Back to work

Ja imorse var det bara att pallra sig upp igen. Få iväg Liam till skolan och så lämna på dagis och åka till jobbet.
En aningen segt kan jag säga eftersom Lucas har vaknat flera ggr inatt och så fick vi lite nattgöra också eftersom han hostade så mycket inatt så det slutade med att han kräktes. Hostmedicinen funkar ju inte alls.
Det har varit lite lugnare med hostan under dagen så jag hoppas att det håller sig så.
Han hade dock inte ätit nåt vidare på dagis heller, jag som hade hoppats lite på att han kanske kunde få i sig lite där men icke. Hade inte ätit hela bananen, ätit väldigt lite mat mot vad han brukar och knappt nåt mellis.

Jens är fortfarande krasslig. Han gjorde ett försök till att jobba idag, ridhuset blev harvat men det var allt som gick. Vette sjutton vad det är för knas men han ska vara hemma imorron så han får ringa vc och se om han kan få en tid imorron em eller nåt sånt. Ligger med feber igen nu.

Blev en tur in till djuraffären efter jobbet och kom hem med ett gäng nya fiskar och några räkor. Får hoppas att de klarar sig nu.

Imorron blir Lucas hemma med Jens så jag kan åka iväg tidigare till stallet. Så alldeles strax ska jag ta och stupa i säng, grymt trött och ont i nacken av den förbenade blåsten idag.
Men först ska pannan kollas till, hundar ut osv.

Då var helgen slut..

Ja då var den här helgen slut då, veckorna springer iväg, helgerna springer iväg. Bra på ett sätt och vis för då kanske vi blir av med snön snart! Vill ha vår!

Städning var det ju som stod på schemat idag, fick en hel del gjort men blev inte klar. Bytte lite gardiner och så behövde fiskarna få det lite finare också. Ska försöka hinna med att åka och köpa lite nya fiskar imorron efter jobbet så det var lika bra att ha det avklarat innan dess. Så eftersom jag kom på flera saker att göra under tiden så hann jag inte klart men får fortsätta pyssla i veckan också. Måste ju baka med så jag har en känsla av att den här veckan kommer att gå lite fortare än andra veckor bara för att jag har så mycket som ska hinnas med.
Köpte nya gardiner igår på Rusta som det var rea på så de har kommit upp idag i tv-rummet, rätt nöjd måste jag säga.

Har varit och storhandlat idag också, skönt att ha det avklarat. Lite som måste inhandlas i veckan som var slut på hyllorna men det mesta kom med hem ialla fall. Så nu är det fullt överallt igen. Kom ifrån affären med enbart en frysvara och tur var väl det ;) Är så fullt som det kan bli i frysen så det var nätt och jämt att den gick in och det var en spenatpåse ;)

Traktorn funkar igen också. Skönt det, efter att den har stått stilla sen i somras. Tänk om vi hade vetat om att Calle kunde fixa det så lätt tidigare. Se om han kan fixa pappas traktor sen med, eller kan, hinner kanske man ska säga istället för jag är rätt säker på att han kommer att få ordning på den.

Dags för jobb imorron igen efter en hel vecka borta från det och nu hoppas jag att vi håller oss friska! Eller ja, Jens är ju inte riktigt frisk ännu. Förkyld osv, får väl se om det får bli ett samtal till vc kanske imorron så de får kolla på det. Om det nu är bihålerna eller nåt annat som spökar, det onda sitter precis nedanför ena ögat. Hög feber om nätterna men inget på dagarna, så det är lite konstigt.

Nä sängen väntar nu, sov så gott och dröm söta drömmar!


Lördag...

Jaha den här dagen blev inte alls som det var tänkt. Sovmorron först och sen bara sprang tiden iväg! Skulle en snabbis in till stan då det behövdes några saker. Och ja, vi var ju inte ensamma så även om det skulle gå snabbt var tanken så blev det ju inte så. Fullsmockat med folk överallt och bilar ska vi ju inte prata om. Så klockan var mycket när vi kom hem här igen, bara att sätta sig och äta direkt.

Kom hem med lite fler grejer än det var tänkt men ändå väldigt användbara saker. Lyckades hitta en del grejer på rea.

Så allt det som skulle hinnas med idag blev det ju inget av alls. Satte igång och tvätta när vi kom hem ialla fall så lite har jag fått gjort. Men imorron får det bli en heldag med huset. Eller nja, skulle behöva åka och storhandla också så det ska jag väl försöka hinna med såvida jag inte tar det på måndag efter jobbet.
Calle kommer en sväng också för att hjälpa Jens med traktorn. Så förhoppningsvis så kommer traktorn att gå imorron em, men vi ropar inte hej ännu. Men det lät lovande ialla fall ;)

Ska se klart på Så olika nu och sen blir det till att hänga upp sista maskinen tvätt för dagen och sen blir det sängen.


Friday..

Då är fredagen strax slut. Idag var det lite mer ordning på torpet ;)

Liam skulle iväg till skolan så det var bara att pallra sig upp tidigt imorse. Fixa klart hans matsäck, äggmacka och så korv med bröd till grillningen. Och sen se till att han fick med sig grejerna. Han valde skridskor och pulkaåkning men han hade visst bara åkt pulka sen ändå :)
Sen fick han med sig lite grejer hem att göra under helgen, som han missat nu under veckan, så det tar vi tag i under morrondagen så det blir klart.

Lucas har varit slöare idag igen, lite feber under em och han slocknade i soffan till Bolibompa. Och han har inte fått i sig nån mat men har druckit MASSOR! Fick oss lite extragöra tidigare idag då han hostade så han kräktes. Så det var bara att städa upp och sätta honom i badet. Hostan tycks inte lugna ned sig heller.
Hoppas ju på att han hinner bli frisk tills måndag så han kan gå till dagis. Har ju redan varit borta en vecka från jobbet. Och så hoppas jag att vi klarar oss från att åka på magsjuka igen, för det går ju tydligen bara runt runt på dagiset.

På tal om jobb så kom första lönen in i tisdags, trevligt :) Blev ju lite mindre denna månad eftersom jag inte jobbat hela månaden utan började den 10:e istället. Men nästa månad blir lite trevligare ändå :) Och sen måste jag ju jobba heltid under ca sex veckor så då blir det ju ännu mera. Men de "extrapengarna" åker direkt in på sparkontona.
Den här månaden har det ju blivit ett större köp också, två nya mobiler, Sony Ericsson X8. De andra funkar ju inte alls, kan ju vara en fördel om det går att ringa till telefonerna. Så nu har vi två fungerande igen ialla fall, så nu kan folk nå oss ;)
Kan ju vara bra så att dagis och skola får tag i oss om det behövs.

Nu börjar det bli dags att styra mot sängen. Har en del som behöver hinnas med under helgen, med tanke på att hemmet har kommit ganska mycket efter med allt nu när vi legat sjuka båda två. Så det finns en del att komma ifatt med.

3-åring i huset!

För tre år sen kl. 09.26 föddes en liten kille på 3700g och 51 cm lång.

Och åren har gått så ofantligt fort! Man hinner ju knappt med. Och han har blivit en stor kille som kan allt själv ;)
Envis som synden och ett humör som jag vet inte vad ;) En kille som är väldigt mycket i farten och drar på sig en del skador under tiden ;) En äventyrlig liten kille med andra ord. Eller nej, inte liten, han är ju stor nu som han själv säger.

Tanken var kalas i helgen men eftersom vi varit krassliga så får vi skjuta på det tills nästa helg och hoppas på att alla är friska då så att det blir av :)

Idag blev det en visit på vc för Lucas del också. Tog en bakväg för att få en tid eftersom de inte skulle ringa upp förrän sent på eftermiddan. Tur att man känner lite folk ;)
Men allt var okej, skönt nog. Kom hem med hostmedicin men ingen höjdare som vanligt. Så om vi får i honom nåt är en annan femma. Och det lär nog inte bli mycket är jag rädd.
Men han är lite piggare idag ialla fall. Och han har lyckats peta i sig en glass, lite potatis och korv och ett chokladägg.
Han har testat de nya leksakerna. Det blev en Micki-spis, radiostyrd bil, traktor, bil, gitarr med mic och lego.
Bilder från dagen får ni dock vänta på tills imorron eller så, för det vill inte alls funka här på sidan. Har hållt på i en timme med att få till det här inlägget.

Imorron blir det skola för Liam, utedag imorron med pulkaåkning osv så jag ska ta och fixa lite matsäck åt honom innan jag dyker i säng. Han har gjort lite beställningar ;)

Och lite bakåt...

Ropade tydligen hej för fort igår.. För inatt har Jens legat med nästan 40 graders feber och Lucas astma har krånglat massor. Blixthuvudvärk och feber hos mig. Den enda som är helt frisk är Liam. Men han sa när han la sig att han hade huvudvärk så vi får väl se hur det ser ut imorron bitti. Kan ju vara det att han inte fått i sig mat som han ska nu under magsjukan, vet ju hur jag själv blir.

Lucas ger mig lite mer bekymmer. Han äter knappt nåt alls, det sista rejäla han åt var i fredags och sen dropp under natten mellan fre-lör då men sen i stort sett inget. Om han ändå fick i sig mer välling men icke, några flaskor under de dagarna som gått. Får vara glad över att han dricker saft ialla fall. Han tackar tom nej till kakor och glass.
Vette sjutton vad det är med min lille skrutt.
Och så är det hans födelsedag och allt imorron och som han ser fram emot den. Tänk om han hade kunnat få vara frisk då och kunnat äta en massa smaskiga saker men icke :(

Kalaset får vi skjuta på tills nästa helg och så får vi hoppas att vi är kryare nu i helgen för vi behöver få in ved. Eller få in, kapa ved rättare sagt. Har gått åt så mycket ved i vinter, trots att vi kapade upp mycket mer än vad som gått åt tidigare år, så är det i stort sett slut nu. Och vintern ska ju vara tills april säger de ju.
Och vi får ju elda som idioter också med alla kallras och de här förbenade väggarna!
Ska man sitta och se på tv så får man ha en filt runt nacken vid fönsterplatsen för det bara väller in kallluft, och inte går det att täta om det heller för byggställningen står i vägen så fönstret går inte att öppna.
Jaja nåt årtionde ska vi väl kunna ha det vettigt med värmen i huset ialla fall ;)

Framåt..

Så trött man kan bli utav magsjuka egentligen!

Har ju kunnat äta osv idag men är helt utmattad i kroppen ännu. Och det brukar ju ta sin lilla tid innan man kommer igång igen. Bara snurrat i huvudet idag när jag gjort nåt. Så jag hoppas att det är bättre imorron och att Lucas mår bättre också så att han kan gå till dagis på torsdag. Han har varit lite piggare idag, skönt nog. Men om han orkar en dag på dagis vette sjutton för han sover flera ggr om dan nu och äter väldigt dåligt. Inte ens välling går bra och då är det illa, med tanke på vilken vällingkille han är. Så sen i fredags har han knappt ätit nåt, som tur är dricker han ialla fall. Och han som ser fram emot tårta och annat smaskigt på sin födelsedag.

Sitter och kollar på Sofias änglar just nu och det är svårt att hålla tårarna tillbaka. Fy fasiken vilken situation de är, att inte veta hur långt han har kvar eller nånting. Och när han berättade om vad han kommer att missa med sina barn :(
Önskar man kunde trolla bort alla dessa hemska sjukdomar!

Imorron åker Jens och jobbar ialla fall, inte riktigt gått 48 timmar ännu då men han behövs i stallet. Och han är ju den piggaste av oss just nu. På torsdag är det dags för Liam att gå tillbaka till skolan igen.
Så sjukstugan har ju minskat ialla fall, bara lillskrutten kvar som ska bli frisk.


Magsjuka..

Ja igår hittade magsjukan hit. Både Jens och jag mådde konstigt under dagen och på kvällen satte det igång på Jens. Under natten blev även jag och Liam dåliga. Enda gången vi blir sjuka flera åt gången. Så det är riktigt slöa familjen här hemma. Lucas hade nog sin magsjuka samtidigt som hjärnskakningen men nu är han dunderförkyld och astman är jobbig så han har det tungt att andas och så feber. Så han är riktigt slö.

Vi tre magsjuka mår dock bättre och sen i fm så har vi kunnat dricka osv så det går ju åt rätt håll ialla fall.
Så nu ska bara allt komma igång igen och orken hitta tillbaka. Funderar på hur vi ska orka fixa allt inför ett kalas på lördag men vi får väl se.

Måste ta mig iväg och fixa lite presenter till lillkillen också, han ser ju fram massor mot sin födelsedag så han kommer bli besviken om han inte får några. Har ju en stor present men han är ju paketgalen så fler vill han nog ha ;)

Nu ska jag ta och krypa ned i sängen, hoppas på att febervärken släpper efter både på mig och Lucas så vi får oss lite sömn. Det går åt efter en vaken natt.


10 år

Glömde ju en viktig sak igår såklart!Igår var min och Jens 10-årsdag! Tiden går otroligt fort och vi har hunnit med en hel del under de här 10 åren. Väldigt mycket motgångar men också lite bra saker såklart, framför allt våra guldklimpar.
Planen för igår var middag och bio men så blev det ju inte som ni kanske förstår. Får ta det nåt annat årtionde. Har ju inte barnvakt speciellt ofta och vi har inte varit iväg på egen hand så sen Liam låg i magen, då var vi på bio. Ja Ullareds-resan då men den blir ju inte så avslappnad direkt.
Så ingen kan komma och beskylla oss för att vi har barnvakt ofta ialla fall, ca 1 gång om året brukar det bli.

Jens:Vi är noga lite lätt beroende av varandra ;) Vi vill vara ifrån varandra så lite som möjligt och ingen av oss mår bra av att behöva sova ensam. Tur att det inte händer speciellt ofta.


BAVA

Ja fredagskvällen slutade ju inte som vi hade tänkt direkt. Vår klätterapa ramlar ned från soffbordet, vad nu sjutton hade upp där att göra, slår i huvudet och axeln. Såg rätt okej ut men ca en halvtimme efteråt så sätter han igång att kräkas.

Ringer 1177 och vi får åka in. Vore ju konstigt om magsjukan skulle komma just inom den tiden som symtomerna för hjärnskakning "ska" komma.

Så bara att slänga på grabbarna kläder igen och packa in oss i bilen.
Lämnar av Liam hos farmor och farfar som bor på vägen in till sjukhuset.
Vi var ju tvungna att åka båda två eftersom han var tvungen att vara vaken hela tiden.
Får vänta en stund i väntrummet men inte så länge som tur är. En första undersökning med puls, blodtryck, ögonkoll mm, han hade svårt att hålla sig vaken och var väldigt blek.
Sen in på ett eget rum på akuten, får en sköterska som gör om samma sak som de nyss gjorde och efter ca 10 min kommer läkaren. Undersöker och beslutar att Lucas ska vara kvar för observation under natten och få dropp osv.. Han tror inte att det ska behövas nån op för han ser ut att ha en mildare variant men de tar ju alltid det säkra före det osäkra, som tur är.

Sköterskan kommer in och ska sätta in "planet". Han vill inte riktigt först, nyvaken som han är då eftersom han har fått tillåtelse av läkaren att sova lite. Men efter att vi förklarat vad hon ska göra så får hon sätta in den. Vår duktiga lilla kille PDT_Love_07
Såklart hade han ju fått emla-kräm också men ändå.
Strax därefter flyttas vi upp till BAVA och blir installerade i ett eget rum och dropp  kopplas in. Nytt blodtryck, puls osv...

När allt var klart så styrde jag hemåt, kan ju inte vara kvar båda två med tanke på djuren osv. Och jag var ju kvar sist ;) Ingen av oss gillar sjukhus så lotten föll på Jens den här gången eftersom jag stannade kvar när Lucas låg inne sist fast på BIVA.

Sen kom de ju och väckte honom varje halvtimme för att se att han reagerade osv och blodtryck osv togs under natten med. Inte förrän framåt 5 började de ta en timme mellan väckningsförsöken.
Och vid 8 ringde de hem och jag pratade med Lucas som ville att mamma skulle komma nu och att han ville åka hem.

Lite senare kom läkaren och då togs beslutet att droppet skulle tas bort och att han skulle få äta lite. Och sen vänta en timme och se om han fick behålla det. Och skönt nog gjorde han det, han tryckte i sig 2½ macka och 7 glas proviva juice.
Sen kom han igång att leka i deras lekrum och läkaren kom och skrev ut honom. Men om han kräktes nån gång så skulle han in till BAVA direkt igen. Och så skulle han vara lite mer stilla än vanligt då och om han verkade okej imorron så kunde han gå till dagis på måndag. Så vi får väl se, han är ju lite slöare ännu. Orkar inte leka så länge åt gången trots att de leker lugnt.

På väg hem så svängde vi bort till leksaksaffären där han fick välja en leksak för att han varit så duktig. Det blev en skogsmaskin :) Liam fick sig en bil istället. Han sov på vägen hem och vi hämtade upp Liam också.
Är skönt att ha hela familjen hemma igen, var läskigt tomt inatt och imorse måste jag säga.
Var inne hos dem vid 12-snåret och det var ju bara att hämta dem.

Med sig hem fick han en penna med lyse, såpbubblor och stämpel osv. Han fick den redan nere på akuten och den var poppis. Och bara för att han var så duktig så fick han en nalle också, trots att man egentligen bara brukar få dem i ambulansen. Så nu har han två ;) Och så lite klistermärken såklart.

Enda spåret av nålen..

Lucas är ju vår lilla olycksfågel. Totalt orädd för allt och ska vara exakt överallt. Och han fyller hela familjens kvot ang skador och sjukdomar.

Tors-Fre

Vanlig jobbdagar för min del då andra har haft stallet på em.
Jens var iväg i torsdags och träffade den han är kontaktperson till.

I fredags var Liam till frissan, behövligt om man säger så.
Så här såg han ut innan han åkte.


och efteråt..Och fredagskvällen slutade ju mindre skoj men det tar jag i ett annat inlägg...

Lite kallare..

Ja idag var det lite kallare, inte mycket men det kändes. Och så blåste det ju svinkallt också.
Vårkänslorna hos hästarna har försvunnit igen ;) Idag var de lite lugnare förutom ett par st men de har lite bråttom om man säger så att komma in :)
Lite ovanligt måste jag säga att det är att komma hem runt 5 och Jens lagar middan ;)
Igår hade han tom städat, inte illa ;)

Fick kläderna idag som jag beställde från Cellbes, eller ja, beställde dem via mamma :)
Var ju tvungen att testa när jag kom hem och de passade skönt nog.

Nu väntar sängen, en vanlig dag för min del imorron dvs till 14. Men måste handla lite efter jobbet och beställa klipptid till Liam. Han vill ju nämligen gå till frisör ;) mamma duger inte längre ;)
Får väl se vad han säger om det efteråt.
Måste ta och klippa Lucas också så det får bli att ta fram hårtrimmern :)

Ytterligare ett barn eller om det var två som kräkts på dagis idag, så ena rummet var igenbommat för att de skulle desificera osv. Tror ju inte att vi kommer att slippa undan. Kommer säkert jättelägligt till Lucas födelsedag.
Spritar ju händerna för fulla muggar men det hjälper ju inte så mycket tyvärr.

Vårkänslor?

Ja man skulle nästan kunna tro att det var det hästarna hade idag. De var spralliga i stort sett allihopa, både i hage och när vi gick med dem. Lite tidigt för det kanske ;)
En tråkig sak på jobbet idag, en häst som avlivades pga en skada som inte gick att göra nåt åt :(

Annars har allt rullat på, hade längre dag idag så slutade inte förrän halv 5. Så det har inte hunnits med så mycket här hemma idag. Var bara att börja med middan när jag kom hem och sen ska ju läxor göras osv osv.
Jobbar samma tider imorron men måste hinna med att tvätta lite imorron ialla fall.

Nu väntar sängen, tidigt idag men efter en natt med uruselt med sömn och en massa motion och huvudvärk så behöver jag det.

Lucas fot verkar bättre idag. Sen han hämtades på dagis igår så klagade han på ont i foten. Och på kvällen när vi la oss så var han jätteledsen och vi fick inte röra foten för då skrek han rakt ut. Och den var svullen både under och över. Dagiset visste inte om att nåt hade hänt ialla fall.

Måndag igen..

Känns som att det bara är måndagar och fredagar. Veckorna går fort, helgerna går fort..

Var lite segt att gå upp imorse. Fick slänga mig iväg tidigare än vanligt idag med tanke på att vägen var som en spegel. Höll på att inte ens komma ned för våran backe för jag höll på att hamna i vallarna flera ggr för bilen tyckte att den skulle gå på tvären nedför. Tog ca en halvtimme att ta mig härifrån och in till Åtvid, vilket i normala fall går på ca 10-max 15 min. Men bilen slirade ju för minsta lilla och självklart var jag tvungen att möta Liams taxi där jag allra minst ville möta den så jag fick stopp i en backe och fick snällt backa för att komma därifrån för framåt kom jag då inte. Så det var ingen höjdare att varken köra dit eller hem idag.

Kom för sent till jobbet men det löste sig ändå. Var bara att sätta igång och sätta på täcken och grimmor direkt eftersom Ewa hade hunnit med att fodra det första.
Sen var det bara att hålla igång.
Jens har fixat i ridhuset idag också, så vi har fått en hel del gjort. Imorron står grusning på schemat också även där på vissa ställen.

Liam hade inte åkt skridskor idag heller, isen var för dålig. Men de hade haft lite gympa utan idrottskläder idag eftersom det inte var nån som hade med sig det. Han som hade sett fram emot det.

Jens och jag roade oss under em med att grusa och salta här hemma i backen. Tog sin lilla tid men nu är det väl fasen om det inte ska greppa ialla fall.
Får hoppas att de har grusat Ljungsbovägen till imorron också men det är nog inte så troligt.

Har allt klart inför morrondagen och ska bara slappa nu i nån timme och sen blir det sängen. Imorron väntar en längre jobbdag, fram till halv 5-5, så imorron får jag sätta Jens på att laga middag ;) Kan bli intressant att se vad han hittar på för nåt :)

Dagens steg: 17.210 och än har jag ju inte riktigt gått klart för dagen ;)

Helgen..

Dags att uppdatera lite kanske, kom av mig under helgen då det fanns så mycket annat att hinna med.

I lördags var vi inne i Åtvid och handlade och så på vägen hem så stannade vi till vid skolan så Liam skulle få testa sina skridskor. Och det gick bra mycket bättre än vad jag trodde att det skulle göra för att vara första gången. Visst ramlade han men han tog sig fram riktigt bra och mot slutet så började han få kläm på det. Och skoj hade han :) Jens som inte stått på ett par skridskor på 15 år tog sig en tur också :)
Lucas och jag fick stå vid sidan av men det var en liten kille som var väldigt sugen på att åka och han har tjatat varenda dag nu om att åka skridskor så vi ska nog låna ett par skridskor och se vad han tycker då :)

Liam skulle ha åkt på innebandyträning men han valde bort det i lördags, för i så fall skulle han ju bara få en sovmorron under helgen ;) Får väl se om han ska om nu om lördag.Fick en del gjort här hemma också på em och så hade vi såklart lördagsmys.

Söndagen blev också en massa hemmafix. Jens och Liam var iväg och åkte skridskor på fm också, hade då en liten kille som var väldigt arg och ledsen över att han inte fick följa med och åka. På em åkte Jens iväg till Erikstad tillsammans med Magnus för att stycka upp hjorttjuren. Det tog sin lilla tid, strax efter 20 kom han hem så det var bara att sätta igång och göra ordning alla påsar innan det var dags att stupa i säng.Har fullt i frysen nu, så antingen får vi äta utav bara helsicke eller så får jag skippa frysvaror nästa gång jag storhandlar ;)

Första arbetsveckan..

Ja nu är den slut och det har gått bra, inga missöden ;)
Gillar verkligen att stegräknaren tickar på massor! Nu i helgen lär det ju inte göra det dock eftersom jag ska vila upp fötterna lite tänkte jag så blåsorna kanske kan läka lite så det blir mindre ont nästa vecka.
Mindre skojigt att komma hem idag dock, hade 10 grader i kåken. Blir galen när inte pannan funkar som den ska.
Trevligt att sakerna funkar så som försäljarna säger.......

Här är adressen till viktbloggen som en del frågat efter.
Lång adress men allt var ju fasiken upptaget som jag hade tänkt mig.

Första veckan i skola och dagis har gått bra för grabbarna. Dock så går det magsjuka på dagis och magsjuka och vattkoppor på skolan så det känns ju inte riktigt som att vi kommer slippa undan direkt men jag hoppas ju! Framför allt att vi slipper magsjukan.

Imorron var det dags för innebandystart igen men Liam var lite tveksam till om han vill gå eller inte, för han får ju ingen sovmorron imorron i så fall. Så vi får väl se hur det ser ut imorron, när han vaknar osv.
Han ska ju åka in och testa skridskorna också. Och så måste ju lite lördagsgodis till grabbarna inhandlas, annars blir det nog livat imorron kväll om det inte finns ;)

Nu tänker jag stupa i säng! Trodde inte att jag skulle lyckas hålla mig vaken tills tv:n var slut men det gick.

Snöyra

Ja det var inget trevligt väder när man kollade ut imorse.
Tog lite längre tid än vanligt att ta sig till jobbet, långa rader av bilar åt båda hållen och det gick i 70 hela vägen från Åtvid.

Allt har rullat på som vanligt annars, plåstrade om fötterna lite innan vi åkte så det har gått lite bättre. Men nu ska det väl bli bättre förhoppningsvis.
Imorron blir det att börja tidigare för min del, Ove och Carro reser ju iväg imorron.
Blir mer steg på stegräknaren, för er som inte har adressen till viktbloggen så har den idag stått på 13450 och den har legat runt 12.000 de övriga dagarna, så nästa vecka hoppas jag att den står bra mycket högre.
Och att det ska ge nåt resultat sen också förstås.

Dags att styra mot sängen nu, så man kommer upp imorron bitti.


Aj aj aj

Ännu en dag som börjar lida mot sitt slut.
Haft en bra dag idag, förutom blåsorna under fötterna efter de nya skorna och en sträckning i låret ;)
Attans så halt det är, men det håller sig rätt lugnt på morronen så det är em som blir jobbigast att gå med det.
Ska försöka mig på att plåsta om blåsorna på nåt sätt så det inte ligger på lika mycket och förhoppningsvis gör mindre ont. Funderar lite på att ta lågskorna imorron, inte för att jag är van att gå massor i dom heller men mer van än dessa ialla fall.
"Vanlig" jobbdag imorron, sen tors-fre blir det lite tidigare dagar för min del och så nästa vecka blir det hela dagar istället. Lånar en bil så vi får åka i två bilar under de här dagarna. Kan dock bli intressant att se om lånebilen tar sig fram här på vägarna, var ju svårt sist och då var det ju snö, nu är det ju värre på den biten.

Har inte hunnit med ett dugg här hemma idag förutom att laga mat då, ändå kom vi hem lite tidigare idag eftersom allt blev klart tidigare idag och då har vi ändå tömt ut ett av halmnedkasten på gammal halm och det var inte lite det. Ligger man i så går det fort ;) Men ialla fall, har fått sitta still mesta dels eftersom jag knappt kunnat stå pga blåsorna.

Nu ska grabbarnas kläder tas fram osv och sen väntar sängen. Lika bra att komma i säng i tid med tanke på att det är en liten herre som vaknar om nätterna, var likadant inatt nämligen.


Första dan..

Första dan på jobbet avklarad och ja det gick bra, blev varken översprungen eller trampad ;)
Så allt har flytit på, dock så gillar inte ryggen, axlarna och nacken sopandet av stallgångarna men jag hoppas det blir bättre med tiden och att köp av en annan borste till mig ska göra lite skillnad.
Vädret har ju inte varit det bästa heller, blåst halv storm, tänk vilket fint väder det hade varit annars!

Ont i fötterna när vi åkte hem och nu under kvällen, ingen höjdare att gå i nya skor en hel dag direkt. Men det blir ju bättre det med ;)

Så summan av kardemumman så har jag haft en bra dag.

Och Lucas har haft det bra på dagis. Det hade gått kalas och över förväntan eftersom han varit borta så länge därifrån.
Liams första dag i skolan hade varit bra också. Så nu är det bara att fortsätta köra på med allt.

I slutet av veckan och nästa vecka blir det tidigare dagar för min del eftersom Ove åker iväg.

Nu blir det strax sängen, ska bara se klart på Spårlöst först. Hoppas på att Lucas sover hela natten för inatt vaknade han 100ggr och det var ju en läglig natt att göra det på ;) Och Liam har fortfarande problem med att sova, hade hoppats på att han skulle somna enklare ikväll efter att ha varit i skolan men icke. Han sover inte än.


Grattis Elin

Idag har min kära lillasyster Elin fyllt 20 år!
Stort grattis från oss.
Hoppas du har haft en underbar dag!


Inte som planerat..

Nej den här dagen blev inte riktigt som jag hade planerat den.

Började morronen med att det läckte in i tv-rumstaket på soffa, bord osv. Sen ringde jägarn och sa att han hade skjutit en hjorttjur igår så den skulle Jens och han flå och Jens skulle sen till slakthallen på Eriktad med den.
Där försvann en jädra massa tid. Under tiden så ägnade jag mig åt att städa och tvätta och fixa.
Nu ikväll har det körts in ved osv.
Men inte hann vi klart med allt eftersom det försvann en massa tid. Och så får vi planera om helgen lite eftersom hjorten måste styckas upp då.

Grabbarnas grejer är klara inför morrondagen, förutom att jag ska trycka ned Liams skridskor i ryggsäcken. Han lär väl vara både blå och gul när han kommer hem. Gympaläraren tar ju för givet att alla kan åka skridskor redan. Det jobbigaste imorron blir nog att ta sig upp ur sängen, för oss alla.
Återstår att se vad Lucas tycker om att vi inte kommer vid 11 och hämtar honom som vanligt men vi har ju sagt att vi kommer efter att de har ätit mat osv.

Imorron väntar då första jobbdagen, efter att ha varit hemma i nästan 8 år. Blir lite annorlunda så att säga.

Nu väntar snart sängen för ikväll får det bli att lägga sig tidigare än vanligt.

Kalas

Efter en lite lugn morron så var det bara att sätta igång och göra lite nytta, känns lite stressande då jag vill hinna med så mycket som möjligt innan måndag. Men jag kommer inte hinna klart ändå.

Fixade sen ordning det som skulle med och sen var det bara att göra sig iordning och packa in oss i bilen för att styra ned till mamma och pappa där det skulle bli kalas för syrran.

Imorron blir nämligen lillsyrran 20 år!

Det bjöds på smarrig mat och fika och barnen busade massor. Saknade dock storasyrran m familj. Men jag hoppas att det inte dröjer allt för länge innan vi ses. Kul att träffa brorsan m familj för det var länge sen nu.
En massa bebisgos fick jag också!


Leah

Enya

Melker

Enya och Lucas

Gav våra presenter till Leah och Enya idag, som de skulle ha fått mycket tidigare men inte blivit av. Och Enyas present verkade vara uppskattad ialla fall :) En lite större lila häst med silverhovar :)

Det var två trötta barn vi åkte hem med och båda somnade en kort stund i bilen. Tog ett tag att åka hem eftersom vägen såg ut som en spegel. Försökte få dem att vänta med lördagsgodiset tills imorron istället men nä de ville ha det idag så de fick det fast ingen av dem slängde i sig det direkt :) Så de kom snart i säng ändå.

Själv har jag fixat med tvätt nu under kvällen och så har vi kollat på film.
Men snart väntar sängen, lite jobbångest börjar smyga sig på ;) Den lär nog inte vara mindre imorron direkt.


Vilken natt!

Så dum jag var!
Tog ingen sömntablett igår för jag tänkte att det skulle gå att sova ändå. Ja eller hur!
Istället har jag legat med magkramper och magkatarren har bråkat massor. Så ja, det blev inte mycket sömn inatt. Kunde småslumra lite efter att Jens och Lucas hade gått upp men magkatarren bråkar fortfarande.
Får hoppas att det lugnar ned sig lite under dagen.

Ska snart ge oss iväg till stan, lite trevligare väder att köra i idag ialla fall mot igår. Hoppas på att få allt avklarat snabbt så vi kommer hem skapligt. Och hoppas på att Liam kan ha skridskorna så vi slipper köpa ett par nya.

Bäst att få på grabbarna lite kläder så vi kommer iväg.

Torsdag

Inte så mycket att blogga om egentligen, inte hänt så mycket :)

Är fasligt, fyndigt ;), trött på att fasen ska gå hela tiden! Eller ja väldigt ofta ialla fall.
Idag har den gått sex ggr så imorron måste vi bunkra upp med fler proppar för de går åt som smör i solsken.
Och inte är det det felet som elektrikern trodde heller för det stängde vi av och det har ju gått flera ggr idag ändå.
Så frågan är ju vad det kan vara för galet, irriterande är det ialla fall.

Har pysslat i klädkammaren idag igen, måste införskaffa några smågrejer så kanske det kan bli lite smartare förvaring därinne. Den börjar bli lite för liten egentligen nu när vi är fyra som delar på den, undrar hur det ska bli om vi skulle bli fler, även om det förmodligen är ett önsketänkande.

Har idag även startat den andra bloggen men länkar inte till den förrän på måndag då jag kör igång :)
Sen får vi väl se hur det går. Men jag hoppas att jag ska orka hålla motivationen uppe, och inte en massa tråkigheter som ska komma ivägen som gör att den försvinner som det har varit varenda gång tidigare.


Trettondagsafton

Vaknade lika seg idag trots att jag la mig mycket tidigare igår och sov länge idag utan att vakna hundra ggr på natten. Så trött så man är tjutfärdig. Och tabletterna funkar inte alls längre, de som funkat så bra tidigare, magen klarar dem inte alls helt plötsligt.

Men har ialla fall fått lite tvätt avklarad och Lucas hjälpte mig att lägga in en massa kläder i garderoben. Han ska hjälpa till med exakt allt :)
Ingen stadstripp idag så det får bli imorron eller på fredag. Behöver hämta skridskorna också så vi vet om Liam kan ha dem eller inte, annars måste vi ju köpa ett par. Han har ju gympa redan på måndag så han ska ju ha dem med sig då eftersom de enbart kommer att åka skridskor nu medans vädret tillåter.

Nu väntar sängen så man kommer upp skapligt imorron så man får lite mera gjort. Måste komma in i rutinerna snart ju. Hoppas på att Liams sömn blir bättre också när han börjat skolan igen för han har så svårt att somna om kvällarna. Så han somnar ju alldeles för sent. Men har det inte ändrats efter två veckor i skolan så blir det till att kontakta skolsköterskan. 

Säger god natt nu och sov så gott :)
 

Ambassadör..

Ja jag har nu blivit en i gänget :) Jag är numera en av flera Loppi-ambassadörer. Ska bli väldigt kul och spännande.

Har ni missat sidan så tycker jag att ni ska hoppa dit direkt, loppi.se
Du kan lägga ut vanliga annonser men även auktioner och en del av vinsten går till välgörenhet, kan ju inte bli bättre! Och nog har vi alla kläder och grejer som ligger och "skräpar" hemma som nån annan kan ha användning för.


Seg

Ja idag har jag varit så seg. Trött som sjutton och huvudet har känts som en betongklump, gör fortfarande för den delen. Och jag höll knappt på att ta mig ur sängen imorse pga ryggen som värkte som sjutton, räckte med att andas så kändes det som knivar i ryggen. Men det var ju rätt väntat efter att ha suttit på ett golv i lite över en timme igår kväll på Zillah och Totte. Avskyr att vara överrörlig!
Blodvärdet spökar igen också så knaprar tabletter igen.
Har inte fått så mycket gjort idag pga det. Städade av lite snabbt imorse med snabeldraken osv.

Personen som Jens är kontaktperson till har varit här idag också. De har spelat spel osv, Liam hade jättekul.

Nu blir det alldeles strax en sömntablett och styra mot sängen och hoppas på bra sömn. Så jag förhoppningsvis vaknar lite piggare ialla fall, eller utan det tunga huvudet. Skulle behöva åka in till stan imorron och kolla efter en jobbjacka på Jula. Och så måste vi ju hitta ett par skridskor till Liam också.

Zillah och Totte

Det var lyckat att åka på showen, båda grabbarna gillade det massor även om Lucas blev lite "rastlös" efter ett tag. Men han var rätt trött innan vi åkte så det gick bättre än jag trodde. Och grabbarna sjöng med i sångerna, de kan ju dem rätt bra så att säga :)

Showen fick klart godkänt av grabbarna och med hem flyttade två av Tottes lillebrorsor.
Lucas har med sig sin i sängen för inte kunde han gå och lägga sig utan honom.


Och de där aporna tog sig friheter väldigt fort och klättrade upp i granen.... ;)


Måndag..

Jaha en liten flerdagsrapportering kanske vore på sin plats :)

Nyårsdagen tog vi det bara lugnt, nästan ialla fall. Lång sovmorron och mys framför film osv.
På kvällen pös Jens iväg för att hämta upp Robban i stan för att köra honom till Ringarum.
Sen blev det filmmys här hemma.

Igår så hade vi Robban på ett besök ett tag när Jens hade hämtat honom i Ringarum igen, slapp att tänka på middan för han bjöd oss på pizza. Sen körde Jens hem honom och här hade vi lite mys framför bolibompa.
Sen blev det filmkväll igen.

Sovmorron idag med, men snart måste vi komma in i de vanliga rutinerna. Nu gäller de ju oss alla fyra from måndag. Har passat på att köra in en del ved eftersom det ska komma mera snö.
Har nyss kommit in efter att ha varit och lekt i snön med grabbarna. Blev en aningen kyligt om näsan efter ett tag :) Men kul hade vi :)
Pappa var här en sväng på fika imorse också.
Nu blir det lite slappande och lite mer bearbetning på tvättberget.
Sen blir det att åka in till Åtvid för att se på Zillah och Totte. Och sen blir det hem och äta och bänka sig framför tv:n för ikväll är det ju premiär för Familjen Annorlunda igen och det kan jag inte missa.
Följer ju alla mammorna, både de tidigare och de som är med denna säsong, på deras bloggar.

Nu blir det att slänga sig i duschen och få upp värmen i kroppen innan man ska iväg.


Nyårsfirandet

Ja vi firade ju in det nya året hos mamma och pappa. Och som vanligt bjöds det på en massa gott!


Lucas med sin förrätt :)

Liam hugger in :)


Liam berättar något :)Det spelades Tjuv och Polis för att fördriva lite tid :)

Tack mamma och pappa för en toppenkväll!

Reafynden


Hittat på Cubus till Liam

Från Cubus till Lucas

KappAhl till Liam

Min klänning från KappAhl

Från ÖoB och Maxi :)

Hittade även några enfärgade t-shirts på H&M men de orkade jag inte ta kort på ;)

RSS 2.0