Igångsättningsbedömning

Ja igår var vi ju iväg på koll på fl. Blev upp tidigt, mot vad barnen är vana vid nu när det är lov :) 
Lämnade av barnen hos farmor och faster och sen vidare in till US. 

Kom igång rätt snart med att få ctg och bebisen mådde bara bra. 
Sen fick vi vänta en liten stund på läkaren. 
Och efter lite prat så var det ju dags för undersökningen. 
Tappen var fortfarande 3 cm men mjuk och bara öppen 1 cm ännu. Så för tidigt för en igångsättning, precis som jag sa till Jens redan under tisdagen. Att jag inte kommer vara tillräckligt mogen bara för att de ville sätta igång så snabbt som möjligt. 
Så all värk jag haft har helt enkelt inte gjort nån nytta alls. 
Men läkaren gick iväg och ordnade en ny tid för bedömning och när hon kom tillbaka tog vi upp det med om att bm varit lite osäker på om det är huvudet som ligger neråt så hon gjorde ett snabbt ul. 
Och det visade skönt nog att det är huvudet som ligger neråt. 

Så imorron är det dags igen. Jag hoppas innerligt att nåt mer har hänt sen igår, fast jag tror ju inte det. 
Var jag inte mogen skulle de fundera på om de skulle gå vidare med igångsättning ändå, hjälpa tappen på traven att minska eller om det ska gå några dagar till... 
Läkaren vi träffade igår ville ju att h*n skulle komma ut så snart som möjligt med tanke på hur jag mår. Men de får ju väga nackdelar mot fördelar osv också. 
Helst vill de ju kunna ta hål på hinnorna och läkaren trodde inte att det skulle bli nån lång förlossning då med tanke på hur snabba mina två sista förlossningar har varit. 

Jag är nästan helt säker på att vi kommer att få vända hemåt imorron också. Men ni kan ju hålla en tumme eller två för att vi får bli kvar och får träffa vår skatt. 

Efter att vi var klara på sjukhuset så åkte vi och tog oss en lunch, helkonstigt utan barnen. Har inte varit iväg helt barnfria nån gång sen innan Love föddes. Men lugnt var det och man kunde koncentrera sig enbart på sin egen mat ;) 

Bm-besök v.39

I tisdags var det dags för ett bm-besök. Inte många besök kvar nu, eller förhoppningsvis inga ;) 

Allt såg bra ut förutom mitt mående då, men värden osv var helt okej. Hur järnet låg till vet jag inte då maskinen gick sönder så hon fick ta prov i armen istället och lämna in till labb. 

v.39 (38+0) 

Sf-mått: 38
Vikt: -1 kg så totalt -9 kg sen inskrivningen. 
Blodtryck: 110/75
Hjärtljud: 150
 
Sen fick vi dock sätta oss och vänta ett tag för hon ville ringa förlossningen och prata med en läkare ang mitt mående för en ev igångsättning eller hur läkaren tänkte. 
Efter en bra väntan, då de först hade genomgång på fl och sen var läkaren tvungen att gå till en patient först, så kom bm ut och skulle ringa upp oss senare när hon fått tag i läkaren. Jens fixade lite ärenden under tiden och hon ringde sen och meddelade att vi skulle infinna oss på förlossningen kl 9.30 på onsdagen för en koll och ev igångsättning om jag var mogen. Så det var snabba puckar. 

Hem och packa ordning barnens grejer så allt skulle vara klart, fixa barnvakt osv. 




14

                   

14 dagar kvar till utsatt datum. Känns lååångt bort just nu eftersom jag mår sämre för varje dag. 
Nu har magmunsbråcket börjat bråka också pga av alla de där trevliga besöken på toaletten. 
Gör ont så in i norden. Och det är inget som medicinerna biter på heller som i vanliga fall. 

Vet inte om kroppen har börjat förbereda sig. Mått väldigt konstigt nu sen igår och är megatrött hela tiden trots att jag numera får sova rätt bra men det känns inte alls. Så trött att det är svårt att hålla ögonen öppna.. 

Onda förvärkar igår kväll med strålningar ut i ryggen men det lugnade ned sig senare, fick hålla tillgodo med rejäl "mensvärk" istället. Vaknade med den också plus att jag tror att liten har borrat ned sig lite längre ned, känns så iallafall. Återstår att se imorron vad bm säger. 






Andra gången..

Varit utanför huset för andra gången denna vecka, kors i taket. 
Men det tar på krafterna. Blir ju helt utmattad bara av att ta på mig kläderna och ta mig ned på nedervåningen och göra sig klar. 
Men iväg kom vi. 

Först blev det ett stopp på höstmarknaden i Åtvid, den var ju ett stort skämt i år. Betydligt färre knallar i år, liknade mest en vanlig torgdag med några extra knallar bara och en karusell. 

Sen körde vi vidare mot Grebo för att kolla in Lilla Ullared, en barnloppis. 
Hittade dock inte så mycket som jag önskade, hade hoppats på att hitta mer till Lucas och Elsa. 
Men en del blev det allt plus några nysydda mössor till Elsa och Lucas. Lite synd att jag inte hittade en till Love också. Men fick tag i de mössorna med de tygen jag ville :) 

Sen ville grabbarna vidare till stan för att handla lördagsgodis och äta. Så det blev en sväng in på Ikano för att äta och så slog vi en snabbkik efter en jacka till Lucas. Men han hittade ingen han gillade och vi hade kort om tid på oss eftersom de strax skulle stänga. Så vi får leta vidare en annan dag. 
In på Maxi för att inhandla lördagsgodis och lite till innan vi kunde styra hemåt. 

Sen var det bara att inta lördagsmys när vi kom hem. Elsa hade göra med att äta satsumas istället för godis och inte mig emot :) 

Helt slut i kroppen nu. Utan rullstol hade det aldrig gått dock. Höll på att tuppa av när jag skulle flytta mig från rullstolen till toalettstolen på restaurangen. Men det är ju bara att stå ut, är ju dumt om man skulle kunna äta och få i sig energi, enligt bm iallafall. Är ju inte så noga. 
Har inte rört mig ur soffan sen vi kom hem, finns absolut ingen ork till det. Är ju knappt jag orkar lyfta på fötterna för att ta mig upp för trappan. 

Vi har iallafall packat klart bebisens väska till förlossningen nu ikväll, tror inte vi har glömt nåt. Även min väska är packad, bara laddare till mobilen som ska i tror jag nu. 

Är väldigt bebissugen nu! I våran novembergrupp är det många nu som fått sina bebisar de senaste dagarna, fler och fler som vill titta ut tidigiare än bf. Och dessa underbara bilder på de små <3 
Längtar tills vi kan dela med oss av våran skrutt. 

Skip hop duo double

Idag kom den "nya" skötväskan. Har tittat på en sån här tidigare då det är en tvilling/syskonskötväska. 
Har ju haft en vanlig skötväska nu till Elsa och Love och ja man kan väl säga att den har varit "lite" full och med ett tredje blöjbarn så känns det helt omöjligt att kunna få ned mera. Räknar ju inte med att Elsa blir blöjfri riktigt än även om hon går på toaletten ibland. Så det är ju bra att ha med grejer till henne också utan att behöva ha med två väskor. 
Men denna ska jag nog få plats med allt i. 

Nya är de ju svindyra, kostar över tusenlappen, men nu hittade jag en billigt där även frakten var inräknad så nu slog jag till. Hade ändå behövt köpa en ny eftersom den andra har gått sönder lite och nu fick jag denna till samma pris som för en vanlig mindre ny. 


Tror jag ska ta och packa om lite så får den följa med till förlossningen :) 
 

Dagens magbild


V.38 (37+0)

 
Dags för ny vecka igen och nu närmar det sig. Lite för sakta för min del just nu men dagarna trippar ju nedåt iallafall. 
Längtar efter att få må bra igen, att slippa rullstol för att ta sig nånstans, kunna äta mer än ett pyttemål per dag, slippa toalettbesöken och få såren i halsen att läka för de blöder mer och mer.. 
Att inte behöva sitta isolerad för att man inte tar sig nånstans själv, inte kunna ta hand om barnen. 
Är så trött på både sängen och soffan just nu. 
Nog för att förra graviditeten var ett helsicke men den här har inte visat sig från sin bästa sida heller ;) Även om jag är glad att värdena är bra iallafall. 

Bebisen är hur välkommen som helst nu, men jag har en känsla av att det kommer dröja ett bra tag till. 
Nästa vecka vore ju toppen om h*n prickade in när barnen har lov. 

Komsi komsi lilla skrutt <3 

Helgen...

Helgen sprang iväg i vanlig ordning. Och inte hann man med det som var tänkt heller, eller ja, numera är det ju Jens som får styra med saker och ting och jag får säga vad som behöver göras. 
Känner mig en aningen värdelös som inte klarar av att göra nånting just nu. Hängde upp tvätt och matade maskinen på nytt igår och efter det var jag tvungen att inta soffläge.. Spagettikropp och förvärkarna satte igång direkt. 

Men tiden rullar ju på ändå, tur är väl det kan jag känna just nu. 

Elsa har börjat sova i sitt och Loves rum. Efter att de sov hos mormor och morfar mellan tor-fre så sa vi att vi glömde sängen hos mormor och morfar. Hon var inne och tittade i sovrummet och nej, hon kunde ju inte hitta den där ;) Så hon la sig inne i sin säng och visst tog det lite tid första kvällen att somna men hon låg stilla i sängen iallafall. Men det tar nog ett tag innan hon sover hela nätterna där, men nu har vi ju börjat iallafall. 
Jag som har en liten sängkamrat om nätterna när hon kommer, hon ska ju ligga så nära som möjligt också så det känns i kroppen lite extra på morronen.. Men vill inte ställa in extrasängen igen eftersom det kommer sluta med att hon bara vill sova där. 
 
Love har inte flyttat in i sin säng ännu, sover fortfarande i "bebisens säng". Är ju ingen brådska att göra ordning den riktigt ännu. Kommer bebisen innan den är klar så klarar vi ju oss ändå. 
Tanken var att han skulle börja sova där nu i helgen också men i lördags var han hängig och lite gnällig och efter att han hade sovit en lur på eftermiddan så vaknade han hängigare och ville inte ha nån mat. Tog två tuggor och så var det bra. Och strax efteråt så kräktes han. Kritvit i ansiktet och bara satt och hängde. 
Tog tempen på honom och 39,3 visade den vilket förklarade varför han kräktes, han brukar nämligen göra det när han får feber. Så efter ombyte och avtvättning så intog vi soffan. Somnade till och från i famnen, lille hjärtat. 

Antar att det är hans tänder som spökar för han är inte förkyld eller något annat. Men han har ju tre tänder som spruckit upp samtidigt nu. Han har ju haft ont i munnen och inte velat ha nappen riktigt och krånglat med ersättningen. Men nu hoppas vi att det ger med sig snart så vi får tillbaka vår lilla solstråle igen. 
Febern har ju hållt sig borta iallafall. 




Förlossningsbesök

Var iväg till stan en sväng igår, behövde ha några grejer som bara finns i stan. Men har man lärt barnen att dricka ur vissa nappflaskor så får man offra sig ;) 

Hann inte så långt innan jag fick ge upp, kroppen ville inte alls. Jens gick och lånade en rullstol på Ikano så vi kunde göra klart de ärendena som vi hade på Ikanohuset. Eftersom Jens fick köra på mig så fick han gå ut med Loves vagn och Love fick åka i knäet på mig istället. Det tyckte han var jättekul. 
Lite lunch och sen fick det bli lite fler ärenden på andra ställen. Maxi har ju som tur är rullstolar att låna ut också. 

När vi kom hem blev det soffläge för min del direkt. Började få förvärkar som inte så var sköna att ha direkt, trodde ju att de skulle ge med sig med vila men icke. När jag hade haft dem från 15-20 och blivit starkare så ringde vi och rådfrågade förlossningen som ville ha in mig på koll. Fick ringa mamma och pappa så pappa kom och hämtade barnen här. Blev lite stressigt där ett tag, inget packat så det blev stresspackning ifall att vi skulle bli kvar. 

Styrde kosan mot förlossningen och vi fick sätta oss och vänta en liten stund i fikarummet. Lite paffa när det var barnmorskan Åsa som kom och hämtade oss :) Hon blev lite paff hon också ;) 
Men härligt när man känner barnmorskan man ska träffa. 
In och läggas med ctg. Bebis mådde toppen och nog hade jag förvärkar alltid, pendlade mellan 49-59 på i styrka. 
Rådfrågade av läkaren och bm skulle göra en koll. 
Men det var inte på gång just då iallafall, öppen 1 cm så hon kunde peta på bebisens huvud och tappen var 3 cm. 
Precis som barnmorskan sa i tisdags så ligger bebisen väldigt långt ned. 
Så vi kunde styra kosan hemåt igen. 

Tog oss en sväng till McDonalds så där mitt i natten då Jens var hungrig. Kom hem här vid halv 2-tiden och det blev att varva ned lite innan vi kröp ned i sängen. Förvärkarna hade inte lugnat ned sig då heller, de lugnade sig inte förrän runt 4-tiden så jag kunde somna. 

Idag har jag inte känt av så jättemycket, ont neråt har jag haft ordentligt och magen har varit riktigt öm. Men bara lite lättare sammandragningar, återstår att se hur morrondagen blir. 
Viloläge är det ju som gäller så mycket som det går eftersom de inte vill att bebisen ska kika ut riktigt än. 

Jens var och hämtade barnen imorse och det hade gått bra som vanligt, de sover ju som små grisar där :) 
Sen har det varit full rulle härhemma. Liam och Lucas fick ju vara hemma från skolan eftersom det blev enklast så. Och de klagade inte, eller jo, Lucas klagade lite ;) Han hade gärna velat gå till skolan istället. 
Nu tyckte han att de skulle gå i skolan imorron istället, för han ville verkligen dit. 
Tänk om det tänket kunde hänga i länge ;) 


V.37 (36+0) och bm-besök

Ny vecka och idag var det ju dags för ett bm-besök. Har ju varit lite nervös inför det med tanke på att h*n har legat i säte tidigare. 

Vikten går fortfarande nedåt, tappat 2 kg till sen förra gången så totalt -8 kg sen inskrivningen. 
Sf-mått: 37 cm 
Hb: 121, så hur det har gått upp från 113 till det sen förra gången vette sjutton eftersom jag inte kan äta järntabletterna. Men ingen är ju gladare än jag :) 
Hjärtljud: 155

Och så kom vi ju till det där med hur bebisen ligger men hon var rätt säker på att h*n ligger med huvudet neråt och det långt ner också men fortfarande ruckbart. Med tanke på hur långt ned h*n ligger så trodde hon inte att jag skulle behöva gå över iallafall, inte ens gå tiden ut men det är nog ett önsketänkande. Jag är fortfarande inställd på att gå över. 
Prata ju lite om det om förlossningen också och eftersom jag öppnat mig så fort både med Elsa och Love så ska vi ringa in så fort vi misstänker att det är på g så vi får komma in på en koll, för att vi ska ha en chans att komma in ifall det går lika fort denna gång. Föda i bilen känns inte så lockande ;) 

Hon försökte peppa mig men med mitt mående så förstod hon ju också att det var tufft. Framför allt när jag inte ens kan ta hand om barnen längre. Att bära Love gör att jag får riktigt kraftiga förvärkar och väldigt ont i mage och fogar. Vissa dagar kan jag inte ens ha dem i knäet för att jag är så öm i magen att det tåras i ögonen när de kommer emot, obehagligt att ens ha kläder på sig. 
Eftersom bebis tydligen lyssnat på sin mamma och vänt sig så kan h*n ju göra det när mamma ber om att h*n kan kika ut lite tidigare också ;) 

 
 
 
 

Exakt så!

 
Ett helsicka att komma ur sängen på morrnarna, klumpigt och så gör det ont så in i norden. Man ser ju inte fram emot att resa på sig direkt. Men upp måste man ju ;) 

V.36 (35+3)


Magen växer på och det känns vill jag lova. Är riktigt framtungt nu ;) 
Får säga som min morfar sa när jag väntade Lucas, "det ser ut som att hon ska tippa framlänges närsom helst" ;) Och ja, det är ungefär så det känns. 
Riktigt öm i hela magen och jag undrar om h*n inte har vänt på sig, har mycket mer tryck neråt helt plötsligt. 

Idag gjorde Jens ordning ett bad till mig, så det blev ett långbad :) Låg i badkaret i nästan 2 timmar i hopp om att det skulle mjuka upp kroppen lite, ingen större skillnad när jag pallrade mig upp. Man kommer ju inte upp ur badkaret så lätt numera direkt! 
Fick bli lite soffvila efteråt. 
Kom på att jag inte varit utanför huset sen i lördags när vi var och handlade så beslöt mig för att försöka följa med och handla. Tog på krafterna bara att göra sig klar men iväg kom jag. 
FIxade mediciner till Kalle som inte kunde ta sig till apoteket och handlade lite annat till honom när vi ändå handlade till oss själva. Han ligger hemma med dubbelsidig lunginflammation, vi tyckte han skulle till sjukhuset likaså läkaren på vc men envis som han är så stannar han hemma. 

Hem och laga middag och sen har vi spenderat tiden i soffan. Behövdes kan jag säga, kroppen är riktigt öm framför allt magen. 
Ska se klart på Idol och sen väntar nog sängen tror jag. 

Dags igen..


Ja då var man inne i en ny vecka igen. Det knallar på kan man säga. 
Längtar verkligen efter slutet nu, så man kan få bli sig själv igen och självklart få se vem som gömmer sig därinne. 
Ska väl ta tag i att tvätta de neutrala bebiskläderna under veckan, kanske är dags att packa ned lite så man inte är ute i sista minuten som vanligt. 
Återstår att se om man ska tvätta upp pojk-eller flickkläder sen ;) Men jag tror nog att det blir pojkkläderna som får komma fram igen. Kommer nog få en chock om det är en liten tjej som kommer ut för jag är helt inställd på en pojke. Både Jens och jag kallar ju bebisen för han när vi pratar om magen. 
Tror inte att h*n har lagt sig tillrätta ännu, känns inte så. Får se när vi ska till barnmorskan nästa vecka, hoppas ju verkligen att h*n vänder sig självt och gör sig klar för att komma ut till oss, gärna innan bf ;) 

Lugna dagar

Ja sen i söndags har jag fått ta det lugnt. Räckte tydligen med att städa lite under fredagen och sen att göra tårta på lördagen för att kroppen skulle gå i strejk. Vilket innebär att jag inte kan äta ett dugg på minst ett dygn och det gör ont i fogar, mage osv. 
Så det har helt enkelt fått bli lugna dagar. Lyckats ta mig för några småsaker bara, sen är det stopp. 
Men man kan ju inte stanna upp helt heller.

Så det har väl inte hänt så mycket sen i lördags när vi firade Love. Barnen håller igång för fullt som vanligt :) 
Har ju fått mig två små mammagrisar också helt plötsligt och är den ena i knäet så måste den andra sitta där också. Har man tur kan man övertala någon av dem att gå/krypa till pappa istället. 
Kan bli riktigt fullt i famnen med andra ord när bebisen kommer eller kaos kanske ;) 
Elsa kommer nog mer att finna sig i det än vad Love kommer göra. 
Men det återstår att se. 

Nä, om man skulle ta och göra klart för idag kanske. Hoppas på att få lite mer sömn inatt, hade världens halsbränna inatt så jag visste knappt var jag skulle ta vägen. Medicinen gjorde ingen större nytta, dämpade det bara ett litet tag och höja sängen gjorde ingen skillnad heller. 
Lagom när det var dags för klockan att ringa så började det släppa efter. 

Blir mysigt att krypa ned i sängen och lyssna på höstrusket utanför. 

Love 1 år!

Tänk att det har gått ett helt år redan! Att våran lilla plutt har blivit så stor. 
Bara några minuter gammal.. 
 
Idag har han firats av oss och utav mormor och morfar. Våran älskade lilla solstråle <3 
Efter middag väntade paketöppning, det var ju superskoj såklart :) 


Tog ett tag innan han fick upp paketen men sen var det ju ännu roligare såklart med leksakerna. Han har ju själv kollat ut dem kan man säga. Han fick testa en massa leksaker i affären och några fastnade han för ordentligt så vi valde ett par av dom helt enkelt :) Det finns ju liksom redan så mycket leksaker härhemma redan så det är svårt att hitta men nu så. Tur att det kommer ut lite nya saker ibland ;) 

Att få en liten herre att titta åt rätt håll är inte det enklaste, han hade göra med att
fingra i tårtan ;) Lucas har stått för garneringen på den fina tårtan :) 
Det här var allt lite spännande :) 
Tårta åts det för fullt av den lille herrn, var riktigt smaskigt. Tur att det finns
över till imorron också så han kan smaska mera tårta :) 

Tack för de jättefina kläderna som han fick! <3 


För två veckor sen..

Skulle ha gjort det här inlägget för länge sen ju, men det har inte blivit av utav någon anledning. 
Men nu ska jag väl plita ned några rader :) 

För två veckor sen hade vi kalas för Love med min familj, i stort sett alla kunde komma och så vankades det kräftor också. Mycket smarrigt blev det :) Först fika med tårta och så paj och senare kräftor och räkor. 
Elsa tycker ju kräftorna är läskiga, levande är de verkligen läskiga men det tog ett bra tag innan det lossnade med de kokta också. Men sen kunde hon sitta och leka med dem ;) 
Men smarriga var dom iallafall tyckte hon :) 


En superhärlig dag med alla underbara människor som finns i mitt liv <3 Eller ja nästan iallafall, Ulle och Hampus saknades ju <3 
Tack för alla de fina presenterna! 

Paket

Idag kom mitt efterlängtade paket.
 
Tur att Lekmer är snabba med sina leveranser så man slipper vänta så länge :) 
Gjorde beställningen i lördags, är glad att jag kollade in på Lekmer då för de hade ett bra erbjudande. 
Har velat ang en sån här sen Elsa var liten men aldrig gjort slag i saken. 
Vad som gömde sig i paketet? 
Jo en Ergobaby! 

 


Ryggen pallar ju inte en vanlig bärsele och de här ska vara så mycket bättre. Och många som har ryggproblem kan använda den så kanske att Jens rygg klarar av den också. 
Nu längtar jag efter att få testa den med bebisen! Kan tyvärr inte prova med Love i då magen är lite för stor för det :) 

RSS 2.0