Juldagen

 
Igår tog barnen sovmorron, hade jag inte riktigt räknat med :) 
Leon kom inknallandes vid 7 men somnade om i våran säng. Och de andra vaknade inte förrän strax innan 9. Hör inte till vanligheterna numera. 

Det var bråttom att öppna upp alla nya sakerna, för att hinna leka så mycket som möjligt innan vi skulle iväg. 
Alla dessa kartonger.... Finns ju att elda med iallafall om man säger så. 

In i bilen sen och åka på julfirande nr 2 hos Jens föräldrar. 
Julmat och sen vänta och se om det skulle dyka upp nån tomte. 
Farfar och Love är sociala... 
Och en tomte kom ju och en säck full med klappar hade han med sig. 
 

Lucas fick vara med och assistera tomten lite när det var dags att läsa på klapparna. 
Sen blev det pappersrivande för fullt :D 
Och barnen var nöjda med sina klappar :) 
Blev lite fika innan det var dags att åka hemåt, en väldigt trött Idun som inte heller igår sov nånting i stort sett, några minuter i bilen på väg dit bara. Så hon slocknade väldigt snabbt. 

Och igår hann barnen att leka med sina nya grejer innan det var läggdags, så ännu mera kartonger :P
Blev soffläge för oss andra sen, otroligt skönt med en ond kropp och ett trött huvud. 

Julafton

Lyckliga barn som vaknade på julaftonsmorronen och tomten hade varit framme! 
Barnen har nog aldrig haft så bråttom med att äta frukost, för att sen få sina klappar. 
Nöjda barn med alla klapparna under granen. 
Jag fick ett gäng fina klappar jag också :) 

Granen är väldigt intressant, eller ja de glittriga fina kulorna :) 

Barnen hann med att leka med sina nya grejer innan det var dags att byta om och skutta in i bilen för att åka till mina föräldrar. Där blev det kusinlek, god mat och såklart så dök ju tomten upp med en massa paket. 
Och barnen helnöjda även denna gång, skönt att vi prickat rätt ;) Tom till Liam som knappt önskat sig något. 
Prata om det innan jul då han såg några av klapparna och sa att han knappt önskat sig något så hur kunde vi få ihop till så många och stora paket. Men man får ju hänga med i svängarna när de säger något ;) Så vi har ju snappat upp en del under årets gång. 

 
Var trötta barn på vägen hem, Idun som hållt sig vaken hela dagen slocknade snabbt i bilen! 
Väl hemma var det bara att göra ordning dem för sängen, en lite motvillig Love dock för han ville ju minsann testa alla sina grejer innan läggdags. 
Han "läste" tom på kartongen till sin radiostyrda spindel att det stod att man fick leka en liten stund innan läggdags med den :D 

Kan säga att det var rätt skönt att krypa upp i soffan sen när de sov och jag hade slagit in de sista klapparna inför julfirande nr 2. 
Jag var så trött i både huvud och kropp att Jens fick följa med Liam till midnattsmässan. Inte så ofta som han kommer iväg till kyrkan ;) 

God Jul

Vi önskar er alla en riktigt God Jul! ❤️


Shopping, jullov och frissan.

I onsdags var vi iväg och handlade de sista klapparna. Barnen hämtades på förskolan AB farmor och Lisa så vi behövde inte stressa, tur var väl det med tanke på allt folk. Vi hade också bestämt att ta en lunch med Eva-Lena och Niklas, mycket trevligt!

Och i torsdags fick ju barnen jullov. Hoppas på att det ska ge Lucas chans att återhämta sig ordentligt. Efter avslutningen så blev det ett besök hos frissan för Lucas del. Han har ju låtit håret växa för att kunna göra en snygg frisyr. Och Jackson förstod direkt vad han menade. Väldigt nöjd kille!
Kan säga att det var väldigt ovant att se honom i kort hår de första dagarna. Det hände ju en del 😊



Väntar..

Ja där ligger klapparna och väntar på att barnen ska vakna.

Sen ligger det visst massor med klappar i bilen också som ska delas ut hos mormor och morfar. 🙈
Själv är jag väldigt nyfiken på vad Lucas har köpt till mig 😁

Bästa julklappen

I onsdags fick vi den allra bästa julklappen.

Läkaren ringde och berättade att Loves provsvar såg bra ut!!

Proverna som tidigare visade positivt för en dödlig sjukdom visade nu negativt!

En sten som lättare från hjärtat. 

Allt jag önskar..

Allt jag önskar mig i julklapp är positiva besked kring Love. 
Att vi kan släppa all denna oro och rädsla. Sömnen uteblir, tårar har det hunnit komma många.. Jag hoppas så att man mår så här dåligt i onödan. 
Vad skulle vi göra utan vår älskade underbara Love <3 

Snuvigt och oroligt

Ja, provet på jouren visade att jag inte hade halsfluss även om jag hade många symtomer för det. Så jag gick därifrån utan någon hjälp. Så det var bara att härda ut helt enkelt. 
Just nu är det lite bättre, så det är väl bara att hoppas på att det fortsätter åt rätt håll. 

Liam var till vc med sin hosta igår men han kan ju tyvärr inte få så mycket hjälp eftersom han inte kan ta någon flytande medicin. Så han fick en receptfri tablett utskriven, blev ju bara nån krona billigare än att ha köpt den direkt på apoteket. Så ja, vi får väl se om den gör nån nytta. Han tyckte den dämpade lite igår men jag tycker han hostar lika mycket som innan. 

Annars är det väl lite småförkylt hos oss allihopa. Idun äter ju fortfarande penicillin också. 
Lucas dras med näsblod varenda dag. Hans ena fröken trodde det berodde på att han är förkyld men såhär har han aldrig haft det. I lördags kom det så mycket att hela munnen blev full också, var ett smärre blodbad här. 
Och han får det inte vid nåt speciellt tillfället. I lördags fick han det när han satt i soffan. I söndags en gång när han var ute och lekte och sen en gång när han satt med datorn. Och igår kom det när han hade lagt sig ner.. 
Så nu har han ständigt papper med sig i byxfickan så han har papper nära till hands om det kommer. 

Just nu känns allt bara som för mycket.. Oroliga tankar kring Love, läste det som finns att läsa i hans journal när man loggar in. Står inte mycket men det lilla som finns är oroväckande. Hoppas innerligt att de har fel. 
Hoppas på att få nåt besked innan jul för de här tankarna tär på en. Att det är så enkelt att blodproverna visade fel för att de hade för lite blod.. 
Att det bara är en npf-diagnos och inte det här... 


Jouren...

Fick en tid på jouren så nu sitter jag här och väntar efter att ha varit inne hos läkaren och tagit halsprov.. Nästan så jag hoppas på halsfluss så jag blir av med eländet snart. Körtlarna var rejält svullna bakom öronen och det är ju dom som gör att jag har så ont i nacken.




Tomten och nya glasögon

Igår blev det en sväng till stan. En tur till Maxi för att träffa tomten, trodde Leon skulle fega ur men nä efter att de andra hade gett honom en kram så kunde han också göra det och han rabblade upp en lång lista på vad han önskade sig i julklapp :) 
Varsitt litet paket fick de också. 
 
Hela familjen var konstigt nog med till stan igår. Liam skulle ju handla julklappar och det hittade vi efter en del om och men ;) 
Och så hämtade ju Love ut sina nya glasögon, supernöjd är han. Som han har väntat på dom! 
 
Par nr 1
 
Par nr 2, dessa är lite av favoriterna för att det är många minioner på. Dock ger de lite skav så de får ta och fixa till dom lite när vi åker in nästa gång. 
Och ännu gladare blev han när han fick ett fodral med minioner på :) 
 
Galet mycket folk såklart överallt och jag fasar för i veckan när vi ska in och handla de sista julklapparna. 
Om jag nu blir frisk nån gång, för det blir visst bara värre istället. Börjar misstänka halsfluss istället för vanligt halsont. Ingenting som hjälper, inga mediciner från apoteket, inte dricka varmt och kallt och det blir bara värre istället. Och efter att ha tagit en kik i halsen så är misstankarna högre. Tredje natten utan sömn nu så det känns. Druckit nästan 2,5 liter med vätska bara under natten.
Sitter i kö till 1177, den var lång idag så många som vill dit tydligen. 

Bullbak

Idag hittade jag lite tid till att baka lite saffransbröd. Så medans barnen var ute och lekte i snön så bakade jag saffransbullar med mandelmassa och så lussekatter. Jag lär ju dock få baka en omgång till minst innan jul 😁

Imorron blir det dock en snabbsväng till stan, träffa tomten på Maxi, hämta ut Loves glasögon och så ska Liam köpa julklapp till tjejen,  om han nu orkar. Den där jädra hostan tär på honom. Han var helt färdig idag när vi hämtade hem honom från Casandra efter skolan. Blir till att ringa vc på måndag så de får kolla på honom. Antagligen är det ju bara virus men han kan ju kanske få nåt mot hostan. Kompisen har ju samma och de har varit sjuka nästan lika länge och han har ju fått dunderkurer. Nackdelen är väl att Liam inte tar nåt flytande. Men som sagt, en koll behövs. Kanske finns nån bra medicin på tablett. 

Nåt bra är väl att Idun mår bättre iallafall. 
Så där har penicillinet gjort nytta. 
Lucas har varit piggare idag men det har vi ju lärt oss att det vänder fort. Men nu hoppas jag verkligen att det går åt rätt håll. 



Vår lilla tomtenissa



Astmamottagningen

Lucas koll hos astmasköterskan igår visade precis det ju redan visste, att andningen blir väldigt ansträngd när han blir sjuk. Så bara att medicinera på.


Hon fixade även så att han fick ta halsprov och blodprov. Men allt såg bra ut så det är "bara" ett väldigt elakt långdraget virus. Går tydligen många såna nu. Så bara att vänta ut det. 

Igår kom även lastbilen med virke. Så nu finns en omgång hemma. 



Sjuklingar

Sjukstugan fortsätter... 

Idun hade en vakennatt mellan måndag och tisdag. Var så ledsen, så hon och jag parkerade oss i soffan hela natten så att resten av familjen skulle få sova. Jag hann ju iallafall att få mig en timmes sömn ;) 
Hon somnade till och från, för hon var ju så trött. 

Hon har ju inte varit sig själv på ett tag. Blivit lätt ledsen, gnällig och det är hon aldrig annars. 
Och häromdan kom ju febern på besök. 
Så i tisdags fick hon komma till vc för en koll. Och sänkan visade på en infektion men läkaren kunde inte se var den skulle vara. Syntes inget i öronen eller i halsen, lite svullen i halsen dock. 
Men eftersom sänkan var förhöjd så fick hon en penicillinkur. 
Så nu hoppas vi att hon snart blir sitt glada jag igen <3 

Och igår kom samtalet från Lucas skola. Att han var sjuk... Han har ju också varit hemma till och från nu under två veckors tid. Bara feber, inget annat.. 
Men igår fick han ont i huvudet och blev hängig, så de tog tempen på honom och jovisst hade han feber. Och Jens var ju iväg till Jönköping och bussen är på verkstan. Så jag tog mig ju ingenstans. 
Morfar var snäll och hämtade hem honom istället. Tack igen! <3 
Han hade fått en huvudvärkstablett och en tablett med druvsocker för att piggna till lite utav skolsköterskan så när han kom hem så hade febern sjunkit. 

Pratade med hans ena fröken och hon tyckte ju också att han varit mer hängig och trött den senaste tiden, inte alls lika glad och pigg. 
Enligt Lucas så mår han bättre när han får frisk luft. 

Sen igår kväll är han dock feberfri igen men det är bestämt att han kommer vara hemma veckan ut även om han är feberfri idag och kanske skulle kunna gå imorron. 
Idag har han tid på astmamottagningen för den årliga kollen och vi har valt att låta honom gå på den. Dels för att han är tungandad nu och har haft mycket bekymmer förra gången han blev sjuk och även nu. Och det kan ju visa en del på dessa tester han ska göra idag. 
Ska se om hon inte kan fixa så att de kan ta blodprov på honom också och se hur hans sänka ligger till. För nåt är ju inte som det ska. Kan hon inte fixa det så får vi ringa och boka en tid helt enkelt, för en koll behöver han ha. 

Känns som att det krävs ett under om alla ska hinna bli friska till jul. Liam hostar fortfarande massor, Idun hostar, Lucas är krasslig och de andra tre små är förkylda och lite hostiga. 

Själv dras jag med en lite irriterad hals och förkylning men hoppas på att det stannar där. Har för sjutton inte tid att bli sjuk nu så nära jul. Har lite klappar kvar att inhandla nästa vecka och hoppas på att barnen kan gå sina två sista dagar på förskolan innan jullovet då så att det går lite snabbare. 
Är fortfarande förvånad över att de har kunnat gå så pass mycket på förskolan den här terminen. Brukar ju få hålla dem hemma annars för att det går en massa smetor. Men *peppar peppar* så har det varit lugnt på den fronten. Kommer väl i början av nästa år istället. 

Men nu håller vi tummarna för att vi frisknar till ordentligt under veckan som kommer så vi är friska till jul. 

Lucia

Luciafirande på förskolan igår och som Elsa har längtat! Hon har övat och övat på sångerna, även Leon. 
Men som vi misstänkte så bangade Leon ur när det var dags. 
Men han kom ju dit som tomtegubbe iallafall :) 

Blev en väntan för dom dock. Elsa hade sitt uppträdande med sitt skepp 15.30 och Love och Leon hade sitt 16.30. Fikade på Elsas avdelning men det blev många myror i byxorna innan vi kunde knalla över till grabbarnas avdelningar. 


Så nu har Elsa avverkat sin sista luciafest på förskolan. Nästa år blir det i skolan :O


Elsa och jag...

Passade på att baka lite medans de andra var iväg och Idun sov en lur.


Lycka att få slicka ur hela skålen själv efteråt 😊

Blev två saffranskakor till helgens adventsfika. 

Älskade unge


Och hur det gick för Leon hos tandhygienisten.. 

Han vägrade totalt att öppna munnen så det var inte så mycket med att han åkte dit 😁 Men jag misstänkte det ju innan.

Frågade när de kom hem varför han inte hade gapat.. 
Svaret blev - jag gillar inte att gapa för folk jag inte känner 😂😂 


Helgen sprang iväg

Helgen sprang iväg, i vanlig ordning. Den hinner knappt börja förrän det är måndag igen. 

I lördags lämnade vi av Liam i Vårdsberg då han skulle följa med Fredrik på Fritidsfiskarna och fixa med båtar osv. Vi andra åkte in till Ikea en sväng då de hade Stora Juleväntet. Barnen gick på julklappsjakt och så fick man provsmaka lite olika saker osv. 
Blev en sväng in på TGR efteråt, där hittade Lucas och Elsa något som dom ville ha :D 

Drog oss hemåt för att fixa lite och slänga ihop lite middag. Varit sugna på varm smörgåstårta ett tag så det fick det bli. 
Tanken var att Liam skulle sova över hos Casandra från lördag, Fredrik lämnade honom där, till på söndagen men det blev ändrade planer. Casandras mamma ringde hit på kvällen och då var Liam riktigt sjuk. 
Hade nästan 40 graders feber och var väldigt hängig. Så hon ville att vi hämtade hem honom, förståeligt, eftersom hon inte vet hur han brukar bli när han är sjuk eller om det är värre än vanligt osv. 
Och han är ju väldigt sällan sjuk så när han väl blir det så blir han det rejält. 
Det var dock inte poppis att bli hämtad... 
Men efter övertalning så följde han med hem. Casandra fick hålla i honom för att han ens skulle kunna stå på benen.. 
Han stupade direkt i säng här hemma sen. 
I efterhand så kommer han inte ens ihåg att Jens hämtade honom eller att han blev arg för att han skulle hämtas. Inget minne av nåt från kvällen. 


Andre advent är avklarat också och det blev en dag fylld med det gamla vanliga. 
Liam var feberfri och de beslutade att han skulle åka till Casandra på eftermiddan och sova över där tills idag. 

Och idag vaknade man till ett vitt landskap. Vräkte ned ett tag på förmiddan. 
Väldigt spännande med det vita som far omkring ute tycker Myggan och Puzzel. 

Bara jag, Elsa och Idun hemma för tillfället. Grabbligan hade tid hos tandhygiensten idag, de tänkte till och bokade alla samtidigt denna gång. 
Väglaget var inte vidare ner, vilket jag kan förstå. En lastbil låg i diket också så den skulle bärgas snart. 
Så får väl se när de kommer hem. 
Leon vägrar just nu att ens öppna munnen för tandhygiensten.. Så antagligen kommer han hem utan att hon ens har fått kolla på hans tänder. 

Läkaren ringde...

I tisdags eftermiddag så ringde Loves läkare på neurologen. Och ja, det skapade ju inte mindre grubbel och oro direkt.. 

Att sjukhuset i Sthlm hade begärt in fler blodprover berodde på att de sett något på något prov som inte såg bra ut, dvs ett av de "ovanliga" proverna. Så nu ville de kolla vidare och utesluta vissa saker tydligen. Mer gick inte läkaren in på, för det kunde vara så att det inte var nåt heller när de hade kollat vidare på det. 

Sist vi pratade med läkaren så skulle de inte göra en magnetröntgen av hans huvud, vilket var på tal när vi var där och träffade henne. men nu har de tydligen ändrat sig. Så nu ska en sån göras också, för att se så det inte finns några avvikelser. Så det blir ju en sövning framöver. 

Och så kommer de att göra ett sömn-EEG. Så han kommer att få melatonin och sova en natt på sjukhuset. Detta för att utesluta att han får som små epileptiska anfall. 

Ska försöka sammanstråla med ögonkliniken också så att de tar en bild på ögonbottnarna, när han är nedsövd. Han sitter ju inte stilla när de ska göra det så bilderna blir ju inte bra. Och det enda var ju att söva honom enligt läkaren på ögon men det ville de ju helst inte göra bara för att ta kort. 
Men nu skulle vi ringa dom tyckte läkaren så att de kan planera in att vara med där och ta de där korten också när han ändå är sövd. För vi är ju lite oroliga för att synen kanske är sämre än vad de här vanliga undersökningarna visar. Kan ju vara därför han har tappat så mycket i finmotoriken. 
Så nu ska vi bara jaga dom också. 

De skulle försöka göra alla undersökningarna så fort som möjligt, hon hoppades på att nåt av det blev gjort innan jul. 

Så nu fick man lite mer att grubbla på utöver allt annat, vår lille Love <3

Hos arbetsterapeuten

I tisdags var det dags för Loves möte med arbetsterapeuten. Hon skulle ju ha varit med när vi träffade sjukgymnasten men hon var hemma och vabbade då. Och lite tur var det nog för jag tror inte att han hade orkat med alltihopa. 

Och den här gången var ju fokus på händerna. Så han fick göra en massa grejer. 
Måla olika grejer, trä pärlor på tråd, klippa, kunna vika papper, lägga ut grejer på speciella ställen osv. 
Och han ansträngde sig massor. Bara några små utbrott när det gick emot för mycket. 
De stora utbrotten kom efteråt när vi var på väg därifrån och resten av dagen.. Blir så när han får koncentrera sig massor och han håller emot det just då. Då brakar det ut efteråt istället. 

Men hon såg ju att han har en del problem men hon skulle ha möte tillsammans med sjukgymnasten och neurologen och så får de se hur de går vidare. 

Vi åkte sen och åt lunch innan vi skulle åka och köpa några julklappar. Största utbrottet kom när vi gick förbi Specsavers för han ville hämta sina glasögon. Att vi sa att de inte var klara hjälpte inte utan det slutade med att vi fick gå in så han fick prata med den tjejen som hjälpte oss sist. Och när hon hade berättat att de kom nästa vecka så gick det bra... 
Nästa utbrott kom på KappAhl där han prompt ville ha en ask med läppbalsam som kostade 149:-, vilket mamma inte kände för att köpa. Slutade med att han fick gå ut från butiken. Så han satt sen och surade på en bänk utanför med Jens. 

De här med utbrotten har ju eskalerat en hel del det senaste halvåret, jobbigt för honom mest även om det tar en del energi för oss också. 

Pysselmåndag

I måndags fick det bli en pysseldag. 
Elsa har tjatat sen jag köpte de här grejerna så lycka när jag plockade fram det. 
Lucas var hemma med feber, det enda han haft också så jag vet inte vad det har varit för skit. Inte förkyld eller något. 

Har några fler set att göra men de har jag sparat på till en annan dag :) 

Kaninerna

Den här tiden på året som jag önskar att jag hade en kaninbod, där man slipper frysa när man ska hålla på med dom. Sen är ju jag väldigt frusen av mig så ett par minus känns typ som 20 minus för min del. 
Men för de här godingarna offrar man sig ;) 



 Min fina Troll

Molly 

Långöra kommer när det vankas pellets

De här tre damerna såg man inte så mycket av efter att de hade fått mer halm att röja runt i. 

Wilson och Harry lyckades inte hamna på kort heller då de hade göra med samma sak som damerna, nämligen röja runt i halmen :) 

Julbord, jultidningar och adventsmässa

I fredags var det dags för julbord. I år blev det hos Missmyra. Och det var riktigt trevligt. 
En massa god mat såklart så man äter alldeles för mycket. 
Alla barn förutom Liam var här hemma med mormor och morfar som barnvakt, tack återigen! <3


Lördagen började med att putsa nästan alla fönster, hade ju inte hunnit få upp nån julbelysning. Sen gav vi oss ut för att dela ut jultidningar. Och kors i taket så blev alla jultidningar förutom till en utdelade. Så smidigt har det väl aldrig gått! 
Men skönt när man inte behöver åka tio ggr innan man har fått ut allt. 
Några snabbärenden i stan också inför advent och fy sjutton, vad folk! Skulle som tur var bara till två ställen. 
Men helgen vid 1:a advent är ju tydligen en av de värre helgerna enligt de inom handeln. 

Sen blev det hem för att få upp lite stakar och stjärnor innan vi kunde inta lördagsmys. 

Söndagen blev som vanligt en massa fix innan det var dags för mig att hoppa in i bilen och hämta Liam hos Casandra, där han tillbringat ytterligare en helg ;) 
För att se styra ned till Hannäs kyrka för att gå på adventsmässa. Denna gång skulle han hjälpa till innan och under gudstjänsten så det blev att vara där 45 min innan det började. 

Och han skötte sig galant och fick massor av beröm. Han delade ut psalmböcker, tände första ljuset och tog upp kollekt. Han fick även vara med och räkna kollekten efteråt. 
Sen bjöds det på adventsfika så det tog vi innan det var dags att åka hem och äta sen middag. 

 

Nya prover

I torsdags var det dags att ta lite fler blodprover på sjukhuset, som barnsjukhuset i Sthlm begärt in.
Efter att de andra var lämnade på förskolan så åkte vi till vc där han fick Emla. Sen styrde vi till farmor som skulle ha Idun under tiden. 

Och han fixade det galant denna gång också med att stickas. Inte så många rör den här gången som tur var. 

Sen fick han ju välja en grej ur den hemliga väskan och det är ju såklart höjdpunkten. 

På väg därifrån fick han köpa en dricka eftersom han varit törstig ett bra tag. Han fick ju inte äta eller dricka innan proverna och fick en tid 10.30 så det är ju förståeligt! 

Sen åkte vi ut till Ikano för att äta och kolla ut nya glasögon. SmartEyes hämtade vi ju ut de förra på men tänkte byta denna gång. Och valet blev Specsavers då Love fastnade för ett par glasögon där. Och det blev två par då de hade kampanj på det nu. Så två olika varianter blev det. Så nästa vecka har vi tid bokad för att hämta ut och fixa till dom så att de sitter bra på honom. Någon längtar här hemma :) 


Hos psykologen

Förra vecka var ju Jens och jag hos psykologen på Bvc för att prata om Love. 
Pappa var snäll och hade hand om Idun här hemma under tiden eftersom vi skulle komma helt utan barn. 

Och ja, det blev 1,5 timmes prat om skrutten och hur allt fungerar osv. Och hon är defintivt inne på att starta en utredning. Så nu ska hon kolla hans journaler vad läkare osv har skrivit, prata med förskolan och gå igenom allt tills vi har möte nästa gång. 
Så den 9 januari ska bara jag och Jens dit igen, för att prata igenom allt. Och sen skickar hon vidare dit hon tycker att han ska. Så nu får vi se hur det går. 


 

RSS 2.0