Strålande sol

Vi fortsätter att tillbringa hela dagarna ute, man måste ju njuta av det härliga vädret. Nackdelen är väl dock att det stannar av lite inne. Elsa vill ju gå ut lika fort som hon har stigit upp ur sängen så hon har bråttom ut hon. 
Idag fick dock jag, Elsa och Love gå in en sväng för att svalka oss. Blir ju inte så mycket skugga i trädgården på förmiddagarna tyvärr. 
Men vi gick in och lekte lite och sen tog vi oss en mysvila i sängen innan vi knallade ut igen för att fortsätta att leka. 
När Jens kom hem blev det att hämta Lucas på förskolan och sen handla lite. 
Sen har vi fortsatt att vara ute och fixat lite. 


Vår lilla skruttunge 

Lulle <3 
Vår lilla tokfia <3 
På måndag är det dags för henne att börja inskolningen på förskolan. Nästan så att jag får lite ångest över det. Är ju egentligen inte i nåt behov av att ha henne på förskolan men tänker att det blir bra för henne och att hon får utvecklas lite till på ett annat sätt. Och jag tror hon kommer att gilla det. Sen blir det ju en mjukstart för henne. för det blir ju bara 15 timmar i veckan. Nackdelen är väl att det blir en kort period för henne att gå nu innan det blir sommarlov. De har ju alltid bara gått fram tills det är sommarlov för skolorna. Har inte sett nån anledning till att ha dem där på sommaren även om det betalas för det. Lite fult bara att de höjer avgiften på sommaren trots att man inte har dem där, man tycker ju att den vore densamma när de inte har så många barn över sommaren. 
Men kommunen måste ju tjäna in lite extra antar jag... 

Nu ska här sovas. Imorron får det bli att fortsätta av det härliga vädret, som det ska bli enligt prognosen, och så måste jag nog ta tag i tvättberget lite också. Vi får väl se vad som hinns med. 

Lördag

Tog oss en tripp till stan på förmiddan, en grill skulle inhandlas bla. Och så blev det ett stopp på Arken Zoo som hade lite aktiviteter. Bla så fanns kamelen Herr Omar där från Finspångskamelen. De hade även med sig nordisen Embla som stod för "ponnyridningen". Elsa tyckte Omar var helkul :) Det blev lite inhandlat och så       smaskade vi oss varsin hamburgare som det bjöds på.                                                                                  Väl hemma så blev det utepyssel och förberedda middagen som självklart skulle bli grillat. Kan säga att den nya grillen vi köpte var fjuttigt liten jämfört med våran tidigare. Men den gamla behöver lite service om vi inte satsar på en större senare. Den vi köpte kostade bara 79:-, ingen av oss hade ork att leta efter en som vi verkligen ville ha eftersom vi mest ville hem och njuta av solen :) Men den duger så länge iallafall. Huvudsaken är ju att det går att grilla på den. Så gårdagens middag blev grillad kyckling och korv tillsammans med klyftpotatis som gottat sig i ugnen med morötter och lök.                                                                                                                 


Grabbarna med sina nya cyklar

Elsa gillar att leka i sandlådan. 
Bilder påminner mig dock om att den behöver rensas på ogräs :D Tur att det går att leka i den ändå ;) 

Påsken

Påsken är ju nu förbi, ligger efter en del med bloggandet med andra ord ;) 
Men tänkte bjuda på lite bilder från påskafton iallafall. 

Påskaftonen bjöd på påskäggsjakt här hemma på förmiddan. Elsa fick sitt gömt också och hon tyckte det var jättekul :) 
Sen bar det iväg till mina föräldrar framåt eftermiddag där det firades med alla mina syskon och nästan alla syskonebarn. En helt underbar dag med andra ord! 
Är så glad att ha alla dessa underbara människor, både stora och små, i mitt liv! 


Småkusinerna Love och Noel

Vi firade även Tuva som fyllt år. 

Världens bäste bror och Love

Morfar och Noel
Mormor/Farmor och Morfar/Farfar med nästan alla sina barnbarn. Grabbarna Hampus och Pontus som saknas. 


Påskdagen tillbringade vi hos Jens föräldrar tillsammans med hans syskon. En trevlig dag helt enkelt med både god mat, kubbspel m.m. 

 

Bvc

I onsdags var det dags för ett bvc-besök för Love igen. Är nu lite över en månad sen vi var med tanke på att han var sjuk då när vi skulle ha åkt egentligen. Eller ja, i stort sett allihopa låg ju sjuka då. Men nu kom vi iväg iallafall. Bvc-besöken går väldigt fort numera, inget småprat direkt längre. Lite trist men K behövs där hon är nu också. Och vi träffar ju henne där istället nu eftersom alla förutom Liam numera går där. 
Love är ju nu 6,5 månad gammal ungefär och det har hänt en del sen sist ialla fall :) 

Vikt: 7310g (+735g)
Längd: 67,5cm (+3,5cm)
Huvudmått: 44,5cm (+1cm)

En månad tills nästa gång nu ungefär och då blir det en extrakoll av Elsa också. Pratade ju med K om det och tog upp det med den nuvarande då K tyckte att det var en väldigt bra idé att göra med tanke på att hon var liten när hon föddes och så hon följer kurvorna osv, är ju ett tag kvar till 2,5 årskontrollen. Har ju ätit som en liten kyckling vissa perioder. Har verkligen undrat ibland var hon får sin energi ifrån när hon knappt har ätit nånting. Så det ska bli intressant att se vad som här hänt hos henne sen 18-månderskontrollen. Känns som Love knappar in på henne viktmässigt, hon vägde ju bara runt 9 kg på förra kontrollen. 

Våran lilla solstråle <3 

Måndag

Eftersom febern har hängt på Elsa blev det ett samtal till vc imorse för en koll. Bad om en koll på Love också, att de skulle lyssna på honom och det var självklart.
Lite krångel att få tag i dom bara då deras system låg nere. Så idag fick de göra på det gamla viset där, dvs göra allt på papper.
Efter att han hade lyssnat och känt på dom så blev det en tur till labbet för lite prover bla halsprov.
Men alla proverna såg bra ut och det var bara att vänta ut det.
Och "peppar peppar" så här Elsa varit lite piggare och Love lite gladare. Bara den där hostan kunde ge med sig! Inbillar mig att min egen hosta har blivit lite lättare men det återstår att se till natten.
Hade ju inte tänkt att vara sjuka hela påsklovet!6 månader

Den 4:e april blev ju Love 6 månader gammal! Nu vill jag stoppa tiden lite, för jag vill hinna med i svängarna. 
Å andra sidan har han inte lika bråttom som sin storebror Lucas som kröp när han var 6 månader gammal! 
Love är ingen kille som trivs på golvet heller direkt, sitta upp är det bästa eller att sitta i hoppgungan. 
Man ska se så mycket som möjligt. 
Lyckas med att vända sig från mage till rygg iallafall. Det där med att komma över från rygg till mage är lite svårare, kommer ju en förbaskat arm ivägen jämt ;) 

Kör fortfarande på med bara ersättning. Han har fått smaka gröt ett par gånger men det är ingen höjdare tycker han, inte ens med fruktpuré. Ska väl ta och testa lite matpuré nån dag och se vad han tycker om det. 

Våran minsta lilla solstråle <3 

 

Besök på förskola

Vi har ju ansökt om förskoleplats till Elsa, mest för hennes egen del för jag tror hon skulle tycka det vore jättekul och lite tror jag att hon behöver det också. Få göra av med lite mer energi än vad hon gör hemma och när vi är iväg. Blir ju lite annorlunda på förskolan. 

Vi sökte ju till samma förskola som grabbarna har gått/går på men tyvärr är det helt stopp där då de inte vet hur det blir ännu vid nyårsskiftet när hyreskontraktet går ut. 
Så vi blev erbjudna en plats på en helt ny förskola. I nuläget ligger den i en gammal matsal men det är bara en tillfällig lokal då de nya lokalerna byggs utanför. 

Ringde och frågade om det gick bra att vi kom på besök för att se hur det såg ut osv. Känner ju två av personalen sen tidigare, så långt var vi nöjda innan :) Men de hade lyckats få till matsalen jättebra till ett stort lekrum och lite smårum. I nuläget är det bara 7 barn som går där. Och barngruppen skulle inte bli större än 12 barn pga vissa saker. Så det känns ju bra också, att det inte blir så stor barngrupp, iallafall inte nu i början för hennes del. Sen blir det ju att de kommer byta avdelning när de blir lite äldre. 
Kommer ju bara 6 avdelningar på den nya förskolan sen och den här avdelningen är den som kommer att flytta in sist. 
Lite negativt med den lilla platsen för dem att leka ute men de gick ofta iväg till lekparker osv för att barnen skulle få lite mer att leka på. Och det är klart, inte lätt att ha så stor lekplats när det byggs utanför också. 

Elsa knallade in där och började plocka bland leksakerna direkt. Inte ett dugg blyg som vanligt, och två av fröknarna kände hon ju igen sen tidigare lite. 
Vi som bara skulle hälsa på lite snabbt blev kvar i 1½ timme :) Det lektes och hon fick vara med på sångstund och äta frukt. Trodde att hon skulle bli arg när vi sa att vi skulle ta på oss skor och jacka och gå till bilen men hon tog snällt på sig och gick snällt till bilen :) 
Det var definitivt ett positivt besök. 

Nu har vi tackat ja till platsen, så i början av maj är tanken att hon ska börja. 
Får vi väl se hur lång tid det tar innan hon samsas med de andra barnen ;) Hon är ju van vid att freda sig mot sina bröder, eller ja mest Lucas ;) när de leker. Men de flesta barnen på förskolan är ju i hennes ålder och ja, hon tyckte att hon kunde göra lite som hon ville med dem ;) 
Men det brukar ju lösa sig med tiden. Kanske talet lossnar lite mer också när hon börjar där. Frågan är hur frustrerad hon hinner bli innan de förstår sig på det lilla hon pratar nu ;) Å andra sidan är hon väldigt duktig på att visa vad hon vill. 

Lekparkshäng

Förra veckan blev det ytterligare ett besök i lekparken då Lucas var sugen på att åka dit också :) 
Hemma var det riktigt skönt ute, varmt och blåste inte alls mycket. 
I Folkets park däremot blåste det riktigt kallt och det var inte alls skönt att stå där. Men vi höll ut ett tag och barnen busade av sig. 

 

Kalas på Leos lekland

Ja förra lördagen var vi iväg på kalas på Leos lekland för barnens kusin Melker som har fyllt 6 år. 
Gissa om barnen var nöjda med att få åka på kalas där ;) Kan ju inte bli bättre, ett bra lekland och så få vara där med sina kusiner! 
Elsa visste direkt var hon skulle efter att det hade ätitis korv och marängsviss och paketen var öppnade :) 

Inte lätt att hitta alla barn så de fastnar på kort, är ju fullt ös som gäller :) 
Men jag skulle tippa på att alla barnen hade riktigt skoj, vi var kvar rätt länge och det var iallafall en trött Elsa och en ännu tröttare Love som somnade gott i bilen sen. Love hade ju hållt sig vaken hela tiden, klart man inte kan sova för då kan man ju missa nånting ;) 

Sen var det bara hem för att ha lite lördagsmys. 

Sjukstuga

Varit sjukstuga här hemma denna vecka så det har inte riktigt funnits tid eller ork till att blogga. Får väl ta tag i det nu ikväll när jag känner mig lite piggare iallafall. Hoppas på att gårdagen var den värsta dagen så jag har det avklarat. Kroppen kändes som spagetti och jag mådde skit helt enkelt. 
Lucas, Elsa och Love har varit krassliga också, hostan hänger dock kvar och Love är fortfarande lite förkyld vilket gör att vi får fortsätta att medicinera honom. Inte alls omtyckt hos honom, spott och fräs är det där. Elsa däremot tar gärna medicinen för astman, hon skulle säkert hälla i sig hela flaskan om hon fick. 

Den enda som har klarat sig helt hittills är Liam. Han har tydligen fått ett riktigt ordentligt immunförsvar för han är väldigt sällan sjuk. Lucas däremot är ju som en liten svamp och suger åt sig allt. 
Skulle tro att Elsa kommer göra likadant när hon börjar förskolan. 

Idag blev det dock en tripp till stan för att lämna in kläder till klädesinsamlingen som Tillsammans är vi starka har ordnat. Hade ju ett gäng flyttkartonger och påsar som skulle in. 
Sen ville barnen såklart ha lördagsgodis från Maxi så det fick bli ett snabbstopp där innan vi styrde hemåt. 

Nu är det ju påsklov så nu kan vi kurera oss, så vi förhoppningsvis är helt bra till påsk så vi kan fira den som tänkt. Stan och lekparkshäng

Idag blev det att ha lite mera fart på morronen :) Och konstigt nog, bara för att vi skulle iväg, så sov både Elsa och Love hårt. Elsa som annars vaknar när det är dags för Liam att gå upp. 
Love sov hela natten inatt, han har mera ro i kroppen nu. Börjar mer bli sig själv igen och det är riktigt skönt. 
Lite rosslig på andningen fortfarande men medicinen gör nytta. Men har det inte blivit ännu bättre tills på fredag så får de lyssna på honom igen och sen får vi utgår utifrån det. 

Efter att Jens hade kört Liam till skolan, lektion på den andra skolan idag, så var det dags att fixa iordning resten av barnen för att sen köra Lucas till förskolan. Vi andra fortsatte sen till stan. Först fick det bli frukost på Ikea, Elsa högg in på pannkakor och yoghurt. När hon ville ha mer pannkakor så var de såklart slut framme på frukostbordet. 
Blev en liten upprörd Elsa just då. Men hon kom på andra tankar när hon fick gå och leka i lekhörnan. 

När vi var klara där så var det dags att ge sig ut på presentjakt :) Lyckades klara av det rätt snabbt så vi blev klara väldigt fort inne i stan. 

Så när vi kom tillbaka till Åtvid så tog vi oss en sväng till Folkets Park så Elsa fick leka lite innan det var dags att hämta Lucas. 
Elsa hade jättekul och Love gungade för första gången, det gillade han skarpt! 
Lite bilder blev det men får be om ursäkt att de blev lite ljusa, inte för att man ska klaga på solen men den kanske inte hade behövt vara just bakom ;) 


Var en aningen motvilligt som hon följde med till bilen sen när det var dags att hämta Lucas. 
Men hämta honom och sen vända hemåt. Lucas tyckte vi kunde ha hämtat honom tidigare istället för att vänta med att hämta honom så han hade fått följa med till lekparken han också. 

Efter att vi hade varit hemma ett tag så tyckte Lucas att han och Elsa behövde lite frisk luft. Så han tog på sig själv och Elsa ytterkläderna och gick ut. De styrde både med det ena och det andra. 

Nu ska här kollas klart på Scandal innan sängen väntar. 

 

Vc med lilleman

Love har ju inte varit sig själv sen han blev förkyld för ca 2 veckor sen. Han har ju reagerat som om han har haft ont i öronen så tanken var ju öroninflammation. 
Har ju låtit lite rosslig på andningen till och från och nu de senaste dagarna har han börjat hosta så han kiknar efter luft. 

Ringde Vc och sen blev det snabba puckar. Fick en tid 5 min efter att de hade ringt. Sa ju att det hinner vi inte in på men vi fick dyka upp så fort vi kunde. 
Fick komma in till läkaren rätt snart och det lyssnades och de mätte syressättningen. Syresättningen var lite låg, den pendlade mellan 79-82 bara. 
Läkaren förberedde mig på att vi kanske skulle få åka in till barnakuten för hans andning var mer ansträngd än vad man kunde se på honom. Men först lyssnade en läkare till på honom och sen togs det lite prover. De var lite rädda att det kunde vara lunginflammation så lungprover och halsprov togs. Halsprovet klarade han med bravur och sticket i fingret sa han inte ett knyst om. Dock så blev han arg och ledsen när blodet sen skulle tas med tanke på att de var tvungna att trycka på fingret hela tiden för att få ut tillräckligt med blod, inte lite som skulle i den där lilla behållaren. 
Och när det var klart skulle vi in till astmasköterskan för att han skulle få inhalera. 
Sa ju till läkarna att alla syskonen har förkylningsastma så det skulle testas att inhalera. 
Sagt och gjort, han fick inhalera och sen var det bara att invänta provsvaren. 

Provsvaren visade ingenting och vi blev hemskickade med bricanyl... 
Tyckte ju att syressättningen var låg men fick bara svaret att det var svårt att mäta eftersom de inte hade nån maskin att mäta med för barn... 
Så vi får väl se.. 

Men minsta lilla att han blir sämre, slöare, får feber eller om vi ser att andningen blir sämre eller ansträngd så ska vi in till barnakuten direkt. 


Ett år äldre

Ja igår blev man ju då 30. Känner ingen skillnad alls men det är väl bara att invänta 30-årskrisen kanske ;) 

Fick ett fint halsband av Jens och barnen och ett kort där det stod att en större present väntar framöver... Nu är ju frågan vad sjutton han har hittat på?! 
Bara att vänta och se med andra ord. 

På kvällen var mamma och pappa här en sväng. Alltid lika trevligt <3  

Några som har undrat om det blir något firande och ja, det blir det men det blir lite längre fram då det just nu är rätt fullt i almanackan, iallafall alla jämna helger som är det enda som fungerar så att alla kan komma. Så det blir antagligen inte förrän i sommar. 

RSS 2.0