Färdigbakad och bm-besök

 

Ja, nu är du verkligen färdigbakad därinne! 
Jag fick rätt i att det blir en septemberbebis. 

Dagens bm-besök var lite mer uppmuntrande än det förra iallafall. 

Vikt: ingen uppgång eller nedgång 
Sf-mått: 40 cm 
Bl.tr: 100/70
Hb: 108 
Hjärtljud: 142

Sen kom vi ju till det där med undersökningen... 
Hänt lite sen sist, öppen 4 cm och inte mycket av tappen kvar och av hinnan fanns det bara en liten kant. 
Hon gjorde en hinnsvepning och det var nog den smärtsammaste jag gjort, som jag kan komma ihåg iallafall. 
När hon drog i tappen strålade det ut i hela ryggen så det gick knappt att ligga stilla. 
Hon trodde att det skulle dra igång nu med hjälp av hinnsvepningen men vi får väl se. Bebisen verkar ju vara en aningen envis! 
Har haft/har ont bak i ryggen och lite förvärkar så vi får väl se om det drar igång nåt inatt eller imorron. Men jag börjar faktiskt tvivla. 

Fick en tid bokad om tisdag men bm trodde inte att jag skulle komma dit då med tanke på hur pass moget allt var. 


Tisdag

Lucas har fått vara hemma idag också, han fick feber igår eftermiddag men på kvällen var den borta igen. 
Dock har hans astma börjat bråka så vi får väl se var det hamnar. 

Mysstund igår i soffan 

Bm-besök imorse och sen var det bara hem och äta lite frukost och sen fick vi besök av en rörnisse som ska komma och fixa tankarna och så en annan grej. 
Passat på att försöka fixa lite, fått blommorna på plats bla. 
Önskar att jag hade lite mer ork bara men efter bm-besöket blev jag så trött! 

Var iväg och hämtade Liam i skolan och sen handlade lite och det blev man ju inte piggare av direkt ;) 
Pratat med rektorn ytterligare en gång idag att de får lösa så han kommer med bussen hem. 
Det enda de kan göra är att han får gå ifrån gympan utan att duscha?!  

Tog även upp det som vi hittade i papprena ang skolskjuts. Att de ska i möjligaste mån bara vänta 20 min på skjuts hem... Och jo det visste hon om men det gick inte att göra bättre. 

Även pratat med förvaltningsrätten, fick brev från dom igår om att vi ska skicka in papper till dom så de kan ta beslut. Så vi får väl se vad de säger sen. Människan på Östgötatrafiken verkar ju ha glömt hur man svarar i en telefon. Hon svarade inte på hela förra veckan och varken igår eller idag. 

Börjar bli lite trött på att bråka om det, får väl bara hoppas att förvaltningsrätten inte ger avslag också. 


Leon blev lite trött i väntan på middan idag, så han somnade vid bordet. Lucas flyttade ned honom på golvet så han inte skulle ramla av stolen men han la sig och fortsatte att sova där. 
 

Seegt

Inte blev det nån mysfika med tjejerna idag inte :( 
Vaknade med förvärkar och ont imorse, dock inga förhoppningar om att det tänker eskalera och komma igång. 
Skapligt trött också efter att ha haft Elsa liggandes på mig större delen av natten och Lucas som sprungit ut och in i sovrummet för att han inte har kunnat sova. Han kunde inte sova i sitt rum för att det lät ute, sen kunde han inte somna inne i tv-rummet heller. Tror han var inne 5-6 ggr och när kl var 6 gav han upp. 

Förvärkarna har hållt i men det är långt mellan dem ibland, tätare ibland. Värker dock bak i ryggen så jag hoppas att det sker nånting iallafall åt rätt håll. Lär vi ju märka hos bm imorron för jag är rätt säker på att det besöket kommer att bli av. Att det ska vara så himla seg väntan så här mot slutet! 

Så en lugn dag för min del idag, ska ta tag i alla blommorna senare bara. 
Ingen tid att passa idag för att hämta Liam heller, han skulle hem till "en kompis" efter skolan ;) 
Till slut kom det fram att det var nya tjejen han skulle till. 
Så vi får väl se när han ska hem. 

Själv får jag väl fortsätta vila lite nu ett tag till. Håller på och kikar efter en bärsjal också, lite sugen på att testa det den här gången. Grönt är skönt

En lite lugn förmiddag idag, Lucas skulle iväg på kalas mellan 12-14 så så under tiden fixade vi här hemma. Tok

Tokungar <3 


Leon har blivit en liten linslus. Ta kort mig, ta kort mamma osv :) Och så är han ju expert på att göra grimarser :D 

Lucas hade haft skoj på kalaset men var trött och hade huvudvärk när han kom hem så han fick lägga sig i soffan ett tag. 
Vi andra tog en snabbtur till stan, hann ju inte till blomaffären igår eftersom allt blev lite försenat med tanke på olyckan. Och erbjudandet på 50% på alla gröna växter gällde ju bara till idag. 
Lyckades hitta en hel del iallafall även om det var väldigt utplockat men det hade jag räknat med. 


Så nu kan jag fylla på med lite fler blommor i fönstren igen, Lucas fönster går ju inte ens att ha några blommor i under sommaren för de bränns sönder. Men nu har han valt ut några stycken som han vill ha. 
Blev att springa in på Ikea lite snabbt också för att fylla på med lite krukor. Enda stället som har krukor som inte är i porslin. Lyckades visst få med mig två stora murgrönor därifrån också. 
Så imorron får det bli att börja placera ut alla blommorna. 

Var och hämtade en bobbycar i Linghem på väg hem också, de används väldigt flitigt här hemma nämligen och nu har de små varsin. Eller ja, det ska finnas en till men den tycks ha gått upp i rök efter att den ställts uppe på planen då den gick sönder och skulle lagas. 

Sen var det bara hem och fixa middag efter ett snabbstopp på Willys. 

Ja, sen har kvällen rullat på. Trodde barnen skulle ha svårt att somna ikväll då alla tre slocknade i bilen på väg in till stan och det händer då inte ofta att Elsa somnar i bilen! 

Nu ska det sovas, ladda upp för en ny vecka. Har nog dock inte så mycket inplanerat förutom bm-besök på tisdag. Skulle träffa tjejerna imorron på en barnfri träff, eller ja Pixies goding till bebis är ju med, men får se hur dagsformen är imorron. Om jag orkar ta mig iväg till stan och sen knalla runt lite. Men nog saknar jag dom så jag vill ju egentligen, vågar bara inte lita på att kroppen vill vara samarbetsvillig. Måste ju ta mig hem också. Rally och olyckor

Idag var det dags för Gruvrundan, dagen som jag varit lite nojjig över med tanke på bebis. 
Och självklart vaknade jag med sammandragningar imorse bara för det. Hann med frukost och lite annat innan vi hörde föråkaren komma. 
Så vi begav oss ut. Jens och barnen tog fyrhjulingarna och åkte ned i hagen och ställde sig och kollade ett tag innan de förflyttade sig till våran andra uppfart. 
Leon tröttnade snart på att sitta stilla där så han ville komma upp till mamma som höll sig i trädgården. 
Och snart kom alla små upp och Lucas var både här och där :) 


Första parkett på bra avstånd från allt damm :) 

Leon skaffade fram en egen rallybil
Gick hål på ett sår som Leon har på foten, Elsa var snabbt inne och hämtade ett papper med vatten på för att torka bort blodet och sådär satt de ett bra tag. 

Vi tog alla en paus från att kolla på bilarna, fikade osv. 
Jag gick upp på övervåningen och sen hör jag att det kommer en bil och det blir tyst tvärt. Kollar ut genom fönstret och ser att dammmolnet har stannat strax efter våran postlåda. Säger till Jens att det hände nåt nere vid vedhögarna och han slänger sig iväg ner. Snabbt kommer han upp igen och säger att vi måste stoppa. Så det är att ringa tävlingsledaren och de ringde ambulans. Medans vi ringde så skickade vi ner Liam till dem så han höll koll och pratade med dom plus att de ville ha dricka så det fixade vi. 
Co-drivern klagade på ryggont och ont i nacken. Och han var väldigt disorienterad, de fick berätta flera gånger var han var, att de hade kört av osv. Han kom inte ens ihåg att de hade kört. 
Föraren var mest chockad och blödde lite. 

Tävlingsledaren och en till kom relativt snabbt och inom en halvtimme ungefär så dök brandkåren upp. 
Ambulanserna tog dock längre tid på sig, tog en timme innan de dök upp. 
Brandmännen fick klippa upp dörren för att få ut co-drivern och det blev splineboard och nackkrage innan han kunde föras över till ambulansen. 

Vad som hände är lite svårt att säga. De har kört på en sten som kommit fram ute i kanten under tävlingens gång och sen måste något mer ha hänt. Punktering på framdäcket på passagerarsidan så det kan ha bidragit. 
De kom iallafall utanför vägen och har sen flugit över en av vedhögarna som ligger därnere. Stockarna har flyttat på sig och de har sen hamnat mellan två av högarna. Och det är glassplitter på vägen, på vedhögen och i gräset runt om. Liam städade bort det största glaset och lite plastdetaljer i väntan på att brandkåren skulle komma men de lär ha en del kvar att städa upp när de ska ta bort bilen. 

Nu hoppas vi bara att det gick bra med dom. Är glad att jag hörde det för annars hade det tagit ett tag innan de hade fått hjälp. Inte så många som rör sig på just den här sträckan, även om det kom några då och då. 
Och att de bilarna som kom efter dom inte körde in i den innan tävlingen stoppades. Står lite ute med nosen på vägen nämligen och det hade räckt med att de fått lite sladd just där så hade de kört in i den. 
 
Först var det tal om att de skulle blåsa av tävlingen på den här sträckan då det tog så lång tid att loss honom osv. Men tillslut bestämdes det att de skulle fortsätta att få köra, första sträckan har ju en hel del betydelse. 
Så efter ett tag var det full fart igen. Stod varningstrianglar ute här för att de skulle ta det lugnt förbi den kvaddade bilen men det var bara de första som brydde sig om dom, för sen gasade alla för fullt igen. 

202 startande av 204 anmälda och 155 som kom i mål, så lite fler som fick avbryta. Var några till på den här sträckan men bara den här kraschen som krävde räddningstjänsten.. 

Efter att det var klart, sista bilen kom strax innan 17 och det startade 11 så det tog sin tid. 
Vi hoppade in i bilen för att styra mot stan, Lucas ska på kalas imorron såvida inte bebis kikar ut men det har jag inget på känn efter just nu. Och vi hade glömt att fixa present. 
Vägen ut var inte fin på en del ställen, våran lilla sträcka mellan vägsamfälligheterna är den som fått mest "stryk". Får väl se om de får till det imorron när det är dags för dem att återställa vägarna. 

Så en snabbsväng fick det bli iallafall, en tur på Maxi där han hittade något relativt snabbt. 
Sen skulle vi gå in på McDonalds för att äta mat. 
På väg från bilen hör vi hur en motorcykel varvar upp ordentligt, jag kollar upp för att titta och får då se hur en bil kör på den här motorcykeln på Ikano-parkeringen. Bilen har kommit på "rätta" vägen så att säga för att åka ut och motorcykeln kommer från sidan i hög fart. Föraren på motorcykeln flyger iväg en bra bit. Nu har jag ju lite svårt att springa själv för att hjälpa till, har göra med att gå med det onda men det var många andra som sprang över. Föraren i bilen klarade sig oskadd vad vi kunde se och hon behövde ingen ambulans. 
Mc-föraren fick ligga kvar i väntan på ambulansen. Brandkår, polis och ambulans var snabbt på plats. 
Och sedan bärgare för att ta bort bil och motorcykel. Barnen hade lite att titta på medans vi åt. 

Det kan straffa sig snabbt när man ska försöka styla. Stod ett 20-tal motorcyklar längre fram som jag förmodar att han skulle köra fram snabbt till. Så han har ju sig själv att skylla egentligen, för inte körde han nån hastighet som lämpar sig på en parkering och han kan inte ha kollat om det kom nån bil heller. 

Funderade på om vi skulle våga åka hemåt eller om det skulle hända nåt mer då men lyckades ta oss hem utan några missöden. 

Under em och kvällen har iallafall förvärkarna hittat tillbaka, från att hållt sig borta sen i tisdags. 
Varit igång en hel del och så gått en del vilket känts om man säger så. 
Och varje gång hoppas man ju, men nu verkar de ha klingat av igen. 
Börjar tro på en septemberbebis istället ja. 
 

Vaaaarmt

Varit alldeles för varmt idag. Har ju hållt på och smälta bort! 
På förmiddan var det ju rätt okej inne iallafall men det blev ju snabbt varmt frampå eftermiddan. 
Och nu ikväll var det riktigt varmt också. 


Okej för att det kunde komma lite värme men det behöver ju inte bli så extremt! 

Mina fötter har då inte gillat värmen, de har svullnat upp rejält. Så pass att jag inte ens kan röra tårna! 
Imorron hoppas jag att det är lite mer behaglig temperatur! 

Annars idag då, Stångå rör har varit här och fixat med vattnet inne på toaletten nere. Så nu är det omkopplat. 
Pappa och Jens har tagit ut de gamla tankarna. Och på eftermiddan kom Lasse och körde upp de gamla tankarna till planen och så körde de in de nya tankarna och de är inlastade i pannrummet så det bara är att koppla in dom. 

Jag själv har mest spenderat dagen sittandes, eller ja lite städande och tvättande har jag tagit mig för. Eller mer tvingat mig till att göra. 

Ska väl försöka oss på lite sömn nu, om det går i värmen. Imorron är det rally här och vi sitter där vi sitter. 
204 bilar som ska köra så det lär ju ta ett tag. Vägen är avstängd från kl 9 och första start är 11.15. Står ju att vägen är avstängd till 17 men så snart som de kört klart så öppnar de upp vägen. 
Så vi får hålla koll efter efterföljaren helt enkelt. Skolans tider - bara för att passa dom i samhället..

Som jag skrev häromdagen så krånglar det ju bara med Liams skoltider.

Idag ringde vi rektorn och tog upp det. Och nja det var väl inte bara gjort för de som bodde i samhället tyckte hon. Hur kommer det sig då att tiderna inte går ihop sig med bussturerna?

Hon skulle iallafall kolla om Liam kunde gå ifrån tidigare de dagarna som idrotten är så han hinner med bussen.
Annars så fick de låsa upp åt honom så han kunde sitta inne i huset och vänta på bussen som går 2! timmar senare.

Så hon menar alltså att han på mån, tors och fre ska sitta och vänta 1 timme på att få åka hem och på tisdag och ons vänta 2 timmar för att åka hem?!

Han var skoltrött i både höstas och våras och nu fungerar det hittills helt galant. Han ser själv till att han är uppe i god tid och han engagerar sig ordentligt. Visst, vi är bara i starten än men det märks på honom att det är annorlunda nu. Plus att jag tippar på att det är roligare nu när de fått egna datorer.

Och jag vet att han kommer att tröttna på att behöva sitta och vänta på att få åka hem. Och det är ju inte lätt att åka och hämta honom varje dag heller.
Och vad finns det att göra i Åtvidaberg i 1-2 timmar för att fördriva tiden?!
Ingenting!

Hon hade även sett att vi bråkade med kommun ang taxi så hon skulle ringa och prata med Kristina också. Så det blir bsra fler och fler inblandade. Har ju en vän på Corren också och hon vill skriva en artikel om det blir så att vi får avslag igen.

Jaja, vi får.väl se var vi hamnar nånstans. Taxi vill ju väldigt gärna ta med honom men de får ju inte utan att det blir problem för dom med tanke på försäkringar osv.


Trött i kroppen

Är helt galet trött i kroppen idag! Det är ju jobbigt att bara sitta, att stå upp ska vi inte tala om!

Och det enda jag gjort hittills är att äta frukost, matat tvättmaskinen och bytt blöjor..

Sparande av energi inför det som komma skall?

Konstigt det där, innan vi var inne på förlossningen i tisdags så har jag haft hur mycket sammandragningar och förvärkar som helst. Sen vi kom hem i tisdags har jag typ haft inga!
Går bara och väntar på att nåt ska hända men börjar få en känsla av att jag kommer gå över istället.


Påfyllt

Efter bm-besöket blev det frukost här hemma tillsammans med pappa, eller ja för honom är det ju inte frukost ;) 

Sen har de hållt på nere i pannrummet med att tömma tankarna osv. 
Imorron kommer de och kopplar om lite inne på toaletten för vi kan inte tömma hela systemet innan de gjort det eftersom vi gärna vill ha varmvatten ;) 

Varit riktigt varmt idag så idag har man ju inte behövt pälsa på sig iallafall. 
Men det har inte varit så skönt eftersom det varit rätt kvavt. 
Och imorron ska det bli ännu varmare! 

Efter att pappa hade åkt hem och Liam ändå skulle hämtas så passade vi på att storhandla så vi har det avklarat. 
Då både Love och Leon somnade i bilen så var jag och Liam inne och handlade. 
På Willys gick det rätt okej, kändes ju men som sagt det gick. 
Man får ju vara lite som en yr höna också när de har flyttat om en massa. Men det blir nog bra när det är klart. 
Apoteket och Ica gick lite sämre, där kom yrseln och svagheten i kroppen. 
Men lyckades klara av det också lite snabbt. 

Sen var det bara hem och fylla på i alla skåp och sen sätta igång med middan. 
Hunnit med att fixa en del annat också. Helt färdig nu ikväll dock. 
Så nu ska det plockas fram lite kläder och sen ska det sovas förhoppningsvis. 

Hoppas på att Elsa och Love är på bättre humör imorron för idag har de inte alls varit så roliga. 
Det har varit gnäll, tjut och så Loves raseriutbrott ovanpå det... Vet inte vad de vaknade på för sida imorse... 

Bm-besök 39+1

Imorse var det dags att pallra sig iväg. Denna gång fick Elsa, Love och Leon följa med. När de stora har haft lov så har de ju sett till Elsa och Love medans vi har varit inne hos barnmorskan. 
Så det skulle frågas om allt :D 

Inte våran ordinarie barnmorska idag då hon är på Gran Canaria. Har haft den här en gång tidigare, tror det var när jag var gravid med Leon. 

Blev inte så stor koll den här gången. Inga prover togs och jag kom inte ens ihåg det själv att säga till om att kolla hb:t. 

Sf-mått: 39 cm 
Hjärtljud: 142 

Hon gjorde även ett snabbt ul så barnen fick se bebisens huvud och så visade hon bebisens hjärta som slog. 
Gissa om barnen var nöjda även om de tyckte att bebisen skulle komma ut. Och så lyssnade vi på bebisens hjärta innan de andra gick ut i andra rummet då det var dags för undersökning. 

Tappen är fortfarande 2 cm men jag har öppnat mig mera, var öppen 2-3 cm nu och hon kunde töja lite till. Kunde inte det ha hänt i tisdags så vi hade haft vår skrutt här nu! 
Men jaja, blev en hinnsvepning iallafall och det har känts under dagen och mer av slemproppen har lossnat. 
Så nu vill jag bara att det ska hoppa igång. 
Bebis blev inte lika arg över hinnsvepningen iallafall. Hon lyssnade på hjärtljuden igen efter att hon hade gjort den och det låg på samma som innan. Dock gjorde hon ju ingen sån rejäl som jag fick på förlossningen. 

Har en tid till inbokad till bm, på tisdag på utsatt datum. 
Sa det till våran vanliga när hon bokade in den att jag hoppades att vi inte sågs, hon tog inte illa vid sig ;) 
Men just nu känns det som att vi kommer att ses då. 

Soool

Inatt fick jag sömn! Tror jag slocknade innan huvudet ens hade landat på kudden :D 
Bara de nattliga toabesöken som stört men annars har jag sovit gott och det var så välbehövligt. 

Härligt väder att vakna till också, härligt med sol och lite värme. 

Idag har det sista röjts ur i pannrummet, barnen hjälpte glatt till. Var ju hur mycket bark osv som helst under pallarna som veden ligger på. 
Så nu är det tankarna som ska ut men vi kan inte tömma systemet och ta ut tankarna innan de kommer för då har vi inget varmvatten alls och det vill jag väldigt gärna ha. 


Så vi får väl se vad vi ska hitta på. 
Men de andra tankarna behöver komma på plats så att vi kan börja få in ved i pannrummet också. 
Så får se när de lägger in det i planeringen. 

Blir mer och mer irriterad på det här med hur skolan lägger saker och ting, att allt bara ska passa de som bor inne i samhället. 
Mån, tors och fre slutar Liam så han får vänta i över en timme på att bussen ska gå hemåt och deras hus låser strax efter att de har slutat så han har ingenstans att vänta direkt. Är bara han och så några från Grebo och Björs som åker buss i hans klass och de har tydligen bättre tider med bussen. 
Tisdagar och onsdagar har han idrott som sista lektion och han hinner inte upp till bussen såvida han inte ska strunta i att duscha. 
Tisdagar slutar han 14.15 och bussen går 14.27 och då är de nere vid Edberga nu när de är utomhus. Så att hinna byta, duscha och sen gå till busshållplatsen hinns inte. 
Idag så slutade han 14.10 och han hann inte idag heller. Så det blir att kolla upp, gympaläraren får släppa iväg honom tidigare helt enkelt. Han får ju sitta och vänta i över 2 timmar annars på nästa buss om vi inte hämtar honom. 

Lucas har varit och lekt med Nellie idag, han hade väldigt bråttom iväg när han kom hem eftersom de hade bestämt när de lekte igår att de skulle leka idag. 

Nä, nu ska det sovas iallafall och samla lite krafter förhoppningsvis. Bm-besök väntar imorron. 


V.40 (39+0)

Hörru du skruttunge, ta och kom ut till oss nu! Lovar att det är mycket mer utrymme här ute hos oss <3 


 

Hängt på....


Idag har vi hängt på förlossningen, till ingen större nytta dock.

När vi gick och la oss igår så började jag få sammandragningar, som sen gick över till värkar. Klockade dom inte i början men sen kom de med 3-5 min mellanrum. Och de började göra mer ont.
Eftersom jag ska ringa in så snart det känns som det kan vara nåt på gång så väckte jag Jens runt halv 5 och sa att vi kanske behövde åka in.
Upp och ringde förlossningen som tyckte att jag skulle komma in och sen ringa mamma och pappa.
Packa in grejer i bilen och så väcka Liam för att säga att vi åkte och att morfar skulle komma.

Kom in runt 5.30 till sjukhuset. In på ett rum och så väntade ett ctg. Det första ctg:t misslyckades dock, bebis var inte samarbetsvillig på att låta oss lyssna på hjärtljuden för att se hur hxn mådde.

Blev att vänta på skiftbyte innan det blev nån mer undersökning.
Lyckades få till ett ctg efter mycket om och men, men jag fick sitta och hålla i dosan och flytta med den lite hela tiden. Undersökningen visade att det inte hänt så mycket sen jag var hos barnmorskan. Tappen var 2 cm nu och fortfarande bara öppen 1 cm. Så nu fick vi vänta på ronden och se vad läkaren hade att säga. Under tiden fick vi gå ut och äta frukost.


Läkaren bestämde att det skulle göras en rejäl hinnsvepning och nog gjorde barnmorskan det. Hon höll på i 10 min och sablar så ont det gjorde mot de andra hinnsvepningarna jag har fått under alla graviditeterna.
Det satte igång värkarna på ett litet annat sätt. Och jisses vad arg bebis blev utav hinnsvepningen.
Vi knallade runt och så tog vi en sväng ner till kiosken för att handla lite mat till Jens. Och jag har knallat runt i korridoren och suttit på pilatesboll...
Jag fick ju lunch där, segt stekt fläsk som inte gick att äta och löksås som inte smakade det minsta av det. Så det fick bli att bara äta potatis med lite sås.

Skiftbyte igen och ny barnmorska. Först ett nytt ctg och samma visa denna gång, bråkstake till unge.
Och sen var det dags för undersökning igen, som visade att det inte hade hänt ett dugg sen hinnsvepningen.
Så nu var det dags att prata med läkaren igen. Tanken var ju att det skulle ha hänt nåt och att de skulle ta hål på hinnorna. Men eftersom det inte hade hänt nåt så var det för trångt för att ta hål på hinnorna.
Så läkaren tyckte att vi skulle åka hem, för de kunde inte göra så mycket mera just nu.
Det var bara att ta bort nålar osv och knalla ut till bilen.

Elsa och Love har varit hos farmor och Lisa idag, morfar körde upp dem på förmiddan.

Leon och Lucas har hängt med morfar här hemma. Liam ville gå till skolan så han har varit där.

Vi hämtade upp Elsa och Love på vägen hem från sjukhuset. Sen var det bara att styra hemåt.
Skönt att komma hem men hade ju hellre fått en bebis idag.
Varit helt galet trött idag, slumrade tom till när jag satt på pilatesbollen.
Inte sovit på nästan 48 timmar så det känns nu.

Så nu hoppas jag att det håller sig lugnt inatt så jag får sömn och att vi slipper ringa och väcka mamma och pappa igen.
Har bm-besök på torsdag då det är koll av tappen och en hinnsvepning igen, förhoppningsvis har det hänt nåt då med tappen. Så på torsdag får det gärna dra igång så att vi är hemma innan rallyt börjar på lördagen. Men det är nog ett önsketänkande.


Lugnt

Har det lite lugnt just nu. Elsa och Love följde med pappa och morfar för att hämta lite grejer. Så har bara lilleman hemma. Han protesterade lite när de andra åkte eftersom han gärna ville följa med också men de sitter bara och bråkar i bilen ändå när de sitter så tätt i volvon.
Vi har släppt ut Polly och han har klappat på henne. Och sen gick vi in och parkerade oss i soffan, har typ noll ork just nu. Han har hunnit mumsa på ett päron och i nuläget sitter han och leker på golvet med en massa bilar.
Bra med storasyskon som har hur mycket bilar som helst. Han leker visserligen med det mesta, han har en docka med sig och när han leker med bilarna.

Ska väl ta tag i lite sen i eftermiddag. Hann ju inte riktigt med det vi skulle igår eftersom vi fick besök. :)
Så det får vi väl försöka hinna med. Ska väl sätta mig och kika efter lite fler julklappar också.

Tackade för övrigt ja till Leons placering på förskolan. Så det får bli att lämna på tre avdelningar tills vidare, kanske kan vara bra för honom också att komma in i det själv även om storasyskonen är en trygghet. Han är ju våran lille blyger.
Pratade ju med den nya på kommunen som har hand om placeringarna och hon pratade med förskolechefen. Är ju fullt på Loves avdelning nu, är egentligen flera som ska flytta över till Elsas avdelning men hennes avdelning är full också så det står liksom still. Men så fort det blir en plats ledig på Loves avd så ska Leon få komma dit.
Sen om de håller vad de säger är ju en annan sak, men hon svarade ju via mail istället för att ringa upp igen så vi har ju skriftligt på det.

Och ang Liams skolskjuts så håller vi fortfarande på och bråkar. Dock så har vi tagit en annan väg tills vidare.
Papprena är ju hos rätten men efter att ha pratat med taxi osv så har vi nu pratat med den som sitter på Östgötatrafiken och som håller i en del av planeringarna.
Och deras kartor är inte uppdaterade på 13 år, dags med andra ord. Den Jens pratade med där var jättetrevlig och hon skulle kolla upp allting och prata med Kristina. Hon skulle göra vad hon kunde, så nån gång den här veckan får vi svar från dom.
Håll en tumme eller två för att det löser sig.


Vet att bloggen har sett trist ut ett bra tag nu, och för att inte tala om att headern är gammal :D
Blir snart ändring på det, bara lillbus vill kika ut så kommer det hända en del här. 

Smulgubbar

Lite sovmorron för min del, knappt sovit nåt inatt. Så det fick bli lite senare frukost idag.
Liam kände att han inte orkade köra Svinstadsjön runt idag så vi behövde ju inte ge oss iväg nånstans tidigt.

Efter frukost blev det lite fixande innan vi skulle iväg.
Jens var och kollade på en bil och sen styrde vi mot Grebo för att hämta lite plantor som vi fått. Ett gäng plattor med smulgubbar, en korsning mellan jordgubbar och smultron. Ska bli intressant att se nästa år hur de blir.
Planterade dom direkt när vi kom hem, noga övervakat av barnen.

Lagom när vi kom hem så kom Lasse och Nellie en sväng. Så de blev kvar i några timmar och barnen lekte.
Sen var det dags för middag, fick bli hemmagjord pizza idag. Var länge sen vi gjorde nu så det smakade bra.
Eller ja, vi får väl se vad bebis säger om det. Har lite svårt för sån mat med ost på/i.

Idag har jag iallafall lyckats packa väskor till barnen om de ska iväg, så nu står de klara också. Babyskyddet är ordnat också så bälte osv är rätt.
Så ja, nu väntar vi nog bara på bebis. Tror det mesta är klart inför dess ankomst.


Ensiffrigt!

Ja nu är vi nere på ensiffrigt! Komsi komsi lilla bebis 💜


Stadstripp

Idag blev det en sväng till stan. Nya skor till Liam, stövlar till Elsa och Love vars fötter växt som ogräs under sommaren stod bland annat på listan.
Tog en sväng på några second hand-butiker också när vi ändå var inne.
Lyckades fynda lite julklappar till också på Toys´r´us. Skönt att ha lite fler avklarade.
Love fick en cykelhjälm med en Minion på, gissa om han blev lycklig!

Och på H&M fick han en Minionväska så hans dag blev kanon :D
Sen vi kom hem så har han gått med hjälmen och väskan på sig, var nätt och jämt att han ville ta av sig det när han skulle gå och lägga sig. Och så de nya stövlarna på sig också såklart.

Och äntligen lyckades Liam hitta ett par skor som han gillade och de fanns i hans storlek konstigt nog. Brukar vara ett elände att hitta skor till honom.

Lyckades fynda lite kläder på H&M också nu när de hade topp och byxa för 99:- och med en massa rabattkuponger så blev det riktigt billigt.
Ikea fick stå för middan idag och nu hade de bytt glassar till isglass istället, något som föll Leon mycket mer i smaken.

Blev sent hem, barnen hann att leka ett tag innan det var dags att få dom i säng. De små åt sitt lördagsgodis på vägen hem från stan så de hade redan det avklarat.

Dags att krypa ned i sängen och se om man får nån sömn kanske.
Finns en hel del att ta tag i imorron. Vet ni, en sak jag längtar efter när bebis har kommit är en rejäl storstädning. Jens och jag ser ju lite olika på det här med städningen ;) Så det liksom kryper lite i kroppen. Så det tänker jag ta tag i när jag återhämtat mig någorlunda.Tillbaka till skolan

Idag var det ju dags att gå till skolan igen, Liam var uppe tidigt och han var nog klar en timme innan de skulle åka :D Lär nog inte fortsätta så under hela terminen ;)
Jens körde in dom idag, så hur det går med taxi och buss osv får vi se imorron.

Båda hade haft en bra första dag iallafall. Lite irriterande bara att det på hemsidan står att alla i åk 7-9 skulle sluta 14 idag men Liam hade lektion till 15. Så Jens fick vänta i onödan ute vid bussen eftersom Liam inte var med. Sen fick han åka in och hämta honom istället när han hade slutat, skulle ändå in och handla så det spelade ju ingen roll.
De har ju inte lagt tiderna så det passar dom som åker buss direkt. Tre dagar i veckan så slutar han runt 15 och bussen går inte hem förrän 16.20. Och tydligen stänger deras hus, där alla 7:or går, strax efter 15.
Så de får alltså vänta ute i över en timme på att få åka hem.
Som Liam sa, han hinner gå hem under den tiden.
Ja, så det blev ju ingen höjdare så direkt, ingen taxi och så lång väntan på bussen.

Tom taxi blev irriterade på kommun över att han inte får åka med taxi istället. De har extramätt också och det är över 3 km. Jennifer, chefen på taxi, skulle ringa och prata med Kristina också. Taxichaffisen som körde hem Lucas idag blev arg och sa att han skulle försöka hjälpa till, plats i taxin finns ju.
En himla massa papper kom det hem idag också, från både Liam och Lucas. Så det är ifyllt allt som ska fyllas i och allt annat genomläst.

Annars idag har det varit en dag som nog gett mig typ tusen nya gråa hår.
Elsa och Love har gjort allt som de inte ska och gjort mig smärre galen.
Vet inte vad det har varit med dom idag. Jag har iallafall varit på bristningsgränsen..
Fick en halvtimmes lugn då när Jens hämtade Liam och tog med sig Elsa och Love.
När man har svårt att röra sig pga fogarna och mår pyton är det ingen höjdare att fara omkring efter dom.
 
Ta kort mig ropar Leon. Man ska ta kort på det mesta han gör numera :)Krämig carbona med bacon och kyckling

Kör på ett recept idag också :) Bra att spara dom på samma ställe.
Idag blev det en carbonara med pasta, även detta recept från Jennys matblogg.

Krämig carbonara med bacon och kyckling   4-5 personer

1 pkt bacon
700 g kycklingfilé
5 dl creme fraiche
2 msk chilisås
salt och peppar

Skär baconet i mindre bitar och fräs det knaperstekt i en stekpanna.
Strimla kycklingen i mindre delar och sen fräs den i smör tills den är genomstekt.
Sänk värmen och vänd ner creme fraichen, chilisåsen och låt det sjuda upp under omrörning.
Låt det sjuda ett par minuter och smaka av med salt och peppar.

 

V.39 (38+0)

 

Då går vi in i en ny vecka igen och vi längtar nåt enormt! Dagarna går ju rätt fort ändå men ändå känns det som evigheter tills bebis kommer.
Barnen tycker det går väldigt sakta nu, de pussar och kramar på magen dagligen och ena stunden är det lillebror som ligger i magen och i den andra lillasyster.
Som Elsa sa idag, vi vill ju pussa bebisen istället för magen.
Vräkning är inlagd och vi hoppas att det inte dröjer alls länge innan skrutt kommer ut till oss.
Längtar också efter att få en fungerande kropp, att kunna röra sig som man vill. Att kunna göra saker och ta sig iväg och hitta på saker.

Så ja, lillskrutt, du är sååå välkommen ut! <3

Barnmässan

Är så sugen på att gå på den här barnmässan. Det har jag varit i flera år visserligen men aldrig lyckats komma iväg. Nackdelen är att på lördagen så är barnloppisen i Linghem också som jag älskar att gå på och brukar fynda massor! Så den vill jag ju inte missa heller.
Tar ju ändå ett tag att åka till Örebro och loppisen brukar ta några timmar för mig att gå igenom :)
Så vi får väl se om vi kommer iväg eller inte. Tror barnen skulle älska det.

 

Nya frillor

Liam hade inte riktigt bestämt sig för vilken frisyr han skulle ha innan vi åkte. Han gillar ju längd på håret och hade väl nån idé men det tyckte inte Jackson att det var nån bra idé. Dels för att det inte passade hans ansiktsform osv. Han visade lite olika alternativ och tillslut blev resultatet såhär.

Han hade ju velat ha lite längre i nacken men han fick behålla sin lugg iallafall.
Och det växer ju ut igen som tur är ;) Jag tycker det blev snyggt.

Lucas hade bestämt sig redan innan att han skulle ha samma frisyr som sist men att det skule bli en blixt denna gång istället.
Jackson berättade att han hade valt oss som vinnare i tävlingen då vi hade så många barn och att vi hade varit där så många gånger innan och klippt oss. Så han tyckte vi var värda det. Det tackar man ju inte nej till.
Ska boka tid till mig själv sen när bebisen är ute, alldeles för länge sen jag klippte mig så det behövs.
Frågan är om jag vågar släppa Jackson lös på håret :P
Han har så många idéer. Lite skillnad mot Rita som hade salongen där tidigare, där fick man aldrig några förslag eller så. På så sätt är det mycket bättre med Jackson där.

Hade en riktig skummis i badkaret ikväll.

Första skoldagen imorron efter sommarlovet, Liam kom upp imorse och undrade om vi inte hade glömt nåt. Han fick för sig att de började idag och att vi hade glömt att ställa klockorna :)
Får väl se om han vaknar i tid imorron. Lucas lär vi väl få släpa upp, han som börjat sova länge nu de senaste två veckorna. 
 

Burr

Riktigt ruggigt idag, fryser tom inomhus.
Jens och barnen håller på att röja ur pannrummet då vi ska byta tankar så han eldar för fullt redan så jag kan nog få in lite värme i huset också om en stund. Är så rått inne.

Blivit en massa samtal gjorda idag också. Kollat upp det ang Leons förskoleplats och i nuläget så finns det ju ingen plats på Stjärnan som vi redan visste om. Men så snart det finns en så ska han isf få flytta över dit. Frågan är väl bara då om man ska skola in på Galaxen så länge.

Findus har fått sig ett samtal också, Love fick som en trådbit i sin fiskpinne sist vi käkade det. Ser väldigt konstigt ut. Ska inte kunna komma med nåt sånt enligt de på Findus men vi ska skicka in det så de får kolla på det.

Kristina på kommun ringde tidigare också då hon läst våran överklagan ang skolskjutsen. Så nu ska hon ta ställning till om hon ska ändra sitt beslut eller om hon ska skicka ärendet vidare till rätten. Och rätten har 4 mån handläggningstid så då lär det ta sin tid. Så tills hon bestämt hur hon ska göra så får vi lösa det tillsvidare.

Många fler samtal har blivit gjorda. Se om det blir nån ordning på det.

Om ett tag är det dags att åka till frisören med Liam och Lucas, ska utnyttja vinsten bla. Se om de har hunnit komma på hur de vill klippa sig också.


Minestronesoppa

Något som gick hem här var minestronesoppan vi gjorde häromdagen.
Barnen åt som hästar, älskar när man testar lite nya recept och de faller alla i smaken!
Receptet kommer från Jennys matblogg.

Minestronesoppa   5-6 portioner

1 gul lök
1 stor morot
1 pressad vitlöksklyfta
800 gram reblandfärs
3 msk tomatpure
1 – 1,2 liter vatten
valfri mängd spagetti
2 st köttbuljongtärningar
2 msk kinesisk soja
2 burkar krossade tomater
1 1/2 msk paprikapulver
1/2 – 1 msk sambal oelek ( undvik om du inte vill ha hetta)
salt & peppar

Värm upp en kastrull med smör, fräs den hackade löken/ vitlöken och den slantade moroten. Vänd ner färsen och bryn den klar, pressa ner tomatpure och fräs en minut. Vänd ner vatten, buljong, soja, krossade tomater, paprika pulver och salt & peppar. Låt sjuda upp- bryt sist ner ner pastan och låt sjuda tills den är klar, smaka ev av med sambal oelek om ni vill ha lite hetta. (Vi körde utan sambal oelek)
Har man i lite mer pasta så blir det lite mer som en gryta, lite matigare men lika gott ändå.

Servera med lite creme fraiche och nåt gott bröd.

Bm-besök 37+6

Dagens bm-besök gick bra även om jag hade velat få lite mer "glada" nyheter.

Vikt: Ingen uppgång denna gång heller
Hb: 110
Bl.tryck: 110/70
Hjärtljud: 142

Ingen mätning av magen idag då hon tyckte det räckte med att göra det nästa vecka, eftersom jag var där förra veckan.

Sen var det dags för undersökning. Först blev det koll av tappen och som jag misstänkte har inte de förbenade förvärkarna gjort så stor nytta. Tappen var inte mogen och så öppen 1 cm ungefär. Hon var igång och retade lite men det gör nog ingen större skillnad.
Blev ett snabbt ultraljud också för att kolla så bebis ligger med huvudet neråt och det gör skrutt skönt nog.

Nästa vecka blir det till en annan bm då den vi har åker iväg på semester. Då väntar koll av tappen igen och så en hinnsvepning.
Bm bokade in en tid till på utsatt datum men hon räknar väl inte med att jag ska gå över för nån tid till det fick jag inte, däremot till en efterkontroll.

Blev lite nervös sen, ska till bm och få hinnsvepningen den 25:e och den 27:e är det ju rally så risken finns ju att det drar igång nåt då om kroppen svarar på hinnsvepningen vill säga. Får hoppas att den svarar jädrigt fort helt enkelt i så fall så vi är hemma här innan rallyt startar.
Men bara för att krångla till det så kommer säkert bebis satsa på att födas den 27:e.
Håll en tumme eller två att det inte blir så!
 
 

Stilla

Idag har det varit en riktig lugn dag, eller ja så gott det går med alla barnen hemma ;)
Har fått sitta i soffan en hel del idag så barnen har lekt på övervåningen tills Jens och pappa kom tillbaka hit, då knallade de ut en sväng.
Vi har läst bok, myst, tittat på tv och så har de lekt med lite allt möjligt.
Bra när de kan leka tiFick flygpost <3

Ett busfrö
Så kan man ju också kolla på tv.Bustrion
Hulken-Elsa

Efter bm-besöket på eftermiddan blev det middag och sen lite småpyssel. Fixat lite inför skolstarten också på torsdag, namnat väskor, ytterkläder, skor osv. Så nu börjar vi väl få ihop det viktigaste till starten iallafall. Vad Liam behöver ha sen får vi se när han har börjat, de har ju inte fått nån info alls.
Såvida inte bebisen har kikat ut till helgen, vilket jag tvivlar på, så måste vi ändå ta en tripp till stan för skoinköp och lite annat till dem.

4-årskontroll

Elsa och jag tog oss iväg till bvc på förmiddan. Här hemma var det fullt ös redan då Melker hade kommit och de satte igång och leka direkt.

Lite lek i väntan på våran tur

Det mesta gick väldigt bra för Elsa. Hon målade, kollade på bilder, trädde pärlor på en tråd mm.
Hörseltestet gick relativt bra, hon tröttnade tillslut och roade sig med att trycka på knappen även när det inte pep i örat på henne. Så ena örat ska vi kolla igen.

Syntestet gick sisådär också. Med både ögonen var det okej. Sen när plåstret sattes för ögat hade hon mest bekymmer om det och att hon ville åka hem och leka med grabbarna. Hon fixade en del men det ska göras om för säkerhets skull också. Så om en månad har hon en ny tid, för både henne och bebisen, för inte tänker jag gå över 2 veckor.

Barnen har lekt för fullt idag iallafall. Själv har jag fått sitta stilla, foglossningen satte igång hundra ggr värre mot när jag vakna. Att sitta på en stol på bvc i över en timme var inte att rekommendera.
När pappa och Melker hade åkt hem och Jens tog över barnen fick det bli att inta soffan och värmedynan. Gjorde lite skillnad iallafall.

Imorron ser vi fram emot bm-besöket på eftermiddan. Hoppas innerligt att det hänt nåt. Och att hon lärt sig ul-maskinen så hon kan kolla så huvudet är neråt. De skulle få en genomgång av den imorron av läkaren.


Segt

Kan man säga att det är just nu...
Förvärkarna har hängt i dygnet runt sen i fredags med olika styrka och täthet och jag har som mensvärk konstant. Känner mig helt färdig och så minimalt med sömn.
Har det inte hänt ett dugg på tisdag när bm ska kolla tappen så vette sjutton. Då lär det väl aldrig hända nåt.
Bebis är aktiv iallafall, ett evigt snurrande och bökande därinne.

Ska lyckas ta mig iväg till bvc imorron med Elsa, kan bli intressant att se hur mycket mer det blir av det. Dags för hennes 4-årskontroll nämligen, har ju blivit lite framskjuten.
Och så kommer Melker hit med morfar imorron, ser vi fram emot!


Förskoleplats

Igår fick jag se att Leon hade fått erbjudande om förskoleplats. Dock inte på den avdelningen vi ville då det förmodligen är fullt där så det innebär en tredje avdelning att lämna på om vi tackar ja till platsen. Känns ju lite krångligt. Elsa och Loves avdelningar ligger ju ändå dörr i dörr. Och både Elsa och Love vill ju att Leon ska börja där.
Ska ringa och kolla med hon på kommunen och se om.hon vet hur det ser ut, om det går att få in senare på Loves avdelning.
Så får vi utgå från det sen, är ju inte i akut behov av en plats till honom.


Överklagan

Ja i år fick det bli en överklagan till kommun ang Liams skolskjuts.
Enligt deras gps är avståndet in hit utifrån stora vägen kortare än vad deras regler säger för att han ska få åka härifrån. Det konstiga är att vi har mätt med bil och gps och det blir över 3 km hit medans det med deras gps blir mycket kortare än 3 km. Och enligt hon på kommunen så mäter deras gps delvis fågelvägen?! Och de måste gå efter den. Vad jag vet så kan inte Liam flyga!
Och att cykla ut till vägen vintertid är ju liksom att glömma med tanke på att den typ aldrig grusas och den längsta backen brukar se ut som en spegel.

Och ska vi köra honom ut till vägen så kan vi ju lika gärna köra honom direkt till skolan.

Får se vad det blir för svar från kommunen, blir det avslag så blir det överklagan högre upp.


Dessa förvärkar...

Jag hoppas innerligt att dessa kraftiga förvärkar gör nån nytta och inte bara pinas.
Hade rejäla imorse, lugnade sig efter ett tag men har sen haft svagare under hela dagen.
Och nu ikväll fick jag rejäla igen, så man bara känner för att krypa ihop för att de gör ont.
Men som sagt, jag hoppas de gör nytta.

Idag blev det att samla ihop en del till tippen och ta en runda dit. Bilen är ju rymlig så man får in en hel del i den.
Så första vändan är avklarad iallafall, lär bli ett gäng till. Liams släp är ju påfyllt med en del också så det får de ta och köra bort med nån dag.
Blivit lite städat och tvättat idag också. I helgen är tanken en storstädning, får väl se hur det går.
Får jaga Jens med blåslampa, städa är ju inte hans starka sida om man säger så.
Och själv kan jag inte göra så mycket innan kroppen skriker stopp.

Sen var det ju det där med att ta tag i att packa väskorna, eller ja bebisens väska är i stort sett klar men min egen har jag inte ens börjat med. Slutar väl med att vi får slänga ner lite i all hast när det är dags att åka in.
Har sagt till bebisen nu att hxn har till onsdag på sig att komma ut, vore skönt om hxn kikade ut innan skolan började ju så man slipper tänka på allt det.
Liam har ju fått godkänt av rektorn, pratade med henne innan sommarlovet, att få ha mobilen på under lektionerna så vi kan få tag i honom om det sätter igång när de är i skolan. Att ringa arbetslaget som sen ska leta reda på honom innan man får prata med honom tar ju sin lilla tid.
Men som sagt, jag hoppas att bebis kommer innan skolan börjar eller att den siktar in sig på en helg, dock inte den 27:e när rallyt går här ;)

Bäst att pallra sig i säng. Liam ska iväg imorron på fisketävling, han bokar upp sina lördagar han :)
Imorron fisketävling i Åtvidaberg och den 21:e vill han köra Svinstasjön runt med cykel.
Så det får vi väl hoppas att han kommer iväg på också. Måste bara fixa hans cykel en aning med bromsar, hans bmx har ju inga såna. Har tjatat i evigheter på att han ska sätta dit men då blir det ju ingen riktigt bmx....
Men nu går det tydligen bra ;)

Smärtstillande och sömn...

Barnmorskan ringde imorse också och hon hade konsulterat läkaren och jag hade fått recept utskrivet..
På morfin...
Var väl inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Vi var inne på Lergigan för att se om jag kunde få sova.
Läkaren hade skrivit ut 10 mg Oxynorm, för att jag skulle få sova och pga det onda.
Känns inte så jättelockande att ta måste jag säga även om det förmodligen är okej iom att hon har skrivit ut det.
Har inte varit och hämtat ut något idag, måste fundera lite.
Nog för att jag vill få lite sömn innan det är dags men tycker det är lite väl starka grejer.

Skulle ta det under en vecka och sen sluta med det men så mycket lär jag inte ta om jag nu bestämmer mig för att ta nåt. Utan det skulle i så fall bli en engångsföreteelse och då känns det inte så värt det att hämta ut det.
 
 

Gröna Lund

Grabbarna har ju gjort Gröna Lund idag och de har haft superskoj. Lucas hade massor att berätta när de kom hem ikväll. Han ville helst komma hem redan ikväll istället för att sova hos farmor och farfar till imorron. Frågade imorse när han ringde om han hade hemlängtan och mjo, lite hade han  ;)

Tackar farfar som tog med dom till Grönan, de är helnöjda med trippen!

 

Tandläkare och knasig kropp

Efter ett samtal till tandläkaren imorse så fick Jens en tid till tandläkaren på förmiddan. Han hade tur då våran tandläkare kom tillbaka från semestern igår.
Så efter lite frukost så hoppade vi in i bilen för att styra mot Rimforsa.
Vågade inte riktigt vara själv med de tre små då jag hade rejäla onda förvärkar och mådde jättekonstigt.
Har ständig huvudvärk numera, antar att det är pga för lite sömn.
Är även yr, ingen bra kombo. Gratis karusell även om man sitter ner.

Åskade rejält i Rimforsa när vi kom ner, blekade och smällde samtidigt. Love som blir åksjuk av vägen ner dit kräktes såklart när vi hade stannat också. Åker vi i nån av de stora bilarna så kräks han aldrig men i de andra så kräks han. Som tur var så fanns det ombyte i bilen.
Gick rätt fort för Jens inne hos tandläkaren, fattigare blev man också, 1000:- för en snabb lagning.

Tog svängen över Linköping hem istället för att slippa den kurviga vägen.
Lite lunch på Ikea fick det bli för barnen blev helt plötsligt jättehungriga enligt Elsa och Love.
Kändes inte så lockande att stå i den långa kön som var idag också. Men bara bita ihop och ställa sig och vänta, tog ca 25 min innan jag kom fram, lite lagom yr just då.

Hann med lite fix hemma och Elsa passade på att klä ut sig till pirat. En tjej som helt plötsligt älskar att klä ut sig, sen att Lucas utklädningskläder är en aningen för stora bryr hon sig inte om.

 
 

Inför skolan och Stockholm

Idag blev det att knalla upp lite tidigare och göra alla klara. Jens hade möte i stan vid 10 så det blev ingen slömorron för oss andra.
Passade på att ta med alla barnen för att sen efter mötet åka och handla grejer inför skolstarten.
Lucas lyckades hitta en väska redan i andra affären medans det tog lite mer tid för Liam.
Lyckades även fynda gympaskor och vanliga skor till Lucas på Maxi där jag hade rabatt på skor den här veckan.
Han sliter ju skor nåt enormt den ungen! Håller ett par skor i ett par månader så får man vara glad.
Lite andra skolgrejer såsom bokpapper osv blev inhandlat också, iallafall till Lucas. Liam vet ju inte ännu vad han kommer att behöva så det får vi ta efter att de har börjat när han har koll på läget.
De får ju dator nu när de börjar 7:an så de kommer ju använda den mestadels.

Blev lunch på Linds idag, kön inne på Ikea gick ända ut bland barngrejerna! Där hade vi ingen större lust att stå och vänta i nån timme bara för att komma fram för att beställa.
Dyrare på Linds men lite större portioner så de små kan dela. Eller ja, kostar typ lika mycket som att gå på McDonalds..
Kände oss lite uttittade idag, folk log och pekade och man hörde hur de pratade.. Att vi minsann hade 5 barn och så gravid också. Och att barnen skötte sig så bra, tänkte säga det, vänta tills en annan gång när Elsa har mer myror i byxorna ;) Inte första gången man känner sig uttittad visserligen, händer ju rätt ofta. Vet ju hur många som helst som har många barn men tydligen är det ändå ovanligt. Vi är flera än vad man tror ;)

Medans barnen lekte vid den lilla lekhörnan utanför H&M, övervakade av Liam och Lucas så passade jag och Jens på att smita in på H&M för att kolla efter ett visst plagg till bebisen som jag fastnat för. Men den var helt slut såklart. Vi lyckades hitta ett set iallafall så det får bli det enda nya till bebisen innan hxn har kikat ut och vi vet vad det blir. Annars har jag lite önskemål på kläder sen när vi vet vad som gömt sig därinne, både till tjej och kille ;) Framför allt från ena favoritmärket.

Sen var det bara hem och vända, grabbarna tog varsin snabbdusch och packade ihop lite saker och sen kördes de till farmor och farfar.
De åkte till Stockholm idag nämligen tillsammans med farfar. De skulle övernatta till imorron i farfars lägenhet och så ska de gå på Gröna Lund imorron.
Nu ikväll hade de tydligen varit på bio och sett Husdjurens hemliga liv som Lucas så gärna velat se.
Så nu är nog han nöjd ;)
De kommer hem imorron kväll förmodligen men ska inte hämtas förrän på fredag.
Så lite tomt med bara tre barn hemma, även om de håller låda rätt bra ;)

Nu ska det sovas. Blir att ringa tandläkaren imorron och hoppas på att Susanne inte har semester. Jens bet av en tand tidigare ikväll och han går ju bara till henne. Såvida ingen annan tandläkare vill bli nockad...
Får planera om dagen lite om han får en tid dit men det ska väl gå det också.


V.38 (37+0)

 

From idag räknas man alltså som fullgången. Och dagarna tickar neråt.
Men lillskrutt får gärna stanna tills på söndag minst iallafall, så vi har koll på läget ;) Är så mycket som ska hinnas med innan dess och de stora grabbarna är ju inte hemma förrän fredag. Tror ju att hxn ligger med huvudet neråt, det känns så men man vet ju aldrig.
Men efter lördag har vi inga planer direkt så då går det jättebra att kika ut ;) Eller ja, nästa vecka är en hel del grejer men det går att boka om. Tänk vad skönt det vore om skrutt kunde komma innan skolan började men sån tur ska vi nog inte ha. Vore väl om bm retar igång nåt på tisdag när det är dags att kolla tappen.

Bm-besök

Imorse var det väldigt lockande att ligga kvar i sängen. Bara att få ligga och dra sig, småslumra lite kanske. 
Men icke.
 
Jens körde iväg Lucas till Edwin och sen var det bara att göra oss klara för att åka till barnmorskan. 
 
V.37 (36+6)
 
Vikt: Ingen viktuppgång sen förra gången
Bltr: 115/80
Sf-mått: 37 cm så växt 1 cm sen förra besöket
Hjärtljud: 150
Hb: 111
 
Så järnet har helt plötsligt stigit trots att jag inte har ändrat på nåt mot tidigare. Skulle tagit blodstatis idag också egentlemen men eftersom det låg över 100 så behövdes det inte. Får hoppas att det håller sig någorlunda nu, inte för att jag känner nån skillnad men ändå. 
Gör ju lite skillnad när det väl är dags. 
 
Sen kom vi ju till det där med att känna hur bebisen ligger. Bm var till 90% säker på att det var ett huvud neråt men att bebis ligger högt upp, Då hon inte kunde den ultraljudsmaskinen riktigt som de har där så blir det ett ultraljud vid nästa besök dvs nästa tisdag. Då hade de fått ene genomgång av den. 
Då väntar också koll av tappen, hoppas innerligt att de här pinande förvärkarna har gjort nån nytta. 
Skulle få nåt utskrivet så jag kunde få lite sömn också, finns ju inte så mycket som man får ta nu så det lutar åt Lergigan. Och om det fanns nåt annat smärtstillande. De ville ju skriva ut Citodon men det kan jag ju inte ta. 
Så vi får väl se vad läkaren hittar på. 
 
Har två tider till inbokade nu iallafall, nästa vecka och så veckan efter. Till på tisdag får liten gärna stanna kvar så vi vet säkert att skrutt ligger rätt. Sen är bebis mer än välkommen ut. Vi längtar nåt enormt!!
 

Alla har vi dom dagarna...


Tandhygienisten och kompisträff

Idag var en dag som jag längtat efter. Att få åka iväg och träffa kompisarna! Var superlänge sen tyvärr.

Imorse när Elsa kom in så petade hon på mig och sa lite besviket "mamma, det ligger ingen bebis där". Hon syftade på bredvid mig i sängen då vi igår pratade om att när bebisen kommer så måste bebisen ligga närmast mig. Hon kollade för säkerhets skull i spjälsängen också om det fanns nån bebis där 😃

Så medans Jens tog Liam och Elsa till tandhygienisten i Rimforsa på eftermiddan, ja Love fick han ta med också 😉 så styrde jag och Leon mot stan.

Mötte upp My med Dessi och Elin med Dogge på parkeringen och så knallade vi hem till Pixie och Nezzie. Tog ett tag i vanlig ordning innan Leon kom igång att leka ordentligt, våran blyger.
Nezzie fick en lillebror för ca 2 veckor sen, underbart söt! Och ja, det är väl tur att det inte är långt kvar tills vi har en egen liten plutt.
Leon tittade nyfiket på honom men vågade inte riktigt gå fram och kolla på nära håll.
Efter en massa bus och fika så knallade vi ut till bilen för att styra hemåt. Måste säga att det var ett klokt val att ta volvon som är automat då fogarna inte alls var glada över att jag körde alls.

Man blir trött av att busa med kompisarna💜

Väl hemma blev det att sätta sig vid middagsbordet då Jens hade fixat maten.

Barnen hann vara ute och leka lite i blåsten efter middan innan det var läggdags.

Hos tandhygienisten gick det bra för övrigt. De hade en halvtimme var inbokad men de var klara på 20 min båda två.

Bäst att komma i säng nu, imorron ska Lucas iväg till Edwin och så är det dags för bm-besök. Ska bli intressant att se vad värdena ligger på.


Vinst!

Det händer då inte ofta så extra kul när det sker och en väldigt bra vinst!

Passar kanon eftersom både Liam och Lucas behöver klippa sig innan skolstarten. Så det får bli att ringa och boka tid i veckan tror jag. Lite fullt upp den kommande veckan men på nåt sätt ska vi väl få till det. Liam har nån idé om hur han vill klippa sig så det ska bli intressant att se hur det blir i slutändan 🙈


Fynda

Sovmorron till 9 för alla i familjen utom jag då.. Sover bara korta stunder så det räknas nog inte som sovmorron.
Men sen började de vakna en efter en.

Efter frukost fick det bli en biltur för att hämta upp lite grejer vi fyndat, bla lite grejer till de små, ett skrivbord till Lucas och blöjor till bebisen. Älskar loppissidor 😁

Dock får det nog bli köpstopp nu för jag har hur mycket som helst att sälja själv, framför allt kläder. Ska bara komma på hur jag vill bli av med det. Lämna in till butik, stå på loppis, sälja via loppissidor eller vad man ska göra. Skulle kunna rensa upp i samlingssalen och fylla den sen med en massa loppissaker. Kanske man skulle satsa på till nästa sommar.
Får försöka sälja av en del innan det är dags att gå på alla barnloppisarna som kommer i september och oktober.

Inte fått så mycket gjort som jag hade velat idag. Men får väl försöka hinna med lite imorron innan vi ska iväg åt olika håll.

Elsa och hennes docka delade täcke med mig inatt.

Lördag

Lite sovmorron imorse, de små vaknade inte förrän 9 och de stora vaknade ännu senare.
Efter frukost osv så tog sig Liam och Lucas en cykeltur till Åtvid, slutade dock med att Jens fick hämta Liam då hans ena däck gick sönder. Lucas valde dock att cykla hem också.

Annars har det fixats här hemma. Imorron har jag lovat Elsa att vi ska fixa bebisens säng. Hon har så stora planer för allt, lillskruttan.
Hon ska sitta i soffan med bebisen eftersom.hon inte får bära, hon ska mata, byta blöjor, gå på promenader, bebisen ska sova i hennes säng osv 💜
Hon undrade hur det skulle gå när hon skulle till förskolan 😁

Kollat på film nu ikväll, den rekommenderas. Många skratt blev det.
Hör att Elsa vaknat och knatar in till våran säng nu så får visst sällskap inatt.
Bäst att gå in och krypa ner i sängen och försöka fånga nån sömn.
Imorron blir det hämtning av lite grejer, tvätt och fix.


Word


Lida...

Ja det har jag fått göra lite extra idag efter gårdagens utflykt. Kom knappt ur sängen imorse och har inte kunnat röra mig så mycket heller.

Love kom in strax innan 6 imorse, bäddade ner sig ordentligt bredvid mig och somnade sen om.

Fick inte soffläge ett tag med värmedynan för det onda i ryggen. Gjorde lite skillnad iallafall.

Blev en snabbtripp till stan också på eftermiddan för att hämta ut Liams telefon som var tillbaka från servicen och så hämta några spjälskydd som jag köpt billigt. Lördagsgodiset blev inhandlat också i Ekholmen där barnen helst vill ha sitt godis ifrån. Liam och jag sprang in på Lindex där också för att se om de hade nåt kvar på rean till honom. Kom ut med ett par byxor och en tröja, dock gjorde hon fel på tröjan så jag fick betala hela rea-priset så det blir att svänga förbi där så de får fixa det. Jag kom på det när vi var halvvägs hemma, kändes inte så lockande att vända då.

Nu ska det sovas iallafall. Se om jag kan få lite gjort imorron. Den där bb-väskan behöver börja packas om inte annat.


Lida...

Ja det har jag fått göra lite extra idag efter gårdagens utflykt. Kom knappt ur sängen imorse och har inte kunnat röra mig så mycket heller.

Love kom in strax innan 6 imorse, bäddade ner sig ordentligt bredvid mig och somnade sen om.

Fick inte soffläge ett tag med värmedynan för det onda i ryggen. Gjorde lite skillnad iallafall.

Blev en snabbtripp till stan också på eftermiddan för att hämta ut Liams telefon som var tillbaka från servicen och så hämta några spjälskydd som jag köpt billigt. Lördagsgodiset blev inhandlat också i Ekholmen där barnen helst vill ha sitt godis ifrån. Liam och jag sprang in på Lindex där också för att se om de hade nåt kvar på rean till honom. Kom ut med ett par byxor och en tröja, dock gjorde hon fel på tröjan så jag fick betala hela rea-priset så det blir att svänga förbi där så de får fixa det. Jag kom på det när vi var halvvägs hemma, kändes inte så lockande att vända då.

Nu ska det sovas iallafall. Se om jag kan få lite gjort imorron. Den där bb-väskan behöver börja packas om inte annat.


Ett evighetsgöra


V.37 (36+0)

Snart, snart får du ta och komma ut 💜


Skänningemarken

Förmiddan ägnade vi oss åt lite småfix i väntan på att en tekniker skulle komma och fixa en grej på spisen. Väntat i tre veckor på honom.
Han kom vid 12 så efter att han var klar så gjorde vi oss klara för att styra mot Skänninge.

Lyckades få en plats på den närmaste parkeringen. Blev rullstol för min del idag, hade förmodligen inte kommit så långt från parkeringen annars.
Folk fanns det gott om iallafall...

Gick över större delen av marknaden och barnen köpte lite grejer.
Hittade sååå söta bebiskläder med Bambi och Stampe på men tjejkläder och känns ju lite dumt att köpa när man inte vet vad som gömmer sig därinne.
Mitt enda köp blev nougat.

Varit sugen på dom länge och det var rätt sorts nougat. Fanns ju flera godisstånd men det var fel sort.
Elsa var nöjd då hon gjorde high five med alla poliser vi mötte 😊 en och annan tant fick en high five också.

Efter att vi hade klarat av marknaden blev det ett stopp på Dollarstore för att kolla på grejer inför skolstarten. Blev lite mappar och annat inhandlat. Hade hoppats på att Stadium skulle börja sälja ryggsäckar osv snart men det verkar dröja. Vore skönt att ha det avklarat.

Fick bli middag på Ikea idag och sen ett stopp på Maxi innan vi vände hemåt.
Kom hem lagom tills det började regna så jag hann att få in tvätten som hängde ute.
Och det regnar fortfarande och i lagom takt dvs det vräker inte ner, underbart!
Behöver komma en hel del nu så den stackars naturen får sitt.

Känns i kroppen nu att vi har varit iväg, hjälper ju inte helt art jag sitter i rullstolen. Fogarna är inte så glada åt det heller. Sitter med värmedynan nu och tagit några värktabletter för att förhoppningsvis få nån timmes sömn inatt.


Falskt alarm

Vaknade med förvärkar imorse och de har hållt i sig hela dagen. Och framåt eftermiddan gjorde de rätt ont och de lugnade sig inte med alvedon. Skakade även som ett asplöv, vet ju av tidigare erfarenhet att det är en massa spänningar i kroppen som släpper. Blev lite rädd att det skulle vara på gång redan, nån vecka eller två till får bebis gärna stanna därinne.
Det har lugnat sig lite nu iallafall. Har fortfarande förvärkar men de kommer inte så tätt och gör inte lika ont.

Skapligt trött nu eftersom jag inte får sova så mycket pga foglossningen de senaste dagarna och förvärkarna har hjälpt till idag. Hoppas på en lugn natt och att förvärkarna håller sig lugna imorron.


Lite så....


Svårt...

Att det ska vara så svårt att komma i säng nån vettig tid. Men enda tiden att varva ner på är ju kvällen och efter att barnen lagt sig så blir det alltid att fixa med annat innan man parkerar häcken i soffan för att ta det lugnt. Och då på nåt sätt fastnar vi alltid där, för länge.

Men snart är det ju tillbaks till lite mer rutiner osv igen när skola och förskola drar igång igen. Både längtar och inte längtar dit. Är ju rätt skönt att inte ha några tider att passa osv.

En trött liten goseplutt

Men nu är det dags att försöka få lite sömn iallafall. Leon sover dock oroligt och han har redan väckt Elsa en gång så vi får väl se hur det går.


RSS 2.0