Ruskväder och namnsdag

Inget vidare väder idag, solen kikade ju visserligen fram i några minuter men sen blev det grått och regnigt igen. 


Vaknade med huvudvärk också och en rätt sömnlös natt då jag haft magkramper. Så det har varit en rätt seg dag. Men det har blivit en del gjort ändå. 

Den där tungan

Idag hade Jens en sen bokning så han hann att äta middag med oss innan han gav sig iväg. Inte till nån större nytta dock, då paret hade meddelat de som bokar att de inte kunde ikväll men det såg inte controllern förrän Jens ringde och undrade om han var på rätt ställe... Så två timmars onödig körtid.. 


Pilla brorsan i håret medans han läser läxan.

Jens hade med sig namnsdagspresenter när han kom hem.💜


Och semlor! 


Nu ska här sovas iallafall, hoppas jag.. 

Igår var klockan 1 innan vi kom i säng så det blev sent. 
Hoppas på en lugn natt med hostan på lillstumpan också, värst brukar den vara på morronen och framåt eftermiddan. 


Inget roligt sportlov..

Nä, det blev inget vidare roligt sportlov.. Vi var sjuka hela lovet. 
Först ut var ju Lucas och sen jag, länge sen jag var så dålig. Har inte 40 graders feber så ofta direkt ;)
Sen insjuknade både Elsa och Love samtidigt och Leon dan därpå
Leons feber rasade upp till 41,2 bara på en timme. Och i onsdags åkte Jens på det och Liam blev krasslig. 
Liam har dock inte haft så hög feber, bara legat runt 38 men hängig och hostig har han varit. 


Och så i torsdags så åkte Idun på det. Vore ju konstigt om hon hade klarat sig. 
Febern steg till lite över 40, pratade med 1177 som man ska med små barn och vi kom fram till att avvakta tills fredagen och om hon fortfarande hade feber så skulle vi ringa vc. Och nog hade hon feber alltid, och alvedonen gjorde ingen större nytta. 
Fick en tid på förmiddan till henne och det var labbet direkt när vi kom dit. 



Och med en redan väldigt ledsen skrutta så var det inte kul alls att få ett stick i fingret. Hon var ledsen innan, under och efter.. Hon gnydde sig till sömns i väntrummet och det blev ett bra tag att vänta på att hon skulle få komma in till läkaren. 

Små fingrar, stort plåster <3 

Proverna såg bra ut, så inget RS som de ville utesluta. Och hon lät bra på lungorna osv. Så det var bara att åka hem och fortsätta behandla febern. 
Lucas och jag åkte och storhandlade efter att jag hade varit hemma med Idun. Det ekade i alla skåpen när man inte handlat ordentligt på ett tag. Och nu hade jag ju lite ork till att ta mig iväg. 

Idun blev sämre på eftermiddan/kvällen. Hon tempade 41.1 som högst och alvedonen gjorde absolut inte den nytta som jag ville att den skulle göra. 
Hon var bara ledsen, ville inte ha flaska, inte heller amma och kl 22 tog hon och jag ett bad, ett lite svalare i hopp om att det skulle göra lite nytta och att hon skulle komma till ro. Efter en timme var badet lite för svalt för min del så då pallrade vi oss upp. Fortfarande en ledsen liten tjej men hon slocknade tillslut i famnen. 


Med tanke på att hon inte ville äta så var det lite oroligt.. Hon somnade sen i sin säng och sov hela natten, var förberedd på att inte få sova alls. 

Och på morronen var hon piggare och gissa om hon gjorde oss glada när hon glatt åt upp ersättningen! 
Var ju lite orolig hur dagen skulle bli, om febern skulle rasa upp igen eller om det skulle ge sig. 



Lucas och jag hade planerat att åka till stan och eftersom Idun verkade piggare så begav vi oss iväg. Blev en mamma och Lucas-dag :) 
Vi uträttade lite ärenden och sen blev Lucas hungrig, som vanligt alltså ;) Killen som kan äta typ konstant ;) 



Uträttade lite fler ärenden efter att vi hade fått i oss lite lunch. 
Jens skickade bilder på en glad lite tjej, så otroligt skönt att se! 

När vi var klara var det bara att styra hemåt, svänga förbi posten efter lite paket och pizzerian fick stå för kvällsmaten. 
Efter att de små kommit i säng så blev det soffmys till Mello. 
Och då var det en väldigt glad lite tjej och febern höll sig borta! 

Och ja, nu är det ju på bättringsvägen. Alla är vi lite snoriga och hostiga men det går åt rätt håll iallafall. 
Lucas var så glad att han fick åka till Edwin i söndags, vi har ju inte kunnat göra nånting. 
Och det gjorde inte dom nåt att han var lite hostig fortfarande. 

Jens fick ju avboka alla sina demosar förra veckan, eller ja annan personal som gör det åt honom och han missade pristävlingen i helgen. Men idag är han iväg på två bokningar så får väl se hur de lagt upp de andra som de fick avboak förra veckan. Tur att han inte kom iväg på mötet i onsdags, hade inte varit så kul att köra hem från Jönköping med hög feber, huvudvärk osv. 

Tanken var att barnen skulle tillbaka till förskolan den här veckan, de har ju varit hemma sen innan jul. Och förhoppningsvis har det lugnat sig med sjukdomarna.. 
Men som det ser ut nu så får de bli hemma den här veckan också, de är snoriga alla tre och lite hostiga fortfarande. Så känns bättre att de får vara hemma och bli kvitt förkylningen och hostan. 
Så vi får väl se om de kan gå nästa vecka istället. Leon hävdar dock bestämt att han inte vill gå dit. 
Och ja, jag tror att vi kommer att vara tillbaka på samma ruta som de första månaderna när han började. Dels så är det ju länge som han har varit hemma och sen är det två nya fröknar sen han slutade. 
Så vi får väl se hur det går. 

Sitter och väntar på att Jens ska komma hem, men än dröjer det nog en timme till minst. 
Så får roa mig med att fixa med lite grejer och slökolla på tvn. 

Arlas färska laktosfria mjölk

Jag har buzzat för Arlas färska laktosfria mjölk. Och ja, den smakar nästan som vanlig mjölk. I vilket fall som helst så är den definitivt godare än annan laktosfri mjölk. 



Sjuk...

Ja, inte gick mitt över lika fort som Lucas. Han har fortfarande hosta, som han alltid får vid en förkylning, men han är feberfri och piggare. 
På mig däremot har febern stigit och huvudvärken hänger kvar. Har ju inte tid att vara sjuk nu ju! 
Sportlov och så en massa grejer inplanerade. Och på tisdag ska jag ju göra en mindre operation, vore ju fasen om jag ska behöva avboka nu när jag har väntat så länge på att få det gjort. 
Och så skulle jag ju iväg och träffa kompisarna på tisdag efteråt. 

Har tagit det lugnt idag för att försöka vila bort eländet. Febern var dock som högast ikväll, fick ta lite piller för att få ner den så jag skulle kunna funka med att ta hand om barnen när Jens skulle iväg. 
Har försökt att hålla mig borta från barnen så mycket som möjligt, i hopp om att de förhoppningsvis ska slippa bli sjuka. Och som tur är så är ju de stora grabbarna så hjälpsamma med de små så jag fick hjälp av dem under kvällen. 

Hoppas ju på att vakna frisk imorron, kanske är för stort önsketänkande.. Men det skulle verkligen göra mig glad och imorron kan jag ju inte vila bort eländet.
 
Håll en tumme eller två att det är borta imorron!  

Tankat sol

Igår passade vi på att tanka lite sol, man måste ju passa på. Fixade lite ute och barnen röjde både här och där.
Så himla lerigt ute nu så barnen var ju inte direkt rena när vi gick in. Det enklaste var att slänga in ytterkläderna i tvättmaskinen.  

En powenap i solen

Lucas var feberfri och lite piggare igår så han hittade ut en sväng också. 


Nån lyckades skrämma ut Liam ett tag också. 

Kände mig hängig framåt eftermiddan/kvällen och javisst, min tur att bli sjuk. Feber, febervärk och huvudvärk. 
Så det blev en väldigt lugn kväll. 
Idun och jag bäddade ner oss i soffan och kollade på Mello i väntan på att Jens skulle komma hem från en visning. Owe var Iduns favorit, hon hade svårt att sitta still. 
 

Virus

Lucas koll på vc visade ingen halsfluss iaf, skönt nog. Även om han har det riktigt jobbigt. Hans förkylningsastma gör ju inte saken bättre, då andningen blir jobbig för honom i samband med febern. Imorron får det nog bli till att rensa luften i hans rum ordentligt och så i med lite eycalyptus. 

Trots att han har haft 39.2 som högst så har han drömt mardrömmar och han ser saker, som tex att hans ena hylla (den stora expedithyllan) höll på att välta. Och det är väldigt länge sen vi såg honom så här hängig och ledsen. 
Hade det inte blivit bättre tills början av nästa vecka så skulle vi återkomma, eller om han blev sämre i helgen så fick vi ju söka jouren. 
Så vi får väl se var det bär iväg. Och hoppas på att de små klarar sig. 




Fredagar är egentligen Jens "lediga" dag från andra jobbet. Men det blev ett egenbok nu ikväll, då det passade dom bäst och han vet ju inte riktigt hur helgens bokningar ser ut. Eller jo, morrondagens vet han ju nu eftersom bokningarna skickas ut varje kväll. Så imorron har han en kvällsbokning i stan. 

Vore ju lite bättre om man fick reda på bokningarna lite längre i förväg men det är så dom jobbar. 

Nu tänker jag krypa ner i sängen och hoppas på söööömn. Har en hel del att göra imorgon, tanken var att fixa en del ute men de senaste dagarnas väder har lett till att det är isgata i större delen av trädgården vilket innebär att barnen knappt kan gå nånstans. Så vi får väl se hur det ser ut imorron. 


Halsfluss?

Igår blev det en sväng till stan på em då Jens hade möte med sin nya läkare, då hans tidigare är sjukskriven på obestämd tid. Och ska han få ut sina mediciner så måste han ju ha en läkare som träffat honom. 

Efter det så blev det att hämta några säckar hö som vi fått och en snabbsväng på Maxi. 

Sen hade Elsa koll på vc hos en sköterska, då vi upptäckte som blåsor under ena armen. Som vi misstänkte så var det mollusker och de kan finnas kvar i upp till ett år och det fanns ingenting att göra åt det. Eller.jo, googlat man och kollar 1177 så finns det men inte enligt sköterskan. Har fått lite andra tips också som skyndar på det. 


Jens fick hämta hem Lucas från skolan igår också. Huvudvärk och så feber, han låg och sov i soffan i klassrummet när han kom. Och ja, han är inte så kartig. 

Supersvullen i halsen, vänstersidan är helt igensvullen. Och så feber, rejäl huvudvärk och hosta, han pratar ungefär som Nasse. 
Och med tanke på hur snabbt han utvecklar saker, som tex halsfluss så har han en tid på vc i em för bla halsprov. Så vi får väl se vad det visar. 

Vi har klarat oss länge från sjukor, förutom lite förkylningar då. Konstigt nog var vi friska på Lucas födelsedag och zdt är nog 6 år sen sist. Men vi klarade oss tydligen inte nu i vabruari...

Nu ska jag fortsätta ägna förmiddag till att tvätta och städa. Det gör sig ju inte självt, tyvärr 😉


Underbara sol

Ja förutom att baka har jag hunnit med städning, tvättning, varit ute med barnen och lite till. 

Imorron är det väl sjutton om jag inte ska hinna byta gardiner också 😁
Men det kommer säkert annat emellan. 


Vår lilla solstråle
Underbara sol
Leon ville ha lite mammamys innan läggdags.
Och sen blev det fullt 😁

Inget bok för Jens idag så efter att han kom hem från mötet i Jönköping så fick vi har honom hemma 😊 


Hoppas på lika härligt väder imorron så man kan njuta lite av solen. 


Tekakor

Efter att ha fått tipset om dessa tekakor från flera personer så kände jag att jag var tvungen att testa dom :D 
Framför allt Jessica och Janne som bakar dom typ stup i minuten ;) 
Receptet kommer från Jennys matblogg där jag hittar en massa gott annars så jag är inte förvånad över att dessa är goda :D 

Det här behöver du: 

100 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
Ca : 10- 12 dl vetemjöl special

Gör så här :
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt.
Smula sönder jästen i en bunke / bakmaskin och häll i lite av den fingervarma degvätskan där i. Rör tills jästen har löst sig,
tillsätt resten av vätska, sirap och salt. Häll i mjölet , lite i taget – tills degen släpper kanterna och blir smidig. Arbeta degen i fem minuter.
Låt jäsa i cirka en 15 minuter , dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan.
Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter. Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen.
Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6 minuter. Eller tills bröden fått en fin färg.

Tillägg: Jag testade att baka på vanligt vetemjöl och det gick lika bra det ;) 


  


Typiskt nog så hade jag bara en jäst kvar hemma så det blev inte så många. Så det får bli att köpa hem så jag kan baka mera. De här räcker ju inte så länge i det här huset ;) 

 

Alla hjärtans dag

En dag med full fart som vanligt. 
Pappa har varit här idag och hjälpt till lite med veden, lite krisläge på den om man säger så. 
Självklart skulle traktorn gå sönder också.. 

Barnen och jag har bakat muffins och så gjorde Elsa ett armbarn till mormor i alla hjärtans dag-present. Hon satt länge och pillade med det :) För det skulle ju bli rätt ;) 

När Lucas kom hem från skolan så skulle de ut och leka i snön. Svårt att få med dem på bild bara :D


En snowboard önskar sig Lucas i julklapp... Se om han hinner ändra sig när det börjar närma sig jul :D Är ju liksom ett tag kvar. 

Med tanke på vilken dag det är idag så ville barnen ha våfflor, så de kunde få hjärtan :D 
Man kan väl säga att jag är glad att jag har ett dubbeljärn och ett enkelt så att jag kan göra 3 åt gången, annars hade jag fått stå i evigheter. Bunken räckte inte ens till, gjorde pappas recept och det ska ju jäsa och när jag skulle ta fram bunken så var det ända upp till kanten och då skulle jag få i margarinet också. Blev lite knepigt där ;) 
Barnen åt för glatta livet, Lucas smällde nog i sig 10 st. 
-Mamma, vi får nog göra våfflor varje dag för då äter jag massor! 

Ehh nä, jag tror vi hinner tröttna på det ;) 
Och han är ju typ alltid hungrig, oavsett hur mycket eller ofta han äter.


Liam har varit iväg till kyrkan en sväng nu ikväll. Cassandra, hans tjej, skulle spela piano i kyrkan. 
Det är väl typ då han kommer gå till kyrkan ;) 
Jens är på väg hem från sin visning nu, så snart väntar sängen. 


Utvecklingssamtal

Helseg imorse, det här med dåligt med sömn börjar bli lite ohållbart. Tog ett bra tag innan jag kände att jag liksom fick lite ork och vaknade till. 


Blev lite vanligt småfix som tvätt och städ. Skulle bytt gardiner också men kände att det blev lite tight om tid eftersom jag skulle iväg. 

Den där tungan
Idun är inte ensam många sekunder när hon ligger på golvet
Vår minsta lilla skatt
Störtkruka på
PiratLove

På utvecklingssamtalet gick det bara bra. Hade inte förväntat mig nåt annat heller 😉  Han kämpar på med allt och har fixat nästan alla mål som vi satte i höstas. Så det blev några nya uppskrivna. 

Riktigt bra resultat på i stort sett alla "prov". 

Efter att vi var klara passade vi på att handla lite, fördriva lite tid innan Liam skulle hämtas i skolan. Trots att vi gjorde allt sakta, tyckte vi 😉 så fick vi vänta i nästan en halvtimme. Lucas tyckte tiden gick sååå sakta. 

Gissa om han blev glad när Liam äntligen slutade! 


Efter att haft tofs hela dan så blev det punkarfriss när snodden togs ur 😊
Lucas läste sin läsläxa för Idun.
Är det inte barnen som springer efter en när man går in på toaletten så är det nåt djur 😁

Idag hade inte Jens nåt kvällsbok så idag slapp jag sitta själv efter att alla barnen lagt sig. Men imorron har han ett pass vid 20 så då får jag uggla själv 😉



Grovstädning

Idag har vi fortsatt att städa ur sängarna, så nu är allas sängar dammsugade med Hylan. Känns mycket fräschare. Så nu har alla såna ytor som sängar och soffa fått sig en omgång. 

Tog tag med grovstädning av hela övervåningen också när vi ändå höll på. 
Inte ofta Jens tycker det är kul att städa, får hoppas att det håller i sig 😁

En liten fröken som vägrar sova..Hon höll igång och lekte i flera timmar, sen sov hon tack och lov mer än 10 min.

Full fart här som vanligt alltså. 

Imorron blir det nog att röja på nedervåningen och ta tag i tvättberget. Har utvecklingssamtal med Lucas på eftermiddan också. Så vi får väl se hur mycket som hinns med. 


Bvc-besöket

Dagens bvc-besök gick bara bra. Idun charmade sköterskan i vanlig ordning och hon var tvungen att gå och visa upp henne för de andra sköterskorna :) 
Hon fick också namnet prinsessan från Svansjön med tanke på hennes klädsel :D 
Vet inte hur många gånger man får höra att hon är för söt, hon måste vara den sötaste bebisen, ett charmtroll osv. Komplimangerna bara haglar över henne :) 


Som jag skrev tidigare så var det ju två månader sen som hon var där. 

Dagens siffror blev: 

Vikt: 6625g (+1725g)
Längd: 63,2 cm (+6,2 cm) 
Huvudmått: 42 cm (+2,6 cm) 

Så ja en del hade ju hänt :D Inte konstigt att hon växer ur kläderna. 
Hon följer sina kurvor fint, viktkurvan har börjat gå upp liite mer så hon börjar närma sig medelstrecket. 

Nästa gång är det dags för läkarbesök och till sköterskan blir det inte förrän i maj igen. 

Var dock lagom roligt när jag satt in Idun i bilen och ska starta bilen...
Jag kunde starta den men inte rattlåset som hade gått i gick inte att få ur! 
Slutade med att Jens fick köra in med bussen och de andra små, testa med den andra nyckeln och då gick rattlåset ur! 
Och inte slutade det där.. 
På Ica-parkeringen blev Jens påkörd av en kommunbil.. Vi fick hem bussen igår efter att ha bytt dörren som hjorten bucklade till och så idag blir det då ett märken i ena bakdörren precis nedanför regskylten.. 
Så ja, nu är det bara att fixa det också... 

Jens drog sen iväg och hämtade foder till hästarna, han tog med sig Elsa och Love så jag kunde kurera min huvudvärk. Leon är ju rätt lugn av sig när han är själv och Idun gör inte så jättemycket väsen av sig ;) 
Lyckades mota bort den värsta av den iallafall innan de kom hem. 
Jens fixade ordning ett bad lite senare där jag låg bra länge och så fixade han middan så idag har jag blivit lite bortskämd ;) 


Två som tog en tupplur medans övriga i familjen var borta 

Känt mig helt off idag, mycket som pågår i hjärnkontoret just nu. 
Förhoppningsvis så får jag lite sömn inatt så jag har ork och energi till att göra sånt som jag inte fick gjort idag. 

Gomorron!

Har en lugn morron för tillfället. De stora grabbarna är i skolan, Elsa och Leon ser på tv varvat med att kolla på när Emil kör ris. 


Resten sover fortfarande. Men snart dags att väcka då BVC för Idun bla står på schemat idag. På tiden då hon inte varit sen början av december. Alla tider hon hade i januari har de bytt hela tiden. Ska bli spännande att se vad som hänt med både.vikt och längd, växer gör hon ju i vilket fall för det märks på kläderna! 


Ja en del har hänt sen senast, Idun har ju bla döpts. Hon får ett eget inlägg senare, när det finns tid till att gå igenom bilderna från kameran. 


Väntar

Ja, här sitter jag helt själv och väntar på att Jens ska komma hem. Han var på g hem för en stund sen så han borde väl dyka upp snart. 

Så ja, tårtbottnarna kan jag ju checka av inför lördagen iallafall. Hunnit med lite annat idag också. Nästa steg får bli imorron då fyllningarna till tårtan ska förberedas. 




Var väldigt skönt att slå sig ner i soffan ikväll, efter att barnen var stoppade i säng och jag hade plockat undan därnere. Knappt suttit ned idag ju. Ångrade lite valet av middag när jag väl hade börjat men det var ju bara att köra på ;) Stå och rulla en massa köttbullar. Men det är strykande åtgång på dom, lyckades spara undan lite till Jens som han kan äta när han kommer hem. Och då blev det ändå 90 st! 


Svårt att ta kort på en glad liten trollunge, blir mest suddiga bilder då hon ålar och viftar med händerna när hon skrattar :) Men det värmer så i hjärtat att höra henne skratta, ett helt underbart ljud ju! 


Nä, ska väl ta och se om jag kan hitta lite inspo, får sätta mig och surfa runt lite. 


Förberedelser

Full fart här hemma, barnen varvar mellan att leka, titta en stund på tv, måla och så leka lite igen. 

Själv håller jag på med att baka tårtbottnar till Iduns dop på lördag. Första är klar så nu måste jag bara vänta på att formen ska svalna lite så jag kan göra nästa. Har ju flera formar men tänkte att tårtorna skulle vara lika stora ju ;) 
Filurar på vad jag ska hitta på mera, blev lite sugen på att testa en grej men har inte allt hemma så jag får väl försöka hinna testa det imorron. 

Städar och tvättar mellan varven, sånt måste ju också hinnas med. 
Jens är iväg på möte i Jönköping, så idag får han hem lite fler maskiner. Vi har ju köpt en själva men har inte kunnat ta ut den då de har behövts till visningarna. Och igår såldes de två sista så han var tvungen att boka om visningar också. 
Det första jag ska göra är nog att göra rent sängarna! 
Jens tycker det är jättekul med det här, så det var ju ett bra extrajobb han hittade. Även om det blir väldigt långa dagar och vissa dagar ser vi honom knappt alls. Han är ju ledig nu på lördag iallafall med tanke på dopet men på söndag är det några visningar igen. 
Imorse åkte han vid halv 8 och kommer nog hem vid 23 ikväll ungefär.. 
Efter mötet i Jönköping så har han visningar ikväll. 


Idun, våran lilla sjusovare! Man får väcka henne på morrnarna, eller ja förmiddan, annars skulle hon kunna sova hur länge som helst! 


Hade hjälp av nakna kocken igår vid middan ;) 

Tårtbottnar på tre lika.. Tycker det receptet är så bra, fina bottnar blir det. 

Nu blev det lite sådär för tyst så bäst att kolla vad barnen sysslar med :D 

RSS 2.0