Sjuklingar

Sjukstugan fortsätter... 

Idun hade en vakennatt mellan måndag och tisdag. Var så ledsen, så hon och jag parkerade oss i soffan hela natten så att resten av familjen skulle få sova. Jag hann ju iallafall att få mig en timmes sömn ;) 
Hon somnade till och från, för hon var ju så trött. 

Hon har ju inte varit sig själv på ett tag. Blivit lätt ledsen, gnällig och det är hon aldrig annars. 
Och häromdan kom ju febern på besök. 
Så i tisdags fick hon komma till vc för en koll. Och sänkan visade på en infektion men läkaren kunde inte se var den skulle vara. Syntes inget i öronen eller i halsen, lite svullen i halsen dock. 
Men eftersom sänkan var förhöjd så fick hon en penicillinkur. 
Så nu hoppas vi att hon snart blir sitt glada jag igen <3 

Och igår kom samtalet från Lucas skola. Att han var sjuk... Han har ju också varit hemma till och från nu under två veckors tid. Bara feber, inget annat.. 
Men igår fick han ont i huvudet och blev hängig, så de tog tempen på honom och jovisst hade han feber. Och Jens var ju iväg till Jönköping och bussen är på verkstan. Så jag tog mig ju ingenstans. 
Morfar var snäll och hämtade hem honom istället. Tack igen! <3 
Han hade fått en huvudvärkstablett och en tablett med druvsocker för att piggna till lite utav skolsköterskan så när han kom hem så hade febern sjunkit. 

Pratade med hans ena fröken och hon tyckte ju också att han varit mer hängig och trött den senaste tiden, inte alls lika glad och pigg. 
Enligt Lucas så mår han bättre när han får frisk luft. 

Sen igår kväll är han dock feberfri igen men det är bestämt att han kommer vara hemma veckan ut även om han är feberfri idag och kanske skulle kunna gå imorron. 
Idag har han tid på astmamottagningen för den årliga kollen och vi har valt att låta honom gå på den. Dels för att han är tungandad nu och har haft mycket bekymmer förra gången han blev sjuk och även nu. Och det kan ju visa en del på dessa tester han ska göra idag. 
Ska se om hon inte kan fixa så att de kan ta blodprov på honom också och se hur hans sänka ligger till. För nåt är ju inte som det ska. Kan hon inte fixa det så får vi ringa och boka en tid helt enkelt, för en koll behöver han ha. 

Känns som att det krävs ett under om alla ska hinna bli friska till jul. Liam hostar fortfarande massor, Idun hostar, Lucas är krasslig och de andra tre små är förkylda och lite hostiga. 

Själv dras jag med en lite irriterad hals och förkylning men hoppas på att det stannar där. Har för sjutton inte tid att bli sjuk nu så nära jul. Har lite klappar kvar att inhandla nästa vecka och hoppas på att barnen kan gå sina två sista dagar på förskolan innan jullovet då så att det går lite snabbare. 
Är fortfarande förvånad över att de har kunnat gå så pass mycket på förskolan den här terminen. Brukar ju få hålla dem hemma annars för att det går en massa smetor. Men *peppar peppar* så har det varit lugnt på den fronten. Kommer väl i början av nästa år istället. 

Men nu håller vi tummarna för att vi frisknar till ordentligt under veckan som kommer så vi är friska till jul. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0