Tandläkare och burbygge

Efter att grabbarna var ivägskickade till skolan passade jag på att städa undan lite och tvätta. 
Elsa kom nedknatades och ville mysa lite innan hon skulle iväg till förskolan. 
 
När hon var lämnad så blev det frukost och sen fixa i ordning smågrabbarna för att sen åka till Rimforsa för att besöka tandläkarn. Var meningen att både jag och Jens skulle dit, hade tider för det iallafall. Men de var så försenade så de hann bara med mig och så en snabbtitt på Jens. 
Love ville inte sitta ute i väntrummet utan mamma så de satt med inne i rummet och där var han nöjd. Blev kompis med sköterskan och fick en leksak. Blev utdragning av en tand, en jädra lagning som bara lossnar och nu var det ju bara roten kvar, känns meningslöst att laga den när den ändå bara lossnar hela tiden så det fick bli att dra ut den istället så nu slipper jag tänka på eländet. 
Känns som ett stort blåmärke i munnen bara... 
Har inte varit hos tandläkarn på evigheter, förutom när jag var hos Käkkliniken då, men dags att ta tag i det som är nu. 
 
Lite handling på vägen hem och sen hem för att stoppa Love i säng för en liten lur. 
Efter att Elsa var hämtad på förskolan så satte vi igång med att fortsätta att bygga på buren. 
Nu börjar den närma sig slutet :) Gjorde klart ramen helt efter middan så nu är det dags att sätta dit nätet och sen göra dörren. 

Målade på sista omgången olja innan vi gick in och la småttingarna. 
Så nu hoppas jag på bra väder imorron så vi kan göra klart resten. 
Sen får vi se om det flyttar in några hyresgäster till helgen ;) 

Studiedag för barnen imorron så det blir nog lite, eller ja, jag vaknar väl i vanlig ordning kring kl 6, återstår att se ;) Men jag hoppas på lite sömn iallafall, sovit uselt länge nu så det vore skönt. Barnloppis, studsmattehäng

Ja det är vad helgen som var har bjudit på. 

I lördags var vi iväg på en barnloppis i Linghem. Började klockan 9 och vi kom dit strax efter de hade öppnat och det var smockat med folk. Lyckades hitta en hel del och medans Jens och barnen stod i kö kunde jag gå runt och kika mera. Stod i kö över en halvtimme för att betala, fanns dock de som fick stå i två timmar fick jag höra efteråt. 
En del av det som fick följa med hem, en del hann barnen springa iväg med :D 
Lyckades fynda en hokus pokus stol till mamma och pappa. 

Var förbi Jula också och köpte en studsmatta som de hade på erbjudande. De två vi har sen tidigare har blivit så dåliga. Den ena har redan fått åka till tippen och förmodligen får den andra göra det också. Så dyrt att köpa nytt nät och nytt skydd, kostar ju nästan lika mycket som en studsmatta. 
Men nu blev det en ny iallafall och det blev väääldigt fullt i bussen :D 

På söndagen så var det dags att montera upp den, gissa om barnen hade bråttom :) 
 
Elsa ville börja hoppa innan ens alla fjädrar var uppe :D 
Leon ville inte ha all sin ersättning så Love tog den och gick och la sig i kartongen med nätet
och åt upp resten :) 
Glada barn när den var uppe. Elsa har ju velat hoppa på den andra men inte fått eftersom
det inte finns nåt nät och hon tycker att den lilla studsmattan har för lite studs. Så hon är superglad över den nya så hon kan hoppa på en stor hon också. Det är många timmar som har spenderats där sen den kom upp. 

Utvecklingssamtal och biltitt

I fredags var jag iväg på utvecklingssamtal med Lucas. Elsa och Love var hos farmor och farfar, hade blivit lite rörigt att ha med dem på samtalet :D 
Jens var iväg tillsammans med Ove för att kolla på en annan buss, i Jönköping. 

Fick bara höra en massa gott om Lucas. Det går jättebra för honom och han är omtyckt av alla, väldigt ordningssam och hjälpsam. Han brukar städa upp efter andra också när det är dags att plocka undan, vilket var ovanligt enligt läraren. 
Lite problem med färger har han ju men det visste vi ju redan. Färgblind som det heter, dova färger är ju de som han ser sämst. 
Stolta över vår kille såklart! 

I väntan på våran tur för samtal

Någon bil blev det inte, han trodde tydligen inte att de skulle syna bilen ordentligt. Så vi letar vidare helt enkelt. 

Älskade Nemo - påkörd

Idag har det runnit många tårar. Nemo hittades påkörd, min älskade lilla Nemo. 
Han levde nätt och jämt och innan vi hann att komma till veterinär så gick han bort.  
Barnen och jag har gråtit ikapp, Elsa vill även trösta när man är ledsen så många kramar har det blivit, lilla stumpan. 

Gör så ont i hjärtat, Nemo hade en speciell plats i mitt hjärta. Han kom hit när han var 4 veckor gammal då han blev moderlös och nu i maj skulle han ha fyllt 9 år. 
Han har alltid varit försiktigt kring bilar osv och alltid hållt sig i närheten av huset. Har han inte varit hemma så har man alltid kunnat ropa på honom och han har kommit efter en liten stund. 

Han är så saknad :( <3 
Vi begravde honom under eftermiddan och imorron ska barnen göra fint hos honom. Han har fått sin vila bredvid Ajax och Frutti. 

 

EKG och stan...

Efter att Elsa var lämnad på förskolan idag så styrde vi mot stan. Jens skulle till US för att göra lite kontroller pga sin medicinering. 
Det är EKG, prover och gå igenom en massa frågor. Och allt såg bra ut. 

Under tiden som han var där så tillbringade jag, Love och Leon lite tid ute på Ikano. Kikade runt lite och handlade lite presenter. Dock blev det inga skor idag, eller ens tittande efter några. Det får bli en annan dag. 
När Jens var klar så fick det bli lite lunch, behövdes i hungriga magar. 
Sen var det bara att styra mot Åtvid för att hämta Elsa på förskolan och handla lite och sen hem. 
Tindra har varit här idag så det har varit full rulle kan man säga och så även sorg, tar i ett eget inlägg.. 


Sool

Längre dagar vore inte helt fel, så man hann med allt som man hade tänkt. Hjälper inte att gå upp tidigt ju ;) 
Underbart väder idag också, skönt att kunna ha ytterdörren öppen. Love har inte riktigt vetat var han skulle vara :) 
Han har nog klättrat upp och ner för utetrappen hundra ggr idag :D 
Enda nackdelen med värmen är all pollen. Allergitabletterna gör ingen nytta tycker jag trots att jag har ätit dem ett bra tag nu. 

Bakade en ny omgång med bullar idag, behövde fyllas på. Lucas ska ha med sig fika på fredag då de har utedag igen, helst ville han ha med sig en hel påse för att det var kompisar som ville ha också. Han kom hem förra fredan och sa att han skulle hälsa från sina kompisar att bullarna var jättegoda :D 

Liam var hos tandläkaren imorse, fick en tid bokad till mig nästa gång Jens ska dit. Trodde jag skulle få vänta i evigheter på en tid men de fixade till en snällt nog, så redan nästa vecka är det dags. 
Blir mycket åkande till Rimforsa, Liam var ju idag. På måndag ska Lucas dit och så på onsdag ska Jens och jag dit. Men hellre åka än att gå i Åtvid! 

Imorron blir det stan, Jens ska till US så jag och smågrabbarna tar en tur ute vid Tornby under tiden. Ska se om jag kan hitta några skor till mig och Love och så behöver Elsa ett par stövlar. 
Tänkte försöka hitta några presenter till de blivande födelsedagsbarnen också, eller ja, Elsa iallafall. Liam blir ju lite svårare, han önskar sig inget direkt. 
Båten

Ja idag har vi varit och lagt i båten så nu slipper jag ha den ståendes här ;)
Förste båthållaren ☺
 
Gick kanon och motorn startade också 👍
 

5-månkoll resp 18-månkoll..

Som jag skrev igår så var det ju dags för bvc idag. Och det hade hänt en hel del för både Love och Leons del :) 

Leon var först ut. Han har inte varit sen han var 3 mån, så 2 månader sen han var där sist. 
Han var sitt vanliga gamla glada jag och skrattade åt allt :) 

Vikt: 7.275 g (+1,345g)
Längd: 66,5 cm (+5 cm)
Hattmått: 43,5 cm (+2 cm)

Han följer sina kurvor jättefint. Sen var det ju dags för sprutorna. 
Han blev lite ledsen just när de stack men så fort han fick komma upp så blev han glad igen och jollrade och skrattade. Så det gick över snabbt. 
Nästa gång är det läkarkontroll för Leons del. 

Sen var det dags för Love. Kan bli galen på sköterskan som tyckte att han pratade lite för lite men att alla barn utvecklades ju olika osv... Men ändå måste hon påpeka att han är sen för att han inte kan tillräckligt många ord för att vara 18 månader och att vi ska göra ditten och datten?!... 

Jaja, viktkollen gick bra iallafall och det var ju ett tag sen han var på koll. De har ju ändrat på det varje gång så sist var han i september, så ca 7 månader sen. 

Vikt: 11,020g (+2,060g)
Längd: 82 cm (+9 cm)
Hattmått: 49 cm (+1,5 cm)

Sen var det ju dags för honoms spruta, fick sitta i knäet och leka med min telefon medans hon stack. Han blev ledsen såklart men så fort hon var klar och började blåsa såpbubblor så tystnade han och satt och kikade. Nappen ville han allt ha också :) 
Så nu får vi se om han får nån reaktion om ett par veckor, de andra har inte fått det så vi får väl hoppas att han klarar sig ifrån det också eller om han blir en prickigkorv. 
För Loves del dröjer det ju lite längre tills nästa koll, vid 2,5 år. Men det blir nog nån koll däremellan kanske eftersom vi ändå går dit med Leon. 
 
Efteråt så blev det att handla lite som fattades inför den kommande veckan. Apoteket fick sig ett besök också. Leon har en liten knöl på örat, ungefär som att han skulle ha en varkula vid örsnibben. Och sköterskan hade hål på det så det ska tvättas noga med alsolsprit nu och så hoppas vi på att det inte blir irriterat osv så han behöver en penicillinkur. Men än ser det fint ut. .

Hunnit med att baka bullar idag också, både Liam och Lucas ska ha med sig fika den här veckan så det var lika bra att få det gjort :) Länge sen jag bakade bullar! 
Mycket socker på efter barnens önskemål. 

Elsa gick och hämtade bullar innan de var gräddade och smaskade på. Smög fram och hämtade dem när de låg på jäsning. 
När bullarna väl var klara så var det bara att ställa sig och rulla köttbullar istället till middan. 
Mina handleder kommer förmodligen att strejka imorron... 


 

Hålla i hatten

Ja det har man fått göra idag, om man har haft nån på sig ;) 
Började blåsa tidigt imorse riktigt ordentligt och det är inte mycket som har stått kvar där man ställt det med den blåsten som har hållt i under dagen. 
Nu har det visst lugnat ned sig en aning dock. 

Idag har vi mestadels hållt oss inne, fick med andra ord bli en paus från utefixandet. Istället blev det att ta tag i städning inne och att tvätta. 
Bilarna har fått på sig sina sommardäck så nu är det klart innan onsdag. 

Väntar på att Arne Dal ska börja, sen får det bli sängen. Lovet är ju slut och det är dags för grabbarna att pallra sig till skolan igen. Elsa börjar ju inte förrän på tisdag. 
Imorron är det bvc-besök för Love och Leon, växtkoll och så spruta för båda två. Men är lite tveksam till om Love ska ta imorron med tanke på att han avslutade sin penicillinkur imorse. 
Både han och Elsa har haft öroninflammation men Loves var lite värre och han hade vätska bakom trumhinnan så han fick en penicillinkur. Läkaren trodde att det skulle spricka och rinna ut men än har vi inte sett något, skönt nog. 
Ska bli intressant att se vad som hänt med vikt och längd på båda två. Är ju nästan 2 månader sen vi var med Leon och Love har inte kollats sen i september. 

 

Grillpremiär

Under eftermiddan idag så har Lucas varit iväg på kalas hos en klasskompis. 

Medans han var där tog vi oss en snabbsväng in till stan för att besöka ByggMax och Blomstertorget. 
ByggMax hade ju en drive på jord, bara idag, 5 säckar för 50:-, blev lite annat också när vi ändå var där. 
Var bara 5 säckar per kund men de lurade systemet lite så vi kunde köpa 10 säckar. Så det blev fullt i bilen. 
Bjöds ju på kanelbullar och kaffe också så barnen smaskade i sig varsin bulle :) 
 
Hämtade upp Lucas på vägen hem och sen var det bara att börja med middan när vi kom hem. 
Idag fick det bli grillpremiär, blev så sugen på det och det smakade riktigt gott :D 
Passade på att plantera lite blommor under tiden som maten blev klar också. 
Har lite att pyssla med imorron också. 

Bänkade oss framför Gladiatorerna ikväll, kollar aldrig annars men idag var det ju lite mer intressant när Jennifer tävlade. Man ville ju se hur det gick ju. 
Synd att falla så nära mål bara. 

Snart är kvällens film slut och då väntar sängen. En hel del att stå i under morrondagen också. 
 

Bilden till tidningen...

Ja idag var vi med i tidningen under Nyfödda och nu under kvällen kom även bilden upp på Correns hemsida. 

 

Solsken och tandläkarn

Vaknade tidigt imorse, fördelar med det också. Man hinner desto mera ;) 
Hann fixa lite innan det var dags för frukost. 
Några busfrön var sugna på att gå ut tydligen medans frukosten plockades in. 

Hann med att göra lite till innan det var dags att bege sig in till Åtvid. Love skulle på 18-månaderskontroll hos tandläkaren. Det gick jättebra där och ett snabbt besök blev det. 
Lite lek vid skrivmaskinen hanns med också innan vi gick och handlade lite. 
 
Leon tycker tydligen att man behöver hålla sig i när mamma kör, även när man sover.. ;) 

Annars så fortsätter vi att röja här hemma. Hunnit bli en hel del skillnad ute, många lass som har försvunnit till tippen. När vi ändå är i farten så tar vi tag i allt annat också så det blir verkligen storstädning :) 
Längtar lite tills bilarna försvinner också ;) 
Idag rök poolplattan också så nu är det bara lekstugan som ska på plats, bara vi får lite hjälp med det. 
Liam och Lucas ville ha nåt annat att göra än att hjälpa oss så de satte igång att rensa inne i snickarboden, där man knappt kommer in. De körde järnet men efter en timme tröttnade Liam :D 
Lucas hade nog kunnat hålla på bra mycket längre. 
Men vi pallrade oss in, stoppade de små i säng och så kollade vi på Sune i fjällen istället :) 
 

Blandade bilder

 
 
 
 
 

Påsken

Påsken är ju avklarad och vi började den på långfredagen med att åka på kalas. Melker skulle firas och även min bror. Och eftersom en del kalas har blivit uppskjutna pga sjukor osv så firades även Tuva, mamma, Leah, Noel och min syster Elin. Så det blev många att fira :) 
 
 
 
 
Underbart att träffa alla <3 Så länge sen vi sågs allihopa! 

Påskafton firade vi här hemma. Donade lite under dagen ute och så blev det ju såklart äggjakt. Liam och jag var inne i Åtvid och handlade lite också och passade på att ta ett varv på påskmarknaden. Snabbt övergånget som vanligt ;) Eftermiddan blev att tillbringa i köket för att fixa påskmiddan :) 
Elsas reaktion när hon hittade och öppnade ägget :) 

Påskdagen firade vi hos svärföräldrarna. Påskmiddag och så fick barnen leta påskägg. 
 

Annandagen var vi nere hos mamma och pappa och fikade. 
 

I ritartagen


Lucas har målat hela familjen inkl sina änglasyskon. De fick vingar istället för armar ❤

Glad Påsk

Skickade en påskgubbe till skolan imorse.
Och en påskkärring till förskolan.

Med oss till tippen och för att uträtta lite ärenden hade vi två små påskgubbar.

Hoppas ni alla får en riktigt trevlig påsk!


RSS 2.0