Och jag då...

Ja, mig har de inte kommit med nånstans ännu. 

Jag var ju på Kvinnokliniken förra veckan. Men allt såg bra ut så inget gynekologiskt som orsakar min anemi iallafall. Skönt det såklart även om jag hoppas att de hittar nåt nån gång eftersom läkaren på vc bestämt sig för att inte ge mig nåt extra järn förrän han vet varför jag har anemi. 
Så jag har en känsla av att jag kommer få må såhär ett bra tag till... 

Ska in och lämna nya prover nästa vecka. Läkaren har semester i två veckor så därför får jag vänta i tre veckor med att lämna dom.. Men pratade med en sköterska förra veckan och hon tyckte att jag kunde ta dom nästa vecka så finns svaren när läkaren kommer tillbaka v.8. 
Och så ändrade hon telefontiden som han hade bokat. Så att han ringer upp en vecka tidigare. Hon tyckte inte att jag skulle behöva gå och vänta så länge. 

Jens pratade ju med en i stallet, hon är överläkare fast inom cancer osv. 
Hon fick se mina senaste provsvar och hon sa det att jag skulle ha fått järnsprutor eller dropp för länge sen med de siffrorna, inget snack om saken. Men läkaren på vc tycker tydligen annorlunda. 

Kan ju inte göra så mycket av det jag vill. Tröttheten kommer fort, jag är otroligt frusen. Att vara ute är nästan inte att tänka på oavsett hur mycket jag pälsar på mig. Jag fryser ju även om det är 25-26 grader inne. 
Och det räcker med att jag är ute i 10 min så tar det flera timmar innan jag fått upp värmen någorlunda i kroppen igen. 
Och den där huvudvärken... 

Och när den där veckan kommer varje månad så tappar jag all energi och symtomerna blir hundra ggr värre. 
Så nu har jag några "roliga" dagar framför mig.... 

Fick åka till vc i måndags också, mitt ben eller ja mest knä började krångla i söndags och det blev då inte bättre. Sköterskan tyckte att mina symtomer kunde tyda på en propp och det var ju samma ben som jag hade problem med efter förlossningen med Idun så jag behövde göra en koll tyckte hon. 
Läkaren klämde och kände och gjorde alla möjliga undersökningar. Men kom iallafall fram till att det inte var nån propp och att det troligen var muskulärt...Troligen alltså, han visste inte annars vad det kunde vara.. 
Så det var ju bara att hoppas på att han hade rätt. 
Nu har det dock lugnat sig så jag hoppas att det håller sig så. 

Trodde att 2018 skulle bli ett bra år, men det har ju verkligen inte börjat bra. Har ju bara bestått av elände. 
Är så trött på det här året redan. 


Tandläkaren och hej då tvn

När jag kom hem igår efter att ha lämnat Liam på skolan så var Love så ledsen. Han hade så ont i ena käken. 
Och han kunde inte dricka, inte äta, knappt gapa. 
Han visste ju inte var han skulle ta vägen stackarn. 

Ringde vc som tyckte att han skulle åka till tandläkaren istället eftersom det var i munnen. Fick en tid hos tandläkaren här i Åtvid en kvart efter att de hade ringt upp så det blev snabba bud. 
De undersökte, tog lite bilder osv men kunde inte se vad det kunde bero på. Han har ju en liten skada på tanden längst bak på samma sida som det gör ont men de hade svårt att tro att han skulle få så ont av det. 
Vi skulle återkomma idag om han hade lika ont. Och ja, idag har han haft lika ont. Han har inte ätit nåt sen frukosten igår och knappt druckit nåt heller. 
Ringde och pratade med vc igen och fick prata med den lite trevligare sköterskan där... 
Klart att han skulle ha en tid, så han fick en tid till den barnläkaren som är där på onsdagarna varje vecka. Lucas var ju hos honom och han var superbra. 
Jens är där med honom nu så får vi se vad han säger. Vi har ju haft misstanke om bihåleinflammation då det i Loves journal står att de hittade bifynd på MR:en som bla är svullna slemhinnor i käkhålorna och så ett konstigt ord men som enligt tandläkaren betydde bihåla. 
Så vi får väl se om vi har rätt. 

Pratat med tandläkaren idag också och de ville ev skicka en remiss till Barntandläkaren i stan. De skulle höra av sig under förmiddan men de har då inte ringt. Vi har inte sökt dem igen heller för tänker att det är bättre att en läkare gör en koll av honom först så har vi det uteslutet isf om det inte skulle visas nåt där. 
Nästan så jag hoppas på en bihåleinflammation så han ska slippa åka till sjukhuset igen. 
Han har ju dock bara varit lite småförkyld och ingen feber eller så. Men som sagt, vi får se vad läkaren säger. 
Love lyckades med en sån bra grej igår också, nämligen att slå sönder tvn.... 
 
Han slog en leksak i skärmen så ja, den gick åt skogen. 
Så igår kväll fick vi sitta och titta på en 32" tv istället för en 50", var ju lite skillnad  :D
Leon tyckte den lilla tvn var alldeles för liten, så han tyckte att han behövde stå nära tvn för att se ordentligt. Men då såg ju ingen annan nåt istället ;) 

Varit i kontakt med försäkringsbolaget iallafall och ja, först skulle vi ju kolla vad det kostade att laga den. Efter att ha ringt och kollat det så fick vi reda på att det skulle kosta 8000:- att laga den. 
Ringa tillbaka till försäkringsbolaget med beskedet och det beslutades att vi skulle få pengar till en ny istället. 
Så nu väntar vi bara på att det ska komma in på kontot, förhoppningsvis innan helgen, så vi kan åka och köpa en ny tv. Fanns bra på erbjudande på Elgiganten den här veckan. 
Men så länge så får de kika på myrtvn som Elsa kallade den :D 

Neurologen

Igår hade Liam ett besök hos neurologen på sjukhuset, blev ett besök på 1,5 timme. 
En hel del prat för att gå igenom allt och sen lite undersökningar. 
Läkaren vet ju inte alls vad det beror på utan det kommer ju att bli några fler undersökningar. 
Bla kommer det att bli ett nytt EEG, fast under sömn denna gång. Ett sånt visar tydligen mycket bättre än ett som man gör i vaket/vilande tillstånd. Och om det inte skulle visa något så kan det bli aktuellt med en långtidsmätning av hjärtat. Och där pratar vi isf om nån vecka eller två. Så vi får väl se var vi hamnar. 

Han la till lite fler blodprover till den listan som Liam skulle gå och ta på vårdcentralen igår. Han skulle ju ändå dit för att ta prover för sköldkörteln så då kunde han ta resten samtidigt också. Och det blev visst en del, för när han tar bara för sköldkörteln så är det två rör och nu fick han lämna fem rör.  
Vet att han skulle kolla om alla vitaminer igen bla, folsyra hade han tydligen brist på sist när det togs i augusti men han har ju inte fått nåt tillskott av det, läkaren har inte sagt nåt heller för den delen. 

Så nu är det först bara att vänta på att hans ena läkare ska ringa ang provsvaren på sköldkörteln, om den har börjat gå ner igen nu så att medicinen kan sättas in eller vi ska vänta ytterligare. 
Hon brukar vara snabb på att ringa så fort hon har svaren så jag hoppas på att hon hör av sig den här veckan. 


</div

Tand nr 2 tappad


I lördags ramlade tand nr 2 ut. Den har bara suttit lite lös, fast länge. Sen i lördags kom Elsa nedspringandes och ropade att den hade ramlat ut när de lekte på deras rum. Så ja, tanden är ute men hon har inte hittat tanden ännu så jag vet inte riktigt hur hon lyckades med det :D
Men bekymmer har hon haft, för hur skulle hon nu kunna lämna den till tandfen?! 
Hon har sagt att hon ska leta i några dagar till innan vi skriver ett brev till tandfen ;) 

Snölek

När snön kom förra veckan med lite mer mängd denna gång så är det ju bäst att passa på att leka i den. 
Så barnen åker pulka, åker bakom fyrhjulingen osv. 
Love och Leon är ju inget fan av att vara ute i snö direkt så vissa gånger tar det längre tid att klä på dom än vad de är ute. 
Får väl se hur länge den stannar kvar den här gången, själv klarar jag mig galant utan snö ;) 


Mumslunch som Leon kallar det, ameriskansk pannkakor. Snabbt och enkelt att slänga ihop. 

RSS 2.0