Påskafton

Hoppas alla har haft en mysig påskafton! 


Här har dagen bestått av en hel del måsten också, bla som att hämta foder till hästarna, fixa ved, tvätta och lite så. 

Men vi tog oss en påskfika bland alla måsten. 

Och så blev det ju påskmat. Barnen åt riktigt mycket. Åh så gott hörde vi Leon säga flera gånger 😊 

I h sen fick de gå på påskäggsjakt. Och de lyckades hitta sina, alla fem. 

Till Idun hade det räckt om vi hade köpt bara ett ägg. Hon tyckte det var väldigt roligt 😊 Men hon fick sig en liten leksak också. 

Nu ska det sovas och försöka samla lite energi inför morrondagens påskfirande. 


Glad Påsk

Vi önskar er alla en Glad Påsk! 


Leon vägrade att vara med på bild, vår lilla surpuppa 💜


Påsk eller jul och musjakt

Mindre kul att kolla ut och mötas av snö. 


Och i skrivandets stund så vräker det ner!

Var ju dåligt med snö vid jul men den kommer tydligen nu till påsk.. 
 

Fixar donar, på dagens planering står städ, tvätt, handla, förbereda inför morrondagen och rensa några garderober. Väntar på att Jens ska komma hem så jag kan åka och handla. Har ju som tur är vinterdäck på båda bilarna ännu. 


Får väl se om jag hinner med det jag tänkt 😉

Började dock dagen med musjakt i tvrummet. Doris for omkring som en dåre när jag kom in och visst satt det en mus bakom ena hyllan. Eftersom det inte fanns en chans att vi skulle kunna ta den så fick Doris stå för fångadet. Och bara vi flyttade hyllan lite så klippte hon den direkt. Sen tyckte hon ju att hon kunde få äta upp den under soffan. Icke sa Nicke sa vi .. 

Hon fick snällt gå ut med den istället. 
Lite trött på att ha dom inomhus. Fångade en under diskbänken i fälla häromdan.  
Bra med duktiga musjägare i huset, iallafall när mössen väl kommer ut ur väggarna 😉


Sjukhusbesök efter sjukhusbesök

Sjukhuset igår och sjukhuset idag. 

Idag var det dags för Loves besök hos ortoptisten. Var dags att kolla om hans användande av lapp har gjort nån skillnad. Och det hade blivit jättemycket bättre! 
Han såg mycket bättre på testerna, förra gången så var grejerna på dataskärmen rätt stora när han skulle peka ut dom. Och nu var de mycket mindre! 
Hon var riktigt överraskad! Så nu ska vi fortsätta med lappen, och det kan man ju få göra i flera år framöver. 

Tog ju upp det att optikern vill byta ut glasögonen då de är repiga. Vi ville ju att de skulle fixa nya gummigrejer till glasögonen men de hävdade att det var bättre att byta glasögon.. Och ingen annan vill byta ut dom då de från börjar har kortat ned dom för kort. 
Men hon tyckte inte alls att de behövde bytas ännu, de var ju lite repiga men inte så att han skulle se dåligt i dom eller att det blev jobbigt för honom. Så hon tyckte att vi skulle vänta ett tag och vi bestämde att han skulle få en ny koll med droppar, fast av en läkare den här gången.
Först tänkte hon kolla om bakjouren kunde kolla på honom lite snabbt då vi ändå var inne men eftersom det hänt så mycket och de hade rätt fullt upp så kom vi överens om att det räckte om vi tog det lite längre fram. Hon hoppades att det blev innan sommaren. Om glasögonen skulle bli värre så får han ju såklart komma tidigare för en koll, men kanske hos henne istället igen då. 

Så idag när vi ändå var inne ringde Jens till SmartEyes och pratade med dom och sa att de fick fixa till det ändå. För även ortoptisten tyckte ju att de inte satt bra. 
Fick prata med en annan tjej än den som tog emot oss för några veckor sen, som vägrade fixa dom, och de fixade till glasögonen åt honom. 

Älskar att han är så positiv till allt! Han gillar sina glasögon och lappen är ju inga problem alls, han säger till om den själv på morronen. Och ska vi iväg eller de ska till förskolan så vi säger att han får ta den när han kommer hem så blir han lite sur ;) 

Efter att Love var klar på ögon var det precis lagom att knalla över gatan till Jens första möte, först ut var ett besök hos en sköterska på Psykiatrin. Eftersom han tar mediciner för sin ADHD så måste de ju gå på kontroller med jämna mellanrum. Det är blodprover, urinprov och EKG osv. 

Jag, Love och Idun parkerade oss i familjerummet under tiden, Love lekte en liten stund men sen ville han sitta och titta på telefonen istället. 

 

Hann att fixa Loves glasögon och ett annat ärende innan det var dags att hämta Lucas, Elsa och Leon som varit hos farmor under tiden. Var bara att hämta upp dom och sen vända tillbaka till stan igen då Jens hade sitt andra sjukhusbesök, denna gång hos sin läkare på psykatrin. Koll av hur det går med sömntabletterna och lite så. Läkaren som han hade tidigare, som nu är sjukskriven, hade alltid sina såna "kontroller" via telefon istället. 
Både för och nackdelar med det. 

Sen fick det bli att uträtta lite fler ärenden inför påsken och så blev det middag på Ikea då barnen var hungriga, och ja vi också för den delen. 

Liam ser vi inte så mycket de här dagarna. Idag lämnade vi av honom hos tjejen och så kommer han hem imorron kväll, är hemma påskafton och så åker han till henne på söndag igen då hon ska ha familjekalas. Så honom får vi inte med oss på påskfirandet ;) 

Jens har tagit ledigt över påsken från extrajobbet och vi hade ju hoppats på bra väder så vi hade kunnat fortsätta rensa ute men det ser inte ut som att vädret vill som vi vill. Men då får vi väl röja inne istället och plocka ihop grejer till bakluckeloppisen som vi hade tänkt att stå på i maj. 

Återbesök hos kardiologen

Igår var det ju dags för Iduns återbesök hos kardiologen på US. 
Hade med mig Liam då han skulle in och köpa presenter till Cassandra som fyller år på påskafton. 

En glad tjej i väntrummet, svårt att ta kort på en sprallmaja :) 

Efter en vägning och mätning så var det dags att gå till undersökningsrummet. 
Vikten stannade på 7780g och längden på 65,4. 
Vilket innebär en ökning på 400g sen den 21 mars och 0,4 cm på längden. 
Så ja, även om jag inte tycker att hon är så stor i maten så växer hon på bra. 

Hon blev lite fundersam när de började undersöka henne, lyssna på hjärtat, klämma på magen och känna på pulsen i ljumsken. 
Hon ville väldigt gärna hjälpa till att hålla i stetoskopet ;) 

Och sen fick vi försöka underhålla henne med saker att hålla i, för hon ville väldigt gärna hålla antingen i själva ultraljudsgrejen eller i dess sladd. Fast sladden var allra roligast så att hitta nåt annat som hon ville ha var inte så enkelt. Hon låg och kollade på monitorn rätt mycket också, tydligen intressant att se sitt hjärta med en massa blinkande färger. 
Tillslut började hon bli lite otålig, eller snarare trött då hon hade varit vaken sen hon gick upp vid 8.30 och inte sovit ett dugg sen dess, hon hade tiden på sjukhuset vid 15. 
Så hon hade ju all rätt att vara trött. 
De där typiska grejerna som hon gör när hon blir trött avslöjade henne ;) 

Men de tyckte att de började bli klara, en snabbkoll igen bara och sen var det dags för ett EKG. 
Är ju inte heller så poppis, inte får man dra i sladdarna och så gör det ju ont när det är dags att ta bort klisterlapparna. 


Men allt såg bra ut. Det hade växt ihop jättefint så nu behöver hon inte komma på några fler kontroller. 

Kan säga att det var en liten fröken som slocknade snabbt när jag hade fått på kläderna och stoppat henne i vagnen. 
 

Påsklov

Igår började barnens påsklov och det är ju full rulle. Liam och Lucas är med och fixar på en av de andra gårdarna. 

Själv har jag fullt upp och det blir rörigt i huvudet av alla måsten. Veckan består också.av sjukhusbesök. Imorron är det Idun som ska in till kardiologen och på torsdag är det Love och Jens. Har ordnat barnvakt till Elsa och Leon då det krockar lite. Då Jens ena tid är nästan samtidigt som Loves. Och så ska vi beställa nya glasögon till Love. 
En del att fixa med inför påsken också. 
Men jag får väl ihop det på något sätt. 

Vår lilla väckarklocka, Leon, kom som vanligt in vid 6.30. Och nu har de andra små vaknat så de sitter och kikar på TVn. Börjar väl bli dags att ta tag i dagen. 
Se om det hinns med att rensa lite ute också. Det går ju framåt iallafall. 


En vecka sen sist.

Energin har inte riktigt funnits till att skriva här. Har mått bättre om man säger så. Men det är bara att kämpa på. 

Bjuder på lite bilder från veckan som gått. 

Vi hann med lite sjuka förra veckan så barnen var hemma från förskolan. De hann ju gå en vecka iaf. Leon fick bara hög feber, Elsa fick en massa blåsor på händer och fötter och Love fick blåsor på fötterna och nån enstaka på händerna. Vad det var vet vi inte. De var pigga och blåsorna kliade inte. Så både vattkoppor och höstblåsor kändes fel. Men nu har alla i stort sett försvunnit.
Vårat lilla bustroll
Fredagens attentat får en att tänka efter lite mer. Hur fort något väldigt fort kan ändra sig. Lider så med de som varit med om detta.

Älskade lillskrotan

Skriv inläggstext 


Älskar att fynda

Riktigt nöjd över helgens andra loppisfynd. Tog en sväng dit i söndags också och lyckades hitta en hel del. En oanvänd vinteroverall i strl 92 för 50:-, extrajacka till Elsa 15:-, en lila skinnjacka till Idun när hon blir lite större 22:- och lite till. Bara kläderna gick på 160:-. 


Sen blev det en gåstol, ett träbabygym, två par miniskidor, lite böcker och lite nya leksaker som Idun kan ha i bilen. Så det blev en hel del, totalsumman slutade på 425:-. 


Nu laddar jag upp inför Ugglans barnloppis, får vässa armbågarna ordentligt 😁


Barnloppis

Igår tog jag ju en sväng till barnloppisen, galet med folk som vanligt. Kom dit vid 9 och kom inte ut förrän 12. Var klar tidigare men kön var väldigt lång. Stod 40 min i kö och då hade den ändå minskat en hel del. 

Och jag gick därifrån med två fulla påsar. 

Kom hem lagom tills Jens skulle åka och jobba så det blev skiftbyte bara 😉 


Tvättdag igår så det blev många maskiner körda. 
Lucas var hos Nellie och lekte, eller ja de är ju både här och där 😊 


RSS 2.0