Trött så ögonen går i kors...

Det får bli en snabbuppdatering idag. Är så trött så ögonen går i kors! Varit trött hela dan.

Men vi var iväg till Öronkliniken så Jens fick göra en massa tester och sen var det dags för lunch. Lucas bestämde sig för hamburgare så det fick bli McD. Och han satt och frågade hela tiden från sjukhuset och ut till Tornby om hamburgarna var nära nu eller är vi inte nära dem nu :D
Och han smällde i sig nästan hela sin Happy Meal för omväxlings skull.
Lucas charmade för övrigt flera tanter i väntrummet på Öronkliniken :)  

Sen blev det att kolla på skor till mig, de jag har håller jag ju på att förfrysa fötterna i. Och hittade ett par jag gillade så nu hoppas jag att de håller värmen :)
Sen blev det att kolla efter lite julklappar och vi har nog sett ut några till, tror jag. Får klura lite på dem :)

Liam klarade sig galant hemma som vanligt efter skolan. Han gillar att vara hemma själv :)
Han knallar upp från taxin och sen in och tar nåt till mellis. Sen hamnar han oftast framför tv:n samtidigt som han leker :)

Nu tänker jag styra mot sängen, nästan en hel timme tidigare än vanligt men det verkar behövas! Somnade ju i bilen på väg hem från stan och det har varit segt nu under kvällen och nu känner jag att kroppen längtar till sängen. Hoppas på att vattnet inte har frusit i köket imorron bitti igen. Får bli lite åtgärder på det imorron och se om det hjälper nåt..


Gonatt på er!

-14

Ja det är vad det är just nu. Var en aningen kyligt att gå ned till pannrummet. Och inte såg det så muntert ut därnere heller med värmen. Men det ska väl komma igång rätt fort hoppas jag, igår krånglade den ju såklart så det blev ingen värme förrän på eftermiddan.

Ska se till att få ordning på Liam så han kommer ut till taxin om en liten stund. Och sen är det nog dags att väcka resten av familjen som fortfarande ligger och sover. Hade jag mer än gärna gjort idag med, extra trött idag.
Har slarvat med järntabletterna också så det gör ju inte saken bättre direkt.

Ny vecka..

Ja då var det dags för en ny vecka igen :)

Och idag blev det dagis för Lucas och det har han sett fram emot nu efter långt uppehåll. Och det var inga större problem, lite blyg för fröknarna men han kom snart igång med leken. Imorron får han dock vara hemma eftersom Jens ska till Öronkliniken vid 10 så krockar det ju med dagishämtningen. Så det får bli lite koll efter julklappar istället och se om man kan se ut nåt.

Snöat mer nu ikväll igen, det är ingen ände på det.. Man hinner ju bara skotta klart så börjar det snöa igen. Undrar om man ska strunta i att skotta så kanske det inte kommer mera ;)

Hade lite lugn tid här hemma idag. Jens åkte iväg en sväng efter att han hade hämtat Lucas på dagis, hemma från jobbet några dagar som det ser ut just nu då grävarn är trasig. Men han var på Erikstad en sväng och lämnade grejer så han tog med sig Lucas. Lite ovant kändes det ;) Väldigt länge sen jag var hemma helt själv nu eftersom Lucas inte har varit på dagis nåt nu på jättelänge.
Men det är skönt när de är hemma igen så det är normalt här hemma med fullt ös :)

Sen det gamla vanliga, läxläsning och middag osv..
Har suttit och kollat på Böda kamping och CSI, Pensionärsjävlar rullar just nu. Men sen får det bli att spela in så man kommer i säng.


1:a advent



Jag hoppas att alla har haft en riktigt mysig 1:a advent.

Här började vi med en liten sovmorron och sen mysfrukost.
Väntade på att plogarn skulle komma så vi kunde åka in till Åtvid och när han kom så var det bara att byta om och hoppa in i bilen.
Dock så hade ju inte andra vägsamfälligheten plöjt, surprise... Så ja, på vissa ställen fick vi agera plogbil och snön bara yrde. Mötte dock snöröjarn när vi nästan var ute på stora vägen.
Fick hjälpa en bil upp också som hade kanat in i en snövall. Först var vi ensamma om det men sen så blev vi några stycken :) Men ut ur vallen kom dom. Mötte dem på Willys sen igen och pratade med dem. De har nyligen flyttat hit från Göteborg. Och de var inte vana vid så här mkt snö ;)
Men allt gick bra ialla fall.

Passade på att storhandla när vi ändå var inne.. Det blir ju så sabla dyrt att småhandla.
Men skönt att ha det avklarat. Struntade i julskyltningen idag men vi överlevde ändå ;)
Sen har vi myst här hemma, man måste ta såna dagar också :)
Nog för att jag har desto mer att göra imorron då men det får jag ta då.
Och imorron är det dags för skola och dagis igen. Så tidigt imorron bitti blir det till att ringa dagis och meddela att han kommer. Var ju ett bra tag sen han var där så han måste ju gå nu om han inte ska förlora platsen.
Dock så kan han bara gå imorron, sen hemma tisdag och sen tillbaka på onsdag igen. Jens har ju besök på sjukhuset på tisdag och det krockar med Lucas dagistider. Men det reder sig nog.

Bäst att få sig lite sömn nu så man kommer upp imorron bitti.

Gonatt <3

Stan..

Lite sega imorse, skönt med helg så man kan ligga kvar lite längre :)

Men efter ett tag kom vi igång och fick ordning på oss ;)
Jag, Jens och Lucas packade in oss i bilen och styrde mot stan. Liam ville vara hemma i vanlig ordning.
Hade med oss Ester som vi skulle lämna hos hennes nya ägare.
Inga problem där inte :) Världens gosigaste som vanligt när vi plockade ur henne ur transportburen och skulle kela lite med henne innan vi överlämnade henne och papprena skrevs.
Och har sett att hon har varit lika mysig där sen vi lämnade henne :) Så hon brydde sig inte så mycket om flytten :) Skönt när det är så men tomt är det efter henne här hemma, den lille kelgrisen!

Sen bar det av till Ikano och fy fasiken vad folk! Stört omöjligt att hitta en parkering. Och fullproppat av folk inne på Ikano, köer både hit och dit.. Men lyckades komma därifrån med lite julklappar. Ulrik och Tuva är avklarade och så lite andra presenter :)

Gjorde lite andra stopp också innan vi styrde mot Åtvidaberg. Bl.a hjälpte vi en kille som hade fått bensinstopp strax innan ett trafikljus så vi skjutsade honom till en mack och så tillbaka. Han jobbade på K-rauta så nästa gång vi skulle handla där skulle vi leta upp honom för bra rabatt sa han ;)
Var inte en enda som hade stannat och frågat honom vad som var fel... Illa...

Var och hämtade ut jultidningarna på Ica, så nu kan vi snart åka och köra ut dem. Så imorron får det bli att sortera upp dem och se så allt är med osv. Och så ska vi försöka hinna med lite annat också såklart.

Men nu väntar sängen.

Natti natt!

Fredag..

Snart slut på denna dag också.

Har myst och lekt med Lucas en hel del under dagen. Fått lite gjort här hemma också såklart.
Har inte kommit mig för att baka inför advent ännu men det får vi försöka ta i helgen. Lite annat som ska hinnas med i helgen också dock, som vanligt.
Ingen innebandyträning för Liam imorron dock, inställd, så ingen tid att passa, skönt. Dock så ska vi ju till stan en sväng, måste på nåt vis hitta julklappar. Blir jädrigt tight med ekonomin denna månad så vi får väl se hur det går, har ju en del kvar att köpa. Men men...

Ska lämna Ester i hennes nya hem också förmodligen, eftersom vi ändå ska in. Så sen blir det tomt, ett tag ialla fall. Tills de andra småttingarna börjar springa omkring här. Har ju lillIa visserligen men hon är inte lika kelig ännu.
Får bli en sväng in på Ica också för att hämta ut paketen med jultidningar, blev tydligen två kartonger. Så nu är det dags att börja köra ut dem så vi får det gjort så Liam får sina pengar och sin tv.
Hans nya spel som han valde som extrapremie ligger ju med i kartongen så imorron vill han nog spela PS2 :)
Får väl se, det har varit borttaget i nästan en vecka för att han inte skött sig men det kan nog vara dags att ta fram det ett tag.

Lucas dagiskort kom idag med, lyckades ju få med alla korten i beställningen. Ska försöka fota dem imorron så ni får se dem :)

Nån som har tips på vad man hittar för 40:- som passar både tjej och kille?
Ska ha med paket till Liams julfest och det ska vara just så.


Nu blir det Modern Family och sen väntar sängen.

Jens

Han kan reta gallfeber på mig ibland.
Men han finns alltid där, trots alla motgångar som vi har gått igenom. Han är den som håller mig uppe, utan honom skulle jag definitivt vara nere på botten. Hans positiva tänkande kan ibland driva mig till vansinne, framför allt när jag absolut inte känner så :) Men det är väl tur att nån av oss försöker att vara positiv för det mesta ;) Så kanske det jämnar ut sig.

Vårt förhållande började, eller ja nästan, med motgångar. När vi hade varit tillsammans i 7 mån så upptäckte vi att jag var gravid när mamma och jag var på vc då jag inte hade mått bra. Lite turbulent men vi valde att behålla såklart, nåt annat alternativ fanns inte. Några veckor senare vaknar jag med magsmärtor och blödningar. Dan därpå fíck jag och mamma åka in till sjukhuset och jag blev inlagd för skrapning då missfall konstaterades.
Sen var det en berg-o-dalbana känslomässigt för min del. Strax efter det så flyttade vi ihop, 7 september gick flyttlasset. 

Och ja sen dess har vi hunnit med en hel del. flyttat ytterligare två gånger, till Giltebo där vi bodde i några år och sen hit. Och nu har jag inga planer på att flytta även om ett lite större hus vore att önska.
Vi har, tyvärr, fått gå igenom 5 missfall till varav ett sent i v.18. Jag har nog aldrig mått så dåligt. Och det har tagit lång tid att komma vidare, jag har fortfarande inte nu ca 1,5 år sen kommit igenom det helt. Undrar om man någonsin gör det, jag tror inte det. Axel kommer ju alltid att fattas oss.

Två underbara grabbar har vi fått som vi älskar över allt annat. Att få Liam när jag var 19 är inget jag har ångrat, inte för en enda sekund. Och när Lucas äntligen flyttade in så var det en sån stor glädje.
Det är helt otroligt att man kan känna sån kärlek till någon/några som till sina barn.

Det är så mycket som har hänt oss genom åren att jag skulle få skriva i evigheter för att få ihop det till nåt vettigt som ni förstår :)
Men motgångarna har gjort oss starkare. Att veta att han finns där oavsett vad för mig.

Han är inte som alla andra och ja, många har svårt att ta det. Men då får det vara så, vi tvingar ingen att umgås med oss. Hans medicinering har gjort viss skillnad och det är ett val han själv har tagit. Och ja, hade han fått den tidigare så hade det gjort stor skillnad med mycket. Fast å andra sidan så hade vi kanske inte träffats då?
Man vet ju aldrig.

Att han står ut med mig under mina känsloturer, som har varit mååånga på sistone, är för mig en gåta. Men jag är glad att han gör det.

Jens!
Jag älskar dig!




Redo för arbete..


Mormors läsglasögon..


Ännu en dag..

Ännu en dag med snö.. Trodde att det skulle lugna ned sig för imorse snöade det bara yttepyttesmå flingor och jag hoppades på att det skulle sluta helt men icke. Istället började det vräka ned istället och nu håller det igång.
Men det stod ju på Corren att det skulle komma 1 dm till så, och i den här takten så är det snart det.
Tycker det räcker gott och väl med den snön som redan ligger.

Lucas valde att gå och vila en liten stund så just nu är det lugnt här hemma, inte för att han gör så mycket väsen av sig när han är själv här hemma. Borde sätta upp gardiner men tar det sen när han vaknar. Tar det lite lugnt så länge.

Har suttit och gått igenom räkningar och inkomster osv för att se hur månaden ser ut och ja, bättre kunde den vara. Många extraräkningar denna månad med tanke på skolfoto, dagiskort mm.
Men det brukar gå, man får planera lite bättre bara. Måste in den här veckan för att köpa julklappar också, ialla fall om jag ska kunna utnyttja de bra rabattkupongerna som jag har. Frågan är bara när man ska hinna med det.
Tror jag vet vad jag ska köpa till Tuva och Ulrik nu ialla fall :) och det sista till grabbarna. Den svåraste är Jens, men nåt ska jag väl komma på. Eller ja, lite fler julklappar har jag kvar att köpa kom jag på, de får jag klura lite på :)

Sitter och försöker komma på hur alla grejer på de nya telefonerna funkar också. Lite knepiga :D
Kom ju igår visserligen  och det är mååånga funktioner på dem så det tar nog sin lilla tid innan man fattar allt.
Beställde dem ju via Blocket och sen skickades de från Kina, tur att menyerna är på engelska och svenska ;)
Billiga var dom ju ialla fall :)

Ska se klart på Supernanny och sen är det nog dags att sätta igång igen här hemma.


Raggmunk :)

Som sagt innan, ingen ände på snön.. Det snöar fortfarande!
Kan bli intressant att se hur det ser ut imorron. Har inte sett att plogarn har varit här idag ännu.
Så det återstår att se om taxi kommer fram imorron eller inte.

Fått upp lite mer belysning idag och letat reda på alla gardiner så de är strykta och klara för att hängas upp imorron förutom Liams då som jag måste sätta mig och sy.
Se om jag kommer mig för att göra det imorron. Nån gång måste jag ju ändå göra det ;)

Till Liams stora glädje blev det raggmunk till middag idag. Han har tjatat om det i ett par dagar nu så idag gjorde jag slag i saken. Blev några över och han ville gärna äta dem imorron med :) Men vi får väl se vad jag hittar på till mig och grabbarna imorron, Jens kommer ju inte hem förrän senare på kvällen.

Men nu är det dags för sängen, så man kommer upp imorron bitti.

Ingen ände..

Det är visst ingen ände på snön, det bara vräker ned!
Se när plogarn kommer idag, för han lär ju behöva komma.

Sotarn kom tidigare än sagt, kors i taket. Han försökte dock köra upp för fel uppfart, så han kom bara halvvägs. Och sen fick han släpa med sig sakerna upp för backen och sen ta sig över vedhögen med alla grejer.
Men han har ju sig själv att skylla. Hade ju varit betydligt enklare att ta den andra vägen.
Men nu är det gjort ialla fall och vi kunde börja elda tidigare än sagt, bra det för fasiken så kallt det var härinne.

Jens är hemma från jobbet idag, pappa ringde imorse och sa att de inte skulle åka idag.
Så hittills idag så har jag inte fått nåt vettigt gjort, så det måste jag ta tag i snart. Funderade på om man skulle ha gjort pepparkakor när Liam kommer hem men kom på att jag borde ha tagit ut degen ur kylen för ett tag sen då.
Jag och grabbarna får väl roa oss med det imorron annars när Jens är iväg.


Vitt och kallt..

Ja det har inte kommit lite snö inatt. Det som skottades igår kväll syns det inget av, snöat igen totalt.
Blåser gör det idag med. Och kallt är det, både inne och ute.
Så jädra typiskt att sotarhelsicket ska komma när det är sånt här väder så man ska få sitta och frysa hela förmiddan. Och så slutar det säkert med att de antingen inte kommer alls eller så blir de flera timmar försenade.
Det skulle inte förvåna mig det minsta!

Håll tummarna för att jag slipper ett tandläkarbesök den här veckan också.. Svullen och ömmar runt en tand, den som skulle ha fixats för snart ett år sen! Ta lite värktabletter och se om det ger med sig nåt.

Dags att få ordning på Liam så han kommer ut, om det nu kommer nån taxi men de har inte ringt ännu ialla fall så de borde komma.

Ännu mera snö..

Ja det snöar fortfarande! Så nu har det snöat sen igår kväll. Det har hunnit bli en hel del. Inget skojigt väder att vara ute i heller så jag hoppas det har lugnat ned sig lite så man kan vara ute och leka i snön. Idag har det ju blåst halv storm.
Har fått det plogat nu ialla fall på våran bit. Han som kör åt vägsamfälligheten kör ju åt oss också nu när vi inte har nån traktor.

Fått upp lite mer adventsbelysning, dock så har jag inte orkat leta reda på gardinerna ännu så det får jag göra imorron. Hittade ett tyg på Gåvan (second hand-butik här i Åtvid) som jag ska sy till en gardin till Liams rum. Se om jag kan få det gjort imorron också. Får hoppas att jag har energin till att hinna med allt :)
Mycket som man vill ha gjort men inte alltid energin finns, tyvärr. Och ja, mkt energi går väl åt i "smyg" till alla tankar som snurrar i huvudet hela tiden. Som jag sa till Jens igår kväll, så skulle jag vilja ha en tankeknapp som man kan trycka av och på.

Har haft musjakt här nu ikväll med. Pommes fångade en näbbmus, så vi fick jaga Pommes lite ;)
Men fick tag i honom så vi fick loss musen, försent men ändå. Han hade ju ändå inte ätit upp den. Jens fick skjuta den med luftpistolen. Så nu återstår det att se om det är flera möss under trappen.

De kommer och gör brandkontroll på pannrummet imorron så imorron får vi frysa ett tag förmodligen. Eldar ju för fullt nu men vi måste ju vara säkra på att det inte är nån glöd kvar i pannan till imorron bitti.
Vi var tydligen nr 2 på listan så de räknade med att vara här vid 9-tiden. Om de nu kommer in överhuvudtaget pga snön, om inte annat så blir de säkert försenade så de kommer runt 11-12 nån gång med våran tur.

Nu tycker jag mig höra att sängen ropar däruppe så det är bäst att att styra dit ;)

Längtan...

Jag längtar nåt så enormt..
Men det tycks inte vilja gå åt vårat håll..

Lätt för andra att säga att strunta i att tänka på det.
Många av dem har inte ens befunnit sig i samma sits!
Är så trött på de kommentarerna..

Snö, snö, snö..

Ja det snöar för fullt här. Har dock inte kommit så mycket inatt som jag trodde att det skulle med tanke på hur stora flingor som kom igår kväll. Blåser rejält gör det också.
Men det är ju bara att vänta och se var det slutar nånstans, om SMHI ska få rätt eller inte.

Relativt lugn morron, Liam i skolan, Jens på jobbet och Lucas ser på Barnkanalen. Vaknade med huvudvärk idag med så det får väl bli en rätt så lugn dag idag med om den inte tänker släppa efter. Ska väl leta reda på lite gardiner osv. Bara jag hittar orken. Men än har jag ju många timmar på mig.

Snart dags att fixa lite frukost också, så långt har vi inte kommit ännu. Lite sega ännu trots att vi, eller jag, har varit vakna i flera timmar.

En liten tjej!

Jag har blivit moster igen till en liten tjej. :) Så jag hade rätt ;)
Allt ska ha gått bra och det är ju alltid skönt att höra.
Nu är det bara att vänta på nästa lilla tjej ;) För känslan säger att storasyrran kommer att få en tjeja också.
Återstår att se om jag har rätt där med :)

Har tagit det rätt lugnt idag, huvudvärken jag vaknade med imorse har inte riktigt velat ge med sig så huvudet har varit rätt tungt idag. Men Lucas och jag har roat oss tillräckligt ändå med div grejer.

Har lyckats få upp lite adventsbeslysning idag också, får ta och fortsätta imorron. Se om jag kan ta mig iväg till Åtvid imorron när Jens slutat jobba så jag kan kolla på lite gardiner på Netto. Behövs lite annat också för den delen. Skulle behöva ta mig in till stan också för den delen men får väl se om det går.
Börjar bli den delen av månaden då jag blir väldigt begränsad av att kunna åka iväg, avskyr det. Men kroppen ska ju tydligen vara normal....eller hur?!

Ska se klart på CSI och sen blir det sängen. Se om man kan hinna med, eller orka, baka lite lussekatter imorron också. Återstår att se hur det ser ut imorron ute också, om det kommit en massa snö. Men nu har vi ju det fixat med snöröjningen ialla fall tills vår traktor funkar igen så vi ska väl inte bli insnöade ialla fall.


Spännande..

Elin och Janne fick åka in till BB inatt så nu är det spännande tills man hör nåt från dem.
Jag tippar ju på en liten tösabit igen då :)


Busfabriken bilder..












Glömde ju..

Lucas hittade en napp i sin dagisväska som var med till mormor och morfar idag.
Han såg lite förvånad ut när han hittade den och sa bara "Mamma, titta en napp"
Jag själv hade glömt bort att den låg där. Men det var bara att ta den och han sa inget om det.
Sa bara till honom att han behöver ju inte den nu för han är ju en stor kille..
Fick till svar att ja, han är en stor kille ;)


Slut...

på ytterligare en vecka.. Svisch sa det så var den slut.

Bjuder inte på några bilder idag, har inte hunnit.

Morronen började med de vanliga morronsysslorna och sen runt 11 så kom kattköparna från Öland. Jättetrevliga och Svea kommer att få det jättebra där. Åker man 6 timmar tur och retur för att köpa en katt så är ju verkligen seriös också.

Sen bar det iväg in till Åtvid, tvungen att handla lite smått.
Efter det styrde vi ner till mamma och pappa då Jens skulle hjälpa pappa med en grej.
Bjöds på god mat och fika som vanligt.

Det har ju regnat i stort sett hela dagen och det regnade när vi åkte hem från mamma och pappa nu ikväll.
Men ju närmare vi kom hemåt så blev det mer snö än regn och när vi kom till Forsaström så snöade det istället.
Ligger ett vitt tunt lager med snö här nu.

Ska strax ta och fixa gympakläder och sånt inför morrondagen och sen blir det sängen, förhoppningsvis lite tidigare idag.


Busfabriken...

Efter en rätt lugn morron så var det dags att åka in och köpa present och sen styra mot Busfabriken för kalas.
Lucas ville inte alls åka dit och leka först, han trodde vi skulle till dagis när jag hade sagt att vi skulle åka och leka så han blev arg när vi svängde fel i rondellen vid shell ;)
Men efter att vi hade pratat mera om det så tjatade han om ifall vi inte var framme snart :D

Och sen var det fullt ös :) Han hade jätteskoj, var ju ett bra tag sen vi var där så han har ju hunnit växa på sig lite. Liam har bestämt att han ska ha kalas på Busfabriken nästa år, får väl se hur det blir med det ;)
Men några timmar spenderade vi därinne ialla fall och det var en väldigt trött liten kille när vi åkte därifrån.
Var till Maxi en sväng och det var inte den roligaste rundan direkt därinne med en övertrött Lucas. Tur att det bara var några saker jag skulle ha. Sen somnade han väldigt snabbt när vi hade satt oss i bilen igen. Och vaknade inte förrän vi var i Åtvid igen. In på Ica för att köpa lördagsgodis och sen hem.
Eller ja, vi var ju på Erikstad och hämtade älgkött först också och skrev ut fler kontrakt till missarna.

Bara att ringa de som skulle hämta Loranga så de kunde komma. Så nu har en liten misse flyttat. Kommer bli så otroligt tomt efter dom, de små kelgrisarna! Men man kan ju tyvärr inte behålla alla även om man skulle vilja.

Blir väl en rätt hyfsat lugn dag imorron tror jag.. Kattköpare på fm nån gång, de åker från Öland så man vet ju inte med väglag osv. Sen på em ska vi ned till mamma och pappa. Måste in och handla lite inför en ny skolvecka också.

Har precis beställt dagiskorten, måste ta tag i fotoväggen nån dag, men nu blir det sängen för de här ögonlocken börjar bli tunga!
Bilder från dagen kommer imorron!


Lördag och mer snö...

Ja igår kväll så snöade det massor så nu syns knappt gräsmattan. Men tråkväder idag så det försvinner väl.

Har haft en lugn morron, grabbarna vaknade rutn 7 men de gick ned och satte sig i soffan och kollade på tv så man kunde ligga kvar och slöa lite till. Men nu börjar det snart bli dags att fixa iordning oss så vi kommer iväg.
Måste stanna till och köpa present, vet vad vi ska ha. Och bara för det så har de det säkert inte här i Åtvid, skulle inte förvåna mig ett dugg! Vet att de har haft ialla fall.

Så idag blir det Busfabriken, kalas för Liam och så stannar vi kvar och leker med Lucas under tiden.
Får toppensällskap också, gillas!!

Nu måste vi byta om här och komma iväg..

Ha en bra dag!

Stan, middag, dålig kattbebis...

Det får bli ett kort inlägg ikväll.. Är så himla trött!
 
Tillbringade dagen inne i stan tillsammans med Anna, storasyrran för er som inte vet ;)
Blev lite shopping ialla fall och kolla små bebiskläder, sugen O JA! 

Sen var det bara att åka till Erikstad och hämta upp Jens och Lucas och styra mot Åtvid. Handla lite till kvällens middag och sen hem. Snabeldraka och sen fixa middan innan mamma och pappa kom. 

Så det bjöds på pastagratäng med kyckling och så lite fredagsmys och sen fika :) 
Var två trötta killar som gick och la sig :) Några timmar senare än vanligt, ialla fall för Lucas del. 

En ledsen Liam som gick och la sig också. En av kattungarna blev dålig bara sådär nu ikväll, en av lurvbollarna och jag berättade för Liam att den nog inte skulle klara natten så han fick säga hej då till den. Och han grät, sen när han skulle se på film i sängen för att somna till så kom han ned igen och ville ha en film som det inte var några djur alls i, framför allt inte katter för då tänkte han bara på kattungen och så grät han lite till. 
Det blir förmodligen fler tårar imorron. 

Men nu måste jag stupa i säng, så trött så jag skulle kunna somna här!  

God natt!

Torsdag...

Kroppen har inte varit på min sida idag. Svullen nacke, hals och axlar.. Efter tredje omgången med medicin så började det ge med sig ialla fall, dvs nu på kvällen. Hoppas inte att den har tänkt att vara så imorron också för det vill jag då inte när jag ska till stan. Men det får bli tabletter nu till natten också.

Dagen har rullat på i ett annars. Städat, bakat, tvättat och ja tvättberget vann ;) För jag har inte kunnat tvätta undan allt för jag måste ju ha nånstans att hänga det också, en ganska stor fördel ;)
Men får fortsätta bearbeta den i helgen.
Imorron blir det stan på fm/em och på kvällen kommer mamma och pappa hit, om inte Elin ska in och föda barn ;) En envis rackarunge det där :) Får hoppas att de har lite mera "tur" efteråt då ;)
Lucas var envis i magen och sablar så envis han är nu :D
Så nu är det dags att h*n kommer ut så man kan få köpa lite bebiskläder ;)

Jens och Janne fick jaga amkor m kalvar idag också som kom springandes genom skogen till Elin och Janne. Inte varje dag sånt händer ;) Fick reda på ägaren till dem till slut ialla fall, jag lyckades ta rätt nr från början ;)
Hjälpt polisen har Jens gjort idag också, han fick följa efter en bil från Grebo till Åtvid, med polisen i luren, och berätta var de körde osv, inte första gången direkt. Dock så hann inte polisen ta dem innan de hade parkerat bilen och försvunnit in på banken men de tog reg.nr och stod och väntade på att de skulle komma ut.
Så hur det gick har vi ingen aning om.

Dags att tänka på refrängen nu, avskyr den här tröttheten jag har! Och anledningen till den lär ju inte försvinna ännu, inte förrän kroppen mår bättre både fysiskt och psykiskt. Inte kan man tro att man kan bli utbränd av att bara vara hemma men jo, det går! Bara hoppas att det går att komma på rätt köl ordentligt igen utan hjälp från cykelreparatörer. Men det vore kanske att hoppas för mycket och jag avskyr ju läkare osv så jag går sällan, kanske för sällan, dit.

Natti natt på er!

Mer snö..

Ja nu snöar det igen...
Små flingor som tur är..

Snö igen..

Ja imorse såg det ut så här:



Liam var glad över att det hade kommit snö men han tyckte att det var i snålaste laget ;)

Morronen har varit seg och jag känner mig fortfarande frusen, trots att värmen har varit igång ett tag nu. Men det lär nog ta ett tag innan värmen kommer igång ordentligt i kroppen.
Natten var lite  och ledsen för Lucas del, han har haft ont i magen inatt igen. Förstår inte vad det kan vara. Sen rätt som det är så är det bra igen och han somnar.

Ska sätta igång och baka snart, se vad man ska hitta på för nåt. Jordgubbskakor blir det ialla fall men nåt mer ska det ju bli. Kampen mot tvättberget fortsätter också.
Funderar på hur en stor kartong med maskindiskmedel bara kan gå upp i rök?!
Skulle ta fram den nya och den går inte att uppleta! Så jag kan inte diska förrän Jens kommer hem, eller ja handdisk då men diskmaskinen är proppfull. Diskbänken är ju inte gjord för handdisk heller.
Men disken lär ju inte springa iväg så.. Tyvärr ska jag väl säga ;)

Lite bilder från morronen..


Morgonmys med en av kattungarna. Kommer bli tomt utan dem :(

Bandaget bekommer honom inte det minsta.

Två kullar på samma ställe..



Utvecklingssamtal...

Ja, utvecklingssamtalet gick bara bra. Det som han kämpar på med är ju läsningen men det går absolut framåt. Hon hade bara positiva saker att säga om honom. Allt går framåt, matten är ju något som han har väldigt lätt för och det är det han gillar mest med skolan, eller ja rasten också då ;)
Men allt går framåt och han har själv bett om att få byta plats i skolan också för han tyckte det var svårt att koncentrera sig vid det bordet han satt tidigare för de pratade så mycket osv. Och fröken tyckte ju att det var jättebra att han sagt till om det. Och nu känner han att det funkar bättre.

Lucas har klarat denna dagen utan napp också. Han frågade efter den en gång idag men nöjde sig med svaret att vi inte hade nån och att han är ju en stor kille nu. Sen var det inte mer med det.
Våran lilla pratkvarn... :)
Det bubblar bara ur honom och ord man inte riktigt vet var han fått dem ifrån. Och han får ihop längre och längre meningar. Det har verkligen lossnat ordentligt de senaste veckorna.

Nu ser jag fram emot fredagen. Först ska jag träffa syrran i stan, jättelänge sen vi sågs så det ska bli skoj! Och så kommer mamma och pappa på middag på kvällen.
Ser även fram emot lördagen då det blir Busfabriken, medans Liam är på kalas där, med goda vänner.
Det mindre skojiga är att kattungarna flyttar i helgen, nog för att det finns kvar ändå, men alla är ju speciella och i den här kullen har alla tre varit riktiga kelgrisar, eller är rättare sagt.
Så det blir tomt efter dem.

Kommer nya papper till Jens hela tiden nu, undrar när han ska få komma in till ryggkirurgen.. Först håller de inte vårdgarantin alls och sen har de bytt tid tre ggr så nu har han en tid i början av december.
Idag dök det även ned två tider till öronkliniken, efter att däcket exploderade vid örat på honom. Han skulle ha varit där i augusti igen och har fått en tid nu i slutet av november och så en i början av december.

Men först får vi ta tag i morrondagen :) Måste bla hämta ut ny medicin till Lulle, pulmicorten har tagit slut. 
Se om det måste bli en tur till en veterinär med Jack också, har fått ett sår på foten som blöder lätt till och från. Jens tog hål på det igår då det levrat sig blod i det och det blev bättre. Tog bort bandaget nu ikväll och det satte igår och blöda igen men det ser bättre ut. Och han har inte det minsta ont, han sa inte ens ett ljud när Jens höll på med foten och Jack är ju väldigt känslig, för er som inte vet.. 
Så det återstår att se hur det ser ut imorron. 

Nu blir det till att fodra hästar, får och kaniner och sen blir det sängen! 


Nappfri?

Glömde ju det viktigaste av allt :)
Lucas är nu inne på sin andra dag utan napp och han har inte frågat efter den en enda gång! Och inga problem med att somna utan den, varken på dan eller kvällen. Återstår att se om det håller i sig.

Kallt, kallt...

Ja imorse var det ingen värme i kåken! Bara för att pannan funkat så bra hittills så måste den ju såklart börja krångla nu! Ingen värme direkt inne nu heller men värmen börjar strömma ut ur elementen nu så snart så..

Hann inte riktigt med att blogga igår men det hände inte så mycket ;)
Fixade lite gardiner och slog in lite julklappar, de jag hann innan Lucas vaknade igen.

Idag ska jag fixa och dona lite, behöver baka också. Se om jag tar det idag eller imorron. Ska iväg i em, utvecklingssamtal för Liam på skolan. Men sen blir det hem och dona, slipa vedspisen kanske så man kan måla den nån gång. Eller så får den vänta till helgen.

Nä tvättberget väntar...

Måndag kväll...

Kväll åter igen och strax läggdags.

Dagen har rullat på som vanligt. Har donat med både det ena och det andra och läst en massa sagor. Lucas är inne i en period nu som han vill höra många sagor. Tidigare hade han lite mycket myror i byxorna för att sitta och lyssna på lite längre sagor men nu funkar det :)
I skrivandets stund så ligger han här i soffan bredvid mig och sover. Vaknade, andra kvällen i rad, och var jätteledsen och klagade på ont i magen. Men sen behöver han bara sitta en liten stund hos en och så sover han igen. Trodde han skulle fråga efter nappen när han var så ledsen men icke. Han har klarat sig utan den hela dagen och gick och la sig utan den. Se om det håller i sig ;)

Liams knä är fortfarande lite svullet men mindre svullet än imorse ialla fall och han hade kunnat vara med på gympan men det hade gjort lite ont sa han.
Kom hem med en kalasinbjudan idag med. Så på lördag ska han på kalas på Busfabriken. Så nu ska vi bara pussla lite så vi hinner med allt i helgen, kommer ju kattköpare varav en långväga.. Men Jens pratade med henne nu ikväll då hon ringde och hon skulle dyka upp på söndag istället. Så nu är det bara de andra två som vi måste passa in men det får lösa sig. Tänkte vara kvar med Lucas och leka på Busis medans kalaset pågår.
Får trevligt sällskap också förmodligen :D
Så nu måste jag ge mig ut och leta present också, men det borde inte vara så svårt till honom :)

Nu ska jag ta och bära upp lilleman till hans säng och sen komma i säng själv också.

Grått och trist..

Var otroligt seg imorse när jag gick upp. Och då kom jag ändå i säng tidigare än vanligt.
Undrar när sömnen ska börja göra nytta igen?
För hur mkt jag än sover så känns det som att jag inte har sovit alls.

En haltande Liam som kom ned idag. Han slog i knäet igår hos farmor och farfar och idag är det svullet och blått. Men iväg till skolan kom han ialla fall. Får se hur det ser ut när han kommer hem och om han kunde vara med på gympan ordentligt.

Lucas vaknade inatt, eller ja flera ggr, och grät och sa att han hade ont i magen. Men nu verkar det inte vara nåt.
Jag skulle också ha ont i magen om jag inte åt!
Sen ett par dagar tillbaka så har han knappt fått i sig nåt, han petar bara i maten. Är väl en sån period antar jag, men jag tycker den kan sluta nu. Som tur är lyckas man få i honom nån flaska välling per dag.
Lördagens intag för honoms del blev en flaska välling, en halv köttbulle, en pepparkaka och två godisbitar!
Men men, han är ju inte helt hundra ännu så det kan väl ta ned aptiten också. Han får ju i sig vätska ialla fall.
Kvittar liksom om man lagar nåt som han verkligen gillar eller inte, det går inte i honom för det.

En trist dag är det idag, uselt väder!
Idag lär nog fönsterlamporna få vara tända hela dagen. Så grått ute.
Ska väl roa mig med att få nån ordning på databordet däruppe. Ska köpa två datorer av en kompis till Jens billigt, har ju ingen stationär nu, och den ena är en speldator och den andra en surfdator. Så det måste göras om lite där eftersom tanken är att det ska få plats två skärmar sen och det går inte i nuläget.

Nu blir det Chuggington med Lucas innan det är dags att sätta igång.

Söndag

Jaha då var snart ännu en vecka slut.

Började dagen med paket på sängen till Jens. Lyckades ju hitta på lite, är ju lite nära mellan födelsedagen och fars dag :)

Sen blev det lite sen frukost och fixa ordning lite innan vi skulle iväg.
Vi var nämligen bjudna på lunch på Erikstad, dels för att fira fars dag och så skulle de fira Jens.
Bjöds på älgstek och annat smarrigt.

Efter att vi kom hem har vi bara tagit det lugnt. Eller ja, fick lite extra syssla här för ett tag sen då det hade runnit ut en massa vatten från tvättmaskinen så det var bara att städa upp och fixa ordning.
Men annars så ;) Fick bli att slänga ihop en snabbpizza till middag. Ingen var dunderhungrig så det räckte gott och väl.

Ny vecka framför oss med inte så mycket inbokat, inte ännu ialla fall. Det jag kan komma på i skrivandets stund är utvecklingssamtal med Liam. Och ja, i helgen flyttar ju de största kattungarna.

Fars dag

Grattis på fars dag till älskade pappa! Kunde ju inte fira honom idag men det blir senare i veckan förmodligen :)

Grattis till Jens också såklart :)


Ias småttingar




Indras bebisar



















Lördag

Full rulle idag med..

Frukost och sen iväg med Liam till innebandyträningen. Under tiden han var där så hade vi de som tingat sköldisen på besök så hon skulle bestämma sig till 100%. Vilket hon gjorde ;) Så nu kan jag ta bort annonsen på dem.

Sen var det bara att hämta Liam och handla lördagsgodis mm.
Åkte av vägen på väg in också såklart men enda skadan var att ena extraljuset gick åt skogen. Kom ut på blankis med bilen och det gick inte att svänga i kurvan utan ut på gärdet och in i balarna. Men vi kom upp direkt igen, bara att backa ut på vägen igen. Tur att det inte är nåt dike där ialla fall.

Vid lunchen så lossnade den provisoriska lagningen, igen. Så ett telefonsamtal till jourtandläkaren och jag fick komma in och fixa det, tillfälligt... Så en stadstripp blev det på eftermiddan.
Så på måndag måste jag ringa tandläkaren här i Åtvid igen så får de ta och fixa tanden ordentligt.

Har allt avklarat för dagen och nu väntar sängen.

Btw, så har Indra fått sina ungar inatt, fyra småttingar blev det. Nu återstår det att se om de blir långhåriga eller inte och så hoppas jag på att det är många hanar, har inte kollat det ännu.
Bilder kommer nog imorron.

Natti natt


Syskonbilder...

Lite dålig kvalité på dem så här eftersom jag fotat dem rakt av för att inte behöva bråka en massa med scannern..

2008


2009


2010


Årets kort är ju taget i en bokhandel och de, eller rättare sagt Lucas, hade lite svårt att
koncentrera sig på fotografen. Får väl se om det blir nåt mer syskonkort nån annanstans.


Städa, städa, städa..

Önskar att jag vore klar med städningen.. Men men, några rum på nedervåningen klara ialla fall, har passat på att rensa lite samtidigt. Är det storstädning så är det..
Men det gör ju att det tar desto längre tid och nu börjar kroppen att säga ifrån. Och jag som skulle ha nedervåningen helt klar idag. Rensningen av grabbarnas leksaker får helt enkelt vänta, även om det verkligen behövs!

Potatisen står på spisen och köttfärsen ligger på upptining. Det får bli biffar till middag idag, se om jag har några kantareller hemma så det kan bli kantarellsås till. Hungrig som sjutton är jag ialla fall. Så idag tänker jag då inte vänta med att äta tills Jens kommer hem ;) Får vara sällskap åt honom istället för ska jag vänta tills efter kl.20 så kommer jag svälta ihjäl :)




Fikapaus

Vaknade till en kall kåk imorse, vad sjutton hände med pannan över natten?!
Eldade för fullt och det brann i pannan, fulladdad, när vi gick och la oss strax efter 23 och det gick ut underhållsvärme i elementen. Ändå var det kallt inne och tankar och panna stod i 30 grader. Inte fasen har det varit så kallt ute inatt?
Men nu börjar värmen sprida sig i huset, skönt!

Lucas och jag tar det lite lugnt just nu. Tagit oss lite fika.
Ska strax sätta igång och städa igen, storstädning på G nämligen. Så snart blir det att sätta på lite musik igen, man städar ju bäst då. Allt går lite enklare med musik ;)

Funderar på vad man ska hitta på till middag, som vanligt är det ju bara jag och grabbarna då Jens ska träffa den han är kontaktperson till. Se vad grabbarna har för önskemål kanske och vad som finns hemma.

Är nog dags att sätta fart här nu.


Stan och tandläkare..

Efter att Liam var ivägskickad till skolan så var det bara att vänta på att de skulle ringa upp från tandläkaren, eller ja, det fanns ju att göra under tiden så man satt ju inte och rullade tummarna direkt :D

Fick en tid vid 13 så jag gjorde ordning mig och Lucas och följde med Jens till jobbet och lämnade av honom där och drog till stan :)
En sväng på Maxi för lite köp av presenter, eller en sväng. Lucas skötte dragandet av korgen och det blev många instick bland hyllorna "Titta här mamma", "sån vill jag ha", den vill jag köpa", "åhh mamma, titta skorna" osv :D Men vi kom ut till slut ialla fall :D
Sen så blev det in på Ikano. Blev en tur inne på KappAhl som hade erbjudanden idag, bla 25% på hela köpet och så fick man en presentpåse om man handlade och hade med en kupong som de skickat ut. Om alla innehöll samma vet jag inte men min innehöll ialla fall en sminkspegel, en scarf och tre armband.

Sen begav vi oss in på själva Ikea. På listan stod en servis. Det var verkligen behövligt och har varit ett tag. Fick tag i den jag skulle och passade på att köpa lite lösa tallrikar också som de sålde för 5:-/st. Tallrikar går alltid åt.
Har kört dem en vända i diskmaskinen så nu måste jag göra plats för dem i skåpen också.
Blev helt plötsligt många nya tallrikar :D Servisen innehöll ju 6 st av varje och så köpte jag på mig 10 var av den andra sorten. Får nog bli lite rensning i skåpet för att få in dem :D
Hade tänkt handla lite annat inne på Ikea också men tyget jag skulle ha var slut och skulle inte komma hem förrän tidigast om en månad.

Blev en sväng in på Jysk för att köpa en gardin också. Kom på efteråt att de hade Bakugan-påslakan lite billigare den här veckan och det har ju Liam velat ha ett tag så det hade ju varit en bra julklapp. Hittade ju inget sånt i Ullared. Ansåg mig klar för dagen sen och hämtade upp Jens så vi skulle hinna till Åtvid i tid.
Snabb besök hos tandläkaren eftersom han bara behövde lägga på nytt "bandage". Fixade en annan tand som börjat isa också, eller fixade, la på lite flourpasta.
Hämtat ut en musfälla också, vi fick ju jaga en härinne i huset häromdagen som lyckats ta sig från trappen och in i tv-rummet och hade tagit sig till säkerheten under en leksaksback där katterna inte nådde honom/henne.
Katterna var ju en aningen intresserade men djurvän som man är så kunde jag inte låta dem ta den. Så när Jens kom hem några timmar senare så hjälptes vi åt att fånga in den. Den lyckades smita första gången och ta till flykten bakom en annan leksaksförvaring men där lyckades Jens få tag i den med händerna, med handskar såklart. Och sen fick den förflyttas ut till redskapsboden.
Har fler möss under trappen, har sett dem och höll på att få den ena på mig härom dagen när jag öppnade då den satt på listen på dörren, men ingen av dem har gått in i fällan ännu. Osten hinner väl skrumpna ihop ;)

Lite mathandling också hanns med innan vi styrde hemåt och sen har jag ägnat mig åt städning, matlagning, tvättning, läxhjälp och andra kvällssysslor.

Och nu är det dags att kvällsfodra hästar och får och sen väntar sängen!
Mycket som ska hinnas med imorron, är tanken ialla fall.


Lediga jobb för mammor..

Anställning som MOR.

Mor har en central roll i Familjens ledning.
Du får ansvar för följande områden :
- Organisation och Ledning
- Transport
- Inköp
- Vård och Omsorg
- Verkstadstjänster
- Andra förekommande uppgifter

Lön : 0 kronor

Semester:
Anställningen kräver att man är tillgänglig året om. Eventuell
korttidsfrånvaro måste avtalas långt i förväg. Eventuella tilläggsjobb kan avtalas, om det förbättrar ekonomin i Familjen och inte kommer i konflikt med övriga uppgifter som Mor.

Avgörande krav : Honkön.
Önskvärt : Egen förmögenhet. Tillgång till semesterställe som kan passa för Familjen.

Kvalifikationer:

1. Körkort
.
Du ska kunna köra eget fordon med defekt klimatanläggning genom tät trafik, medan du lyssnar till spädbarnet
(eller maken) som gallskriker i baksätet samtidigt som de äldre barnen bråkar högljutt. Du bör kunna koncentrera dig på att
köra medan du sjunger 'Imse Vimse Spindel' och du måste veta var alla offentliga toaletter finns. Du bör ha erfarenhet av att vänta utanför stallar, ishockeyrinkar, klubblokaler och diskotek sena kvällar.

2. Inköpschef.
Du ska göra inköp och planera menyer för envars aptit iminst 18 år framöver samt för makes smak i evighet. Det krävs produktion av egen mjölk till nyfödda, och det krävs ofta att det skall göras middag till många personer.

3. Administratör.
Du blir direkt ansvarig för ekonomisk långsiktsplanering, budget och ekonomisk uppföljning, budgetkontroll, fakturakontroll, klagomål och förhandlingar. Hantering av festarrangemang och inköp till samtliga födelsedagar (inkl. egen) och jubiléer, skolavslutningar, begravningar o. dyl.

4. Vård och omsorg.
Du ska kunna fungera utan sömn upp till sex dygn, samtidigt som annat arbete skall utföras som vanligt. Du måste vara duktig att vårda patienter tidiga morgnar och sena kvällar. Färdighet i fläckborttagning ses som extra merit i denna kategori.

5. Småbarnspedagog.
Du måste kunna citera alla berättelser om Nalle Puh och Smurfarna samt ha kännedom om allt som är skrivet om dinosaurier, hästar och ABBA. Färdighet i att göra halskedjor av makaroner och tandtråd är ett krav.

6. Skräddare.
Du ska kunna designa och sy kanindräkter och fantomdräkter till speciella tillfällen samt givetvis kunna sy i knappar, fålla, laga och stryka och pressa.

7. Frisör.
Du ska kunna upptäcka och behandla huvudlöss, ta bort tuggummi från hår och klippa en rak pannlugg medan du får en ström av glåpord. Kännedom om flätning, hårfärgning och herrfrisering ses som en merit.

8. Cykelreparatör.
Du måste vara förtrolig med alla aspekter av underhåll av cyklar, inkluderat montering och demontering av stödhjul. Du ska också kunna laga cykelslangar på en campingplats. Godkänd kurs i första hjälpen är obligatoriskt.

9. Veterinärassistent .
Du ska kunna vakta och uppfostra ett varierat urval av husdjur (efter att ägarna har tröttnat på dom).
Ofta förekommande utfodringar och rengöringar av burar ingår i de dagliga arbetsuppgifterna. Du måste vara duktig i att hantera djurrelaterade grannkonflikter och tidvis utföra begravningar.

10. Målare och Interiörarkitekt.
Du bör vara van vid att ta bort klibbiga saker och klotter från dörrar och tapeter. Det är en stor fördel om du kan måla taket medan du gör middag.

11. Växeltelefonist.
Du ska kunna hålla en diskussion i gång i telefonen medan ett barn klamrar sig fast i ditt ben och ett annat hamrar på en konservburk med en träslev. Du ska kunna utfodra tonåringar som mest pratar i telefonen med näringsrik mat så att de undviker total utmattning.

12. Trädgårdsmästare.
Du bör kunna starta gräsklipparen, hantera trädgårdsredskap och hålla krukväxterna vid liv. Du ska kunna numret till giftinformationen, och du ska hålla dig uppdaterad på de nyaste metoderna inom kompostering, beskäring av buskar, förkultivering och kapning av träd. Du måste veta var varenda död mus ligger begravd.

13. Underhållningschef.
Du ska kunna koordinera diverse sportarrangemang via telefon och ha en personlig kontakt med lärare och aktivitetsledare. Du kommer att bli uppmanad att träna lagspel i alla sorters väder, och uppmuntrad att gå in i häftiga diskussioner med motståndare. Inköp och underhåll av utrustning krävs. Sökanden måste också kunna arrangera fester, baka kakor och hitta på lekar där alla vinner.

Du får självklart ansvar för julfirandet.

Ring om du är intresserad!


Skit också..

Den tillfälliga lagningen som var tvungen att sitta i två månader innan vanlig lagning har gått sönder!
Lossnade en liten bit nu så det är bara att ringa tandläkaren imorron och få en akuttid. Var ju tvungen att komma direkt om det gick lossnade nåt för att det inte ska komma in nya bakterier.
Så morrondagens planer blir inte riktigt som tänkt med andra ord..


Växer...

Småttingarna växer så det knakar. Men än är det långt kvar innan det är dags för dem att flytta.
Men de är redan små kelgrisar.





Och nästa vecka är det dags för den första kullen att flytta. Kommer bli tomt utan dem för de är världens kelgrisar
och vill ju vara nära hela tiden och nu har de börjat sova i sängen också och det är små tröskverk som ligger där för de är aldrig tysta.

Nu hoppas vi på minst två röda i Indras kull som borde komma när som helst, tycker jag. För det är redan två som ev är intresserade.

Tisdag

Upp tidigt imorse som vanligt igen, skönt när det var lov och man kunde ligga kvar lite längre :)

Men upp och fixa frukost och få ordning på Liam och iväg med honom till skolan. Lucas skulle ju ha gått tillbaka till dagis idag egentligen men han har ju blivit förkyld...igen..
Hjortarna har hållt till i trädgården inatt så det var riktigt upptrampat i trädgården så hundarna hade lite att lukta av på morronen medans jag eldade.

Fick hjälp av Janne på fm att ta hem hästarna. Så nu går de här hemma, skönt det. Snön var bra för Nelly att gå på så det gick riktigt fort hem. Lucas hjälpte till med att fodra dem, när vi väl hade fått av balarna från kärran.

Just nu sover Lucas en liten lur, han brukar ju inte sova middag men han var så trött och ville lägga sig så det fick han ju såklart. Han somnade väldigt snabbt. Så det är riktigt lugnt här hemma just nu.

Hoppas på att Jens kommer ihåg att hämta kortet vi tog på Ugglan som skulle vara klart idag. Ska bli intressant att se resultatet, vilket kort hon valt ut.

Nu ska jag ta tag i lite här hemma igen, behöver packa upp grejer från shoppingen om inte annat.


Gårdagen



Så här såg det ut igår och det bara på fm så det hann ju komma en hel del till innan det slutade snöa.

Grattis Älskling!

Dags för en sådan igen.. Har inte hunnit med att blogga riktigt, varit lite mycket.

Men först!
Stort grattis till älsklingen som fyller år idag!

Helgen försvann i ett nafs och vi hann som vanligt inte med allt som vi hade tänkt.

I söndags var vi och lämnade grabbarna hos mamma och pappa. För i måndagsnatt vid 3 så styrde vi kosan mot Ullared. Efter ett "frukoststopp" vid Braehus så fortsatte vi resan neråt. Och strax innan 8 så körde vi in på parkeringen. Bara att gå raka vägen in och det var riktigt lugnt att gå omkring då, tog leksaksavdelningen som vanligt först och sen barnklädsavdelningen och tur var väl det.
För vid 10-snåret så strömmade det in folk och det blev svårt att ta sig fram osv. Och som "grädde på moset" så satte huvudvärken igång runt 11 och jag hade glömt tabletterna hemma, såklart!
Var ute första gången runt 11 och sen in igen för en ny full kundvagn, blev tre vändor in. Skulle gått in en fjärde gång var för sig men då hade jag sprängande huvudvärk och illamående och skoskav så det var inte att tänka på.
Så inga julklappar köpta till varann där ialla fall, får leta här hemma istället.
Fattigare blev vi, eller ja ialla fall Gekås-kontot blev magrare ;)
Men vi kom hem med en fullastad bil ialla fall, mkt kläder till grabbarna och Jens, lyckades hitta lite till mig själv också. Dock ingen jacka så det får jag kolla efter i stan istället. Måste ändå in och köpa ett par rejälare skor till Lucas, förstår inte att hans fötter ska växa så in i norden!

Jaja, ialla fall, runt 5 så påbörjade vi resan hemåt och jag mådde pyton! Världens huvudvärk och illamående så det fick bli lite stopp för frisk luft mellan varven innan vi kom ut på E4:an. Köra bil var inte att tänka på, jag kunde knappt röra huvudet och inte kolla på vägen alls så jag låg och småslumrade till och från. Men Jens stannade vid en mack och som tur var så sålde de huvudvärkstabletter så jag fick i mig det och efter lite sömn igen så började det lugna ned sig. Men inte förrän vi var i Linköping så hade det släppt. Trodde inte att jag skulle kunna äta nåt mer under kvällen men vi stannade på Shell och då kände jag mig dunderhungrig helt plötsligt så det fick bli en Calzone. Sen var det bara hem, varva ned lite och fixa kvällssysslorna och sen stupa i säng. Tog inte speciellt lång tid innan man somnade ;)

Tack mamma och pappa åter igen för att ni hade hand om grabbarna! Utan er hade vi ju inte kunnat åka!
Älskar er!

Imorse när vi vaknade var det vitt ute, både på marken och i luften.. Mindre skojigt att vakna till!
Men men, ut och elda, 14 grader inne, så det gick liksom inte att vänta på.
Sen var det bara att börja packa ur bilen på alla påsar och bagar. Och sen ta bort det som skulle bli julklappar så inte några små herrar skulle hitta dem ;) Ska ta och slå in dem nån dag här nu så jag har det gjort.
Lite tejp måste hittas först inhandlas för det glömde jag.
Tanken var att jag skulle köra Jens till jobbet och sen åka ned och hämta Lucas. Men nä, jag vägrade köra!
Avskyr och då menar jag avskyr att köra golfen vid sånt här väglag..Köra på Ljungsbovägen gick ju knappt för bilen stack för minsta lilla. Nä, nu vill jag ha Audin som tog sig fram överallt och man inte behövde kana omkring med, och då har även golfen fyrhjulsdrift och bra vinterdäck. Nä vill ha pansarvagn igen.
Bussen är ingen idé alls att ge sig ut med nu, för den lär inte komma nånstans.
Så Jens följde med att hämta Lucas och sen lämnade han av oss för att åka till jobbet en sväng.
Tog med sig foder hem till hästarna och fåren så imorron ska dom hem.

Var inne i Åtvid när Jens kom hem, för att köpa presenter till Jens och lite småhandling.
Sen har det blivit att packa upp lite grejer och dona lite. Paketöppning för Jens och lite tårta till tv:n.

Nu ska jag hoppa i säng så man kommer upp imorron bitti, är ju dags att börja gå upp tidigt igen nu när skolan har börjat igen. Eller ja, 2 timmar tidigare ialla fall, grabbarna har ju vaknat runt 8 och när det är skola så måste vi ju upp runt 6.
Har en del att pyssla med imorron så det blir ingen sysslolös dag direkt.

Natti natt på er!

(Och jag vet att det är en del som väntar på bilder på shoppingfynden, så jag får se om jag hinner lägga in dem imorron, hojtar i tråden när det är gjort ;)   )

Hemma

Då var vi hemma igen från Ullared.. Varit en lång dag, inte den bästa för min del då jag åkte på huvudvärk redan vid 11 och hade början på migränanfall.. Tackar gudarna att mackarna säljer tabletter eftersom jag missat att ta med mig.

Mycket kom vi hem med ialla fall.. Berättar mer imorron för nu ska vi stupa i säng!


Grattis Ulrik

Stort grattis till Ulrik som fyller 3 år idag!
Hoppas du har fått en massa paket och smarrig tårta!

Många kramar från oss!


Annons

Nu ligger annonsen ute på de första kattungarna. En halvtimme efter att den hade kommit ut så blev hanen tingad. Får väl se om de ändrar sig eller inte, lät mest som de hade bråttom eftersom de undrade om vi kunde släppa honom tidigare och en timme efter vår annons så kom det ut en annan annons på en röd kille som var flyttklar direkt. Men jag hoppas att de ringer om de ändrar sig!

Men förhoppningsvis är det bara två tjejer kvar som söker hem nu, tills vidare ialla fall, sen blir det ju flera....

Fredag....igen..

Jag tror att veckorna bara innehåller måndagar och fredagar numera, det känns så..

Liam hade skoj igår på spionjakten. Kan tyvärr bara bjuda på två bilder för Jens hade lite svårt att fånga honom på bild bland alla barn och när de sprang omkring :)

Testar spionglasögon

Testar spionförklädnader :)

Blev några timmar på Flygvapenmuseumet för dem, de fick stå en halvtimme i kö ungefär innan de kom in så mycket folk var det. Men han hade skoj och det är ju huvudsaken.

Lucas som ville hålla sig vaken tills de kom hem orkade inte riktigt. Strax innan 20 så ville han lägga sig och han somnade i stort sett lika fort som han hade lagt huvudet på kudden. Och en halvtimme senare så kom Jens och Liam hem :)


Ska ta och åka in till Åtvid strax här, bland allt annat folk. Avskyr att behöva åka in på fredagar men har inget annat val idag. Behöver fylla på lite. Se vad man ska hitta på för fredagsmys också, själv med grabbarna ikväll också eftersom Jens ska träffa den han är kontaktperson till.

Bäst att slänga på Lucas lite kläder nu så vi kommer iväg, att bara åka i blöja kan bli liiite kallt :)

Nyfrissad..

Ja Jens bokade en tid åt mig när han åkte hem så det var bara att hoppa in i bilen sen och åka till frissan.
Så nu ska det vara så där irriterande kort så man får det i ansiktet ett tag ;)
Men inga utsvävningar utan det blev som det brukar. Orkade inte tänka om jag skulle hitta på nåt annat eller inte.

Hann in på banken en snabbis också så pengarna kom in ialla fall. Mycket folk därinne men som tur är så gick det snabbt fram till kassan. Men tur att jag inte tog med grabbarnas spargrisar för till den maskinen var det kö.

Låg ett paket i brevlådan idag med, från Blå elefant. De var verkligen snabba med leveransen! Stort plus där!
Lucas som blev arg över att pappa och Liam skulle åka iväg igen fick i uppdrag att öppna paketet och han blev jätteglad. "Spikmattan" blev väldigt poppis, så han har spikat och spikat :) Och det andra är testat också såklart :)
Just nu sitter han och kollar på Bert. Se om han orkar vara uppe till Jens och Liam kommer hem eller om det får bli att stoppa honom i säng innan.


Inte som planerat..

Har full rulle här hemma, som det brukar vara med båda barnen hemma :)
Men de leker, oftast, bra tillsammans så det är bra att de underhåller varann lite också :)

Hemma får vi sitta idag också så ingen bankdag, ingen handling och ingen klippning..
Jens åkte iväg imorse utan att säga nåt alls så han stack ju med bilstolarna och även nycklarna till bussen.
Så med andra ord så är det han som får desto mer att göra när han kommer hem från jobbet sen innan han och Liam ska iväg.

Och inte kan jag sätta in de sista pengarna till Ullared heller eftersom banken stänger tidigare idag, redan vid 13 och vi åker ju på måndag om inget annat dyker upp.
Dagen blev med andra ord inte alls som tänkt!

Ska ta och börja röja lite här och hoppas på att jag hinner med nåt innan kroppen säger ifrån.
Måste leta reda på spionkläder också ;)


Kakbak, flygvapenmuseum..

43 läsare och en kommentar, ser ju nästan bra ut ;) Undrar ju lite vilka alla läsare är, en del vet jag om.

Idag har jag fått lite gjort ialla fall. Men känner när kroppen och huvudet säger ifrån så då är det bara att sätta sig ned och ta det lugnt igen. Men Lucas och jag har bakat syltgrottor och Västergyllen.
Och så har jag tvättat och fixat lite.

Liam har varit hos Lisa idag. Så Jens och han kunde åka direkt in till Flygvapenmuseumet när Jens slutade.
Liam tyckte det var jätteskoj. Han fick göra en spion-idbricka och så fick de provköra en massa simulatorer och en massa annat. Så han har haft en bra dag :)
Och ännu bättre kommer det att bli imorron förmodligen och jag ska väl se om jag kan hitta de kläderna han vill ha också. De får ju komma spionklädda om de vill och självklart vill han det :) Så det får bli att rota lite i gömmorna här.

Bankdag imorron också, får väl se om jag och grabbarna kommer iväg och tömma deras sparbössor då. Måste sätta dit ett vinterdäck till på bussen, har för tillfället tre vinterdäck och ett sommardäck. Är inte så sugen att köra med det, även om det inte är vinterväglag.
Och det lär nog vara mycket folk ändå och grisarna är inte proppmätta ännu så lite till går att knöla ned i dem ;)

Får se vad vi hittar påimorron helt enkelt.











O´boy

Ertappade Lucas tidigare med att sitta och äta O´boypulver direkt ur burken som han hade hämtat från skafferiet.
"Men Lucas vad gör du för nåt"
Svaret blev "Mmmm maskens mamma" :)

Blev att tvätta av en kladdig kille men han luktade ju gott ialla fall :)
Blir att ställa upp burken ännu högre upp med andra ord. Det är visserligen barnlås på skafferiet sen Lucas var mindre men det funkar inte längre då hela skafferiet är snett osv. Skulle behöva ett mer rejält för en morron när jag kommer ned så kommer det förmodligen inte att vara helt...

Beställt..

Efter ett tips i Jennys blogg så var jag tvungen att hoppa in hos Blå elefant och kika runt och inte kom jag därifrån utan nån beställning ;) Detta hamnade in nämligen på beställningen. Jenny kommer alltid med bra tips på sidor och grejer att beställa :)

 Klicka för att stänga fönstret
 
                    Klicka för att stänga fönstret



Klicka för att stänga fönstret


Kväller..

Ja då var det snart dags att krypa ned i sängen.

Dagen har rullat på. Tagit det lugnt idag också, fixat med lite tvätt bara och sen ägnat mig helt åt Lucas. Hela dagen idag har känts lättare men det kan ju ta vilken vändning som helst, när som helst.
Men nu kör jag med sömntabletter varenda dag så får vi se.

Liam var ju med Jens till Erikstad men han fick följa med Ove och Jonathan till Fenomenmagasinet och sen käkade de på pizzeria. Så han är nöjd med dagen :)
Lucas hjälpte till med middagen idag och det ville han ju inte att pappa skulle missa att han hade gjort så det berättade han stolt vid matbordet.
Han är ju så hjälpsam och råkar man göra nåt som han vill göra så blir han sur ;) Man får vara glad så länge det håller i sig ;)

Morrondagen vet jag inte riktigt vad den bjuder på ännu. Kanske ett besök på Flygvapenmuseumet för Jens och Liam, lite beroende på hur länge Jens får jobba imorron. Idag kom han ju inte hem förrän vid 18.15.
Torsdagen är ialla fall inbokad för Flygvapenmuseumet och Liam längtar! Han pratar om det både nu och då, så jag hoppas inte att han ska bli besviken när han kommer dit.

Hjortarna som tidigare har hållt sig utanför staketet hade vi nu ikväll inne i trädgården vid paviljongen. Jens släppte ut hundarna och vi tänker ju inte på att titta ut innan eftersom de inte brukar gå där men Ceasar sprang bara efter dem till staketet för de hoppade över och ut i hagen. De var åtta stycken idag så några färre än vad de brukar att vara. Så nu får vi väl börja kolla ut i trädgården innan hundarna släpps ut.


Ny månad..

Ja så gick vi in i november igår. Det går för fort fram, framför allt när man inte har ett endaste dugg att se fram emot. Vi har verkligen inget positivt framför oss som väntar och det känns som att det aldrig kommer att göra det heller.

Gårdagen var en bottendag.
Spenderade hela dan i soffan, med att läsa en massa böcker för Lucas, bygga lego och mysa. Fick dock åka och hämta Jens och Liam på Erikstad efter att de hade jobbat klart. Och så lagade vi mat tillsammans. Kvällen kändes lite lättare än dagen ialla fall.

Lite lättare idag, ialla fall om man jämför med gårdagen.
Lite tung i huvudet fortfarande av sömntabletten men det ska väl släppa efter snart.
Liam är med Jens idag också, han är glad att kunna följa med nu när han har lov. Innan han gick ut genom dörren så sa han "Och så får du det lite lugnare mamma och det behöver du" <3 Han är klok han.

Ska se vad jag och Lucas ska hitta på idag.. Slänga ihop nån kaka kanske som vi kan mumsa på till fikat senare.
Men annars får det nog bara bli lek och mys. Huset ser ut som jag vet inte vad så jag borde dammsuga men får se om orken infinner sig eller om Jens får göra det när han kommer hem.

RSS 2.0