Härlig dag

Idag har det verkligen varit härligt ute!
Efter att vi hade varit och handlat så höll grabbarna på ute och fixade lite innan de bestämde sig för att ta ett dopp i poolen.
Elsa tog en tupplur i vagnen
Pajas :)
Passade på attt grilla idag när det var så fint väder, riktigt gott.
Sen har kvällen rullat på, sitter och kollar på film just nu.
Håller på att smälta bort i nya tv-rummet.
 
Sen väntar vi med spänning på att få höra nåt från Elin som har fått åka in nu ikväll, spännande.
Jag och grabbarna tror att hon kommer få en pojke, återstår att se om vi får rätt :)

Fenomenmagasinet

Ja idag blev det en tripp till Fenomenmagasinet. Var lite i valet och kvalet eftersom jag var otroligt trött imorse men vi kom iväg ialla fall :)
Hade ju funderingar på Valla också men idag fick det bara bli Fenomenmagasinet och så tog vi oss en liten snabbsväng i G:a Linköping.
Liam har ju varit på Fenomenmagasinet några gånger tidigare men för Lucas var det första gången och han tyckte det var jättekul.
Det blev massor av bilder tagna men bjuder på ett gäng av dem.
Slussen är en favorit, blev många stopp där.
 
Det spelades en liten trudelutt :)
Lucas tar en flygtur
Försöker få dörren att öppna sig
 
Elsa sov sig igenom hela besöket, vaknade inte förrän vid McDonalds.
 
Efter att vi hade avklarat Fenomenmagasinet och G:a Linköping så blev det ett besök i Cloettaboden innan vi styrde mot bilen. Sen fick sig Biltema ett besök då det behövdes nya vindrutetorkare till bilen. Men sen kom det som grabbarna hade väntat på, McDonalds ;)
Efter att vi hade fyllt våra magar så fixade vi lördagsgodiset innan vi åkte hemåt.

När vi kom hem så fixade Jens och Liam gräsmattan, var dags för det nu och det ska ju komma regn i helgen säger de ju. Hoppas ju på att det inte kommer allt för mycket så att man kan pyssla lite ute i helgen, röja upp lite.
 
Har ätit jordgubbar med mjölk nyss och nu nattas Lucas. Se om vi orkar kolla på nån film idag.
 

Bvc igen

Efter att Jens varit iväg med ena bilen till verkstan och fått den fixad var det bara att hoppa in i bilen för att köra nästa bil till verkstan och hämta hem Jens. Den skulle ju ta lite längre tid än golfen.
 
Hem och fixa lite sen och sen göra oss iordning för att åka till bvc för en extravägning på lillskruttan.
Denna gång stannade vågen på 2560g så 20g upp på två dagar ungefär. Så det var rätt okej, men det är bara att fortsätta att mata på och så ett besök om tisdag. Får hoppas att hon har gått upp lite mer tills dess.
 
Efter bvc så tog vi oss ett stopp på Stallkiosken för att köpa oss glass, var ju faktiskt väder för det idag :)
Sen styrde vi ned till mamma och pappa då Jens skulle hjälpa pappa med några saker. Fick oss lite fika där, gott som vanligt.
 
Sen var det bara hem och fixa lite här hemma, eller ja det mesta fick Jens ta eftersom en liten skrutta har velat äta en del nu under eftermiddan och kvällen. De har varit ute och trimmat lite också, Liam fick testa den lilla trimmern, en något glad Liam kan jag säga :)

Är otroligt trött nu kan jag säga, så alldeles strax tänker jag stupa i säng. Se vad vi ska hitta på imorron, funderade på G:a Linköping och Fenomenmagasinet och så lite tid i Valla men vi får se vad vi orkar med, om vi kommer iväg eller inte. Har lite annat att styra med också. Kan ju vara bra och se vad det är för väder också, de har ju pratat om regn.

KalasLucas

En lite suddig bild, men Lucas kom hem i partyhatt i söndags :)

Nöjd liten skrutta

Ja idag har skruttan varit nöjdare än de tidigare två dagarna.

Onsdag

Igår ville inte blogg.se vara på min sida riktigt, tycker det funkar segare när man ska göra inlägg sen de gjorde om sidan. Men det kanske bara är för mig.
 
Igår var en dag med full rulle ialla fall. Lite hemmafix på morronen och sen var det bara att ge sig iväg in till Åtvid.
Först blev det ett besök på banken för att öppna ett sparkonto till Elsa. Sen skulle vi träffa våran handläggare på TryggHansa för att teckna Elsas försäkring osv och alla tre barnen fick varsitt mjukisdjur utav henne.
Sen var det bara att åka upp till Bvc där det var dags för vägning och mätning igen.
Inga höga siffror denna gång heller dock, bara gått upp 40g så vågen stannade på 2540g, inte ens kommit upp i födelsevikten. På längden hade hon växt en cm så 48,5 cm.
Svampen i munnen som vi har "behandlat" med vichyvatten sen i torsdags har ju bara blivit värre. Hon var vit på tunga, läppar, kinder och i gommen. Så nu fick vi ett medel utskrivet istället. 315:- fattigare men det har gjort skillnad redan och det är klart att det är värt pengarna när det hjälper lillskruttan. Började ju ge henne igår direkt när vi kom hem och hon ska ha 4ggr per dag och nu är tungan nästan ren från svamp. 
Hon har ju varit väldigt kinkig de senaste två dagarna, krånglat med maten och inte velat sova osv. Men det kan hänga ihop med svampen också. Måndagen tillbringade jag ju i soffan med henne, ammade väldigt mycket och att lägga henne ifrån sig var inte att tänka på.
Men idag har hon varit mer sig själv. Sovit, haft sina vakna stunder och ätit bra.
Ska tillbaka till bvc imorron igen redan för att se om det hänt nåt på vågen tills dess. Så det återstår att se om vi kommer få ge ett mål med ersättning också nu ett tag så hon kommer igång med en viktökning.
 
Idag blev det en tripp till stan efter att Lucas var lämnad på dagis. Ett stopp på Maxi där det hittades lite kläder på rean till barnen, lite småsaker och så lite blommor till tv-rummet. Passade på att köpa några paket blöjor också till Elsa då det tydligen är brist på dem?! Skulle handla det på Willys igår och de hade inga hemma och ringde och kollade när de skulle få hem. Fick svaret att de inte hade en aning om när då det var brist på dem. Sen ringde pappa så vi styrde mot Jysk för att hjälpa honom med en grej och sen till Ö&B för att hjälpa honom där, handlade på mig lite grejer där också.
Sen blev det att åka tillbaka till Ikano, fick bli Ikea för att äta lite och ge Elsa mat. Vi var inte ensamma direkt, lååång kö. Men till slut fick vi våran mat. Elsa var inte riktigt nöjd med läget trots att hon hade ätit medans vi väntade och eftersom klockan sprang på så fick jag vara lite effektiv. Det blev till att gå och amma henne, bara slänga över en filt och knalla på. Blev lite kläder inhandlade på KappAhl och Lindex till barnen. Hann inte med mera affärer eftersom Lucas skulle hämtas vid 14.

Kom till dagis precis i tid och idag var ju Lucas sista dag på länge nu, sommarlov för honom till den 20:e augusti när skolan drar igång igen. Så nu får jag, grabbarna och Elsa roa oss själva :) eller ja, Jens jobbar ju bara halva dagar så lite sällskap får vi ju ;)

Har hållt på och pysslat hemma här resten av eftermiddan. Grabbarna har städat ur bilarna, välbehövligt.
Ska snart ta och få oss lite mat i magarna, en aningen sen middag idag.
Hade tänkt säga att det är skönt att ingen klocka ringer imorron bitti men kom på att det gör den ändå :/
Bilarna ska ju infinna sig på verkstan kl 8 imorron.
 

Söndag

Lite segstartad familj idag men efter ett tag kom vi igång och det har blivit lite gjort här hemma.
På eftermiddan var det dags för Lucas att åka iväg på kalas hos Axel. Han tyckte att det tog lite lång tid till att klockan skulle bli två :) Lucas lämnades hos Axel och vi åkte mot Erikstad för att hämta hem skrotbilen, som konstigt nog startade idag.
Sen var det bara att styra hemåt och sen fick Jens åka och hämta hem Lucas. En väldigt nöjd kille som kom hem från kalaset :)
 
Elsa har haft ont i magen idag så det har blivit mycket att sitta i soffan med henne eller vandra omkring.
Så hon har inte sovit mycket idag, inte förrän kvällen då det lugnade ned sig och hon sov i ett par timmar.
Så jag kunde laga mat, hinna äta och fixa några småsaker innan hon vaknade.

Dags att styra mot sängen nu, klockan springer iväg som vanligt.
Se om lillskruttan kan komma till ro, magen bråkar visst lite med henne igen nu.
 
 

Midsommardagen

Började dagen med att fixa här hemma, behöver ju göras det också.

På eftermiddan så packade vi in oss i bilen för att åka till festplatsen i Kvarnvik. Kändes väldigt konstigt att inte ha nåt med det att göra i år men rätt skönt att veta att man bara kan gå omkring där :)
Grabbarna satte igång med att handla lotter direkt, och det blev en del under kvällen ;)
Efter andra hade dansat kring stången så blev det att kika på en trollkarl och sen smaskade barnen på glass.
Efter att vi var klara där så blev det ett stopp hos mamma och pappa som bjöd på fika.
Blev kvar där ett bra tag, alltid lika trevligt.

Kom hem här vid 22 och det var bara att stoppa Lucas i säng direkt.
Satte oss och slökollade på tvn en stund, vilket slutade med att jag somnade i vanligt ordning i soffan ;)
Ögonen gick verkligen i kors när jag styrde mot sängen.

Flyttdags

Ja igår flyttade gräsänderna vidare. Så de får större utrymme att vara på osv. De har ju vuxit på sig rejält under de fem veckorna som de har bott här. Blir lite konstigt utan dem.
 

Midsommarafton

Midsommarafton firade vi nere hos mamma och pappa.
Efter att vi hade ätit lite mat så var det bara att hoppa in i bilarna för att styra mot Domarvik.
Där dansades det kring stången och det köptes lotter. Liam kammade hem första priset i ena lotteriet, ett våffeljärn. Men han var jätteglad för det :)
Efter att vi var klara i Domarvik så blev det att åka hem till mamma och pappa igen för att äta jordgubbar. Det blev även andra smaskigheter till dem. Mumsigt värre var det :) Och magen stod i åtta hörn efteråt :D

Kusinen får allt ta och komma ut nu!

Satt ute ett bra tag, Elsa sov som en liten stock hos mormor <3

Var två lite slitna grabbar när vi åkte hem. Kom hem här vid 21 och Lucas var bara att stoppa i säng, slocknade snabbt :) Liam stannade uppe och såg på film med oss.
 
Bilderna från Domarvik får komma senare då de ligger på Jens telefon.

11 år

I fredags på midsommarafton hade jag och Jens varit förlovade i 11 år! Det var midsommarafton det året som vi förlovade oss också.
Åren rullar på väldigt fort men vi har hunnit med mycket under alla de åren och vi har blivit starkare tillsammans efter allt vi har gått igenom.
Och jag är så otroligt lycklig över den familj som vi har skaffat tillsammans <3
 

Bvc och stan...

Idag var det ju dags för Elsas första bvc-besök. De gör ju inte hembesök längre så det fick bli en tripp dit istället.
Lucas satte igång att leka direkt och vi fick komma in till K i stort sett direkt.
Pratade igenom förlossning osv och sen var det dags att väga och mäta.
Dock så hade hon inte gått upp så mycket, eller ja nästan inget alls. Men dels kan det ju bero på att hon inte gick ned så mycket i början eftersom hon fick ersättning på sjukhuset och så rann ju inte mjölken till ordentligt förrän några dagar efter vi kom hem.
Så vågen stannade på 2500g så bara 20g upp på en vecka och hon mätte 47,5 så 1,5 cm hade hon växt. Huvudomfånget var ju 34 när hon föddes och det mättes idag till 34,5 cm.
Så det är bara att fortsätta att amma för fullt. Hon sover ju hela nätterna oftast och knasungen vill ju inte äta om nätterna om man väcker henne heller. Så jag skulle inte hålla på och väcka henne heller. Har ju försökt de senaste nätterna att ialla fall korta ned sömntiden lite grann och har man tur som får man i henne lite runt 5-tiden.
Men men, vi får se vad vågen stannar på nästa vecka när vi ska dit.
 
Efter att vi hade bvc avklarat och gett lillskruttan mat så styrde vi mot stan.
Första stoppet fick bli Ikano där det inhandlades lite nya kläder till barnen till morrondagen, återstår att se om Elsa kommer att drunkna i sina kläder eller inte trots att det är strl 50. Och så lyckades jag hitta en ny amningsbh, ett helsicke att hitta för det finns ju bara i mindre modeller. Var inne på Triumph och det var supertrevlig personal därinne och jag hade sån tur att de hade några amningsbhar som det var 50% på så jag kom undan med en ny för 250:-.
Fixade present till kalaset som Lucas ska på om söndag också, så det är avklarat. Man kommer ju inte undan så billigt om man ska köpa nåt här i Åtvid.
Blev lite annat smått inhandlat också.
 
Lucas ville äta på McDonalds så det fick det bli. Och sen var det bara att styra mot Åtvid där det blev några ärenden uträttade också innan vi kunde styra hemåt.

Sen har vi mest tagit det lugnt, Elsa har velat äta väldigt mycket nu ikväll så soffan har varit min vän.
Kvällsmaten fick bli jordgubbar med mjölk, ingen som klagade på det ;)
Ska snart ta och styra mot sängen tror jag, trötter då det inte blivit nån vila idag.
Och imorron väntar ju midsommarfirande. Se om inte Elsa kan göra så att barnens kusin tänkt att titta ut nu :) dags för det nu tycker jag :) Det har ju funkat tidigare med andra bebisar :)

 
 

Elsas första bad

Idag har Elsa tagit sitt första bad, var väl inte sådär jättepoppis direkt :)
Det var skönare att bli insmord efteråt, hon är ju en liten torris.
Hon har visst ärvt mitt självlockiga hår ialla fall.
 
Annars idag så har det varit det vanliga. De vanliga morronbestyren och sen iväg med Lucas till dagis.
Jens fixade ju däcket innan han åkte till jobbet.
Hem snabbt som sjutton sen för att hinna ringa till bvc på deras telefontid, kom hem 3 min innan de "stängde". Småpysslat lite här hemma under dagen, tog en liten tupplur tillsammans med Elsa också.
När jag hämtade Lucas på dagis fick vi även ta en sväng till Erikstad för att hämta upp Jens och Liam eftersom jobbilen vägrade starta.
Blev ett stopp sen i Åtvid för att handla lite. Sen har det fixats här hemma.
 
Imorron blir det bvc vid halv 12, ska bli intressant att se hur mycket hon har gått upp. Efter det så blir det en sväng till stan. Se om jag hinner med banken också för att öppna ett konto till Elsa, annars får jag ta det nästa vecka.

Nu är det en liten dam som vill ha sig lite mat.
 
 

Tråkblåst

Så himla tråkigt när det blåser halv storm ju, det hade ju varit riktigt skönt ute idag annars.
 
Jaja, vaknade med huvudvärk imorse så det var bara att börja kurera den direkt. Upp och ge Elsa mat och fixca ordning Lucas och de grejerna han skulle ha med sig till dagis. De var iväg till Hallaholm hela dagen idag och grillade korv där. 
Efter att han var lämnad så passade jag och Elsa på att handla lite.
 
Sen har det varit en rätt lugn dag. Det har fixats lite inne och ikväll har Jens och grabbarna pysslat lite ute.
 
Lucas fick det mindre kul när han kom hem från dagis, han blev stucken av en jordgeting på kinden.
Som tur var så reagerade han inte på det här sticket heller.
 
Skulle ha kommit i säng för länge sen egentligen men Jens upptäckte punktering på ena bilen så han håller på och tar bort det nu så han kan åka och fixa det imorron bitti innan han åker till jobbet.
Själv sitter jag med en liten tjeja som har lite magont. Ska strax förflytta oss till sängen.

Mys med storebrorEn vecka

Ja idag är vårat minsta lilla hjärta en vecka gammal, redan!
Älskade lilla skrutta <3

Måndag

Ny vecka igen då och idag var det ett besök på Erikstad som stod på schemat.
Lisa åker ju iväg på tågluff om onsdag och klart hon skulle hinna träffa Elsa innan hon åkte iväg, hon ska ju vara borta en hel månad!
Blev en lite stressig morron då det inte riktigt gick som jag ville inne i Åtvid där vi skulle göra ett stopp innan vi styrde mot Erikstad, jag, Lucas och Elsa.
Att affärerna inte kan ha det man vill ha ;)
Var inne på Sandelius och köpte en tårta också.Efter att vi hade klarat av vårat besök på Erikstad så var det bara att åka hemåt och göra lite nytta. Elsa tog sig en liten tupplur ute i vagnen, eller liten, hon sov i två timmar och hade säkert kunnat sova längre.
Men jag hann att laga mat, städa lite, tvätta lite och även hinna äta!
Nu ikväll har vi bara myst, perfekt väder för det.

Nu väntar snart sängen, måste komma i säng tidigare idag.
Imorron väntar dagis för Lucas, Liam ville följa med pappa till jobbet imorron igen. Så vi får väl se vad jag och Elsa ska hitta på.


Present

Fick ju en present också idag av bror med familj till Elsa. Åter igen, ett stort tack för de superfina kläderna! <3
Söndag

Konstigt det känns att det har gått en vecka redan sen vi låg inne på förlossningen och väntade på våran lille skrutt.

Dagen har rullat på i hög fart.
Hann med lite småfix här hemma på morronen och sen bar det iväg till Holmbo och sen till Kvarnvik. Det blev ett besök hos min käre bror med familj.
Grabbarna kom igång att leka direkt. Bjöds på fika och så fick de sig lite bebismys :)
Hade det supertrevligt, tack för en härlig dag!

På väg hem blev det ett stopp hos mamma och pappa för att hjälpa till med en grej.
Klockan hann att bli rätt mycket innan vi kom hem så idag fick det bli mat från pizzerian.
Grabbarna har fixat lite ute under kvällen medans jag har suttit med en liten tjej med magknip.

Men nu är det dags att krypa ned i sängen.


Lördag

Ja den här dagen blev inte riktigt som jag hade planerat.
Vaknade med huvudvärk vid 5, slängde i mig tabletter och vaknade senare utan huvudvärk men under dagen smög den sig på igen och blev till ett migränanfall.
Så dagen har varit mindre rolig. Har suttit och sovit i soffan samtidigt som jag haft en lite kinkig Elsa som velat äta mycket idag och bara velat bli buren. Så idag har man hittat oss i soffan nästan hela tiden.
Lyckades peta i mig lite mat ialla fall och nu ikväll har det lugnat ned sig.
Grabbarna bestämde att vi skulle se på Sean Banan-filmen och Lucas satt som klistrad :)

Får hoppas på en bättre dag imorron så jag kan få lite gjort.
Men nu är det en liten madam som vill ha mat igen så det är bäst att avsluta.
Bra att hon äter så hon går upp i vikt, mjölken har ju runnit till ordentligt nu så det finns gott om den än så länge.
Bäst att ta skruttan :)

Vi fortsätter växa som ogräs...


<3


Våran lilla prickisÄr inte riktigt intresserad av att bli fotograferad :)

Skolavslutning

Ja idag har det varit skolavslutning för Liam. Så idag följde Lucas med Jens till jobbet, han fick välja vad han ville göra. Och jag och Elsa åkte till skolan för att vara med under den lilla stunden som de hade "avslutning" på skolgården. Hon sov sig igenom avslutningen i famnen.
Sen gick ju alla klasserna iväg till Pingstkyrkan så då åkte jag och Elsis hem för att fixa fram en nyckel till Liam, men någon blev hungrig så vi blev kvar hemma tills Liam kom hem istället :)
Men nu har han ledigt till den 20:e augusti ialla fall. Lucas har några dagar kvar att gå på dagis, han ska ju gå juni ut är tanken så sex dagar kvar ialla fall.

Åkte sen iväg för att handla lite och sen hämta Lucas på Erikstad. Och sen har vi mest tagit det lugnt. Tvättar lite och har småplockat lite. Tror jag ska sätta Jens på att laga gräsklipparn sen så vi får gräset klippt idag för det behövs verkligen! Bäst att passa på när det är bra väder.
Städningen inne får nog vänta tills imorron.

Väntar på att Jens ska komma hem, han har ju eftermiddan idag också. Sen får det bli att slänga ihop middan, grabbarna har ju beställt tortillas som vanligt. Eller ja, som Liam sa när jag frågade "om det går bra för dig mamma" ;)
Chokladpudding har beställts till efterrätt också.

Var iväg till stan igår efter att Jens hade slutat jobba, tanken var att hitta lite kläder till Elsa på rean men det blev inte så mycket. Hittade några plagg på rean och några andra för övrigt. Orkade inte leta allt för noga heller för den delen, får åka in nån mer dag och kolla. Ska nog sätta mig och kolla deras hemsidor också.
Hon drunknar ju visserligen i det mesta, precis som hon försvinner i bilstolen.

Nä man kanske skulle ta och hänga upp tvätten nu medans Elsa sover.

Elsa skrutt

Lite fler bilder från sjukhuset..


En sovstil som känns igen från grabbarna.

Lucas valde inte den minsta nallen att ge Elsa :)

Fyra har blivit fem

I måndags kl 01.14 så föddes våran lilla Elsa, en liten skrutta på 2550g och 46 cm lång.

En alldels färsk liten Elsa

Kommit upp till SpecialBB


På måndagseftermiddan fick vi besök av två väldigt stolta storebröder.En förlossningsberättelse osv kommer lite senare. Men efter några dagar på sjukhus pga att hon var liten och behövde extrakontroller osv så är vi nu ialla fall hemma sen igår eftermiddag vilket är otroligt skönt efter att ha delat rum på SpecialBB.

Kalas

Började dagen lite lugnt, skapligt ont sen igår fast det hade jag räknat med.
Efter lite frukost så blev det en tripp till Åtvid och sen till Erikstad en sväng för att hämta hem jobbilen.
Sen var det dags att göra sig iordning för att åka på kalas nere hos mamma och pappa.
Det bjöds som vanligt på smarrig mat och kusinerna lekte för fullt.
Det blev presentöppning för både Liam och pappa. Och alla vill hjälpa till såklart :)
En mycket trevlig dag med fullt ös :)

Var skönt att komma hem dock och bara stupa i soffan. Har riktigt ont och är helt slut i kroppen.
Så det har bara varit soffhäng resten av kvällen.
Ska snart ta och styra mot sängen och se om man kan få sig lite sömn.

Växer som ogräs

Ja gräsandsskruttarna växer som ogräs rent ut sagt!Student

Ja idag har vi varit på studentfirande, Jens syster Lisa har tagit studenten!
Nu är det slut på att sitta i skolbänken :)
Har haft en trevlig dag och vilken tur med vädret.
Efter utspring och ha kollat när de åkte iväg med lastbilen och kollat in en massa andra studenter begav vi oss mot Erikstad där vi väntade in Lisa. Det tog ju sin lilla tid för dem att åka den turen som de får åka med lastbilarna osv så vi fick vänta ett tag :)
Men sen blev det dags att äta, kallbuffé och det fanns en massa gott på bordet :)
Och efter det supersmarriga jordgubbstårtor.
Supertrevligt att träffa alla idag, många ser man ju inte så ofta. Favoriten är nog ialla fall svärfars faster Alice :)

Kom hem här vid 20 så det var bara att stoppa Lucas i badet och sen i säng med honom. Han ville tom själv gå och lägga sig :) Han har hållt igång idag, lekt med Albert, Jonte och Liam.

Har skapligt ont efter dagen och är trött. Tog och varvade ned här ikväll med att kolla på "En gång i Phuket".
Men nu väntar sängen, är ju en dag imorron också och då väntar kalas för Liam och pappa.

Vill inte ha regn!

Varför ska det börja regna nu för?!
Liam har sin sommarfest ikväll och det känns ju inte speciellt lockande att tillbringa några timmar ute i regnet på en fotbollsplan. Får hoppas att det har tänkt sig att sluta.
Jag vet, det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.
Har väl ingen ork att åka alls egentligen men det får väl bli en sväng ialla fall och se hur länge man orkar.

Varit själv här hemma idag. Lucas följde med morfar till Erikstad idag eftersom jag inte kände för att ta med lilla pillernissen själv till barnmorskan :) Och sen stannade han kvar där med Jens. De borde vara på väg hem om ett tag, så snart de är klara med intaget av hästarna.

Efter bm-besöket blev det att uträtta några ärenden nere på byn. Beställde bla blommor inför morrondagen så att det bara är att springa in och hämta dem imorron innan vi åker.
Lär nog ha att tänka på ändå skulle jag tro, får hoppas att grabbarna är samarbetsvilliga helt enkelt ;)
Jens är ju iväg och jobbar och ska hämtas upp på Erikstad.
Förmodligen kommer jag att slita mitt hår över vad jag själv ska ha på mig, vira in sig i ett lakan kanske?! Det här med höggravid och kläder är inget skojigt.

Fick bli en lunch från Sandelius också. Blev lite akut hungrig.
Har tagit det rätt lugnt sen, fixat lite med tvätten bara.
Har inte känt mig eller känner mig inte helt på topp så det jag hade tänkt göra har ju inte riktigt blivit gjort.
Men nu måste jag nog snart resa på häcken för att förbereda lite inför morrondagen och sommarfesten.
Kläder som ska strykas osv inför imorron och så ska det väl med lite fika osv till sommarfesten.
Leta reda på lite paraplyer också antar jag.

Bm-besöket

Ja bm-besöket i förmiddags gick väl hyfsat bra ialla fall.
Bebisen mår prima och har växt precis som h*n ska. Möjligen att det blir en lite mindre bebis denna gång mot Liam och Lucas, bm trodde det kunde vara så med tanke på att magen fortfarande är mycket mindre än med grabbarna. Skiljer ju 5-6 cm på magmåtten. Med grabbarna låg måtten rätt lika.
Funderar på hur gigantisk man måste ha varit när man väntade dem egentligen, jag som tycker jag är stor nu! :)

v.39+2

Vikt: upp 2 kg sen sist så total viktuppgång hittills 5 kg
Magmått: 35 cm och då var hon generös sa hon, egentligen låg det runt 34.
Blodtryck: 140/100 efter lite vila 115/85
Protein i urinen +1
Hjärtljud: Stadiga 140
Och h*n är fixerad! Det hade jag inte riktigt räknat med faktiskt :)

Med tanke på äggvitan och blodtrycket så har jag ett extra besök inbokat på måndag för att kolla igen och förhoppningsvis har det inte stigit tills dess. Blodtrycket har ju varit lite vajsing och jag har ju mått konstigt till och från. Som tur är så är det ju inte så långt kvar nu. Men om jag fick sånt tryck i huvudet igen och illamående så skulle jag åka in, eller ja om det blev några andra symtomer också såklart.
Man kan ju dock hoppas att h*n har tänkt sig att komma ut innan måndag men det är nog inte så troligt ;)
Fick stränga order om att ta det lugnt ialla fall för att hålla blodtrycket nere så det är det väl bara att försöka göra.

Sol

Så härligt det har varit med sol idag! Har väl inte hunnit njuta så mycket av den som jag hade velat men men.

Hade besök här imorse då vi skulle sälja en grej, trevligt med lite extratillskott i sparkassan.
Sen blev det en tripp till Marias Hus för att kolla present och så hade jag ju ett presentkort att spendera :)
Och inte kom jag därifrån tomhänt :) Så imorron får det nog bli att sätta upp grejerna.
Var tvungna att åka till Erikstad en snabbis också när vi ändå var ute och åkte, för att fixa bevattningen i ridhuset. Försvann en del tid som vi hade tänkt lägga på annat men men.

Vi har fått upp spjälsängen idag ialla fall *kors i taket* och jag har nog packat klart väskorna.
Får kolla igenom dem lite snabbt imorron igen och se så allt ligger där :)
Annars så har dagen bestått av småfix här hemma.
Tog och grillade till middan, mumsigt. Och så blev det hallon-och blåbärspaj till efterrätt. Grabbarna åt för glatta livet :) Tur att det finns lite sånt som de gillar ialla fall.

Dags att fixa klart det sista för dagen och sen krypa ned i sängen. Bm-besök väntar imorron bla. Det sista hoppas jag på.


v.40

Ja då har man gått in i v.40 också.


De senaste dagarna har jag haft väldigt mycket förvärkar, minsta grej sätter igång det och det har känts riktigt ordentligt i ryggen också.
Och idag har jag knappt kunnat bocka mig för det har skärt som knivar i magen.
Så det förbereder sig väl ialla fall. Känner mig en aningen sprickfärdig nu :)

Vi bara väntar och längtar nu <3

9 år

Ja idag har denna unga herre fyllt 9 år! Helt otroligt att det är så länge sen han föddes!
Stort grattis vår älskade Liam <3


En kille som vaknade väldigt tidigt imorse!! 04.33 kom han upp och sa att han inte kunde sova mera! Och han ville absolut inte gå och lägga sig i sängen igen. Men han la sig i soffan ialla fall, men han sov inget mer sa han.
Så det har varit en lång dag för honom idag, men han är piggelin än. Men han kanske kan sova lite längre imorron ialla fall ;)

Var iväg till stan en sväng och handlade de sista presenterna till honom efter att Lucas var lämnad på dagis, vilket inte var några problem att lämna idag inte eftersom de skulle åka Blå tåget ;)

Självklart var bilen tvungen att gå sönder inne i stan också, den där jädra tryckslangen till turbon hoppade ur igen så det var ju bara att köra in till kanten och vänta på bogseringshjälp.
Fick bogsera den till verkstan i Åtvid och de fick fixa till det så att det håller så länge ialla fall. En litet rör som måste bytas också som har blivit slitet efter att slangen har hoppat bort för många gånger.
Sen hoppas jag fasiken på att den tänker sitta kvar!

Efter att ha varit och handlat lite så var det någon här hemma som väntade spänt på att få presenter :)
Så det fick bli paketöppning innan middan.

Vad han bestämde för middag idag kanske inte är så svårt att lista ut ;) Tortillas såklart..
Tur att det inte blir det på fredag ialla fall eftersom vi ska på studentkalas.

En kille som är helnöjd med dagen, han har invigt alla sakerna. Favoriten är nog geväret som man skjuter pappersbollar med, något som han har gått och kikat på länge.
Han har suttit och satt ihop sitt lego nu ikväll.

Men nu börjar det nog bli dags för oss alla att krypa ned i sängne, trots ledig dag imorron.
Huvudvärken har smugit sig på igen och jag hoppas innerligt att jag vaknar utan den imorron bitti men det är nog inte så troligt. Men man kan ju alltid hoppas.

Och sin dag fick Liam helt för sig själv också eftersom bebisen har hållt sig kvar därinne. Lite glad är han allt för det ;)

7"Mamma, idag är det faktiskt bara 7 dagar kvar tills det är sagt att bebisen kan komma"
Första meningen jag möttes av imorse från Liam, efter det kom det God morgon förresten ;)
Lucas tröttnade lite igår vid middan och sa att det var dags att åka till mormor och morfar nu för nu fick faktiskt bebisen ta och komma ut! :) Tänk om det vore så enkelt :)
Tur att det inte är allt för lång väntan för dem nu. Och vilka hjälpredor jag kommer att ha, Lucas ska göra allt han :) tom byta bajsblöjor, det ni ;)

Börjar bli dags att veva igång Lucas så han hinner få i sig lite frukost innan det är dags att styra mot dagis.
Sen får jag roa mig resten av dagen själv, stan är inte att tänka på idag. Har alldeles för mycket förvärkar och det värker i magen osv så det får väl i så fall bli en sväng in på Ugglan idag när Lucas ska hämtas på dagis och se om det går att hitta nån mer present där i första hand.
Får ta det lite lugnt under dagen, roa mig med tvätten för tvättberget behöver minska.

Dags för bussen att ombesiktas idag också, hoppas verkligen att den går igenom rent den här gången så vi kan sälja den och försöka hitta en annan.

Nä bäst att sätta fart nu.

Slut på helgen

Då var den här helgen också slut, dagarna bara flyger fram. Får hoppas att det fortsätter så men den här vecka lär det nog göra det för den är rätt fullspäckad.
Det är en viss herre som fyller år, klassfest, bm-besök, student, kalas och så lite andra smågrejer.
Och så börjar ju Jens att jobba imorron igen i stallet.
Får försöka vila lite mellan varven, har ju lite att småpyssla med här hemma också.

Men idag har vi ialla fall tagit tag i övervåningen, rensat ut byggrejer och Liams gamla rum är urplockat.
Måste säga att det blir ofantligt tomt överallt nu när alla grejer kommer ut :)
MEN så skönt!
Har lite kvar att göra imorron, bla ska spjälsängen upp eftersom vi inte hann med det idag.
Idag har dock Jens och grabbarna fått stå för det mesta, min kropp har inte varit så samarbetsvillig.
Blev lite mycket för den igår förmodligen, riktigt ordentligt förvärkar har jag haft hela dagen och nu ikväll har det gjort riktigt ont så jag har fått vika mig dubbel.
Lyckades ta mig ned i ett varmt bad och det var riktigt skönt.
Den där tryckande huvudvärken kunde gärna få försvinna också, även illamåendet och den domnande handen.
Återstår att se hur allt ser ut på torsdag när det är dags att åka till barnmorskan.

Hoppas på att kroppen är lite mer samarbetsvillig imorron så jag kan ta mig till stan, har ju haft lite svårt att köra bilen på sistone. Men behöver jaga rätt på lite fler presenter till Liam. Det vi skulle ha i Åtvid som Liam har kollat ut osv hade de ju inte fått hem och skulle inte få hem förrän i slutet av sommmaren och då är det ju lite sent.
Så imorron eller på tisdag måste jag ju ialla fall ta mig iväg.

Återstår att se hur morrondagen blir helt enkelt. Inga slömorrnar för min del nu ialla fall eftersom jag ska få iväg Liam till skolan och sen köra Lucas till dagis. Den onda kroppen får ge med sig helt enkelt :) Tar ju visserligen emot när man än ska upp med tanke på hur ont det gör i fogarna. Tänk vad skönt sen att kunna resa sig lite mer normalt :)
Det kommer bli långa dagislämningar ialla fall så det är bäst att ge sig iväg i tid :) Han har ju en tendens till att bli väldigt mammig när jag lämnar.

Nu ska jag ta och börja styra mot sängen, försöka få lite sömn innan klockan ringer. Se om förvärkarna vill lugna ned sig lite också eller om de har tänkt fortsätta under natten :)

Ensiffrigt

Ja nu är vi nere på ensiffrigt!
9 dagar kvar till Bf, Liam har stenkoll på hur många dagar det är kvar nu :)
Lucas tycker att bebisen faktiskt ska ta och komma ut nu för det måste ju vara väldigt trångt därinne i magen. Han frågar varenda dag om de inte ska åka till mormor och morfar nån gång, så att bebisen ska komma ut. Hans väska som står packad med grejer går han omkring med varje dag, redo att ge sig iväg :)
Återstår att se om vi får vänta länge till eller inte.
Det känns som att magen har sjunkit ned lite nu, lättare att andas och lite lättare att böja sig. Men jag tycker inte det ser ut som att den har gjort det riktigt.
Har en känsla av att det kan komma att bli en midsommarbebis.
Om inte familjen "skrämmer" ut bebisen den 9:e när det är dags för kalas för Liam och pappa :) Det brukar ha en tendens till att bli så :D
Borde väl fundera lite mer på det där med namn, men jisses vad svårt det är den här gången. Tjejnamn har vi nog, tror vi.. Men killnamn vette sjutton och det är nog det vi kommer att behöva :)

Med Lucas fot behövde vi inte åka in förresten. När det blir sådär så gör de inget åt det utan vi skulle antingen tejpa ihop lilltån med tån bredvid eller linda om foten och så högläge. Så det var så han tillbringade några timmar, annars så hoppade han omkring på ett ben. Nu ikväll är det bättre, fortfarande lite svullen och öm men det funkar att gå bättre ialla fall. Så efter en natts vila tror jag den är rätt okej.

Vad har vi annars pysslat med idag.. Jo städat och röjt, jag har numera ett allrum igen! Det blev ruskigt tomt därinne när alla grejerna försvann :) Vilket svängrum det blev :D
Håller på och kör storstädning i hela huset nu, så idag har vi ägnat oss åt undervåningen.
Så imorron är det dags att ta tag i övervåningen. Måste gå igenom Liams gamla rum också som vi inte tagit tag i ännu med leksakerna osv. Och så ska vi väl se om vi inte kan få upp spjälsängen också, som Lucas tjatar om :) Storstädningen resulterar inte bara i ett rent hus utan även i kraftiga förvärkar. Nu ikväll har de inte varit så nådiga.

Ällingarna växer så det knakar! De är nu dubbelt så stora mot vad de var när de kom hit. Inga små dunbollar längre :) Snabba som sjutton är de också :) Får väl vara tacksam för att de inte bits ialla fall ;) Men det börjar bli dags för dem snart att flytta ut till nåt större snart och få sin större "damm" att simma omkring i. Sitter och klurar på hur och var vi ska anlägga denna tillfälliga ankhage :) Nu får det nog bli att slappa några minuter i soffan till och sen hänga upp dagens sista tvätt innan sängen väntar.

Då sitter vi i kö till sjukvårdsupplysningen. Lilleman som har fått storebrors dörr igenslängd på foten och lilltån fick ett ordentligt märke och svullnade. Jens ville ringa och kolla vad de säger, om nån ska kolla på det eller inte. Jag tror ju inte att det blev nåt värre av det men vi får se vad de säger om det.

Regn, regn..

1 juni idag och det har då inte varit nåt höjdarväder. Regn heeela dagen! Var tog sommaren vägen?!
Passade ju bra visserligen för det vi skulle göra idag, nämligen en massa innefix.

Dock så mådde jag inte helt hundra på morronen så det tog ett bra tag innan vi kom igång med nåt. Jag kom nämligen inte upp ur sängen förrän framåt 11, men vilan behövdes.
Sen var det bara att få i mig lite frukost och sen gjorde vi oss iordning för en tripp in till Åtvid.
Kollade efter lite presenter till Liam och handlade lite. Ser dock ut som att det måste bli en tripp till stan innan tisdag också, hur det nu ska hinnas med.

Väl hemma blev det en fika, Liam hade hunnit hem från skolan också eftersom han slutar tidigare på fredagar.
Sen var det bara att sätta igång. Och vi har lyckats få fram det mesta av allrummet igen. Fritt från flyttkartonger, bygggrejer osv, eller ja det mesta ialla fall. Ska ta det sista imorron plus att vi ska hinna med en massa annat imorron, är tanken ialla fall.
Har gått igenom de flyttkartongerna med leksaker som har stått nu sen vi plockade ned i det gamla tv-rummet och konstigt nog så gick grabbarna med, utan protester, att vi inte plockade upp allting. De fick välja ut grejer och ställa in på sina rum och resten ligger nu kvar i kartongerna, undanställda.
Kan nog säkert få ihop en kartong till när vi går igenom leksakerna på Liams gamla rum, har inte hunnit dit ännu. Men nu börjar det likna nåt ialla fall.
Vill röja rent i huset innan lillskrutten kommer.

Måste komma ikapp med tvättberget också. Så våran helg kommer att bestå av en massa hemmafix med andra ord. Jens börjar ju jobba på måndag så det försvinner ju lite tid om dagarna som jag inte kan få nån hjälp.
Men bebis har nog inte bråttom så jag hoppas vi ska hinna få klart allt :)

Grabbarnas nya rum börjar nu se ut som barnrum :) Har fått in bokhyllor och leksaker nu och de är så nöjda, framför allt Lucas är nöjd med ett eget rum :)
Lite svårt för det där med att sova därnere, lite läskigt, så det går lite sisådär än så länge. Det är spöken osv men det får ta den tid det tar.

Nu ska jag ta och hänga upp lite tvätt och sen får det nog bli sköna sängen.

BadbollJens var tvungen att ta en bild idag igen, på den gigantiska badbollen :)

RSS 2.0