Familjen ska utökas

Ja idag var det äntligen dags för det vi har väntat på nu ett tag.. 
Nämligen att få åka och titta på de inneboende :) 
Sen jag låg inne första gången på sjukhuset har vi vetat att det har huserat två små bebisar inne i magen, därav att jag har mått som jag gjort.. Dubbelt upp med illamående helt enkelt. 

Hade en timme inbokat eftersom det är en halvtimme per barn men det slutade med att det tog 1,5 timme istället. 
Inte riktigt så långt gången som vi trodde utan blev flyttad en vecka. 
Så det var lite svårt att mäta. Först hittades inte den ena bebisen utan det var en annan som fick komma in och då helt plötsligt dök den andra upp. 
Och först såg det ut som att bebis A hade för lite fostervatten men efter att den andra bm hade gjort ul:et så hade de lika mycket fostervatten. 

Bebis A som låg nedanför bebis B var svår att mäta så det tog sin lilla stund men till slut kunde de mäta nackspalten på även denna buse. 

Men allt såg bra ut och det var full rulle på dem båda två, de sprattlade och snurrade runt för fullt. 
Kom därifrån med två bilder, dock inte av nån bra kvalité så vi ser fram emot nästa ul då vi kommer se mycket bättre. 

Bebis A


Och Bebis B


Så nu blev vi flyttade från 6 oktober till den 12 oktober istället, så nästan en vecka och åt fel håll såklart. 
Nästa ul är den 21 maj och då är det en läkare som kommer att göra ul:et istället. 

Så familjen ska helt enkelt utökas med tvåäggstvillingar i oktober. 

Kalas

Ja igår var vi iväg på kalas för att fira min bror som fyllde år igår och så Melker som fyller år om en vecka, på självaste påskafton. Fullt ös med nästan alla kusinerna och som alltid god mat och fika.
Kände att det blev lite mycket för orken men det var bara att försöka hänga med :) 
Och sätta sig ned när yrseln gjorde sig påmind. 
Men vi hade en jättetrevlig eftermiddag och barnen hade jätteskoj! 
Elsa slocknade på vägen hem, rätt väntat efter att ha hållt igång under hela tiden. 
Till och med Lucas lyckades somna, fast när vi nästan var hemma såklart. 
Väl hemma så parkerade vi oss i soffan för att ha lördagsmys och kika på lite film innan det var dags att kolla på Gladiatorerna. Lite extra kul igår när Frida var med. 

Elsa kalasfin

Söta lilla Alwin
De där små risgrynen <3
 
Paketöppning pågår för fullt. Melker trodde inte riktigt på att alla paketen var till honom, lycka när de var det :) 

 
Ett gäng kusiner :) 
 
Melker, den blivande 5-åringen :) 
  
Lucas kalasde hårt han.. Han lekte med en brandbil, körde för fullt och körde sen fast vid en tröskel och slog i brandbilen.. Han blev såklart jätteledsen men det syntes ingenting just då. När vi kom hem däremot så syntes det desto mera, och ännu mera idag! Brandbilar kan vara farliga saker att leka med ibland ;) 

Underbart skoj att alla syskonen kunde komma också och grabbarna har saknat sina kusiner också! 

Tack för en jättehärlig eftermiddag och för allt gott! 

Länge sen

Ja nu var det ett tag sen jag skrev här. Orken har helt enkelt inte funnits. Den mesta tiden har spenderats liggandes i sängen för att må någorlunda okej. 

En sjukhustripp till har jag hunnit med också, fick en akuttid måndagen den 11 och nog blev jag inlagd igen alltid. 
Var visserligen rätt väntat med tanke på hur jag mådde och jag fick åka rullstol upp från entrén. 
Sköterskorna hälsade så glatt på mig samtidigt som de tyckte det var synd att jag var tillbaka och att jag inte såg allt för pigg ut direkt. 
Fick ligga ensam i en sal denna gång, fast det var rätt skönt för det innebar också att jag kunde sova när det inte fanns några andra ljud runtomkring. 
Dagen därpå beslutades att jag skulle få ytterligare en dropppåse innan jag fick åka hem så tre påsar med dropp totalt under ett dygn. Men jag mådde lite bättre sen ialla fall, och så lite nya mediciner. Vill egentligen inte ta dem då de inte är godkända för detta ändamål om man läser om den men får väl lita på att doktorn kan sin sak ändå. 
De gör nytta ialla fall. 
Fick åka hem under tisdagen men fick en dropptid bokad till fredagen så då var det bara att infinna sig där kl 8 för att få lite påfyllning igen men proverna visade rätt bra. Tiden som jag hade igår kunde jag avboka eftersom jag känner att det inte behövs just nu. Jag behöver ju bara ringa in till dem så bokar de in mig för en dropptid så det känns skönt att veta. 

Annars så har barnen varit sjuka, Liam har varit från skolan i två veckor, var först i måndags som han kunde gå tillbaka. Envis feber som inte velat ge med sig. Alla barnen var på vc förra veckan men det var bara ett envist virus på alla tre. Elsa fick inhalera adrenalin pga sin andning och det blev lite bättre efter det. 
Hon kunde ju somna exakt när som helst också, och hon kunde sova i flera timmar och sen vara vaken i 5-10 min för att sen somna igen. Det tog ordentligt på henne denna gång. 
Nu hoppas jag på att de ska få vara friska ett tag, eller ja helst helt såklart men det lär ju inte hända ;) 

En liten skrutta som för övrigt blivit 9 månader gammal och som numera inte befinner sig där man lämnar henne ;) 
Hon kryper en del, inte riktigt fått snits på det med kläder på sig på golvet men på mattor osv går det galant. 
Annars så förflyttar hon sig sittandes genom att dra sig fram med ena benet och ena armen. 
Snabb som en liten vessla är hon också :) 
Kommit av oss med mat och gröt när hon varit sjuk, igen, så det får bli nya tag. Förstår henne också att hon inte vill ha nåt sånt när hon varit sjuk. Man är ju inte så matfrisk själv direkt. 

Idag har vi ialla fall lyckats med att ta oss till stan för presentshopping. Men det var inget roligt göra direkt när man mår sämre när man rör på sig, kroppen vill ju inte riktigt som jag vill tyvärr. 
Men vi fick det avklarat ialla fall så nu behöver jag inte tänka på det. Var otroligt skönt att komma hem ialla fall! 
Mindre kul dock med all jädra snö som fortsätter att komma. Verkar inte vara nån ände på det! 

 

Vilken natt!

Ja det blev en rörig natt kan man säga. 

Lucas vaknade med panik och hade hallucinationer. Sängen svävade i luften, taket skulle ramla ned och det fanns saker över honom som skulle ramla ned på honom osv. 
Han låg och höll händerna över huvudet och blundade i panik och skrek att det ramlar! 
Tog ett tag innan han blev lugn igen kan jag säga! 
Han har aldrig haft så tidigare så vi trodde att hans feber hade stigit ytterligare men den hamnade på 39 graders feber. 

Elsa vaknade ju skräckslagen utav Lucas skrik också så det blev lite kalabalik där ett tag. Men de somnade om till slut båda två. Dock tog det ett tag för min del att somna om eftersom allt farande gjorde att illamåendet satte igång. 

Sen vaknade Lucas några ggr till under natten men under lugnare former. 

Idag är han lite piggare, fortfarande feber men han orkar leka ialla fall. Får väl se om febern sticker iväg uppåt under eftermiddan eller kvällen. 

Fått i mig lite i magen nu, det lilla som går, så det börjar bli dags att krypa ned i sängen en stund så allt håller sig lugnt. Skönt att Jens är hemma för att ta hand om Elsa är inte att tänka på tyvärr =( 
Men nån gång ska det väl vända förhoppningsvis. 
 
 

Sjukor, sjukhus mm...

Ja i lördags fick det bli att åka till akuten för min del. 1177 ville skicka ut en ambulans redan i fredags men det var inte så lockande. Men på lördagen fanns inget annat val eftersom jag var sämre ändå. 
Tog mig 1½ timme att bara göra mig klar för att åka. 
Lämnade av grabbarna på Erikstad och sen vidare till akuten. Kom snabbt in och behövde inte vänta alls länge på att bli undersökt. Och snabbt kom det även en transportör för att köra upp mig till avdelningen. 

Där var det dags för provtagning, vilket inte var det enklaste. Anledningen till att jag fick åka in var ju vätskebrist och  iom det så drar ju blodkärlen ihop sig och det märkte vi ju.. 
Första sköterskan stack 4 ggr, andra sköterskan stack 3 ggr och sen tredje sköterskan stack 3 ggr också innan det gick vägen... Men sen kunde proverna tas och dropp kopplas in. 

Sen var det bara att ligga där, blev ju kvar över natt.. Ett dygn med dropp... 
Men hade rätt trevligt sällskap på rummet och många andra trevliga på avdelningen som man träffade på, framför allt andra dagen då jag orkade vara på benen. 
Kändes som att jag var inne för en väldigt enkel sak i jämförelse med de andra som hade opererat sig för cancer osv =/ 


Fick i stort sett ingen sömn under natten ialla fall, klockan var 4 när jag kollade på den sista gången och sen vaknade jag vid 6 igen.. Men hann att vila lite under förmiddan i väntan på att läkaren skulle gå ronden. 
Sen var det bara att ringa Jens för att komma och hämta mig, hann med att peta i mig lite lunch under tiden jag väntade på honom och prata lite mera med de andra tjejerna. 

Sängläge som gäller för mig fortfarande i stort sett hela dagarna men kan äta och dricka igen ialla fall, lite men bättre än inget. Orken börjar så smått komma tillbaka, men orkar inte vara uppe så långa stunder åt gången. 

Och på söndagskvällen så fick Liam springa och kräkas, enda gången, men han fick sen springa på toa hela natten.. Så det var ju passande med magsjuka i huset, om det nu var det.. Ingen annan har åkt på det ännu. 
Har gått och väntat på att nån annan ska få det men vi hinner ju få det än.. 

Lucas däremot har haft huvudvärk sen igår och febern kom igår. Idag har han dock haft 40 graders feber i stort sett hela dan trots febernedsättande och huvudvärken vill inte ge med sig.. 
Så vi får väl se vad det blir mera av det. 

RSS 2.0