Bm-besök v.26 (25+2)

Ja imorse var det ju dags för bm-besök. 

Alla värden visade bra, järnvärdet hade gått ned lite men det låg på 120 iallafall. 
Järndepåerna är bra också, de har ju alltid legat lågt tidigare. Men blodtransfusionen jag fick efter förlossningen kanske hjälpte dom upp också. 
Får hoppas att det håller sig bra nu hela tiden. 
Vikten visade -1kg sen förra gången så vågen fortsätter att peka nedåt. 

Sen kom vi ju till det där med att mäta, jag tycker ju magen är stor för att vara i v.26 och nog var den det. 
Sf-måttet hamnade på 28cm dvs över alla kurvorna. Men som hon sa att det är ju inget onormalt eftersom magen blir större fortare för varje barn. 
Kollade nu hur det var när jag väntade Love och i samma vecka så låg det på ungefär samma mått. Får väl kolla och jämföra med de andra senare när jag har papprena framför mig. 

Dopplern var inte populär alls, blev ett hiskeligt sparkande mot den. Så pass att det var svårt att höra hjärtljuden först :) Men till slut lugnade h*n ned sig lite så vi fick lyssna ordentligt. Hjärtljuden hamnade på 150. 

Fick även reda på att vi kommer få ett extra ul i v.32. 
Blev lite förvånad när hon sa det så jag kom mig inte ens för att fråga varför. Får komma ihåg det tills nästa gång med andra ord ;) 
Så nu ser vi fram emot nästa besök om tre veckor, får komma till vår gamla bm då också. 
Blir även glukosbelastning då eftersom vi skippade den idag. Är väl sjutton om det inte ska gå att göra den då. 


Efter att det besöket var avklarat så fick det bli storhandling, så nu är det välfyllt i skåpen igen. 
Var iväg till verkstan med golfen igen också för att försöka få lite mer ordning på den, det har inte lyckats riktigt tidigare. Inte riktigt helt hundra ännu men det verkar vara något annat som blivit galet också. 
Får väl se när det blir ordning på det helt. 
Var och hämtade upp en säng till Lucas på vägen hem, han har ju velat ha en annan loftsäng ett bra tag nu och nu hittade jag en. Så hans gamla säng är nu nermonterad och imorron är det dags att montera ihop den nya. 
Så det får bli en liten överraskning till honom när han kommer hem. Ska bli kul att se vad han säger :) 

Hade ju planer på att göra allt klart idag plus lite till men kroppen och jag har inte riktigt varit överens. Svimningskänsla så fort jag har stått upp. Hoppas på att den är mer samarbetsvillig imorron. 

Pratat med grabbarna nu ikväll och gissa om de var nöjda med sin dag på Legoland. De hade åkt stora berg-o-dalbanor. "Mamma, vi åkte ett stort tåg på banor som gick fort och så åkte vi ett ännu större tåg och så ett lite mindre tåg och så hamnade vi hos pingvinerna" :D 
De har även tagit körkort och Lucas hade fått mycket beröm över att han körde så bra för sin ålder :) 
Mycket hade de hunnit med idag. 

"Och gissa mamma, vi ska dit imorron igen!" Lycka hos Lucas :) Han hade nog missat den där lilla detaljen med att de skulle vara på Legoland i två dagar :) 

Får väl se när jag får några bilder att bjuda på här. 

Nu ska här sovas iallafall. Imorron blir trippen till ön av med mamma och pappa. Om nu inte vädret har tänkt att ändra på sig. 

Inte som planerat

Underbart med regn till och från under dagen och mycket svalare ute! 
Och idag har jag faktiskt kunna äta, eller ja frukosten var lite kämpig men resten av dagen iallafall :) 

Dagen blev inte riktigt som planerad. 
Om vädret hade tillåtit skulle vi åkt ut till ön med mamma och pappa men prognosen för dagen var ju inte den bästa. Så vi får se om vi kan ta oss ut på fredag istället om vädret är stadigare. 

Sen var planeringen storhandling och hämta golfen... Först kollade vi kräftburarna och efter det till verkstan. Det blev att vi fick sitta och vänta länge på verkstan då han var iväg på ärende och eftersom vi inte orkade vänta längre så tog vi en tripp till stan och uträttade några ärenden.
Unnade oss middag på Ikea, var tydligen inte bara vi som tänkte det... Klockan 18 brukar det ju inte vara mycket folk alls på Ikea men idag var det kö ändå ut till barnavdelningen i stort sett. 

Var sen och hämta bilen på verkstan som han hade ställt ut. Dock är den inte hundra än så den måste in och fixas lite med igen. Men de vet ju vad som ska fixas iallafall, alltid något ;) 
Sen var det raka vägen hem. 

Nu har vi bara tagit det lugnt under kvällen. Ingen av oss orkade med någon storhandling och klockan var mycket så det får vi ta imorron istället. Lite andra saker som ska fixas imorron också. Men allra först så blir det ett barnmorskebesök och då våran ordinarie barnmorska är på semester så får vi komma till den barnmorskan vi hade när vi väntade Elsa och Love. Så det ska bli kul att träffa henne. 
Ska egentligen göra en glukosbelastning också, inte gjort någon denna graviditet ännu eftersom jag mått som jag mått. Och eftersom jag inte mår så toppen nu så ser det inte ut som att jag kan göra den imorron heller. 
Har ju svårt att få i mig nåt ändå just nu och de gånger jag gjort belastningen de andra graviditeterna har jag ju mått pyton hela dagen. Så vi får nog skjuta fram den lite ytterligare. 
Men det ska bli skönt att se vad de andra proverna ligger på, intressant att se vad sf-måttet hamnar på också. Magen känns ju rätt stor redan. 

Fått rapport från grabbarna såklart också och resan ned till Danmark har gått bra :) Skulle tro att Lucas är väldigt förväntansfull inför morrondagen :) 

Nu är det nog bäst att skutta i säng så man orkar upp imorron dvs ingen sovmorron för någon. Kommer ha mindre lättväckta barn med andra ord. 


Bad och halverad barnaskara

Sovmorron som vanligt, lite sen frukost och sen pallrade vi oss ut i trädgården. 
Varmt idag också, åskan och regnet som kom igår gjorde ingen skillnad direkt. 

Elsa och Love fick sin pool uppfylld och fick svalka sig där. Love älskar det och plaskar runt för fullt. Han är ju inte still direkt ;) Elsa roade sig med att springa i och ur poolen, hälla lite vatten på lillebror och att vattna mina fötter :) Skönt visserligen men vatten minskade rätt fort i poolen :D 
Lägger sig och chillar lite :) 
Sälen Love :) 

Efter att de hade badat klart var det dags för Love att ta sin middagslur. Vi andra gick in för att svalka oss lite. 
Hann vara inne ett tag innan det brakade loss. Först kom spöregnet och en liten stund efter så började åskan mullra på håll. Men Tor förflyttade sig snabbt. Ena gången var det längre bort och rätt som det var så blekade det och small samtidigt precis ovanför huset så det skallrade i rutorna. Barnen hoppade högt i soffan. 
Sen var det längre bort igen och så höll den på. Kunde tydligen inte bestämma sig var han skulle hålla hus. 
Men en del regn kom det allt och denna gång kändes det ju i luften efteråt. 

Sen satte vi igång med att packa grabbarnas grejer. Får hoppas att de får fint väder där nu med tanke på vad jag packade ned mest av :) Men prognosen såg bra ut iallafall. 
Lucas har varit så förväntasfull! Han har ju längtat sen förra året då det var tänkt att vi skulle åkt egentligen. 
Men precis som förra året så satte foglossningen stopp för min del och för Jens del det ryggonda. 
Nu kom de ju iväg ändå tillsammans med farmor, farfar och kusin Jonte. 
De har sett fram emot det här massor, grabbarna. 


Var och lämnade dom hos farmor och farfar nu ikväll, Jens kollade kräftburarna och sen styrde vi hemåt. 
Så nu är barnaskaran halverad fram tills lördag kväll alt söndag beroende på hur dags de kommer hem. 
Och det känns redan ofantligt tomt och tyst här! 

Så imorron bitti startar de sin resa mot Danmark. Torsdagen och fredagen kommer de att tillbringa på Legoland. Lycka för Liam och Lucas med andra ord :) 
De har suttit och kollat på hemsidan vad man kan göra och vad de vill göra osv. Men med två dagar på sig så borde de hinna med det mesta :) 

Gissar att de har massor att berätta sen när de kommer hem :) Och så hoppas vi på att farfar tar en massa bilder som vi får se :) 

Kalas

Mådde uruselt igår, vet inte vad som felar i kroppen. Om det är vätskebrist/näringsbrist eller vad det är som spökar men bra mår jag då inte.. Får se vad besöket hos barnmorskan visar på torsdag. Har ju hängt i ett tag nu, började ju när den här extrema värmen kom. 

Var inte speciellt sugen på att åka på kalas och vara social, inte när man åker gratis karusell hela tiden och mår allmänt dåligt. 
Men pallrade mig iväg iallafall. 
Det blev gott fika och god tårta, det lilla jag fick i mig. 
Så social var jag nog inte men det struntar jag i. 

Efter att vi var klara med kalasande så styrde vi mot stan. Först skulle golfen lämnas in på service igen, lite åtgärder på den som de gjorde fel förra gången. Hoppas på att den blir klar snabbt. 
Sen blev det en tripp till Skopunkten. Lucas var i akut behov av nya skor. Hans andra är väl ca 4 månader gamla och väldigt välanvända kan man säga! Inte mycket sula att gå på och väldigt slitna på ovansidan. 
Så jag och Lucas tog en sväng in där medans de andra väntade. 
Han hittade ett par skor i stort sett direkt som han fastnade för, det skulle ju vara lite snyggare skor såklart eftersom han börjar skolan snart :) Noga det där ;) 
Eftersom han var i behov av nya gummistövlar också så fick det bli ett par såna också och ett par foppatofflor. Lika bra att passa på när man ändå är igång och nu har han skor inför skolstarten. 
In en sväng på Maxi och sen fick barnen lite mat från McD. Klockan hann att springa iväg rätt bra. 
Klockan var 21 innan vi var hemma så det var bara att stoppa småttingarna i säng. Grabbarna sysselsatte sig med annat. Kan bli intressant sen att få tillbaka alla rutiner igen. 


Tur...

Ja det var tur att vi sänkte Loves säng. För han avancerar fort! 
Från att precis lärt sig att dra sig upp på knä i sängen så var han i farten redan två dagar efter med att resa sig till stående i sängen. 

 

Ensam?

Trots att jag har min älskade sambo och älskade barn så känner jag mig ibland som den ensammaste i världen.... Utan dem vore jag det definitivt.

Födelsedagsfirande

Var rätt glad åt att jag hade förberett det mesta redan igår, lite mindre att tänka på idag. Det är ju några stycken som ska göras klara innan man kan åka. Den där andra hälften är inte så hjälpsam om morrnarna, för det ska ju ta evigheter innan det vaknas till ordentligt för att göra nånting eller så kommer han på nåt annat som måste "göras" ;) 

Har haft en jättetrevlig dag hos kära syster med familj. Barnen har lekt för fullt. Elsa lyckades med att göra några vurpor så hon slog i bakhuvudet två ggr men det verkar ha gått bra. Får hoppas att det är lika bra imorron. 
Liam lyckades med en vurpa, han också, och slog i bakhuvudet men inget han känt av under eftermiddan och kvällen iallafall, så han klarade sig bra. 

God mat, gott fika och underbart sällskap <3 
Tack Anna och Jampa för idag! 
 
Elsa slocknade snabbt i bilen på väg hem, hann inte många meter innan hon slocknade :) Förstod nästan det med tanke på att hon inte sovit ett dugg och varit ute hela dagen. 
Tom Lucas lyckades somna en stund på vägen hem. 

Lite lördagsmys hann vi med här hemma innan det var dags att stoppa Elsa i säng. Lilla fröken fick ju vara uppe lite längre idag med tanke på att hon sov i bilen. Så det var en aningen motvilligt som hon gick och la sig ;) 

Nu är snart filmen slut som vi sitter och kollar på, så snart väntar sängen även gör mig. 

Friday

Ingen höjdardag idag direkt, trodde att det här illamåendet skulle ge med sig nån gång. Är ju ändå i v.25 och idag har inte ens tabletterna hjälpt fullt ut. 
I den här värmen hade det ju varit bra om man hade fått behålla nånting, åtminstone vätska men icke. 
Inte förrän nu ikväll har det vänt, så nu försöker jag dricka så mycket som möjligt. 
Men jisses så dåligt jag mått under dagen, snurrigt har det varit om inte annat. Var en pärs att åka och handla. 
Nu hoppas jag att det är bättre imorron, inte vill jag må så här då inte. 

Liam kom hem från ön idag också, han hade haft jättekul såklart :) Lite roligare när kusinen är där också än när han är där själv. 
Han försvann ju dock till sitt xbox-spelande direkt för att spela online med sina kompisar. Så social så ;) 
Lite abstinens tror jag efter att ha varit ifrån det ett tag ;) 

Här har vi hållt oss inne i stort sett hela dagen, begav oss till affären för att handla lite och sen efter middan pallrade vi oss ute. Svalare och skönare då, alltså jag fungerar verkligen inte i den här värmen. Och inte sjutton går det att låta barnen, eller ja Elsa, springa omkring i solen för den bränner ju som sjutton. 
Vette sjutton om det ens hjälper med att smörja när solen är så brännande. 

Börjar bli dags att styra mot sängen nu, imorron ska det åkas på kalas nämligen. 
Hittade lite ork nu ikväll att fixa ordning det mesta som ska med osv så jag har lite mindre att tänka på imorron bitti, förhoppningsvis iallafall ;) 






Sänkning

Ja idag blev det en sänkning av Loves säng, en liten herre som har börjat ställa sig på knä i sängen nämligen. Han är ju hur nöjd som helst med det men inte mamma ;) 
Så nu är första säkningen gjord iallafall, återstår att se när det är dags att sänka den allra längst ned. 

Elsa som gärna klättrar i till honom var ju tvungen att testa så fort vi var klara, att Love skulle sova middag var inte så noga tyckte hon ;) 
Men hon kom i lika galant som tidigare. Blir svårare för henne sen tror jag när vi sänkt den helt. 

Nu behöver inte mamma vara så orolig för att han ska köra på huvudet utför iallafall. 


Svettigt värre..

Ja både gårdagen och idag har varit allt annat än skönt måste jag säga. Japp jag tänker klaga liiite på värmen iallafall ;) Skönt med sommar men den kan ju vara lagom! 33,6 i skuggan var det när jag kollade ena gången. Knappast normalt för att vara svensk sommar. 
Finns ju ingen luft att andas! 

Så både gårdagen och dagen idag har vi tillbringat inne, varit svalare och skönare där plus att det finns så otroligt lite skugga i trädgården. Eller ja, hela dagarna har vi ju inte spenderat inne, på eftermiddan/kvällen har vi pallrat oss ut till skuggan och det har badats och lekts. Kvällarna är ju riktigt sköna i jämförelse med dagarna. 
Och värmen ska ju tydligen fortsätta ett tag till, längtar tills nästa vecka då de säger att det ska gå ned lite i värme iallafall. Då kanske man kan hitta på nåt utan att smälta bort eller att fötterna/benen ska explodera... 
Att vara gravid i den här värmen är då ingen höjdare. Lider med de äldre och med småbarnen! 

Igår var Lucas med farmor, farfar m.fl till ön, han ville bada där :) Så ett barn mindre ett tag. 
Idag åkte både Liam och Lucas dit på eftermiddan. Lucas kom hem här vid 21.30 ungefär medans Liam är kvar ute på ön tills imorron. Riktigt tomt när man bara har två barn hemma, inga syskonbråk om inte annat ;) Elsa och Love bråkar inte så hårt än ;) 
Nästa vecka blir det tomt längre då barnaskaran halveras i några dagar, bara småttingarna hemma. Undrar vad vi ska hitta på då :) 



Tisdag

Idag har jag ägnat mig åt en del städning, sånt måste ju göras nån gång också. Straffar sig nu med det onda men det får man ta. Se om det blir fortsättning imorron eller om det får bli en vilodag. 

På förmiddan och dagen var det som skönast att vara inne, svalare där men framåt eftermiddan/kvällen så var det skönare ute. 
Passar på att tvätta såklart med detta torkväder. Torkar väldigt fort och det tackar man ju inte nej till :) 
Bad har det blivit idag också såklart, går åt i värmen. 

Precis avslutat getingjakt i tv-rummet igen, 3-0 till mig ;) 


Sol och bad

Värmen håller i sig och varmare ska det bli... Bara jag som håller på att smälta bort kanske i värmen. 

Ont har jag haft efter helgen, som jag misstänkte men jag har fått lite gjort idag iallafall. Bearbetat tvätthögen, städat lite och suttit ute i solstolen, i skuggan såklart ;) Paviljongen har fått vänta, annars hade jag garanterat inte kommit ur sängen imorron. 
Grabbarna har badat, går åt i värmen, Elsa vägrar bada i den stora poolen. Bara vi frågar om hon vill bada så blir hon som ett plåster på mig. 
Hon ville inte ens bada i lilla poolen idag, får väl se vad hon säger imorron. 
Lucas övar för fullt på att simma.


 

Marknad

Idag blev det att gå upp lite tidigare, var inte det enklaste att få upp barnen direkt. Tom Liam var riktigt svårväckt.

Ringde och kollade om Lucas skulle med på marknaden men han låg och sov fortfarande så han fick fortsätta att sova. Så vi andra fick göra oss klara för att åka iväg. 

Blev en sväng på loppisen först, lyckades hitta en klänning som var helt ny. Kostade egentligen 379:- och jag gav 20:- för den. Som tur var kunde jag ha den sen, även med magen, när jag testade den senare hemma hos mamma och pappa. 20:- hade ju inte varit så stor förlust om jag inte hade kunnat ha den. 
Liam hittade några grejer på loppisen och han är rätt bra på att pruta så han gjorde fynd :) 
På auktionen var det inte mycket att ha så det struntade vi att engagera oss i. 

Blev lite fika och sen gjorde vi några fynd till bland knallarna. Sen blev det ett stopp hos mamma och pappa på vägen hem för att fika lite.

Sen styrde vi hemåt och strax efter att vi hade kommit hem så blev Lucas avlämnad här. Han hade haft det jättebra och hade haft jättekul. Och det hade gått bra att sova där också. 

Blev lite fix ute gjort under kvällen, bla planterat blommorna jag var och köpte igår. Hade gott sällskap av min lilla skrota <3 

Jens, Lucas och Elsa skulle ta sig ett kvällsdop i stora poolen men det slutade med att Elsa bara doppade sig lite snabbt för hon blev hysterisk och ville inte alls. Så det blev bara Jens och Lucas som fick plaska runt en stund ;) 
Får slänga fram Elsa och Loves pool imorron om de är badsugna. Elsa är ju lite larvig och bara ska vara hos mamma när det gäller bad där man ska ned lite djupare så att säga. Får väl se om mamman tar sig ett dopp också kanske så hon kan bada. 

Kollat på film och nyligen så fick vi ha getingjakt då tre getingar hittade in på tv-rummet. Har lokaliserat getingboet, frågan är väl bara när man ska spreja där för de är så sabla aktiva även nu nattetid! 
Varken jag eller Jens tål dem ju så jättebra och för att nå boet måste det klättras på stege också så man kommer ju inte så snabbt därifrån om de blir aggressiva. 

Men men, nu väntar sängen iallafall. Se vad man ska sysselsätta sig med imorron, kanske skulle ta tag i paviljongen. Om man nu kommer ur sängen imorron, riktigt ont efter tre dagar med mycket på gång. Så det kan straffa sig imorron, men jag hoppas på inte! 

Lördag

Farfar ringde på förmiddan och undrade om Liam och Lucas ville följa med ut till ön. Liam hade varit där ute tillräckligt för den här veckan tyckte han men Lucas ville väldigt gärna med :) 
Eftersom vi skulle in till stan en snabbsväng så mötte vi upp dem i Åtvid och det var en glad kille som hade packat en väska för övernattning på ön. 
Så när vi fick hem Liam, efter att ha varit borta tis-fre, så försvann Lucas istället :) 

Efter att ha uträttat några ärenden, blev bara de nödvändigaste som vi inte hann med igår, som blev gjorda. Var sååå varmt, fanns ju ingen luft att andas i stan. 
Var sån enorm skillnad att komma hem idag. 
Lite handling blev det på vägen hem också. Glömde såklart en del så det får jag ta en annan dag. Snacka om att ha blivit glömsk! Får väl skylla på graviditeten ;) 

Grillat stod på menyn idag och det gick ju bra till en början, sen kom regnet... 
Jens fick sitta med ett paraply över grillen, men det gick det med :) 
Dock rekommenderar jag inte Eldorados kyckling, så jag tänker nog hålla mig till Kronfågels hädanefter. 

Ingen Lucas som har ringt ännu iallafall så han sover nog :) 
Får se om han ska med på marknaden imorron. Han trodde inte att han skulle det sa han, utan vara kvar på ön lite längre istället. Först frågade han om det fanns leksaker så jag sa att det möjligen fanns nåt på loppisen isåfall och fick då svaret "men mamma, jag har ju så många leksaker redan så jag klarar mig utan". 
Så brukar det inte låta när vi är i stan direkt ;) Då kan han komma på tusen saker han vill ha ;) 
Men vi får väl se vad han har bestämt sig för imorronbitti. 

 

Busfabriken

Igår blev det en sväng till Busfabriken. Hämtade upp Liam på Erikstad där han sovit över, varit borta tis-fre så det var skönt att se honom igen! Ovant när de är borta så länge. 
Med oss fick vi kusinen Jonathan också :) 

Lugnt på Busfabriken, precis som vi hoppades på, och barnen försvann direkt. Elsa skuttade in på den nya småbarnsavdelningen och satte igång att leka för fullt. 
En massa nya roliga grejer tyckte hon :) Den lilla avdelningen var ju väldigt liten tidigare så det var skoj med en massa nytt. Love hittade ett nytt favoritställe, tidigare har det ju varit bollhaven men nu fanns det en slags pool och den var ju toppen tyckte han. Efter lite mat och ännu mera bus så packade vi in oss i bilen och körde Jonte till stationen där han skulle ta tåget hem. 
Uträttade några ärenden, bytte lite kläder och så lyckades Liam hitta några kläder på rean som han ville ha och tro mig, det händer inte speciellt ofta! 
Sent kom vi hem så det var bara att stoppa Elsa i säng direkt och vi andra intog soffmys ett tag. 

 

Bvc-besöket

Loves besök på bvc idag gick bara bra. Han hann att sitta och leka en liten stund innan vi skulle gå in. 
Och som vanligt är han sitt glada jag och log för fullt mot sköterskan :) 

Är ju en månad sen nu som vi var där och det hade inte hänt så jättemycket. 

Vikt: 8050g (+120g) 
Längd: 72 cm (+1cm)
Hattmått: 46,5 cm (+0,5cm)

Så han hade ju inte gått upp så mycket i vikt men det gjorde inget. Som hon sa, han ser inte ut att vara undernärd ;) Och han rör sig ju mycket mera nu, det kravlas på golvet för fullt, det är full fart i hoppgungan och i gåstolen. 

Men allt såg bra ut som sagt och nu är inte nästa tid förrän i september, då är det läkarkontroll också. 

Tisdag

Lite sovmorron blev det idag, till 9 iallafall ;) Skönt när man kan ta det lugnt på morrnarna fortfarande, ingen skola eller förskola att tänka på. Fast å andra sidan är det lite skönt när rutinerna kommer tillbaka igen. 
Ca en månad kvar av lovet nu. 

Elsa tyckte att Love behövde lite sällskap i sängen imorse så hon klättrade i till honom, våran lilla apa! 

Vi lastade på lite till som skulle till tippen och sen styrde vi mot sjön för att lämna av Liam. Så han har spenderat dagen ute vid ön, de har varit ute med jollen och fiskat, kusinen och han. 
Blev dock ingen övernattning på ön idag men han följde med dem hem istället och sov hos kusinen. 
Väldigt lugnt här hemma med andra ord ;) Inga bröder som bråkar om ditten och datten ;) 

Efter att han var avlämnad och vi hade lastat av på tippen så var det hem och vända och sen styra mot stan för att kolla på lite kläder till Elsa. Blev väldigt snabbt bestämt att vi skulle åka idag men en annan tjej skulle komma och kolla på fredag och hon som sålde tyckte vi kunde komma tidigare, hade planer på att åka på fredag annars. 
Men nu hann vi få en del fina kläder som förmodligen hade försvunnit om den andra hade hunnit före. 
Bra pris på kläderna också, 5-30kr/st beroende på vad det var för plagg och märke.  
Går och filurar på en overall hon hade också som var jättefin men liite sliten nere vid fötterna i tyget. Men vi får väl fundera lite till på den :) Måste testa den vi hade till henne i vintras för den var ju ganska stor då så hon kanske har växt i den nu till denna vinter, om det nu blir nån sådan ;) 

Imorron blir det bvc-besök för Love, ska bli intressant att se vad som hänt sen sist. 
Sen får vi väl se vad vädret bjuder på och vad det kan bli gjort :) 

Love - det händer grejer..

Love är ju lite mer rörlig numera, han ligger ju definitivt inte kvar där man lägger honom. 
Han kryper inte ännu men antingen så snurrar han runt så att han kommer åt det hållet han vill eller så skjuter han sig fram eller kravlar på nåt konstigt sätt. Men framåt och bakåt kommer han iallafall. 
Och han kämpar så med att kunna sätta sig upp själv, han klarar det nästan. Det är den där sista lilla biten som han inte riktigt får till när han ligger på golvet. Har han bara en liten kudde eller något bakom ryggen så klarar han av det dock. 
Händer saker hela tiden.. 

Han har ju inte varit intresserad av annan mat alls tidigare men nu har det börjat lossna. Han smaskar i sig mat, gröt och fruktmos ;) Hans mage har ju krånglat sen vi gick över till ersättningen nr 2 så att börja med välling är ju bara att glömma för det skulle magen definitivt inte klara av. Men mycket katrinplommon blir det som ges, verkar underlätta lite iallafall nu.  Får hoppas att det håller i sig så. 
 
Kommit underfund med att han kan bitas också när man busar med honom ;) Han har ju två tänder nere och uppe har precis den första spruckit igenom så det är en vass kant. 

Sover fortfarande hela nätterna och är hur enkel som helst att lägga. Allra bäst sover han i sin egen säng såklart. Sover han middagsluren i vagn kan han sova max en timme medans om han sover i sin säng så kan det gå 3-4 timmar som längst innan han vaknar. 

Bada är hur kul som helst, roligast är ju såklart att plaska så det skvätter överallt :) 
Helst ska det plaskas med både händer och fötter så att det skvätter så mycket som möjligt. 


Lugnt..

Idag tog vi oss en lugn dag. Eller ja så lugnt som det går iallafall :) 
Vi har ägnat oss åt lek och bus istället för måsten. Jag har fått ta det lite extra lugnt mellan varven men både Elsa och Love kan underhålla sig själva ett tag eller så sitter de och sliter i samma leksak fram och tillbaka ;) 

Hade ju djävulsk foglossning igår, kunde knappt röra mig och jag kände mest för att ställa mig och tjuta för varje rörelse jag gjorde. Men det fick räcka med att det tårades i ögonen. Vette sjutton vad som satt igång det så mycket, har ju haft problem tidigare men igår var det riktigt rejält. Gjorde väl något i lördags som triggade igång det mera antar jag, försökte ju att inte ta något tungt. Det tyngsta blev väl möjligen att dra på studsmattorna själv. 
Idag har det iallafall varit lite bättre, kunnat röra mig lite mera, alltid något. 
Så man kan ju hoppas att det är ännu lite bättre imorron. 

Jens har varit iväg på urnnedsättning av sin pappa idag. Så har han äntligen fått komma ner i jorden och får den vila han förtjänar. 

Sova lite nu kanske, imorron ska Liams väska packas igen. Han ska ut till ön och sommarstugan för att sova över igen. 

Mindre bra...

Ja idag har varit en mindre bra dag för min del.. Inte kunnat äta nåt direkt och knappt kunnat dricka, inte ens tabletterna har gjort nån nytta idag. Började redan inatt med att må dåligt så mycket sömn har det inte blivit heller. 
Lite lite middag lyckades jag få i mig men det är allt för dagen. 
Så helt orkeslös har jag varit idag.. Inte alls fått det jag hade tänkt gjort. 

Jag hoppas verkligen att jag har en bättre dag imorron för då lär jag behöva energin desto mer när Jens är iväg hela dagen. Först ska han hjälpa pappa med att köra undan lite grejer och på eftermiddan ska han på urnnedsättning av sin pappa. 

Vädret har ju verkligen varit perfekt för innefix idag, då man har kunnat vara inne med gott samvete men inte blev det ju mycket gjort för min del. Har ju regnat i stort sett hela dagen. Så jag får nog offra en solig dag ändå om det nu ska bli bra väder den kommande veckan. 

Med tanke på den dåliga sömnen som blev så är det väl bäst att gå och knyta sig nu kanske. Hoppas på att vakna upp till ett bättre mående och bättre humör, hänger ju liksom ihop ;) 




Trädgårdsfix

Så var denna dag slut också. Alldeles strax så väntar sängen. 

Eftersom det inte blev något kalas idag för oss så har vi ägnat oss åt trädgården. Har lastat upp ett lass till tippen, eller ja ett halvfullt lass iallafall, finns dock mer som ska på. Men det är så skönt att bli av med eländet. Ännu skönare när det ligger på tippen och jag slipper se det ;) 
Så vi har spenderat i stort sett hela dagen ute, kom in runt halv 9 och då blev det bad för barnen, ett välbehövligt sådant! Legat lite efter i deras rutiner idag men Elsa sov en sväng på eftermiddan när Love sov så hon fick vara uppe lite längre. De har lekt för fullt ute. 
Elsa intog gräsklipparen en stund också. 
 
Får väl se om vi kan fortsätta imorron, sägs ju att det ska bli regn så då får vi väl rensa inne istället och "roa" oss med att städa. Har ju pysslat hela dagarna ute både igår och idag så det har inte blivit så mycket gjort inne. 
Men som sagt, vi får se vad vädret har att erbjuda. 





Tokmaja

                                Våran lilla tokmaja <3 

Fredag

Gårdagen spenderades mest med att ta det lugnt för min del. Elsa och Love sov till kl 11, så de sov ut ordentligt. Love sover ju uruselt om dagarna nu i värmen så han passade väl på sova ut riktigt ordentligt när vi hade lyckats få det svalt och skönt i sovrummet. 
Jag tog det lugnt i solstolen medans barnen lekte med både det ena och det andra. 
Senare blev det även bad för dem. Så Elsa varvade med att leka och sen ned i sin och Loves pool en sväng och sen tog hon en runda igen :) 
Men hon hann med en liten vilopaus i en av solstolarna iallafall, dock så åkte blöjan snart av igen för att hoppa i badet :) 
 
Love var så trött, så trött men han höll humöret uppe iallafall. 
Han slumrade bara till några korta småstunder, för att sen vakna genomsvett. 
När tröttheten tillslut segrade var klockan rätt mycket, för mycket för att sova middag ;)
Men han fick ta sig en tupplur i ett par timmar, det behövdes. Han somnar lätt om kvällarna ändå. 


Idag har vi hämtat golfen på verkstan, äntligen klar och en enorm skillnad. Och nu kan vi äntligen köra släp igen! 
Super nu när vi håller på och rensar och behöver köra till tippen osv. 
Så nu är det bara att sätta fart :) 
Blev lite handling innan vi styrde hemåt och sen har vi ägnat tid till trädgården. Gräsmattan är klippt, nästintill hela iallafall. Det sista får tas imorron. Ska även lasta upp ett lass till tippen, se om vi hinner komma iväg med det imorron också. Är ju lördagsöppet på tippen imorron. 
Skulle ju ha åkt på kalas imorron men Love är ju fortfarande förkyld och Elsa har börjat också så vi får vara hemma och roa oss istället. 
Så typiskt att de skulle bli förkylda just nu, jag som hade sett fram emot att träffa alla. 
 
Bäst att försöka få sig lite sömn kanske. 

Poolstart

Poolen blev rengjord idag och den är lite mer än halvfull. Nu får det bli att fylla på resten imorron, måste i varmvatten nu så att det inte tar så lång tid innan solen har värmt upp den. 
Lucas ville i och bada när det bara var 10 cm vatten i :) men ångrade sig sen när han kände hur kallt det var ;) 
Källvattnet är riktigt riktigt kallt. 
Imorron ska det nog kunna bli dopp av iallafall :) 
Så nu bara för att vi har satt igång stora poolen så kommer det säkert att bli sämre väder ;) 

Elsa, jag och Love roade oss med lite vattenlek, ville få Elsa att stanna i skuggan vid min älskade blodlönn och det gjorde hon ju när hon fick hålla på med vatten. 
Blev att hämta en hel del vatten, för det var ju lite roligt att hälla ut det på gräsmattan eller över sig själv ;) 

Energin är inte så hög för min del, kan fortfarande inte äta som jag ska. Dagens intag har blivit ett kex och så lite middag. Fick bli hemmagjord potatissallad och grillad kyckling idag, grabbarna ville ha grillad korv också så det fick det bli. Själv klarar jag tydligen inte av att äta korv längre, får väl vänta med det tills lillskroten därinne är ute. 
Men iallafall, har ingen matlust alls och det mesta känns svårt att äta. Har inget sug efter nånting. 
Nu i värmen blir det ju inte bättre direkt. 

Love skrutt har gått och blivit lite förkyld och med den så kommer astman igång såklart. Så det är bricanyl som gäller för hela slanten, men tycker inte att den hjälper fullt ut. Han rosslar fortfarande en del. Får väl ge bricanylen nån dag till och se om det hjälper annars får det bli att åka till vc med honom så de får lyssna på honom och kanske inhalera där. 

Liam är hemma från ön igen. Han hade haft det bara bra och han hade hunnit med att både fiska och bada några gånger idag innan de åkte hem. 
Så nu är hela familjen samlad igen <3 



Varmt

Nog för att det är skönare med varmare väder men det kunde ju vara lagom. Om inte annat vore det skönt om det vore svalt om nätterna så man kunde sova. Har ac:n på i sovrummet nattetid för att kunna sova nånting alls, men inte ens den orkar göra det svalt som tidigare i denna värme. Barnen svettas som bara den, inte lätt att veta hur man ska klä dom. De vill ju gärna vara ute och leka också men nackdelen är att det inte finns så mycket skugga i trädgården förrän senare i eftermiddag.
Varmt ute, varmt inne...
Som sagt, jag längtar inte efter vintern, gillar sommaren men det kunde ju vara lagom varmt! Det finns tydligen inget mellanting, antingen är det allt eller inget.

Vet inte riktigt vad vi ska roa oss med idag. Liam ska hämtas senare, om han inte stannar längre.
Skrubba stora poolen är väl tanken att vi ska göra mitt i solen också.
Skulle sätta upp barnens 3D pool men det går ju inte att hitta ett enda plant ställe i den här trädgården. Får väl se om vi kan flytta några av studsmattorna, om den kanske står lite rakare där.

Nu får det bli en liten lugn stund iallafall, Love vaknade nyss och Elsa och Lucas sitter och kollar på tv:n.

En dag på ön

Idag blev det ju en tripp till svärisarnas sommarstuga. 
Varmt var det allt idag. Grabbarna hade sett fram emot att åka ut, dock tyckte Lucas att det tog lite lång tid att ro ut till ön ;) Batteriet till motorn behövde laddas när vi kom ut till ön. 

Det blev bad vid bryggan med flytvästar på. Ganska djupt så ingen av barnen når botten, inte ens vuxna.

Liam flyter som en kork :) 

Farfar hade hittat en liten plats på ena sidan av ön där det var grunt så Elsa kunde gå i
och bada lite. Liam, pappa och farfar kom simmandes från bryggan och Elsa tyckte de 
var lite för långt ut ;) 

Lucas i vassen ;) 

Lite kallt tyckte hon allt att det var, och så var det ju det där sjögräset som fanns 
på botten också. 
Lucas filosoferar

Lite fika och sen begav sig farfar, Jens, Liam och Lucas ut med båten för att fiska. De var borta i två timmar men inte ett enda napp. Vi trodde de hade åkt vilse ute på sjön bland öarna eftersom de bara skulle ut en snabbsväng ;) 
När de kom tillbaka fick det bli lite middag. Efter det så ville de fiska lite till så det fick bli från ön denna gång. 
Många kast men inga napp här heller. 

Sen skulle det tas ett kvällsbad innan vi skulle åka hemåt. 

Sen var det dags att packa grejerna i båten och sen styrde vi mot stranden. Den här gången blev det med motor så det gick lite fortare :) 

Klockan var mycket när vi kom hem så det vara bara att stoppa Elsa i säng. 
Liam är kvar ute på ön tillsammans med farfar, farmor och faster Lisa. 
Får be om ursäkt för lite halvkassa bilder, glömde ju såklart kameran hemma så det fick bli mobilen som fick jobba idag. 

Nu ska här sovas, har så ont i kroppen så jag hoppas på att få nån sömn iallafall. 

Stan

Idag har vi tagit en sväng till stan, mindra bra dag att göra det på bara. Varmt som sjutton men ett måste. 

Vi var på jakt efter flytvästar till Elsa och Love och så skulle lite presenter inhandlas. 
De flytvästarna vi skulle ha var såklart slut så det fick bli ett par lite dyrare. Två par Helly Hansen baby, 5-15 kg, till dem blev det. Ser ju inte så bekvämt ut att ha dem på sig, de provade här hemma ikväll, men det är ju inte huvudsaken. 
 
Sen blev det presenter inhandlade så nu behöver jag inte tänka på det. När vi väl började bli klara så kom vi på att det kanske inte finns nån flytväst åt Lucas, ringde och kollade och ingen i hans storlek fanns. 
Så det var bara att sätta igång och jaga en till honom också. 
Hade sett på Biltema när vi var där tidigare på dagen men när jag väl kom dit så var de slut. 
ÖoB hade inga heller, XXL där vi köpte Elsas och Loves hade inga kvar heller.. Och många ställen vi var på hade inga alls. Sen kom vi på att Jula kanske hade så det fick bli en sväng dit. Och där hade vi tur, för de hade. 
Så nu har alla flytvästar. Tur det finns några ställen att välja på, även om vi höll på att få gråa, eller ja mera gråa hår, på köpet. 

Men så skönt det var att komma hem! Att komma ut i den lite friskare luften, mot stadsluften. 
In med det som hade handlats och sen sätta igång med middan. Idag fick det bli pastasallad och så grillade vi lite kyckling till det. Kände inte för något varmt direkt idag. 
Satt ute och njöt i skuggan under tiden det grillades. 

Väntar på att det ska bli lite svalare i sovrummet, var 28 grader därinne.. Inte speciellt lockande att gå och lägga sig.. Har ställt in ac:n en sväng så snart är det nog lite svalare iallafall. 
Sköna dagar och svalare nätter skulle inte sitta fel så man kunde sova om nätterna iallafall. 

Kalas

Idag har vi varit iväg på kalas hos svärföräldrarna. 
Farfar, faster Lisa, Liam och Elsa skulle nämligen firas. 
God grillad mat och smarrig tårta och cheesecake. Magen stod i åtta hörn när vi var klara :) 

Passade på att "cykla" lite innan middan. 

Efter middag och fika så blev det dags för paketöppning. Elsa gillade det ;) 

Lycka, en stor yoohoo "svans" till :) 

Sen kom hon ju till det där stoora paketet... 

Och i det stora paketet gömde sig en röd trehjuling! Elsa ville plocka upp 
den direkt men det får allt vänta tills imorron :) 

Tittut sa Elsa
Love var en liten gladskit hela dan och kvällen :) 

Var och lämnade golfen på verkstan innan vi åkte hem också, så vi slapp lämna den kl 7 imorron bitti. 
Nu hoppas vi på att han ska hinna klart med den innan han går på semester. 

Barnen är supernöjda med sina fina presenter! Tack så jättemycket! 
 

Karnebåtsfestival

Igår blev det en sväng till Karnebåtsfestivalen. Lucas tyckte det var lite lång väntan på att de skulle komma med karnevalståget, ändå var de mer i tid detta år än vad de brukar. 
Tanken var ju att Love och Elsa skulle ha hörselskydd på sig men de åkte av rätt snart. Liam roade sig med att hålla för öronen på Elsa istället när musiken var väldigt nära. 
Love fick ögon stora som klot och en fågelholksmun när de dansade förbi med fjädrar och grejer :) Konstiga saker det där tyckte han nog. 
När det kom en stor lastbil så tyckte Elsa det var bäst att dra åt sig fötterna lite extra ;) 

Efter att tåget hade gått förbi så blev det en liten sväng ner för att kolla knallarna och sen ville grabbarna till tivolit. Dock nöjde de sig med bara en grej att göra där, en stor uppblåst rutschkana. De åkte den förra året också och det var tydligen en favorit. Jobbigt blir det att klättra uppför bara varje gång, Elsa var lite sur för att hon inte fick också, hon gillade ju den på Leos massor. Men den här är ju rätt så mycket större så hon hade ju inte klarat av att klättra upp där. 

Trötta barn på vägen hem sen, endast Love som hade sovat en stund i vagnen höll sig vaken på vägen hem. 

Väl hemma blev det lite försenad middag och sen kröp vi upp i soffan och kollade på Sune på bilsemester. 
 
 

Sol!

Underbart med sol! Varit ute och njutit av den så mycket jag bara kunnat. 

Full rulle som vanligt här annars. Jens och pappa har rensat i Ljungsbo, där var lilltjejen som flyttat in var leksugen så hon tyckte att de kunde ta med Liam eller Lucas upp när de kom tillbaka. Lucas hakade på och de satte igång att leka direkt. 
Efter några vändor till så följde Liam med upp också och sen blev de kvar där. De ville inte åka hem och tjejen ville inte att de skulle åka. 
Tanken var sen att vi skulle hämta dem innan vi åkte och handlade men då ville tjejen att de skulle äta där också. 
Så de blev kvar länge, var inte och hämtade dem förrän strax efter 19. T tyckte dock att de kunde vara kvar ända till 23 ;) Kan ju vara skönt om de får komma i ordning också. Men kul hade de haft också. T tyckte att de kunde komma upp imorron också och även söndag :) Men vi har ju lite andra planer i helgen. 

Vad annars har vi hunnit med då... 

Tvätt och städ har jag hunnit med iallafall, fick dock ta det lite lugnt ett tag då sammandragningarna satte igång. 
Utelek i det härliga vädret med Elsa och Love har suttit och pillat i gräset :) 
Elsa tog sig en liten promenad också, fick hämta henne nere i backen. Hade ställt mig vid torkvindan för att hänga upp två jackor och hon måste haft eld i baken med tanke på hur långt hon hade hunnit. 
Hon var på promenad med sin bebis och hade tänkt att gå till morfar och pappa. Hon var mindre glad när hon fick vända ;) Jack hade hon med sig också. 
 
Hade blivit lite långt att gå upp till granngården tror jag ;) 
Sen fick hon nöja sig med att ta promenader i trädgården, hon knallade varv efter varv. 

En sväng till affären blev det också och en sväng till verkstan för att hämta grejer till traktorn. 
Under kvällen har det hunnits med att rensas lite i trädgården också. Blir till att fortsätta att göra det imorron innan det är dags att åka på Karnebåtsfestivalen 
Måste plocka ur golfen också på barnstolar osv eftersom den ska lämnas in på verkstan på söndag. Återstår att se när den blir klar. Så fort den kommer tillbaka vet jag iallafall vad vi ska göra, köra grejer till tippen! Ska bli skönt att bli av med lite elände. 

Men nu är det nog bäst att få sig lite sömn.
 

Eldetektiv

Någon som har lust att agera eldetektiv?! 

Håller på att bli galen på elförbrukningen.. Oavsett hur lite vi har på eller hur lite vi använder maskiner osv så går det åt massvis av ström. Börjar tro att Eon har kopplat fel nånstans så vi får grannens förbrukning på vårat också! 
Har ju faktiskt hänt på vissa ställen och vi kan faktiskt inte komma på nåt mer att göra för att hitta problemet... 

Galen blir man! 
 
 

Torsdag

Dagarna rullar på. 
Gårdagen bjöd på ännu mera åska och regn.. Måste tydligen göra det varenda dag numera. 

Jens och Liam var iväg till svärisarnas sommarstuga igår. Dock kunde de inte åka ut direkt då det satte igång att ösregna och åska så de fick vänta ett bra tag på att det skulle lugna ned sig. 
De skulle bla prova på att fiska lite. 
 
Drog ut på tiden kan man säga, de kom inte hem förrän halv 9 på kvällen. 

Vi får väl se om vi andra tar oss ut dit nån dag, inte speciellt barnvänligt med en ö när man har en huligan som heter Elsa. Love sitter ju hittills där man sätter honom. 

Jag och de andra barnen roade oss här hemma. Elsa och Lucas hade göra med att stå i fönstret ett bra tag för att se om de kunde se några blixtar eller blekande, åskade riktigt bra här och nära. De lyckades dock inte se något. 

Idag har det inte blivit så mycket gjort. En sämre dag för mig idag också, precis som igår. Ont ont och mår konstigt. Vad det konstiga måendet beror på vette sjutton eftersom värdena ser bra ut än så länge. 
Pappa var här på besök en snabbis också så lite fika har vi hunnit med iallafall. 
Lite städning och tvättning har också hunnits med, fått leta lite efter orken bara. 

Är väl dags att leta upp sängen skulle jag tro och hoppas på att ha lite mer ork och mindre ont när man vaknar.. Det senaste är nog inte så troligt men lite mer ork skulle inte skada. 

Hästbesök


Ja här hemma kan man få sånt här trevligt besök som "knackar" på rutan.
Någon som ville ha morötter :) 
Har dem ju så att de går precis utmed huset på baksidan, brukar ha henne stå och kika in vid köksfönstret ibland också :) 
Bollen når ju tyvärr inte upp, hur lång han än försöker att göra sig. Men han försöker allt iallafall :) 

Juli

Dags att stiga in en ny månad :) Inte för att det känns som en sommarmånad direkt, känns mera som höst. Men värmen ska ju komma till helgen, för en stund iallafall, säger de ju. Får hoppas på att de har rätt. Har visserligen hela helgen uppbokad så något bad hinns nog inte med ändå just då. 
Får väl hoppas på att det håller i sig ett litet tag.

Idag stod bla storhandling på schemat. Lite segt att komma igång imorse bara och att hitta orken till att ta sig iväg men till slut hittades den ;) 
Var och gjorde några bankärenden innan handlingen och när vi skulle gå ut därifrån öppnade sig himlen! 
Spöregn som varvades med hagel, var bara att stå och vänta ut det. Elsa var mindre glad åt det, stod dock under tak men det blåste in lite, eftersom hon avskyr att få regn på sig ;) 
Till slut lugnade ned sig så pass att vi kunde springa till bilen, blött om fötterna blev det dock.. Vattnet hann ju inte rinna undan och det var som en mindre sjö på torget och jag hade tygskor, väldigt blött med andra ord. 

Gillar så att de har skaffat en vagn med två sittplatser på Willys, tyvärr verkar det inte vara så många som använder den enligt de som jobbar där. Vore ju synd om de försvann. Men J skulle försöka se till att den skulle få vara kvar ;) 
Elsa och Love roade sig med att kramas och hålla varandra i handen samt att kivas lite om vem som skulle hålla i inköpslistan ;) Ett under att den inte gick i två bitar :D 
Sen blir det ju som vanligt att man fastnar både här och där för att folk vill prata, handling brukar ha en tendens till att ta lite tid med andra ord :) 

Elsa var så duktig och hjälpte till att plocka upp varorona här hemma sen och hon visste allt var sakerna skulle också :) 

Lite roligt när vi skulle iväg, hon gjordes i ordning innan mig men det blev snart ändring på det. Hon hade tydligen en göra som mamma-dag :) 
Jag blåste håret, hon skulle göra likadant. 
Jag satte upp håret i en tofs, hon skulle ha likadant. 
Jag tog på jeans och t-shirt, snabbt ville hon ha av sig sina byxor så att hon också kunde ta på sig ett par jeans som hon hittade på tork. 
Och mamma skulle ju ha skor, då kunde hon inte ha sandaler inte :) 
Mammas lilla toka <3 


RSS 2.0