Krämig kycklinggryta

Idag testade jag ett nyrt recept, känner att jag behöver förnya mig för det är samma gamla maträtter som serveras om och om igen.

Idag blev det en kycklingrätt från Niiinis.se. 
Det var riktigt gott och Malte struntade i pastan till slut och tog om av bara grytan flera gånger.
Jag serverade pasta till idag då tiden blev lite knapp, annars var planen att ha potatis till. 
Men grytan går garanterat att servera till både pasta, ris, potatis eller kanske klyftpotatis. 


KRÄMIG KYCKLINGGRYTA, 4 port

4 kycklingfiléer

1 röd paprika

1 gul lök

2 klyftor vitlök

3 msk kycklingfond

3 msk kalvfond

2 tsk kinesisk soja

1 tsk timjan

lite salt och peppar (var försiktig med saltet då du har i både fond och soja)

Ca 2 dl vatten

1 1/2 msk honung

3-4 dl grädde (valfri fetthalt – men den fetaste blir godast)

300 g färskost (typ Philadephiaost – ett tips, ta en smaksatt med t ex vitlök eller örter, det ger spännande smaker i grytan).



Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, stek bitar i smör. Ha gärna lite högre värme.

Hacka lök och paprika. Ha i det med kycklingen när den blivit genomstekt. Pressa i vitlöksklyftorna.

Häll i kycklingfond, kalvfond och soja. Krydda. Häll i vatten och låt puttra i ca 5-7 min.

Häll i grädde, honung och färskost och blanda runt, låt sedan puttra i ca 10 min till på medelvärme. 


RSS 2.0