6 år

Idag är ingen vanlig dag för det är Lucas födelsedag... 

Kl. 09.26 den 27 januari 2008 föddes en underbar liten pojke.
 
En pojke som nu har en massa bus på gång :) 
Men han är också otroligt hjälpsam och omtänksam. Envis som synden och han vet vad han vill. Är inte sen med att säga vad han tycker heller, men han är rätt duktig på att linda in det lite snällt ibland ;) 
På förskolan är han en liten hjälpreda också. Fröknarna brukar säga att när någon slår sig eller vill ha hjälp så hinner de knappt dit ens för Lucas är redan där och tröstar eller hjälper. 

Paketöppningen var ju efterlängtad och han blev jättenöjd med innehållet i paketen :) 
Lyckan var ju total när han öppnade sista paketet :) 

Senare på kvällen gjorde Lucas och jag en tårta. Det var man ju tvungen att ha på sin födelsedag, trots att han inte är nån tårtkille. 

Kalle var förbi med en paket också, en radiostyrd bil. Lycka! 

Nu väntar han bara på de två kalasen som väntar framöver. 
En nöjd kille som gick till sängs kan jag säga :) 

Lördag

Ja och dagen blev ju inte som tänkt så vi planerar om lite. Lucas verkar piggare, inte tagit febern på honom ännu. Däremot har Elsa gått och blivit förkyld under natten. Varit en väldigt orolig natt för hennes del. Hon har varit ledsen till och från. Sovit hos mig ett tag, trångt värre på min sida av sängen eftersom Love har legat där också. Sen har hon sovit hos Jens ett tag och sen i sin egen säng. Glad nu när hon vaknade iallafall.

Dags att servera lite frukost och sen måste jag in och handla lite. Lite ved ska väl hämtas också så det får ligga på "tork". Pannan klarar ju inte ens av om veden är lite rå som den blir av att ligga ute i vedboden. Ommöblering i Lucas rum var beställt också eftersom pappa och morfar var och hämtade hans nya hylla igår.
Vi får väl se vad vi hinner med :-)

Inställt kalas

Ja imorron var det tänkt att vi skulle haft kalas för Lucas med min sida av familjen. Men som vanligt när det närmar sig hans födelsedag så blir han sjuk.. Tycker att den "traditionen" kan brytas nån gång. Han eller vi har varit sjuka i stort sett varje år vid hans födelsedag. 

Kom hem hängig från förskolan i onsdags och klagade på halsont. Han hade inte sagt nåt på förskolan men fröknarna sa att han hade druckit massor och då kom det ju fram att det var för att han behövde det för halsen. 
Han slocknade i bilen på väg hem och sen kröp han ned i soffan och vilade. Han hade ingen feber då men den kom på kvällen. Feberfri på morronen men sen kröp den sig på.. Var uppe över 39 ett tag. 
Och idag har han haft feber sen han gick upp, i skrivandets stund så har han 39,5. 
Försöker få i honom så mycket dricka som möjligt, nåt blodsockerfall i samband med feber vill vi inte vara med om igen. 
Han har ätit en macka totalt sen han kom hem i onsdags. 
Han har inte ont i halsen nåt direkt längre ialla fall men är förkyld och med förkylningen så kommer ju astman igång.

Liam är hemma från skolan idag också, han hade ont i halsen imorse så han knappt kunde äta. Men det har blivit bättre under dagen ialla fall så jag hoppas att det håller sig så. Han är ju väldigt sällan sjuk. 
Love däremot har blivit lite förkyld också. Så än så länge är det bara Elsa som har klarat sig av barnen. Bara väntar på att det ska sätta igång på henne också. Bara att plocka fram alla mediciner till dem. 

Besviken Lucas såklart eftersom han hade sett fram emot kalaset så mycket. 
Får hoppas att han hinner bli frisk tills måndag ialla fall så han/vi kan göra det som han har planerat för på hans födelsedag. 
 

Måndag

Ny vecka och ja det har väl inte hänt så mycket sen sist, eller ja det beror väl på hur man ser på saken :) 

Vi fortsätter att rensa och fixa här hemma. Var och hämtade lite möbler till Liams rum i fredags, han vill numera ha ett "tonårsrum" ;) Så en hylla och ett skrivbord har hittat hit och så har han valt ut tyg till draperi och gardiner som jag sytt idag och så lite nya mattor. Så nu håller vi på och gör ordning därinne. Ska väl bli klar imorron tänkte jag. Skulle ha monterat ihop skrivbordet idag men då låg ju skruvarna osv kvar i bilen såklart som Jens var iväg med till Norrköping. 

Hallen uppe håller på och fixas till också, skrivbordet ska väck och in ska istället en större byrå. 
Sen är det bara att fortsätta i de andra rummen ;) Ska bort möbler och in med "nya" i allrummet bara vi hittar de möblerna vi vill ha. Lucas ska få en ny hylla också, men det är bara fel färg på de som finns på blocket ;) Han vill ha samma färg som sin storebror. 
Kul att göra om, önskar man kunde lägga ännu mera pengar på det bara ;) 
Men man får ta lite i taget. 
Ser små projekt i det mesta just nu :)

Måste ta tag i lite bakning osv också inför helgens kalas. Och på onsdag blir det en sväng till stan för att inhandla presenter till Lucas. 
Kommer hålla mig sysselsatt hela veckan med andra ord ;) 

Dopinbjudningarna är ivägskickade och det är bara att sätta igång med resten av planeringen också. 

Nu ska här ses klart på programmet på tv och sen väntar sängen så man kommer upp imorron ;) 

Dags igen..

Ja nu är det dags att ta tag i det där nya livet...igen... 
Men nu måste det till en ändring, så är det bara! 
Vägde mig ju på efterkontrollen och jag vägde mig idag.. Har gått upp sen dess, får väl skylla på julen eller nåt. 
Vägde ju liksom för mycket redan från start så det är ju inte till det bättre direkt. 
Har sån jädra dålig självdisiplin bara. Vet att jag kommer ge upp många gånger, se bara hur det gått de tidigare gångerna som jag satt gång med "det nya livet". Det börjar bra och sen går det rätt åt helsicke! 
Vet att jag behöver mycket peppning och stöd, nån som drar igång mig, nån som kämpar med mig... 

Än så länge ska jag ju egentligen ta det lugnt med tanke på mina värden men jag vet inte om jag vill vänta tills de är okej, för jag har en känsla av att det kommer att dröja.. Nog för att det inte behövs mycket för att man ska bli helt slut, räcker med att hålla på med tvätten eller ta sig från nedervåningen till övervåningen ibland.. Men värdena kan väl inte hålla sig dåliga för all framtid. Om de bara kunde komma fram till varför de är så dåliga. Nog för att de är bättre nu än under graviditeten och dagarna efter förlossningen. 

Innan Elsa gick jag ned ett antal kg, enbart via att äta som jag ska, är rätt dålig på att äta de mål man ska om dagen och att röra mig lite mera än vad jag brukar. Men det känns som att det behöver ske en mer drastiskt förändring för att jag ska se nån skillnad, att det ska få mig att vilja ännu mera.. Om ni förstår vad jag menar.. 
Att bli ännu mera peppad av att gå ned i vikt, att ändra mitt jag.. Känna att jag trivs med mig själv, möjligen att mitt självförtroende kan bli bättre. 
Till en början får det bli att träna hemma. Ta sig iväg till gymmet tar emot, även om det bla är till för det jag ska göra. Men att se alla andra som är som stickor där träna gör att man bara mår dåligt, eller läs jag... 
Självförtroendet är för lågt nere botten för att jag ska ta mig mod till att åka dit... Nån gång kanske.. 
 
Dags att starta denna resa. 

Tand nr 2

Ja idag ramlade tand nr 2 ut :) 

Den tanden lyckades han dock hålla reda på ;) så den ska lämnas till tandfén. 


Lik sin mor

Elsa är nog allt lite lik sin mor ialla fall, stackars barn. 
På bilden är jag runt 18 månader dvs i den åldern Elsa är nu. 


 
 
 
 
 

Första gluggen

Igår kväll ett tag efter att Lucas hade gått och lagt sig så kom han uppfarandes, han hade tappat sin tand som suttit lös länge nu. Men han visste inte var den hade tagit vägen så den får vi väl ta och leta efter imorron när vi har lite mer tid till det. 
Nu är det bara att vänta på att de två andra som sitter riktigt löst ska lossna också. 

"Nu heter jag Tandlös" hälsar Lucas.

Kalas

Idag har vi varit och firat min lillasyster som fyllde år i torsdags. 
God mat, god fika, kusinerna lekte för fullt och det har varit en supertrevlig dag! 

 
Lille Noel
Småttingarna <3 

Under tiden vi var där så snöade på rätt bra. Så det var helt vitt när vi skulle åkte hem. Lycka hos barnen med andra ord :) Får väl hoppas att den ligger kvar imorron så de kan vara ute och leka i den också. 
Elsa somnade snabbt i bilen, hon hade ju inte sovit nån middag alls så det var rätt väntat. 
Lucas höll på att somna men jag fick hålla honom vaken. Hoppas på att han somnar tidigare med andra ord utan en massa spring. Har visserligen i skrivandets stund inte somnat ännu men klockan ska förhoppningsvis inte bli 2-3 innan han somnar! 



8-åring

Igår fyllde våran stora nallebjörn 8 år. 

 

Burr

Undrar om vintern är på intågande nu. Snöade igårkväll nämligen.
 
En del av det ligger kvar idag trots att det regnade en del inatt. Kommer fortfarande snöblandat regn och graderna sjunker så det kan nog bli roligt på vägarna. 
Vore dock glad för lite minusgrader så det inte behöver vara så skitigt överallt, lera åt alla håll tycker jag och de ska ju komma enligt smhi. 
Blåser ju istid ute idag så man fick pälsa på sig när man gick ut tidigare. 
Hundarna gillar att det är snö ute ialla fall, skönt att rulla sig i. 

 
Hunnit med lite mer under morronen. När jag kom in hade ialla fall Elsa vaknat men Love ligger och sover fortfarande! Och då somnade han runt halv 12 igår. Så nu är det allt dags att väcka honom så han får lite mat i magen. 


Tillbaka till vardagen..

Ja nästan ialla fall, Lucas börjar inte förrän på måndag. Kändes inte som att det var nån större idé att skicka iväg honom för en dag denna vecka. Så får vi väl hoppas att det inte går magsjuka på förskolan nu när han ska börja. Han har längtat efter förskolan och ja, han behöver det nog... Då kanske han kan sova bättre om nätterna. 
Han är den som håller oss vakna om nätterna istället för de små.. 
Han går och lägger sig runt 20 men somnar oftast inte förrän mellan 1-3 på natten.. Sen försöker man få upp honom på morronen i förhoppning om att han ska somna tidigare nästa dag men icke... Däremot så får man hålla koll på honom under dagen för det händer rätt ofta att han somnar i soffan, åker man bil så slocknar han också. 

Vette sjutton hur man ska få honom att somna om kvällarna.. Får hoppas att förskolan gör susen, hjälper ju tydligen inte hur vi än försöker aktivera honom för att han ska bli trött till kvällen. 
Är ju som en duracellkanin! 

Fortsätter annars att rensa här hemma, det får bli ett sånt år i år.. Så nu röjer jag ur alla skåp, garderober osv. Och samma sak ska göras ute i alla husen. Redskapsboden har redan Jens och pappa gått igenom så den kan vi bocka av på listan. 

Dags att göra klart för idag och krypa ned i sängen och hoppas på lite sömn, Är antagligen att hoppas för mycket för är det inte nån som håller en vaken så är det en massa tankar som far runt istället. En av-knapp skulle inte sitta fel... 



3-månaderskontroll

Idag var Love på 3-månaderskontroll och med den medföljer ju två sprutor. 
Bjöd Kerstin på flera leenden. Skratta gick bara att göra åt mamma tydligen de gångerna Kerstin försvann. 
Var en månad sen vi var där nu, så jag tippade på att han skulle hamna runt 5 kgs-strecket och mamman hade rätt ;) 

Vikt: 5010g (+810g) 
Längd: 58,5cm (+2,5cm) 
Hattmått: 40cm (+1,2cm) 

Han fortsätter att klättra uppåt, snart är han uppe där han borde ha varit om han inte hade gått ned i vikt med andra ord så närmar han sig mittenkurvan nu. 
Allt såg bra ut för övrigt så nu är det en månad till nästa kontroll, på hans 4-månadersdag. 

När vägning osv var klart så var det ju dags för de där sprutorna. Båda sköterskorna kom in och det var dags för mamman att hålla fast benen, tycker alltid det är jobbigt när man vet att de ska sticka dom och man vet att det gör ont på dem.. Och några krokodiltårar lyckades han klämma fram även om han faktiskt inte blev så ledsen som jag trodde, det gick över lika snabbt som han fick komma upp i famnen. 
Under eftermiddan har han dock haft ont i benen. Har man kommit nära där sprutorna gavs så har han blivit jätteledsen. 
Nu dröjer det ju ialla fall två månaders tills det är dags för nästa omgång med sprutor. 

Tre månader

Ja igår blev Love tre månader gammal! 
Visst är det underbart att se dem utvecklas men det går lite för fort. 
Han skrattar för fullt, även högt. Och är mycket mera med i det man gör. Sover fortfarande hela nätterna och tar sig gärna långa sovmorrnar. Axeln är en väldigt bra utsiktsplats. 

Älskade lilla barn <3 
 
 

Nyårsafton

Vi firade in det nya året hos mamma och pappa. Bjöds på god mat och fika som vanligt! 
Elsa sov middag lite senare och hon orkade hålla sig vaken hela kvällen sen! 
Både Love och Elsa var vakna när det var dags att skjuta upp raketerna. 
Lucas började ju tjata om dem redan klockan åtta ;) Så det blev lång väntan för honom.


Den där blixten var ju inte rolig ute i mörkret direkt.

Trötta barn när vi åkte hem, Elsa och Love somnade rätt snabbt medans de andra lyckades hålla sig vakna. 
Men de somnade rätt fort när de väl kröp ned i sina sängar ;) 

Öroninflammation..

Elsa var väldigt missnöjd med att åka bil under helgen och på söndagskvällen fick hon 40 graders feber.. Började fundera på  om det inte var öroninflammation med tanke på att det blir värre när man åker bil. Och det var ju bara där hon var jätteledsen och skrek aj aj aj... Och hon reagerade när vi kände vid öronen på henne. 
Vi ringde Vc på måndagen och fick en tid på eftermiddan. 

Och mycket riktigt så hade hon öroninflammation, en kraftig sådan på ena sidan. Och hon hade haft på den andra sidan också men det var på väg tillbaka för det var bara lite irriterat nu. Läkaren trodde att hon hade haft det ett tag så det kan nog förklara varför hon helt plötsligt för lite mer än en månad sen har varit väldigt missnöjd i bilen. 
Men det kopplade man ju inte till öronen då, tyvärr. Och hon har ju inget sagt förutom i bilen. 

Egentligen skriver de ju inte ut penicillin när barnen är över ett år men den var så pass kraftig att han inte ville riskera att trumhinnan sprack. Så det fick bli en sväng till apoteket för att hämta ut medicinen. 
5 dagars penicillinkur, så nu är hon snart klar med det, sista dosen imorron. 

Ett under att hon inte har klagat mer på det, hon är tålig vår lilla fröken. 


Mellandagsfyndat...

Gav oss in på rean på annandagen och fyndade loss lite.. Hittade mest till Elsa och Liam och det var ju dom som behövde en del. Hade hoppats på att hitta lite mer byxor till Liam men men, man kan inte få allt. Hittade desto fler byxor till Elsa i de kommande storlekarna. Maxi hade redan halva reapriset så fyndade 6 par jeans för 39:-/st. Jättebra med rabattkuponger då också :)a


Till Love


Till Liam


Till Lucas


Till Elsa
 
 
Älskar verkligen när man kan fynda! 
Men är glad att vi åkte in annandan för vi var inne två dar senare för att byta en termometer och då var det sååå utplockat bland kläderna. 

RSS 2.0