Torsdag

Natten gick hyfsat får man väl säga :)
Vid halv tre kom Liam upp med Lucas. Då hade Liam först hämtat in honom till sig och Lucas hade sovit en stund inne hos honom uppe i loftsängen men sen hade han vaknat igen och ville gå upp till oss så Liam följde med honom upp. Så sen blev det ingen sömn för mamman i huset ialla fall, Lucas hostar så mycket och jag har ju så svårt att sova ändå och så ska han ju ligga så nära som möjligt också :)

Vi får väl se hur det går den här natten :)

Dagen har rullat på.
Det första vi fick göra imorse var att försöka bryta oss in i pickupen som Liam lyckades låsa in nycklarna i igår och det finns enbart en nyckel. Som tur är så var rutan jättelite öppen så vi fick hålla på med trådar osv för att försöka dra upp låset. Efter att ha fått en liten idé så lyckades jag ialla fall få upp låset, tack och lov!

Efter lite frukost var det bara att sätta igång med annat. Och Jens körde iväg Golfen till verkstan då pappa var snäll och hämtade honom där. Men nu har vi ialla fall en fungerande baklucka!! Efter att ha varit utan sen förra sommaren! De har felsökt, bytt delar osv hur många gånger som helst och den här gången tog det ca 15 min för denna mekanikern att hitta felet och åtgärda det. Ingen är gladare än jag!

Vi har fixat på grabbarnas rum, fått lite hjälp av pappa också, och så har det röjts ur i allrummet på en massa byggbråte osv. Nu när rummen är klara så kan man ju äntligen börja få lite ordning och reda igen.
Så nu kör vi lite extrarensning också när vi ändå är i farten.
Det har monterats ihop lite möbler till grabbarnas rum också.
Vi har hållt igång hela dagen så det var riktigt skönt att sätta ned häcken i soffan vid 20 för att börja varva ned lite.

Nu ska jag ta och fixa iordning Liams grejer till imorron, kom på att han glömde göra ordning sin gympapåse innan han la sig. Han brukar ha koll och fixa ordning det själv men idag glömde visste både han och jag bort det.
Imorron väntar ytterligare en dag med en massa hemmafix, bäst att ligga i så man får klart på saker och ting.

Varit en väldigt aktiv bebis idag, tryckt på för fullt och sparkat riktigt ordentligt. Undrar nästan hur det ens är möjligt med tanke på hur trångt det måste vara därinne :)
Har gått och varit konstant pinknödig idag tack vare att bebisen har legat och tryckt på. Till slut var det bara att strunta i att springa till toaletten för det lurades ju bara ändå ;)

Nu är det bäst att sätta fart så man kommer i säng nån gång :)

Gonatt på er! Sov så gott!

Premiär

Ja inatt är det sovpremiär i grabbarnas nya rum :) Tog bara 10 min längre för Lucas att somna så det gick fortare än vad jag trodde. Men å andra sidan bråkar astman med honom massor, lille plutten. Medicinerar för fullt.

Han var så glad när vi kom hem att vi hade monterat ihop hans "nya" säng och han hjälpte till att bädda den, sätta upp "himlen" och städade av osv.
Liam gjorde likadant.
Lucas hade tom bråttom att lägga sig idag ;) Återstår att se om han kommer ligga därnere hela natten.
Och hur många ggr Liam kommer att slå huvudet i taket ;) för det är då inte högt till tak i hans säng.
Är inte riktigt klara inne på rummen ännu, ska in lite mer möbler osv men det får vi försöka hinna med imorron.
Dagarna springer ju på så in i norden så man hinner ju knappt med nåt.

Sen har jag lyckats sova bort lite tid idag också.. Medans Jens var iväg med Liam till tandläkaren så lyckades jag somna på soffan i över en timme. Skulle bara blunda lite för att jag hade ont i huvudet och så slocknade jag direkt.

Tog mig iväg och storhandla också, passade på medans Jens hämtade Lucas på dagis och uträttade några andra ärenden. Hade först tänkt att skjuta på det till imorron men kom på att golfen inte är hemma då så vi kan ju inte ta oss iväg ändå allihopa. Hoppas på att den hinner bli klar imorron så vi kan hämta hem den.
Jaja, ialla fall, nu är det uppfyllt med det mesta i kyl, frys och skafferi ialla fall. Ekar inte lika mycket längre.
Ska väl se om jag kan hitta nån ork nån dag till att baka lite fikabröd att fylla upp lite med i frysen också.

Nä nu får det nog bli sängen, måste visserligen ner en sväng för att fixa ordning lite grejer till Liam inför morrondagens utflykt. De ska ha med båda fika och lunch. Kan ju tycka att ska de ge sig iväg på såna saker så kan ju skolan ialla fall hålla med lunchen, hur var det nu egentligen med att skolan ska vara avgiftsfri?!
Bäst att fixa ordning det så man kan krypa ned i sängen sen och få sig lite sömn.

Äntligen!

Ja idag har grabbarnas rum äntligen blivit klara!
Jocke har kämpat på idag, det enda är att elektrikern ska fixa några småsaker men det finns ström i rummen ialla fall.
Så efter att Jocke hade åkt hem så var det bara att städa av rummen och så har vi monterat ihop Liams "nya" säng som har stått och väntat nu i nästan två år på att få komma in i huset.
Så imorron ska resten av rummet göras klart och så tänkte vi fixa ordning Lucas rum medans han är på dagis imorron om det hinns med. Han skulle bli superglad om det var klart när han kom hem :)
Han har kommit så långt att han har lagt ut en bilmatta i rummet och har lekt på den nu ikväll ialla fall :)
Får väl se om vi hinner med så mycket som vi hade tänkt imorron så de kan sova i de nya rummen imorron.

Trippen till stan idag klarade vi av rätt så snart, visste ju vad vi skulle ha så det var ju mest bara att gå och hämta. Typiskt nog så hade de inte gardinerna som Liam ville ha.
Tog oss en frukost på Ikea också, riktigt gott faktiskt.
Gäller att göra klart sina ärenden så snabbt det går, jag går gärna så lite som möjligt med tanke på hur ont det gör.

Så imorron står det rumfix, storhandling och så tandläkarbesök för Liam på schemat.
Nu väntar sängen, ska bli skönt att lägga sig ned.


v.39 (38+0)

Då går vi in i en ny vecka också :)
Välkomnar nu v.39.


Magen växer och fogarna bråkar fortfarande massor.
Går och väntar på att magen ska sjunka ned, vore rätt skönt faktiskt för det trycker fortfarande rejält uppåt. Eller ja, det trycker både uppåt och nedåt visserligen :)
Riktigt tungt nu att röra sig, känner sig ju som ett kylskåp också ungefär.
Tänk vad konstigt det kommer bli att kunna röra sig mer normalt sen :)



Blomma



Den fina buketten jag fick på mors dag utav mina älskade grabbar.

14 dagar

Ja idag är det 14 dagar kvar till utsatt datum, det närmar sig!
Du är så välkommen ut nu <3 Vi längtar efter dig massor!

Annars så har det väl varit en rätt lugn dag. Inte mycket har blivit gjort med snickeriet härnere.
Krångel med snickarna såklart, annars var det ju meningen att det skulle bli klart idag och vi skulle börja ta in lite möbler osv. Men icke, elektrikern är i stort sett klar dock, bara att koppla på strömmen då han inte kunde göra klart det då snickarna inte satt upp taket där ännu.
Så det blev inte riktigt som tänkt.
Men ena snickarn skulle dyka upp imorron bitti så jag hoppas att han hinner klart imorron och elektrikern skulle komma och koppla på strömmen till rummen så fort taket var uppe.
Återstår att se hur det ser ut imorron helt enkelt..

Har fått lite annat gjort idag ialla fall, tvättat och sorterat tvätt osv. Har fortfarande en del kvar men det minskade ju ialla fall.

Riktigt "ont" i magen idag, spänt som sjutton och mycket förvärkar. Idag har det varit jobbigt att ens röra på sig men det är bara att försöka. Känt mig som en sprängfärdig ballong idag.
Hoppas på en lite bättre dag imorron eftersom vi ska in och handla lite till grabbarnas rum på Ikea.
Måste ha rullgardiner och lite annat bla.

Nu ska jag ta och vagga mot sängen, har väl några saker kvar att fixa innan visserligen. Men vagga får jag göra i vilket fall som helst ;)


Mors dag

Ja, söndagen tillbringade vi nere hos mamma och pappa för att fira kära mamma. Fikade och hade det trevligt. Och lite senare kom min bror och hans familj. Som grabbarna hade väntat på att de skulle dyka upp för de var sugna på att leka med Melker :)
Och det blev fullt ös på dem :) Och vi blev bjudna på en föreställning som de hade på studsmattan.
Bjöds på god mat också såklart, som vanligt ;)
Hade en riktigt trevlig dag och grabbarna hade det jätteskoj.





Själv fick jag mig en bukett med fina blommor av grabbligan <3
Får ta och skramla fram ett kort på den senare :)




Lördag

Jädrar vad det åskade inatt! Small till precis ovanför huset en av gångerna så det bara skallrade i rutorna!
Finns ju lite trevligare sätt att vakna på än att det dundrar och lever runt huset.
Hade ju inte dragit ur nånting men det mesta klarade sig ialla fall, två trådlösa som gick åt skogen "bara".

Efter lite frukost och småfix fick det bli en tripp in till Åtvid för att handla lite smått. Var så skönt att komma därifrån sen för det var ju folk till förbannelse överallt!
Hemma blev det en snabbfika och sen ut i trädgården och dona.
Har tillbringat i stort sett hela dagen ute, lite mer behaglig värme idag ialla fall.
Det har klippts gräs, trimmats, poolen har fyllts upp nästan klart osv.
Hade ju tänkt att befria min paviljong i helgen också men kände inte att orken riktigt fanns till det idag så det är väl bara att ta tag i det nån annan dag. Vore trevligt att få in trädgårdsmöblerna därinne igen.
Men det börjar ju bli en förbättring i trädgården ialla fall, alltid nåt ;)
Satte igång att klippa lite med handjagarn ikväll, där åkklipparen inte kommer fram riktigt, och ja, jag kanske borde ta och sätta igång och klippa hela gräsmattan med den istället ;) för det satte igång riktigt ordentliga sammandragningar.

Kom inte in förrän strax efter 20 och satte då igång att klippa grabbarna, tog alla tre när jag ändå höll på och sen fick det bli lördagsgodis efter att de hade duschat/badat av sig. Lucas ville se det av Kvällen är din som var kvar.
Sen slocknade han ganska snabbt ;)
Liam sitter fortfarande uppe, vi sitter och slökollar på Eurovision, inte så mycket att se egentligen men orkar inte kolla på nån film idag.
Vi kollade på Stig Helmer The Movie igår tillsammans med Liam. Var väl rätt okej, bättre filmer finns ju dock.

Nån elektriker har vi inte sett till idag, precis som vi trodde. Han ringde imorse och sa att han inte kunde komma. Var ju ett framsteg visserligen att han ens ringde.
Men nu skulle han komma på måndag men det återstår att se. Men då är det ju bara elen kvar eftersom Jocke blir klar med listerna på måndag. Så jag hoppas verkligen att han kommer, så vi kan börja flytta in grabbarnas grejer.

Funderar på att styra mot sängen nu, orkar inte sitta uppe och kolla klart på Euro, är ju en hel timma kvar av det. Har lite att styra med imorron innan vi ska iväg. Och trött har jag varit länge. Men jag kunde ju inte gå och lägga mig redan vid 18 för då hade jag vaknat vid 2-3 och sen inte kunnat sova mera.


Bm-besök

Ja igår fick vi ju bege oss iväg till stan för att gå på bm-besök eftersom våran bm var sjuk och de absolut ville att jag skulle gå den här veckan så att det inte blev för mycket knas med besöken osv.
Bättre bm har jag definitivt haft!
Som tur var så vägde det upp lite med en studerande som gjorde en del undersökningar som inte var lika stel och torr.

Det mesta såg väl bra ut, de hängde upp sig lite på blodtrycket dock..
Låg på 140/90 sittandes och jag brukar ju ligga lite högre så jag får lägga mig ned nån minut och då ligger det normalt sen. Men här fick jag ligga i nästan 10 min sen och då var det normalt men ändå tog de om blodtrycket flera ggr sen. Fick ta prov också men det visade inget det heller. Men ändå var de lite oroliga för havandeskapsförgiftning, trots att jag inte har några symtomer på det annars.
Så de ville att jag skulle ringa till min bm på måndag så de tar en ny sticka och blodtryck i veckan igen.

Har nu ialla fall gått upp totalt 4 kg sen inskrivningen, nöjd med det lilla jag gått upp.
Hur mycket magen växt är ju lite att svårt att säga eftersom det blir lite olika när det inte är samma som mäter men de fick det till 36 ialla fall så det skulle i så fall ha vuxit 4 cm på ca två veckor.
Får väl se vad den rätta bm får det till nästa gång.
Hjärtljuden låg på 140 även denna gång och bebisen ligger precis så som jag trott att h*n gör. Den där rumpan kan då trycka uppåt :)
Inte fixerad utan ligger lite ruckbar, men Lucas fixerade sig ju inte förrän det var dags så jag räknar inte med att denna ska göra det heller.

De retade visst bebisen riktigt rejält för jädrar vad h*n tryckte på nedåt sen, knappt så jag kunde stå upp vissa stunder.

På grönbete





<3


Rullar på

Ja det rullar på här hemma. Med rummen går det verkligen framåt nu.
Liams rum är färdigtapetserat och Lucas rum är i stort sett klart.
Elektrikern kommer imorron också, har det sagts ialla fall så vi får väl se.
Sen är det golv och lister kvar innan grabbarna kan flytta in, så måndag förmodligen är allt klart om det går enligt planeringen. Grabbarna ser fram emot det.
Det är svårt att ta miste på att det är två grabbrum ialla fall, så blått som det bara går :D
Ska bli kul att få in möblerna sen :)

Annars gör inte jag många knop, kan knappt gå så har man väl tagit sig ned så stannar man kvar därnere ;)
Roat mig med att lösa korsord, prata med snickarn, läst, solat osv idag och ja, halta omkring lite då.

Skulle ha varit på bm-besök idag men fick ett samtal imorse om att hon var sjuk. Skulle få en ny tid imorron, för de behövde ha ned nån från Linköping om inte den rätta blev frisk tills imorron. Men när de återkom på eftermiddan så fanns det ingen bm i Åtvid så jag fick en tid inne hos Kvinnohälsan i stan istället. För de ville att jag skulle gå till en bm den här veckan så jag fick göra kollen.
Så det är bara att pallra sig till stan på fredag fm.

Dags att styra mot sängen nu och försöka få sig lite sömn. Se om Liam är lättväckt imorron :) Han ser fram emot morrondagen nämligen. Båda 2:orna ska åka till Busfabriken imorron nämligen. De har ju fått välja vad de velat göra med pengarna som de samlade in på basaren förra året eftersom de inte ska lägga de pengarna på skolgården nu med tanke på hur allt ligger till. Så klasserna har fått bestämma själva vad de velat göra för dem och efter röstning så blev det Busfabriken. Så det blir en heldag imorron, de åker i stort sett direkt på morronen och kommer hem lagom tills taxin går hem.
Lucas tyckte allt att han kunde få följa med också ;) Men har lovat att vi ska åka en annan dag istället.

Hoppas ni har haft en härlig onsdag, vädret har ju varit underbart!


Monday

Då börjar denna dag att lida mot sitt slut också. Har lite kvar att göra innan jag kan stupa i säng.
Var tvungen att ta en paus i soffan ett tag. Men nu är det dags att bege sig ned till Lucas blivande rum och måla elementsrören en gång till, jag hoppas verkligen att det räcker med en gång till.
För imorron är nämligen planen att båda rummen ska tapetseras.
Idag har Jocke och Jens satt upp taket i Lucas rum idag och pappa har spacklat andra omgången i båda rummen. Så nu går det framåt.
Måste ringa elektriken imorron och säga till också, skulle göra det när vi började tapetsera. Bara att hoppas på att inte han tar evigheter på sig att komma nu bara så vi får vänta på det!
Kan ju ialla fall konstatera att det inte är nån större skillnad på grabbarnas tapeter som de valt :)
Får se om det gör nån mer skillnad när det kommer upp i hela rummet.

Lucas har varit hos tandhygienisten idag. Det skötte han galant och han ska ju fixa till en av groparna i tänderna lite längre fram. Får väl se hur det går när de ska hålla på och pilla lite längre.

Annars så har det väl rullat på som vanligt. Finns att göra om man säger så, kliar ordentligt i fingrarna när man vill men får ge upp nästan direkt som man har börjat.
Men snart så kan man förhoppningsvis röra på sig lite bättre íalla fall :)

Nej nu är det bäst att sätta fart med att måla rören igen så man kan fixa det andra sista och sen stupa i säng. 
Jocke, snickarn, kommer vid 7 imorron så det blir full rulle direkt här hemma.



Helgen som gått

Blivit lite dåligt med bloggande men det har varit fullt upp och så har det ju varit så härligt väder så det har inte blivit mycket tid inne alls. Lyckats bättre på brännan lite ;)

I lördags så var det dags för lite egentid för mig och Jens ialla fall. Så vi lämnade grabbarna nere hos mamma och pappa, fick lite fika i magen innan vi begav oss iväg. Sen blev det en tripp ut till Tornby för att uträtta lite ärenden och sen begav vi oss in till Filmstaden.
Filmen vi hade tänkt att se kändes lite för lång att sitta på så vi valde en lite kortare och den var jättebra den med :) Kollade på "Älska mig igen".
Nästan så att den också var för lång att sitta på, var skönt att resa sig och gå ut därifrån sen.
Så nu får vi väl se om det dröjer 9 år igen innan vi kommer iväg på bio ;)
Efter bion blev det lite mat och sen styrde vi hemåt för att kolla till ällingarna och hämta några grejer som vi skulle ha med oss.
Sen åkte vi ut till Bisse och Ulle eftersom mamma och pappa var där med grabbarna. Det var fullt ös när vi kom dit :) Grabbarna hade jätteskoj! Var ju ett bra tag sen de träffades nu.
Fick oss lite smarrig rabarberpaj också, mumsigt värre.
Var två trötta killar i bilen på väg hem kan jag säga :) Till och med Liam var sliten :)
Men de lyckades hålla sig vakna ialla fall men stupade snabbt i sina sängar.
Vi också måste jag nog säga efter att vi hade gjort kvällsbestyren.

Söndagen ägnade vi åt att fixa i trädgården, skura poolen och så hade grabbarna vattenballongskrig.
Själv kunde jag inte göra så jättemycket eftersom kroppen strejkade mer än vanligt efter lördagen.
Vi hjälptes åt med att slänga ihop en potatissallad, eller ja, Lucas hade mest göra med att "provsmaka" allt ;)
Men en god potatissallad blev det :)
Medans jag grillade så hade grabbarna lite mer vattenkrig, var två väldigt blöta barn mot slutet :)
Blev en rätt lugn kväll sen, skönt det också.

Helgerna rullar på lika fort som veckorna tycker jag. Inget av det hinner börja innan det är slut.

Segt

Den här dagen har verkligen varit seg.
Efter att ha fixat allt med ällingarna så hamnade jag i soffan och slocknade där också.
Känt mig jättekonstig men på em var det ju bara att hoppa in i bilen. Var och lämnade en grej hos en kompis som de köpt och sen var det dags för min klippning. Körde på den gamla vanliga frisyren, orkade inte tänka ut nån ny. Var en hel del som försvann med tanke på att det är över halvår sen jag var nu.
Blev till att handla lite, grabbarna var och kollade på golv också medans jag var hos frissan så nu har de bestämt vilket de ska ha i sina rum .
Är glad att barnen gick med på att äta nåt annat än tortillas idag till middag, är sååå trött på tortillas just nu.
Men idag gick de med på hemmagjord pizza och de var inte speciellt svårövertalade heller :)
Så en vecka som vi slapp den maten ialla fall ;)

Blev lite hemmafix efter middan och så var det ju bara att fixa ordning hos ällingarna, springer man i maten så blir det väldigt fort skitigt om man säger så. Kommer bli en del extratvätt nu med andra ord.

Mår fortfarande lite konstigt, men hoppas på att det är som bortblåst imorron. Vill inte vara så här orkeslös och seg imorron ju. Barnen ska till mormor och morfar och vi ska till stan för att gå på bio och handla presenter till Liam och ev lite till bebisen. Vi får väl se vad vi hinner med. Måste hitta en väska också så jag kan packa inför BB. Kan nog vara dags att packa den, ifall att.
Återstår att se om man kommer ta sig ut från biografen efter filmen ;)

Nu blir det sängen ialla fall så man kanske hinner få sig nån sömn. Ögonen börjar gå lite smått i kors så jag hoppas på att somna snabbt!



Småttingar

Ja idag har det flyttat in några småttingar här hemma.
Mamma hittade tre små ällingar vid sitt jobb och sen kom det en med en fjärde älling. Ingen andmamma fanns att hitta nånstans så mamma stoppade ned dem i en kartong. En massa eländiga kråkor som höll till där också.

Var och hämtade dem och sen har de fått flytta in i en stor plastlåda. De fick vatten och mat direkt och de var riktigt törstiga och hungriga. De slängde sig i stort sett över vattnet!
Man ska ju bara ha små skålar med vatten men de har försökt sig på att simma i den ändå ;) Blivit ett antal dopp i vattenskålen så det har blivit ett antal torkande av dem eftersom de inte får ligga blöta.
Lampan är omtyckt också.
De är piggare nu ikväll än när vi hämtade dem, de var ju inte så slöa då heller men det märks skillnad på dem. Nu är det bara att fortsätta på samma spår med dem och hoppas att de klarar sig.


Kommer bli..

Kommer bli en lång dag idag känns det som. *gäsp*
Hade jättesvårt att somna igår kväll, trots att jag var supertrött, så somnade sent och så vaknade jag som vanligt vid halv 5. Känner mig en aningen seg vill jag lova!
Får väl se om det går att lägga sig och vila en stund senare.

Ser riktigt härligt ut ute men det blåser ju iskallt. Hade ju kunnat ägna oss åt trädgården idag annars, får väl se om det blir varmare lite längre fram på dagen, hoppas ju på det.
Får väl dock ta det i lite lugnt takt för min del för det känns att jag var igång lite för mycket igår.

Nej nu får det bli att duka fram frukosten innan jag somnar sittandes här. Nästan så jag önskar vid såna här tillfällen att jag drack kaffe ;)

Jens fot...

Ja just det, Jens var ju inne på återbesök hos ortopeden i tisdags och ja det gav väl inte så jättemycket.
Han har en Jones fraktur i foten och han har tydligen lyckats med att få själva frakturen på nåt ovanligt sätt.
Ska ju vara Jens som lyckas med det mesta ;)
Men ialla fall så visste de inte riktigt vad de ska göra med det riktigt, vad som blir bäst.
Han har ju fortfarande ont osv men efter lite velande så kom läkarn fram till att det skulle väntas ut en månad till i hopp om att det kunde självläka. De skulle ha telefonkontakt då om en månad och om det inte blivit bättre så blir det en röntgentid och sen beror ju allt på vad det visar såklart. Men har det inte läkt tills dess så är ju andra alternativet att sätta in en skruv i foten.
Läkarn tyckte inte att vi skulle behöva sitta och vänta på att få göra en röntgen i tisdags.

Så nu är det bara att hoppas på det bästa. Vore ju inte helt fel om det kunde läka ihop av sig självt.

25 dagar

Jisses, 25 dagar kvar till utsatt datum nu, det närmar sig med stormsteg!
Konstigt nog känns det inte som att tiden går långsamt än så länge, men vi är ju fullt sysselsatta med både det ena och det andra så det hjälper nog till.
Men kan tänka mig att det kommer att gå långsammare om jag går över, vet ju hur sakta det kändes som att tiden gick när jag gick över med Lucas. Är ju rätt säker på att jag går över denna gång också men hoppas väl ändå lite på att bebisen kan vara lite mer punktligt ;) alt tom komma lite tidigare.. Bara vi får hinna klart med det viktigaste så.

Idag blev det en tripp till Norrköping för att leta tapeter och efter mycket velande och letande så lyckades grabbarna hitta tapeter. Dock blev det ingen fondvägg som de ville ha men det var ju omöjligt att hitta!
Men de blev nöjda ialla fall.

Sen var det bara att åka hem och fixa. Städade av lite och sen satte vi igång med att fixa i grabbarnas rum.
Målade elementsrören i Liams rum, två omgångar och så spacklade vi det som pappa inte hann med igår.
Jens slipade av lite av det spacklade sen igår också så det går att spackla över lite igen imorron.
Så det går framåt ialla fall. Återstår att se om jag får måla rören ytterligare en gång dock, efter första målningen såg det ju grönt ut istället för vitt och jag tycker nog fortfarande inte att det ser helt vitt ut efter andra målningen. Kände mig en aningen klumpig när jag satt på golvet och målade, ja även spacklade. Magen var en aningen ivägen om man säger så :) Känns nu om inte annat också, så vi får väl se om man kommer upp ur sängen imorron.

Grabbarna gick ut och roade sig med att klippa gräsmattan senare, Liam på åkklipparn och Lucas körde med handjagarn, med assistans från Jens då eftersom Lucas inte orkar skjuta på klipparn själv. Men han ska prompt hjälpa till :) Lite arg är han för att han inte kan köra åkklipparn själv ännu ;)

Lucas lyckades ramla ned från studsmattan under kvällen också. De hoppade och han råkade ramla baklänges och kom emot nätet och då går nätet sönder i en "söm"! Så han far baklänges ned i backen.
Som tur var så gick det bra, men första tanken är ju hjärnskakning!
Men han tjöt direkt och han har varit pigg och hållt igång osv.
Så det får bli till att åka och köpa ett nytt nät.

Nu väntar sängen, försöka få sig lite sömn. Vaknar ju till och från hela tiden och sen vid halv 5 är det omöjligt att somna om så det blir inte så mycket sömn inte. Men man får vara glad för det lilla ;) 
Imorron ska det ju fixas här hemma och sen på eftermiddan har jag en klipptid bokad. Bäst att få det gjort innan bebisen kommer, borde egentligen ha gjort det tidigare om man går efter hur lång tid det brukar gå mellan klippningarna men jag har dragit ut lite på det. 
Hade ju hoppats på att få mitt tandläkarbesök avklarat också men när Liam var där igår så sa tandläkarn att hon inte ville göra nåt alls på mig nu förrän bebisen var ute, inget bra att ligga i tandläkarstolen höggravid. Så hon skulle ringa nån dag innan mitt bokade besök och se om jag fått tidigare, annars så får jag vänta tills bebis är ute. Har ju en tid bokad 13 juni, tandläkarn förstod inte riktigt hur hon i receptionen hade tänkt som hade bokat in mig på den tiden för jag förklarade ju hur det låg till. Men men, vi får väl se.

Välkommen v.37

Ja igår gick jag in i v.37. Missade att ta en bild då så får bjuda på en från idag istället, 36+1.


Är en aningen trångt därinne nu vill jag lova. Har mest aktivitet på högersidan så man är en aningen öm där.
Trycker på riktigt ordentligt till och från nedåt också. Foglossningen hänger i, även förvärkarna.
Men jag är glad för lite förarbete, även om det inte är det skönaste ;)
En vecka kvar tills nästa bm-besök.

Lucas är ju lite skojig. Köpte några kakor idag som hette just Sommarhjärtan och han tog ju fasta på att de hette just det och blev jätteglad. För då innebar det ju att det var sommar nu och då skulle bebisen komma!
"Nu måste pappa och jag skynda oss på riktigt mycket med att sätta ihop bebisens säng ju, mamma"
Svarade honom att han måste ju flytta ned till sitt rum först eftersom bebisens säng måste stå där hans säng står.
Fick svaret att han kunde faktiskt ha sin säng på pappas sida för då kunde de ju ligga och prata om kvällarna ;)
Sen hur han tänkt sig att sängen ska få plats på den sidan är en annan fråga ;)
Men han längtar efter att få upp sängen nu, och ännu mera efter lillebror/lillasyster.
Det gör vi allihopa såklart. Men snart får vi se vad det är för en liten krabat som gömmer sig därinne. Hoppas ju på att inte gå över denna gång men det känns som att det kommer bli så ändå.
Har ju redan två envisa barn så det blir nog en tredje ;)

Glad liten kille

En sån här glad kille var det imorse som skulle köras till tågstationen :)
Klockan gick väääldigt sakta tyckte han :)

Idag har nämligen hans avdelning på dagis varit iväg till Gamleby för att kolla på en trollutställning ute i skogen.
Han har sett fram emot den här dagen massor, framför allt efter att få åka tåg.
Helst hade han velat packa sin väska redan förra veckan ;)
Men idag fick han äntligen göra det, han styrde och ställde för fullt imorse med att hjälpa till med att fixa matsäck osv :)
Och han skulle kolla extra noga när de åkte om han kunde se vårat hus :) Han hade sett huset sa han men han hade inte sett Jens som stod och vinkade nere vid vägen när de åkte förbi.
Var en riktigt nöjd kille som vi hämtade på tågstationen på eftermiddan ialla fall :)
Kul när de kommer iväg på lite längre utflykter.

Annars så rullar väl allt på. Pappa har spacklat i rummen därnere idag så snart är det dags att tapetsera, bara taken kommer upp också och lite mer spackling behövs. Det går sakta framåt, så jag hoppas vi kommer hinna med en del nästa vecka.
Ska ta och måla elementrören imorron i Liams rum, om fogarna vill, för det är snart dags att tapetsera därinne.
Bara vi hittar några tapeter vill säga. Tapetjakten fortsätter imorron nämligen.

Liam var iväg till tandläkaren idag också, det fixade han galant. Blir ett besök till i slutet av maj, de ska ju försöka fixa de där jädra groparna som han har i tänderna som bara är till besvär.
Han fick ju bedövning idag och han var väl lite tveksam först om han skulle tillbaka till skolan eller inte efteråt men han bestämde sig sen för att åka tillbaka, för han ville inte missa syslöjden.
Han har ju legat i så mycket där så han har fått börja med de grejerna som de ska göra i 3:an egentligen.
Så han tycker det är kul.
Lite extra glad var han när han kom hem också för de hade fått läxfritt den här veckan eftersom de är lediga nu tills på måndag.

Sitter och kollar på Body of Proof just nu, ingen tid att passa direkt imorron så man kan sitta uppe lite längre.
Men sen får det allt bli sängen, börjar bli en aningen trötter nu.


Solsken

Ja idag har solen åter igen lyst upp tillvaron, härligt!
Tog tag i söndagsstädningen direkt efter frukost så vi kunde ta oss ut sen.
Grabbarna är duktiga och hjälper till, får vara glad så länge de tycker om att städa ;)
Sen gör väl poängsystemet att de ligger i lite extra ;)

Ute har det plockats undan lite i trädgården och gräsmattan har blivit klippt, eller ja det mesta av den ialla fall.
Måste byta kniv på handjagarn så vi kan köra där åkklipparn inte kommer fram och sen ligger det ju fortfarande kvar lite bygggrejer på gräsmattan. Hoppas på att bli av med det snart så det kanske kan bli nån ordning på torpet. Skulle vilja befria paviljongen från byggrejer och pressening också, se om det kanske går att göra i slutet av veckan, får hoppas på bra väder.
I början av veckan skulle ju tydligen inte bli nåt höjdarväder, varmt men regn.
Men det finns ju annat att göra om man inte kan hålla på ute så. Bara hoppas på att det inte kommer allt för mycket regn eftersom traktorn skulle tas hit så vi kan köra bort tippvagnen som står i trädgården, som jag så gärna vill ha bort. Gräsmattan har ju väl börjat ta sig lite nu där det blev sönderkört så det vore ju inte så kul om det blir sönderkört på andra ställen nu.

Fick bege mig in efter ett tag när grabbarna klippte gräset, inte det bästa med pollenallergin. Fick så snygga röda ögon så.
Men passade på att skriva lite listor och pyssla med lite annat inne en stund.
Skötbordet börjar arta sig nu, snart klart ialla fall. Ska bara fixa några saker till det.
Liam har packat ned lite i skötväskan också, jag har bara hunnit ta fram grejerna så har han sprungit och packat ned dem :)

Nu blir det att ta det lugnt i soffan. Förvärkar som heter duga och fogarna känns efter fixandet idag.
Väntar på att BB ska börja och efter det blir det sängen.
Imorron dyker förhoppningsvis snickarn upp och så är det ju skola och dagis för grabbarna.
Och när de har slutat så får det nog bli en snabbis till stan och Coop för att kolla om de har några tapeter. Mindre lockande att åka till stan igen men men, nånstans måste vi ju hitta tapeter.

Kort vecka för Liam denna vecka också, bara tre skoldagar. Det är han rätt nöjd med ;)

Hoppas ni har fått njuta av solen också idag!


Tapetletande

Ja idag har vi varit på tapetjakt till grabbarnas rum. Vi hoppades ju på att hitta på K-rauta till dem men där var ju så utplockat som det kunde bli. De ska ju flytta butiken nu i slutet av maj så de tar ju inte hem nåt nytt till den här butiken. Var och kollade på Rusta också men det är ju mest bara mönstrat eller så fanns det rosa, rött, med Hello Kitty osv. Så där blev det inget napp heller.
Så nu vette sjutton var vi ska hitta några tapeter, skulle ju ha dem hemma den här veckan eftersom det ev ska tapetseras denna vecka lite beroende på vädret.
Får kolla butikerna här i Åtvid på måndag och se vad de har att erbjuda plus att de förhoppningsvis inte kommer kosta multum :S
Samma sak med golv, ingen butik här i Åtvid som har nåt golv hemma utan man måste beställa och det tar nån vecka och K-rauta hade i stort sett ingenting heller. Inte det som vi ska ha ialla fall.
Så nu kommer säkerligen allt att stanna av igen bara för att det inte går att få tag på saker och ting. Och känner jag de på Gropen rätt så kommer den där veckan att innebära minst 2-3 veckor innan de har det hemma.
För det är inget som har kommit när det ska.

Annars så satte pappa och Jens upp taket i nästan hela Liams rum i fredags. Kunde inte sätta klart eftersom väggen på den sidan måste upp först och snickarn kommer på måndag och fixar det, hoppas jag på ialla fall.

Efter att ha känt det lite lugnare med allt så börjar nu stressen smyga sig på igen. Dagarna bara flyger iväg och idag är det bara 30 dagar kvar till utsatt datum. Och den här kan ju ha mer bråttom ut än sina bröder eller så är h*n lika envis som Lucas.
Kommer h*n tidigare så finns det ju inte så mycket tid att spela på direkt.
Tänk om man kunde trolla så allt bara blev klart, slippa känna så här.

Jaja, ska ta och styra mot sängen nu. Försöka ladda lite energi till morrondagen, förhoppningsvis.
Har en del att styra med imorron.  

Önskar er alla god natt!


Bm-besök

Ja idag har vi varit hos barnmorskan för kontroll. Hade tid kl 9 men kom inte in förrän vid halv 10, Lucas tyckte att barnmorskan tog lite för lång tid på sig.
Inga prover togs först utan bara upp på vågen. Bad om ett hb-prov sen när vi var klara inne hos barnmorskan så jag fick veta hur det låg till ialla fall.

Hade lite högt blodtryck när hon tog det men fick lägga mig ned en liten stund på vänster sida och då var det normalt igen så ingen fara på taket där.
Blev 1 kg upp på vågen ialla fall, blodtrycket hamnade på 110/70 och järnvärdet på 119.
Magmåttet blev 32 cm, så det har växt 2 cm sen förra gången. Magen känns dock myyycket större än så :)
Och jämför man med när jag väntade grabbarna så är den liten.
Hjärtljuden låg på 140 denna gång också och h*n ligger fortfarande med huvudet neråt, dock inte fixerad då.
Men Lucas fixerade sig ju inte alls så jag räknar inte med att denna ska göra det heller.
Pratade lite om förlossningen, amningen osv.

Så nu dröjer det två veckor till nästa gång. Har de tre sista besöken inbokade nu men det sista hoppas jag ju på att slippa för det är en vecka över tiden. Men jag lär säkert få gå på den också. Är bebisen lika envis som Lucas så ;) Kan väl vara lite mer som Liam och komma lite mer punktligt :)

I vilket fall som helst så längtar vi nåt enormt hela familjen!
Har börjat fixa lite idag med bebisens grejer. Lite har fått hoppa ned i skötväskan och så har jag börjat fixa med skötbordet. Fått lite hjälp av grabbarna också.
Åh jisses blev Lucas reaktion när han såg blöjorna :) Ska väl fortsätta att fixa lite imorron tror jag, om det hinns med bland allt annat som ska göras.
Har båda grabbarna hemma imorron också, studiedag nämligen.

Ska ta och styra mot sängen nu tror jag, lite seg i huvudet fortfarande efter migränanfallet igår. Trodde jag skulle få ett anfall ikväll också, men lyckades bromsa det i tid, tack och lov!
Försöka få lite sömn så man kanske har lite mer energi imorron, finns massor att göra.



v.36

Magbild sen igår då jag var på 35+1.


Allergi

Ja denna jädra allergi!
Pollenhalterna är ju väldigt höga nu och jo tack jag har känt det!
För fy fasen vad det känns i näsa och ögon. Har nässpray och ögondroppar som inte gör nån skillnad alls, får ju inte ta några tabletter nu under graviditeten, ialla fall inte enligt de på apoteket.
Vet att jag tog tabletter när jag väntade Liam men kommer inte på vilka. Får komma ihåg att fråga bm på torsdag när vi ska dit.

Kan ju knappt vara ute alls just nu som det är, blir hundra ggr värre direkt.
Vill ju kunna vara ute och njuta av det härliga vädret också, röja upp i trädgården osv.
Men men, bara att bita ihop och göra det ändå. Kan ju inte sitta inne helt tills det har lugnat ned sig.
Då blir man ju galen. Sen att man ser ut som en jag vet inte vad efteråt är ju en annan femma....


Måndag

Dagen har rullat på idag i hög hastighet.
Det har körts bort tapet med maskin och sen har det steamats bort tapet. Lite fler rör är dragna, elektrikern var här och kollade så all rördragning såg bra ut.
Passade på att handla lite inför veckan innan Lucas skulle hämtas på dagis.

Nu är i stort sett Liams kommande rum helt fritt från tapet också, har enbart lite att steama bort imorron bitti.
Sen ska det slipas på väggarna. Liam gick och slipade inne på Lucas kommande rum tidigare idag.

Känns att man har legat i men det är bara att köra på, måste ju. I soffan blir det ju inte mycket gjort.
Har en del som är tänkt ska hinnas med imorron också så det är bäst att styra mot sängen strax.

3 år

Idag är det tre år sen vi förlorade Axel. Känns inte alls som så länge sen.
För tre år sen låg vi alltså på avdelningen med igångsättning, för att föda fram vår lille kille som hade dött i magen.
Trots att vi aldrig fick träffa honom levande så lämnade han ett hål efter sig som inte går att fylla.
Han kommer alltid att saknas oss.




Söndag

Söndag och denna dag blev inte som den var planerad.
Jens är fortfarande sjuk, febern kom inte förrän nu ikväll igen men mått knas hela dan.
Skulle ju ha åkt på kalas idag egentligen på Erikstad för att fira Anna, men det var bara att ställa in. Får ta det nån annan dag.
Har fått lite gjort här hemma ialla fall. Liam har hjälpt till med att steama och skrapa bort tapet i Lucas blivande rum, så där har vi blivit klara idag. Alla väggar är numera fria från tapet :)
Städat av lite i resten av huset och sen satte jag igång med att köra bort tapet med multimaskinen. Lyckades komma igång ordentlig och fick halva väggen gjord ungefär. Så det ska jag fortsätta med imorron tänkte jag, får hoppas att kroppen hänger med på det också. Men planen är att även Liams blivande rum ska vara helt fritt från tapet imorron.
Sen är det dags för väggarna att slipas av.

Jens fixade middan medans jag körde bort tapet och jag måste ha arbetat upp matlusten ordentligt! För så mycket som jag åt idag har jag inte ätit sen innan graviditeten, om ens då!
Blev klyftpotatis och grillkorv idag och grillkorv har jag inte ens kunnat äta under hela graviditeten men idag kunde jag "mosa" i mig fyra stycken! Och ja, jag hade nog kunnat få i mig flera om jag hade velat, men kände att det var nog bäst att stanna där ;)

Nu väntar sängen och se om man får sig nån sömn innan det är dags att väcka Liam.
Hoppas ni alla har haft en härlig helg!

Kosläpp

Ja vi kom iväg på kosläppet igår ialla fall, även om det kändes lite mindre lockande med tanke på hur ont jag hade men för barnens skull ger man sig iväg såklart :) Och Liam var feberfri och pigg.
Och ensamma var vi inte! Stod i bilkö från 10 till 10.50 och då kom vi från Åtvidshållet. Och det var en enorm kö från Linköpingshållet också, hade tydligen varit kö ända borta från Vårdsbergsrondellen och det är ju nästan 2 mil därifrån till Öjeby, ja nåt sånt ialla fall.

Men efter mycket väntan kom vi ialla fall till parkeringen och kunde knalla upp till gården.
Mycket folk som sagt men lyckades få rätt bra platser ändå, det tråkiga var att det blåste. Så man fick ju både grus och halm i ansiktet.
En liten uppvisning av kalvar och kor blev det, innan det lite fårvallning. 
 
Efter ca 40 min fördröjning så släpptes korna ialla fall ut.


Lucas ville vara med på bild :)

"Mamma, ta kort på mig så tar jag kort på dig" :)

Liam sådär måttligt road över att bli fotad ;)



Lucas provsitter teleskoplastaren, han hade nog gärna suttit där bra
länge, om han hade fått.

Kollade lite till, klappade kalvarna osv innan vi styrde mot bilen. Stannade och pratade med Lars-Gunnar, ägaren av gården, på vägen ned också. Jens känner ju honom sen tidigare då han har varit och arbetat på gården när han gick på Vreta. Vi skulle åka dit nån dag tyckte han och kolla på allt i lugn och ro.

Efteråt åkte vi mot stan för att uträtta några ärenden och sen var det bara hem och ta det lugnt. Kom knappt ur bilen när vi väl parkerade här hemma.
Jens blev sjuk på eftermiddan dock, feber osv. Så helgen har ju inte blivit riktigt som vi tänkt oss för övrigt. 
 

Fredag

Då var helgen här igen då.
Dagen har rullat som vanligt. Pappa var här och de gjorde klart med dosor osv i grabbarnas rum.
Hade tänkt att steama bort den tapet som var kvar i Lucas blivande rum men har haft alldeles för ont i fogarna idag så jag får ta det i helgen istället, förhoppningsvis ialla fall.

Inte hänt så jättemycket annars idag, varit och handlat lite, hämtat lite grejer, fixat med tvätt osv.

Imorron är det tänkt att vi ska iväg på kosläpp, anmälde ju oss för länge sen men nu återstår det att se. 
Liam hade lite feber nu ikväll, så vi får väl se om det är sån engångsfeber eller vad man ska kalla det som han brukar få ibland eller om det hänger i sig. Han är ju lite förkyld och astmahostan bråkar.
Bara att vänta och se hur det är imorron helt enkelt.
Måste fixa en present imorron också, om vi nu kan åka på kalaset på söndag.

Annars får det helt enkelt bli en helg med hemmafix. Finns ju att göra om man säger så.

Nu tror jag att det får bli sängen, se om man kan få sig lite sömn.


Härliga sol

Vilket underbart väder vi har haft de senaste dagarna, underbart att vara ute och njuta av det.
Lite färg har jag lyckats få också :) Solen tar snabbt nu.
Spenderat i stort sett hela dagarna utomhus, bäst att passa på för det blir säkert sämre väder igen snart.
Finns ju att göra ute också så vi har passat på.
Känns som att det inte är nån ände på det varken inne eller ute. Men sakta, väldigt sakta går det framåt. 
Jag bara hoppas att det ska hinna bli klart i tid. 

Var och besiktade bussen igår ja, och nej den gick inte igenom denna gång heller fast med andra fel denna gång. Så det är bara att åtgärda dem innan vi kan sälja den. 
Passade på att kika på skor till Lucas också, behövdes lite nya. Och lyckades hitta två par, eller ja, jag hittade ett par och Lucas hittade det andra ;) Han skulle prompt ha de andra också. Och eftersom vi var på skopunkten så fick vi ju halva priset på de skorna han ville ha. 
Det blev dessa:



 

 
Och så dessa som han valde själv, det var de första han fick syn på i affären och han skulle absolut ha dem :)
Snygga blåa rutiga som han sa :)
 

Lucas var helnöjd med skoköpet och gissa vilka skor som skulle på lika fort som vi kom ut till bilen, precis, de rutiga ;)

Hade en dålig dag för övrigt igår, mådde skräp rent ut sagt.
Många blodtrycksfall, foglossningen bråkade ordentligt så jag knappt kunde gå och värmen gjorde sitt till också.
Lite bättre idag dock men tänker ta det lugnt idag så får vi se om det gör nån nytta.
Har nog gjort lite för mycket sen helgen och till igår, så kroppens sätt att säga ifrån förmodar jag.

Just nu har jag huset för mig själv. Jens var iväg till läkaren tidigare och det blev fortsatt sjukskrivning för ryggen. Han har ingen känsel eller reaktion i vänsterbenet och det såg inte så lovande ut. Och nu kan han ju inte gå på sjukgymnastiken förrän högerfoten är bättre heller.
Och som det verkar nu så kommer det nog att bli ett stift där sprickan är, har ju inte blivit bättre där heller direkt. Han ska ju visserligen inte ens kunna gå på foten men han har så hög smärttröskel.
Men men, det återstår att se vad de säger när han ska på återbesök på ortopeden den 15:e.

Huset för mig själv var det ja, Jens och Lucas är iväg till Erikstad för att hämta foder till hästarna. Så just nu passar jag på att bara slappa. Ska väl visserligen ta och mata tvättmaskinen strax, tvättberget har börjat växa rätt bra.

Liam är iväg till Folkets park idag med klassen. De är och träffar sina brevvänner, en annan 2:a på Central.
Härligt att de fick sånt fint väder med tanke på att de skulle spela minigolf, fika osv. De har ju träffats flera ggr tidigare och Liam tycker det är jätteskoj.

Blev visst långt, tar och avslutar här :)
Njut av det härliga vädret!

RSS 2.0