snart för att börja vänja in. När vi testade sist så ville ju inte hennes mage vara med om det. 

Nu är det läkarkontroll nästa gång, 21 maj, samma dag som vi ska på ul. Och sen blir det 1-årskontroll och sprutor i början av juni. Tiden går jättefort med henne, samtidigt som det känns som att graviditeten går hur sakta som helst! Knasigt det där  ;) 

En aktiv liten tjej nu som kryper för fullt, ställer sig mot allt och som övar på att stå själv utan att hålla sig i. 

Jack

I torsdags var det tydligen dags att något hände här hemma :/ så Jack skadade sig. 
Efter att han kom in efter att ha varit ute och sprungit tillsammans med de andra i trädgården och sprungit ned på nedsidan så haltade han när han kom in. 
Jens kollade igenom honom och hittade ett hål rakt in bakom ena frambenet men det blödde inte nåt speciellt. 
Med tanke på hålet så ringde vi jouren på  Valla Djurklinik för att rådfråga dem och fick svaret att hålet skulle läka igen självt och att vi kunde ha en t-shirt på honom så han inte kom åt att slicka på såret. 
Sagt och gjort, t-shirt på och det var ju inte så jättepoppis direkt. 

Dock så ringde vi till distriktarna här i Åtvid på fredagsmorronen eftersom vi ville ha det kollat innan helgen och han hade ju haft ont under natten när han rörde sig. 
De hade fullbokat men när hon fick höra vem det var så tog hon oss på lunchen så Jens fick åka dit. 
Och tur var väl det. 

Jack fick lugnande och hon kunde börja raka bort håret och då visade det sig ju att såret var större än det såg ut. Var även som en ficka som var öppen så det behövde sys. Så tre stygn blev det för honom och så smärtstillande och penicillin i 8 dagar och så ska vi ta bort stygnen efter 14 dagar. Det tyckte hon vi kunde göra själva för det blev billigare så. 

Inte trodde hon på att han var runt 8 år heller, hans hjärta lät lika bra som en unghunds. Och det är ju skönt att höra! Allt annat såg bra ut med honom också. Trodde han skulle ha öroninflammation igen, Jens bad henne kolla, för han har slagit med öronen en del men de var hur fina som helst. Så det är väl bara nåt han gör ändå. 

Besparar er bilden på hur det såg ut innan det var sytt och bjuder på den "färdigreparerade" istället. 
Hålet är ju fortfarande öppet eftersom vätskan ska kunna komma ut. Såret läker jättefint nu.
 

Och så här får han se ut nu ett tag. 

Veterinären trodde att det kunde vara en pinne som gjort skadan. Greyhoundskorsningar osv har inte samma fett på kroppen som de lite grövre hundarna och det behövs tydligen inte så mycket för att det ska kunna hända. Hade det varit nån av de andra hundarna så hade det förmodligen inte hänt nåt alls enligt henne. 
Så lite fattigare blev man nu, slutnotan hamnade på 1238:- fast lägger man ut det på alla åren som vi haft honom och det bara är hans andra veterinärbesök så blir det ju inte så mycket. 
Varit förskonade med skador osv tidigare. 


Lugn morron

Ja jag har en riktigt lugn morron. Efter att jag hade skickat iväg Liam med taxin så hann jag få några minuter för mig själv innan Lucas vaknade, inte lätt att sova med astman. Men han tar det så lugnt så han märks knappt. 
Ligger i soffan och ser på barnprogram just nu. 
Elsa sover fortfarande men antar att hon vaknar snart. 

Hunnit med att starta både panna och tvättmaskin under morronen, finns nåt bra i att gå upp tidigare än vanligt. 
Brukar ju vara Jens som skickar iväg Liam till skolan annars så jag kan ta det lugnt på morronen men idag och imorron så jobbar han i stallet så han åker ju innan Liam ska iväg. 

Idag ska det hinnas med lite, Sen får vi väl se hur det går för min del. Men det ska tvättas och städas, är tanken ialla fall. Ska väl se om vi hinner att fota och lägga ut lite grejer som ska säljas också. Börjar bli dags att rensa ordentligt nu. Lika bra att passa på innan magen blir för stor och i vägen ;) 

Ja just det, var ju på vc igår och det togs blodprov och halsprov men de visade rätt bra. Sänkan var lite förhöjd men inget som var nåt att lägga nån större vikt på. Och så hade han ju väldigt hög puls. 
Och det har han fortfarande, men det skulle vi inte bry oss om tyckte läkaren... 
Så ett väldigt snabbpåkommande virus antagligen.
Men han är andfådd när han är helt stilla, känns ju lite knasigt. 
Medicinerar ju mot förkylningsastman, men det gör inte så stor nytta. 
Igår kväll smög sig febern på igen med 40 grader.. 
Men enligt doktors ordination så är det inget dagis på två veckor. 

Planen för idag var att åka på babyöppet med Elsa men som vanligt kommer det saker emellan. Har inte varit där sen i början av januari. Sen har sjuka barn och sen att jag var sängliggandes och dålig kommit ivägen. Idag blir jag ju hemma med Lucas, hade inte Jens haft stallet hade vi kunnat lösa det ändå så vi hade kommit iväg. Men jag får hoppas att Elsa och Liam och ja vi vuxna också håller oss friska så att vi kan gå nästa vecka istället. 


Operation

Ja igår ringde operationssamordnaren från sjukhuset och hade helt plötsligt två alternativ ang operationen. 

Antingen kunde han välja på att operera sig i början av sommaren eller efter sommaren. Och skulle det bli efter sommaren så var det runt september som gällde. Så inte så svårt att lista ut vad vi har valt kanske med tanke på tvillingarna. Så imorron el torsdag ska beslutet lämnas och operationen kommer att bli av nån gång i början av juni. Dock så kommer det bli i Motala, vilket gör det lite extra rörigt med barnen osv 
Bara den blir av nån gång. 


Lite tidigt men...

Jag är emot att köpa saker för tidigt när vi väntar barn och med Elsa vågade jag knappt köpa nånting innan v.30. 
Men Jens "sprang på" en vagn på blocket förra veckan med allting komplett och med dubbla liggdelar då de hade haft just tvillingar, så ja vi har blivit med tvilling/syskonvagn. Annars så brukar det bara vara en liggdel till och de kostar en del att köpa styckvis också. Så Jens tyckte vi skulle slå till då det var ett bra pris också. Så vi mailade och var och kikade på den samma dag och hem kom vi med den också. Får gömma undan den tills vidare. 


Jaha ja

Ja Lucas var första gången på dagis på över två månader igår. Och vad kom han hem med, jo värsta astmahostan och lite senare 40 graders feber. 
Så han var riktigt hängig igår. 

Och inte är han bättre idag, ingen feber men han är tungandad och verkar få i sig för lite syre. 
Så vi ringde bvc, allt går mycket fortare då och man slipper vänta på att bli uppringd, och hon fixade en läkartid för att kolla så han inte har lunginflammation och så inhalering av mediciner. 
Självklart krockar tiden med Elsas bvc-tid men det löste de på bvc sa de. 
Elsa har tid 10 och Lucas ska vara hos läkaren 10.15. Men vi får komma till bvc när vi är klara på vc istället. Hans andning går ju före som hon sa. 
Hoppas verkligen att det "bara" är astman som bråkar. 

Så dags att sätta fart och göra oss iordning. Elsa ligger fortfarande och sover så dags att väcka henne med andra ord så vi kommer iväg sen. Kanske skulle göra nåt åt håret också så man inte skrämmer iväg folk med skatboet! 


Påskuppdatering

Ja påsken har ju sprungit förbi :) 

Påskafton började vi med en härlig sovmorron och sen äggfrukost innan det var dags för barnen att ge sig ut på påskäggsjakt. Efter det en snabbsväng in till Åtvid innan det var dags att att styra ned till mamma och pappa.
Där var det fullt ös och inte blev det mindre ös när våra grabbar satte igång ;) 

En massa god mat, jättegott fika och så en supertrevlig dag såklart! 

Var tre rätt trötta barn när vi åkte hem :) 


Påskdagen så blev man ju ett år äldre också, 29 närmare bestämt.. Snart får jag börja räkna neråt istället ;) 
Så dagen började med paket på sängen. Fick smycke, mysfilt som barnen säger och så lite formar. 
Smycket har jag önskat mig sen jag väntade Liam så det har jag väntat på ett tag ;) Har aldrig kommit oss för att köpa ett då de är så dyra men nu gjorde han slag i saken :) 
Sen var det bara att klara av det vanliga innan det var dags att ge sig iväg på påskmiddag hos svärisarna. 
Svärmor hade ju stått och gjort kalkon också vilket jag älskar! Är ju så gott och denna gång fick även Elsa smaka. 
Kalkon, potatis, sås och så lite vinbärsgele fick hon och det gillade hon starkt! Så hon åt en stor portion. 
Till efterrätt fick hon dock nöja sig med sin smoothie medans vi andra smaskade kolapaj. 
Påskäggsjakt blev det även här, Liam fick en lite större runda utomhus medans Lucas ville ha sin runda inne. 

Påsklovveckan har vi mest tagit det lugnt. Var ju under fredagen som vi var iväg till Bill och Bulls lekland. 
Något som grabbarna gillade. Lucas ville åka tillbaka redan dan därpå ;) 


Bill och Bulls lekland i Motala

Ja igår fick vi för oss att åka till Bill och Bulls lekland och testa det. Ska ju hinna med nåt skojigt på lovet och grabbarna var helt med på noterna trots att det tar lite längre tid att åka dit. Men de ville testa nåt nytt :-)Väl där kunde vi konstatera att det var mindre än Busfabriken, mycket mindre. Men det var renare och trevligare och maten var jättegod. Barnen satte igång att leka direkt och de höll igång så svetten rann. Elsa hade fullt upp i sin lilla hörna också och hade jättekul. Lilla skrotan som även där visade på att hon övar för fullt med att stå helt själv! Dock så har jag inte hunnit få med det på bild ännu :-)
Elsa har hittat lekhörnan

Mamma, jag drar nu! ;) 

Titta vad jag hittade
Enda kortet som grabbarna fastnade på, annars så sprang de ju omkring överallt :) 

Coola tjejen




RSS 2.0