Ny vecka..


Ny vecka igen då, ser man det så här med dagar osv så är det ju snart dags. Går jag efter hur jag mår så känns det som evigheter kvar innan liten tänkt att komma ut. 
Men det är bara att bita ihop och försöka hålla igång. 

V.33 (32+1)

                               Vad vi längtar efter dig <3 
 

Nu var det klippt!

 
Elsa kollade väldigt konstig på honom när han var klar hos frissan och Lucas kände inte igen honom när vi kom hem :) Tar nog ett tag innan vi vänjer oss vid hans korta frisyr ;) 

Påskrivet

Idag var Jens på möte och nu är papprena påskrivna. 
Så den 1 oktober så börjar han jobba igen och förhoppningsvis pallar ryggen med det. 
Lite oro har ju självklart funnits och ja, finns eftersom jag mår som jag mår, hur det ska gå den sista tiden. 
När jag har vissa dagar som jag knappt kan röra mig, får yrsel osv. 
Men det får ju gå på nåt sätt. 

Tom barnmorskan blev lite orolig idag hur det skulle bli för min del, med alla besvären osv. Blir ju mycket lyft och bärande vilket inte är det bästa med foglossningen. Men som jag/vi sa, det återstår att se hur det blir. Har det ju lite enklare tis-tors iallafall när Elsa är på förskolan ett tag. 

Längtar verkligen efter att få tillbaka min kropp så jag kan röra mig osv som vanligt igen. 
Men snart, snart.. Gör absolut inget om h*n bestämmer sig för att kika ut tidigare ;) 
Höstlovet vore ju perfekt att födas på tycker jag ;) 

Håller på att göra om lite härhemma. Lite byte av möbler för att få mer förvaring till kläder bla. Tar lite tid bara när man inte kan göra så mycket åt gången. 
Börjar få lite panik över det här med veden också, kan ju inte göra nåt själv istort sett med det så det känns lite extra. En del finns inne iallafall medans det fortfarande finns en hel del som fortfarande behöver kapas. Jag får nog ta och bita ihop en dag så Jens och jag får kapa en del av vedhögen som ligger härhemma. 
Ja det finns många måsten som borde göras, helst innan Jens börjar jobba och innan bebisen kommer. 
Vi får väl se vad som hinns med helt enkelt. 


I helgen var vi bla på barnloppis, älskar att åka på såna loppisar. 
Fyndade till alla fyra barnen, 21 plagg för 295:-. Inte ofta man hittar kläder till Liam på loppisar men denna gång lyckades jag. 
Nya byrån kom upp också, nu måste jag bara sortera kläderna som ska i. Måste rensa en hel del bland Loves kläder, vuxit ur en hel del nu. 
 
Nä, nu är det bäst att styra mot sängen så man hinner få sig nån sömn innan det är dags att pallra sig upp igen. 

V.33 (32+0) och bm-besök

Idag var det dags för ett bm-besök. 
 
Läkaren hade beställt en massa blodprover som jag skulle ta idag så stick i armen så idag fick jag inte reda på blodvärdet eftersom det togs i armen istället för fingret eftersom det var bla det som de ville kolla. 
Var en himla massa grejer som skulle kollas. 
Skönt att de har ordentligt koll denna gång iallafall. 
Får hoppas att proverna är bra också.

Vikten visade -2kg sen förra gången så totalt -6kg sen inskrivningen. 
Blodtryck: 115/75
Sf-mått: 34 cm 
Hjärtljud: 135

Bebisen har flyttat lite på sig men fortfarande inget huvud nedåt. 
Den har tills nästa gång på sig, i v.35, att vända sig rätt annars så blir det vändningsförsök, vilket jag då inte har nån lust med så jag hoppas att bebisen är lydig och lyssnar på sin mamma. 
Fått tre besök bokade fram tills det är dags och så en extra tid ifall jag går över, vilket jag hoppas på att slippa. 
Samtidigt som det känns långt kvar så knallar veckorna på bra och med bara tre besök, förhoppninsvis, kvar hos barnmorskan så känns det ännu kortare kvar. 
Kanske är dags att ta reda på kläder osv. Känslan säger fortfarande att det är pojkkläder som ska fram men det får väl bli det neutrala ifall att man mot förmodan skulle ha fel ;) 


Utvecklingssamtal

Full rulle under förmiddan själv med småttingarna, vet inte om det har satt igång det jag har nu... Onda sammandragningar som inte vill ge med sig... Alvedon och värmekudde blev min vän nu ikväll men inte har det hjälpt. 

Pappa var här och hjälpte till att bära ut den gamla byrån som följde med huset. Den rymmer inte så mycket och vi behöver ha en större stå där den stod. Fick hjälp att bära upp kartongerna med den nya byrån i också så jag slipper bära. Får väl bli att montera ihop den imorron. 
De var och körde bort lite grejer och pysslade uppe i Ljungsbo också. 

Lite vila fick jag i soffan innan det var dags att åka in till Åtvid för att ha utvecklingssamtal med Liam. 
Han har ju ett ämne som han har haft lite svårt för, det vill inte riktigt fastna som han sa, men det ska han ta igen nu under hösten. Så det kommer han att fixa. Jag måste ju iallafall ha ett E tyckte han. 
Annars går det bara galant, att favoritämnena är teknik och no är inte så svårt att lista ut ;) 

Efter samtalet fick vi åka ned och lämna in Liams cykeln som gått sönder på skolan. Trodde att han skulle ta lång tid på sig att laga den, han brukar ju ha fullt upp men en kvart senare kunde vi hämta den. 

Lyckades få Liam att gå in till frisören också för att se om hon hade några tips på nån frisyr åt honom. Hans hår är ju rätt långt nu om man säger så. Och ja, nu kunde han gå med på att klippa sig bara det inte blev så kort. 
Så nästa vecka ska det bokas en tid som det ser ut just nu, om han inte ändrar sig tills dess ;) 

Efter middan och allt fix efter det fick det bli ett avkopplande bad. Trodde det skulle hjälpa mot det onda i magen men icke. Och ja nu i ca 2 timmar som jag skrev tidigare har jag haft en massa onda sammandragningar, eller ja påminner mer om förvärkar.. 
Förhoppningsvis lugnar det ned sig snart. Nog för att jag vill att bebisen ska kika ut tidigare än bf men än så länge får h*n allt stanna kvar där inne och bakas ett tag till. 

En av oss novembermammor fick ju sin lilla tjej idag, i v.30. Skönt nog gick allting bra och lilltösen verkar vara en fighter. En tjej som fick sina tvillingar i v.28 också, kämpigt har det varit men det går åt rätt håll nu. 
Är glad för varje vecka som lillknotten bakas därinne. 
 
Nej nu blir det till att krypa ned i sängen och se om det går att få nån sömn alls. Är dundertrött så det hoppas jag verkligen. 

Ny frisyr

Var inne och fick en drop-in tid hos Rita idag, i väntan på att den skulle slå 14 så tog vi oss lite lunch på Sandelius. Behövde fyllas på lite med energi. 

Jag var i valet och kvalet om jag skulle satsa på nån annan frisyr nu mot vad jag har haft de senaste åren. Velade innan men så när jag satt där och vi pratade om hur man kunde göra osv så slog jag till. 
Så nu blev det en annan frisyr iallafall och jisses så ovant! 
Från att i stort sett alltid haft till skuldrorna så blev det kort, det har jag inte haft sen jag gick i mellanstadiet tror jag. 
Inga mer tofsar här inte på ett bra tag. 

Elsa hade väldiga bekymmer över allt hår som försvann från mammas huvud ;) Och både hon och Love tittade konstigt på mig efter att Rita var klar :) 
Liam tyckte det var snyggt men att det är väldigt ovant att se mig. 
Lucas tyckte det var fint fram och så frågade jag om han hade sett bak också. Vände mig om och fick svaret "Oh shit". Han tyckte att det var lite i kortaste laget ;) Han undrade också hur jag skulle kunna sätta upp håret nu, det är ju alldeles för kort för det. Sen kom han tydligen på lösningen själv, om jag ville ha tofs så kunde jag ju sätta upp luggen ;) 


Tillväxtultraljud

Som jag har längtat efter denna dag. Något att se fram emot innan det är dags för bebisen att kika ut. 

Allt såg bara bra ut och h*n beräknades väga ca 2 kg nu. Så h*n följer kurvorna jättebra, ligger lite på den övre kurvan men helt normalt ändå. Så vi får väl se hur h*n växer på sig tills det är dags att komma ut. Det brukar ju inte stämma jämt så. 
Men det kanske inte blir nån liten skrutt som Elsa iallafall. 

Lillskrutten låg och log mot oss när hon fick in ansiktet <3 
Gick dock inte att få nån bra bild på det så vi fick en annan istället. Hon tyckte att eftersom den inte blev så bra så behövde vi inte betala för den. 
En liten profilbild. 

Som jag har misstänkt så låg h*n med huvudet upp och rumpan ned. Så det återstår att se om h*n tänkt att vända sig själv snart. De andra har ju legat med huvudet nedåt för länge sen vid den här tiden. 
Varken intresserad av vändningsförsök, föda i säte eller snitt så jag hoppas att h*n lyssnar på sin mamma ;) 

Jisses vad jag längtar efter att skrutten ska komma ut <3 
 

Onsdag

Alldeles strax dags att gå och lägga sig och jag ser fram emot morrondagen massor! 
Äntligen ska vi få se vår lille skrutt igen. 

Idag har det blivit en rätt lugn dag, kroppen är inte riktigt okej sen gårdagen så mycket vila har det blivit för min del. 
Elsa har roat sig på förskolan. Hon har tydligen bestämt sig för att inte sova middag där heller längre, vilket märks på humöret här hemma senare på eftermiddan. 
Igår hade hon sovit 20 min och idag hade hon inte sovit nåt alls. En trött tjej som lägger sig om kvällarna med andra ord. Men hon är ju i samma ålder som grabbarna när de slutade sova middag. 

Lucas lyckades med något mindre bra idag. Vet inte hur många gånger vi sagt att inte kasta bollar inomhus.. Sitter ute i köket och hör ett stort kras! Då har han och Elsa hållt på med bollen ute i stora hallen och träffat plafonden i taket och hela lampan har lossnat! Glassplitter från plafonden och glödlampor på hela golvet och båda står mitt i det. Få bort dem snabbt därifrån och hindra Love från att krypa ut. 
Sen var det ju bara att städa undan allt.. Glassplittret hade lyckats sprida sig i hela stora hallen, ut i lilla hallen och ut i köket. Tog ett tag innan vi blev av med allt. 
Lucas fick ett skärsår ovanpå foten och Elsa fick ett litet skärsår på ena stortån och ett rött märke på armen. 
Så de klarade sig bra mot vad det kunde ha blivit, kunde ju blivit betydligt mycket mer skärsår än så. 
Lucas var helt förstörd såklart eftersom det inte hade varit med mening. Men som vi sa, det går att köpa en ny lampa. Men nu kanske han håller sig borta från att kasta boll inomhus, ett tag iallafall ;) 

Är så trött på bilar just nu också.. Idag när Jens åkte hem efter att ha lämnat Elsa på förskolan så lossnade framdäcket! Som tur var så skedde det på grusvägen och i låg hastighet så det mesta klarade sig. 
Visade sig att verkstan inte dragit åt bultarna ordentligt, de satt även löst bak på samma sida. 
Så han fick krångla lite med det på morronen. 
Börjar undra vad den där verkstan kan göra ordentligt egentligen.... 
Den fungerar ju fortfarande inte ordentligt. Får se om Martin kommer förbi en sväng imorron och kollar på den istället. Nån ordning måste det ju bli på den. 

Gick ju att köra med den sen iallafall. Jens skulle ju till tandläkarn i Rimforsa på eftermiddan, känns ju lite onödigt att ta bussen för en enda person. Tycker det är riktigt bra att de skickar ut kallelsen också, om den nu inte kommit på villovägar. Som tur är får man ju en påminnelse på mobilen dagen innan, annars hade vi inte vetat om tiden alls. Och han måste ju gå för att inte förlora det gröna kortet. Men nu har tandläkarn sparkat ut psykologen ;) Skönt tycker Jens eftersom han inte trivdes med honom, gjorde inte tandläkarn heller ;) Så nu blir det inte riktigt lika hårt längre. Enligt psykologen var det viktigare med tandläkarbesöken än ultraljud, förlossning, man fick inte vara sjuk osv. Utan då skulle han dra in kortet direkt. 

Annars har väl dagen varit som vanligt ;) Lite tvätt har hunnits med iallafall, märks inte så mycket på tvättberget tyvärr. Men det är bara att fortsätta. 

Nu får det bli att krypa ned i sängen så att det blir morron snart :) Blir att stressa på lite imorron. Jens var ju smart och glömde fråga på förskolan om vi kunde lämna lite tidigare imorron men vi får ringa dem imorron bitti och kolla, det brukar inte vara några problem. Sen ska Love lämnas hos farmor innan vi kan styra till US. 

Stan

Efter att Elsa var lämnad på förskolan idag så styrde vi kosan mot Linköping. Startade med att ta lite brunch på Ikea. Något som denna lille herre inte hade något emot :) 

Sen blev det att gå till H&M för att byta en tröja som Lucas köpte i helgen, hans storlek men den satt som ett korvskinn på honom så jag vet inte vad det var för konstig storlek. 
Istället så blev det ju lite kläder till bebisen och så lyckades jag hitta några amningströjor. 
Babyproffsen fick sig ett besök också innan vi styrde mot Linghem där vi var och hämtade två barnfåtöljer som jag hade fått. Sen var det bara att åka till förskolan för att hämta Elsa, lite småhandling och sen hem och fixa med tvätt osv. 
Vi fick en massa kläder häromdagen av en tjej som bor i Skåne. Hon hade haft med sig en massa kläder som hon skulle tvätta hos sin mamma i Linköping då de fick översvämmning i deras källare. 
Nu orkade hon inte tvätta allt så vi fick alltihopa. Så det blev mycket tvättande när vi kom hem, med tanke på att kläderna var fuktiga, en del rentav blöta fortfarande. 
Alla möjliga sorters storlekar fanns det. Har en påse kvar att tvätta men det får bli imorron. Var tvungen att få lite annat tvättat emellan, eller ja, tvättberget är gigantiskt just nu så det får bli mycket tvättande de kommande dagarna 

Nu ska här sovas iallafall, 

V32 (31+0)

Ny vecka igen.. 
 
Blev lite knasigt med kortet då solen sken in på dörren, men det får ni ta ;) 

V.32 och 62 dagar kvar till bf. Inte tagit reda på kläder eller något ännu till bebisen så det kanske börjar bli dags för det snart. Jo, köpte lite kläder och strumpor till henne/honom idag. Men nu ska det letas reda på de andra kläderna också. Är väl ingen risk att h/*n kommer lite tidigare så vi har nog tid på oss, eller ja han som vi säger. 
Känns som att det är en liten kille som gömmer sig därinne. Återstår att se om vi har fel eller inte. 
Längtar till torsdag, dags för tillväxtultraljudet då! 


11 månader och bvc-besök

Ja, lilleman har ju hunnit bli 11 månader, i torsdags förra veckan. Galet att det bara är en månad kvar tills han fyller 1 år, eller ja mindre än det just nu! 
Numera kryper han ju för fullt sen några veckor tillbaka, övergett ålandet. Han reser sig upp överallt och har börjat röra sig lite smått utmed möblerna. Klappa händerna är jättekul och att få äta samma mat som oss är det bästa han vet. Han gillar mammas mat med andra ord ;) Och han kan äta hur mycket som helst! Finns liksom ingen botten i honom :) 

Var på bvc förra veckan också för en läkarkontroll. Och vilken skillnad det är på läkare från vc och läkare från sjukhuset! Fick en från sjukhuset denna gång och hon var såå bra! 
Hon tog sig verkligen tid och hon busade med Love. Och jag vet inte hur många gånger jag fick höra att han är ett litet charmtroll, vilka ljuvliga ögon han hade och vilka ögonfransar :) 
Han charmade dom totalt med andra ord :) 
Och allt såg jättebra ut. 
Var ca 1½ månad sen vi var sist. 

Vikt: 8570g (+519g)
Längd: 72,5 cm (+0,5 cm) 
Huvud: 47 cm (+0,5 cm) 
 
Nu dröjer det inte så länge tills nästa besök, om ca tre veckor är det dags igen. 
Då blir det vaccination för Loves del och så en extra viktkontroll av Elsa. 

 

Lever...

Jorå vi lever, bara inte riktigt funnits tid till att blogga. 
Har haft en period nu som jag mått riktigt dåligt, inte ens kunnat ta hand om barnen ordentligt. 
Yrsel som vissa gånger lett till svimningar och inte fått behålla det jag ätit osv. 
Fick ta några lugna dagar med enbart vila, växlade mellan säng och soffa. 
Påminde lite om när jag väntade Love så vi svängde förbi vårdcentralen i fredags för och se om vi kunde få husläkarn till att skriva ut prover till labb, de jag fick ta ett halvår efter förlossningen med Love. 
Så nu väntar vi på provsvaren som borde komma imorron eller torsdag. 
Började i fredags med att äta extra folsyra iallafall. Det skadar ju inte att ta dom. 

Vad har annars hänt sen sist då... 

Vi har hunnit med att vara lite sjuka också. Lucas, Elsa och Love har varit förkylda och med det kommer ju astman igång. Så det fick medicineras för fullt. Liam klarade sig nästan helt iallafall, han hade några dagar som han hade ont i halsen. Han brukar ju klara sig från det mesta numera. 
Jens och jag åkte på varsin förkylning också. 
Återstår att se när vi åker på nästa ;) 

Var och kollade på en lekstuga till Elsa förra helgen som de skänkte bort. Bestämde oss för att ta den så den bara behöver lite ny färg och en ny dörr. Så förra måndan var pappa och Jens iväg för att hämta den. Än så länge har den inte kommit hem hit, den står på en tippvagn uppe hos Jens föräldrar. Måste göra lite plats för den där vi tänkt också :) 
Sen i vår får det bli det ny färg osv och göra den fin till henne. 

Jultidningarna har ju kommit också så det har blivit en del körande med det. I år är det Lucas som säljer, Liam ville ta en paus i år och han kunde sälja nästa år om han behövde pengar ;) 
Lucas hittade ett mål direkt bland premierna, ett eget xbox. Han vill ju så gärna spela på Liams, gärna samtidigt som Liam också när han spelar med sina kompisar. 
Och han har lyckats sälja bra hittills så xboxen är räddad, så nu återstår att se vad han kommer upp i mera. 
Han kämpar för fullt. Han vill gärna ha pengar eller presentkort också för att kunna gå till leksaksaffären ;) 
Har några stamkunder kvar, som inte varit hemma när vi varit där, att åka till så det får väl bli i helgen. 

Var ett barn kort i helgen då Liam försvann till en kompis för att sova över. Men det har varit full rulle ändå ;) 

Ja dagarna har väl rullat på i hög fart ändå. Veckorna hinner bara börja så är det en ny. 


RSS 2.0